
Kaupallinen yhteistyö Gigabyten kanssa
Videolla kasataan Socket AM4 -kantaiselle Gigabyten B550 Aorus Elite -emolevylle kokoonpano, jossa AMD:n 6-ytiminen Ryzen 5 3600XT -prosessori, 16 gigatavua keskusmuistia ja Gigabyten GeForce RTX 2060 Super -näytönohjain.
Noin 1350 euron hintaisen kokoonpanon muut komponentit ovat Gigabyten 512 gigatavun kokoinen NVMe M.2 SSD, Samsungin teratavun 860 QVO SSD, Seasonicin 650-wattinen GX-650-virtalähde ja Fractal Designin Define 7 Compact -kotelo.
Tietokoneen kasaamisen jälkeen testaamme GeForce RTX 2060 Super -näytönohjaimella DLSS 2.0 -tekniikkaa uudessa Death Stranding -pelissä, kun käytössä on 4k-resoluutio ja parhaat kuvanlaatuasetukset.
Lähes 47 000 tilaajalla io-tech on noussut Pohjoismaiden suurimmaksi tekniikkamediaksi Youtubessa. Jos suomenkieliset tekniikka-aiheiset videot kiinnostavat niin tilaa ihmeessä kanava, se on ilmaista.
Linkki: Katso Video Youtubessa
Tässä voin itse vielä huomauttaa, että virtalähteen johdoissa se, jossa lukee PSU menee virtalähteeseen.
Lisäksi BIOS kannattaa päivittää, varsinkin jos on B450-emolevy.
PS. Tässä saattoi mennä vähemmän aikaa kootessa kuin siinä MSI:n nopeushaasteessa.. Ainakin jos video on suhteellisen vähän editoitu..
Olispa tämä ollut aikoja sitten. No elämä opettaa ja näkö heikkenee.
Tässä ilmajäähdytys ja kiinnitys helpoin mahdollinen vs siinä MSI nopeushaasteessa oli entuudestaan tuntematon AIO-nestejäähdytys ja koppa.
Pakko myöntää että nuo nykykopat on kyllä helppoja asentaa ja kätkeä piuhat. Kun itse vaihdoin kamat vanhaan koppaan pari v sitten niin olihan työmaa.
Amd ruuvattavan jäähy tuntuu kyl menevän ihan tolkuttoman kireelle +hankala saada lähtee kierteelle. Tuntu ensi parin lipsahduksen jälkee, et joku paikka hajoo, ennenku tää cooleri on paikallaan. 🤯😬
Harmi että ohitettiin tietokoneen kasauksen vaikein vaihe, eli emolevyn IO-liitinsuojan asennus 😀 En vaan tajua miten ne perkeleen metallihilut pitää vääntää vai pitääkö
Nykyäänhän ne on yleensä valmiiksi asennettu, eli ei tartte tuosta murehtia. Varmaan myös videon emossa näin.
No en tiedä mitä tarkoitat kun sanot ”nykyään” mutta viime joulukuussa ostin uuden koneen niin vielä piti tapella tuon kanssa. Voihan toki että 2020 on kielletty moiset 😛
Ei nuo kyllä ainakaan yleisimmissä AM4 emoissa ole integroituna. Itse tänä vuonna kolme eri B450 emoa asentaneena ei yhdessäkään ollut integroitua (Asus TUF, Strix ITX ja MSI Tomahawk MAX).
No joo, näyttää olevan melko vaihtelevasti mitä pikaisesti tsekkasin jimmsin valikoimista. En ole kovin tarkasti edullisempia seurannut, joten vähän mutulla heitin.
Kalliimmissa näyttää olevan järjestään, mutta keskihintaisten ja etenkin edullisten joukossa on kyllä paljon emolevyjä jotka vaativat liitinsuojan asennuksen.
Ei kai niitä pidä mitenkään vääntää? Ainakin omassa koneessa msi z270 gaming m5 emolla ja Fractal design R5 koteloon vaan laittoi io-pellin kiinni koteloon ja emolevy perään niin meni oikein ja helposti.
Lisäksi minusta hyvä olla tarkkana seuraavissa asioissa:
1) Emolevyn asennus koteloon on usein riskin paikka kun se samalla työnnetään sinne I/O peltiin päin niin että mahdollisesti emolevy rouhiintuu mukavasti niihin teräviin korokepaloihin ja saattaapa sieltä alapuolelta jokin pintaliitoskomponenttikin lähteä samalla kävelemään.
2) Ruuvarin lipsuminen esim. CPU-jäähyä kiristettäessä ja emosta entinen.
3) Näytönohjainta asentaessa taas monesti ihmiset ovat saaneet emolevyn naarmutettua sillä näytönohjaimen perspellillä.
Emolevyn kiinnitysruuveista ainakin on pihtailtu