Uutiset

FSP:ltä nestejäähdytetty Hydro PTM+ -virtalähde

FSP:n yhdessä Bitspowerin kanssa suunnittelema Hydro PTM+ on oletuksena 1200 watin virtalähde, mutta taipuu nestejäähdytettynä aina 1400 wattiin asti.+

Virtalähdevalmistaja FSP on julkaissut uuden Bitspowerin kanssa yhteistyössä toteutetun virtalähteen. FSP Hydro PTM+ -virtalähteen erikoisuus on sen tuki nestejäähdytykselle ja liittämiselle osaksi tietokoneen nestekiertoa.

FSP:n ja Bitspowerin kehittämän virtalähteen kehutaan olevan patenttien suojaama ja täyttävät korkeimmatkin turvallisuusstandardit. Turvallisuuteen panostaminen virtalähteen kohdalla on itsestäänselvyys, sillä pienikin vuoto virtalähteen sisällä olisi katastrofaalinen.

FSP Hydro PTM+:aa mainostetaan 1200 watin virtalähteenä, mutta yhtiön mukaan se taipuu 1400 wattiseksi kun se liitetään osaksi tietokoneen nestekiertoa. Virtalähde toimii passiivisena maksimissaan 50 %:n eli 600 watin kuormalla. Hydro PTM+ on 80Plus Platinum -sertifioitu, eli sen hyötysuhde on rasituksesta riippuen vähintään 90 – 96 %.

Yhtiön odotetaan esittelevän virtalähdettä tarkemmin Computex-messuilla.

Lähteet: TechPowerUp, FSP

Uusi artikkeli: Ensituntumat: Huawei MateBook X, E ja D

io-tech kokeili Huawein uusia MateBook-tietokoneita paikan päällä Berliinin julkaisutilaisuudessa.

Huawei julkisti tiistaina Berliinissä järjestämässään lehdistötilaisuudessa kolme uutta MateBook-tietokonetta, joista kaksi olivat yrityksen ensimmäiset perinteiset kannettavat tietokoneet.

io-tech vieraili paikan päällä ja otti ensituntumat kaikista kolmesta uutusmallista. Valitettavasti vain MateBook X -huippumalli on tällä tietoa tulossa myyntiin Suomessa.

Lue artikkeli: Ensituntumat: Huawei MateBook X, E ja D

Päivitys testilabrasta: Peliläppäritestin jatkot

Teimme lukijapalautteen pohjalta muutamia lisätestejä pari viikkoa sitten io-techissä julkaistuun Kaby Lake + GeForce GTX 10 -peliläppäreiden testiin.

Kannettavien akkukesto ja 3D-suorituskyky testattiin ilman verkkovirtaa sekä lopuksi kuvasimme laitteet lämpökameralla.

Alkuperäinen artikkeli: Testissä Kaby Lake + GeForce GTX 10 -peliläppärit (Asus, HP & Lenovo)

Kaikilla kolmella testikannettavalla tehtiin mielenkiintoisia havaintoja, kun laitetta käytettiin verkkovirran sijaan akulla. Kaikkien suorituskyky romahti akun varassa pelatessa ja The Witcher 3 -pelissä parhaiten suoriutui keskimääräisen ruudunpäivityksen osalta yllättäen Lenovon Legion Y720. Asuksen ROG G701VIK:llä oli selvästi parempi 99. persentiili eli ruudunpäivitysnopeus pysyi tasaisempana pelin aikana.

HP:n Omen 17:n 3D-suorituskyky akun varassa osoittautui suorastaan katastrofaaliseksi. GeForce GTX 1070 -näytönohjaimen GP104-grafiikkapiirin kellotaajuus laski noin 1600 MHz:stä 800 MHz:iin ja GDDR5-näyttömuistin kellotaajuus seilasi 400 – 1500 MHz:n eli 1,6 – 6 Gbps:n siirtonopeuden välimaastossa. 400 MHz:n kellotaajuus näyttömuistille aiheutti sen, että keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus laski noin 21 FPS:ään. Käytännössä ruudunpäivitysnopeus heitteli jossain 6 FPS:n tai 30 FPS:n välillä ja peliä oli täysin mahdoton pelata.

Asuksen ROG G701VIK:llä näytön pystytahdistus eli v-sync tuli akun varassa pakotetusti käyttöön eikä sitä saatu kytkettyä pois päältä. GeForce GTX 1080 -näytönohjaimen GP104-grafiikkapiiri toimi edelleen kohtalaisen korkealla 975-1500 MHz:n kellotaajuudella ja GDDR5X-muistit 6 Gbps:n siirtonopeudella, mutta v-syncin takia ruudunpäivitysnopeus oli lukittuna 30 FPS:n tasolle. Vaikka Lenovon keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus oli hieman parempi, tarjosi Asus selvästi parhaimman pelikokemuksen tasaisimmalla ruudunpäivitysnopeudellaan. Grafiikka-asetuksia laskemalla pelin saisi todennäköisesti toimimaan 60 FPS:n nopeudella.

Lenovon Legion Y720:llä 3D-suorituskyky ei laskenut akkukäytössä niin dramaattisesti kuin HP:lla ja Asuksella.  GeForce GTX 1060 -näytönohjaimen GP106-grafiikkapiiri toimi 708 MHz:n kellotaajuudella ja GDDR5-muistit 6 Gbps:n siirtonopeudella, jonka ansiosta keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus oli hieman yli 30 FPS:ää. Grafiikka-asetuksia Medium- tai Low-tasolle laskemalla pelin saisi todennäköisesti toimimaan kohtalaisen sulavasti.

3D-rasituksessa  The Witcher 3 -pelissä HP Omen 17:n akku kesti 1 tunnin ja 46 minuuttia, mutta huomionarvoista on, että peli ei ollut näytönohjaimen throttlaamisesta johtuen pelattava. Lenovolla akku kesti 3D-pelaamista 1 tunnin ja 20 minuuttia ja Asuksella 10 minuuttia vähemmän. Akun varassa peliaikaa riittää siis noin 1-1,5 tuntia.

Kuvasimme peliläppärit lopuksi FLIR One -lämpökameralla noin 10 minuutin 3D-rasituksen jälkeen. Kaikilla kannettavilla lämpimin kohta mitattiin näytön saranan lähettyviltä ja Asuksella ja HP:lla lämpimin kohta oli noin 46 astetta. Lenovon kannettavalla lämpimin mitattu kohta oli noin 40 astetta.

Jokaisella kannettavalla jäähdytys oli hoidettu sen verran hyvin, ettei näppäimistö tai touchpad tuntunut pelikäytössä käsien alla häiritsevän lämpimältä.

Huawei julkaisi uudet MateBook-kannettavat

MateBook X lupaa olla maailman pienin 13-tuumainen kannettava ja on kolmikon ainut Suomen markkinoille saapuva malli.

Huawei on julkaissut tänään uusia MateBook-tietokoneita. MateBook X:n luvataan olevan maailman pienin 13-tuumainen kannettava, mutta D- ja E-malleille Huawei ei ole keksinyt vastaavia meriittejä ja keskittyy vain kehumaan niiden tyylikkyyttä.

MateBook X on ultrabook-kokoluokkaan sijoittuva kannettava 13-tuumaisine 2160×1440-resoluution IPS-näyttöineen. Näytön luvataan toistavan 100 % sRGB-väriavaruudesta ja tarjoavan 1000:1-kontrastisuhteen sekä 350 nitin kirkkauden. Näytön reunusten luvataan olevan sivuilta vain 4,4 millimetriä.

Prosessorivaihtoehdoiksi Huawei on valinnut Intelin 7. sukupolven Core i5-7200U:n ja i7-7500U:n. Prosessorin rinnalta löytyy mallista riippuen 4 tai 8 Gt LPDDR3-muistia ja 256 tai 512 Gt SSD-tallennustilaa. Huawei lupaa prosessorin throttlaamisen olevan historiaa kiitos uusien faasimuutokseen perustuvien jäähdytyselementtien (MEPCM, Micro-encapsulated Phase Change Material). Mielenkiintoisena yksityiskohtana Huawei on integroinut MateBook X:n virtapainikkeeseen sormenjälkilukijan.

Huawei ole listannut tuotesivuillaan kannettavansa liitinvalikoimaa, mutta io-techin edustus löysi julkaisutilaisuudessa laitteesta kaksi USB Type-C -liitintä ja 3,5 mm:n kuuloke-/mikrofoniliitännän. Lisäliittimiä käyttäjälle tarjoillaan MateDock 2 -lisäosalla, josta löytyy HDMI-, VGA-, USB Type-A ja USB Type-C -liittimet. Langattomia yhteyksiä tarjoillaan WiFi 802.11a/b/g/n/ac:n ja Bluetooth 4.1:n muodossa.

MateBook X:n strategiset mitat ovat 286 x 211 x 12,5 mm ja se painaa noin 1,05 kg. Kannettavan akun kapasiteetti on 41,4 wattituntia. Värivaihtoehtoina on tarjolla kulta, ruusukulta ja avaruuden harmaa.

MateBook D on varustettu 15,6-tuumaisella FullHD-näytöllä, Intelin 7. sukupolven Core i5- tai i7-prosessorilla ja valinnaisella GeForce 940MX -näytönohjaimella. Siinä on mallista riippuen 4 – 16 Gt DDR4-muistia ja 128 – 256 Gt:n SSD-asema tai 500 – 1000 Gt:n perinteinen kiintolevy.

MateBook E:n 12-tuumaiseen taulutietokoneosaan sisältyy 2160×1440-resoluution näyttö, Intelin Core m3-7Y30- tai i5-7Y54-prosessori, 4 – 8 Gt muistia ja 128 – 512 Gt SSD-tallennustilaa. Mukana on myös sormenjälkilukija ja akun kapasiteetiksi kerrotaan 33,7 wattituntia.

Huawein uusista kannettavista vain MateBook X on saapumassa Suomen markkinoille. Kannettava tulee saataville heinä-elokuussa 1399 euron hintaisena Core i5 -mallina ja 1649 euron hintaisena Core i7 -mallina. Io-techin lukijoille MateBook X:stä on luvassa herkkua myöhemmin tänään julkaistavan Ensituntumat-artikkelin muodossa.

Video: Sony Xperia XZ Premium ensituntumat

23.5.2017 - 16:21 / Sampsa Kurri Mobiili Kommentit (32)

Io-techin testiin saapui Sonyn uusi Xperia XZ Premium -puhelin. Tutustumme peilipintaiseen 4k-näytöllä ja 960 FPS:n Super Slow Motion -kameralla varustettuun laitteeseen.

Tutustumme videolla Sonyn kesäkuussa myyntiin saapuvaan uuteen Android-lippulaivapuhelimeen ja käymme pikaisesti läpi Sonyn käyttöliittymän Android 7.1.1. -käyttöjärjestelmän päällä sekä testaamme kameraa ja sormenjälkilukijaa.

Sony Xperia XZ Premium on varustettu 5,5-tuumaisella näytöllä ja sisuksista löytyy Qualcommin suorituskykyinen Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri. Laitteen ennakkomyynti alkoi Suomessa tällä viikolla ja suositushinta on 799 euroa. Io-techin varsinainen testiartikkeli Xperia XZ Premiumista julkaistaan kesäkuun puolivälissä.

Julkaisimme myös erillisen Xperia XZ Premiumin kameran 960 FPS Super Slow Motion -ominaisuulla kuvatun editoimattoman videon. Kamera kykenee tallentamaan HD-laadulla eli 1280×720-resoluutiolla lyhyen 0,18 sekunnin hetken, joka esitetään hidastettuna 6 sekunnin mittaisena videona.

