Applen odotetaan julkaisevan maanantain tilaisuudessa uudet 14- ja 16-tuumaiset MacBook Pro -kannettavat sekä mahdollisesti myös muotoilultaan päivitetyn Mac minin.

Apple on ilmoittanut pitävänsä 18. lokakuuta tämän syksyn toisen julkaisutilaisuutensa, joka kulkee markkinointinimellä unleashed, eli irrotettu tai vapautettu. Julkaisutilaisuus järjestetään jo totuttuun tapaan täysin virtuaalisesti internetissä striimattavana videona.

Julkaistu kuva ja lyhyt Twitterissä jaettu video ei juuri sisällöllisiä paljastuksia tarjoa, vaan videolla esiintyy vain Applen logo nopeasti liikkuvassa maisemassa, mikä voinee yhdessä nimen kanssa viitata julkaistavien laitteiden nopeuteen.

Nopeuteen liittyen julkaisutilaisuudessa odotetaankin julkaistavaksi Applen uusia jo pidemmän aikaan huhuttuja 14- ja 16-tuumaisia MacBook Pro -kannettavia päivitetyllä järjestelmäpiirillä, joka ainakin toistaiseksi on huhuissa kulkenut M1X-nimellä. Bloombergin Mark Gurmanin mukaan uudet MacBook Prot tulevat olemaan suurin muutos, sitten vuoden 2016 uudelleenmuotoilun.

Uuden M1X-piirin odotetaan tarjoavan 10-ydintä, joista kahdeksan on tehoytimiä ja kaksi vähävirtaisempia virransäästöytimiä. GPU:n osalta uutuuspiirin odotetaan huhujen mukaan tarjoavan 16:n ja 32 ytimen konfiguraatiot. Itse kannettavien osalta Applen huhutaan palauttavan liitinkattaukseen HDMI-liitännän ja poistavan näppäimistön yläpuolelta löytyneen kosketuslevyn. Myös magneettisen MagSafe-laturin paluuta uutuusmalleihin on odotettu.

Kannettavien lisäksi julkaisutilaisuudessa on huhuttu mahdollisesti uutta entistä ohuempaa Mac mini -tietokonetta niin ikään M1X-järjestelmäpiirillä ja virallista julkaisua MacOS Monterey -käyttöjärjestelmälle, joka on toistaiseksi vielä beetavaiheessa. Myös jo edelliseen julkaisutilaisuuteen odotetut AirPods 3 -kuulokkeet pyörivät yhä huhujen odotuslistalla.

Lähteet: Apple, Greg Joswiak @ Twitter, Bloomberg, 9to5Mac

This site uses XenWord.
;