Testissä Asuksen omaan suunnitteluun perustuva nestejäähdytetty Radeon RX 6800 XT -lippulaivamalli.
io-techin testiin saatiin viime tingassa Asuksen 1099 euron hintainen nestejäähdytetty ROG Strix LC RX 6800 XT OC -näytönohjain, joka edustaa 6800 XT -mallien terävintä kärkeä. Artikkelissa esitellään näytönohjaimen ominaisuudet ja vertaillaan testeissä suorituskykyä, tehonkulutusta, lämpötilaa ja melutasoa AMD:n omaan 6800 XT -referenssinäytönohjaimeen. Mukana on myös ylikellotustestit.
Valitettavasti Suomeen ei ole saatu näytönohjainvalmistajien omia 6800- ja 6800 XT -custom-malleja jälleenmyyjien varastoihin asiakkaille toimitettavaksi ja hintataso on huomattavasti korkeampi kuin AMD:n ennakkoon ilmoittamat suositushinnat.
Lue artikkeli: Testissä Asus ROG Strix LC RX 6800 XT OC
Ei noista vesijäähy malleista kannata hirveästi huolestua. Noita tehdään tyyliin kourallinen koko maailman markkinoille muutenkin ja se näkyy hinnassa. Näkynyt kaikkien muidenkin vastaavien korttien kohdalla.
Ei kannatttais muuten ei, mutta ilmajäähylläkin varustetut maksaa reippaasti enemmän mita nvidian vastaavat ja saatavuus 0.
Sinä se jaksat kristallipallostasi ennustella. Mitäs jos vaikka otetaan ihan rauhassa ja katsotaan, että millaiseksi se saatavuus maailmalla muodostuu.
Ei kai tähän nyt mitään kristallipalloa tarvia? Verrataampa siihen, miten nvidian kortteja sai aluksia ja mitkä oli hinnat vs miten nyt amd kortteja saa aluksi ja mitkä ovat hinnat. Elätkö jossain haavemaailmassa?
target=""
rel=""
data-proxy-href="">
https://www.io-tech.fi/wp-content/uploads/2020/11/asus6800xt-bench-oc2.png
Miten pieni ylikellotusero noiden kahden ylikellotuksen kohdalla voi tuottaa noin massiivisen eron suorituskykyyn?
Referenssi malli kulki 4K-rasituksessa 2350 MHz ja ROG Strix LC 2750 MHz. Kai se ero tuolla selittyy ylikellotettuna?
data-unfurl="true" data-result-id="113854" data-url="https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-6800-custom-series-review-roundup" data-host="videocardz.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
AMD Radeon RX 6800 Custom Series Review Roundup – VideoCardz.com
data-onerror="hide-parent"/>
videocardz.com
Aika linjassa eri saittien väliset tulokset. Onko tämä nyt sitä negatiivistä kilpailua kun hinnat vaan nousee…
Tähän asti kansa on määkinyt kuinka AMD:n kortit on kellotettu tappiin jo tehtaalla ja kellotusvaraa ei ole. Nyt tuntuu olevan.
AMD:llä on ollut ne matalat kellot ja nVidia on käynyt hirveillä kelloilla. Nyt AMD kulkee taivaaseen asti ja nVidia tukehtuu kun 2GHz tulee täyteen
Heti? Jos ei ole vielä suomessa kortin korttia kaupoilla myydä niin kyllä se 6900XT ehtii tulla ulos ennenkuin edes toimisaikaa ilmotetaan näille. Mutta minkäs teet, tilanne on mikä on.
Oikeastaan se mielenkiintoisin anti näissä testeissä onkin lähes varmistus sille että 5900XT tulee olemaan kulmakunnan kovin rasterisaattori kunhan ehtii markkinoille. Täydemmällä sirulla ja tälläisillä kellotuksilla mennään varmaan jonkun verran ohi 3090:n jos ei referenssillä niin viimeistään customeilla kellotettuna ellei mitään ihme pullonkaulaa pukkaa.
Taitaa näissä markkinoissa hintakin sitten kuroa eroa kiinni ihan reilusti. Jos 3090 on nyt 1700 euroa niin ehkä sellasen custom-5900xt:n saa 1400 eurolla?
Njoo, mun pointti lähinnä se että tää nyt on abouttiarallaa parasta mitä saa..
Tulihan tuohon 10 pinnaa lisää potkua noin 17% ylikellotuksella, joten ei se ainakaan vielä täysin pullonkaulassa ole. Varmistaa samalla sen että noi 6800XT:n suhteessa heikommat 4K tulokset ei johdu siitä että muistikaista loppuisi kesken. Jos olis muistikaista pullonkaulana niin tuskin olisi tullut tuota 10% lisää.
Korkeammat lämpötilat nostavat virrankulutusta enemmän, mitä korkeammat tuulettimien kierrosnopeudet.
Ja toi letku/johtohässäkkä näyttä rumalta, olisivat sleevannu noi tuuletin piuhat samaan pakettiin letkujen kanssa. Ja hinta
Quiet tilassa käy kyllä juuri niin, että GPU käy kuumempana joka nostaa tehonkulutusta, vaikka tuulettimet pyörisivätkin hitaammin.
