Nestejäähdytyksen saralta tuttu Alphacool on esitellyt virallisesti Eiswolf Auroran. Näytönohjaimille suunnattu cooleri yhdistää AIO-nestejäähdytyksen helppouden custom nestekierroista tuttuihin elementteihin.
Eiswolf Aurora on mielenkiintoinen lähestymistapa suljettuun nestekiertoon. Sen ideana on yhdistää GPX Aurora Eisblock -sarjan koko näytönohjaimen peittävä jäähdytysblokki suljettuun nestekiertoon pikakiinnityksillä. Alphacoolin mukaan Eiswolf Aurora sisältää uuden, hiljaisen pumpun ja sen jäähdytin on valmistettu nikkelöidystä kuparista.
Valitettavasti twiitti ei paljasta vielä tarkempia yksityiskohtia järjestelmän toiminnasta, mutta ilmeisesti itse tuote rakentuu GPX Aurora Eisblock -blokkiin kytkettävästä pumppuelementistä, joka on pikaliittimillä yhteydessä jäähdyttimeen. Pikaliittimet mahdollistavat kierron helpon huollon.
Alphacool Eiswolf Auroraa tullaan esittelemään tarkemmin CES-messuilla tammikuussa 2020. Myyntiin se saapuu ensi maaliskuussa.
Lähde: Alphacool @ Twitter
Kyllä kiitos!
Näitä pitäisi vaan saada enemmän, että hinta tulee alas. Prosessori ei pitkään aikaan ole ollut eniten virtaa kuluttava komponentti tietokoneessa.
En kyllä ymmärrä miten nämä voisi olla fiksumpia kuin custom loop, mutta lisä tarjonta ei ole ikinä huono juttu.
En tiedä fiksummasta, mutta ainakin helpompi ja mahdollisesti myös halvempi ja silti myöhemmin custom-loop tyyppinen laajentaminen on mahdollista.
Custom loop voi olla ajatuksena pelottava monelle ja kyllähän siinä todennäköisemmin saa vuotoja aikaan kuin vartta vasten suljettuun kiertoon suunnitelluilla osilla?
Jep, itse en missään nimessä hankkisi custom looppia.
Aio:t hyvin harvoin vuotavat eikä niille tarvi muuta tehdä kun puhaltaa joskus pölyt pois. Asennus ja käyttö helppoa.
Oma mokas :btooth:
Vuotoja on kaikissa järjestelmissä AIO:sta custom looppiin. Vastuu ja takuut ovat ainot AIO edut. Tavallaan minunkin tapauksessa yli 2500€ kiinni raudassa ja 9900K direct die mountilla (emon sekä prossun takuut) sekä 2080Ti custom loopilla. Ainot turva EVGA:lta lisäturvankin muodossa, mutta joo. Ei tuo käyttö customloopi ja AIO välillä eroa mitenkään toisistaan..
Mutta markkinoita jos mitenkään ymmärtää, niin asiakas on aina oikeassa ja lisä tarjonta voi jopa polkea custom looppien hintoja tai tehdä esim pikaliittimet vähän järkevämmän hintaisiksi – tai sitten ei. Enempi nestettä – parempi 😉
Kotivakuutukseen menee muuten mahdolliset vuodot aio:ssa sekä corsair yleensä ainaki hyvittää uuden coolerin ja aion ainakin kaverin tapauksessa sai uuden näyttiksen sekä coolerin.
Custom > AIO aina mutta onhan se hyvä että tulee näitä jakoon. Oletan että nämä käy ainoastaan referenssi boardeihin joka tietty hieman rajoittaa.
Enpä nyt tiedä. 3-4 vuotta on tarpeeksi aikaa että neste sisällä on vähentynyt siihen asti että kierrossa on huomattavat määrät ilmaa. Jos kupla päätyy pumppuun (koneen siirtelyn ja/tai osien vaihdon yhteydessä) niin ongelmat tulee esille ja vauhdilla.
Omat Antecit alkoi lorisemaan omia aikojaan ja Corsairin pumppu pärisi kuin viimeistä päivää kun sinne meni pienikin kupla.
Ihmettelen mikä siinäkin muuten mahtaa olla, että custom loopeilla jäähdyttävät harvemmin haikailevat takaisin AIO:ihin, mutta AIO:t tietävät, ettei Customeihin kannata kajota kun niin vaarallisia ovat :nb:
EK vastaava idis näyttäis olevan kuollut pois markkinoilta jo?
Kyllä kiitos. AIO on mukavan helppo tapa viilentää konetta. En jaksa ruveta custom looppia opetteleen niin tämä on hyvä juuri minulle.
