
Alle 300 euron älykelloa etsivälle Huawei Watch Fit 4 Pro on ehdottomasti harkinnan arvoinen vaihtoehto, mikäli hakusessa on kattavat liikunnan ja terveyden seurantaominaisuudet sekä perustason älyominaisuudet hyvällä akunkestolla, eikä sovelluksen puuttuminen Play-kaupasta vaivaa. Mikäli kaipuussa on kuitenkin älykkäämpi kaveri ranteeseen ja heikompi akunkesto ei haittaa voi katseiden suuntaaminen Android-puolella esimerkiksi Samsungin Galaxy Watch7 -mallistoon tai Apple-käyttäjien osalta Applen Watch SE:hen olla kannattavaa. Toisaalta artikkelin kirjoitusaikaan 300 euroon saatavilla oleva OnePlus Watch 3 voi Android-käyttäjille tarjota sekä älykkyyttä, että hyvän akunkeston, jos urheiluominaisuuksissa on valmis joustamaan.
Plussaa:
- Erittäin laadukkaan tuntuinen rakenne
- Tarkka ja kirkas AMOLED-näyttö
- Sulavasti toimiva käyttöliittymä
- Sukelluskestävyys 40 metrin syvyyteen
- Monipuoliset liikunta- ja terveysominaisuudet
- Tuki langattomalle Qi-lataukselle
- Akunkesto
Miinusta:
- Health-sovellus ei ole saatavilla Google Play -kaupasta
- Älyominaisuudet joitakin kilpailijoita kevyemmät
- Ilmoitukset eivät näytä kuvia tai kaikkien sovellusten kuvakkeita
- Lisäsovelluksia rajallinen määrä
- Ei Wi-Fi-yhteyksiä tai matkapuhelinverkkoyhteyksiä tarjoavaa versiota
- Maksuominaisuudet eivät toimi Suomessa
- Apple-käyttäjillä rajatut ominaisuudet
- Ei mahdollisuutta vastata ilmoituksiin
- Ei mahdollisuutta ladata lisäsovelluksia
- Epästandardi hihnan kiinnitys varauksin
Huawein näkyvyys nykypäivän länsimarkkinoilla nojaa mukana kulkevien laitteiden osalta pitkälti valmistajan langattomiin kuulokkeisiin sekä aktiivisuusrannekkeisiin ja älykelloihin, joita yrityksen katalogista löytyy laajalla skaalalla alle 100 eurosta aina lähes tuhannen euron erikoismalleihin saakka. io-techin testipenkkiin kelloista on päätynyt useita kevytälykellojen kategoriaan luokiteltavia Watch GT -sarjan kelloja, laajemmilla älyominaisuuksilla ja omalla mobiiliverkkoyhteydellä varustettuja Watch-sarjan kelloja, erikoisuutena verenpaineen mittausta tukeva Watch D -sarja sekä älykello-osastolta kevyempää päätä edustavan Watch Fit -sarjan kello. Nyt testijaksolle on päätynyt Huawein kevään tuore uutuus – Watch Fit 4 Pro – joka nostaa Watch Fit -malliston ominaisuudet jonnekin Watch GT -malliston seutuville yhdistäen näitä luokkia.
Huawei Watch Fit 4 Pron myynti alkoi Suomessa 15. toukokuuta 279 euron suositushinnalla. Värivaihtoehtoina kellosta ovat saatavilla vihreä, vaaleansininen ja testikappaleemmekin edustama musta, joista kaksi jälkimmäistä toimitetaan fluoroelastomeerihihnalla ja ensimmäisenä mainittu nailonhihnalla.
Tässä testiartikkelissa tutustumme Huawei Watch Fit 4 Prohon reilun viikon ympärivuorokautisten käyttökokemusten pohjalta.
Pakkaus ja sen sisältö
Huawei toimittaa kellonsa neliskanttisessa valkoisessa pahvipaketissa, jonka päällä komeilee värillinen kuva itse laitteesta. Kellon lisäksi toimitussisältöön kuuluu:
- Magneettinen latauslätkä kiinteällä USB-A-kaapelilla
- Pika-ohje- ja takuutietolappuset
Latauslätkä on valmistajan GT-mallistosta tuttu kelloa langattomasti lataava malli vanhemman Watch Fit 3:n latauspinnejä käyttäneen lätkän sijaan. Tämän myötä lataukseen laittaminen on mukavan huoletonta kellon vain tarttuessa magneettiin ja latauksen käynnistyessä. Kiinteä USB-A:han päättyvä johto voi olla osalle kuluttajista pienoinen miinus useiden puhelinlaturien siirryttyä käyttämään USB-C:tä myös latauspäässään, mutta toisaalta kotoa löytyvistä latureista riippuen kyseessä voi olla mieluisakin ratkaisu.
Mukavana lisänä kello on ladattavissa myös langattomasti Qi-laturilla. Mukana toimitettava hihna kuitenkin nostaa kelloa sen verran ylöspäin, että lataus voi epäonnistua, ellei hihnaa ota pois.
Kellon rakenne ja yksityiskohdat
Huawei Watch Fit 4 Pro:
- 1,82” OLED -näyttö, 480 x 408 -resoluutio, 347 PPI, 3000 cd/m2 maksimikirkkaus
- Mitat: 44,5 x 40 x 9,3 mm
- Paino: 32 grammaa
- Materiaali:
- Kehys titaania, runko alumiinia, näytön suojana safiirilasi
- Suojaus: ATM5, IP6X, sukellus enintään 40 metriin
- Valmistajan kotimaa: Kiina
- Valmistusmaa: Kiina
Ulkoisesti Watch Fit 4 Pro mukailee vanhemmasta Watch 3:sta tuttua muotoilulinjaa, eli GT-mallistosta poiketen tarjolla on neliskanttinen näyttö. Näytön maksimikirkkaudeksi valmistaja lupaa peräti 3000 nitiä, mikä yhdessä 347 PPI:n tarkkuuden kanssa ei käytännössä jätä toivomisen varaa. Kellotaulu on selkeä ja laadukkaan näköinen aurinkoisenakin päivänä.
Edeltäjänsä lisäksi Watch Fit 4 Pron ulkonäössä on väistämättä tuttua ilmettä myös amerikkalaiselta omenavalmistajalta ja erityisesti Watch Fit 4 Prosta tulee mieleen Apple Watch Ultran muotoilukieli kellon oikean laidan tarjotessa pientä kohoumaa kruunupainikkeen ja tavanomaisen painikkeen väliin. Muotoilu on kuitenkin havaittavasti Applen kelloja kulmikkaampaa, kuten viime vuonnakin.
Muotoilu on omaan silmääni kohtalaisen tyylikäs. Ulkomitat kellolla ovat varsin hillityt, sillä se on 2,5 mm matalampi, 1 mm leveämpi ja 0,4 mm ohuempi kuin Applen perusmallin Watch Series 10. 32 Gramman painon kanssa kello asettuukin ranteeseen kohtalaisen mukavasti, eikä se tartu paitojen hihoihin.
Ulkonäön lisäksi Watch Fit 4 Pro flirttailee myös rakennemateriaaleillaan kilpailevien kellojen lippulaivaluokkaan, sillä näyttöä suojaa safiirilasi ja sen kehyksenä toimii titaani. Itse kellon runko on kuitenkin alumiinia, eli täysin titaaniseen rakenteeseen ei alle 300 euron hintaluokassa kuitenkaan ole hypätty. Suojausluokitukset kellolla ovat ensisilmäyksellä varsin tavanomaiset, eli tarjolla on vedenkestävyys ATM5-tasolla sekä vain pölynkestävyyden tarjoava IP6X-luokitus. Hintaluokassaan erottuvana etuna toimii kuitenkin EN13319-standardin tasoinen lupaus 40 metrin sukelluskestävyydestä. Iskunkestävyysluokituksia Watch Fit 4 Prolle ei kuitenkaan ole tarjolla.
Watch Fit 4 Pron taustapuoli on viimeisimpiä Watch GT -malleja nähneelle tutunnäköinen, sillä edullisemmista Watch Fit -malleista poiketen Prohon on tuotu mukaan GT-sarjasta tuttu TruSense-mittausmoduuli. Tarjolla on perinteisten sykkeenmittausten lisäksi ranteen lämpötilan mittaus, veren happipitoisuuden mittaus, EKG-mittaus, epätasaisen sykkeen tunnistus ja barometri korkeuden ja syvyyden tunnistukseen. Mittausdatan perusteella on mahdollista niin seurata liikuntatietoja kuin myös omaa terveyttä, sillä mukana ovat perinteiset unenseurantaominaisuudet ja Huawein Watch GT -kelloista tuttu valtimoiden jäykkyydentunnistuksen mittaus.
Watch GT -malliston kelloista poiketen Watch Fit 4 Prolla on kuitenkin myös pieni miinus kellon rungon kyljillä. Kellon hihnan kiinnitys nimittäin on standradiratkaisun sijaan valmistajan oma, minkä myötä hihnaksi ei käy mikä vain malli, vaan kyseessä on oltava Watch Fit 4 Prolle tehty hihna. Kiinnityksen irrotus tapahtuu Apple Watcheista tuttuun tapaan pientä nappia painamalla, minkä jälkeen itse hihna kuitenkin irtoaa Watcheista poiketen suoraan irti napsahtamalla. Kiinnitys on varsin näppärätoiminen, mutta standardiratkaisun näkeminen olisi silti toivottavampaa laajemman hihnavalikoiman vuoksi.
Kellon mukana toimitettava fluoroelastomeerihihna oli ihan mukavan, mutta omassa kädessäni hieman hikoiluttavan tuntuinen.
Kellon suorituskyky ja ohjelmisto
Kellon tekniset tiedot:
- Akku: 400 mAh
- Bluetooth 5.2 (2,4 GHz, BR+BLE);
- NFC
- Dual Band sijaintiseuranta: L1: GPS+GLONASS+Galileo+BDS+QZSS, L2: GPS+Galileo+BDS+QZSS
Huawei ei ole ilmoittanut Watch Fit 4 Prossa käytettyä järjestelmäpiiriä tai muistimääriä, mikä on tuttua myös viime vuoden Fit-mallista. Tämä on kohtalaisen tyypillistä niin sanotulle kevytälykellolle, jonka painotus on selvästi liikunta- ja terveysominaisuuksissa. Käyttökokemus kellon kanssa oli testijaksolla kuitenkin sulava, eli suorituskykyä on käyttötarkoitukseen riittävästi.
Yhteysominaisuuksien osalta Watch Fit 4 Pro on varsin riisuttu. Tarjolla on Bluetooth 5.2, jota käytetään kellon ja puhelimen väliseen yhteyteen sekä NFC, joka mahdollistaisi Huawein oman lähimaksun käyttämisen. Valitettavasti Huawei Wallet -lähimaksu ei vielä nykyiselläänkään toimi täkäläisillä markkinoilla. Wi-Fi-yhteyksiä kello ei tue ja saatavilla ei ole myöskään puhelinverkkoyhteksiä tukevaa mallia, joten puheluliikenne kellon läpi käy aina puhelimen itsensä kautta.
Sijaintipalveluiden osalta Watch Fit 4 Prota on päivitetty edullisemmista edeltäjistään tarjoamalla mukaan Watch GT 5 Prosta tutun ”auringonkukka-GPS-antennin”. Käytännössä tällaisen kaksoistaajuus-GPS:n etujen pitäisi olla näkyvillä tiiviisti asutuilla alueilla, kuten kaupunkien keskustoissa tarkempana yhteytenä. Testijaksolla GPS oli tarkka ja varsin nopea löytämään myös yhteyden, eli sen osalta ei jäänyt valittamista.
Ohjelmiston osalta kello on Watch GT -kelloja käyttäneille tuttu kokemus. Tarjolla on Huawein oma HarmonyOS-käyttöjärjestelmä 5.1.0-versionumerolla. Kellotaulun vasemmalla puolella sijaitsevat muutamat widget-piensovellukset, yläpuolella asetukset, oikealla puolella laajemmat pienoissovellukset ja alapuolella ilmoitukset. Kruunupainikkeen painaminen vie käyttäjän kellon sovellusvalikkoon ja alemman napin painaminen puolestaan käynnistää vakiona liikuntasovelluksen. Kruunupainikkeen tuplanapautuksella aukeaa viimeksi käytettyjen sovellusten listaus.
Puhelimen kanssa kello kommunikoi tuttuun tapaan Huawei Health -sovelluksen välityksellä. Sovellus on saatavilla sekä Applen laitteille että Android-puhelimille (Android 9.0 ja iOS 13.0 tai uudempi). Tuttuun tapaan sovellus ansaitsee kritiikin siitä, etteivät Android-käyttäjät voi ladata sitä Googlen Play -kaupasta. Sen sijaan Health on saatavilla Huawein omasta AppGallery-sovelluskaupasta, valmistajan nettisivuilta tai vaihtoehtoisesti Samsungin omasta sovelluskaupasta.
Samsungin sovelluskauppaan laajentuminen helpottaa saatavuustilannetta huomattavasti, kun ottaa huomioon kuinka laajasti korealaisvalmistajan puhelimet ovat Suomessa käytössä, mutta optimitilanteesta ei edelleenkään ole kyse. Samsung-käyttäjien ulkopuolella puhelimelle on edelleen annettava lisäoikeuksia ulkopuolisten sovellusten asentamiseen, mikä voi osalle kuluttajista olla hankalaa. Lisäksi työpuhelinten tapauksessa tämä on useimmiten myös estettyä.
Applen puhelinten käyttäjät voivat ladata sovelluksen suoraan AppStore-sovelluskaupasta. Apple-käyttäjät joutuvat kuitenkin luopumaan osasta kellon ominaisuuksista, sillä omenalaitteiden kanssa kelloon ei ole mahdollista ladata lisäsovelluksia ja viesteihin vastaamismahdollisuus poistuu. Näistä ensimmäisenä mainittu ei kuitenkaan varmaan suurinta osaa käyttäjistä haittaa, sillä sovellustarjonta on edelleen varsin rajattu.
Huawei Health -sovellus itsessään ei ole käytännössä muuttunut. Etusivulla on tarjolla vanha tuttu, jo ensisilmäyksellä varsin hyvin kellon mittaamat tiedot kuluttajan silmille tarjoava aloitusnäkymä, minkä lisäksi tarjolla on neljä muuta välilehteä. Liikuntavälilehdeltä voi aloittaa liikuntaseurantoja tai luoda valmiita kustomoituja kuntoiluohjelmia. Laitteet-välilehdeltä puolestaan pääsee loogisesti kellon asetuksiin ja Minä-välilehdeltä puolestaan omiin käyttäjätietoihin. Etsi-välilehti sisältää erilaisia rauhoittumiseen ja meditaatioon avustavia ohjelmia, joista osa on valmistajan 8 euroa kuussa maksavan VIP-jäsenyyden takana. Health+-nimellä tunnettu jäsenyys sisältää lisäksi myös liikuntaan lisäetuja, kuten video-opastettuja treenejä.
Valmistaja tarjoaa muitakin lisämaksullisia palveluita, sillä Health-sovelluksen kautta on ladattavissa uusia kellotauluja maksua vastaan. Hinnat vaihtelivat 0,49–3,99 euron välimaastossa. Tarjolla on myös ilmaisia kellotauluja, mutta suosituksissa esiin tulevat kellot olivat ainakin iOS-sovelluksen kautta katsellessa testijaksolla poikkeuksetta maksullisia.
Käyttökokemukset ja akunkesto
Käyttökokemuksien osalta Watch Fit 4 Pro oli testijaksolla pääasiassa huoleton. Kello toimi sulavasti, TruSense-mittausdata vaikutti luotettavalta ja sijaintipalvelutkin toimivat ongelmitta. Täysiverisiin älykelloihin Watch Fit 4 Prota ei kuitenkaan voi kaikin osin verrata, vaikka se aiempiin Fit-malleihin nähden enemmän tarjoaakin.
Esimerkiksi kelloon karttoja saadakseen ne on ensin ladattava Huawei Health- sovelluksen kautta offline-kartoiksi. Käytännössä tämä ei arkipäiväisessä käytössä ole sinänsä merkittävä miinus, vaan ennemminkin huomio kevytälykellon rajoitteista laitteessa.
Miinuksen arvoisena seikkana älykkäämpiin kelloihin tottuneille toimivat kuitenkin Watch Fit 4 Pron ilmoitukset. Käytännössä ilmoitukset toimivat sinänsä hyvin saapuen ajallaan, mutta ne näyttäytyvät selvästi heikommin kuin esimerkiksi Applen Watch -kelloissa. Applen puhelimen kanssa kellon tukemat ilmoitukset tulevat omassa käytössäni olevista sovelluksista Viestit-sovelluksesta, Health-sovelluksesta, Kalenterista, WhatsAppista, X:stä ja Telegramista. Näiden kanssa ilmoituksissa näkyy kuvake, mistä ilmoitus on tullut ja tekstimuotoinen ilmoitus itsessään. Kuvia Watch Fit 4 Pro ei ilmoituksistaan kykyene näyttämään. Kaikkien muiden sovellusten ilmoitukset puolestaan tulevat geneerisellä ilmoituskuvakkeella, mikä tekee nopealla silmäyksellä ilmoituksen lähteen tunnistamisesta haastavaa.
Esimerkiksi YouTuben ilmoitus on vain tekijän nimi ja videon nimi, samoin kuin myös Tori.fi:n sovelluksen lähettämä ilmoitus on pelkkä hakuseurannan otsikko sekä ilmoituksen otsikko. Tällaisten kuvattomien tekstien kertyminen geneerisillä ilmoituskuvakkeilla isommissa määrin tekee ilmoitusvalikosta selvästi epäselvemmän kuin älykkäämmissä kellomalleissa, jotka näyttävät usein kaikkien sovellusten kuvakkeet, sekä myös ilmoitusten omat kuvat.
Toisaalta positiivisena puolena kellon urheiluseurantaominaisuudet vaikuttavat testijakson perusteella satunnaiselle perusliikkujalle erinomaisilta, samoin kuin myös terveysseurantaominaisuudet. Unenseuranta vaikutti testijaksolla tarkalta kellon tunnistaessa nukahtamiset hyvin ja seuratessa tuttuun tapaan myös kevyen unen, REM-unen ja syvän unen määriä. Myös EKG-mittaus sujui luotettavan helposti.
Liikuntapuolella GPS-yhteydet tuntuivat vakailta, kuten jo aiemmin sanottiin ja myös sykkeenseuranta vaikutti loogiselta. Sekä syketiedot, että seurantatiedot olivat vertailukelpoisia samaan aikaan ranteessa olleeseen Applen Watch Series 8:aan, vaikka tarkoissa metrimäärissä lenkkien jälkeen pientä heittoa kellojen välillä olikin. Liikuntasuoritusten jälkeen Huawei myös mahdollistaa sykkeen palautumisen mittaamisen ja antaa tietoja palautumisajoista treenien jälkeen, mikä on varsin kiva lisä.
Mukaan lisätyn barometrin myötä Watch Fit 4 Pro kykenee myös mittaamaan sukellussyvyyttä, minkä lisäksi osasta valmistajan muista kelloista tuttu Golf-seurantakin löytyy. Sen avulla kello kykenee antamaan paikannusdatan perusteella tietoja väylästä sekä myös analysoimaan käyttäjänsä swingiä. Golfia harrastamattomalle tästä ei tokikaan ole hyötyä, mutta lajista kiinnostuneille kyseessä voi olla mukava lisä.
Kellon käyttökokemukset ovat siis pitkälti Watch GT -kelloista tuttuja ja Watch GT:stä tuttuun tapaan kevyempien älyominaisuuksien parina on myös älykkäämpiä kelloja parempi akunkesto. Valmistaja lupaa tavanomaisella käytöllä 7:n päivää, raskaalla käytöllä 4 päivää ja kevyellä käytöllä 10 päivää yhdellä latauksella. Lisäksi tyhjästä täyteen lataamisen luvataan kestävän vain 60 minuuttia. Akunkestolukemat häviävät suuremmille Watch GT -malleille, mutta ovat silti selvästi markkinoiden parempaa päätä.
Testijaksolla kellon lataus tippui yhdessä viikossa täydestä 21 prosenttiin, joten lupaukset vaikuttaisivat myös pitävän hyvin paikkansa. Viikon aikana GPS-seurantaa käytettiin lyhyiden matkojen ajan lähes jokainen päivä ja näyttö pidettiin automaattisesti sammuvassa tilassa. Mikäli näytön haluaa pitää jatkuvasti päällä voi akunkesto valmistajan mukaan puolittua.
Yhteenveto
Kokonaisuudessaan Huawei Watch Fit 4 Pro on varsin tutun oloinen kello, vaikka kyseessä on valmistajan mallistossa täysin uusi malli. Ulkoisesti se muistuttaa aiempia Fit-sarjan kelloja, mutta käyttökokemukseltaan se on käytännössä identtinen Watch GT -sarjan kellojen kanssa. Fit 4 Pron voikin nähdä pykälän sporttisempana ja ulkonäöltään Applen kelloja muistuttavampana vaihtoehtona klassisen pyöreitä näyttöjä tarjoaville GT-malleille.
Tarjolla ovat laadukkaan tuntuinen rakenne safiirilasisella näytöllä, titaanisella kehyksellä ja alumiinisella rungolla sekä kohtalaisen hyvät vedenkestävyysluokitukset 40 metrin sukellussyvyyden kanssa. Ulkomitat on myös pidetty aisoissa ja vain 9,3 mm paksuna kello asettuu ranteeseen varsin mukavasti ottamatta kiinni paitojen hihoihin. Laadukkaan tuntuisen rakenteen lisäksi Watch Fit 4 Pron vahvuuksia ovat GT-sarjasta tutut akunkesto, laadukas näyttö ja peruskuntoilijan näkökulmasta erittäin monipuoliset terveys- ja treeniominaisuudet.
Myös miinuspuolet ovat Watch GT-malleista tutut – käyttöönotto Android-puolella voi olla osin haastavaa Huawei Healthin puuttuessa Play-kaupasta, älypuolen ominaisuudet ovat kohtalaisen karsitut sekä ilmoitukset pelkistetyt ja Huawein Wallet -ominaisuus ei edelleenkään toimi Suomessa, minkä vuoksi kellolla lähimaksaminen ei ole mahdollista.
279 euron suositushinta on 10 euroa koreampi kuin Watch GT 5 -perusmallin, mutta peräti 130 euroa edullisempi kuin Watch GT 5 Pron, vaikka Fit 4 Pro tarjoaa GT-mallistossa vain Pron iloksi jääneet golfin, polkujuoksun ja sukelluksen seurannan. GT-mallien hinta on kuitenkin pudonnut sitten julkistuksen, mutta Watch Fit 4 Pro asettuu siitä huolimatta edelleen kaksikon väliin ja on hinnaltaan varsin osuvan oloinen.
Alle 300 euron älykelloa etsivälle Huawei Watch Fit 4 Pro on ehdottomasti harkinnan arvoinen vaihtoehto, mikäli hakusessa on kattavat liikunnan ja terveyden seurantaominaisuudet sekä perustason älyominaisuudet hyvällä akunkestolla, eikä sovelluksen puuttuminen Play-kaupasta vaivaa. Mikäli kaipuussa on kuitenkin älykkäämpi kaveri ranteeseen ja heikompi akunkesto ei haittaa voi katseiden suuntaaminen Android-puolella esimerkiksi Samsungin Galaxy Watch7 -mallistoon tai Apple-käyttäjien osalta Applen Watch SE:hen olla kannattavaa. Toisaalta artikkelin kirjoitusaikaan 300 euroon saatavilla oleva OnePlus Watch 3 voi Android-käyttäjille tarjota sekä älykkyyttä, että hyvän akunkeston, jos urheiluominaisuuksissa on valmis joustamaan.
Plussaa:
- Erittäin laadukkaan tuntuinen rakenne
- Tarkka ja kirkas AMOLED-näyttö
- Sulavasti toimiva käyttöliittymä
- Sukelluskestävyys 40 metrin syvyyteen
- Monipuoliset liikunta- ja terveysominaisuudet
- Tuki langattomalle Qi-lataukselle
- Akunkesto
Miinusta:
- Health-sovellus ei ole saatavilla Google Play -kaupasta
- Älyominaisuudet joitakin kilpailijoita kevyemmät
- Ilmoitukset eivät näytä kuvia tai kaikkien sovellusten kuvakkeita
- Lisäsovelluksia rajallinen määrä
- Ei Wi-Fi-yhteyksiä tai matkapuhelinverkkoyhteyksiä tarjoavaa versiota
- Maksuominaisuudet eivät toimi Suomessa
- Apple-käyttäjillä rajatut ominaisuudet
- Ei mahdollisuutta vastata ilmoituksiin
- Ei mahdollisuutta ladata lisäsovelluksia
- Epästandardi hihnan kiinnitys varauksin
1 kommentti
Loading new replies...
Näytetään 50 ensimmäistä kommenttia. Lue kaikki kommentit ja keskustele aiheesta foorumilla TechBBS →