Olemme tänä vuonna toteuttaneet io-techin Youtube-kanavalla useamman kaupallisen yhteistyövideon. Kerromme, miksi kaupallinen yhteistyö ei koskaan ole laitteen testi ja käymme läpi eri keinot, miten suomalainen Youtube-kanava voi tehdä palvelussa rahaa.
io-techin Youtube-kanava lähestyy 50 000 tilaajaa ja videoita katsellaan kuukausittain noin 200 000 kertaa. Yksittäiset videot keräävät keskimäärin 10 000 – 50 000 katselukertaa ja Youtuben maksamat korvaukset videoiden yhteydessä esitettävistä mainoksista liikkuvat kymmenissä euroissa per video. Muita vaihtoehtoja Youtube-videoilla tienaamiseen ovat niin kutsutut natiivimainokset eli sponsoroidut videot ja kaupalliset yhteistyövideot.
Tällä hetkellä toteutamme valmistajien kanssa kaupallisia yhteistyövideoita, joissa video suunnitellaan viihteelliseksi tai informatiiviseksi mainostettavan tuotteen ympärille. Kaupallinen yhteistyö ei kuitenkaan koskaan ole laitteen testi tai arvio siitä, kuinka hyvä se on, sillä kyse on maksetusta mainoksesta.
Kanavan tavoitteena ei ole tehdä pelkkiä kaupallisia yhteistyövideoita, vaan niitä toteutetaan, jotta pystymme tekemään myös omaa sisältöä.
Kun Tekkiläinen mainostajan sivulle livahtaa, niin sentin osa Sampsulin taskuun kilahtaa. Tämä oli ihan hyvä ja selkeä video asian osalta.
Ilmankos noita normisetuppien kasausvideoita on jo ähkyksi asti. Mutta jos sillä kustannetaan teitin toiminta, niin ymmärrän sen nyt paremmin.
Blackstorm Metal Mech 2019 -pelinäppäimistö, Gaote Red -kytkimet, punaiset ledit 49,90
katso liitettä 429869
@Sampsa
Jaa..aika heikosti tuo Youtuubi näyttää tuottavan, tokihan markkinakin on pieni.
Videot englanniks ja Amazonin affiliate linkit descriptioneihin ja kommentteihin niin johan alkaa tulee rahaa ikkunoista ja ovista. Tuo muutaman kympi näperrys on ajanhukkaa täällä Suomen markkinoilla kun meitä nörttejä on vaan alle miljoona.
Jännä oletus, että englanniksi tekemisellä kanava automaattisesti ja maagisesti menestyisi ja räjähdysmäisesti kasvaisi.
Nyt olemme Suomen ja Pohjoismaiden suurin tekniikkamedia YouTubessa. Meillä on selkeä visio tarjota suomamaisille tekniikka-aiheista videosisältöä ja olemme valmistajien silmissä kiinnostava kanava Pohjoismaiden markkinoilla.
Englanninkielisenä kanavana en äkkiseltään keksi ensimmäistäkään asiaa, joka meidät erottaisi muista sadoista tai tuhansista tekniikkakanavista, jotka ovat 10 vuodessa rakentaneet satojen tuhansien tai miljoonien yleisöt.
Kyllä, englanninkielisenä kanavana potentiaali kasvattaa kanavaa on isompi ja sitä myötä hyvin teoreettisesti mahdollisuus tienata Youtubessa enemmän, mutta se ei ole meidän ensisijainen motivaatio tekemiseen.
Mites tuo toinen kotimainen jos ajattelisi videot vaikka tekstitettynä? Olisko mahdollista saada lisää yleisöä Ruotsista ja Norjasta?
edit: Ja toki tajuan teidän konseptin vs. sponsoroidun videon eron jos joku ihmettelee, kunhan vaan tuollaista yleistä höpinää aiheesta.
Noita englanninkielisiä tietotekniikka aiheisia kanavia on jo 14 tusinassa ja vaikka niistä monet niistä on todella taidokkaasti tehtyä matskua niin ne eivät toisistaa eroa kyllä juuri yhtään.
Suomalaisia vastineita taas en juurikaan tiedä joten itse ainakin arvostan suomenkielistä sisältöä vaikka englanninkielen ymmärtäminen ei ongelma olekkaan.
Käsittääkseni ruotsalaiset katsovat suvereenisti enkkusisältöä eikä kotimaiset tekniikkakanavat ole lyöneet läpi.
Pakko mielenkiinnosta kysyä että miksi moiselle olisi tarvetta? Vai tarkoitatko mahdollisia kuuroja katsojia?
Tarkoitin juurikin kuuroja. Siellä varmasti voi olla tekniikasta enemmän kiinnostuneita ihmisiä.
Aivan, mietinkin koska itse taas hyvän-mutta-ei-täydellisen kielitaidon takia kiitän sitä että import leffoissa on edes enkkutekstit kun ei pää osaa kääntää aina 100% vauhdilla suoraan puheesta.
Joku satunnainen englanninkielinen video voisi toimia, vaikka niitä missä Sampsa erehtyi vanhaan harrastukseen hetkeksi ja kellotteli jotain settiä. Mutta en tiedä sellaisen motivaatiosta, ei näillä YT-videoilla itsessään taida tosiaan monikaan maailmassa edes isoja rahoja tehdä.
Jännempi oletus on mielestäni se etteikö kanava ihan dataan perustuvista syistä muka kasvaisi yleisön yhtäkkiä ollessa tuhansia kertoja suurempi.
Myös jännää on se että ajatellaan Youtubessa maiden rajoja, netti kun sattuu olemaan globaali.
On sääli että niin moni Suomalainen yritys ei heti aluksi ajattele isosti, vaan jää tänne pienille markkinoille pyörimään. Meidän suurin ongelma on juurikin Suomen kieli ja vähän populaa.
Kyse Youtubessa ei mielestäni ole siitä että siellä ei olisi tilaa kasvaa kun siellä nyt sattuu jo olemaan muutamia kanavia joilla jo on miljoonia seuraajia. Tilaa on, kyse on yhdestä asiasta, viitsimisestä. Se kuka tekee oikein ja hyvin, kerää aina seuraajia ja sitä kautta kasvaa. Videoiden tekohan on jatkuvalla syötöllä hyvin työlästä.
Jos minä olisin Suomalainen youtube tekkikanava, ensitöikseni kehittäisin prosessin joka tuottaisi suomivideoiden teon yhteydessä myös videot globaaleille markkinoille eli englanniksi. Vaikka sitten dubattuna, tärkeintähän on näissä se mitä lukee otsikossa ja kuvauksessa jotta Youtuben algoritmi poimii oikein.
"Englanninkielisenä kanavana en äkkiseltään keksi ensimmäistäkään asiaa, joka meidät erottaisi muista sadoista tai tuhansista tekniikkakanavista"
Miten ja miksi Youtubessa pitäisi niin erottautua muista? Varsinkin kun kyse on tekniikkakanavasta. Eikö yleisön pääsiallinen tavoite ole tiedon hankkiminen? Ymmärrän että kuluttajatuotteissa erottautuminen on tärkeää, muuten pidä sitä tekkikanavalla oleellisena. Jos nyt jollain haluaa erottautua ihmiselle, niin vaikka "Luotettava Suomalainen, hauskalla rallienglannilla esim.
Erottautumisen tekee toissijaiseksi youtuben algoritmi joka puskee hakutuloksiin juuri sille käyttäjälle sopivimpia kanavia tai videoita. Erottautuminen algoritmille on mielestäni oleellisempaa, ja siihen tehoaa viitseliäisyys, eli ne jotka jaksaa puskea laadukasta ja luotettavaa videota, niistä algoritmit tykkää.