Aiemmin Windows 10 on ARM -käyttöjärjestelmän Lumia 950- ja 950 XL -puhelimille julkaissut kehittäjä on tuonut oman asennuspakettinsa nyt myös Raspberry Pi 3 Model B / B+:lle.

Microsoft on yrittänyt tuoda Windowsia ARM-alustalle tähän asti varsin heikolla menestyksellä. Yhtiön tuorein yritys, Windows 10 on ARM, on suunniteltu yhteistyössä Qualcommin kanssa ja se tukee x86-sovelluksia emulaation avulla.

Vaikka Windows 10 on ARM on suunniteltu yhteistyössä Qualcommin kanssa, sen yhteensopivuutta ei ole rajattu vain yhtiön Snapdragon-järjestelmäpiireihin. Mahdollisuuksia ajaa käyttöjärjestelmää muillakin laitteilla, kuin siihen suunnitelluilla kannettavilla, on tutkittu muun muassa José Manuel Nieton toimesta. Nieto julkaisikin tammikuussa työkalun, joka mahdollistaa Windows 10 on ARM:n työpöytäversion asentamisen Microsoftin Lumia 950- ja 950 XL -puhelimiin.

Lumiat käyttävät Qualcommin järjestelmäpiirejä, mikä saattoi helpottaa työkalun luontia, mutta nyt Nieto on julkaissut vastaavan asennuspaketin täysin toisen valmistajan ja teholuokan järjestelmäpiiriä käyttävälle alustalle. GitHubista saatavilla oleva työkalu soveltuu Windows 10 on ARM:n asentamiseen Raspberry Pi 3 Model B- ja 3 Model B+ -minitietokoneisiin. Raspberryn rajalliset tehot huomioon ottaen sulavasta tai nopeasta kokemuksesta ei voitane puhua, mutta kuriositeettina Windows 10:n asentaminen ja testailu voi olla mielenkiintoinen projekti.

Päivitys: Uutisessa mainittiin aiemmin virheellisesti käyttöjärjestelmän IoT-versio. Nieton työkalulla asennetaan käyttöjärjestelmän täysi työpöytäversio.

Lähde: Windows Latest, GitHub

This site uses XenWord.
;