HMD Global debytoi keväällä omalla HMD-puhelinbrändillään. Testasimme alle 200 euron hintaisen Pulse Pro -älypuhelimen.

Yhteenvetona päällimmäinen ajatus 180 euron suositushintaisesta HMD Pulse Prosta on valitettavasti lähinnä ”ei jatkoon”. Puhelimen käyttökokemukselta olisi odottanut edes murto-osaa siitä vauhdikkuudesta, jota Pulse-malliston markkinointiin on keskitetty. Loppupeleissä kuluttaja saa käteensä käyttömukavuudeltaan kankean ja suorituskyvyltään heikon laitteen, jota ei onneksi ole hinnallakaan pilattu. Jos Pulse Prota vertaa vuotta vanhempaan Nokia G22 -malliin, vaikuttaa siltä, että HMD on päätynyt lähinnä tekemään minimaalisen kasvojenkohotuksen vanhalle laitteelle. Ja kun jo ”pro-mallin” laatuvaikutelma jätti melkoisen kylmäksi, en halua edes kuvitella, mitä vieläkin karsitummat ja edullisemmat Pulse+ ja Pulse-mallit tarjoavat.

Pulse Pron massasta erottuva ominaisuus on sen tavallista käyttäjäystävällisemmäksi tehty korjattavuus, joka onnistunee aloittelevammaltakin puuhastelijalta pienen perehtymisen jälkeen. Kaiken kaikkiaan voidaan kuitenkin todeta, ettei uuden HMD-brändin lanseeraus alkanut Pulse-malliston myötä edustavimmalla mahdollisella tavalla.

Plussaa:

  • Korjattavuus varaosineen ja oppaineen
  • Akunkesto
  • OK päivitystuki hintaluokassaan
  • Androidissa ei raskaita kustomointeja

Miinusta:

  • Ikääntynyt rauta
  • Ei 5G-tukea tarjolla mihinkään kolmesta Pulse-mallista
  • Heikko suorituskyky ja sen tuoma kankea ja takkuileva käyttökokemus
  • Näytön pehmeä kuvanlaatu ja HD+-resoluutio
  • Pääkameran suttuinen kuvanlaatu
  • Monokaiutin

Huomioitavaa:

  • Myyntipakkauksessa ei toimiteta laturia

Suomessa päämajaansa pitävä HMD Global on vuodesta 2017 lähtien valmistanut Nokia-puhelimia ja -taulutietokoneita lisensointisopimuksen turvin, mutta keväällä se toi markkinoille ensimmäiset laitteet, jotka kantavat valmistajan omaa HMD-tavaramerkkiä. HMD on lyhenne sanoista ”Human Mobile Devices”. Yritys ei ole suostunut kertomaan, mikä on Nokia-älypuhelinten tulevaisuus, mutta uusia sellaisia ei ole ainakaan ensimmäisten HMD-puhelimien julkaisun jälkeen enää nähty. HMD:n omien älypuhelimien avaus tapahtui huhtikuun lopulla, kun saataville tuli kolme alle 200 euron hintaista älypuhelinta Pulse-malliston muodossa. Myöhemmin heinäkuussa valmistaja julkaisi vielä keskihintaluokan Skyline-mallin.

Tässä artikkelissa keskitymme HMD Pulse Pro -puhelimeen, joka on edullisen Pulse-malliston kallein mallivaihtoehto. Se tarjoaa 180 euron suositushintaan Unisoc T606 -järjestelmäpiirin, kuusi gigatavua RAM-muistia ja 128 Gt tallennustilaa. Pulse Pron vanavedessä tulevat 160 euron Pulse+ ja 140 euron Pulse, joskin artikkelin julkaisuhetkellä syksyn taitteessa koko Pulse-mallisto on jo tuntuvassa alennuksessa. Esimerkiksi Pulse Prota on saanut pitkin kesää yleisesti 149 euron hintaan. Kaikki kolme Pulse-mallia perustuvat pitkälti samoille pohjille ja eroa on lähinnä rautaominaisuuksissa.

Pulse Prota – kuten muitakin HMD-puhelimia – mainostetaan hyvällä korjattavuudella ja valmistaja onkin ryhtynyt yhteistyöhön yhdysvaltalaisen iFixitin kanssa, jonka kautta talous- ja ympäristötietoinen käyttäjä voi tilata puhelimeensa varaosia rikkoutuneiden osien tilalle myös Euroopassa.

