Esittelyssä Poco F4 GT:n merkittävimmät ominaisuudet.

Kaupallinen yhteistyö Pocon kanssa

Suorituskykyisen puhelimen ei tarvitse välttämättä tyhjentää pankkitiliä. 699 euron suositushinnallaan Poco F4 GT nimittäin tarjoaa huippuluokan suorituskyvyn, erinomaisen nopean 120 hertsin AMOLED-näytön ja pelaajille varta vasten suunnatut olkapainikkeet, jotta mobiilipeleissäkin tulosta tulee kuin konsolipeleissä konsanaan. Esittelemme seuraavaksi Poco F4 GT:n viisi merkittävintä ominaisuutta sekä niihin liittyviä mielenkiintoisia yksityiskohtia.

 

1. Suorituskykyinen Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri ja huippuluokan jäähdytysjärjestelmä

Poco F4 GT:n järjestelmäpiirinä toimii vuoden 2022 huippupiiri Qualcommilta, eli täyttä lippulaivaluokkaa edustava Snapdragon 8 Gen 1. Piiri valmistetaan modernilla 4 nm teknologialla ja se tuo mukanaan 20 prosenttia edeltäjiään paremman prosessorisuorituskyvyn ja jopa huimat 50 prosenttia paremman grafiikkasuorituskyvyn.

Tiesitkö? Toisin kuin Qualcommin edullisemmissa piireissä, Snapdragon 8 Gen 1 -huippumallissa on käytössä kolmea eri prosessoriydintyyppiä. Erona malliston edullisempiin piireihin mukana on huippunopea 3,0 GHz:n maksimikellotaajuudella toimiva Cortex-X2-ydin, joka on tarkoitettu lyhytaikaista huippusuorituskykyä vaativiin tehtäviin.

Huippupiirit tuppaavat käymään puhelimissa lämpimänä ja Poco F4 GT:ssä asia on otettu huomioon. Puhelin nimittäin sisältää pinta-alaltaan yhteensä peräti 4860 mm2 kokoisia kahta erillistä hyörykammiota hyödyntävän jäähdytysjärjestelmän, jota täydentää suurikokoiset grafeeniarkit. Toinen kammioista huolehtii järjestelmäpiirin itsensä jäähdyttämisestä ja toinen puolestaan on sijoitettu viilentämään puhelimen latauspiirejä, joista päästäänkin seuraavaan Poco F4 GT:n muista erottavaan ominaisuuteen.

 

2. Huikea 120 watin pikalatausnopeus

Pocon jäähdytysjärjestelmä viilentää puhelimen latauspiirejä aivan syystäkin, sillä laite tukee peräti 120 watin pikalatausta, joka täyttää puhelimen 4700 mAh:n akun tyhjästä täyteen parhaimmillaan vain 17 minuutissa. Kaiken lisäksi tuo tehokas laturi toimitetaan suoraan puhelimen pakkauksessa, joten se ei aiheuta ostoksille lähtiessä edes lisäkuluja.

Latausteho ei ole hyvä ainoastaan puhelinta lepotilassa ladatessa, vaan 90 asteen kulmaan käännetyn latausjohdon liittimen kanssa Poco F4 GT on suunniteltu helposti ladattavaksi myös pelatessa tai multimediasisältöä katsellessa. Sen lisäksi, ettei johto törrötä kämmenten tiellä, kykenee puhelin ottamaan virtaa vastaan erinomaisesti käytön aikana ja pelatessakin akku täyttyy tyhjästä täyteen jopa 27 minuutissa, vaikka peli kuluttaakin samaan aikaan järjestelmäpiiriltä virtaa.

Miten lataus on toteutettu? Poco F4 GT kykenee huimaan latausnopeuteensa rakenteensa myötä. Sen lisäksi, että laitteen akku muodostuu kahdesta rinnakkaisesta 2350 mAh:n kennosta, on myös lataus itsessään rakennettu kahden erillisen latauspumpun varaan. Latauspumput ovat eräänlaisia DC-muuntimia, jotka varastoivat kondensaattoreihin energiaa jännitteen nostamiseksi tai laskemiseksi ja parantavat latauksen hyötysuhdetta.

 

3. Jopa 12 Gt RAM-muistia ja 256 Gt tallennustilaa

Pelit ja muu puhelimen raskas käyttö ei rasita ainoastaan järjestelmäpiiriä, vaan ne vaativat myös RAM-muistia ja tallennustilaa, joita molempia Poco tarjoaa kattavat määrät – LPDDR5 RAM-muistia puhelimesta löytyy jopa 12 Gt ja tallennustilaakin on neljännesteratavu, eli 256 gigatavua. Suuren RAM-määrän myötä puhelin kykenee moniajoon erittäin hyvin ja pelien pelaaminen ei aiheuta taustalla pyörivien selaimen välilehtien tai Netflixistä juuri oikeaan kohtaan pysäytetyn elokuvan sammumista taustalta muistin määrän loppumisesta johtuen.

