
Suomen mainetta huippuylikellottajien maana myös vuonna 2022 ylläpitävä Juhani Luumi on saavuttanut pitkän puristuksen päätteeksi vyölleen uuden huipputuloksen. Tällä kertaa miehen plakkariin napsahti maailmanennätys Time Spy Extreme -testissä yhdellä GPU:lla.
UL Benchmarksin 3DMark Time Spy Extreme -testin uusi maailmanennätys on 14619 pistettä. Tiukasta kilvasta kertoo paljon se, että ennätys on vaivaiset 10 pistettä kreikkalaisen OGS:n tulosta parempi eikä kolmossijalta löytyvä länsinaapuri Raufin tuloskaan ole kuin 37 pistettä takana. Luumin mukaan ennätysjahdissa ehti kulua yli puoli vuotta.
Uusi 3DMark-ennätys ajettiin EVGA:n GeForce RTX 3090 Kingpin -näytönohjaimella ja Intelin Xeon W-3175X -prosessorilla, jonka tukena oli yhteensä 96 Gt muistia. Prosessori oli testeissä ylikellotettu toimimaan kaikkien 28 ytimen osalta 5002 MHz:n kellotaajuudella ja muistit toimivat DDR4-3466-nopeudella 14-14-14-28 1T -asetuksin. Päätähti RTX 3090 oli ylikellotettu testissä grafiikkapiirin osalta 2790 MHz:n kellotaajuudelle muistien toimiessa 23,1 Gbps:n nopeudella.
Luumin komenttien mukaan kyse voi hyvinkin olla viimeisestä ennätyksestä GeForce RTX 3090 -näytönohjaimilla, sillä myöhemmin tämän kuun aikana markkinoille saadaan uudet, järeämmällä piirikonfiguraatiolla varustetut GeForce RTX 3090 Ti -näytönohjaimet.
Läheet: Juhani Luumi, 3DMark Hall of Fame, 3DMark Detailed Results
katso liitettä 536031
katso liitettä 536041
Se on helppoa näköjään kun ei tarvi edes LN2 pulloa hankkia, kun vaan koodailee paremmin. Ei kai tuota oikein kukaan muuten voi selittää.
Nuo on ihan aidot ajot. Oma veikkaus on että esim hiottu GPU ja saatu lämmöt tappiin eli sinne -185 -190.
Mun saa vakiojännitteellä 1450mhz. Täytyy palata tämän pariin vaikka reilun viikon päästä. Uskon että olisi mahkut tuohon Port Royal kärkitulokseen.
katso liitettä 536098
Siinähän se tulikin, eli lämmöt kun saisi tappiin niin menisi mulla 2900mhz Port Royal.
Olisi kova!
Onko kylmäbugi vai mikä?
Ei vaan murtuu lämpötahna aina -155 -165 välimaastossa näillä nykyisillä sukupolvilla jotka hyötyy lämpöjen osalta vaikka tappiin asti. Brasilialaiset sai tappiin kun hioivat GPU:n. Tätä on työstettävä, jos reilun viikon päästä koittaisi uusiksi. @Kaotik @BlackWolf
Siis meinaatko että se murtuu näillä nykypolven siruilla vai nykypolven tahnoilla? Jos ensimmäinen, niin miksi? Jos jälkimmäinen, niin kai niitä vanhankinlaisia tahnoja vielä jostain saa?
Siis nykyiset tahnat kestävät parhaiten tuonne asti. Rauf binnasi 400 eurolla Kryonaut Extremeä
. Ilmeisesti vaihtelu tahnojen laadun välillä on suurta. Pääsin itse sekä KPx:llä että Kryonaut Extremellä sinne noin -165c ja aina murtuu Idlessä, ei koskaan kuormassa. Kuuluu sellainen mahdoton pamaus kun murtuu, sitten lämmitettävä -20 ja taas voi mennä takaisin kylmäksi. @Sampsa
katso liitettä 536138
Aletaan olla aika extreemissä kun pitää alkaa tahnoja binnaamaan. Oletko muuten koskaan miettinyt, että voisit kysellä yliopistoilta apua? Käsittääkseni täällä tehdään aika edistyksellistä touhua noiden kvanttikoneiden parissa ja siellä puhutaan lämpötiloista mitkä liki absoluuttista nollapistettä. Olisikohan sieltä mahdollista löytyä pikkuisen edgeä. Tämä siis ihan mutulla.
Täytyy kokeilla vielä toinen uus purkki Kryonaut Extreme ja sitten tota Alphacoolin Subzero tahnaa missä mainostettu 16W johtavuus ja aika korkea viskositeetti-arvo. Takalevy auttaa mountissa myös. Onko @Sampsa valmis rojektiin 2900mhz Port Royal?
Minä laittaisin Sampsan lisäksi rohkean mailin Aalto-yliopistolle. Mistä sitä koskaan tietää, melkoisia PC-hippejä nekin on, ihan sata varmana. Vähän kun kysäsee, että mitä tahnaa ne käytää ja saisko sitä "lainaan" niin voi tapahtua yllättäviä asioita. En toki tiedä, mutta minulla asuu sellainen pieni positiivinen usko siihen, että tieteen ja kellitystulosten nimissä kaikki on mahdollista. Olisihan se toki komeaa niillekkin, että siellä voisi näkyä (jollain kaavalla) Luumi & Aalto-University. Just sellasiahan ne sinne haluaakin jotka noita näkee ja joita kiinnostaa. Vinkki vinkki vaan LUT, Tampere jne.
Kyllä, revin 3990x irti työkoneesta, ens viikolla ilma-ajot sillä
Täytyy nyt vaan vetää järkevästi ettei ota enempää hittiä. Lämpötila auttaa taajuuteen tosi hyvin ja nyt tolla lämmittimellä pitäisi pysyä muistit myös 1450-1500mhz joka on erittäin korkea. 2775MHz core oli menossa läpi ja lämpötila sille noin -155c, sais sinne -170 niin hyvin oltaisiin 2800+.
Oleelliset testit olisi juuri Time Spy Extreme, normi Time Spy, sitten uusin 3DMark eli Port Royal ja sitten Unigine Superposition. Normi Time Spy:ssä en oo varma kumpi nopeampi 3990 vai 10980XE.
Superpositionissa ja Port Royalissa riittää ihan 5.4-5.5ghz vesi 10900K.
katso liitettä 536242
Esimerkki:
katso liitettä 536243
katso liitettä 536244
Kyllä lasinleikkaaminen onnistuu ihan helposti kotioloissa mutta vaatii hyvän lasiveitsen joita saa 30-60€.Mutta mistä tahansa peili/lasiliikkeestä saa kyllä jämäpaloja edullisesti tai jopa ilmaiseksi kun käy kysymässä,myös leikkaavat määrämittoihoihin.
Voisi käydä ihan kysymässä joo. Lasi ja peili ovat tolleen helposti saatavilla olevat tasaisimmat hiomispinnat tollaiseen projektiin. Ei toi vesihiomakivikään huono idea ollut.
Juu lasiliikkeeseen mars. Yhden terraarion oven aikanaan ostin mittatilauksena ja maksoi pari kymppiä, karkaistua lasia ja pyöristyksineen kaikkineen, niin tollanen palanen ihan rahallisestikkaan ei kyllä ole iso uhraus puhuttanee muutamasta eurosta.
Hiomakivi on varmaan pätevä ekan tai ehkä parin hiomakerran kohdalla. Sen jäkeen pinta on kaukana suorasta riippuen miten sitä pintaa kuluttaa. Kokemusta on höylien ja talttojen kanssa touhuamisesta sen verran että ei siinä kovin montaa hiontakertaa mennyt kunnes kivet oli ihan näkyvästikin mutkalla. Toleranssit on siellä suuret mutta tässä hommassa menee varmasti nopeasti sen verran kieroksi että jo vaikuttaa, eli en suosittelisi.
Joo lasipintaa olen tähän asti käyttänyt ja peiliä jonka päälle hiomapaperi.
Kuinkahan LN2 touhuissa toimisi ilman tahnoja vain todella, todella suorat pinnat
Taululiikkeistä/kehystämöistä saa kans tommosen pikkukappaleen lasia omilla mitoilla varmasti jos kauniisti kysyy.
Juu normissa 10980xe paras.
katso liitettä 536930
katso liitettä 536932
Voi juma taitaa tulla jytky.
Toivottavasti tulokset nousee, OGS ajeli 3090HOF:llä 2880mhz port royal. Sulla on kuitenkin muita nopeammat muistit.
GPUPi 3.2 1B 3015 mhz
katso liitettä 536953
Joo jos homma onnistuu ja kortti pysyy toimintakykyisenä niin ei ongelmia. 19 000 Port Royal. @Sampsa
Koitin nopeasti pienellä GPU only custom vesiblokilla ja 3dmark11 ylikellotettuna 1.2v ja 1000mhz core niin idlessä lämmöt 28c ja kuorman jälkeen max 31c ekan grafiikkatestin perään. Seuraavaksi koitetaan 3090, pitää vain varoa ettei hio liikaa eli vain se mikä on välttämätön. @Sampsa @Kaotik @BlackWolf
katso liitettä 539502
katso liitettä 539503
Upeaa! Ja iso kiitos lasiliikkeelle maailmanennätysyritysten sponssaamisesta. Tuolla jos paukahtaa ennätys rikki, niin joku näppärähän voisi niille kunniakirjan raapasta seinälle asennettavaksi.
Celeronia hioin aikoinaan ihan perussantapaperilla ja väkersin siihen suoran vesijäähyn akvaariopumpulla. En suosittele kokeilemaan.
Go Go!
Ei ole tarkoitus parantaa johtavuutta vaan estää vain murtuminen.
Ei varmaan koskaan kun on liian kallista
Ei, koskaan ei saa 100% tasaista. Mutta tuosta on varmasti hyötyä myös normi vedelläkin jos tekstit lähtee. Olihan mulla 5870:lla nyt 3 asteen ero idle vs kuorma.
Nimenomaan – nuo ovat kiinteää ainesta jonka ei pitäisi mennä lämmöstä miksikään. Ainakin jotkut valmistajat mainostavat -200-+400C lämpötilarangea.
Juu, se vaan onko 3 astetta vähemmän vedellä mitään hyötyä on eri asia. Juuri sen takia kannattaa normaalin käyttäjän jättää tekemättä. Se näyttis ei niiden kolmen asteen voimin kun tee mitään. Nämä aivan tappiin vetelyt joissa ne 10-50 megahertsiä ja 1-2 FPS meinaa jotain sitten erikseen. Mutta kyllähän sinä sen tiedät huomattavasti paremmin kuin allekirjoittanut.
Se 3 astetta voi olla juuri erona vaikkapa yhden throttlauskynnyksen kanssa ihan normikäytössäkin, joten kyllä jokaisesta vähennetystä asteesta hyötyä on!
Minkä ihmeen throttlauskynnyksen? Vesijäähyssä, mistä puhuttiin, niin ei se throttlaa muutenkaan. Se on sitten ihan se ja sama onko se CPU tai GPU 55C tai 58C mitään merkittävää eroa noilla ei saa aikaan normaalissa käytössä.
Konepuolella erittäin tasaisia pintoja tekee tiivistefirmat, erityisesti sellaiset jotka valmistaa mekaanisia liukutiivisteitä. Ne hiotaan aivan järjettömän tasaisiksi ja sileiksi, ehkä joku sellainen voisi hioa sulle pinnat ns viimeisen päälle?
Siinä voi muodostua ongelmaksi se ettäpinnat on kyllä "suoria" tai "sileitä" siinä 21 asteen lämpötilassa missä hionta ja todennusmittaus tehdään.
Mutta veikkaisimpa että -192 asteessa etenkin GPU lastussa voi olla melko villit lämpöjännitykset ja yritys vääntyä luoja ties mihin muotoon.
GPUboost aloittaa kellojen laskun jo 45C kohdalta ylöspäin jos oikein muistan, tämä oli 1080ti:n kanssa, vaikutti kyllä vesijäähylläkin. Eli jos se 3C sattuu max lämmöissä vaikkapa tuon rajan eri puolille, niin heti on kelloihin vaikutusta.