Tässä artikkelissa otetaan selvää minkälainen on HMD:n oman brändin debyytti älypuhelinmarkkinoille ja tutustutaan HMD Pulse Pro -älypuhelimeen lyhyen testin muodossa.

 

Mitä uutta?

Pulse Prolla ei ole varsinaista edeltäjämallia, sillä kyseessä on HMD-brändin ensimmäinen puhelin, mutta HMD Globalin valmistamista aiemmista puhelimista eräänlaisena edeltäjänä voi pitää helmikuussa 2023 julkaistua Nokia G22 -mallia. Teknisesti laitteet ovat hyvin samankaltaisia ja molemmat oli julkaisussaan asemoituna vajaan 200 euron hintapisteeseen. Mainittavia eroja löytyy lähinnä näytön koosta ja etukameran resoluutiosta.

0,15 tuumaa suuremmasta näytöstä huolimatta Pulse Pro on ulkomitoiltaan 1-2 millimetriä suuntaansa pienempi, mikä kertoo kaventuneista näytön reunoista. Näytön resoluutio ja virkistystaajuus ovat pysyneet samoina ja sisällä on sama Unisoc T606 -piiri. Yhteysominaisuudet ovat identtiset, kuten myös muistivaihtoehdot. Takakameran resoluutio on sama 50 megapikseliä, mutta G22:sta löytynyt 2 megapikselin makrokamera on jätetty pois. Etukameran resoluutio on Pulse Prossa 50 megapikseliä G22:n kahdeksan sijaan. Akun kapasiteetti on Pulse Prossa 50 mAh pienempi ja latausteho on pysynyt samana. Molemmat puhelimet on tehty helposti käyttäjän korjattavaksi.

 

Myyntipakkaus ja sen sisältö

Turkoosissa myyntipakkauksessa toimitetaan itse puhelimen lisäksi ohjevihkonen, SIM-korttikelkan avaustyökalu sekä USB-C–USB-C-mallinen latauskaapeli. Laturia pakkauksen mukana ei toimiteta, joten se jää käyttäjälle lisäkuluksi, mikäli sopivaa laturia ei ennestään löydy. Puhelin tosin tukee vain maltillista 20 watin latausnopeutta, joten sen saavuttamiseen ei tarvita kovinkaan erikoista laturia.

 

Rakenne ja ominaisuudet

Rakenne & yleistiedot:

  • Ulkomitat: 163,2 × 75 × 8,6 mm
  • Paino: 196 g
  • Näytön ja ulkomittojen suhde: ~87 %
  • Kehys:
    • Vas. kylki: SIM-korttikelkka (2 × NanoSIM + MicroSD)
    • Oik. kylki: Yhtenäinen äänenvoimakkuuspainike, virta- ja lukituspainike sormenjälkitunnistimella
    • Yläpääty: Ei mitään
    • Alapääty: 3,5 mm:n kuulokeliitäntä, mikrofoni, USB-C-liitäntä, kaiutin
  • Suojausluokitus: IP52
  • Valmistusmaa: Kiina
  • Valmistajan kotimaa: Suomi

Ensisilmäyksellä Pulse Pro on melko pelkistetty ja huomiota herättämätön puhelin. io-techin testikappale oli väritykseltään harmahtavan violetti Twilight Purple. Vaikka HMD Global mainostaakin puhelinta ”julkkistyyliin” sopivaksi, on se allekirjoittaneen mielestä täysin tavallinen ja neutraalin näköinen perusluuri, mikä saattaa käyttäjästä riippuen olla joko plussa tai miinus. Laatuvaikutelma ei yllä erityisen korkealle, mitä ei toki voi erityisemmin odottaakaan alle 200 euron laitteelta. Laite pysyy kuitenkin hyvin kädessä, sillä kiiltävä muovinen takakuori ei ole erityisen liukas, joskin sormenjälkiä siihen kertyy melkoisen herkästi.

Vaikka Pulse Pro ei tunnukaan muovisesta kehys- ja takakuorirakenteesta huolimatta täysin ”lelulta”, kielii puhelimen tyyli ja tuntuma auttamatta sen edullisesta hinnasta, eikä ”pro-vaikutelmaa” ole havaittavissa kuin korkeintaan markkinointimateriaaleissa. Laite kuitenkin tuntuu kohtuullisen painon ja siron rakenteensa ansiosta melko huomaamattomalta taskussa. Rakenteella on IP52-suojaluokitus, eli se on suojattu pölyltä ja tippuvalta vedeltä.

