10. sukupolven Core -prosessorit sisältävät nyt sekä uuteen arkkitehtuuriin perustuvia 10 nanometrin Ice Lake -prosessoreita että vanhaan Skylake-arkkitehtuuriin pohjautuvia ja 14 nanometrin prosessilla valmistettavia Comet Lake -prosessoreita.

Intel julkaisi aiemmin tänä vuonna Ice Lake -arkkitehtuuriin perustuvat, 10 nanometrin valmistusprosessilla valmistettavat 10. sukupolven Core-prosessorit. Nyt yhtiö on julkaissut seuraavat 10. sukupolven Core-prosessorinsa, mutta tällä kertaa ne perustuvat Comet Lake -arkkitehtuuriin.

Toisin kuin Ice Lake, Comet Lake perustuu edelleen Skylake-arkkitehtuuriin ja se valmistetaan vanhalla tutulla 14 nanometrin valmistusprosessilla. Tästä huolimatta ne tähtäävät kulutukseltaan samoille markkinoille aiempien 10. sukupolven Core-prosessoreiden kanssa.
Comet Lake tuo mukanaan joukon parannuksia aiempiin Skylake-pohjaisiin vähävirtaisiin malleihin nähden. Nyt U-sarjan prosessorit tulevat saataville parhaimmillaan 6-ytimisinä, kun aiemmin maksimi oli neljä ydintä, jonka lisäksi muistiohjain on päivitetty tukemaan LPDDR4X-muisteja. 400-sarjan piirisarja tuo puolestaan alustalle mukanaan integroidun Wi-Fi 6 -ohjaimen.

Uudet 10. sukupolven Core-prosessorit eivät tee prosessorin valinnasta yksinkertaista ainakaan nimen perusteella. Yhtiö on tuntemattomasta syystä päättänyt jatkaa Comet Lake -prosessoreilla vanhaa nimeämistapaa, jossa mallinumerolle on varattu kolme numeroa, kun Ice Lake -prosessoreissa mallinumerolle oli varattu vain kaksi numeroa. Comet Laken nimi ei myöskään kerro mitään sen grafiikkaohjaimen ominaisuuksista, toisin kuin Ice Lake -prosessoreilla. Löydät Intelin uudet prosessorimallit oleellisimpine ominaisuuksineen yllä olevasta taulukosta.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;