Tiesitkö: Suomen markkinoilla alkuvuoden 2022 aikana myyntiin saapuneista yhdeksästä lippulaivaluokan Android-puhelimista 256 Gt tallennustilaa tarjoavat lähtöhintaiseen malliinsa vain 4 eri puhelinta, joista Poco F4 GT on yksi. Siitä huolimatta F4 GT:n suositushinta on lippulaivamarkkinoiden edullisin, vain 699 euroa.

Tallennustilaa puolestaan tarvitaan erityisesti peleille, sillä nykypäivän mobiilipelit voivat olla huomattavan suuria ja esimerkiksi uunituore Apex Legends yksistään haukkaa tallennustilasta yli 3 Gt ja Genshin Impact jopa lähes 16 Gt. Pelien lisäksi tallennustilaa maistuu myös korkean resoluution valokuville, raakakuville sekä 4K 60 FPS -videokuvalle, jota Poco F4 GT:n 64 megapikselin takakamera kykenee kuvaamaan.

Esimerkkejä pelien ja videon tilavaatimuksista:

  • Apex Legend -peli: n. 3,4 Gt
  • Asphalt 9: n. 3 Gt
  • Call of Duty Mobile: n. 2,6 Gt
  • Genshin Impact: n. 16 Gt
  • PUBG New State: noin 2 Gt
  • PUBG Mobile: noin 2,5 Gt
  • 4K 60 FPS video: n. 500 Mt / minuutti
  • 16 megapikselin RAW-kuva: ~30 Mt / kpl
  • 64 megapikselin JPEG-kuva: 10-15 Mt / kpl

 

4. 120 hertsin AMOLED-paneeli pitää kuvan sulavana

Suorituskykyä Poco F4 GT:stä löytyy siis kuin pienestä kylästä, mutta käyttökokemusta ehostetaan vielä senkin jälkeen, sillä 120 hertsin virkistystaajuuteen yltävä AMOLED-näyttö pitää käyttökokemuksen myös silmille erittäin sulavana läpi päivittäisen käytön ja pelaamisen.

Nopean näytön virkistystaajuuden lisäksi Poco F4 GT:n näyttö tulkitsee myös käyttäjänsä komentoja varsin vikkelään, sillä näytön kosketuksentunnistus toimii jopa 480 Hz:n nopeudella. Sen lisäksi, että näyttö tunnistaa kosketukset siis erittäin nopeasti, se tunnistaa ne myös tarkasti, kiitos Super resolution touch -teknologian, joka tarjoaa jopa kymmenkertaisen tarkkuuden näytön pikselitarkkuuteen verrattuna.

Super resolution touch: Poco F4 GT:n näytön kuvan resoluutio on 1080 x 2400, mutta näytön kosketukset tunnistetaan kymmenkertaisella 10800 x 24000 resoluutiolla.

Nopeutensa lisäksi AMOLED-paneeli tarjoaa myös 10-bittiset värit, DCI-P3-väriavaruuden ja jopa 5000000:1-kontrastisuhteen, eli kuvanlaadustakin Poco F4 GT:ssä on huolehdittu. 6,67-tuumainen näyttö yhdessä puhelimen neljää kaiutinelementtiä käyttävien stereokaiutinten kanssa onkin erinomainen niin pelaamiseen kuin myös median kulutukseen esimerkiksi YouTubesta ja Netflixistä tai TikTokista.

 

5. Pelaajien tarpeisiin sopivat piilotettavat olkapainikkeet

Viidentenä merkittävänä ominaisuutenaan Poco F4 GT tarjoaa oikeaan kylkeen sijoitetut erilliset pelipainikkeet, joiden myötä pelielämys ottaa aimo harppauksen konsolimaiseen suuntaan. Pelipainikkeet ovat myös kirjaimellisesti painikkeet, eli kyseessä eivät ole vain kosketuspinnat, jotka matkivat näytön painalluksia, vaan ne tarjoavat aidon liikeradan ja tuntuman, mikä tekee pelaamisesta erittäin tarkkaa ja nautinnollista. Pocon mukaan yli 100 peliä tukee olkapainikkeiden käyttöä ja käyttäjä voi itse määritellä asetuksista mitä pelin toimintoa olkapainikkeilla ohjataan.

Mikäli puhelintaan ei kuitenkaan halua pitää jatkuvasti pelipuhelinta muistuttavana on kyljen painikkeet mahdollista sulauttaa takaisin puhelimen rungon sisään yksinkertaisesti painikkeen vierestä löytyvää magneettivipua vetämällä.

 

Extrahuomio: HINTA!

Kaikista näistä lippulaivaluokan rautaratkaisuista, äärimmäisen nopeasta latausteknologiasta ja erityisesti pelaajille suunnatuista lisäominaisuuksista huolimatta Poco F4 GT:n hankkimiseen ei tarvitse varata ylettömän suurta budjettia, sillä 699 euron suositushinnallaan puhelin on Suomen edullisin Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirin sisältävä laite.

Tutustu tarkemmin Poco F4 GT:hen:

 

This site uses XenWord.