io-techin edellinen näytönohjainten testikokoonpano oli kasattu vuonna 2018, kun NVIDIA julkaisi edellisen Turing-sukupolven GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjaimet. Tuolloin testikokoonpano rakennettiin Intelin 6-ytimisen ja Hyper-Threading-ominaisuutta tukevan Coffee Lake -koodinimellisen Core i7-8700K -prosessorin ympärille ASRockin Z370 Taichi -emolevylle 16 gigatavulla DDR4-3000-muistia.
Uuteen testikokoonpanoon kohti vuotta 2021 kysyimme lukijoiden mielipiteitä ja Ryzen-alusta sai huomattavasti enemmän kannatusta muun muassa PCI Express 4 – ja tulevan Zen 3 -prosessorituen ansiosta. Prosessoriksi valittiin AMD:n tuore 12-ytiminen Ryzen 9 3900XT ja alustaksi X570-piirisarja. Keskusmuisti päivitettiin 16 gigatavusta 32 gigatavuun ja DDR4-3600-nopeudelle. Myös M.2 SSD päivitettiin PCI Expresss 4 -standardiin ja sen virkaa toimittaa Corsairin 2 teratavun MP600 M.2 SSD. Virtalähteenä on edelleen käytössä Corsairin 1000-wattinen HX1000i ja kotelona Cooler Masterin isokokoinen Cosmos C700P.
- AMD Ryzen 9 3900XT -prosessori
- NZXT Kraken Z63 AIO-nestejäähdytys
- Asus ROG Crosshair VIII Hero WiFi -emolevy (X570)
- 32 gigatavua Corsair Dominator Platinum RGB DDR4-3600 (16-16-16-36) -keskusmuistia
- Corsair 2 teratavun MP600 PCIe4 M.2 SSD
- Corsair HX1000i -virtalähde
- Cooler Master Cosmos C700P -kotelo
Hintaa testikokoonpanolla ilman näytönohjainta on noin 2400 euroa.
Myös testipelien valikoimaa uudistettiin ja vanhoista peleistä mukana ovat edelleen Battlefield V, The Shadow of the Tomb Raider ja Metro Exodus. Uusina peleinä mukaan otettiin Doom Eternal, Control, Microsoft Flight Simulator 2020 ja F1 2020. Lisäksi ajamme benchmark-testin läpi myös 1080p-resoluutiolla Counter Strike: Global Offensive -pelillä. Pelivalikoimaa tullaan päivittämään syksyn aikana ainakin, kun Crysis Remastered julkaistaan myöhemmin syyskuussa ja Cyberpunk 2077 marraskuussa.
Ensimmäinen testiartikkeli uudella testikokoonpanolla julkaistaan 14. syyskuuta, kun testissä on NVIDIAn oma GeForce RTX 3080 Founders Edition. 17. syyskuuta julkaistaan testi Asuksen, MSI:n ja Gigabyten GeForce RTX 3080 -näytönohjaimista ja 24. syyskuuta luvassa on GeForce RTX 3090 -testi.
Jos pidit videosta niin tilaa io-techin YouTube-kanava ilmaiseksi, kiitos!
RTX 3080 FE arvosteluita pääsee siis lukemaan kolme päivää ennen kuin saapuvat myyntiin?
Olin kyllä jo ostamassa sokkona, mutta käy tuokin.
nupit kaakossa + ray tracing + 4K -testin DLSS:n kanssa kyllä, samoin Metro Exodus on RTX On -testinä mukana.
Kyllä.
Itse pelailen eniten innolla autopelejä, joissa korkea fps ja matala inputlag tekee paljon tuntumaan kuten first person shooter peleissäkin. Olisikin kiva saada näille joskus testihuomiota. Vaikka Forza Horizon 4, NFS Heat yms. Tämän kaltaisissa peleissä alkaa olla paljon kauniita yksityiskohtia kaupungeissa ja vuoristoteiden maisemissa. Uusien televisioiden HDMI 2.1 tuen myötä alkaakin nousta unelmiin 4K 120fps pelaaminen ja huikea vauhdin tunne. Olisikohan teillä mahdollisuutta testata meidän puoli-arcade ajelijoiden puolesta kuinka hyvin uudet näytönohjaimet ensivuonna näihin unelmiin pystyvät vastaamaan? Ja pakottaako uusissa autopeleissä raytracing ja suuret automäärät/maiseman yksityiskohdat kompromisseihin… Formula 1 on kaunis ajatus, mutta ehkäpä tylsin mahdollinen autopeli tässä mielessä.
Olisko mahdollista saada 3070 ja 3080 korteilla fullhd testiä pubgista? Näkis pääseekö näilläkään sinne lähelle 240fps. 😀
Eniten kiinnostaa virrankulutusmittaukset. Muistaakseni 750W poweri oli suositus 3090:lle, toivotaan ainakin että tuo olis edes vähän yläkanttiin.
Magneettisia meisseleitä voi tehdä ”sivelemällä” meisselin kärkeä magneetilla.
No jos TDP on 350W niin voihan siitä jo päätellä että jollain markettimikron powerilla voi tulla itku. Ja toisaalta jos on ostamassa 1500 euron näytönohjainta niin ehkä samaan syssyyn kannattaa sitten laittaa se 150-200 euroa poweriin jolle ei tule hiki tuon kortin kanssa jos sellaista ei jo ole…
Se on tärkeää aika-ajoin sivellä meisselin kärkeä
data-unfurl="true" data-result-id="80524" data-url="https://streamable.com/c58cvz" data-host="streamable.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
saulisampsacavill
data-onerror="hide-parent"/>
streamable.com
Tavallaan tätä on monet saitit tekemässä kun päivittävät baselinensä uusia kortteja varten. Tosin niissä tahtoo testisetuppi muuttua, mikä aina vaikuttaa vertailukelpoisuuteen varsinkin jos mitään maagista 10% optimointia ei ole tehty.
Nimenomaan meinasinkin että se testisetuppi pysyis raudan puolesta samana.
Eikös nämä suositusmitoitukset ole juuri niitä random-valmistajien powereita varten ja laatumerkeillä riittää vähän pienempikin mitoitus?
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä