Uuden sukupolven näytönohjainten hinnat ovat olleet julkaisustaan lähtien selvästi koholla kysynnän laukatessa kaukana tuotannon edellä. Tilanteeseen tuskin on luvassa ainakaan kovin nopeaa muutosta positiiviseen, mikäli Asuksen tuore päätös antaa mitään viitteitä asiasta.
VideoCardz kertoo Asuksen teknisen tuotemarkkinoinnin johtajan Juan Jose Guerrero III:n välittäneen viestin suljettuun Asus DIY -Facebook-ryhmään, jossa maalataan synkkää kuvaa lähitulevaisuuden hinnoittelusta. Yhtiön mukaan se on tehnyt tiivistä yhteistyötä kumppaneidensa kanssa pitääkseen hinnat mahdollisimman matalina, mutta komponenttien hintojen nousu, logistiset ongelmat, erilaiset tuontitullit ja muut kasvavat kulut ovat pakottaneet yhtiön nostamaan hintojaan aiemmasta tasosta.
Asuksen MSRP-hintojen nousu koskee sekä yhtiön emolevyjä että näytönohjaimia ja on mahdollista, että niiden tuotteiden hinnat, jotka eivät vielä muuttuneet, tulisivat kasvamaan myöhemmin ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Yhtiö ei julkaissut listaa, jossa olisi näkyvillä kunkin tuotteen uudet ja vanhat hinnat, mutta VideoCardzin mukaan esimerkiksi ROG RX 6800 XT Strix LC:n hinta on noussut Newegg-kaupassa tämän muutoksen myötä lähes 200 dollaria 899,99:stä 1079,99 dollariin. Kortin hinta on samat 1079,99 dollaria nyt myös Asuksen omassa verkkokaupassa.
Lähde: VideoCardz
Korona nostaa tietotekniikan hintoja yleisesti ja mainaus nostaa näyttisten hintoja vielä erityisesti kun kryptojen kurssit on korkeella. Kun on kysyntää enemmän kuin tarjontaa niin hinnat nousee, ihan normaalia.
Toki 2000 sarjan aiheuttamasta huipusta on helpompi tulla alas. Kaikkien näiden nyt julkaistujen mallien hinnat tulee vielä alas ainakin 50 euroa johonkin viimeistään 6 kuukauden sisään, sitten kun AMD alkaa oikeasti kunnolla toimittamaan GPU piirejä AIB valmistajille.
Näillä hinnoilla ja toimitusmäärillä ei kilpailla yhtään mitään:
AMD Radeon RX 6800
http://www.verkkokauppa.com
Ainostaan noita ekoja refuja on muutama kymmenen toimitettu ja niidenhän tilauksia peruttiin, itselläkin sellainen peruttiin. Plus sitten verkkokauppa on näköjään saanut muutamaa Asus custom mallia tasan yhden kappaleen. Täytyy sanoa että aika lol. (puhuin 6800 XT:stä, noita 6800 customeita on toimitettu jotain luokkaa 10-15 yhteensä. Yhtä Asusta ja Sapphirea kumpaakin peräti 5 kappaletta!)
Niiku ööö?
Eiköhän se 200-300 euron segmentti ole erillisnäytönohjaimista se varsinainen leipätuote jolla nää valmistajat ylipäätään elää. Tällä hetkellä halvin julkaisu on tuo 400 euron(Suomessa hiukan alle 500e) joka ei todellakaan ole eniten myyvän segmentin tuote.
En tiedä mitä tällä tarkoitetaan, mutta Asus on ainakin kymmenen edellistä vuotta pyrkinyt olemaan selkeästi premium-brändi näytönohjainmarkkinoilla
ASUS Mainboard PCBA Manufacturer Service,China ASUS Mainboard PCBA Manufacturer-3CEMS
http://www.3cems.com
Suosittelen tutustumaan käsitteeseen inflaatio, niin 10 vuotta sitten hinnat eivät tunnu niin mystisiltä.
Kerroppa kuinka paljon inflaatio on sitten vaikuttanut hintoihin 10:ssä vuodessa? Vuosimuutos kuitenkin mitä… 1-2% luokkaa?
2% vuosimuutoksella se olisi kymmenessä vuodessa 25.6%, eli ei ihan vähän..
Se on kyllä vähän pienempi ja en jaksa laskea puolestani, niin sanon vaan, että vuodesta 2015 kuluttajahintaindeksi on noussut 3.7%yks.
Valmistustekniikan kehitys on jokatapauksessa hyytymässä, joten pikkuhiljaa jos halutaan suurempia resoluutioita, joudutaan jokatapauksessa palaamaan siihen, että suorituskykyä ei hukata ohjelmistoihin mielettömästi ja kiihtyvällä tahdilla, niinkuin nykyisin tehdään..
Asus todellakin myy brändiä ja hypeä kalliilla.
Mikä ei aina todellakaan vastaa laatua.
Esim. Radeon 5700 XT kortithan olivat kuraa/suoraan paskaa verrattuna muihin huonosta suunnittelusta ja olemattomasta testauksesta johtuen.
Tämähän se. Itseltäni löytyy i7 6700 / GTX 1050 Ti kombo ja pelailen tyytyväisenä kaikki ne pelit mitä nyt PC:llä pelaan. Ei paljoa paina siis nämä hintojen nousut ylemmissä luokissa. Ymmärrän toki että ei tämä oikea suunta ole missään nimessä. Eiköhän jossain vaiheessa kuluttajatkin ala jo lompakollaan äänestää kun hinnat nousevat ratkaisevan pisteen yli.
Inlfaatiolla ei komponenttien hinnannousua voi mitenkään perustella.
Kyllähän tuo inflaation vaikutus ja raju kustannusten nousu näkyi kuluttajaluokassa mm. 2015-17 välillä erittäin selvästi
katso liitettä 518583
katso liitettä 518585
Ei vaan osta asuksen tuotteita, ei vaikuta siis omaan elämään mitenkään vaikka pyytäsivät 10ke emolevystä.
Aikalailla sama, kortti on jo koneessa.
Korttien vaihtobuumin syynä olivat selvästi tehokkaammat kortit pitkästä aikaa ellei koskaan. Arvelen, että seuraavan sukupolven kohdalla ei nähdä samanlaista vaihtorumpaa.
Yllättävää myös on se ettei alalle ole tullut kolmatta haastajaa vaan mennään kahdella eri valmistajan teknologialla eikä mitään hintakilpailua ole, koska aina halutaan tehokkainta eikä tarjontaa ole niin paljoa.
Johtunee siitä että R&D kulut on karmeat ja valtavien piirien tuottaminen on kallista eikä vapaata kapasitettia ole.
Tämän alan graalin malja olisi kehittää pikaisesti arkkitehtuuri jonka voisi kasata MCM teknologialla jolloin tarve valtaville, 500-700 neliömillin lastuille loppuisi.
Edelleen ne kiekot ei maksa paskaakaan. R&D kohdalta sentään meni oikein.
Laitas viimein jotain lähdettä kiekkojen hinnoille ja lopeta trollaaminen.
Vai meinaatko ihan vakavalla naamalla että puolijohdefabin asiakkaat maksaa vain kiekkoihin menneestä hiekasta?
No esim. kuule vaikka tästä voit lukea.
How Much Does A Silicon Wafer Cost
virginiasemi.wordpress.com
Tai tästä.
Mixed Outlook For Silicon Wafer Biz
semiengineering.com
Yritä nyt hyvä ihminen ymmärtää, että jopa sinä voit ostaa 50€ waferin. Se, että mitä se maksaa printattuna johtuu puhtaasti sen valmistajan hinnoittelusta, ei sen kiekon hinnasta. Kaikki puhtaasti tehtaan kehittämisestä, yms. R&D:stä maksettavaa hintaa. Itse kiekot on halpoja kuin… hei hiekka.
Joo, mulla on työhuoneen seinällä 200mm valotettu kiekko.
Mutta olet täysin väärässä tuossa hinnoittelussa. Totta hemmetissä ulos myytävän kiekon hintaan leivotaan sekaan koko tehtaan kaikki kulut. Eihän siinä muuten olisi mitään järkeä.
TSMC 7nm keikko maksaa sen 9600-mitälie dollaria.
Mistä sen saa 50€:lla niin että siitä voi leikkoa irti vaikka sen 500 zen2 chippiä?
Niin eli olet yksiselitteisen väärässä väitteessäsi, että isompi piiri maksaa sitä ja tätä enemmän. Piirin koko ei vaikuta hevon vatulaa hintoihin. Se vaikuttaa siihen, että jos se kiekko maksaa tehtynä helvetisti, niin siitä saa vähemmän piirejä. Se on täysin TSMC:n yms linjattavissa, koska valmistuskustannuksissa sillä ei ole merkitystä, eikä sillä ole raaka-ainekustannuksissa merkitystä.
Mitenkäs selität sitten tämän. Lähteenä microsoftin sijoittajille suunnattu materiaali.
Jos microsoft on vaikeuksissa 360 neliön piirien kanssa niin mitähän mahtaa tapahtua 500+ neliön piirien kanssa… aivan joo se tapahtuu juuri.
katso liitettä 518705