Erittäin kattavan vuodon epäillään sisältävän myös salattuja salasanoja, joten käyttäjien on suositeltavaa vaihtaa salasanat ja mahdollisesti kytkeä päälle kaksivaiheinen todennus.

Anonyymi hakkeri väittää vuotaneensa koko Twitch-palvelun mukaan lukien sen lähdekoodit ja käyttäjille maksetut maksutiedot internettiin 125 gigatavun kokoisena torrent-linkkinä. Aiheesta uutisoinut Video Game Chronicles on saanut anonyymina pysyvältä yrityslähteeltä vahvistuksen, että vuodettu data olisi aitoa.

Hakkeriksi ilmoittautunut käyttäjä on jakanut torrent-linkin 4chan-sivustolla tänään keskiviikkona ja vuodon tarkoituksena on hakkerin mukaan vapaasti suomentaen lisätä häiriötä ja kilpailua striimauspalveluissa, koska Twitchin yhteisö on inhottava ja myrkyllinen.

Video Game Chroniclesin mukaan Twitch on sisäisesti tietoinen asiasta ja uutissivuston lähteen mukaan vuoto olisi tapahtunut niinkin vasta kuin kuluvan viikon maanantaina.

Vuodettuun sisältöön väitetään kuuluvan muun muassa koko Twitchin lähdekoodi, sisällönluojien maksutapahtumat vuodesta 2019 alkaen, mobiili-, työpöytä-, ja konsoliversiot Twitch-sovelluksista, SDK:t ja AWS-palvelut, joita Twitch käyttää ja julkaisematon Amazonin Steam-kilpailija nimeltä Vapor.

Tiedostokattausta läpikäyneiden Twitter-käyttäjien mukaan tiedoissa on mukana myös salattuja salasanoja, minkä myötä Twitch-käyttäjiä suositellaan asettamaan päälle kaksiosainen todennus. Lisäksi näin suuren vuodon yhteydessä kannattavaa voi olla myös kokonaan vaihtaa käytössä oleva salasana.

Päivitys 7.10.2021: Twitch on julkaissut virallisen lausunnon vuodosta. Yrityksen mukaan dataan on päässyt käsiksi kolmas osapuoli Twitchin serveriasetusten muutoksessa tapahtuneen virheen myötä ja yritys jatkaa tilanteen tutkimista aktiivisesti. Twitchin mukaan ainakaan toistaiseksi ei ole merkkejä siitä, että käyttäjien kirjautumistiedot olisi vuodossa mukana, minkä lisäksi yritys vakuuttaa ettei se pidä tallessa käyttäjien täysiä luottokorttitietoja, minkä myötä nekään eivät ole vuodossa vaarantuneet.

Lähde: Video Game Chronicles

This site uses XenWord.
;