io-tech testasi Motorolan 199 euron hintaisen Snapdragon 480 5G -järjestelmäpiirin sisältävän Moto g50 -älypuhelimen.

Motorolan Moto g50 on virkistävä tuulahdus alle 200 euron suositushintaan, sillä Snapdragon 480 5G on ensimmäinen todellinen päivitys moneen vuoteen tämän hintaluokan järjestelmäpiireissä. Piirin myötä Moto g50 onkin suositushinnassaan tehokas puhelin, joka tuo mukanaan myös 5G-yhteydet. Motorolan lähes muokkaamaton käyttöliittymä miellyttänee erityisesti vakiokuntoisen Androidin ystäviä. Päivityslupauksenkin valmistaja tarjoaa, mutta vain yhden suuren Android-version ja kahden vuoden tietoturvakorjausten takaaminen ei enää nykypäivänä ole erityisen hyvä suoritus.

Motorolan kannalta valitettavana puolena tietyt viime vuoden 5G-puhelimet ja edullisimmat MediaTekin 5G-piirejä käyttävät mallit ovat tasaisin väli ajoin saatavilla samaan 200 euron hintaan, minkä myötä suositushinnallaan Moto g50:tä on haastava varauksetta suositella, sillä Snapdragon 480 ei kykene tarjoamaan päivittäisessä arkikäytössä Snapdragon 700-sarjalaisia vastaavaa käyttökokemusta. Kuitenkin hinnan pudotessa edes 160 euron tasolle alkaa kyseessä olla ehdottomasti hyvä hankinta Snapdragon 662:n tai pahimmillaan 460:n sisältävien mallien sijaan. Moto g50 näyttääkin, että alle 200 euron puhelimissa on pitkästä aikaa tulossa vastaan selvää kehitystä aiempiin vuosiin verrattuna.

Plussaa

  • 90 hertsin näyttö
  • Suorituskyky hintaluokassaan varauksin
  • 5G-tuki
  • Vähäinen ylimääräisten esiasennettujen sovellusten määrä

Miinusta

  • Lupaus vain yhdelle suurelle Android-päivitykselle
  • Yksinkertainen kamerajärjestelmä varauksin
  • Hitaahko latausnopeus mukana toimitettavalla laturilla varauksin
  • Ei stereokaiuttimia
  • Ei 4K-videokuvausta

Qualcommin edullisin 5G-järjestelmäpiiri, Snapdragon 480 5G, on ehtinyt kertaalleen jo käymään io-techin testilaboratoriossa Nokia X20:n sisällä. Tuolloin piiri ei onnistunut suoranaisesti vakuuttamaan, sillä 400 euron hintaluokkaan sijoitettu puhelin kilpaili selvästi nopeampien 700-sarjan Snapdragoneita sisältävien laitteiden kanssa. Nyt testivuoroon on päätynyt uutuus, joka sisältää saman piirin ainakin paperilla selvästi sille sopivammassa hintaluokassa – Motorola nimittäin sisällytti Snapdragon 480 5G:n maaliskuun lopulla julkaisemaansa 199 euron hintaiseen Moto g50:een.

Moto g50:n perusominaisuuksiin kuuluu Snapdragon 480 5G:n lisäksi 4 Gt RAM-muistia, 64 Gt tallennustilaa, 5000 mAh:n akku ja 720p-resoluutioinen IPS LCD -näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella. Moto g50:n kamerajärjestelmä muodostuu 48 megapikselin pääkamerasta, 5 megapikselin makrokamerasta ja 2 megapikselin syvyystietokamerasta. Ulkomailla saatavilla on myös 128 gigatavun tallennustilalla varustettu malli, jota ei ainakaan toistaiseksi saa virallisesti Suomen markkinoilta.

Suomessa puhelin saapui myyntiin heti julkaisunsa jälkeen 26. maaliskuuta 199 euron suositushintaan kahtena värivaihtoehtona – harmaa Steel Grey ja vihreä Aqua Green, joista ensimmäistä myös testikappaleemme edustaa.

Tässä artikkelissa tutustumme Motorola Moto g50:een noin viikon ympärivuorokautisten käyttökokemusten pohjalta täysimittaista testirutiinia lyhyemmän kaavan mukaisesti.

 

Pakkaus ja sen sisältö

Motorola Moto g50 toimitetaan valmistajalle tyypillisessä tumman sinisessä pahvipakkauksessa, jonka päällä komeilee valmistajan logo ja puhelimen mallinimi. Itse puhelimen lisäksi toimitussisältöön kuuluu perinteiset pikaohje- ja takuutietolappuset, korttikelkan avaustyökalu, USB Type-A -> -C -latauskaapeli, 10 watin verkkovirtalähde ja läpikuultava joustavamuovinen suojakuori.

 

Rakenne, tekniset ominaisuudet ja yksityiskohdat

Ulkonäöltään Moto g50 on varsin mitäänsanomaton ja massaan uppoava laite. Muotoilultaan puhelin muistuttaa vahvasti aiemmin testissä käynyttä Moto g30:tä, minkä lisäksi kiiltävän harmaa väri tuo jossain määrin mieleen viime vuonna julkaistun OnePlus Nord N10:n

Fyysiset mitat:

  • Ulkomitat: 164,9 x 74,9 x 9 mm
  • Paino: 192 grammaa
  • Näytön ja ulkomittojen suhde: 83,2 %
  • Muovinen runko ja takakansi, Vettä hylkivä pinnoite

Ulkomitoiltaan g50 on vastaavan kokoisesta näytöstään huolimatta aavistuksen Moto g30:tä pienempi – tarkalleen ottaen 0,3 mm lyhyempi, 0,8 mm kapeampi ja 0,1 mm ohuempi.

Takakuoren muotoilu g50:ssä vastaa g30:ntä ollen pitkiltä sivuiltaan aavistuksen kaareva, mutta kuitenkin itse sivuiltaan kulmikkaampi. Tämän myötä puhelin tuntuu kädessä aavistuksen isolta, mutta on kuitenkin käytettävissä vielä yhdelläkin kädellä.

Kuten sanottu, muistuttaa takakuoren väritys ja kiiltävä pinta OnePlus Nord N10:tä, jota on viime aikoina usein saanut myös Moto g50:n suositushintaa vastaavaan 199 euroon. Materiaaliltaan takakuori, kuten myös puhelimen kehyksetkin, on muovia, mikä on tässä hintaluokassa vielä varsin yleistä. Materiaali on valitettavasti todella herkkää keräämään pieniä pölyhiukkasia, jotka tuntuvat tarttuvan välittömästi takaisin pintaan vaikka sitä pyyhkisi tasaisin väliajoin. Näytön suojalasin valmistajaa Motorola ei ole ilmoittanut, eli kyseessä ei todennäköisesti ole kenenkään tunnetun valmistajan tuotos.

Motorola mainostaa Moto g50:n olevan roiskeenkestäväksi pinnoitettu, mutta virallista IP-luokitusta puhelimella ei ole. Edes jonkinlaisen suojauksen löytyminen on kuitenkin positiivista tässä hintaluokassa.

  • Alapääty:
    • 3,5 mm:n ääniliitäntä
    • mikrofoni
    • monokaiutin
    • USB-C 2.0 -liitäntä
  • Yläpääty:
    • mikrofoni
  • 13 megapikselin etukamera (1,12 um pikselikoko), f2.2

Pelkästään monokaiuttimen tarjoaminen alkaa nykypäivänä olla stereokaiutinten yleistymisen myötä harmillinen, joskaan ei edelleenkään harvinainen, miinus edullisessa 200 euron hintaluokassakin. Audioon liittyvänä positiivisena huomiona pohjan 3,5 mm:n kuulokeliitäntä tarjoaa huomattavan paljon tehoa ja kykenee soittamaan kohtalaisen vaikeasti ajettavia AKG K612 Pro -kuulokkeita jopa ainakin allekirjoittaneelle liiankin kovalla äänenvoimakkuudella.

