
Apple on julkaissut odotetusti tänään pitämässään julkaisutilaisuudessa uuden iPhone 12 -malliston. Uusi älypuhelinsarja tuo mukanaan uudistuneen entistä kulmikkaamman muotoilun, Apple A14 -järjestelmäpiirin ja 5G-yhteydet. Julkaistut puhelimet vahvistavat viime viikolla uutisoidun vuodon paikkansa pitäväksi. Puhelinten lisäksi Apple julkaisi tilaisuudessaan edellä mainitussa vuodossakin ennustetun HomePod Mini -älykaiuttimen.
Kaikkia puhelimia yhdistää niiden sisällä jylläävä A14 -järjestelmäpiiri, josta voi lukea tarkemmin sitä käsittelevästä uutisesta kuukauden takaa. Lyhyesti piiri kuitenkin on mobiilimaailman ensimmäinen 5 nm viivanleveydellä valmistettu järjestelmäpiiri, joka on myös Applen ensimmäinen 5G-yhteyksiä tukeva piiri. Apple lupaa piirin olevan maksimissaan jopa 50 prosenttia muita mobiilimarkkinoiden järjestelmäpiirejä nopeampi niin CPU:n kuin myös GPU:n osalta.
5G-tuki oli yksi Applen julkaisutilaisuuden pääteemoista. 5G-tuen myötä valmistaja lupasi iPhone 12-malliston yltävän nopeimmillaan jopa 4 Gb/s siirtonopeuksiin, mutta valitettavasti kovimpia nopeuksia tarjoava mmWave-tuki jää vain Yhdysvaltain herkuksi. 5G-verkoilla muissakin mobiililaitteissa havaittua suurehkoa virrankulutusta parantamaan Apple on kehittänyt Smart Modeksi kutsumansa tilan, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että puhelin käyttää 5G:tä ainoastaan havaitessaan suuremmista siirtonopeuksista hyötyvää käyttöä puhelimella. Tällöin puhelin viettää suurimman osan ajastaan 4G-verkoissa.
Toinen kaikkia iPhone 12 -malleja yhdistävä uutuus on MagSafe-lataus. Applen vanhempien MacBook-kannettavien magneettisista latureista tuttu termi on lainattu iPhone-maailmaan kuvaamaan puhelimen takaa löytyvää magneettiympyrää, joka mahdollistaa niin lisälaitteiden kuin myös Apple Watchin laturia muistuttavasti magneettisesti kiinnittyvän langattoman laturin käyttämisen. Julkaisutilaisuudessaan Apple mainosti MagSafe-magneetteja muun muassa niihin napsahtavalla korttikotelolla ja MagSafe-laturilla, jotka molemmat ovat tarjolla suoraan Applen sivujen kautta 65 ja 45 euron suositushinnoin.
Uudistuneen muotoilun ohessa Apple on tuonut kaikkiin puhelimiin myös Ceramic Shield -markkinointitermiä käyttävän uuden lasirakenteen, joka valmistajan mukaan tarjoaa jopa nelinkertaisen pudotuskestävyyden aiemmin käytössä olleeseen lasiin verrattuna. Kaikki uudet iPhone 12 -mallit tarjoavat myös IP68-luokituksen, joka lupaa puhelimen kestävän 30 minuutin upotuksen veteen 6 metrin syvyyteen.
Toimitussisältöön on myös tapahtunut muutos, sillä Apple ei enää uusien iPhone 12 -mallien mukana tarjoa virtalähdettä suoraan puhelimen mukana, vaan paketissa tulee ainoastaan Lightning-liitäntäinen kaapeli, jonka toisessa päässä on USB Type-C-liitin kuluttajan omaan laturiin kiinnittämistä varten.
Malliston pohjalle viime vuoden iPhone 11:n korvaamaan Apple julkaisi uudet iPhone 12:n ja pykälän edullisemman iPhone 12 minin, jotka molemmat sijoittuvat aiemmin tänä vuonna julkaistun iPhone SE:n yläpuolelle. Puhelimet ovat ominaisuuksiltaan lähes identtiset, mutta niitä erottaa näyttöjen koot ja Applelle ominaiseen tapaan näytön koon myötä myös poikkeavat resoluutiot. iPhone 12:n näytön koko on viime vuodesta tuttu 6.1 tuumaa, mutta Super Retina XDR -nimeä kantavan näytön resoluutio on entistä korkeampi 2532 x 1170, joka tarjoaa 460 ppi:n pikselitiheyden. iPhone 12 minin näyttö puolestaan on huomattavasti pienempi 5,4 tuumaa ja resoluutio 2340 x 1080, joka tarjoaa 476 ppi:n pikselitiheyden. Edellisvuoteen verrattuna Super Retina XDR -näyttö eroaa myös teknologialtaan, sillä Apple on siirtynyt iPhone 11:sta löytyneestä LCD-paneelista OLED-näyttöön. iPhone 12:n ja 12 minin näytöt tukevat luonnollisesti myös HDR-materiaalia ja tarjoavat kyseistä materiaalia toistaessa jopa 1200 nitin maksimikirkkauden. Tyypillinen enimmäiskirkkaus on kuitenkin iPhone 11:sta tuttu 650 nitiä.
Kameravalikoiman osalta 12 ja 12 mini tarjoavat 11:stä tuttuun tapaan pääkamerana toimivan laajakulmakameran ja 120 asteen kuvakulmalla varustetun ultralaajakulmakameran. Kamerajärjestelmä ei kuitenkaan muilta ominaisuuksiltaan ole säilynyt ennallaan, vaan kehitystä on tapahtunut. Pääkameran aukkosuhde on kasvanut f1.6:een, minkä lisäksi sen objektiivin elementtimäärä on kasvanut kuudesta seitsemään. Myös ohjelmistopuolella puhelimelle on luvattu kehitystä muun muassa kehittyneemmän HDR-tilan ja videokuvaukseen tuodun Dolby Vision -tuen myötä. Lisäksi videokuvauksen kuvanvakautusta on valmistajan mukaan kehitetty. Muilta osin videokuvaus tukee ennestään tuttua 4K 60 FPS -tason videota niin etu- kuin myös takakameroilla.
iPhone 12 Pro ja 12 Pro Max puolestaan korvaavat nimiensä mukaisesti viime vuoden iPhone 11 Pro ja 11 Pro Max -mallit. Selkeimpänä uudistuksena puhelinten uudistuneen muotoilun lisäksi 12-sarjan Pro-mallit ovat kasvattaneet näyttöjensä kokoa. iPhone 12 Pro:n näyttö on 6,1” ja iPhone 12 Pro Maxin näyttö on 6,7”, kun viime sukupolven Pro-malleilla ne olivat 5,8″ ja 6,5″. Lisäksi hinnat-alkaen-mallien tallennustilan määrää on kasvatettu viimevuoden 64 gigatavusta 128 gigatavuun.
Perusmalleista Pro-mallit eroavat kameraominaisuuksiensa osalta, joskin eroavaisuuksia on myös Pro-mallien välillä. Molemmat Pro-mallit tarjoavat kolme kameraa – ultralaajakulmakameran, pääkamerana toimivan laajakulmakameran ja telekameran – joiden lisänä on myös iPad Prosta tuttu LiDAR-sensori. iPhone 12 Pron ultralaajakulmakamera on paperilla 12 ja 12 ministä tuttu, samoin kuin pääkamerakin, joskin pääkameran pikselikooksi Apple määrittelee 12 Prolle 1,4 um, kun 12:lle ja 12 minille kokoa ei ole mainittu. Telekameran osalta iPhone 12 Pro tarjoaa 52 mm polttovälin, eli perinteisen 2x zoomin, 6-elementtisen linssin, optisen kuvanvakaimen ja varsin valovoimaisen f2.0-aukkosuhteen.
iPhone 12 Pro Max puolestaan tarjoaa pienemmästä Prosta tutun ultralaajakulmakameran, mutta eroaa pääkameran ja telekameran osalta. 12 Pro Maxin pääkameran pikselikoko on pykälän suurempi 1,7 um, minkä lisäksi se tarjoaa objektiivin optisen kuvanvakaimen tueksi myös koko kennoa liikuttavan optisen kuvanvakaimen, jota on ennen nähty lähinnä kehittyneissä järjestelmäkameroiden vakaimissa. Telekameran osalta iPhone 12 Pro Max tarjoaa pykälän korkeamman zoomin 65 mm polttovälillään. Käytännössä kyseessä on 2,5x zoom. Objektiivin valovoimaisuus tosin kärsii hieman iPhone 12 Prohon nähden ollen vain f2.2
Uutuuspuhelinten lisäksi Apple julkaisi myös vuodoissakin odotetun HomePod mini -älykaiuttimen. Käytännössä kyseessä on edullisempaan hintaluokkaan sijoittuva pienikokoisempi versio valmistajan edellisestä HomePod-älykaiuttimesta. HomePod Mini on muotoilultaan pyöreä ja vain vajaa 8,4 cm korkea.
iPhone 12 ja iPhone 12 Pro tulevat ennakkotilattavaksi 16.10. ja iPhone 12 mini sekä iPhone 12 Pro Max puolestaan 6. marraskuuta. Saataville laitteet tulevat viikkoa myöhemmin, eli 23. lokakuuta ja 13. marraskuuta. iPhone 12 minin hinnat alkavat 64 gigatavun mallin 829 eurosta, iPhone 12:n hinnat alkavat 64 gigatavun mallin 929 eurosta, iPhone 12 Pron hinnat alkavat 128 gigatavun mallin 1179 eurosta ja iPhone 12 Pro Maxin hinnat alkavat 128 gigatavun mallin 1279 eurosta.
Jep, täysin samaa mieltä.
Pro mallien hinnat on periaatteessa tulleet hieman alas päin edelliseen sukupolveen nähden, kun samaan hintaan saa enemmän tallennustilaa hinnat alkaen mallissa ja kalliimmat ovat 50€ edullisempia.
iPhone 12 mallin hinta sen sijaan on noussut edeltäjään nähden.
Mistä näille iphonetyypeille latureita oikein kertyy? Itsellä aina kun vanhat luurit annan perheelleni, niin annan myös mukana tulleen laturin mukana. Ei niitä tostanoin vaan kerry kaappiin? Apple naamioi hyvin kyllä tuon laturin pois jättämisen, turhan jätteen välttämiseksi, kun tosiasiassa haluavat vain nostaa paketin katetta. Ja iphone fanit hurraa loistavasta uudesta keksinnöstä.
Mielestäni ympäristöasioiden miettiminen on ihan hyvä juttu, ja Applella on varmaan kännykkävalmistajista kunnianhimoisimmat ympäristöohjelmat. Oli sitten heidän konttorin energiaratkaisuista tai tuotteistansa kyse. USB-C -latureita alkaa olla tarjolla jo melkein joka tuutissa ja tästäkin taloudesta löytyy jo kolme (yksi iPhonen mukana tullut ja kaksi tarvikelaturia), joten pelkkä USB-C-lightning johto on riittävä varuste. Lisäksi nykyisten tietokoneiden USB-portit alkavat olla poikkeuksetta C-mallia, josta saa lataamiseen virtaa. Uusiin autoihin laitetaan USB-C-portteja, joista voi ladata. Se, että poistetaan se USB-C-laturi ja ne rimpulakuulokkeet paketista, ei varmaan kuulosta isolta säästöltä, mutta kun noita luureja toimitetaan kymmeniä miljoonia, alkaa se SER-jätteen määrä kertaantumaan ja lisäksi puolet pienempien pakkausten kuljetus säästää ympäristönkuormitusta. Kerrannaisvaikutus noissa volyymeissä on valtava. Ja voihan näitä uusiakin luureja ladata sillä perinteisellä USB-A-lightning kaapelilla, johon jokaisessa taloudessa on varmaan vuosien varrella kertynyt useita yhteensopivia latureitakin johtoineen.
katso liitettä 461495
mmWawe on se kaikista nopein (ja harvinaisin). Eri jenkkioperaattoreilla on eri lähestymistapa 5G:hen. Ainoastaan Verizonilla on mmWawe käytössä, mutta siitä ei ole hirveästi iloa, jos et nyt satu asumaan Verizonin tolpan vieressä.
5G alone won’t be enough to justify buying an iPhone this year
http://www.theverge.com
Tähän laturihommaan liittyen, niin vaikka kaikennäköistä hilavitkutinta tuleekin ostettua niin yhdessäkään ei ole vielä siellä laturin päässä ollut USB C:tä. Eli muutos ihan persuuksista.
Toki eikö se vähän tuollainen ole, kun Prismasta kauppareissulla sen mötikän ottaa mukaan?
Ei se nyt ihan sama asia kuitenkaan ole, jos ei sitä sitten sieltä saa jollain Applen kupongilla lunastaa ilmaiseksi.
Olisi lisäksi mielenkiintoista nähdä laskelma siitä, kuinka monta laturitonta iPhone-myyntipakkausta pitää toimittaa, jotta tilansäästö vastaa yhtä lisätarvikkeena toimitettavan laturin myyntipakkausta tai sen aiheuttamaa päästökuormaa.
Nythän nämä laturit tulevat ekotehokkaasti markkinoille samassa paketissa ja niitä on helppo käyttää muissa tuotteissa jotka eivät laturia oletuksena sisällä, esim. Chromecast, kuulokkeet, powerbankit yms. sähkö- ja akkukäyttöiset lisätarvikkeet. Lisäksi kun laturitekniikka kehittyy niin niitä vähemmän tehokkaita voi jättää käyttöön sellaisiin käyttötarkoituksiin joissa tuota suurempaa tehoa ei edes voi hyödyntää.
Yksittäiselle kuluttajalle asia on melko mitätön ja "typerää köyhien ulinaa" mutta suuressa mittakaavassa tämä voi kostautua hehkulamppuhuijauksen tapaisena ekoterrorismina jos tätä vain katsotaan sormien välistä eikä tutkita tarkemmin.
Näille laturista valittaville, Apple itseasiassa laski tuon laturin hintaa. Vanha 18w laturi maksaa 35€, kun uusi 20w laturi maksaa 25€. Onhan se ikävä maksaa 25€ lisää puhelimen ostaessa, mutta toisaalta puhelimien lähtöhinnat pysyivät samassa vaikka esim muistin määrä tuplaantu.
On se kiva, kun Apple ajattelee kuluttajaa ja tekee nämä päätökset kuluttajan puolesta
Miksi puhelin olisi se tuote missä laturi pitäisi olla mukana kaikkien niiden muiden laturittomien tuotteiden lataamiseen? Fiksumpaa se on että ne kaikki tulee ilman laturia ja jengi ostaa sen määrän sellaisia latureita mitä tarvitsee.
Mutta se on kyllä silti omituista, että Apple olettaa ihmisiltä löytyvän noita USB-C liitännällä olevia muuntajia. Itsekin aikalailla koen olevani elektroniikan suurkuluttaja, ja usein myös early adopter, mutta silti noita USB-C liitännällä olevia latureita ei kovin montaa ole nurkkiin kerääntynyt.
Olisiko parempi vaihtoehto kalliimpi iphone ja laturi mukana? Itelleni ainakaan ei olisi, sillä latureita löytyy
Niin, tosi hyvä customer experience ensin tilata puhelin ja sitten lähtee kauppareissulle noutamaan laturia
Eihän se hinta tuossa olekaan ainakaan omalla kohdalla mikään ongelma, vaan tuo lapsellinen viherpesu ja kuluttajien höynäyttäminen. Sen takia sanoinkin että tämä voidaankin vain lytätä "köyhien ulinaan" vetoamalla ja heti osui ja upposi.
Puhelimissa tuo lataustekniikka ottaa ja on ottanut todella isoja harppauksia, wattimäärät ja lataustekniikat paranevat koko ajan. Sitä kautta se on luonteva paikka liittää se laturi mukaan. Se on Applen oma häpeä ettei paketin mukana ole aiemmin tullut sitä pikalaturia, lisäksi se on kokonaan oma keskustelunaiheensa eikä se ole validi argumentti asiassa koska Android-puolella ei ole ollut tällaista köyhäilyä.
En nyt tiedä miksi vedit jostain puskista pikalatauksen tähän, mutta erilaiset pikalatausstandardit (joita ne isot harppaukset pääasiassa on) nyt on suurimpia syitä sille, miksi latureita ei tarttisi toimittaa mukana ollenkaan. Koska ne on sitten kuitenkin vääränlaisia suurimmalle osalle talouden laitteista.
Parashan olisi että toisivat viisi eri myyntipakkausta jokaisesta mallista: laturilla, ilman, kuulokkeilla, ilman, ilman kumpaakaan, latausjohdolla, ilman jne. Kaikki vielä hinnoiteltaisiin 20€ sisään toisistaan, jokaiselle omat saldot, tuotekoodit ja niin edelleen.
Kyllä myyjä joka tapauksessa joutuu jonkun valinnan tekemään, sillä tuossa yllä mainitussa ei ole mitään järkeä.
Jep. Odotan kyllä suurta ulinaa, kun ensimmäiset alkaa näitä puhelimia saamaan ja tajuavat, että hetkinen, milläs tätä on tarkoitus ladata, kun nurkista ei löydykkään yhtään USB-C:tä sisältävää muuntajaa.
Toki näinkin, mutta jos samaa merkkiä suosii niin kyllä tuo taktiikka ihan hyvin toimii. Qualcommin QuickCharge ei kuitenkaan ihan mikään poropietaristandardi ole.
Tottakai, mutta eihän mitään saa ilmaiseksi se on ihan selvä. En tiedä onko iPhone 12 paremman katteen tuota kuin iPhone 11 vai huonomman. Joskus ainakin oli juttua, että se taitettu OLED-näyttö on kohtuu arvokas näissä. Lisäksi pro-malli on periaatteessa aiempaa edullisempi tallennustilan suhteen.
Se, että tuleeko siellä se 5w laturi tai vaikka 20w laturi on toki hyvä niille jotka ostavat ensimmäistä iphonea (tai puhelinta) ikinä. Kuten toisessa threadissa (vai jopa tässä) mainitsin niin itellä se 18W laturi on jäänyt ilman käyttöä kun lataan langattomasti puhelinta. Nythän kuluttajalla on mahdollisuus ostaa juuri sellainen laturi kuin haluaa ja ainakin teoriassa "säästää" puhelimen hinnassa. En toki usko, että Apple olisi mennyt konkurssiin jos mukana olisi laturi tullut ja hinta olisi pysynyt samana, mutta kyllä minä ymmärrän tuon ratkaisun silti.
Olisi mielenkiintoista tietää kuinka moni juuri julkaistua iPhonea ostava ei oikeasti jo omista sopivaa laturia.
Applella on nyt jokatapauksessa niin valtavat katteet näissä tuotteissaan ja väitän että Apple on leiponut tuon säästön vain lisäkatteeksi hintaan, joten laturin tarjoaminen halukkaille tonnin puhelimen ostajille ei tuntuisi yhtään missään, kuten tuossa lopussa vähän viittasitkin.
Aika harvalla on sopivaa laturia jossa on laturissa USB-C-liitin. Jos tuo mukana tullut piuha olisi ollut se vanha USB-A:lla varustettu niin "ongelma" ei välttämättä olisi suuri. Etenkään jos ei omista iPadiä tai macbookia tai tarpeeksi tuoretta (max vuoden vanhaa) Android lippulaivaa.
Yhdenkään iPhonen kanssa ei ole tainnut tulla tälläistä laturia minkä tää tarvii. Eikös viime sukupolvenkin mukana tullut ihan perinteinen USB-A laturi?
11 Pro mallien kanssa tarjottiin usb-C:llä varustettu 18watin pikalaturi
Vanhana iPhone-käyttäjänähän tuo ei ole ongelma, kun löytyy noita USB-A – Lightning -kaapeleita entuudestaan. Ehkä tuossa paketissa olisi voinut olla pieni adapteri vielä mukana USB-A:ta varten, ei olisi vaikuttanut pakkauksen kokoon.
Applen omaan laariinhan tuo taloudellisesti tässä kohtaa aivan varmasti sataa, vaikka ajtus ei sinällään huono olekaan. Siirtymävaiheessa tässä eletään tuonkin asian osalta, mutta Apple oli ehkä sukupolven kaksi liian ajoissa asian kanssa. Joskus ja jonkun se tulee silti ensimmäisenä tehdä.
Veikkaanpa että uusien iPhoneiden kohdeyleisöllä niitä voi jopa ollakin. Katsotaan mitä aika tuo tullessaan ja millaisen vastaanoton nämät saavat seuraavan vuoden aikana.
Tuollainen USB-C -> USB-A adapteri ei käsittääkseni ole speksin mukainen, kun se piuha voi olla USB-C:ssä kummin päin tahansa.
En tiedä yhtään miten tuollaiset on speksattu tai säännelty, mutta en kyllä näin lyhyellä ajattelulla näe asialle mitään oikeaa ongelmaa..?
USB-IF tekee speksit.
Siis joo, kyllähän tuon varmaan teknisesti voisi tehdä. Mutta tuskin Apple näin suurena valmistajana alkaa tekemään ei-standardin mukaisia USB-laitteita. Tuossa on potentiaalia isoille lakijutuillekin, jos joku ottais tollasen epästandardin adapterin ja käyttäis sitä johonkin muuhun ja laitteet menee rikki.
Kahden hengen talous, kummanin firma tarjoaa luurit. Meidän firma haluaa vanhan luurin takaisin, muttei laturia. Mulla on ollut neljää eri sukupolvea iPhoneja. Rouvalla sitten pari sen lisäksi, eikä silläkään firma halua edes vanhaa luuria takaisin. Lapsia ei ole, joten niillekään ei tarvitse kierrättää mitään. Kai ton 11 mukanakin tuli laturi mukana. En tosin muista, tuliko pelkkä piuha. Kaikkien muiden mukana ainakin se laturi tuli. Miksi niitä poiskaan heittämään?
Eipä täältä taloudesta ainakaan löydy yhtäkään laturia jossa olisi USB-C. Ainoa virtaa antava USB-C on pöytäkoneen emolevyssä eli lattialla pöydän takana. Kaikki puhelimien ja tablettien laturit omaa USB-A liittimen.
Mitä jos olisi kummatkin? Onnistuu kuitenkin muiltakin valmistajilta.
Tuo sanottuna, voisi olla ihan reilua, että olisivat laskeneet hintaa muutaman euron, että laturin ja kuulokkeiden poiston viherpesun voisi hieman paremmin kaikki oikeuttaa. Itse olen kuitenkin tyytyväinen tähän tilanteeseen näinkin.
Varmaan joku tokiolainen jaksaa innostua siitä että netti toimii, mutta 4G toimii suomessa niin hyvin, että 5G liittymät maksavat aivan liikaa saavutettavaan hyötyyn nähden. 5G:stä on hyötyä silloin, kuin 4G on pahasti ruuhkautunut ja olet 5G -verkon kuuluvuusalueella. Nykyiset 5G liittymät maksavat vuodessa useamman satasen enemmän kuin laadukkaat 4G liittymät, ja verkkojen kattavuus on suppea. 5G ei mielestäni ole hintansa väärti, ainakaan vielä ja täällä.
AAPL Stock | APPLE Stock Price Today | Markets Insider
markets.businessinsider.com
Onhan tuolla nuo pro-mallien hinnat vähän tippunut, enemmän kuin laturin hinta itseasiassa.
iPhone 12 mini, 64 Gt: 829 € -> Sama kuin iPhone 11 64 Gt
iPhone 12 mini, 128 Gt: 879 € -> Sama kuin iPhone 11 128 Gt
iPhone 12 mini, 256 Gt: 999 € -> Sama kuin iPhone 11 256 Gt
iPhone 12, 64 Gt: 929 € / iPhone 11, 64 Gt: 829 € (+100 €)
iPhone 12, 128 Gt: 979 € / iPhone 11, 128 Gt: 879 € (+100 €)
iPhone 12, 256 Gt: 1 099 € / iPhone 11, 256 Gt: 999 (+100 €)
iPhone 12 Pro, 128 Gt: 1 179 € / iPhone 11 Pro, 64 Gt: 1 179 € (hinta sama, mutta isompi muisti)
iPhone 12 Pro, 256 Gt: 1 299 € / iPhone 11 Pro, 256 Gt: 1 349 € (- 50 €)
iPhone 12 Pro, 512 Gt: 1 529 € -> ei ollut tätä vaihtoehtoa 11 pro-sarjassa
iPhone 12 Pro Max, 128 Gt: 1 279 € / iPhone 11 Pro Max, 128 Gt: 1 279 € (hinta sama, mutta isompi muisti)
iPhone 12 Pro Max, 256 Gt: 1 399 € / iPhone 11 Pro Max, 256 Gt: 1 449 € (- 50 €)
iPhone 12 Pro Max, 512 Gt: 1 629 € / iPhone 11 Pro Max, 512 Gt: 1 679 € (- 50 €)
kyllähän se hinta on syytäkin vähän tippua kun viime vuonna oli 64GB ja seuraava askel suoraan 256GB
Apple surveys iPhone users on USB charger included in the box ahead of iPhone 12 – 9to5Mac
9to5mac.com
Kysymyksessä ei taidettu tarkentaa, että mitä jos vanha laturi ei enää toimi uuden puhelimen kanssa.
Onko tälläisiä latureita? Kyllä se edellisen sukupolven laturi ja kaapeli toimii tämän uudenkin kanssa.
Ainoastaan jos sulla oli 11 Pro. Muissa on tullut mukana USB-A laturi.
Io ei petä, 90% viesteistä ulinaa poistetusta laturista. Seuraavan Samsungin Galaxyn mukana ei sitä laturia tule myöskään. Tää nyt tulee olemaan standardi, paitsi ehkä kiinalaisissa joissa pitää kaikissa olla omanlaisensa laturi.
Niin siis tuossa kyselyssähän oli nimenomaan kyselty sen itse laturin käyttöä, ja se piuha oli selvästi eroteltu pois kysymyksestä. Ja niitä sellaisia epäsopivia latureitahan nyt on valtaosa, Applellakin vain se 11 Pro on sellainen missä on tullut USB-C liitännällä oleva (eli sopiva laturi) mukana, missään muussa Applen aiemmissa ei ole.
Ja se USB-A laturi mukana tulleine kaapeleineen toimii ihan hyvin tämän uuden kanssa.
Ja keskustelu lähti siitä kyselystä, jossa Apple erikseen tarkensi että kyselyssä EI tarkoiteta laturia+kaapelia, vaan pelkkää laturia.
Ja kaapelihan sieltä pakkauksesta löytyy, eikö?
Kaikilla vanhoista luureista päivittävillä on olemassa sopiva laturi + kaapeli, ellei nyt sattumalta vaihda android puolelta niin vanhasta laitteesta että sen mukana ei tullut USB-C laturia, jolloin nyt jää uupumaan kaapeli tai laturi riippuen siitä miten asiaa katsoo.
Sitä sun pitää mennä kyselemään Applen puolelta että miksi olivat tehneet tuollaisen kyselyn, eikä kyselleet sitä laturi+piuha komboa. Nythän tuolla kyselyllä ei ole mitään tekemistä reaalitilanteen kanssa, kun kyselyllä on tarkoitettu vain niiden laturipalikoiden käyttöä, vaikka ko. laturipalikat ei pääsääntöisesti sovellu yksinään tuon iPhone 12 kanssa käytettäväksi.