Samsungin uusi ISOCELL Bright GW1 -sensori käyttää 0,8 mikrometrin pikselikokoa.

Samsung on julkistanut tänään kaksi uutta Isocell-kamerasensoria, joista toinen tarjoaa markkinoiden suurimman 64 megapikselin tarkkuuden. Kyseisen Isocell Bright GW1 -nimeä kantavan sensorin ohella yritys esitteli myös parannetun Isocell Bright GM2 -mallin 48 megapikselin sensoristaan. Molemmat sensorimallit käyttävät samaa 0,8 mikrometrin pikselikokoa.

Sensoreissa käytetään yrityksen Tetracell-rakennetta, joka on käytännössä Samsungin markkinointinimitys Quad Bayer -suodattimelle. Siinä neljä samanvärisellä suotimella varustettua fotodiodia on sijoitettu vierekkäin suurempaa 1,6 mikrometrin pikseliä vastaavaksi ryhmäksi. Tetracell-tekniikasta on hyötyä erityisesti hämäräkuvauksessa ja laajan dynamiikka-alueen taltioinnissa. Sensori tuottaa oletuksena 16 megapikselin kuvia, mutta tarvittaessa etenkin hyvissä valaistusolosuhteissa voidaan hyödyntää myös remosaic-algoritmein muodostettavaa täyttä 64 megapikselin tarkkuutta.

Molemmat uutuussensorit hyödyntävät lisäksi dual conversion gain -tekniikkaa, jossa fotodiodin vastaanottaman valon muuntamista sähköiseksi signaaliksi säädetään ympäristön valoisuuden, jolloin sensorin valontaltiointikapasiteetti saadaan optimoitua. Ominaisuuksiin lukeutuu myös Super-PD-tarkennus ja tuki Full HD 480 FPS -suurnopeusvideolle.

Sekä Isocell Bright GW1- että GM2-sensorit ovat parhaillaan samplausvaiheessa ja niiden odotetaan siirtyvän massatuotantoon vuoden jälkimmäisen puoliskon aikana.

Lähde: Samsung

This site uses XenWord.
;