
Alun perin Intelin prosessoreista paljastunut tietoturvaongelma koskee jollain tasolla myös muita valmistajia. Tuoreen lausuntonsa kautta ARM on kertonut, että osa sen prosessoreista kärsii samasta ongelmasta.
ARM:n mukaan se on työskennellyt sekä AMD:n että Intelin kanssa korjatakseen tuoreen tietoturvaongelman. Yhtiön mukaan osa sen Cortex-A-sarjan prosessoreista kärsii samasta ongelmasta, mutta yhtiö painottaa myös, ettei samaa ongelmaa löydy sen Cortex-M-sarjan ytimistä.
Arm (has) been working together with Intel and AMD to address a side-channel analysis method which exploits speculative execution techniques used in certain high-end processors, including some of our Cortex-A processors. This method requires malware running locally and could result in data being accessed from privileged memory. Please note that our Cortex-M processors, which are pervasive in low-power, connected IoT devices, are not impacted.
We are encouraging our silicon partners to implement the software mitigations developed if their chips are impacted.
Päivitys:
ARM on julkaissut sivuillaan taulukon, jossa se erittelee tunnetut hyökkäysvariantit 1, 2 ja 3 sekä viimeiseen liittyvän variantti 3a:n. Aiemmista tiedoista poiketen Meltdown- eli variantti 3 koskee Intelin lisäksi myös ARM:n Cortex-A75-ydintä. Variantti 3a koskee yhtiön Cortex-A15-, A57- ja A72-ytimiä.
Lähde: Axios
Pari päivää sitten tuli vastaan nämä uudet zombieload attackit mitkä on ilmoitettu intelille jo 6kk sitten, en silloin huomannut että cascade lakekin on haavoittuva. (eikö ne siihen rautapaikkaa jo implementoinut?)
Intel CPUs Since Haswell Vulnerable to "Zombieload v2" Attacks, "Cascade Lake" Included
edit:ZombieLoad Attack
Menee varmaan siltikin tovi että AMDstä tulee ykkösvaihtoehto. Ei näytä tietoturva ongelmat haittaavan datacenter poikia jotka vieläkin sortuvat ostamaan Inteliä.
Minun käsityksen mukaan amd on nostanut myyntiä myös sillä puolella.
Hitaasti mutta varmasti, kyllä AMD on nostanut myyntiään sielläkin puolella mutta suuremmat yritykset eivät joka vuosi (eivät edes joka toinen) investoi tuotteisiin. Moni kaupunki esim. vasta nyt alkaa siirtymään pois Windows 7 järjestelmistä mikä antaa hieman kuvaa siitä miten hitaasti toimitaan.
Kyllä, olen tietoinen että palvelimissa ei yleensä windows ympäristössä pyöritä mutta noin ja esimerkin vuoksi.
Jos ikinä siihen asti edes pääsee.
Ei intel sormiaan pyörittele mutta ei Intelillä myöskään ole tuloksellisesti mitään hätää vaikka 10nm/7nm kehitys/julkaisu viivästyykin.
Ja jos taas mennään 😀
Intel might want to reconsider the G part of SGX – because it's been plunderstruck
Aika siistiä että SGX:n tapaista ominaisuutta ajavassa raudassa on tuollaisia dokumentoimattomia rajapintoja. Etenkin kun huomioi mihin luokkaan bisnesvehkeissä Intel sijoittuu
Ja tänään tuli julki myös 77(!) zombieload korjausta:
New Spectre-Related CPU Flaw Tops Intel's Latest Critical Security Fixes – ExtremeTech
Melkein kuin avaimet käteen, varkaille. 😀
Plundervolt
CVE-2019-11157
Pieni alivoltitus ohittaa kivasti esimerkiksi SGX suojatut muistit, jolloin voidaan lukea ja kirjoittaa asioita joita ei pitäisi. Korjautuu kunhan disabloi alijännite interfacen. Yet another Intel bug. 🙂
We present CacheOut, a new speculative execution attack that is capable of leaking data from Intel CPUs across many security boundaries.
CacheOut
IPAS: INTEL-SA-00329 – Technology@Intel
Tällä kertaa toimii kaikilla skylakesta uudemmilla 😀
https://cacheoutattack.com/CacheOut.pdf
Q&A valitut palat
Putoaakohan taas suorituskyky kun tämä fiksataan? Alkaa skylake oikeasti vanhenemaan käsiin.
RdRand Performance As Bad As ~3% Original Speed With CrossTalk/SRBDS Mitigation – Phoronix
http://www.phoronix.com
Nopeasti otsikon lukemalla olin että "eihän 3% droppi nyt niin paha ole". Mutta se olikin että 3% aikaisemmasta nopeudesta, eli noin 97% tehosta katosi.
I See Dead µops: Leaking Secrets via Intel/AMD Micro-Op Caches
https://www.cs.virginia.edu/venkat/papers/isca2021a.pdf
Tätä nyt ei ilmeisesti pysty korjaamaan ilman järkkyä perffihittiä ja demotut vuotonopeudet on melkoisia.
Tämä ongelma koskee lähinnä virtuaalipalvelimia ja pilvipalveluita, joissa ajetaan usean eri asiakkaan softaa samalla palvelimella jakaen samoja prosessoreita usealle asiakkaalle. Jos samalla palvelimella on hyökkääjä voi se ajaa siellä softaa joka urkkii muiden asiakkaiden salausavaimia. Suurinta turvallisuustasoa vaativat palvelvelut käyttävät lähtökohtaisesti kokonaan omia palvelimia, jossa ei samalla fyysisellä palvelimella ajeta kenenkään kolmannen osapuolen softaa.
Eikös tuon kautta voi urkkia eri salausjärjestelmien avaimia, esim nyt blueray ja videopalvelut jne..
—————————————
Kokonaisuutena kehittyneet prossut ovat niin täynnä täysin välttämättömiä optimointeja, jotta näitä reikiä tullaan varmasti löytämään tasaiseen tahtiin lisää. Ja hyvin on ARMikin päätynyt ihan samaan läjään ja sama tulee jatkumaan.
Jos tuota salauksen purkua tehdään tehdään tavallisessa ohjelmakoodissa (esim. Widevine L3) niin kyllä. Käsittääkseni tuo hyökkäys ei kuitenkaan pure esim. Intel SGX:ään (Intel SGX already does this at enclave entry/exit points, and as a result both the enclave and the nonenclave code leave no trace in the micro-op cache for sidechannel inference.) tai ARM:in Trusted execution environment -toteutukseen, joten Widevine L1 on tuolta suojassa.
https://engineering.virginia.edu/news/2021/04/defenseless
Useampikin(?) muu sivukanavahyökkäys on rikkonut SGX:n, en kyllä tiedä tai jaksa tarkastaa että moniko niistä on luotettavasti korjattu.
AMD:n ja Intelin prosessoreista löytyi uusi Spectren kaltainen haavoittuvuus – io-tech.fi
http://www.io-tech.fi
AMD:n ja Intelin prosessoreista löytyi uusi Spectren kaltainen haavoittuvuus
bbs.io-tech.fi