AMD:n Vega-arkkitehtuuri saatetaan nähdä 7 nanometrin viivanleveydellä odotettua aikaisemmin TSMC:n valmistamana.

AMD:n toimitusjohtaja Lisa Su on kertonut Anandtechin tuoreessa haastattelussa, että yritys aikoo valmistaa grafiikkapiirejä 7 nanometrin viivanleveydellä Globalfoundriesin ja TSMC:n tehtailla.

”So in 7nm, we will use both TSMC and GlobalFoundries. We are working closely with both foundry partners, and will have different product lines for each.”

AMD:lla ja Globalfoundriesilla on hyvin tiukka yhteistyösopimus, joka määrittelee, että AMD:n on ostettava tietyin poikkeuksin kaikki mikroprosessorit ja APU-piirit sekä tietty osuus grafiikkapiireistä Globalfoundriesilta.

Tammikuun alussa AMD avasi CES 2018 -messujen yhteydessä tämän vuoden suunnitelmiaan ja kertoi siirtyvänsä Vega-grafiikka-arkkitehtuurin kanssa nykyisestä 14 nanometristä suoraan 7 nanometriin jättäen Globalfoundriesin 12LP-prosessorin väliin (aiemmin 14 nm+). Samassa yhteydessä kerrottiin koneoppimiseen optimoidusta Radeon Instinct ”Vega” 7 nm -kiihdyttimestä, jota odotetaan yrityksen omiin sisäisiin testeihin ja partnereiden testattavaksi vuoden 2018 aikana, mutta Radeon RX -pelinäytönohjaimien päivityksestä ei mainittu sanallakaan.

Tuolloin oletettiin, että käytössä tulisi olemaan vain Globalfoundriesin 7 nm:n prosessi, jonka tuotantokokeilut pyritään aloittamaan tämän vuoden puolivälissä ja massatuotanto mahdollisesti kohti vuoden loppua.

TSMC:n 7 nanometrin piirien riskituotanto puolestaan aloitettiin jo huhtikuussa 2017 ja massatuotanto alkaa tämän vuoden toisella neljänneksellä huhti-kesäkuussa, joten yritys on jonkin verran Globalfoundriesin aikataulua edellä.

CES 2018 -messujen yhteydessä AMD esitti tämän vuoden Premium Desktop -tuoteportfoliossaan ainoastaan Vega 56- ja 64-näytönohjaimet. Diaa voi kuitenkin tulkita myös niin, että siinä esitetään valkoisella fontilla parhaillaan markkinoilla olevat näytönohjaimet sekä punaisella fontilla CES 2018 -messujen yhteydessä esitellyt uutuudet, mutta ei vielä myöhemmin tänä vuonna lanseerattavia tuotteita.

Nähtäväksi jää, tuleeko AMD sittenkin päivittämään Vega-arkkitehtuurin tänä vuonna 7 nanometriin myös Radeon RX -pelinäytönohjaimien osalta.

This site uses XenWord.
;