Kaksikosta kenties odotetumpi on 240 hertsin virkistystaajuudella ja 1440p-resoluutiolla varustettu 27-tuumainen LG 27GR95QE.
LG on lanseerannut tänään kaksi aiemmin esittelemäänsä OLED-pelinäyttöä Suomen markkinoille. sekä 27-tuumainen 27GR95QE että 45-tuumainen 45GR95QE tarjoavat molemmat OLED-paneeleihinsa 0,03 millisekunnin vasteajat, 240 hertsin virkistystaajuuden ja sekä FreeSync Premium- että G-Sync Compatible -sertifikaatit.
27GR95QE on resoluutioltaan 2560 x 1440 ja kuvasuhteeltaan perinteinen 16:9. 45GR95QE puolestaan on ultrawide-näyttö 3440 x 1440 -resoluutiolla. Molempien näyttöpaneelien kerrotaan olevan 10-bittisiä ja ne kattavat 98,5 prosenttia DCI-P3-väriavaruudesta.
LG:n uusien OLED-pelinäyttöjen myynti alkaa Suomessa 27. maaliskuuta. LG 27GR95QE:n suositushinta on 1199 euroa ja LG 45GR95QE:n puolestaan 1899 euroa.
Lähde: LG:n lehdistötiedote
Tänne yks ilman kaarta.
Tuo 27 oled on aika hyvä ja yksi nopeimmista näytöstä markkinoilla.
Ainoa mitä on heikko on kirkkaus.
Monitor unboxed on testannut ainakin.
Kestävyys tietysti vielä kysymysmerkki.
data-xf-init="lightbox"
data-lb-single-image="1"
data-lb-container-zoom="1"
data-lb-trigger=".js-lbImage-_xfUid-1-1678733233"
data-lb-id="_xfUid-1-1678733233">
Niin, jos välittää SDR kirkkaudesta windows desktop käytössä niin kannattaa ostaa qd oledi. Monitors unboxed taisi mainita että tekstin luettavuuskin on parempi kuin LG.
Molemmat oled ja samsun panelit ovat huonoja vaihtoehtoja tekstin luettavuuden kanssa eli sen takia nykyiset malllit ei kannata harkita.
Tulevaisuudessa ehkä jos muuttavat tuon pikselisijoittelun niiin voi tulla parannusta.
QD-Oledit taas näyttää olevan heikoimpia mitä tulee palamiseen.
data-unfurl="true" data-result-id="436514" data-url="https://www.rtings.com/tv/learn/longevity-investigations-update-3-month" data-host="www.rtings.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
Longevity Burn-In Investigative Paths After 3 Months: QD-OLED vs. WOLED, LG vs. Sony, And More
data-onerror="hide-parent"/>
http://www.rtings.com
Ja menee muutama kuukausi ennen kuin tiedetään että kuinka paljon tuossa on ns. lapin lisää. Olettaen että ottavat rtingsillä uudenkin paneelin mukaan testiin.
Ja Rtingsin 95C-testin mukaan pink tint on edelleenkin ongelma, mutta asiaa ei avattu sen tarkemmin: "due to the lack of a polarizer, the TV has a pink tint to it even when it’s off". Kohta tuostakin varmasti saa parempaa laadullista analyysiä. Joka tapauksessa järkevintä odottaa ainakin se 2kk burn-in-testiä, että pääsee vertailemaan kunnolla edelliseen geniin ja voisi arvioida, joko soveltuisi esim. PC-käyttöön vai ei.
Tuo se on kumma, kun pilataan tummat sävyt. Kalibrointi turhaa, kun kuitenkin näkyy punaisena.
Polarisaatiokalvollahan tuo korjaantuisi, mutta kirkkaudesta tippuisi samalla ~puolet pois. Ainiin, ja paneeli lämpenisi enemmän johtaen herkempään palamiseen.
Taitaa väitteessä olla perää jonkin verran. Samsung onnistui Koreassa viime vuonna mitätöimään LGD:n patentin deuteriumin käytöstä OLED-paneeleissa.
Samsung Display nullifies LG Display’s OLED patent
Uusien QD-OLEDien esittelyssä mainittiin Heavy H+ OLED, mukä viittaa deuteriumin käyttöönottoon.
Eikö koko OLED ole typerä staattisen kuvan PC-käytössä.
Ei näitä toimistokäyttöön markkinoidakaan
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä