io-tech testasi Honorin edullisen Googlen palveluilla varustetun 9X Lite -älypuhelimen

Jouduttuaan Yhdysvaltain mustalle listalle on Huawein ja sen myötä myös Honorin täytynyt luopua uusissa puhelimissaan Googlen mobiilipalveluiden (Google Mobile Services, GMS) käytöstä. Tämä on näkynyt tilanteen jälkeen julkaistuissa puhelimissa kahdella tapaa – joko valmistaja on käyttänyt omaa Huawei Mobile Services -alustaansa kuten esimerkiksi tuoreissa huippumalleissaan Huawei P40 -sarjassa  tai sitten Googlen palvelut pitääkseen yhtiöt ovat kierrättäneet vanhoja puhelinmallejaan uuden ulkonäön ja vain pienten muutosten kera, kuten esimerkiksi Honor 9X:n tapauksessa.

Huhtikuun puolessa välissä julkaistu Honor 9X Lite luottaa näistä jälkimmäiseen tapaan. Kyseessä on niin raudaltaan kuin myös pääosin rakenteeltaan uudelleennimetty Honor 8X, jonka suurin eroavaisuus on uudistettu kameratoteutus sekä hieman viilailtu ulkonäkö. 9X Lite tuli Suomessa saataville 14. toukokuuta 199 euron suositushintaan kahdessa värivaihtoehdossa – Emerald Green ja Midnight Black, joista jälkimmäistä myös testiin saapunut kappale edustaa. Hinta.fi-hintavertailupalvelun mukaan laitteen hinta on artikkelin kirjoitushetkellä toukokuun puolessa välissä suositushinnan tasolla.

Tutustumme tässä artikkelissa Honor 9X Liteen lyhyesti viikon käyttökokemusten pohjalta. Pohjalle voi lukea io-techissä aiemmin julkaistun artikkelin Honor 8X:stä, johon tässäkin artikkelissa viitataan useaan otteeseen 9X Liten pohjautuessa kyseiseen malliin.

 

Pakkaus ja sen sisältö

Honor 9X Liten paketti mukailee valmistajan viimeaikaista tyyliä – päällä komeilee vaalealla taustalla suurikokoinen värillinen kuva puhelimesta Emerald Green -värisenä ja kuvan alla lukee puhelimen mallinimi. Paketin kyljet ovat väriltään vaalean siniset. Paketissa tulee puhelimen lisäksi Micro-USB -kaapeli, 10 watin verkkovirta-adapteri ja korttikelkan irrotustyökalu. Myyntipaketista poiketen arvostelukappaleen mukana ei tullut pikakäyttöohjeita tai muitakaan perinteisiä lappusia.

 

Rakenne, tekniset ominaisuudet ja yksityiskohdat

Jo ensisilmäyksellä Honor 9X Liten yhtäläisyydet Honor 8X:ään ovat selvät. Edestä katsottuna puhelimet ovatkin täysin identtisiä keskenään. Takakuoren puolella eroja on kuitenkin hieman. Kamerat on siirretty Huawei-konsernin viimeaikaisista puhelimista tuttuun suhteellisen suurikokoiseen kamerakehykseen ja värivaihtoehdot on uudistettu.

Fyysiset mitat

  • Ulkomitat: 160,4 x 76,6 x 7,8 mm
  • Paino: 188 grammaa
  • Näytön ja ulkomittojen suhde: 84 %

Ulkomitoiltaan 9X Lite on 8X:n tapaan suhteellisen kookas puhelin, sillä mitoissa ei ole tapahtunut mallien välillä minkäänlaista muutosta. Puhelin on hintaluokassaan näytön kokoonsa nähden kuitenkin varsin hyvän kokoinen ja esimerkiksi myös juuri julkistettu Samsung Galaxy A21s on varustettu 6,5 tuuman näytöllä, mutta aavistuksen korkeammalla kuvasuhteella ollen 3,2 mm pidempi, 1,3 mm kapeampi ja 1,1 mm paksumpi. 200 euron hintaluokassa Honor 9X Liten 84 prosentin näytön ja ulkomittojen välinen suhde onkin edelleen melko hyvä.

9X Lite tuntuu kuitenkin kädessä hieman kokoistaan suuremmalta puhelimelta. Tähän vaikuttanee tasaiseksi muotoiltu takakuori nykyisin yleistyneiden pyöristettyjen pitkien sivujen sijaan. Tuntumaa korostaa entisestään 8X:ään verrattuna 11 grammaa kasvanut paino. Tämän seurauksena puhelimen käyttö yhdellä kädellä voikin osoittautua haastavaksi pienempikätisille. Positiivisena puolena rakenne tuntu erittäin jämäkältä eikä se natise tai vääntyile rasituksenkaan alla. Honor ei ole kertonut laitteen rungon rakenteeseen käytettyjä materiaaleja, mutta laitteen vähäisen pölynkeräämisen myötä takakuoren voisi olettaa olevan lasia. Puhelinta ympäröivä kehys puolestaan vaikuttaisi olevan rakenteeltaan metallia 8X:n tapaan, joka ei ole nykypäivänä itsestäänselvyys 200 euron hintaluokassa.

Puhelimen vasemmalla sivulla sijaitseva korttikelkka tukee muistikortteja myös kahden SIM-kortin kanssa käytettäessä, mikä on aina hyvä ominaisuus.

Honor 9X Liten alapääty osoittaa puolitoista vuotta vanhaan 8X:ään perustuvan toteutuksen. Keskeltä päätyä löytyy micro-USB -liitäntä, joka tukee USB 2.0 -nopeuksia. 200 euron hintaluokassa ei enää nykyään toivoisi löytyvän kyseistä porttia suurimman osan kilpailijoista luottaessa jo USB Type-C -liitäntään.

Päädyn oikeasta laidasta löytyy puhelimen monokaiuttimen sisältävä reikärivistö. Stereokaiuttimien puute on ehdottomasti miinus, sillä suurikokoinen näyttö houkuttelee kuluttamaan mediaa puhelimella. Vasemmalla puolella sijaitsee toisen puhelimen mikrofoneista sisältävän reiän lisäksi edelleen varmasti osaa käyttäjiä miellyttävä 3,5 mm:n kuulokeliitäntä. Muiden nykypuhelinten tapaan myös Honor 9X Liten kuulokeliitäntä kykenee ajamaan jopa suhteellisen vaikeasti soitettavia AKG K612 Pro -kuulokkeita hyvällä äänenvoimakkuudella. Erityisen äänekkääksi kuulokkeita ei kuitenkaan saa, mutta ääni pysyy täydelläkin voimakkuudella hyvälaatuisena.  Näytön alalaidan ja alapäädyn väliin jäävä leukakaistale on hieman muita reunoja paksumpi, mutta kuitenkin suhteellisen ohut.

Yläpäädyn osalta 9X Lite on erittäin pelkistetty, sillä päädyssä on tarjolla vain toisen puhelimen mikrofoneista sisältävä reikä. Ylälaidasta näytön ja kehyksen laitaa koristaa suhteellisen kookas kameralovi, joka sisältää 8 megapikselin etukameran lisäksi pyöreän kuulokeritilän, valoisuus- ja etäisyyssensorin ja pienikokoisen LED-merkkivalon. Mielenkiintoisesti etukameran resoluutio on heikentynyt pohjana toimineeseen 8X:ään verrattuna. Kuvanlaatu on kuitenkin suhteellisen hyvällä tasolla.

Näytön tekniset ominaisuudet:

  • 6,5” IPS-LCD -näyttö
  • 19,5:9-kuvasuhde, 1080 x 2340 pikseliä, 397 PPI

Näytön osalta 9X Lite on hintaluokassaan lähes kiitettävä suoritus. Full HD+ -resoluution IPS LCD -näyttö on väritoistoltaan elävä ja kirkkaudeltaankin riittävällä tasolla, vaikkakin aivan suorassa auringonpaisteessa näytöstä voi olla hieman haastavaa saada selvää. Kontrastiltaan näyttö ei kuitenkaan ymmärrettävästi pärjää AMOLED-paneeleja käyttäville kilpailijoilleen. Vakioasetuksilla näytön väritoisto ei myöskään ole erityisen hyvä, vaan se ylikorostaa värejä selvästi ja on valkotasapainoltaan vahvasti kallellaan kylmään päin. Honor tarjoaa näytölle kuitenkin monipuoliset säädöt asetuksista ja näytön saakin kiitettävän hyvän näköiseksi asettamalla väritilan eloisan sijaan normaaliin ja säätämällä itse värilämpötilan kohdilleen.