Tätä tarkoitinkin.
Ja jos jotaki kiinnostaa niin 3090 AIB on iotech testissä olevaa referenssiä suoraan paketista keskimäärin n.5-6% nopeampia ilman kellotuksiakin
katso liitettä 489666
Gpu 2250 -> 2450-2500MHz. Missä tuollainen kellojen nousu näkyy… ei ainakaan frameissa, Gurun laitteistolla.
Niin siis eihän tuota vakiona saa kotelon sisälle asennettuakaan muutoin kuin että ilma puhalletaan ulos kotelosta (tai sitten täytyy itse kääntää tuulettimet ympäri)
Todennäköisesti hinnatkin tippuu lopulta järkevälle tasolle vuonna 2021.
katso liitettä 489887
data-unfurl="true" data-result-id="114074" data-url="https://www.techpowerup.com/review/asus-radeon-rx-6800-xt-strix-oc-lc-liquid-cooled/2.html" data-host="www.techpowerup.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
ASUS Radeon RX 6800 XT STRIX OC Liquid Cooled Review – Incredible OC Potential
data-onerror="hide-parent"/>
http://www.techpowerup.com
Yleensä sekä näytönohjaimissa että prosessoreissa on ihan valmistajien toimesta estetty se että ns. normaali henkilö voisi vaan "vetää nupit kaakkoon" ja yrittää esim. 10GHz kelloja ja sitten takuut täyttyisivät "en tiedä mitä tapahtui, en MINÄ ole mitään kellotellut, tämä vaan hajosi" palautuksista / korjauksista.
Search (3dmark.com)
Totta ja valmistajasta riippuen saattaa jopa takuu lähteä. Ainakin Sapphirella jos olisi tämmöinen niin pelkkä tuulettimen irti ruuvaaminen erillisestä jäähdytinkennosta eväsi heillä takuun.
No ei välttämättä, liekö mahdollista että säätöraja vaan loppuu siitä syystä ettei tekniikka veny enempään tai sitten rajoitus BIOS- tai softatasolla kun ei kukaan arvannut että tuollaisia kelloja tulisi ajoon? Prosessoreiden osaltahan voit rikkoa ne todella helposti vetämällä vaikka muistiohjaimen tai Vcoren jännitteen tappiin ilman että prosessoriin tulee välttämättä mitään näkyviä vaurioita. Näytönohjaimissa tuo jännite onkin sitten vähän tarkemmin lukittu.
Kyllä nää haisee binnatuilta. Toi Der8auerin kortti jostain oliko sadan vai tuhannen kappaleen erikoiserästä. Jännä on nähdä, että miten kulkee sitten kun eivät enää olekkaan noita spessuja vaan ihan normi kuluttajien tuotteita. Sama koskee varmasti Sampsan saamaa vesijäähdytettyä korttia.
Luulisi että tuolla hinnalla ei tehdä ihan järkyttäviä eriä vaan katsotaan ne parhaan aihiot ja tungetaan ns. peruskortteihin nuo huonommat. Kyllähän siitä aika nopeasti jäisivät kiinni jos selkeästi testaajille (ja miksi ihmeessä Suomeen.. uskallan väittää että USA:n myyynti hieman suurempaa tai esim. Saksan jne) lähettäisivät ne muutamat parhaat "golden sample" korttinsa.
Tuhannen kappaleen "erikoiserästä", mikä on tuttu käytäntö ainakin viime sukupolvesta jollei jo aiemminkin. Ekan 1000 kpl Red Devil -erän mukana tulee siis ylimääräistä tilpehööriä sun muuta rompetta, mitkä tiputetaan pois sen erän jälkeen.
6800 XT Red Devilin kohdalla 1000 kortin erän jälkeen vaihdetaan lisäksi USB-C > DisplayPort.
En kai minä sanonutkaan, että juuri testaajille lähetettäisiin parhaita? Eikä mitään pois Sampsalta, mutta ei varmaan pienen Suomen Io-Tek olisi muutenkaan se paikka mihin lähetettäisiin ekana se super hyvin kellottuva kortti. Tarkoitin, että nimen omaan noihin spessuvermeisiin siis binnataan, en että juuri testaajille binnatan.
HUBin Nitro+ kellottui vertailun vuoksi about 2560MHz tienoille.
Nitro+ 2670MHz ja Red Devil 2540MHz, se siitä tasaisuudesta.
RX 6800 XT Custom-Design im Test: Benchmarks, Lautstärke, sonstige Messungen und Fazit
Lottoahan tuo aina on 🙂
Joopa, tasan ei käy näemmä onnen lahjat. Elleivät ole vahingossa laittanut numeroita väärinpäin
Tuosta aloin miettiä että voisko olla niin että ne kyllä kellottuu mutta ei ole kuitenkaan vakaat kaikilla kuormilla? Juttelihan se sonyn sällikin silloin PS5 esittelyssä että kellottuu korkeammallekin mutta alkaa tulla jotain virheitä.
…
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä