Isocell HP2 saatetaaen huhujen mukaan nähdä Samsungin tulevassa Galaxy S23 Ultrassa.

Samsung on julkaissut uuden 200 megapikselin Isocell HP2 -kamerasensorin. 1/1,3” sensorikoollaan valmistajan neljäs 200 megapikselin kamerasensori sijoittuu ensimmäisenä julkaistun HP1:n ja viime kesänä nähdyn HP3:n sekä siihen pohjautuvan Kiinan markkinoille jääneen HPX:n väliin. Uutuussensorin odotetaan huhujen mukaan olevan mahdollisesti käytössä helmikuussa julkaistavaksi odotetussa Samsung Galaxy S23 Ultrassa.

Pikselien koko Isocell HP2 -sensorissa on 0,6 mikrometri (μm) ja kamera on kykenevä ottamaan täyden 200 megapikselin kuvien lisäksi myös 50 megapikselin tai 12,5 megapikselin kuvia kamerasensorin dataa yhdistelemällä, mikä parantaa Samsungin mukaan erityisesti kuvien valovoimaisuutta. Videokuvausta sensori tukee maksimissaan 8K 30 FPS -tasolla.

Hämäräkuvausta parantamaan Samsung esittelee uutuussensorissaan Super QPD -ominaisuuden automaattitarkennukseen. Kyseinen ominaisuus mahdollistaa sensorin kaikkien 200 megapikselin käyttämisen tarkennukseen. Toisena uutena ominaisuutena toimii HDR-kuvia parantava DSG-ominaisuus (dual slope gain), joka on ensimmäistä kertaa käytettävissä myös 50 megapikselin kuvissa pelkkien 12,5 megapikselin kuvien sijaan.

Samsung Isocell HP2:n massatuotanto on jo alkanut, mutta Samsung ei ole antanut virallisia aika-arvioita sensorin saapumisesta markkinoille.

Lähde: Samsung

This site uses XenWord.
;