Testissä Amazfitin uudet 169 euron hintaiset älykellot.

Amazfit julkaisi GTR 3:n ja GTS 3:n alun perin viime vuoden lopulla. Kyseessä on ominaisuuksiltaan lähes identtiset kellot, joskin GTR 3 tarjoaa pyöreän näytön, pykälän suuremman koon ja sen myötä suuremman akun ja GTS 3 puolestaan neliskanttisen näytön ulkomitoiltaan hieman pienemmässä koossa. 169 euron hinnallaan kellot ovat pykälän kalliimpia kuin viime vuonna testattu Amazfitin GTR 2e, mutta kuitenkin älykellojen edullisempaa päätä edustavia.
Testiartikkelissa tutustumme Amazfitin GTR 3:n ja GTS 3:n fyysisiin ominaisuuksiin, ohjelmistoon, akunkestoon ja käytettävyyteen reilun kuukauden ympärivuorokautisten käyttökokemusten pohjalta.
Lue artikkeli: Paritestissä Amazfit GTR 3 ja GTS 3
Otsikko ja kuva ei ihan kättele toisiaan.
Onpa mielenkiintonen pätkä! Meillä ei valitettavasti ole ollut tarkkoja verrokkeja joihin suoraan verrata, joten sykemittausta on lähinnä voinut arvioida sen reagointinopeuden mukaan ja katselemalla jälkikäteen sitten, näkyykö tauot ja sykkeen nostatukset järkevästi tuloksissa, mutta heittoa täysin oikeisiin sykkeisiin ei ole saatu verrattua. Pikaisen videon silmäilyn perusteella tosiaan Amazfit ei kärkijoukkoon tarkkuudessaan yllä ja testijaksollakin sen havaittiin olevan kohtalaisen hidas reagoimaan sykkeenmuutoksiin, mikä mainittiinkin myös artikkelissa.
Amazfit GTR 3:n tulos on kieltämättä luokattoman huono kyseisessä testissä. Sinänsä erikoista, että 50€:n Mi Band 6 pärjää huomattavasti paremmin. Eikö molemmat ole kuitenkin Zepp Healthin (entinen Huami) vehkeitä? Itse olen ollut ihan tyytyväinen Mi Band 6 NFC:n sykkeenseurantaan enkä huomannut eroja Suunto 3 Fitness kelloon. Kuinkakohan paljon näissä on yksilöllisiä eroja toiminnassa?
Amazfitin kelloille on muuten olemassa Tools & Amazfit -sovellus, jolla saanee korjattua ilmoitusongelmia joillakin sovelluksilla ja tuotua muutenkin lisää "älyä" kelloon. Itsellä on käytössä vastaava sovellus tuon Mi Brand 6:n kanssa.
PS. Diizzel on väistämättä yksi parhaista testaajista io-techissä
Amazfittien jälkeen testivuorossa on juurikin Xiaomi Watch S1, eli siitä on tulevaisuudessa tulossa testiartikkeli aikanaan.
Active-mallia ei ole testiin ainakaan tällä hetkellä tulossa.
Mahtavaa! Tuo active mallihan jotenki erottuu muistaakseni ainoastaan rannekkeesta mutta muutenhan niiden pitäs olla aika identtiset. Mutta kiva kuulla että on tulossa testiartikkeli!
Onko GPS toiminut? Omassa GTR:ssä tuntuu ranne olevan paikannusantennin edessä eli tuotetta selkeästi testattu pitämättä ranteessa…
Arkikäytössä ajaa asiansa loistavalla akunkestolla.
Itselle ihan riittävän hyvin toiminut. Joskus menee aika pitkään fixin saamiseen, mutta epäilen että ei ole vain A-GPS synkattuna laitteelle. Harvemmin tuota ongelmaa on kyllä nyt enää ollut.
Tools & amazfit tuli jossain vaiheessa testattua kun Zepp ei osannut synkata tietoja Google Fit:n kanssa, mutta nyt sekin onnistuu, niin en ole tuota ohjelmaa tarvinnut.
Itselläni on nyt ollut muutaman viikon GTR 2 Sport käytössä. 69 euron hintaan ihan ok vastinetta rahalle verrattuna uusimpaan. Siinä on myös se kaiutin, jonka puutetta näissä moititaan.
GPS ei ole saanut toistaiseksi signaalia kertaakaan, mutta olen testannut vain sisällä. Ruudun herätys kättä nostamalla ei yleensä toimi. Lämpötilan/sään näyttäminen tuntuu turhalta, koska se lakkaa ainakin iPhonen kanssa synkkautumasta melko pian. Sykkeen mittaukseen on asetuksia, kaikki mahdollinen on vakiona mahdollisimman vähän virtaa kuluttavina asetuksissa.
Kytkin kaikenlaista pois valikoista, mitä en käytä ja järjestelin käyttämiäni. Hieman sekavaa on, että osan voi konfiguroida vain kellosta ja toiset jutut sovelluksesta (quick access, ”kortit”, widgetit… en muista mitä mistäkin.)
Tuo GTR3 pro taitaa itseasiassa olla halvempi kuin tämä uusi Xiaomi Watch S1 ja GTR3 pro:ssa taitaa olla enemmän ominaisuuksia kuin S1:ssä ja on jopa hitusen ohuempi.
Tuota GTR 3 Pro -mallia ei vaan valmistaja/maahantuoja ole lanseerannut Suomen markkinoille, joten siitä syystä ei ole myöskään tullut testiin. Muutama ulkomaalaistaustainen verkkokauppa noita Suomessa näyttää myyvät, plus Verkkokauppa.com, joka myöskin tietääkseni hankkii laitteet jostain ulkomailta.
Onpas mielenkiintoista, koska ainut fiksu vaihtoehto olisikin ainoastaan tuo Pro malli, se juurikin poistaisi arvostelussa tulleita miinuspuolia. Eli ovat jättäneet ainoan varteenotettavan mallin sitten pois. Mutta niinkuin mainitsit, voi Pro mallia ostaa suomesta tai tilata ulkomailta vielä edullisemmin.
Edit: Eikös kuitenkin arvostelussa kannattaisi mainita tuo Pro malli, eihän tuossa ole mitään järkeä olla mainitsematta siitä, varsinkin kun sitä suomessa myydään ja poistaisi noita lueteltuja miinuspuolia. Toki voi olla että teidän "soppari" kieltää tuosta mainitsemisen koska ette muuten jatkossa saisi tuotteita testiin, se on ihan ymmärrettävää, mutta toki paska juttu kuluttajan kannalta.
Sinne juuri lisättiin maininta tuosta Pro-mallin olemassaolosta
Nyt puoli vuotta myöhemmin "lasi" on aivan syvillä naarmuilla (onkohan se oikeesti kuitenkin vaan muovia tms.?). Ikinä ei oo vaimolla mikään aiempi kellokello tai Polarin sporttikello naarmuttunut piiruakaan vuosienkaan käytössä. Amazonistahan noita saa halvalla mutta ei ole senkään wörtti. Unituloksetkin ihan täysin mitä sattuu, tai sitten Polar Ignite/Vantage V2 ja Garmin Fenix 6x pro näyttävät kaikki päin honkia.
Suurin puute silti se, ettei tue sykevöitä tai muita ulkoisia antureita ja kellon oma sykeanturi on käyttökelvoton kaikkeen yli n. 140 bpm tai muuttuvien sykkeiden rekisteröintiin. Esim. tein äärimmäisen treenin / kyykkykuolemat äärimmäiseen loppuun asti monta piiitkää sarjaa. Polarin H10 vyö sanoi maksimisykkeet 185 bpm kun vedin uudet max bpm enkat (aikaisempi 183 bpm teoreettinen, mihin en oo itseäni ajanut). Samalla händyssä ollut Amazfit kertoi maksimisykkeen olleen ko. treenissä jotain 140 bpm ja treenivaikutus olematon vaikka vedin ehkä kovimman kolmituntisen ikinä.
GPS:llä parin kilsan kävelylenkin pituus heitti luokkaa +100…150 m kun samaan aikaan toisessa ranteessa Vantage V2. Kumpi sitten lie oikeessa, veikkaisin Polar. Kiersin myötäpäivään, joten Polar oli toki "sisäradalla".