Näytön ominaisuudet:

  • 6,56” IPS LCD -näyttö
  • 20:9-kuvasuhde, 720 × 1612 pikselin kuvatarkkuus, 269 ppi
  • 480 nitin kirkkaus, 600 nitin maksimikirkkaus
  • 90 Hz:n mukautuva virkistystaajuus

Pulse Pron näyttö on tavanomainen IPS-nestekidenäyttö, joka on melko tyypillinen edullisemman hintaluokan puhelimissa. 6,56-tuumainen näyttö tuntuu käytössä sopivan kokoiselta ja on kauttaaltaan litteä ilman kaarevia reunoja. Myös näytön ja ulkomittojen välinen suhde on tässä hintaluokassa kohtuullisen mielekäs, eivätkä näytön reunukset siis pistä silmään paksuudellaan hieman leveämpää ”leukaosaa” lukuun ottamatta.

Kuvanlaatu mukailee puhelimen alhaista hintaa, eikä näytön 720 × 1612 pikselin kuvatarkkuudessa ole kehumista edes tässä hintaluokassa, sillä kuvan terävyys kärsii havaittavasti niin tekstissä kuin kuvissakin ja etenkin videoita katsellessa alhainen resoluutio pistää ikävästi silmään.

Mukautuva 90 hertsin virkistystaajuus parantaa käyttökokemusta jonkin verran, vaikkakin sitä voitaneen jo pitää minimivaatimuksena nykypuhelinten näytöissä hinnasta riippumatta. Responsiivisuus on kunnossa, eikä rekisteröimättä jäänyt puhelinta käyttäessä kuin pari hyvin kevyttä hipaisua. Kirkkaus näytössä on peruskäytön kannalta riittävällä tasolla, vaikka silläkään saralla ei ole tarjolla mitään kummoista.

Tekniset ominaisuudet:

  • Unisoc T606 -järjestelmäpiiri
    • CPU: 2 × 1,6 GHz Cortex-A75 + 6 × 1,6 GHz Cortex-A55
    • GPU: Mali-G57 MP1
  • 6 Gt RAM-muistia (LPDDR4X)
  • 128 Gt tallennustilaa, micro-SDXC-tallennustila
  • 4G, Dual-NanoSIM
  • Wi-Fi 802.11a/b/n/ac (Wi-Fi 5)
  • Bluetooth 5.0, NFC
  • GPS/AGPS/Galileo
  • Monokaiutin
  • 5000 mAh:n akku, USB Type-C (2.0), 20 W:n lataus

Pulse Pro kätkee sisäänsä Unisocin jopa tämän hintaluokan mittapuulla auttamatta vanhentuneen T606-järjestelmäpiirin, joka on jo kolmen vuoden ikäinen vanhentuneella 12 nanometrin prosessilla valmistettu piiri. T606 tarjoaa kahdeksan melko alhaisella kellotaajuudella toimivaa prosessoriydintä – kaksi Cortex-A75:ttä ja kuusi Cortex-A55:ttä – sekä Mali-G57-grafiikkasuorittimen. HMD on kierrättänyt samaa piiriä myös muissa malleissaan – aikanaan ensimmäisenä Nokia T20 -taulutietokoneessa syksyllä 2021.

Pulse Prossa on hintaluokalleen tyypillisesti 128 Gt tallennustilaa ja 6 Gt RAM-muistia, joissa ei ole sinällään valittamista. Puhelimen edullisemmat sisarmallit Pulse ja Pulse+ ovat tosin varustettu vain 4 Gt:n RAM-muistilla, joten Pulse Prolla on 2 Gt:n etumatka, josta käyttäjä saa pulittaa keskimäärin muutaman kympin ylimääräistä.

Nykyaikaiseksi Pulse Prota ei siis voi teknisten ominaisuuksiensa puolesta kehua ja sama linja jatkuu myös yhteysominaisuuksien osalta. Kyseessä on 4G-puhelin, eli 5G-tuki siis puuttuu, minkä lisäksi tarjolla on Wi-Fi 5- ja Bluetooth 5.0 -yhteydet. Hintaluokka huomioiden yhteysominaisuuksia ei voi kuitenkaan pitää poikkeuksellisen huonoina, vaikka 5G-puhelimia onkin nykypäivänä tarjolla alle 200 eurolla.

Akun kapasiteetti Pulse Prossa on 5000 milliampeerituntia ja se tukee 20 watin latausta. Varovaisen kehunpoikasen ansaitseekin akunkesto, sillä lyhyen kokeilujakson perusteella puhelinta voi käyttää huoletta parikin päivää keskitason intensiteetillä, kunhan puhelin ei ole kädessä aamusta iltaan. Myyntipakkauksessa toimitetulla latauskaapelilla ja omasta takaa löytyneellä Samsungin 25 watin laturilla akku latautui tyhjästä puolessa tunnissa yli kolmannekseen ja tunnissa 73 prosenttiin, mutta täysi lataus vaati jo hieman yli kahden tunnin latausjakson.

Akun latausnopeus:

  • 30 min: 37 %
  • 60 min: 73 %
  • 130 min: 100 %

 

Kamera

Kameran tekniset ominaisuudet:

  • Takakamera:
    • Pääkamera: 50 MP, f1.8, AF
    • Syvyystietokamera: 2 MP
  • Etukamera: 50 MP, f1.8
  • Videokuvaus: 1080p 30 fps / 720p 30 fps

Pulse Pron kamera on puhelimen pelkistettyä ulkonäköä mukaileva ja huomiota herättämätön sekä hieman geneerisen näköinen, eikä se kohoa laitteen takakuoresta kuin noin millimetrin verran. Pääosassa on 50 megapikselin automaattitarkenteinen pääkamera, jonka kaverina on sen alapuolella sijaitseva kahden megapikselin syvyystietosensori. Etupuolella niin ikään 50 megapikselin etukamera on näytön yläreunassa melko silmiinpistävän leveäreunainen musta ympyrä.

Päivänvalossa pääkamera ottaa laadultaan kohtalaisen käyttökelpoisia mutta väritykseltään paikoin hieman elottomia kuvia. Yksityiskohtia lähemmin katsottaessa terävyys tosin kärsii rajustikin ja esimerkiksi puiden lehdet puuroutuvat suttuiseksi. Valon heikentyessä puuroutuminen voimistuu ja kohina lisääntyy merkittävästi. Esimerkiksi rahtusen hintavammat CMF Phone 1 ja Nord CE 4 Lite pärjäävät yksityiskohtien terävyydessä selvästi Pulse Prota paremmin.

Lähietäisyydeltä otetut kuvat jättävät myös melko kylmäksi terävyyden sekä värien osalta ja valon osuessa suoraan kukkiin niiden värit ylikorostuvat ja palavat puhki ja kuvanlaatu on muutenkin sumean oloista. Kamerasovelluksessa on tarjolla myös 2x-tila, jonka ottamat kuvat ovat ehkä aavistuksen terävämpiä verrattuna oletustilalla otettuihin rajattuihin kuviin, mutta ei merkittävällä tasolla.

Hämärässä ja etenkin pimeässä otokset jäävät ilmeeltään synkiksi. Yksityiskohdat ovat jo todella kärsineitä ja pikselitasolla toisiinsa sotkeutuneita ja kuvanlaatu on yleisilmeeltään todella suttuista ja antaa laitteesta hintaluokkansa mukaisen vaikutelman. Hämäräkuvaukseen Pulse Prota ei siis voi todellakaan suositella, vaan korkeintaan satunnaiseen kuvailuun hyvässä valossa.

Videokuvauksen maksimitarkkuus on 1080p 30 ruudun sekuntinopeudella. Huomattavan sumea kuvanlaatu kaipaisi auttamatta lisää terävyyttä ja yksityiskohtia, eikä se kestä vaativampaa tarkastelua. Kuvanvakautusta ei ole, mikä tekee videosta erityisesti kävelyn aikana kuvattuna melko ikävää katsottavaa.

 

Ohjelmisto ja suorituskyky

Ohjelmistopuolella Pulse Prossa rullaa ajantasainen Android 14, eli ensimmäinen käyttöjärjestelmäpäivitys ei kulu ohjelmiston ajantasaistamiseen, toisin kuin harmillisen monessa edullisimman hintaluokan laitteissa on jouduttu näkemään. HMD Global on luvannut tarjota Pulse-mallistolle kahden vuoden käyttöjärjestelmäpäivitykset ja kolmen vuoden neljännesvuosittaiset tietoturvakorjaukset, mitä voinee tässä hintaluokassa kutsua jo mukiinmeneväksi päivitystueksi. Käyttöliittymä vastaa hyvin pitkälti vakiomallista Androidia pelkistetyllä ulkoasullaan. Esiasennettuja kolmansien osapuolien sovelluksia puhelimessa tosin on muutamia, mutta ne ovat helposti poistettavissa.

Pulse Pron suorituskyvyssä ei valitettavasti ole kehumista, sillä kolmen vuoden ikäinen T606-järjestelmäpiiri näyttää kankeuden merkkejä jo perusnavigoinnissa. Sovellusten avaaminen ja sovellusnäkymien väliset siirtymäanimaatiot ovat usein takkuavia. Näytön alhaisen resoluution ansiosta kevyt pelailu kyllä onnistuu, mutta mikään mobiilipelaajalle suositeltava laite ei todellakaan ole kyseessä. Yleisesti voidaan todeta, ettei Pulse Pron peruskäyttö ole erityisen miellyttävää.

Suorituskykytestien tulokset:

  • AnTuTu 10: 264918
  • AnTuTu 10 ROM: 9869/9623
  • Geekbench 6: 372/1358
  • 3DMark: 424 (Wild Life) / 118 (Wild Life Extreme)
  • GXFBench 5: 6 fps (Aztec Ruins Vulkan) / 10 fps (Car Chase)

Synteettisistä suorituskykytesteistä Pulse Pro antaa surkeat tulokset ja jää todella kauas esimerkiksi samaa hintaluokkaa edustavasta Samsung Galaxy A15 5G:stä, joka on varustettu pari vuotta modernimmalla Mediatekin Dimensity 6100+ -järjestelmäpiirillä. Esimerkiksi Geekbench-testissä Galaxy A15 5G:n yhden ytimen suorituskyky on noin kaksinkertaista ja grafiikkatesteissä kolminkertaista. Merkittävää laitteen kuumenemista rasituksessa ei ollut havaittavissa.

 

Korjattavuus

Kuten artikkelin alussa todettiin, on HMD Global yhteistyössä yhdysvaltalaisen iFixitin kanssa luonut kuluttajille korjausohjelman HMD-puhelimiensa korjausta varten varaosineen ja kuvallisine oppaineen. Varaosia puhelimiin voi tilata iFixitin kautta myös Euroopassa eurohinnoin – postikuluja Suomeen näyttäisi artikkelin kirjoitushetkellä tulevan 8,90 euroa. iFixit toki suosittelee laitteiden korjaukseen omia työkalujaan verkkokaupastaan, mutta operaatioon kelpaavat hyvin mitkä tahansa tarkoitukseen sopivat työkalut.

Vaikka iFixitin kuvalliset korjausoppaat ovat varsin selkeät ja helppolukuiset, oli takakuoren irti vääntäminen muovisella avaustyökalulla yllättävänkin hankalaa ja etenkin kulmien kohdalla pienimuotoista voimankäyttöä vaativaa. Lisäksi sormenjälkilukijalta emolevylle lähtevä ohut nauhakaapeli on herkästi vaurioutuvan näköinen, ellei takakuoren irrotuksessa ole varovainen. Myös akun irrotuksessa vaadittiin melkoisesti voimaa, sillä akku on rungossa kiinni liimapintaisella kalvolla. Muuten laitteen purkaminen on yksinkertaista, kunhan pitää lukuisat pienet ruuvit tallessa ja tarvittaessa ottaa työvaiheista kuvia muistin tueksi operaation aikana. Akun lisäksi vaihdettavissa olevia osia ovat esimerkiksi näyttö ja latausportti. Pulse-mallisto kuuluu niin sanotun Gen1-korjattavuuden piiriin, kun taas esimerkiksi hintavamman Skylinen korjattavuusluokka on Gen2, jossa ainakin takakuoren irrotus on tehty helpommaksi.

Aivan ensikertalaiselle rikkoutuneen osan vaihtaminen puhelimeen saattaa olla haastavaa, sillä puhelimien purkamista aiemminkin harrastaneelta se vaati paikoin keskittymistä ja tarkkuutta, mutta saatavilla olevien ohjeiden kanssa korjaustoimenpiteet ovat varmasti tehtävissä, kunhan etenee kärsivällisesti ja ajatuksella askel kerrallaan. Korjattavuudesta ja ohjeista HMD Global ansaitsee sinällään ison peukun – toinen kysymys kuitenkin on, kuinka ahkerasti tämän hintaluokan puhelinta päädytään itse korjailemaan. Esimerkiksi lapsen käytössä itse vaihdettava kohtuuhintainen näyttö saattaisi ainakin olla tervetullut mahdollisuus.

Hintoja Pulse Pro -varaosille:

  • Akku 19,95 €
  • Latausportti 14,95 €
  • Näyttö 39,95 €
  • Takakuori 19,95 €

iFixit – HMD Repair Hub

 

Yhteenveto

Yhteenvetona päällimmäinen ajatus 180 euron suositushintaisesta HMD Pulse Prosta on valitettavasti lähinnä ”ei jatkoon”. Puhelimen käyttökokemukselta olisi odottanut edes murto-osaa siitä vauhdikkuudesta, jota Pulse-malliston markkinointiin on keskitetty. Loppupeleissä kuluttaja saa käteensä käyttömukavuudeltaan kankean ja suorituskyvyltään heikon laitteen, jota ei onneksi ole hinnallakaan pilattu. Jos Pulse Prota vertaa vuotta vanhempaan Nokia G22 -malliin, vaikuttaa siltä, että HMD on päätynyt lähinnä tekemään minimaalisen kasvojenkohotuksen vanhalle laitteelle. Ja kun jo ”pro-mallin” laatuvaikutelma jätti melkoisen kylmäksi, en halua edes kuvitella, mitä vieläkin karsitummat ja edullisemmat Pulse+ ja Pulse-mallit tarjoavat.

Pulse Pron massasta erottuva ominaisuus on sen tavallista käyttäjäystävällisemmäksi tehty korjattavuus, joka onnistunee aloittelevammaltakin puuhastelijalta pienen perehtymisen jälkeen. Myös akunkesto on hyvällä tasolla. Tavallaan yksi vahvuus on eittämättä sen halpa hinta, mutta vastinetta rahalle on silti syytä kyseenalaistaa. Pulse Pron ohjelmiston päivitystukea voi pitää kohtalaisena tässä hintaluokassa.

Miinuksia sen sijaan ovat ikääntynyt rauta kuorien sisällä ja sen tuoma heikko suorituskyky sekä jo ajastaan hieman jäljessä olevat yhteysominaisuudet. Samassa hintapisteessä kilpailevista puhelimista esimerkiksi aiemminkin mainittu Samsung Galaxy A15 5G jättää Pulse Pron melko kauas taakseen suorituskyvyn osalta, puhumattakaan hieman kalliimmasta hintaluokasta tarjoushintaan tippuneista kilpailijoista. Esimerkkinä samassa hintaluokassa kamppailevat hinta-alennusten myötä vaikkapa Motorolan moto g54 ja OnePlussan Nord CE 3 Lite, vaikka ne suositushinnaltaan ovatkin olleet alunperin kalliimpia. Kokonaisuutta tarkasteltaessa Pulse Pro ei pärjää yhdellekään näistä muun kuin korjattavuutensa osalta.

Myös näytön tarkkuus on alhainen ja pistää pehmeytensä osalta silmään etenkin videoita katsottaessa, jolloin myös puhelimen monokaiutin muistuttaa latteasta äänenlaadustaan. Kameraosasto jättää kylmäksi suttuisella kuvanlaadullaan – ellei valaistus ole juuri optimaalinen – ja pimeässä otetut kuvat ovat lähes käyttökelvottomia. Kaiken kaikkiaan voidaan todeta, ettei uuden HMD-brändin lanseeraus alkanut Pulse-malliston myötä edustavimmalla mahdollisella tavalla.

Plussaa:

  • Korjattavuus varaosineen ja oppaineen
  • Akunkesto
  • OK päivitystuki hintaluokassaan
  • Androidissa ei raskaita kustomointeja

Miinusta:

  • Ikääntynyt rauta
  • Ei 5G-tukea tarjolla mihinkään kolmesta Pulse-mallista
  • Heikko suorituskyky ja sen tuoma kankea ja takkuileva käyttökokemus
  • Näytön pehmeä kuvanlaatu ja HD+-resoluutio
  • Pääkameran suttuinen kuvanlaatu
  • Monokaiutin

Huomioitavaa:

  • Myyntipakkauksessa ei toimiteta laturia

 

This site uses XenWord.
;