Korealainen elektroniikkajätti LG on tänään ilmoittanut lopettavansa toimintansa puhelinmarkkinoilla. Valmistajan luopumista puhelinvalmistuksesta ei voi suoranaisesti pitää yllätyksenä, vaan aiheesta on liikkunut huhuja jo pidemmän aikaa. Suomessa LG:n puhelimia ei ole juurikaan markkinoilla näkynyt enää muutamaan vuoteen. Viimeisin Suomessa julkaistu lippulaivamalli oli G7 ThinQ, joka piipahti myös io-techin testissä kesäkuussa 2018.
LG kertoo jatkavansa jo julkaistujen puhelinten tukemista ja ohjelmistopäivitysten julkaisemista niille jonkin aikaa. Tämä aika kuitenkin vaihtelee markkinoittain, eikä LG sitä virallisessa tiedotteessaan sen tarkemmin määrittele. Mobiilipuoleen liittyvien työntekijöiden tulevaisuus päätetään LG:n mukaan lokaalilla tasolla, eikä tiedotteessa oteta niihin kantaa, mutta jakelijoiden ja muiden yrityskumppaneiden kanssa LG aikoo tehdä yhteistyötä puhelinpuolen sulkemisoperaation ajan.
Puhelinpuolesta luopumisen myötä LG aikoo panostaa vahvemmin kasvaviin markkinoihin kuten sähköautojen komponentteihin, robotiikkaan ja älykoteihin. Mobiilipuolen kokemustaan yritys aikoo hyödyntää keskittymällä alaan liittyvien teknologioiden, kuten 6G-verkkojen, kehittämiseen.
LG:n mobiilipuolen sulun odotetaan valmistuvan lopullisesti 31. heinäkuuta, vaikkakin joitakin markkinoille jo julkaistuja puhelimia voi tuolloin vielä varastoista löytyä.
Lähde: LG
(in Millions)
Nexus 5 oli loistava, olisi toivonut Googlen ja LG:n yhteistyölle jatkoa.
Tämä oli hieno video noihin aikoihin ja toimi hyvin androidin markkinoinnissa alustan epäilijöille.
Nuo minun viestin lukemat koskivat vain älypuhelimia. Esim. Nokia toimitti vuonna 2011 kokonaisuudessaan yli 400 miljoonaa puhelinta, kun peruspuhelimia meni enemmän. Mutta on ne toimitusmäärät joka tapauksessa nousseet.
LG oli muuten 2011 Q1 älypuhelinten toimitusmäärissä kolmanneksi suurin.
Hyvältä jo näytti edellisvuonna.
Se joka toisi kohtuuhintaisen noin 4-5″ android tai vastaavan olisi hyvin myyty yksilö. lähes 6″ on liian iso ja epämukava
Olisiko, vai oletatko itsesikaltaisten olevan todellisuutta suurempi joukko? Itsekin tykkään että luurit ovat turhan isoja, mutta ei ne valmistajat niistä isompia tee isommaksi tekemisen vuoksi, vaan koska kuluttajien ostokäyttäytyminen on ohjannut sen siihen suuntaan.
Olihan tässä ainakin vahvoja huhuja ellei varmistettua tietoa sekin, että Applen mini-malli myi paitsi vähiten sukupolvestaan, myös selvästi odotuksia vähemmän
Kyllä meitä pienempiä haluavia on enemmänkin. Applen pääasiallinen käyttäjäkunta haluaa elvistellä joten kallein myy.
6 ” Saisi valmistettua kohtuu kokoisen jos näytönreunukset tehtäisiin pieniksi.
LG:n kohdalla mentiin niin kauan matalalentoa, että ihme että näinkin kauan jaksoivat. Tiettyjä vahvuuksia ei osattu hyödyntää, tai sitten esim. noita äänipuolen juttuja ei arvostettu tarpeeksi.
Monet haluaa sitä mutta harminloisesti ei se myy. Tommoset tuuaan jollain d-luokan prossulla ja jo vanhentuneella raudalla ja on jo lähtien joku 99e puhelin millä ei lue ees iltasanomia
Olen itsekin pienempien puhelinten ystävä ja markkinoilla parhaillaan tasan 1 vaihtoehto ellei halua ostaa pari sukupolvea vanhoja malleja.
Eli vaihtoehtoja ei ole ja itsekin näkisin että niitä myytäisiin ihan ok määrä jos ominaisuudet ovat kohdallaan eikä liian karsittuja.
Yksi keskihintaluokan mallia ja yksi highend malli sopisi hyvin markkinoille.
Itsellä vielä samsungin S10e malli käytössä ja luultavasti joudun vielä sitä käyttämään.
Ei tainnut xiaomillakaan olla myyntiä kun pieniä ei tehdä enää.
Sonylta tuli viimeisin malli Compact-sarjan vuonna 2018. Saa nähdä, tuleeko enää koskaan uutta mallia.
Sinne puhelimeen kun pitää laittaa se fyysisesti isokokoinen piiri, kaikki antenit ja muut killikkeet ja sitten vielä akunkin pitäisi olla ainakin 3000mha ettei nyt ole ihan antiikkisen kokoinen ja puhelimen pitäisi myös olla ohut, niin ohhoh, eipä siitä tehdä mitään 5" laitetta sitten enää…
Jostain on karsittava, jos haluaa tehdä pienen puhelimen
Miten tilanne eroaa nähden 5 vuotta sitten, onko puhelimen sisälle tullut paljonkin lisää tavaraa, tai onko akun fyysiset mitat kasvaneet?
Kameroita on ainakin enemmän. Ei noita kukaan osta, niin ei kukaan tee myöskään.
+5G piiritasolla ja anteenina
+puhelimet ohentuneet
+akku fyysisesti kasvanut
+kamerat kasvaneet
+puhelimet ehkä vielä vähän ohuempia kuin ennen
+screen to body ration parantunut
Harmillinen juttu, mutta toisaalta mitään hyvää G3:n jälkeen ei olekaan tullut.
Piiritasolla integroituna. Antennien tilantarpeesta en sano mitään, kun ei ole tietoa.
Puhelin voisi olla oikein hyvin sentin paksu, ehkä 1,5 cm kin menee. Tuo ohuuden tavoittelu on vain typerää.
Vaikuttanee eniten itse näyttöön, vähäsen ylä- ja alareunaan. Lisäksi fyysiset alapainikkeet ovat kadonneet, joka tuo lisää tilaa.
SOC:t ovat käsitykseni mukaan fyysisesti melko isoja nykyään, sitä en toki osaa arvioida että paljonko 5G vaikuttaa asiaan.
Voisi olla paksuja, mutta kun ei ole. Kuluttajat eivät halua, tai näin valmistajat asian näkevät
Ei vaikuta sinänsä kokoon negatiivisesti, vaan jopa positiivisesti, mutta ihmiset katsovat että "ennen oli pieni puhelin ja 5" nyt jättiläinen 6"" vaikka itse laite onkin yhtä iso, kehykset näytöltä vain poistuneet. Ja kuvasuhde on myös pidentynyt, joka kasvattaa näytön tuumakokoa nostamatta pinta-alaa juurikaan
Miten se hieno S-ketjun johtajan leiskautus meni.” Toimijoiden vähentyessä markkinat tehostuvat”. Yritin googlettaa mutta Google ei osannut neuvoa mikä se täsmällinen heitto oli.
Mulle on yksi hailee mitä puhelimia LG tai Apple tai yksikään muu tekee.
