Video on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Huawein kanssa.
Tutustumme videolla älykellon ominaisuuksiin ja käymme läpi parin viikon testijakson aikana kerättyä dataa harjoituksista, stressitasosta ja unenlaadusta. Kellosta on saatavilla kaksi versiota, mustalla silikonirannekkeella ja ruskealla nahkarannekkeella varustettu malli. Molempien hinta on 249 euroa.
Huawei Watch GT 2 on varustettu 1,39-tuumaisella 454×454 pikselin AMOLED-kosketusnäytöllä ja ruostumattoman teräsrungon koko on 46 mm. Sisuksista löytyy Kirin A1 -piirillä ja akkukestoksi mainostetaan kaksi viikkoa, jota lähelle päästiin myös käytännössä. LiteOS-käyttöjärjestelmällä varustettu Watch GT 2 on yhteensopiva Android- ja iOS -laitteiden kanssa.
Avainominaisuuksia ovat reaaliaikainen TruSeen-sykkeenmittaus ja tuki GPS- ja GLONASS -paikannusjärjestelmille sekä TruSleep-unenseuranta ja TruRelax-stressinseuranta. Lisäksi kellossa on mukana suomalaisen Firstbeatin kanssa kehitettyjä seurantatoimintoja, jotka antavat tietoa käyttäjän liikunnasta ja ohjaavat harjoittelua oikeaan suuntaan. Uutena seurantaominaisuutena älykellosta löytyy anaerobinen harjoitusvaikutus, mikä palvelee kuntoilijoita lyhytkestoisissa kovan tehotason harjoituksissa.
Jos pidit videosta, käy tykkäämässä, tilaa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!
Eikö tämäkin laite nyt ole vain kelloksi brändätty aktiivisuusranneke?
Puutelista on melko pitkä:
-Lähimaksu
-SIM/eSIM
-Notifikaatioiden vajaa toiminta
-Kolmannen osapuolen sovellukset
-Langaton lataus
-Automaattinen liikunnan seuranta
Käytännössä kyllä tuokin termi tähän kelloon sopii. Tai kevyillä älyominaisuuksilla varustettu kello sopii myös.
Olisi mielenkiintoista nähdä testi, jossa älykellon unenmittaus ominaisuuksia verrattaisiin esim. sairaalassa tehtyihin mittauksiin.
Joskus olen noita päässyt vertailemaan, eikä ole ollut juuri mitään korrelaatiota. Joskus toki tuurilla saattaa ollakin, mutta ei niihin luottaa voi.
Mittaustavoissa ja laitteiden hinnoissa varmaan aika tähtitieteellisiä eroja. Itse pitäisin noita älykellon antamia lukuja suuntaa antavina.
Kaveri oli useamman vuoden uniklinikalla töissä vertaillen työn ohessa kellojen toimintaa ja muistaakseni myös Mikrobitissä noita joskus vertailtiin, ja taitaa asia tosiaan olla niin, että nuo kellojen antamat tiedot ovat pääosin suuntaa-antavia, eli mitään kovin tieteellisen tarkkaa niistä ei kannata odottaa saavansa.
Nyt oli kyllä tosi hyvä video ja itse kellokin on sangen tyylikäs.
Kyllä sen muutenkin aamulla ja päivän aikana huomaa, jos on nukkunu hyvin tai huonosti? Tarvii kellosta pällistellä tollasia itsestäänselvyyksiä, etenkin jos vain suuntaa-antavia arviota antavat. Varmaan yhtä tarkka se oma tuntemus unesta 🙂
Ite kun kateltiin ihan toisen laitteen tietoja niin siitä pysty näkeen kun puolison työpaikan ilmapiiri ja työolosuhteet meni huonommiksi. juuri tuo pitkäaikainen seuranta voi antaa vinkkejä pitkäaikaisesta ongelmasta. Samoin sykemittarista oli raskauden aikana hyötyä ja sen pohjilla mentiin tarkempiin tutkimuksiin. Nuo arvot on semmosia joita seuraamalla voi saada selville huonoja tottumuksia joilla voi olla seurauksia myöhemmin ja koittaa niitä parantaa.
Ongelma on se että kaikissa älykelloissa on puutelista erittäin kriittinen:
-Akkukesto
Onko mahdollista saada paria bulletia mitkä toiminnot/toiminnalisuudet eivät toimi iPhonen kanssa, vai ovatko ne täysin yhteneväiset Androidin kanssa?
Mittaako tuo happisaturaatiota kuten esim Honor Band 5?
Se oma tuntemus ei kerro yhtään mitään muuta kuin onko väsynyt vai ei, ihmisen uni ja lepo on kuitenkin aika tavalla monimutkaisempi asia kuin "olen tai en ole väsynyt". Tuollainen kello, vaikka onkin vain suuntaa antava, voi kertoa paljonkin asioita joihin olisi syytä kiinnittää huomiota. Esimerkiksi jos se sanoo syvän unen tai jopa unen kokonaan katkeavan toistuvasti suurin piirtein tiettyyn aikaan, se voi antaa vinkin mitä kannattaa tutkia – johtuuko tapahtuma esimerkiksi ulkoisesta ärsykkeestä (naapuri poraa seinää aina kello 4.20 aamuyöstä kärjistettynä)? Jos ulkoisia ärsykkeitä ei löydy, se voi kieliä kropassa olevasta viasta (sisäinen kello on olemassa uskoi siihen tai ei) mitä kannattaisi tutkia
Nii toinen asia on kiinnostaako syyt miksi nukkuu huonosti vai ei?
Ehkä itselle sitten turha koska nukun aina siitä hetkestä kun käyn nukkumaan siihen kun herään.
Sinua ei siis kiinnosta esimerkiksi miksi oletkin yhtenä päivänä väsynyt ja toisena et, vaikka näennäisesti nukuit yhtä pitkään? (Ja vaikka ajattelet miten ajattelet, myös sinun nukkumiseen liittyy useita eri vaiheita ja eri tyyppistä unta joka yö)
Tapahan tuokin on elää tietenkin, mutta kiinnostus näihin asioihin voi parhaimmillaan pelastaa ihmisen hengen.
Ei kiinnosta. Jos olen väsynyt niin olen käynyt nukkumaan klo 2 ja herännyt 7 esim. kun normaalisti nukkumaan klo 23-24. Silloinkin väsyttää vain ensimmäinen tunti aamulla ja loppupäivä sujuu ihan normaalisti.
Kaikki kuolee joskus oli älykello tai ei kädessä, turha stressata liikaa.
Sinänsä mielenvikaista alkaa vertaamaan sairaalan unitutkimusta parin sadan rannekkeeseen, joka seuraa ainoastaan sykettä ja liikettä. Itse keuhkotaudeilla yliopistosairaalassa työskennellyt ja unitutkimuksia tehneenä voin kertoa että tuo vertailu on aivan turhaa ja vähän jopa pöljää odottaa samanlaista analytiikkaa unen suhteen.
Itsehän tällaisen kellon ostin, mutta jouduin palauttamaan kyseisen laitoksen kauppaan, koska tuo ei saanut rannesykettä luettua tatuointien läpi. Sinänsä mielenkiintoista, koska esim. 100€ hintainen amazfit bip lukee moitteettomasti. Päädyin lopulta Garminin tuotteeseen ja ei kyllä kaduta ollenkaan.
Onko bipissä ja/tai garminissa keltainen ledi lisänä? Ilmeisesti vihreä ei läpäise kovin hyvin pigmenttejä, luonnollisia tai tatuoituja. En tiedä onko noissa ledeissä paljoa eroa vai kaikilla jotain hyllytavaraa mitä saa halvalla.
Molemmissa on ihan perus vihreä ledi. Internetistä aloin tuota asiaa tutkimaan, niin ilmeisesti Samsungilla sekä Applella on samoja ongelmia tatuoitujen kanssa. Tykkäsin kyllä muuten tuosta watch gt 2 ja olisin sen ehdottomasti pitänyt itselläni, jos tuo sykemittaus olisi vaan toivonut.
Aika rajuja termejä nämä mielenvikaista ja pöljää – ei monet ihmiset ole tarkemmin tietoisia minkälaista tekniikkaa näissä käytetään ja mihin se pystyy, joten sinällään aivan luonnollista pohtia kuinka lähelle nämä kuluttajatuotteet pääsee oikeasti tasokasta seurantaa. Jossain toisessa asiassa nykypäivän kuluttajatuotteet pääsevät tekniikan kehittymisen myötä hyvinkin lähelle ammattilaislaitteita.
Pahoitteluni tästä kaikille, jotka tästä pahastuivat.
Omassa "äly"kellossa (Nokia/Withing steel HR) kestää kuukauden akku ja suunnilleen samat toiminnot. GPS puuttuu, mutta senkin appi synccaa puhelimen gepsistä.
Itsellä sama laite ja tuo näyttö on se suurin ero miksi meillä on tuplat akkukestoa. Tuo on enemmän infolaite kun taas steel hr on kello. Siltä pikkunäytöltä on passissa muuten paska lukea hirviporukan whatsappia.
Itseäni jäi kiinnostamaan onko 100€ arvosta parempi kuin edellinen malli
Riippuu mitä ominaisuuksia arvostaa, mutta henkilökohtaisesti sanoisin, että ei ole.
Kävin tämän hakemassa samana päivänä kun tuli kauppoihin. Aivan nappituote omiin tarpeisiini. Omat pointtini:
Pros:
Cons:
Osun varmasti kohderyhmään hyvin tarkasti, mutta kyllä tuossa on parikin tuttua jotka ovat nyt laittaneet tämän joululahjaostoslistalle myös. Tuote on helppo ottaa käyttöön, sitä ei tarvitse jatkuvasti ladata ja se näyttää myös laadukkaalta kellolta. Vähäisen latailutarpeen takia tuon voi käytännössä unohtaa käteen jossa se sitten keräilee dataa pikkuhiljaa. Yksittäiset mittaustulokset ovat varmaan näissä kaikissa jotain sinnepäin, mutta pitkässä juoksussa alkaa jo nähdä mielenkiintoisia trendejä stressissä, unirytmissä, leposykkeessä jne. Itse pidän myös Huawein Health-appia selkeämpää ja enemmän informaatiota tarjoavana kuin Samsungin vastinetta.