Yli vuoden vanhaan puhelimeen perustuvana 9X Liten suurimmat heikkoudet tulevat vastaan järjestelmäpiiriä tarkasteltaessa. Googlen palveluiden (GMS) mukaan saaminen on vaatinut Honorilta vanhan laitteen pohjana käyttämistä, joten uudempien 7 nanometrin viivanleveydellä valmistettujen järjestelmäpiirien sijaan Honor 9X Lite on varustettu jo 8X:stä löytyneeseen vuonna 2018 julkaistuun 12 nanometrin viivanleveydellä valmistettuun Kirin 710:een pohjautuvalla Kirin 710F:llä. Käytännössä 710F:n erot 710:een ovat minimaaliset ja eroa onkin lähinnä hieman nousseissa kellotaajuuksissa. Enää vuonna 2020 kyseisen järjestelmäpiirin käyttöä ei voikaan pitää edes 200 euron hintaluokassa erityisen hyvänä ratkaisuna kilpailijoiden käyttäessä jo muun muassa Snapdragon 665 -järjestelmäpiiriä, joka tarjoaa huomattavasti parempaa suorituskykyä.

Järjestelmäpiirin parina puhelimessa on 4 gigatavua RAM-muistia ja 128 gigatavua tallennustilaa, jotka molemmat ovat tässä hintaluokassa mukavia määriä. Akun koko on nykymittapuulla suhteellisen tavanomainen 3750 mAh, mikä on tuttu jo pohjana toimineesta 8X:stä. Latausnopeuden osalta on tyydyttävä 10 watin peruslaturiin, sillä puhelin ei tue pikalatausta.

Yhteysominaisuuksien osalta puhelin tukee suhteellisen kattavasti moderneja perusominaisuuksia kuten 5 GHz:n Wi-Fi-taajuuksia, Bluetooth 5.0:aa ja NFC:tä. LTE-yhteyksein osalta on tyydyttävä perustason Cat.6 -nopeuksiin, kilpailijoiden tarjotessa jo nopeampiakin vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi Moto G8 Powerista löytyvät Cat.13 -nopeudet.

Tekniset ominaisuudet:

  • Kirin 710F -järjestelmäpiiri (4 x 2,2 GHz Cortex-A73 & 4 x 1,7 Ghz Cortex-A53, Mali-G51 MP4 -GPU)
  • 4 Gt RAM
  • 128 Gt tallennustilaa (vapaana noin 115 Gt), muistikorttipaikka (Max. 512 Gt)
  • LTE Cat.6 -yhteydet (300 / 50 Mbit/s), 2CA
  • Wi-Fi 802.11a/b/n/ac, dual-band, Bluetooth 5.0, GPS, GLONASS, NFC
  • 3750 mAh akku, Micro-USB (USB 2.0), 10 watin lataus

 

Kamera

Honor 9X Liten kamerat sijaitsevat takakuoren vasemmassa yläkulmassa suhteellisen suurikokoisessa kamerakehyksessä. Kehykseen on otettu selvästi muotoilullisia vaikutteita Honorin ja Huawein lippulaivoista löytyvistä kehyksistä. 9X Liten kehys on kuitenkin ymmärrettävästi vain kahden kameran myötä huomattavasti pienikokoisempi, mutta kuitenkin yllättävän selvästi takakuoren pinnasta ulos nouseva. Tämän myötä puhelin keikkuukin selvästi sitä pöydällä käsiteltäessä.

Kameran tekniset tiedot:

  • 48 megapikselin pääkamera (1/2.0”), f1.8
  • 2 megapikselin syvyystietokamera, f2.4
  • PDAF-automaattitarkennus
  • LED-salama
  • Videokuvaus:1080p 60 FPS

Honor on päivittänyt 9X Liten kamerajärjestelmää 8X:ään verrattuna. Pohjana toimineen puhelimen 16 megapikselin pääkamerasta on päivitetty 48 megapikselin Quad Bayer -suodatinta käyttävään sensoriin, joka tuottaa vakioasetuksillaan 12 megapikselin kuvia. Myös täyden 48 megapikselin kuvien ottaminen on mahdollista. Pääkameran tukena 9X Litestä löytyy 2 megapikselin kamera syvyystietojen keräämiseen. Syvyystietokameraa käytetään erillisessä kuvaustilassa virtuaalisen bokeh-efektin luomiseen.

Videokuvaa puhelin ottaa korkeimmillaan 1080p 60 FPS -tasolla, mikä ei nykymittapuilla riitä pärjäämään edes puhelimen edullisessa 200 euron hintaluokassa kilpailijoiden tarjotessa jo 4K-kuvausta.

9X Liten kamerasovellus on tuttu muistakin viimeaikojen Honor-puhelimista ja jopa yli vuoden vanhasta 8X:stä. Kamerasovellus on yksinkertainen ja helppokäyttöinen. Kuvaustilasta toiseen vaihdetaan kuvausnäkymän oikealta puolelta löytyvästä listauksesta, josta löytyy Honorin esivalitsemat suosituimmat sovellukset ja lisää-osio, joka aukaisee kuvausnäkymän päälle laajemman valikon kuvaustiloja.

Hyvässä valaistuksessa 9X Lite tuottaa hintaluokassaan hyvää jälkeä. Kuvista löytyy hyvin yksityiskohtia ja värintoisto on miellyttävää. Automatiikka onnistuu myös useimmiten valitsemaan valkotasapainon hyvin kohdilleen. Dynamiikka on puhelimen hintaluokka huomioiden kohdillaan. Suoraan laitteen näytöltä kuvat näyttävät useimmiten erittäinkin hyviltä, mutta suuremmalta näytöltä kuvista on havaittavissa myös miinuksia. Kamerasta ulos tullessaan kuvien värit ja kontrastit ovat hieman korostuneita. Suurimpana ongelmana kuvia kuitenkin terävöitetään huomattavan paljon, mikä aiheuttaa varsinkin kuvia zoomatessa hyvin epämiellyttävää jälkeä. Tämä korostuu erityisesti pienempiä tekstejä tai puiden oksistoja ja suuria kontrastieroja sisältävissä kuvissa.

Hämärässäkin kamera kykenee tuottamaan kohtuullista jälkeä. Kohina pysyy aisoissa hyvin ja silloin kun sitä pääsee esiintymään, se säilyy yksivärisenä. Pikselitasolla tarkasteltuna suhteellisen aggressiivinen kohinanpoisto kuitenkin voi aiheuttaa hieman maalausmaista jälkeä. Kameran dynamiikan rajat tulevat hämärässä selvästi vastaan ja kaupunkiympäristössä käytännössä kaikki kirkkaat alueet palavat lähes poikkeuksetta puhki. Väritoisto säilyy kuitenkin miellyttävänä ja kuvat ovat yleisilmeeltään luonnollisia.

Testasimme myös puhelimesta löytyvää yö-kuvaustilaa. Nykyisin älypuhelimissa yleinen yö-kuvaustila pyrkii luomaan hämärällä paremmin valotettuja ja laajemmalla dynaamisella avaruudella varustettuja lopputuloksia ottamalla useita kuvia eripituisilla valotusajoilla ja luomalla lopullisen kuvan niistä. Honor 9X Liten tapauksessa yö-kuvaustila onnistuu palauttamaan hämärässä helposti puhki palavat kirkkaat alueet onnistuneesti takaisin ja lopputuloksena onkin poikkeuksetta perustilaa paremmalla dynamiikalla varustettuja kuvia.

Dynamiikan vastapainona yö-kuvaustilassa kuvista tulee kuitenkin muilta osa-alueiltaan normaalitilaa heikompia. Kuvien resoluutio tipahtaa noin viidenneksen heikommaksi, minkä lisäksi yö-kuvaustila terävöittää kuvia vielä normaalitilaakin vahvemmin lisäten myös kontrastia. Lopputuloksista tuleekin sen myötä suurella näytöllä tarkasteltuna hyvin maalausmaisia, sillä yksityiskohtien määrää ei perustilaan verrattuna onnistuta kasvattamaan. Pahimmissa tapauksissa kontrastin lisäys saa tummat alueet jopa tummumaan tukkoon, mikä on hieman nurinkurista ottaen huomioon yö-kuvaustilan tarkoituksen.

Videon kuvanlaatu Honor 9X Litessä ei pääse vakuuttamaan. Korkeimmillaan 1080p-resoluutio ei ole enää nykypäivänä hyvä suoritus. Kamerasta puuttuvan optisen kuvanvakaimen myötä video käyttää digitaalista vakausta, mikä harmillisesti ei ole käytettävissä 60 FPS -tilassa. Tämän myötä 30 FPS -tila tuottaakin useimmiten kuvatessa miellyttävämpää jälkeä.

Kuvanlaatu itsessään on suhteellisen heikkoa. Väritoisto on miellyttävää, mutta kontrasti korostuu liikaa, minkä myötä varjoisat alueet tummuvat helposti umpeen. Lisäksi videokuva on yksityiskohdiltaan suhteellisen heikkoa resoluutio huomioon ottaen. Digitaalinen kuvanvakaus saa yksityiskohdat värähtelemään kovemmassa liikkeessä. Kuvanvakaus aiheuttaa myös jonkin verran ”pumppaamista” kuvassa, mutta muuten vakautus tuottaa kohtuullista jälkeä poistaen häiritsevät liikkeet esimerkiksi kävellessä.

 

Käyttöjärjestelmä, suorituskyky ja akunkesto

Honor 9X Lite on varustettu nykyisin jo huomattavan vanhalla Android 9 Pie -käyttöjärjestelmällä (julkaistu syksyllä 2018), jonka päällä on Huawein EMUI 9.1 -käyttöliittymä. Testijaksolla toukokuussa tietoturvapäivitykset olivat helmikuun tasolla, joten niidenkin suhteen Honorilla olisi parannettavaa. On osin hämmentävää, että 9X Lite toimitetaan Android 9 -versiolla, kun puhelimen selvänä pohjana käytetty Honor 8X on jo päivitetty Android 10 -käyttöjärjestelmäversioon.

EMUI on käyttöliittymänä pysynyt pitkään lähes muuttumattomana. Kyseessä on edelleen kattavasti vakio-Androidin alleen peittävä kokonaisuus, joka tarjoaa positiivisena puolena myös puhtaaseen Androidiin kuulumattomia ominaisuuksia. Muun muassa Huawein näytön asetukset ovat erittäin monipuoliset. Sovelluspuolella Honor 9X:n mukana tulee Googlen perussovellusten lisäksi huomattava määrä valmistajan omia sovelluksia muun muassa Huawein oma AppGallery-kauppapaikka ja valmistajan oma internetselain. Positiivisena puolena Honor antaa useiden päällekkäisten sovellusten osalta mahdollisuuden poistaa omat versionsa puhelimesta. Kaikkea ei kuitenkaan ole mahdollista poistaa ja muun muassa AppGallery on laitteessa jäädäkseen.

Suorituskyvyn osalta 9X Lite osoittaa selvästi järjestelmäpiirinsä iän. Jo peruskäytössä kuten internetin selaamisessa tai YouTube-sovelluksessa on havaittavissa selvää hidastelua. Pelaamiseen Kirin 710F soveltuu kuitenkin jossain määrin edelleen, jos grafiikka-asetuksista on valmis tinkimään. Muun muassa Call of Duty Mobile pyörii suhteellisen sulavasti low-kuvanlaatuasetuksilla. Huomion arvoisena yksityiskohtana peli ei edes mahdollistanut grafiikka-asetusten nostamista, joten tulevaisuudessa on hyvin todennäköistä kohdata pelejä, joiden toimiminen Kirin 710F:llä ei ole enää taattua.

Heikon suorituskyvyn vastapainoksi puhelimen 3750 mAh akku osoittautui kuitenkin 8X:n tapaan positiiviseksi yllätykseksi. Akun koko ei ole erityisen massiivinen – etenkään kun otetaan huomioon juuri mainitun Moto G8 Powerin jopa 5000 mAh:n akku – mutta tästä huolimatta puhelin kesti lyhyen testijakson aikana poikkeuksetta kaksi päivää parin tunnin näytön päälläoloajoilla. Kertaalleen kolmenkin päivän ylitystä kokeiltiin, mutta tuolloin akku loppui noin kuudelta illalla hieman vajaan viiden tunnin näytön päälläoloajan jälkeen. Aivan akunkeston terävimpään kärkeen puhelin ei siis pääse, mutta siitä huolimatta 9X Liten akunkesto on ehdottomasti laitteen parhaita puolia.

Akun lataukseen saa kuitenkin varata suhteellisen paljon aikaa, sillä 9X Lite tukee vain 10 watin latausta. Paketissa mukana tullevalla laturilla puhelimen lataaminen tyhjästä täyteen kestääkin hieman yli kaksi tuntia (2 h 6 min).

 

Yhteenveto

Kokonaisuudessaan Honor 9X Lite maistuu selvästi kompromissilta, joka Honorin oli tehtävä, jotta Googlen palvelut saatiin mukaan. Huawei ja sen myötä Honor joutuukin tämän hetken markkinatilanteessa taiteilemaan länsimaissa ohuella nuoralla sen suhteen, millaisia puhelimia heidän kannattaa julkaista. Lippulaivamallistonsa Huawei julkaisi länsimaihin ilman Googlen palveluita nojaten puhtaasti Huawein omaan Huawei Mobile Services -alustaansa, jonka kauppapaikkana toimii Huawein oma AppGallery. Tämä päätös aiheuttaa omat kompromissinsa sovellusten saatavuuden ja sovellusyhteensopivuuden vuoksi sillä GMS sisältää paljon muutakin kuin Play-kaupan ja monet sovellukset voivat vaatia sitä toimiakseen ollenkaan.

9X Liten kanssa Honor päätyi käyttämään toista ratkaisutapaa. 9X Lite pohjautuu rautansa osalta todella vahvasti Honor 8X:ään, minkä myötä kyseiselle 1,5 vuotta sitten julkaistulle puhelimelle myönnetty Googlen palveluiden lisenssi pystyttiin uusiokäyttämään. Tämän seurauksena puhelimesta löytyy kaikki Googlen Androidista tutut ominaisuudet ja sen myötä sovellustarjonta on kiinalaiskonsernin huippumalleja parempaa, mutta vastapainona puhelin on teknisesti selvästi hieman aikaansa jäljessä.

Kirin 710F -järjestelmäpiiri alkaa osoittaa ikäänsä selvästi, eikä se pysty enää kilpailemaan varteenotettavalla tasolla 200 euron hintaluokassa. Muun muassa Motorola Moto G8 Powerin ja Xiaomi Redmi Note 8T:n käyttämä Snapdragon 665 menee suorituskykynsä osalta heittämällä ohi Kirin 710F:stä. Järjestelmäpiirin lisäksi myös puhelimen latausliitäntä on tuulahdus menneisyydestä. MicroUSB -kaapeleita löytyy toki ennestään useista talouksista, mutta vuonna 2020 tämän hintaluokan puhelimen toivoisi olevan varustettu USB Type-C -liitännällä. Jonkinlainen tuki nykyisin yleisille pikalataustekniikoille olisi puhelimelle myös hyödyksi, sillä mukana tulevalla 10 watin laturilla puhelimen lataaminen kestää jopa hieman yli kaksi tuntia. Ei 9X Lite kuitenkaan ole täysin ajastaan jäänyt – järjestelmäpiirin parina olevat 4 gigatavua RAM-muistia ja 128 gigatavua tallennustilaa muistikorttituen kera ovat tässä hintaluokassa hyviä ominaisuuksia.

Honor 9X Liten hyviin puoliin kuuluvat ehdottomasti myös suurikokoinen ja hintaluokassaan laadukas IPS-LCD -näyttö, erittäin tukeva metallia ja lasia hyödyntävä rakenne sekä hyvä akunkesto. On kuitenkin harmi, ettei laadukkaan näytön tueksi löydy stereokaiuttimia. Toisaalta nykyisin harvenemaan päin oleva 3,5 mm:n kuulokeliitäntä puhelimesta vielä löytyy. Kameran osalta puhelin kykenee tuottamaan laadukasta jälkeä niin päivänvalossa kuin myös hämärässä ja puhelimen näytöltä tarkasteltuna kuvat useimmiten ovatkin hyvän näköisiä. Kuitenkin Honorille tyypillinen liiallinen terävöitys heikentää kuvien käytettävyyttä suuremmilla näytöillä huomattavasti.

Honor 9X Lite jääkin hyvistä puolistaan huolimatta väliinputoajaksi, jonka heikohko suorituskyky rampauttaa käyttökokemusta auttamatta liikaa. Akunkesto, kamera, rakenne ja näyttö 9X Litessä ovat ehdottomasti hyviä, mutta hintaluokassa on kuitenkin parempaa suorituskykyä tarjoavia kilpailijoita, jotka tarjoavat lähes vastaavaa, ellei tilanteesta riippuen parempaakin suoritusta myös näiltä osa-alueilta. Hieman vanhentuneen tekniikkansa myötä 9X Liteä onkin hankala suositella kilpaillussa 200 euron hintaluokassa.

Plussaa

  • Suurikokoinen ja luokassaan laadukas IPS-LCD -näyttö
  • Jämäkkä ja laadukas rakenne
  • Akunkesto
  • 3,5 mm:n kuulokeliitäntä
  • Korttikelkka tukee muistikortteja myös kahden SIM-kortin lisänä
  • Kameran kuvanlaatu varauksin
  • EMUI:n Androidiin tuomat lisäominaisuudet

Miinusta

  • Kirin 710F järjestelmäpiiri alkaa osoittaa jo ikänsä
  • Micro-USB -liitäntä
  • Käytännön suorituskyky
  • 10 watin latausnopeus
  • Vanha Android 9 -käyttöjärjestelmäversio

 

This site uses XenWord.
;