Keskelle näytön ylälaitaa pisaramalliseen loveen sijoitettu 13 megapikselin etukamera käyttää vakioasetuksillaan automaattista kasvojen ”parannusta”, eli käytännössä yksityiskohtien pehmennystä, joka on kuitenkin onneksi asetettavissa nopeasti pois päältä. Kuvanlaadultaan kamera tuottaa optimivalaistuksessa luokassaan kiitettävää jälkeä, johon kertyy hyvin yksityiskohtia ilman liiallista terävöitystä. Hämärässäkin kuvat pysyvät käyttökelpoisena, joskin totuttuun tapaan pehmenevät huomattavasti.

Näytön tekniset ominaisuudet:

  • 6,5” IPS LCD -näyttö
  • 20:9-kuvasuhde, 720 x 1600 pikseliä, 269 PPI
  • 90 hertsin virkistystaajuus

Paperilla Moto g50:n näyttö on pitkälti vastaava kuin aiemmin testissä käyneessä Moto g30:ssä ylälaitaa rikkovine pisaralovineen. 720p-resoluutio ei nykyään yllä edes 200 euron hintaluokassa parhaimmistoon, vaan edustaa selvästi heikompaa päätä, mutta Moto g50:n eduksi on mainittava yhä edelleen suhteellisen harvinainen 90 hertsin virkistystaajuus, joka tekee kokemuksesta selvästi 60 hertsin näyttöjä sulavamman.

Kuvanlaadultaan näyttö on kohtuullinen. Värintoisto ja valkotasapaino vaikuttaisivat olevan pääosin luonnollisia suoraan pakasta otettuna, mutta aivan syvimpiin kontrasteihin tai iskevimpiin väreihin ei Motorolan IPS LCD -paneeli yllä. Myös kirkkaudessa olisi parannettavaa ja suorassa auringonpaisteessa kuvasta oli toisinaan vaikea saada selvää. Myös katselukulmat olivat aavistuksen heikot ja kulmasta katsellessa kuvasta tuli usein selvästi himmeä.

Raudaltaan Moto g50 tuo alle 200 euron hintaluokkaan uuden tuulahduksen – Snapdragon 480 5G on Qualcommin edullisin 5G-järjestelmäpiiri ja Motorolan Moto g50 on sen myötä myös yksi edullisimpia 5G-älypuhelimia. Viime aikoina 200 euron hintaluokassa selvästi yleisin järjestelmäpiiri on ollut Snapdragon 662, tai sen pohjana toiminut jo parisen vuotta vanha Snapdragon 665, joka itsessäänkin perustuu jo yli neljä vuotta vanhaan Snapdragon 660:een, joten 480 5G:n tuleminen markkinoille on omiaan sekoittamaan hieman jo paikalleen jämähtänyttä pakkaa.

Kuitenkin on otettava huomioon, että tämä koskee markkinoita vain suositushinnoista puhuttaessa. Viime vuonna yleistyneet Snapdragon 690:n, 750G:n, 765G:n tai jonkin MediaTekin vastineen sisältäneet 5G-puhelimet ovat nimittäin myös pudottaneet hintojaan ja niitäkin saa nykyisin usein alennuksista alle 200 euron.

4 Gt RAM-muisti ja 64 gigatavun tallennustila puolestaan eivät juurikaan joukosta erotu, mutta ovat kuitenkin hyviä peruslukemia tässä hintaluokassa. 5000 mAh:n akku ei nykyisin ole enää mitenkään poikkeuksellinen, mutta siitä huolimatta kyseessä on hyvä koko. Maksimissaan 15 watin latausnopeus on myös tavanomainen suoritus, mutta valitettavasti Motorolan paketissa toimitettava laturi tukee vain 10 watin tehoa.

