
Microsoft ilmoitti viime vuoden E3-messuilla valmistelevansa ”Project Scorpio” Xbox-konsolia. Scorpiolle luvattiin heti alkuun 6 TFLOPSin edestä laskentavoimaa, eli selvästi enemmän kuin Sonyn PlayStation 4 Pro -version 4,2 TFLOPSia. Enemmän tehoja tarkoitti kuitenkin samalla myös selvästi myöhäisempää julkaisuaikataulua ja siinä missä PS4 Pro tuli kauppoihin viime syksynä, voidaan Scorpiota odottaa kauppoihin vasta tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.
Eurogamerin Digital Foundryn Richard Leadbetter sai Microsoftilta ainutlaatuisen tilaisuuden paljastaa Xbox Scorpion yksityiskohtia ennakkoon. Leadbetter kutsuttiin yhtiön Redmondin kampukselle, jossa hän pääsi tutustumaan tulevaan konsoliin henkilökohtaisesti.
Microsoftin Xbox Scorpion ytimenä sykkii edeltävien Xbox One -konsoleiden tapaan AMD:n APU-piiri. Scorpio Engineksi ristityn APU-piirin sisältä löytyy kahdeksan 2,3 GHz:n kellotaajuudella toimivaa kustomoitua x86-ydintä, jotka perustuvat pohjimmiltaan edelleen AMD:n Jaguar-arkkitehtuuriin. Prosessoriydinten rinnalla on 40 niin ikään Microsoftin tarpeisiin kustomoitua Compute Unit -yksikköä (2560 stream-prosessoria), jotka pohjautuvat tarkemmin Polarikseen eli 4. sukupolven GCN-arkkitehtuuriin. Fyysisesti piirillä on 44 Compute Unit -yksikköä, mutta neljä niistä on poistettu käytöstä saantojen parantamiseksi. Grafiikkaohjaimen kellotaajuus on 1172 MHz, mikä tarkoittaa 40 Compute Unit -yksiköllä juuri aavistuksen yli 6 TFLOPSin laskentatehoa. Grafiikkaohjaimen ROP-yksiköiden määrä on kaksinkertaistettu ja L2-välimuistien koko on nelinkertaistettu.
APU-piirin ääniohjaimet ovat identtisiä Xbox One -konsoleiden kanssa, mutta niiden ohjelmisto on päivitetty tukemaan Dobly Atmos -ääniä. Sama päivitys on luvassa myös Xbox One -konsoleille. TSMC:n 16 nanometrin FinFET-prosessilla valmistettu APU-piiri rakentuu noin 7 miljardista transistorista ja sillä on kokoa 360 mm². Nykyisten Xbox-konsoleiden APU-piireistä poiketen Scorpiosta ei löydy lainkaan eSRAM-muistia, vaan prosessoriytimille ja grafiikkaohjaimelle tarjoillaan 326 Gt/s:n edestä muistikaistaa käyttämällä 320-bittistä muistiväylää ja 6,8 Gbps:n GDDR5-muistia. Konsolissa on muistia 12 gigatavua, josta 8 Gt on kehittäjien käytössä ja 4 Gt varattu järjestelmälle.
SSD-aikakausi ei koita konsolirintamalla vielä Scorpionkaan myötä, vaan konsolista löytyy teratavun HDD-asema ja 4K UHD BluRay -levyjä tukeva optinen asema. Xbox Scorpion jäähdytysratkaisussa on päädytty käyttämään höyrykammio-teknologiaa ja yhtä radiaalituuletinta, joka puhaltaa kuuman ilman ulos konsolin kyljestä. Microsoftin mukaan jokainen Scorpio-emolevy ja sen virransyöttö säädetään juuri siihen istutettavan Scorpio Engine -APU-piirin ominaisuuksien mukaan, mikä auttaa tasaamaan muun muassa konsoleiden lämmöntuoton eroja.
Microsoft on kaivanut konsoliinsa lisää tehokkuutta kustomoimalla sekä sen ohjelmistoa että APU-piiriä. Esimerkiksi yhtiö kertoo käytännössä sisällyttäneensä Direct3D 12 -funktiot suoraan grafiikkaohjaimen komentoprosessoriin (Command Processor), mikä mahdollistaa pienemmän prosessorikuorman ja kaikin puolin nopeamman toiminnan. Käytännössä tämän epäillään tarkoittavan kuitenkin vain executeIndirect-käskyä, joka mahdollistaisi grafiikkapiirin itsensä luomat draw call -kommennot.
Päivitys: Digital Foundryn artikkelia on päivitetty Microsoftin tarkennettua Direct3D 12 -funktioiden sisällyttämisen komentoprosessorin toimintoihin olevan osa jo nykyisiä Xbox One -konsoleita.
Leadbetter pääsi näkemään Scorpion myös tositoimissa. Forza Motorsportiin perustuva rasitustesti, jossa peliä pyöritetään kaikilla herkuilla ja autojen maksimimäärällä, pyöri tulevalla konsolilla 4K-resoluutiolla, 4:2xEQAA:lla ja 4K-resoluution tekstuurein 60 FPS:n nopeudella, kun grafiikkaohjaimen rasistus vaihteli 55 ja 70 prosentin välimaastossa. Forza Motorsport -demo oli suora porttaus sen Xbox One -versiosta, lukuunottamatta 4K-resoluution tekstuureita. Mielenkiintoinen uusi ominaisuus on myös 16-kertaisen anisotrooppisen suodatuksen käyttäminen peleissä, jotka eivät alun perin ole tukeneet sitä. Voit lukea ominaisuudesta ja muista vanhempien Xbox-konsoleiden pelejä koskevista ominaisuuksista Digital Foundryn toisesta Scorpio-artikkelista.
Microsoftin mukaan kaikkien Xbox Onen 900p tai korkeampaa resoluutiota käyttävien pelien pitäisi pyöriä konsolilla 4K-resoluutiolla, eikä alle 900p-resoluutiolla pyörivien pelienkään nosto 4K-resoluutiolle ole mahdottomuus. Konsoli tukee myös ns. checkerboard-renderöintiä PlayStation 4 Pron tapaan. Microsoft tulee lisäksi ilmeisesti mahdollistamaan eri resoluutioiden käytön television resoluutiosta riippumatta, jolloin käyttäjä voisi valita teoriassa esimerkiksi 4K 30 FPS:n ja 1080p 60 FPS:n väliltä.
Laskentateho ei hirveästi auta, kun Xboxille ei julkaista mitään hyviä pelejä. Jotenkin pitäisi saada japanilaisetkin boksin kelkkaan ettei Xboxin ainoa veto ole ne jenkeille uppoavat paskat bro-shootterit eli Halo ja Gears.
Vaikka omani ostin mediatoistimeksi, niin kohtuullisen iso vitsi silti, että Xboxilla ei ole kirjaimellisesti mitään yksinoikeuspeliä, mitä haluaisin pelata. Pleikkarilla löytyisi kuitenkin heti Uncharted-sarja ja se mikälie Horizon.
Olisivat voineet pystyttää tähän uuteen konsoliin upotetuilla rahoilla muutaman 1st party pelistudion. Nyt ei pahemmin tämäkään kiinnosta, kun mitään mielenkiintoista pelattavaa ei ole näköpiirissä.
Makuasioitahan nämä on .
Henkilökohtaisesti siirryin itse aikoinaan xboxin pariin juurikin näiden Gears of war ja Halo pelisarjojen takia ja olen loppuunasti sitä mieltä että ovat maailman parhaita pelisarjoja riippumatta mitä muut ajattelevat, ja tiedoksi että parhaat pelaajat näihin peleihin eivät tule jenkeistä, vaikka peli etu jenkeillä onkin .
PS…..
-Jospa tuo project Scorpio antaisi vähän tasoitusta PC pelaajia vastaan .
-yep kuulitte oikein, joku ”älykkö” mikkisoftilta on päättänyt päästää PC pelaajat samoille servereille konsoli pelaajien kanssa ( näin ainakin uusimman Gearssin kanssa joka ilmestyi myös PC:lle.)
Pelit ovat kuitenkin aina makuasioita, jotain kiinnostaa vaikka juuri Uncharted, jotain toista Forza, kolmatta Mario jne jne
Itse en taas pelaa japanilaisia pelejä ja Unchartedit sekä Horizon eivät kiinnosta pätkääkään. Forzat, Halot, Gears of Warit – ne uppoaa hyvin. Jokaiselle jotakin. Itse näen vain positiivisena sen, että nyt isketään pöytään kilpailijoita tehokkaampi konsoli markkinoille ja odotetaan mitä vastapuoli tekee.
Joo eipä itseäkään nuo japanilaisten räpellykset tai Unchartedit kiinnosta tippaakaan. Ainoa toisella konsolilla oleva peli jonka toivoisin Xboxille on Crash Bandicootin uudelleenlämmittely.
Tämähän siis on se vastine sille, kun Sony löi pöytään kilpailijoita tehokkaamman konsolin ja katsoi, mitä (lähinnä) MS keksii vastaukseksi. Mä nään tämän väliinputoajana. Sama hidas prosessori vähän korkeammilla kelloilla ja muistia ei älyttömästi lisää. Näyttis tekee selkeästi eron Oneen, mutta kilpailee kuitenkin samassa kategoriassa PS4 pron kanssa (joka sitten onkin vain tupla-fps PS4)
Sony voi kuitenkin tuoda hyvin 2-3v päästä kokonaan uuden konsolin, jolloin scorppion päivittäminen uudempaan näyttää ehkä hiukan nololta MS:n puolelta. Jänniä aikoja
Eikös scorpionia paljastettu ennen PS4 Neo eli Pro:ta?
Lähteiden mukaan CPU on 30% tehokkaampi kuin aiemmissa konsoleissa eli tehoa on tullut minusta kohtuullisesti lisää ja GPU:n pitäisi olla melkoisesti aiempia tehokkaampi. Ei tuo minusta ihan uudelleenlämmittelyltä kuulosta
30% kyllä joo, mutta kun kyseessä oli jo alkuperäisten konsolien julkaisussa todella tuhnu malli, niin ei sillä vielä kuuhun mennä :kahvi:
En mä sinne 8-ydin ryzeniä kaipaile, mutta että jos edes vähän sinne päin… Tuo Jaguar häviää clock-to-clock vertailussa tuoreelle K10 arkkitehtuurille (suoraan vuodelta 2007) n. 20%. K10 on käytännössä täsmälleen yhtä nopea kuin piledriver, joka pääsee parhaimillaan n. puoleen väliin ryzenin suorituskyvystä. Ja nyt puhutaan siis clock-to-clock vertailusta… Jopa kaksiytiminen ryzen jollain 3Ghz kelloilla pitäisi olla ainakin useimmissa skenarioissa nopeampi kuin tuo "kohtuullisesti lisää tehoa saanut" mobiilikikkare. Eikä muuten kuluttaisi virtaakaan enempää.
Jos/kun Sony 2-3v päästä julkaisee kokonaan uuden konsolin, niin prosessoritehossa tulee olemaan todella helppo paikka iskeä aivan uudet luvut pöytään. Näytönohjainpuolella tuo 40CU:ta edustaa varmaan silloinkin sellaista tasoa, että esim. tuplatehot sillä puolella on aivan liian tiukassa.
Onko jotain todisteita, että Sony julkaisee uuden konsolin 2-3 vuoden päästä?
Vuonna 2019-2020 PS4 on ollut markkinoilla 6-7 vuotta, joten saman verran kuin PS3 oli markkinoilla ennen PS4 julkaisua, joten olisi korkea aika viimeistään silloin uutta tuoda pihalle.
Nämä ”välipäivitykset” kertoo uudesta trendistä, että konsolien julkaisutahti tihenee ja että konsolista tulee 3 vuoden kuluttua päivitetty versio/kokonaan uusi konsoli julkaistaan. PS5, PS5.5, PS6, jne.
Et ilmeisesti lukenut tuota lähdemateriaalia? Siellä mainittiin, että se CPU on kustannuskysymys. Toki sinne saisi Ryzenin, mutta piirin hinta olisi ihan toisella tasolla ja sitä olisi pitänyt odottaa kauemmin.
Olisi mielenkiintoista tietää, mitä speksejä tämä vastaa tietokonepuolella. Siis otettuna huomioon nämä ”kustomoinnit” yms. Eli onko suorituskyky peleissä samalla tasolla 6tflops ja hyvin optimoitu vs 8tflops portattu pc-puolelle esimerkiksi konsolimaailmasta.
Jossain oli huhuja alkujaan että saattaisi tukea matalammalla resolla myös 120fps ruudunpäivitystä, periaatteessa varmaan onnistuis jos (muka) jonkuntyyppinen 4K menee.
Ei ole tuosta 120fps tilasta kuulunut mitään? Vai tajuaakohan monitori edes HDMIn kautta 120hz.
Näin muistaakseni oli. Kiinnostava kaksintaisteluhan tämä on joka tapauksessa. En usko että MS:llä on mitään vaikeuksia esitellä haastajaa PS5:lle jahka sellainen 2-3 vuoden päästä julkistetaan tulevan joskus.
Hyvin kirjoitettu juttu jälleen kerran, mukavasti avattu asioita vrt. muiden sivujen speksilistaukset.:tup:
Henkilökohtaisesti jäi hieman häiritsemään kirjoitusasu "laskentavoimaa", mieluummin näkisin kirjoitettavan laskentatehona.
Niin, mutta Pro saattaa tuoda nykyiselle pleikkarisukupolvelle paljonkin jatkoaikaa.
Samat yksinoikeudet mitkä tulee boxille tulee myös aikalailla Windows 10:lle. Ei siis mitään järkeä ostaa boxia jos kotoa löytyy pelikäyttöön suunnattu PC (joihinkin peleihin ostaa ohjaimen pelimukavuuden maksimoimiseksi). PS4 sisältää niitä mitä ei muualla saa (lue: paljon parempi exclusive kokoelma). Kuitenki tämän tulevan scorpion teho on aivan uutta konsoliosastolla, mielenkiinnolla jään odottelemaan testituloksia.
Kyllä multakin löytyy pelikäyttään suunnattu pc. Harmi vaan, että vuodelta 2010. Kyllähän sillä jotain pelaa, mutta ei todellakaan mitään Assassin's Creed Empireä enään.
Sillä rahalla millä Scorpion ostaa, niin luulisi tuon setin päivittyvän aika hyvin nykyaikaan (en sen tarkemmin ole hintoja vielä tarkkaillut, mutta uskon että aika monta sataa saa maksaa).
Luulen että ostan serkkupojalle joululahjaksi pelikäyttöön HTPC:n ja GOG:iin lahjakortin ennemmin kuin tämmöisen. Ennen oli konsolit nimenomaan pelaamiseen optimoituja laitteita. Nykyään nämä ovat vain rampautettuja koti-PC:eitä, parin ison firman kahlehdittuja ekosysteemejä. Ei kannata parin yksinoikeuspelin perään kuolata.
Juuh, ei missään nimessä kannata enää tätä ruveta päivittämään. Scorpion (ja 4K oled-telkkarin) ostamalla pelailee kuitenkin iloisesti AAA-julkaisujakin monta vuotta ja tällä koneella voi netittää, maksaa laskuja ja pelata jotain Grim Dawnia, Xcom 2:sta tms.
Vieläkin odotan että Forza Horizon 3 saadaan pelikelpoiseksi PC:llä. Xbox Onella vakaa ja HDR-värit. Eipä tarvinnut miettiä pelaako läpi Xbone S:llä vai GTX1080:n sisältävällä PC:llä.
Eiköhän tämä ole pakkohankinta, vähän harmittaa, että tämäkään ei sisällä enää Kinect porttia vaan joutuu usb tuhlaamaan ja adapteria kikkailemaan (muka ”Premium konsoli” blah sanon minä). Turha kinastella konsolien paremmuudesta, helpointa on vain ostaa kaikki, eivät kuitenkaan taloudellisesti mitään järin suuria investointeja ole (röökiä ei ole pakko polttaa/kaljaa juoda/lapsia hankkia/lemmikkiä elättää/yms/elämä on valintoja jne (anteeksi provosta)).
Intialainen saitti laskeskeli Scorpiota vastaavan PC:n hintaa:
http://gadgets.ndtv.com/laptops/features/heres-what-would-it-cost-to-build-a-gaming-pc-that-rivals-the-xbox-scorpio-1678694
210196 Rs = 3051,96 EUR
Noiden kokoama tietokone on selvästi nopeampi kuin Scorpio
Jotkut ovat veikkailleet ettei se Jaguaria ole syönyt vaan olisi Puma arkkitehtuuria
Sanoisin, ettei ole vastaavaa nähnytkään. Aivan hemmetisti nopeampi.
E: hidas
:facepalm:
1080 ti "vähän" overkill (koska totuus on, että ei tuo scorpio tule 4K 60fps pyörittämään), emoksi joku aivan helvetin kallis malli, vaikka saman suorituskyvyn ja varmaan samat liitännätkin saisi satoja euroja halvemmalla mallilla ja oikeastaan kaikista romuista ylihintainen vaihtoehto. Toki pari tonnia menis järkevästikkin kasattuun settiin, mutta tuo nyt on ihan paskaa.
Vaikka tuo toki on nopeampi kone kuten itsekin totesin, kyllä se Scorpio tulee myös pyörittämään pelejä 4K 60 FPS aivan varmasti. Se ei toki tarkoita, että peli näyttäisi yhtä hyvältä kuin sama peli PC:llä, mutta ei myöskään pois sulje sitä, riippuu pelistä
No jaa, kokosin äkkiä jimmsiin mm. GTX1070 & ryzen 5 1600 ja hintaa 1333e, jos haluaa 7700K tuohon tilalle niin lisää jonkun 150e.
Luitteko niitä paria viimeistä kappaletta?
Prossupuolelle odotin kyllä jotain paljon parempaa, mutta kai se on kustannuskysymys sitten. Silti jotenkin vain tuli mieleen että liian vähän liian myöhään.
Vaikkakin ainahan näihin laatikoihin pätee sanonta "ei ne tehot vaan ne pelit". Toivottavasti siihen puoleen panostetaan.
Ja toisaalta vielä on aikaista antaa laitteelle tuomiota suuntaan jos toiseen, kun julkaisuun vielä hyvä tovi aikaa.
Sinähän sitä mainostit vastaavana ja siihen kantaa otettiin. :kahvi:
Itse ajattelen niin, että jos saan ostaa Scorpion tämän vuoden puolella noin 400 eurolla, niin saatan hyvinkin hankkia laitteen, mutta jos se menee ensi vuoden puolelle näihin aikoihin ja vehje maksaa 500-600 euroa, niin sitten jää hankkimatta.
Tuo siis vastauksena Ultrosin kommenttiin. Meni väärään kohtaan, sori.
400€ olisi kyllä juurikin se sweetspot konsolin hinnalle. Jos siihen pystyvät heti julkaisussa, niin menestystä voisi povata. Ja vaikka satasella parilla saisikin jo aikalailla merkittävämpää rautaa sisuksiin, on se hintalisä silti monelle liikaa ja konsolit jää keräämään pölyä hyllyyn. Eli kyllä, parempi ratkaisu on miedommalla raudalla varustettu, kuitenkin kilpailijaa tehokkaampi konsoli ideaalissa hintaluokassa.
Scorpiota tullaan myymään tappiolla mutta ei sentään noin suurella persnetolla. 500-600 $/€ se todennäköisesti tulee kustantamaan, pienemmällä budjetilla liikkeellä olevia kehotetaan ostamaan Xbone.
Miksi veikkaat että Scorpio olisi niin paljon kalliimpi? Muistit toki maksaa enemmän ja emolevynkin hintaa ne nostaa, mutta esim APU-järjestelmäpiiri on vain puolet (+50%) isompi kuin One S:ssä samalla valmistusprosessilla (240mm^2 vs 360mm^2)
Ei ole varsinaisesti oma arvio vaan useammasta paikasta olen sellaisia ennustuksia lukenut. Johan PS4 Pro maksaa sen 400 euroa/dollaria vaikka on tuhnumpi kuin Scorpio. Lisäksi tuossahan on UHD BR -levyjä toistava asema, joka saattaisi nostaa hintaa.
Miten PS4 Pron myyntihinta liittyy siihen paljonko Scorpio milläkin hinnalla tekisi persnettoa/voittoa? Onko Sony itse kertonut paljonko esim sen PS4 Pron tuotantokulut ovat?
UHD BR -levyjä toistava asema löytyy myös Xbox One S:stä jonka esim itse ostin viime vuonna alle 200 eurolla tarjouksesta, normihinta taitaa olla 249 nykyään.
Okei, tuota en tietänytkään. Toivotaan sitten, että Scorpio jatkaa Microsoftin aggressiivistä hinnoittelupolitiikkaa.
Luulen ettei Sony jää lepäileen pelkästään Pron varaan, vaan esittelee loppuvuodesta jotain uuttaa ja tehokkaampaa taas.
Tämähän riippuu täysin siitä, riittääkö tehot välttävästi 4k60fps ja virtuaalilaseille. Hankintahinta on kuitenkin konsoleille todella tärkeä. Microsoftin tulee näyttää, että kuluttaja tosiaankin haluaa nuo 2Tflopsia lisää eli heidän peliensä on oltava huomattavasti sonyn pelejä sujuvampia/näyttävämpiä.
Voi ne yrittää varastaa huomion E3:lla turinoimalla PS5:sta.
Eikös se alkuperäinenkin Kinect ole ihan USB väyläinen liitin vain muodoltaan epästantardi ja jokin tunnistus konsolissa/Kinectissä että porttiin on liitettyna MS:n laite eikä kopio, niin että siinämielessä et ole tuhlannut sitä USB porttia mihinkään eipähän vain ole yhtä ylimääräistä USB porttia konsolissa jota ei kukaan muu voi käyttää.
Ei se kyllä ainakaan usb näytä, en tiedä sitten onko tekniikaltaan sama 🙂 Ongelmahan on nyt, että ei saa enää kiinni hdd, (usb) tv tuneria ja kinectiä samaan aikaan, kun on vain 2 usb. Ja etu usbihan on pidettävä vapaana ohjaimen latausta/johtoa varten (ja muistaakseni heittää erroria myöskin tuneri ja Kinect että ovat väärässä usb portissa jos niitä ei laita hdmi paikan viereiseen usb) :[
Pelaamiseen tarkoitettua SER-PC:tä ei taloudessa ole, eikä luultavasti ole tulossa, niin konsolit kiinnostavat. Tällä hetkellä PS4 löytyy, mutta vielä en ole löytänyt mieluisaa pelattavaa (esim. UC4 ja Last of Us eivät miellyttäneet). Aiemmin olen omistanut useita konsoleita, mutta hauskinta on ollut Xbox & 360:n parissa, kai sitä vain sitten on enemmän boksimiehiä. Toivottavasti Microsoft tuo uusia nimikkeitä, ei pelkästään Halon, Forzan ja Gearsin varassa varmaan pärjää Sonylle, vaikka 3rd pelit pyörivätkin paremmin.
Mielenkiintoinen veto siirtää osa graffapinoa hardwareksi, vai onko sitten mikrokoodia, ken tietää? Tämä lienee mahdollista UMA arkkitehtuurin vuoksi. Muutoin on kyllä hieman hankala nähdä miten funktio-API olisi yhtään sen tehokkaampi kuin vähän erilainen funktio-API. Onkohan tässä nyt vain kasvatettu graffakerneleille saatavissa olevaa pinon kokoa, jotta DX API:n toteutuksia voidaan ajaa suoraan niillä?
ilmeisesti se suurin pointti on että gpu voi antaa itselleen tehtäväksi draw calleja eikä cpun ole pakko olla aina mukana siinä
FreeSync telkkareita ei taideta vielä tänä vuonna nähdä? :cigar:
Project Scorpio supports FreeSync and next-gen HDMI
Ei mainittu tukeeko myös matalammalla resolla 120hz /120fps muotoa? Se kiinnostais eniten tässä vehkeessä 🙂
Ei siinä siitä taida olla kyse vaan ihan normaalista DX12 tyylisestä toiminnasta selityksissä vain kämmäiltiin aluksi nehän korjaili selityksiäämn jälkikäteen.
Tai voihan siinä olla jonkinlainen DX11 > DX12 tyylinen emulointi niin että köykäisemmät ohjelmat/pelit voi käyttää helpompaa vanhempaa rajapintaa eikä tarvi pelitekijän pelata täyden DX12 kaltaisen rajapinnan kanssa jos sitä tehoa ei tarvi, tuollaista emulaatiota voisi selitellä graffapinon softaemuloinniksi (vaikka se ei sitä ole kun rauta on kummasssakintapauksessa sama).
Tämä "älykkö" keksi myös samalla ettei PC:llä pääse kuitenkaan vs pelejä pelaamaan konsoleiden kanssa vaan on rajoitettu kampanjaan sekä hordeen. Mutta toimii pirun hyvin, oli kiva pelailla 4:llä hordea (vai mikä nyt olikaan) kun muilla kavereilla oli konsolit ja itellä PC.
Toivottavasti tuo ristiin pelaaminen kehittyy ja joku päivä voisi pelata kaikkia pelejä näin. Vaikka sitten padilla, kunhan voisi käyttää PC:tä kun kaverit ei jaksa panostaa enempää pelaamiseen vaan pysyttelevät mielummin xboxissa, ymmärrettävästi.