
Battlefield V on ensimmäinen Microsoftin uutta DirectX Raytracing- eli DXR-rajapintaa tukeva peli. Yhteistyössä NVIDIAn kanssa toteutettu säteenseurantatuki tuo peliin realistisia heijastuksia ja vaatii käytännössä GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjaimen toimiakseen. Testasimme pelin säteenseurantaefektejä hiljattain myös io-techissä.
Vaikka virallisesti peli vaatii GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjaimen säteenseurantaansa, toimii ominaisuus todellisuudessa myös Volta-arkkitehtuurin Titan V:llä. Pelin säteenseurantatoteutusta kehitettiin alun perin nimenomaan Titan V -näytönohjaimilla, ennen kuin Turing-arkkitehtuurin piirit tulivat saataville, joten sinänsä toimivuus ei ole ihme, mutta varmistusta asialle on saatu odottaa aina vuoden vaihteeseen asti. Myös Microsoft listaa Volta-arkkitehtuurin näytönohjaimet DXR:ää tukeviksi.
Voltassa ei ole kuitenkaan ole säteenseurannan kiihdytykseen erikoistunutta rautaa kuten Turing-grafiikkapiireissä, joten mistä on kyse? NVIDIA ei ole antanut asialle tarkkaa selitystä, mutta oletettavasti sen toiminta perustuu ainakin jollain tasolla DXR-rajapinnan Fallback Layeriin, jolla mikä tahansa Shader Model 6.3:a tukeva näytönohjain voi suorittaa säteenseurannan ohjelmapohjaisesti shader-ytimillään, olettaen että ajurit tukevat sitä. Volta sisältää lisäksi tensoriytimiä, joita voidaan hyödyntää säteenseurannan yhteydessä kuvan häiriöiden poistossa, mutta tällä hetkellä ei ole tietoa, hyödynnetäänkö niitä esimerkiksi BFV:n tapauksessa. Sekä AMD että NVIDIA tukevat ohjelmistopohjaista säteenseurantaa myös omien Radeon-Rays- ja OptiX-rajapintojensa kautta, eikä Turing-arkkitehtuurin RT-ytimetkään kiihdytä kaikkia säteenseurantaan liittyvistä tehtävistä.
3DCenterin foorumeilla nimimerkki TobiWahnKenobi on ajanut Battlefield V -testejä omalla Titan V -näytönohjaimellaan ja osoittanut, ettei Turing-arkkitehtuurin RT-ytimet ole välttämättä vaatimus pelattavaan suorituskykyyn säteenseurantaefekteillä. 1440p-resoluutiolla Rotterdam-kartassa ylikellotettu Titan V venyi 67 FPS:n keskimääräiseen suorituskykyyn Medium-säteenseurannalla ja 56 FPS:ään High-säteenseurannalla. Täysin hyödyttömistä yksiköistäkään ei voida kuitenkaan puhuha, sillä saman käyttäjän ylikellotettu Titan RTX pystyi samoissa testeissä 97 ja 81 FPS:n tuloksiin.
Lähde: 3DCenter
Se on yhtä kaikki tuettu, sitä voi hyödyntää niidenkin pelimoottoreiden kanssa, luultavasti myös OptiX on vaikkei sitäkään ole peleissä näkynyt aiemmin
Kiinnosti tietää mihin tuo taulukko perustuu, eli linkki sivulle jossa taulukko on esim?
Elikäs ilmeisesti on joku sekunttia /frame tyyppinen ominaisuus, joka ei sovellu peleihin? Onko noita tutkittu/testailtu missään?
Ne taulukot perustuu Techpowerupin omiin suorituskykytesteihin (perus pelit) ja löytyvät Techpowerupin Titan RTX/V speksi-sivuilta.
NVIDIA TITAN RTX Specs
NVIDIA TITAN V Specs
Riippuu ihan mitä sillä tekee, varmasti saa tehtyä sekuntia/frame-laatua tai sitten frameja/sekunti-laatua. Kaikkihan on kiinni ihan niistä samoista kompromisseista oli RT-rautaa tai ei. Mitään benchejä ei taida noista olla olemassa kummankaan osalta.
Niin no ei ne "peli"moottoritkaan ole pelkkiä pelejä varten. Joten se että niissä on tuki tavalle X ei tarkoita vielä sitä että se olisi tarkoitettu käytettäväksi peleissä. Unityllekkin on ollut saatavilla OptiX ray tracing tuki kepleristä lähtien ja montako tuota käyttävää peliä onkaan julkaistu?
Tosin jos joku noista olisi sopinut peleihin, niin varmasti asiaa olisi demottu. Nyt kun ei ole, niin siitävoidaan helposti vetää se johtopäätös, että ko ominaisuudet eivät peleihin sovellu ja en oikein muuta syytä osaa keksiä, kuin täysin riittämätön suorituskyky.