Yhteysominaisuuksien osalta Moto g50:ssä on tuettuna 5G-verkot, kuten jo aiemmin mainittiin, mikä on omiaan erottamaan sitä jonkin verran yleisestä massasta. Sen lisäksi tuettuna on varsin tavanomainen kattaus, jossa ei ole merkityksellisiä puutteita havaittavissa.

Takakannen Motorola-logossa lepäävä sormenjälkilukija toimi testijaksolla nopeasti ja vaivatta.

Tekniset ominaisuudet:

  • Snapdragon 480 -järjestelmäpiiri (2 x 2,0 GHz Kryo 460, 6 x 1,80 GHz Kryo 460 CPU, Adreno 619  GPU)
  • 4 Gt RAM-muistia
  • 64 gigatavua tallennustilaa, microSD-korttipaikka
  • 5G, SA/NSA
  • LTE-A, Dual SIM (microSD-kortti vie toisen SIM-kortin paikan)
  • Wi-Fi 802.11a/b/n/ac (Wi-Fi 5), Bluetooth 5.0, (A)GPS, GLONASS, Galileo, LTEPP, SUPL, NFC
  • Sormenjälkilukija takakannen motorola-logossa
  • 5000 mAh akku, USB Type-C (USB 2.0), 15 watin latausnopeus (paketissa 10 watin laturi)

Kamera

Moto g50:n takakamerat on sijoitettu laitteen vasempaan yläkulmaan. Kameroiden kehys nousee kuoren pinnasta vain aavistuksen, eikä se siten aiheuta merkittävää keikkumista puhelinta pöydällä käytettäessä.

Kameran tekniset tiedot:

  • 48 megapikselin pääkamera (1/2”, 0,8 um pikselikoko, 26 mm), f1.7, automaattitarkennus
  • 5 megapikselin makrokamera (1/5”, 1,12 um pikselikoko), f2.4
  • 2 megapikselin syvyystietokamera (1,75 um), f2.4
  • LED-salama
  • Videokuvaus: 1080p 60 FPS, hidastusvideo: 720p 120 FPS

Kameravalikoima Moto g50:ssä on hieman kummastuttava. 48 megapikselin pääkameran parina on nimittäin vain 5 megapikselin makrokamera ja bokeh-efektin luomiseen käytettävä syvyystietosensori. Tässä hintaluokassa ultralaajakulmakamerat ovat nykyisin yleisiä ja sellaisen puute onkin auttamatta miinus, erityisesti kun sen tilalla on keskimäärin huomattavasti vähemmälle käytölle jäävä makrokamera.

Videokuvauksenkaan osalta Moto g50 ei onnistu aivan vastaamaan markkinoiden normeihin, sillä Snapdragon 480 5G:stä puuttuu tuki 4K-videokuvaukselle, jota tässä hintaluokassa on joissakin puhelimissa jo nähty.

Kamerasovellus Moto g50:ssä on tuttu Moto g30:stä ja Moto g100:sta ja aiemmista testeistä tuttuun tapaan se toimi myös g50:llä hyvin. Sovellus erottuu muista markkinoiden ratkaisuista pika-asetusten sijaitessa kuvausnäkymän oikealta puolelta vedettävän valikon takana ja kuvaustilojen ollessa aivan näytön oikeassa laidassa Tämän myötä vasen laita ruudusta on käytännössä tyhjä.

Sovellus ansaitsee myös aiemmista malleista tutut kehut siitä, että makrokamera on sijoitettu suoraan zoomausvalinnaksi kuvausnäkymään, joten kameroiden välillä vaihteleminen on helppoa ja luonnollista.

Hyvässä valaistuksessa Moto g50:n pääkamera tuottaa luokassaan kiitettävää jälkeä. Yksityiskohtia kertyy hyvin, mutta tarkemmin kuviin zoomatessa niistä on nähtävissä selvästi hieman liiallista terävöitystä, mutta yleisilme säilyy kuitenkin luonnollisena suuremmaltakin näytöltä. Myös väreissä on nähtävissä selvää korostuneisuutta ja erityisesti suhteellisen yksisävyisissä ympäristöissä väri voivat olla selvästi päällekäyvät. Dynamiikaltaan kuvat ovat kohtalaisia, mutta varjot voivat toisinaan kirkkaassa auringonpaisteessa tummua umpeen.

Valon määrän vähentyessä yksityiskohtien määrä tippuu varsin nopeasti ja kuvista tulee suhteellisen pehmeitä. Myös värintoisto kärsii, mutta säilyy kuitenkin kohtalaisena. Dynamiikan rajat ovat myös selvemmin tunnistettavissa ja kirkkaat kohdat palavat kohtalaisen helposti puhki. Kuviin syntyvä kohina pysyy kuitenkin hyvin aisoissa ja on pääasiassa yksisävyistä.

Moto g50:n yökuvatila toimii kohtalaisen tehokkaasti. Se onnistuu keräämään kuviin selvästi perustilaa enemmän valoa, minkä myötä myös värintoisto ja lopputulosten yksityiskohtaisuus paranevat. Kuvissa kuitenkin säilyy niissä perustilassa esiintynyt kohina, joka saattaa pahimmillaan lisääntyneen valotuksen myötä ottaa itseensä tummilla alueilla aavistuksen violetin sävyn. Kirkkaita alueita yökuvatila ei juurikaan pyri parantamaan, vaan alun perin puhki palaneet yksityiskohdat vaikuttaisivat pysyvän sillä tiellä.

Moto g50:n viiden megapikselin makrokamera on resoluutioltaan hintaluokkansa parhaimmistoa, mutta valitettavasti se on luokassaan tyypilliseen tapaan varustettu kiinteällä tarkennusetäisyydellä, joten kuvien ottamisessa on oltava tarkkana. Makrokamera ei myöskään ole tuettuna puhelimen yökuvatilassa, minkä myötä sen kuvat ovat hämärissä olosuhteissa kohtalaisen heikkoja.

Päivänvalossa makrokameran kuvat ovat luokassaan kiitettäviä. Yksityiskohtia kertyy hyvin ja viiden megapikselin resoluutio erottuu edukseen. Värit toistuvat luonnollisina ja dynamiikkakin vaikuttaisi olevan hyvällä tasolla.

Videokuvauksen rajoittuminen 1080p-resoluutioon 60 FPS:n nopeudella on nykypäivänä jo 200 euron hintaluokassa harmillisen heikko suoritus. Lisäksi 60 FPS:n tila on Moto g50:llä liikkuessa kuvatessa suhteellisen hankala suositeltava, sillä siinä ei ole käytössä puhelimen digitaalista kuvanvakainta. 30 FPS:n tilassa saakin huomattavasti vakaampaa jälkeä, jonka kuvanlaatu säilyy identtisenä 60 FPS -tilaan verrattuna.

Videokuva on laadultaan kohtalaista, muttei onnistu juurikaan erottumaan edukseen. Värit toistuvat kohtalaisesti, mutta kontrasti on selvästi liioiteltua, eikä kameran dynamiikka onnistu vakuuttamaan. Kirkkaassa auringonpaisteessa videosta tulee räikeän näköistä ja kuvasta sekä palaa puhki kirkkaita alueita että tummuu umpeen varjoja.

 

Käyttöjärjestelmä, suorituskyky ja akunkesto

Moto g50:n sisällä on Googlen tuorein Android 11 -käyttöjärjestelmä, jonka päällä on vain hieman Motorolan omia lisäyksiä. Ulkoisesti kyseessä on lähes muokkaamaton Android ja muutokset ovatkin lähinnä lisäominaisuuksia kuten elekomentoja. Esiasennettuja ylimääräisiä sovelluksiakaan Motorola ei puhelimensa mukana toimita juuri lainkaan.

Testijaksolla puhelimessa oli sisällä toukokuun tietoturvapäivitykset, eli kyseessä on hyvin ajantasainen laite. Valitettavana miinuspuolena Motorolan päivityslupaus ei yllä enää nykyään markkinoiden parhaimmistoon. Moto g50:llä on Android Enterprise Recommended -sertifikaatti ja sille luvataan yksi suuri Android-päivitys sekä kahden vuoden tietoturvakorjaukset. Edes jonkinlainen lupaus on toki positiivista olla olemassa, mutta vain yhden Android-version lupaaminen on nykypäivänä valitettavan vähän.

Snapdragon 480 5G:n suorituskyky oli testijaksolla hyvää. Peruskäytössä Moto g50 tuntuu edelleen alle 200 euron puhelimelta satunnaisine pienine hidasteluineen ja käyttökokemus häviää esimerkiksi 700-sarjan piirejä sisältäville laitteille. Pelaamiseenkin piiri kuitenkin riittää ja eroa on nähtävissä alle 200 euron hintaluokassa yleisiin 66x-piireihin jopa selvästi. PUBG Mobile antoi valita keskitason HD-grafiikka-asetukset ja pyöri niillä sulavasti.

Vaikka käyttökokemus päivittäisessä peruskäytössä olikin edelleen edullisen puhelimen tuntuinen, näyttävät synteettiset suorituskykytestit selvästi, kuinka suuri parannus Snapdragon 480 on vanhoihin 600- ja 400-sarjalaisiin verrattuna. Verrokeiksi otimme Snapdragon 662:lla varustetun Moto g9 Playn, Snapdragon 460:llä varustetun OnePlus Nord N100:n ja viime aikoina vastaavaan 199 euron hintaan myynnissä olleen Snapdragon 690:llä varustetun OnePlus Nord N10:n. Verrokeista Moto g9 ja Nord N100 on varustettu g50:tä vastaavalla 720p-näytöllä, kun taas Nord N10:ssä on Full HD -näyttö, eli sen pelisuorituskykytulokset ovat sen myötä suhteessa huonompia.

Tuloksista on nähtävissä, että Snapdragon 480 5G on selvä parannus prosessorisuorituskyvyssä, mutta vielä huomattavasti selvempi parannus grafiikkapiirin tehoissa. Moto g50 on grafiikkatesteissä jopa tuplasti tehokkaampi kuin Snapdragon 662:n sisältävä Moto g9. Snapdragon 690 puolestaan on prosessorisuorituskyvyssä pykälän 480:tä tehokkaampi ja se lienee syy siihen, miksi se ja 700-sarjan piirit tuntuvat päivittäisessä peruskäytössä nopeammilta. Grafiikkasuorituskyvyssä 690 häviää GFXBenchin testeissä näin selvästi Nord N10:n korkeamman resoluution myötä, mutta vastaavalla resoluutiolla ajetussa WildLife-testissä näkee, että etu menee joka tapauksessa 480 5G:n eduksi, sillä tuoreesta 400-sarjalaisesta löytyy Snapdragon 750G:stä tuttu Adreno 619 GPU.

Akunkeston osalta Moto g50 pärjäsi hyvin. 5000 mAh:n akku siivitti puhelimen juuri ja juuri läpi kolmen päivän käytön näytön päälläoloaikojen yltäessä 4 tuntiin, joten kahden päivän akunkesto lienee saavutettavissa suhteellisen helposti. Valitettavasti akun latausnopeus ei pärjännyt yhtä hyvin, sillä mwilukana toimitettava 10 watin laturi on nykymittapuilla huomattavan hidas.

Akun latausnopeus:

  • 15 min – 9 %
  • 30 min – 21 %
  • 2h 9 min – 90 %
  • 2h 43 min – 100 %

 

Yhteenveto

Motorolan Moto g50 on virkistävä tuulahdus alle 200 euron suositushintaan, sillä Snapdragon 480 5G on ensimmäinen todellinen päivitys moneen vuoteen tämän hintaluokan järjestelmäpiireissä. Piirin myötä Moto g50 onkin suositushinnassaan tehokas puhelin, joka tuo mukanaan myös 5G-yhteydet.

Snapdragon 480 5G on piirinä erinomainen päivitys Snapdragon 662:een tai varsinkaan 460:een verrattuna ja selvän prosessorisuorituskykyparannuksen lisäksii se kykenee tarjoamaan yli tuplasti tehokkaamman GPU:n, minkä myötä erityisesti puhelimillaan pelaaville ihmisille kyseessä on merkittävä parannus edullisessa hintaluokassa. Moto g50:n 4 Gt:n RAM-muisti ja 64 Gt:n tallennustila puolestaan ovat hintaluokassaan hyviä peruslukemia. 5000 mAh:n akun myötä myöskään toiminta-ajoissa ei ole ainakaan lyhyehkön testijakson perusteella valittamista, vaan puhelin kestää vaivatta kaksi kokonaista päivää.

Näyttönsä ja rakenteensa osalta Moto g50 on hintaluokassaan tyypillinen puhelin, joka ei muovirunkoineen juurikaan joukosta erotu. Näytön 90 hertsin virkistystaajuus ansaitsee kuitenkin kiitosta, sillä kyseessä ei missään nimessä ole vieläkään liian yleinen ominaisuus.

Selkeän suorituskykyparannuksen vastapainona Moto g50 on valitettavasti tehnyt pienoisen kompromissin kameroiden monipuolisuudessa, sillä 48 megapikselin pääkameran ainoana kuvauskelpoisena parina on 5 megapikselin makrokamera, joka useimmiten tarjoaa ultralaajakulmakameroita vähemmän selvää hyötyä. Kuvanlaadultaan molemmat kamerat ovat kuitenkin luokassaan hyviä.

Motorolan ohjelmistopuolen toiminta puolestaan on tuttua valmistajan aiemmista puhelimista. Kyseessä on hyvin toimiva kokonaisuus, joka miellyttänee erityisesti vakiokuntoisen Androidin ystäviä. Päivityslupauksenkin Motorola tarjoaa, mutta valitettavasti vain yhden suuren Android-version ja kahden vuoden tietoturvakorjausten takaaminen ei enää nykypäivänä ole erityisen hyvä suoritus.

Tästä huolimatta kyseessä on hintaluokassaan laadukas puhelin, jolla on selvät myyntivalttinsa ja joka onnistuu tuomaan selvästi uutta virettä alle 200 euron suositushintaan. Motorolan kannalta valitettavana puolena tietyt viime vuoden 5G-puhelimet ja edullisimmat MediaTekin 5G-piirejä käyttävät mallit ovat tasaisin väli ajoin saatavilla samaan 200 euron hintaan, minkä myötä suositushinnallaan Moto g50:tä on haastava varauksetta suositella, sillä Snapdragon 480 ei kykene tarjoamaan päivittäisessä arkikäytössä Snapdragon 700-sarjalaisia vastaavaa käyttökokemusta. Kuitenkin hinnan pudotessa edes 160 euron tasolle alkaa kyseessä olla ehdottomasti hyvä hankinta Snapdragon 662:n tai pahimmillaan 460:n sisältävien mallien sijaan. Moto g50 näyttääkin, että alle 200 euron puhelimissa on pitkästä aikaa tulossa vastaan selvää kehitystä aiempiin vuosiin verrattuna.

Plussaa

  • 90 hertsin näyttö
  • Suorituskyky hintaluokassaan varauksin
  • 5G-tuki
  • Vähäinen ylimääräisten esiasennettujen sovellusten määrä

Miinusta

  • Lupaus vain yhdelle suurelle Android-päivitykselle
  • Yksinkertainen kamerajärjestelmä varauksin
  • Hitaahko latausnopeus mukana toimitettavalla laturilla varauksin
  • Ei stereokaiuttimia
  • Ei 4K-videokuvausta
This site uses XenWord.
;