
AMD tuo Ryzen 7000 X3D-prosessorit myyntiin 28. helmikuuta eli ensi viikon tiistaina. Prosessorit perustuvat Zen 4 -arkkitehtuuriin ja niihin on lisätty Ryzen 7 5800X3D:n tapaan 64 Mt:n L3-välimuistisiru parantamaan etenkin pelisuorituskykyä.
Ryzen 7000 X3D -prosessorit ovat herättäneet ennakolta paljon keskustelua etenkin Ryzen 9 -mallien osalta. AMD on päättänyt lisätä prosessoreihin konfiguraatiosta riippumatta vain yhden 3D V-Cache -välimuistisirun, mikä tarkoittaa Ryzen 9 -mallien kohdalla sitä, että vain toisella CCD-sirulla on lyhyt reitti lisävälimuistiin. Myös toinen CCD voi käyttää ylimääräistä L3-välimuistia, mutta se joutuu tekemään sen I/O-sirun kautta.
AMD päätyi ratkaisuun kellotaajuuksien vuoksi. 3D V-Cache -välimuistisirulla varustettu CCD ei kykene yhtä korkeisiin kellotaajuuksiin, kuin ilman sitä olevat CCD:t, mikä nähdään heti prosessoreiden Boost-kellotaajuuksissa. Ryzen 7 7800X3D:ssa, jossa on vain yksi CCD-siru, Boost-kellotaajuus on maksimissaan 5 GHz, kun Ryzen 9 7900X3D:ssa se on 5,6 ja 7950X3D:ssa jopa 5,7 GHz. Ryzen 9 -mallien huomattavasti korkeampi Boost-kellotaajuus saavutetaan vain sirulla, jonka päällä ei ole 3D V-Cachea.
Keskusteluissa ratkaisu on herättänyt huolta: miten voidaan varmistua, että pelit ja ohjelmat suoritetaan optimaalisella CCD-sirulla? Oletusarvoisesti suurin osa peleistä tulee pyörimään paremmin lisävälimuistilla, mutta markkinoilta löytyy myös tapauksia, joissa korkeampi yhden ytimen kellotaajuus voi olla tärkeämpi. Niiden pitäisi siis pyöriä keskenään eri CCD-siruilla. Myös prosessien hyppääminen CCD:ltä toiselle on myrkkyä suorituskyvylle.
ASUS X670 New Beta BIOS 0921 (AFESA 1005C)
Adds for x3d
dynamic ccd priority switch with core flex, os / driver agnostic so win10 win11 okhttps://t.co/H4btWNtlfD pic.twitter.com/D6L5umbXSg
— HXL (@9550pro) February 21, 2023
Twitter-vuotajana tutuksi tullut HXL eli 9550pro on nyt twiitannut kuvankaappauksia Asuksen foorumeilta, jossa yhtiön BIOS-guru Peter ’Shamino’ Tan on ehtinyt esittelemään tarkemmin määrittelemättömän X670-emolevyn beeta-BIOSia X3D-tuella. BIOS perustuu AGESA 1.0.0.5C -versioon. Kuvankaappaukset ovat vielä kehitysversiosta, joten ominaisuuksille tai ainakin osalle niistä keksittäneen menevät markkinointitermit tai vähintäänkin helpommin ymmärrettävät termit ennen julkaisua.
Asuksen ja oletettavasti muidenkin valmistajien emolevyt tulevat tarjoamaan X3D-prosessoreille käyttöjärjestelmäriippumattoman tavan hallita Core Flex -peliasetuksia. Tarjolle tulee ainakin kolme eri algoritmivaihtoehtoa sekä mahdollisuus säätää kunkin algoritmin tarkempia säätöjä, joiden avulla käyttäjä voi optimoida niiden toimintaa omien tottumustensa ja kokemustensa mukaan. Koska säädöt tehdään BIOS-tasolla, niiden pitäisi toimia käyttöjärjestelmästä riippumatta. AMD tekee kuitenkin yhteistyötä myös ainakin Microsoftin kanssa varmistaakseen, että X3D-prosessorit suorittavat kutakin sovellusta sille parhaalla CCD:llä ja ytimillä.
Lähteet: Tom’s Hardware
Ei ole mitään syytä kiihtyä.
[Updated] Games Updated for DRM Issue with 12th Gen Intel®…
http://www.intel.com
Ottaen huomioon sen kuinka nihkeästi osa pelifirmoista tukee hiukankin vanhempia pelejä olen varsin skeptinen, että 100% peleistä oikeasti toimii suoraan. Intel on varmasti käynyt suosituimmat läpi, mutta maailmalla on järjetön määrä pelejä, joten prosentti tuskin on oikeasti 100.
Denuvo pelejä ei ole järjetöntä määrää.
" Intel has resolved the DRM issue on 12th Gen intel® Core™ Processors that caused games to crash or not load in Windows 11* and/or Windows® 10 by working with game publishers and Microsoft. At this time, all games originally identified as having this DRM issue have been fixed through game patches or OS updates. "
All games originally identified =/= all games. No enivei, tämä on juurikin sitä kuuluisaa säätämistä mistä oli kyse.
Tämä perustuu mihin?
En ole tehnyt ko. peliä ja syitä en osaa kertoa. Joku tapaus sitä tarkkaili mihin ollaan yhteyksissä, google kertonee tarkemmin. Skenaariotasolla voisi tietty heittää että miksikäs ei peleihin ujuttaen kaikenlaisia, mahdollista kun on.
Let Me Google That
letmegooglethat.com
En ole googlearmeijasi.
Joskus sanottiin että tule Venäjälle, autosi on jo täällä. Nyt varmaan voisi laittaa autosi-sanan tilalle että henkilötietosi ja muut informaatiot.
Ei varmaan kannattaisi yhdistää internettiin ollenkaan jos noin vainoharhainen ja peloissaan on
Niinkö nyt sanoin, vai laitatko sanoja suuhuni? Se oli vain heille joita ko. asia kiinnostaa tai tuo peli ylipäätään, ei tule jälkikäteen yllätyksenä.
Pelit ovat kyllä oiva tapa monenlaiseen.