Mutta kilpailun vähentyminen tekee kaikista vaan kalliimpia. Mua ei kiinnosta maksaa suht tavallisesta puhelimesta satasta enempää, uutena.
data-unfurl="true" data-result-id="151244" data-url="https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2014060318363085" data-host="www.iltalehti.fi" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
Suomalaisten kauppalaskut paisuivat – näin ruokapomot selittävät
data-onerror="hide-parent"/>
http://www.iltalehti.fi
En tiedä miten tänä päivänä, mutta satkun (vai oliko 150, Ei väliä) nokia 3.1 on kyllä aika kehno. Tällä en tarkoita pelaamista tai yökuvausta, tai muuta vastaavaa, vaan ihan peruskäytössä jumittaa aika usein. Puhelin on ollut äidillä reilu 2,5 vuotta. Sen sijaan vanha sony z5 toimii ihan hyvin ilman jumituksia. Eli tämän perusteella heittäisin, että kannattaaa investoida vähintään 200 € älypuhelimeen tai sitten tyytyä peruspuhelimeen.
No se oli aika huono heitto. Jos tietää mistä asiat koostuu kuten Qualcommin piiri, niin uusimmankin androidin saa esim. LineageOS:n voimin vuosiakin vanhoille luureille. Ja hintaa ei todellakaan ole ollut kaikissa 200€.
Tuollaisella selailee nettiä ihan hyvin ja hoituu muutkin asia.
Nykyään saa 150e paljon parempaa rautaa kuin tuo nokia 3..1 roska.
Tosin 12 Minissäkin on 5,5 tuuman näyttö eli onko sekään mitenkään älyttömän kompakti
Sonyltä muuten pitäisi olla tulossa samankokoinen kapine
data-unfurl="true" data-result-id="170661" data-url="https://www.io-tech.fi/uutinen/sonyn-tuleva-xperia-compact-luokan-puhelin-renderointivuodossa/" data-host="www.io-tech.fi" data-pending="false">
class="link link--internal fauxBlockLink-blockLink"
target=""
rel=""
data-proxy-href="">
Sonyn tuleva Xperia Compact -luokan puhelin renderöintivuodossa – io-tech.fi
data-onerror="hide-parent"/>
http://www.io-tech.fi
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
https://www.fnac.com/Smartphone-Google-Pixel-4a-Simplement-noir-128Go/a15084793/w-4
(Fnac toimittaa Suomeen)
XDA oli muuten listannut LG:n innovaatiot, jotka muut valmistajat toivat myöhemmin omiin laitteisiinsa.
Tuota listaa kun katsoo, niin ei ole ihme, että @Juha Kokkonen antoi LG G2 ja G3 malleille toimituksen valinnan vanhan sivuston aikaan. LG G4:n kohdallakaan valinta ei tainnut olla kaukana. Ehkä ihan hyvä niin, kun LG sössi sen päivitykset myöhemmin. Joka tapauksessa 2013-2015 oli LG:n kulta-aikaa puhelinmarkkinoilla.
LG G5 floppasi modulaarisen rakenteen vuoksi eikä LG G6:n kanssa hommaa saatu vietyä maaliin asti, vaikka ihan kelpo puhelin olikin kyseessä. SD835 piirien kanssa taisi olla jotain saatavuusongelmia, niin LG päätyi käyttämään edellisen vuoden SD821 piiriä.
Lisäksi LG:llä on ollut erikoisia kokeiluja aina välillä. Mieleen on jäänyt LG G Flex -sarjan taipuvat näytöt ennen taittuvia näyttöjä, LG V -sarjan lisänäytöt ja viimeisimpänä LG Wing. Moni muukin valmistaja on tuonut vuosien saatossa uusia innovaatioita markkinoille mutta LG kunnostautui tässä erityisesti. Toivottavasti joku valmistaja kykenee täyttämään kyseisen paikan markkinoilla.
Jäljellä olevat päivitykset:
Luulisi ettei tämä ole mitenkään vaikeea tai kallista pitää as it palveluna.
Valitettavasti kaikki turhat kulut on turhia. Ei yritykset niitä loputtomiin halua kustantaa.
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä