
Maxon on sisällöntuotantosovelluksiin keskittynyt saksalaisyritys, joka lienee ainakin io-techin lukijoille parhaiten tuttu Cinebench-testisovelluksestaan. Yhtiö on nyt julkaissut testikokonaisuudestaan uuden merkittävästi päivittyneen Cinebench 2024 -version.
Maxon Cinebench 2024 vaihtaa käyttämänsä renderöindimoottorin Cinema 4D:n standardista sen nykyiseen oletusrenderöijään, Redshiftiin. Redshiftiä käytetään sekä prosessoritesteissä että jälleen mukaan palanneissa näytönohjaintesteissä. Näytönohjaintesti oli viimeksi mukana vuoden 2013 Cinebench R15 -versiossa.
Cinebench 2024 tukee x86-64- ja Arm64-prosessoreita sekä macOS- että Windows-alustoilla, mikä laajentaa tuen nyt myös Snapdragon-prosessoreille. Aiemmin Arm64 on ollut tuettuina vain macOS-alustalla. Windowsilla muistivaatimus on asetettu 16 gigatavuun ja Applella 8 gigatavuun, mutta 8 Gt:n muistin kerrotaan aiheuttavan tulokseen muistinkäytön yltäessä jopa yli 8,5 Gt:n.
Näytönohjainsuorituskykyä pääsee testaamaan hieman rajoitetummin; vaatimuksina on Applen GPU ja vähintään 16 Gt muistia järjestelmässä, NVIDIAn vähintään CUDA 5.0:aa tukeva GPU 8 Gt:n tai yli muistilla tai AMD:n RDNA- tai Vega-arkkitehtuureihin perustuva näytönohjain HIP-tuella ja 8 Gt:n tai yli muistilla. AMD:n näytönohjaimet toimivat sekä macOS- että Windows-versiossa testistä.
Testiohjelmaa on viilailtu monin osin muutoinkin, eikä sen tulokset ole vertailukelpoisia aiempien versioiden kanssa. Prosessoripuolella Maxon vihjaa moniydintestin olevan nyt laskennallisesti noin kuusinkertaisesti niin raskas, kuin R23:n. Erilaiset suorituskykyä parantavat ominaisuudet ovat puolestaan nostaneet testin muistijalanjäljen kolminkertaiseksi R23:een nähden.
Cinebench on ladattavissa välittömästi ja sen on tuttuun tapaan ilmainen testikokonaisuus.
Lähde: Lehdistötiedote
Cinebench 2024
bbs.io-tech.fi
Tuonne pojat jo kaipailee tuloksia.
Itellä ainakin kaatuu iha jatkuvasti. 1 käynnistyksel kaatu enneku ehdot ehti hyväksyä. Gpu testis 2 yrittämäl meni läpi. Cpu multi 3 yritystä 3 kaatumist stock asetuksil. Hetki oottelee jos päivittäisivät enneku mitää tuloksii kattoo.
Redshift adds AMD GPU support
http://www.pugetsystems.com
Eipä tuo päästä edes Initializing Plugins 100% läpi, siihen kaatuu.
Lisähuomiona:
Redshift alkujaan oli NVIDIAn raudalle ainoastaan, CUDA-tuen vuoksi. Vasta hiljattain lisättiin tukea RX 6000 -sarjalaisista lähtien AMD:n puolella, mutta…
Tätä ei oikeasti kannata käyttää muuten vain benchaamisessa. Redshift rakastaa VRAMia ja hoitaa hommansa todella sutjakkaast, kun on isoja määriä VRAMia saatavilla.
Cinebench on tähän asti toiminut hyvänä CPU benchmarkina, koska renderöinti CPU:lla on raskaammasta päästä laskentaa ja antaa siten realistisen kuvan suorituskyvystä.
GPU renderöinti on täysin eri asiansa. Redshiftin tarkoitus on ollutkin vauhdittaa ammattikäytössä tapahtuvan renderöinnin hitautta, hyödyntämällä GPU:ta.
Tätä tarvitaan esim. videotuotannon lisäksi muun visualisoinnin ja mm. arkkitehtuurin alalla. Käyttötarkoitus on maksimoida renderöinnin tehokkuutta, ei GPU:n käyttöastetta!
Eli jos haluaa tosimaailmallisen tuloksen, miten Redshift-renderöijä suoriutuu GPU:llasi, on Cinebench R24 siihen hyvä. Se ei välttämättä kerro, mitä suorituskykyä saa peleissä!
Siksi minimivaatimus VRAM:lle on tuo 8GB ja siis mielellään olisi vaikka 48GB tai sitäkin enemmän eli ammattikäyttöön soveltuva benchmark.
Esim. Suomessakin arkkitehtilinjalla opiskeleva AMK:ssa oppii käyttämään Archicadia, jossa on tuki Redshiftille. En välttämättä benchaisi pelikäyttöön tarkoitettua PC:tä.