OnePlus lanseerasi länsimarkkinoille tammikuun 23. päivä uusimman lippulaivamallinsa – yksinkertaisesti nimetyn OnePlus 12:n. Uutuus sisältää Qualcommin viimeisimmän Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirin, jonka parina 949 euron hintaisessa pohjamallissa on 12 Gt RAM-muistia ja 256 Gt tallennustilaa. Uutuusmalli tuo mukanaan myös viime vuoden OnePlus 11:stä puuttuneen langattoman latauksen sekä päivittää USB-liitännän 3.2-aikaan ja vedenkestävyysluokituksen IP65-tasolle.
Kamerajärjestelmän osalta OnePlus 12 luottaa pääosin taittuvasta OnePlus Openista tuttuun rautaan, joskin pääkameran sensorina toimii pykälän suurikokoisempi Sony LYT-808. Testiartikkelissa tutustumme OnePlus 12:een vajaan kahden viikon ympärivuorokautisten käyttökokemusten pohjalta ja otamme selvää onnistuuko kiinalaisvalmistajan lippulaiva tänä vuonna todella erottumaan aitona huippumallina.
Lue artikkeli: Testissä OnePlus 12
"Raudaltaan OnePlus 13 on ensimmäinen"
Vois varmaan artikkelista korjata numeron oikeaksi.
Ei nouse, eikä useimmat pelit käytä muutenkaan näytön natiiviresoa, vaan jotain alempaa tarkoitukseen sopivaa resoluutiota.
Onko pelitilan työkaluista löytyvät "Adaptive Frame Booster" ja "Hyper Resolution" vain jotain markkinointihöpötystä? Vai toimiiko nuo vain tietyissä peleissä?
Nuo pelitilan työkalut ovat Pixelworksin näyttöpiiriin liittyviä ominaisuuksia, jotka käytännössä vain interpoloivat ruutujen väliin täyteruutuja sekä skaalaavat pelin resoluutiota ylöspäin. Pitäisi toimia kaikissa peleissä. @Diizzel osannee kommentoida onko jotain havaittavaa käytännön hyötyä.
Pelien toimivuus 120 hertsin virkistystaajuudella vaatii kiinteän 120 hertsin taajuuden päällekytkemisen asetuksista, joka on hölmöltä tuntuva rajoite.
Pitäisikö kohdassa "Tänä vuonna kiinalaisvalmistaja toi myös takaisin viime vuonna erikoisesti kokonaisuudesta poistetun pikalatauksen." Olla kyse kuitenkin langattomasta latauksesta?
Juu, langattoman pikalatauksen.
" Kamerajärjestelmä OnePlus 12:ssa on paperilla pääosin valmistajan taittuvanäyttöisestä OnePlus Openista tuttu, joskin pääkameran sensorina toimii Sonyn LYT-808 Open-mallin T808:n sijaan. Kyseessä on käytännössä aavistuksen suurikokoisempi sensori kuin T-malli, joka on suunnattu ohuempiin puhelimiin. Kyseessä on pinotulla transistorirakenteella varustettu sensori, joka mahdollistaa fotodiodien merkittävästi paremman valonkaappauskyvyn sekä vähäisemmän kohinan. Pikselikoko on lisäksi edeltäjämallia 25 % suurempi ja objektiivi entistä valovoimaisempi. "
Miten niin "taas"?
Tuo artikkelin tieto on OnePlussan edustajalta. Heidän mukaansa T-malli on tarkoitettu ohuempiin puhelimiin ja sensori on rakenteeltaan ohuempi. Sonyn suunnalta näistä sensoreista ei tunnu saavan minkäänlaista tarkempaa tietoa. Pikselikoon osalta tuossa puhutaan edeltäjämallista, eli OnePlus 11:stä, jossa on IMX890 1,0 um pikseleillä (vs. LYT-808 1,12 um).
Luin väärin. Oli siis edeltäjämalliin vertaus.
Joo T malli on tarkoitettu ohuempiin eli lähinnä fold tyyppisiin puhelimeen. Muuten ovat identtisiä.
Joo, olihan siinä tosiaan kahdesta asiasta kirjoitettu peräkkäin niin tiiviisti, että virhetulkinnan mahdollisuus oli kieltämättä olemassa. Nyt pitäisi olla selkeämpi (tuo oli minun oikoluvussa täydentämä pätkä, ei siis Oskarin tekstiä)
Alkaa vain olemaan omassa 9 pro:ssa sitten jo ikää kun seuraava tulee… Toisaalta sitten pitää se 12 vain hakea. Mutta kertonee jotain siitä, että 9 pro oli ilmeisesti aika onnistunut vekotin.
Yleensä se on pyritty valmistajalta selvittämään, jos tieto on ollut saatavilla, mutta tällä kertaa se on jäänyt pois artikkelista. Kysyin asiaa OnePlussalta. Viimeaikaisissa OnePlussan puhelimissa se on ollut muistaakseni 27 wattia (9V 3A).
9 Pro täälläkin ollut pian 3 vuotta käytössä, ja en ole keksinyt yhtäkään syytä vaihtaa mihinkään nykymalliin. Ja onhan nuo liian isojakin, kun haluaisi vihdoin vaihtaa pienempään…
Molemmissa näyttäis olevan selfie kamera keskellä mikä on se tärkein.
Eroavaisuuksia on noiden kahden mallin välillä vaikka ja mitä. Oikeastaan niissä ei ole mitään samaa paitsi käyttöjärjestelmä on sama. Ja toki molemmissa on alumiinirunko.
Täältä voit katsoa erot.
data-unfurl="true" data-result-id="576483" data-url="https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=12725&idPhone2=12727" data-host="www.gsmarena.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
Compare OnePlus 12 vs. OnePlus 12R – GSMArena.com
data-onerror="hide-parent"/>
http://www.gsmarena.com
Korjautuisiko ongelmat, jos vaihtaisi näppäimistö ja yhteystiedot sovellukset? En muista vieläkö OnePlus käyttää SwiftKeytä, niin voisiko kokeilla vaikka Gboardia? Ikävää kuitenkin, että tuollaisia ongelmia syntynyt. Aina voi kokeillä myös tyhjentää sovellusten välimuistin asetuksista, jos se auttaisi.
Ei minkäänlaiset lagaamiset kuulosta kyllä normaalilta. Puhelin on varmaankin uudelleenkäynnistyetty? Oletko kokeillut tyhjentää käytetyn näppäimistön välimuistin ja esimerkiksi testannut jotain toista näppistä, lagaako myös sillä?
Gboardia nämä käyttävät oletuksena.
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä