Testasimme OnePlussan uuden 329 euron hintaisen Watch 2 -älykellon, jolle luvataan jopa 100 tunnin akukesto.
io-techin vuoden 2024 ensimmäisessä älykellotestissä tutustutaan OnePlussan MWC:ssä julkaisemaan 329 euron hintaiseen Watch 2 -älykelloon, jonka erikoisuus on kaksi rinnakkaiskäytössä toimivaa piiriä ja sen avulla poikkeuksellisen hyvä 100 tunnin akunkesto täydessä älykellotilassa. Käymme artikkelissa läpi kellon ominaisuuksia ja käyttökokemuksia runsaan parin viikon käyttötestijakson pohjalta.
Lue artikkeli: Testissä OnePlus Watch 2
Softastahan tuo on kiinni, mutta en lähtisi itse ostamaan laitetta sillä olettamalla, että se tulevaisuudessa parantuu. Nykyisellään terveys ja liikuntaominaisuudet on huonommat kuin Huaweilla, jopa ihan selvästi.
Juu, tilasinkin sen lähinnä Wear OS:n takia. Hiukan kaivannut lisää älyominaisuuksia ja kolmansien osapuolien sovelluksia tätä Huaweita käyttäessä, ilman että akun kesto hirveästi kärsii. Tämä OnePlus kello tuntui olevan juuri siihen rakoon sopiva. Mutta, toivottavasti tosiaan en tule katumaan ostoa treeni- ja terveysominaisuuksien takia. Nekin ovat itselle tärkeitä. En siis laita ainakaan vielä Huaweita myyntiin
Lisäksi urheilutilojen välillä esiintyi erikoisia ristiriitaisuuksia, joista esimerkkinä kävelytilan tiedoista voi nähdä kadenssin/askeltiheyden, mutta pyöräilytila ei tätä tietoa tallenna, vaikka se olisi pyöräilyn kannalta paljon oleellisempi.
Syy siihen, että kävelystä kadenssi/askeltiheys löytyy mutta pyöräilystä ei, on siinä, että kävelystä se on jokseenkin triviaalia mitata riittävän tarkasti. Pyöräilystä sitä on käytännössä mahdotonta mitata ranteessa olevalla laitteella mitenkään luotettavasti, koska käsi pysyy paikallaan ja suurimmat heilunnat ja tärinät tulee ajoalustan epätasaisuudesta. Ranteesta mitattu kadenssi kertoisi todennäköisesti lähinnä kuinka tasainen tai epätasainen ajoalusta on.
Pyöräilyssä kadenssin mittaus vaatii siis erillisen kampiin asennettavan sensorin, jolla se saadaan mitattua riittävän tarkasti. Pikaisella googlauksella en löytänyt yhtään sporttikelloakaan, joka yrittäisi pyöräilyn kadenssia mitata ilman sensoria.
Kiitoksia, kyllähän tuo käy järkeen kun sen noin muotoilee. Harvemmin vaan kellot myöskään ovat muistaakseni kadenssia antaneet kävellessä, joten siitä tuo ajatus sitten virkosi, että miksei pyöräilyssä sitten ole.
Onhan se toki totta, että peruskäyttäjä ei varmaankaan ole kävelyn askeltiheydestä kiinnostunut ja epäilemättä monesta kellosta sen takia jätetty pois. Itsellä on Polarin urheilukello käytössä ja luonnollisesti se mittaa askeltiheyttä kävellessäkin, niin en hoksannut ajatella että jotkin kellot eivät sitä mittaisi
Voisin kuvitella, että lähinnä kilpakävelijälle askeltiheydestä on jotain hyötyä, jos haluaa just kävelytilassa tallentaa treeninsä.
Itselläkin ollut Polar jo vuosia omassa käytössä, näemmä sekin tosiaan askeltiheyden mainitsee. Ei vaan ole tullut juuri koskaan sillä kävelysuoritteita tallennettua, niin en ole kiinnittänyt asiaan huomiota. Pyöräily on ollut itselle se ilmiselvä laji, jossa kadenssilla on merkitystä.
Täytynee poistaa tuo maininta artikkelista, koska näiltä pohjin se on lopulta hieman turha ja merkityksetön huomio.
Huawei GT3 Pro:ssa myös askeltiheys + muutakin kävelydataa kun tallentaa kövelysuoritusta, mutta pyöräilyssä ei ole. Siellä on vain nopeus ja korkeus, tietysti perus reitinpituuden, ajan, sykkeen ja kaloreiden lisäksi. Kävelydata siis monipuolisempaa.
Akkukesto kuulostaa hyvältä kun sen ilmoittaa tunneissa. Esim. vuosia vanha GT2 pro pääsee akullisella 2 vkoa, joka on hurjasti enemmän kuin 100 tuntia. Eli en kyllä itse ainakaan kehuisi tätä hyväksi saavutukseksi.
GT2 Pro ei ole ns. "oikea älykello" vaan noita "kevytversioita" joten ei ole verrannollinen.
Kuten tuossa yllä jo todettiinkin, GT2 on ihan eri kategorian tuote, koska on kevytälykellosta kyse.
Veikkaisin kellon olevan hankalampi tunnistaa polkemisen kadenssia. Itse saan tiedon erillisestä shimanon apista.
Mulla on tällä hetkellä GT3 Pro. Jonka kyllä, ainakin alustavasti, vaihdan kohta tohon OP:n kelloon. Mutta joo, tässä GT3 Prossakin kestää akku hyvin pitkään, varmaan parhaimmillaan se 2 viikkoa, jos ei tee urheilusuorituksia ja näyttö pois päältä suurimman osan aikaa. Jos sit taas näyttö on aina päällä, käyt muutaman kerran viikossa mittaamassa urheilua ja näyttö päällä siinäkin ja kaikki muut päällä, niin äkkiä se 2 viikkoa kutistuu ihan muutamaksi päiväksi. Ja siinä kohtaa puhutaankin jo kohtuu pienistä eroista tähän OnePlus 2:seen, ja OP kello kuitenkin aika lailla täysverinen älykello, jota Huawei ei ole. Ei sillä, erittäin hyvä kello tämäkin.
Jäin jumittamaan hetkeksi että voiko tuota kelloa ladata puhelimen avulla mutta ilmeisesti ei
Tämä osui silmiin vielä:
"Kello löysi satelliitit vasrsin nopeasti, eikä tallennetussa reitissä havaittu epäloogisia poikkeamia."
Ajatusvirhehän sinne oli eksynyt – puhelin tulee niin selkärangasta, kun niitä niin paljon testaa. Nyt on kummatkin korjattu.
Kelloahan voi kyllä itseasiassa ladata puhelimesta, kunhan on vain USB-C-kaapeli ja käänteistä latausta tukeva puhelin
"Hiihto ulkona
Seuraa rinteessä maksiminopeuttasi, enimmäiskaltevuuskulmaa ja paljon muuta."
Tuo taitaa tarkoittaa enemmän laskettelua, kun teidän arvostelussa moitittiin murtomaahiihdon puuttumista lajeista. Hiihdon lisäksi maastopyöräily taitaa puuttua. Nuo ovat juuri tärkeimmät lajit itselleni.
Juu ulkomailla "skiing" tarkottaa laskettelua kun taas meidän suomalaisten hiihto on siellä "cross-country skiing".
Jep, tuo on laskettelutila, joka on suomennettu väärin.
Kiitos tästä ohjaan automaattisahaa töissä ja pölyä on kaikkialla
Eli onko joku appi minkä saa kelloon missä se ei ole lisämaksullinen? Suunto kanssa oli helppoa…