Eniten custom loopissa etoo se jatkuva putsaamisen tarve. Aio vaan porskuttaa, eikä tartte tehdä mitään.
Ei kai noita tarvitse putsailla koko ajan, jos ei käytä nestesaippuaa tislatun veden sijaan ja yhdistele alumiinia kuparin kanssa?
No olen ainakin kuullut, että kerran vuodessa täytyisi puhdistaa. Se on kyllä liian usein omaan makuuni.
Varsinainen käyttö ei varmasti eroakaan. Asentaminen sen sijaan sitäkin enemmän ja siinä on pirusti enemmän potentiaalisia ongelmakohtia kun custom-looppia tekee.
Jos käyttää väriainetta niin pitäis vissiin melkein puolen vuoden välein puhdistella ja vaihtaa vesiä.
Itel ainakin oli vuosia sama custom loop putsaamatta. Mustat putket niin se on ihan sama miltä se vesi näyttää siellä sisällä 😀
Ei se paska mitä tuonne kertyy ole (vain) ulkonäköasia, vaan se vaikuttaa veden kiertoon, lämmönsiirtoon jne (se on sitten toinen juttu kuinka isoja ne erot lopulta ovat)
Itse vaihdan nesteet noin 1,5 vuoden välein eikä ikinä ole ollut ongelmia.
Myös AIO jäähyn nesteet voivat mennä huonoksi esim enermax Liqtech TR4 on yksi niistä mitä ei kannata ostaa.
Kyllä, mutta niissä on sentään valmistajan takuu tietyksi ajaksi (juu, custom kierronkin osilla on, mutta jos vuoto tulee putken vuoksi tilanne on heti toinen)
Ei pelkästään tämä vaan GPU-jäähdytys ei vaan toimi kovin hyvin, jos on pari ohjainta pinottu päällekkäin. Esim. itsellä on noita alemman tason ohjaimia ja niissä onnettomat pikkutuulettimet. Kun ohjelmallisesti säätää RPM:t ylös tai alas, niin aiheuttaa huutonauruja kun katsoo että lämpötila ei paljon muutu, vaikka koneessa alkaa puhista. Eka tuuletin on parin millin päässä powerin kuoresta. Toinen taas seuraavan ohjaimen takalevyssä. Ilmankiertoon tilaa pari milliä. Olisi paljon fiksumpi jos lämmön voisi ohjata pois noin ahtaasta paikasta.
Oli hinnaltaan liian kallis ja ensimmäisen version kanssa oli aika rajuja laatuongelmia, joten taisivat sen vuoksi hylätä konseptin.
Mikähän tämän suurin ero on vanhaan Eisbaer AIO settiin?
Eisbaer on prosessorille tehty AIO-kierto? Jos tarkoitat Eiswolfia niin se oli perinteinen GPU-AIO, jossa oli oma pienehkö GPU-blokki ja jokin rivaston kaltainen loppukortille.
Tässä tarvitset erillisen, custom looppiin tarkoitetun full cover -blokin kaveriksi, mutta sen myötä ainakin teoriassa muut kortin osat (ennen kaikkea virransyöttö ja muistit) jäähtyvät paremmin
Joo, wolfia tarkoitin.
Eikös sekin ollut jollain tasolla custom loop osista tehty?
Ei sinänsä, mutta custom-loopin tapaan sitä pystyi laajentamaan uusilla osilla pikaliitinten kohdalta.
AIO on perus käyttäjillekkin riittävän helppo sekä huoleton ja myös halvempi.
Kaikkia ei vaan kiinnosta customloopit koska ilman niitäkin pärjää siksi AIO on oikein hyvä ja helppo vaihtoehto.
Edellistä kompatakseni vielä että on tommonen aio vielä suhteellisen edullinen verrattuna customiin, ja huomattavasti matalampi kynnys osaamisen kannalta. Vaikka itsekkin haluaisin custom loopin tehdä niin en saa perusteltua itselleni rahallista panostusta siihen. Toivottavasti jossakin vaiheesaa hinnat laskee niin alas näissä custom-loop kiteissä että kehtaa raottaa lompakkoa siihen.
Olen erittäin kiinnostunut laittamaan gpu:n vedelle jos se onnistuu helposti. Olen ihmetellyt pidemäänkin, että miksi se ei onnistu ilman custom-looppia.
Jotenkin uskoisi, että olisi mahdollista tehdä blokki, jossa virransyöttöjä jäähdyttävät osat olisivat siirrettävissä jollain kiskolla edestakaisin. Noiden tehohäviöt ovat kuitenkin ”vain” kymmeniä watteja, eikä 200, kuten gpu:n itsensä tapauksessa. Tai joku vaihdettava moduuli, josta voi tilata sitten seuraavan geforcen tapauksessa uuden version muutamalla kympillä.
Olisi paljon kivempi tiputtaa 150e gpu-jäähdytykseen jos tietäisi, että se kelpaa myös seuraavalle kortille.
Nykyinen kokoonpano ollut 2v avaamatta. Ei tarvetta putsaukselle. Vesijäähdytetty röntgenputki työmaalla ollut 10v putsaamatta. Hyvin samankaltainen systeemi kuin pc custom looppi. Vettä ja glykolia sisällä, ei muuta.
Jos haluaa hyvää jäähdytystä pienellä rahalla 70€ niin raijintech morpheus 2 on ihan hyvä vaihtoehto ja lämmötkin on aika lähellä nestejäähdytystä.
Jos 1080ti vedellä on 45c niin morpheuksella ollaan 55c-60c lukemissa.
Tietty vesiblokki käy vain yhteen näytönohjaimeen, morpheus taas on aika monikäyttöinen.
katso liitettä 318776
Samalla tavalla voi väittää, että Noctua nh-d15 on vertailukelpoinen vesijäähyn kanssa.
Silti AIO:ille on kohtuu paljonkin kysyntää. Se 240 kenno mahtuu todella moneen koteloon mihin isolla tornicoolerilla tai morpheuksella ei ole mitään asiaa.
Sekä vesijäähyllä on paljon helpompi dumpata näyttiksen ja/tai prosessorin lämmöt ulos kotelosta verrattuna ilmajäähdytykseen.
noctua d15 on vertailukelpoinen vesijäähyn kanssa.
Se on sitten keskustelu erikseen millä perusteella henkilö on valinnut kotelon mihin mahtuu aio tai custom loop muttei riittävän isoa cpu cooleria tai näytönohjainta.
katso liitettä 318792
No vitut on.Emolevyn piirisarjat työntää senkin edestä sinne koteloon lisälämpöä kun ilmavirtaus vähenee…
Paremman ilmankierron sä saat ilman sitä "lauhdutinta" siinä tuulareitten edessä plus että tänä päivänä peruskoneen lämmönhallinta on muutaman asteen heitolla helpompi hoitaa ilmajäähyllä…
Kenno kattoon ja puhaltaa lämpimät ilmat pihalle.
:facepalm:
Juuh elikkäs ei ole suurta eroa kun sulla on se 250+ wattia vievä high-end kortti kierrättämässä lämmintä ilmaa vs. dumpata ne lämmöt vesijäähyllä ulos? Ei siinä, hieno perustelu toki.
Mihin se näyttis sen ilman "kierrättää" ?
Jos vähääkään osaat rakentaa kotelon ilmäjäähyllä niin sulla on helposti vaihtuva ilmankierto.Ja usein perusjantterin vesijäähykikkailuissa se ilmankierto HUONONTUU.
Mitään realistista etua et vesijäähystä saa, ottaen huomioon puolet kalliimman ostohinnan verrattuna hyvään ilmajäähyyn.Pelkkää mainosmiesten höpinää koko vesijäähdytys ellet oikeasti investoi satoja euroja kunnon looppiin.
Ainakin silloin, jos ei koskaan rasita high end näytönohjaintaan. 2080ti on ilmalla tosi hiljainen kun selailee nettiä ja riitelee foorumeilla :tup:
Aika usein sitä näkee koteloita jossa lämmöt laskee näyttiksessä/prossussa kun kotelon kyljen vain aukaisee.
Se on melkoinen määrä lämpöä mitä HighEnd prossu/näyttis sinne koteloon lämpöä tuottaa ja tähän päälle vielä kellotukset.
Nestejäähyllä ei ole tätä varsinaista ongelmaa ja niillä yleisesti saa vielä enemmän suorituskykyä irti ja näyttävät ehdottomasti paremmalta kuin ilmajäähyt.
ilmajäähyllä toki pärjää mutta kyllä nesteellä paremmin viilenee ja jopa hiljaisemmin.
No juu ei.
Taas yksi mainostajien orja.
Oikeasti, mene ja etsi ne testit ja sisäistä ne.
Hyvän ilmajäähyn ja keskiverto vesi vermeitten lämpötilaero on asteen parin luokkaa.
Ulkonäkö on asia erikseen, nyt puhutaan ihan vain jäähdytystehosta suhteessa hiljaisuuteen ja hintaan.
Perusjantterille joka repii ne peruskellot kivestä irti on joku customloop täysin overkill ja rahan haaskausta.
Tää nyt on vaan tuhannesti todistettu niin monet kerrat.
Joten älä jaksa.
Jotain patoutumia toisten nestejäähyistä ilmeisesti?
Ei ainakaan 9900K millään ilmalla jaksaisi mennä näihin lukemiin ja 2080Ti vaatii myös nestettä kun ilma ei mitenkään riitä pitämään riittävän viileänä ja hiljaisena näillä kelloilla.
Älä sekoita sun kellottelujas tähän.
Muutenkaan sä et sillä kellottelulla voita yhtään mitään käteen jäävää muuta kuin kikkelimarkissa tai muussa synteettisestä testissä.
Kellottelu on statsipedoille ja kilpailuhenkisille mutta normikäytössä ja pelaamisessa aivan naurettavan turhaa.
Sitten jos vakavalla naamalla välität että työksesi teet esim. Videotuotantoa tai kuvankäsittelyä ja välität että se muutaman sekunnin nopeampi renderöinti on henki ja elämä niin sitten uskon…muuten paskapuhetta.
Ammattilaiset käyttää ammattilaisten rautaa eikä peeloile kellittyksillä.
Terv. Itsensä(firman) kipeäksi maksava leasing-jantteri.
Ei se neste ole mikään taikasana ja jäähdyttävä asia. Neste vain siirtää sen lämmön metalliritilään josta se puhalletaan pois, ihan niin kuin heatpipeillä varustettu ilmajäähykin tekee. Vesijäähyllä on helppo siirtää lämpö pois vaikeasta paikasta, esim. jos on monta näytönohjainta tai laskentakorttia vierekkäin. Siihen tilaan ei vaan saa toimivaa ilmajäähyä. Jos kotelossa olisi tilaa sille noctualle mutta sen sijaan laitetaan joku pienellä kennolla varustettu aio, niin se noctuan isompi massa ja pinta-ala tod.näk. on tehokkaampi.
Niin vittu! Katsokaa nyt niitä testejä.
edit: Vakavasti sanottuna olen kyllä siitä samaa mieltä, että kellottamattomalle / kevyesti kellotetulle ei-HEDT CPU:lle joku laadukas noctua on hinta/laadultaan parempi ratkaisu kun custom loop tai kenties AIO:kin.
Huvittaa kun täällä porukka perustelee "ostaisin vesisetin, jos saa helpon aio:n näyttikselle". Ne jotka on näyttikseen blokin asentaneet tietää että se kortin oman jäähyn vaihto blokkiin on paljon työläämpi homma kuin se loppu looppi. Ne joille custom loop on "liian vaikea" harvemmin alkavat näyttistään toiselle jäähylle vaihtamaan. Ja siis kyllä, osa tekee niin vaikka olisi helpoin vain vetää custom loop. Itsekin joskus väkertelin 4870×2 korttiin custom ilmajäähyn ja sanottakoon että vesisetti on paljon mukavampi homma kuin näyttiksen jäähyn vaihto. 🙂
Öö.. riippuu hyvin paljon kortista. Itsellä alla Vega 56, joka päihittää vakio Vega 64 mennen tullen.
Öööö?
Mitäs tuo nyt todistaa?
Kyseessä kuitenkin "sama" kortti …
Otat verrokiksi kellotetun 56 ja hitaan refu 64 niin tuliko yllätyksenä tulokset?
Perus refu 64 nyt on omien kokemuksienkin mukaan hyvin lähella "overclocked" 56 jo ihan ilman biosmodausta.
Siihen on ihan syy että porukka biosmodaa 56-kortteja….
Muistipiirit noissa jarruttaa.
Mutta edelleen.ihan ajatustasolla,miksi ostaisin halvemman kortin ja siihen kalliin coolerin kun halvemmalla saat valmiiksi tehokkaamman kortin?
Eiköhän tuossa haeta sitä, että alivoltitettu ja ylikellotettu V56 > vakio V64 jossa lämmöt/tehonkulutus tulee vastaan.
Olisko ihan niin, että custom ilmajäähyllä näyttis ei puhalla niitä lämpöjä ulos, vaan se ilma jää sinne kiertämään ja lämmittämään koteloa.. Radiaalituulettimella taas puhaltaa suoraan ulos.
Mitenkäs tämä nyt eroaa noista vanhoista eisbeareista ym? Ovatko nämä kaikki kuitenkin yhteensopivia keskenään?