Käy tilaamassa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

Microsoft esitteli odotetusti uudistetun Surface Pron

Microsoftin uusi taulutietokoneen ja kannettavan hybridi on nimeltään Surface Pro ja sen suurin uudistus on sisuksiin päivitetyt Intelin 7. sukupolven Kaby Lake -koodinimelliset prosessorit.

Eilen io-techissä uutisoitu VentureBeat-sivuston ja Evan ”Evleaks” Blassin vuoto Surface Prosta piti paikkaansa. Microsoft esitteli uuden Surfacen Pro 5 -mallinimen sijaan pelkkänä Surface Prona.

Liitännät ovat säilyneet samoina kuin Surface Pro 4:ssä eli tuettuna ei ole vieläkään Type-C-mallista USB-liitintä. 12,3-tuumainen, 3:2-kuvasuhteen ja 2736×1824-resoluution (267 PPI) PixelSense-näyttö on edelleen sama.  Näkyvin ulkoinen uudistus on takapuolen tukijalan uusi saramekanismi, jonka ansiosta laitteen saa entistä vaakatasompaan (165 astetta) esimerkiksi piirtämistä ja kirjoittamista varten.

Laitteelle luvataan 50 % Surface Pro 4:ää parempi akkukesto eli 13,5 tuntia. Microsoftin mukaan kyseessä on markkinoiden kevyin, hiljaisin ja monikäyttöisin kannettava tietokone. Hiljaisuudella viitataa passiivisesti jäähdytettyihin Core m3- ja i5-prosessoreihin ja saataville tulee myös tuulettimella varustettu suorituskykyisempi Core i7 -malli.

Myös erikseen ostettava Surface-kynä on päivitetty uuteen sukupolveen ja se tukee nyt 4096 painetasoa.

Surface Pro tulee Suomessa myyntiin 15. kesäkuuta ja sen hinta on alkaen 959 eurosta ylöspäin. Edullisimmassa mallissa on käytössä Core m3 -prosessori, 4 gigatavua keskusmuistia ja 128 gigatavun tallennuskapasiteetti. Kalleimmassa 2549 euron hintaisessa mallissa on Core i7 -prosessori, 16 gigatavua keskusmuistia ja 512 gigatavua tallennustilaa. Myöhemmin myyntiin on tulossa LTE-yhteydellä varustettu malli Surface Prosta. Surface Pro Signature Type Cover -näppäimistö on saatavilla platinan, viininpunaisen tai koboltinsinisen värisenä, ja uusi Surface-kynä tulee Suomessa saataville platinan värisenä.

Lähde: Microsoft

LG esitteli veden- ja iskunkestävän X Venture -älypuhelimen

23.5.2017 - 12:10 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (8)

LG:n uusi X Venture -älypuhelin sietää pölyä, vettä, iskuja ja korkeita lämpötiloja.

LG on esitellyt tänään uuden X Venture -älypuhelimen, joka on suunniteltu tavallista rajumpaan käyttöön. Uutuus on suojattu vedeltä ja pölyltä IP68-standardin vaatimusten mukaisesti, jonka lisäksi se täyttää neljäntoista eri MIL-STD 810G -sertifikaatin testin vaatimukset (mm. iskunkestävyyden suhteen). Puhelimessa on metallirunko sekä pitävästä materiaalista valmistettu takakuori.

Ohjelmistopuolelta X Venturesta löytyy erityinen Outdoor Essentials -monitoimisovellus, joka sisältää aktiiviseen elämäntyyliin liittyviä toimintoja, kuten barometrin, kompassin, aktiivisuusmittarin, liikuntaträkkerin, sääraportoijan sekä taskulampun. Puhelimen kyljestä löytyy ohjelmoitavissa oleva QuickButton-pikanäppäin, joka tunnistaa kolme erilaista näppäinpainallusta.

Tekniset tiedot:

  • Ulkomitat: 154.0 x 75.8 x 9.29mm
  • Paino: 166,5 grammaa
  • 5,2-tuumainen In-Cell Touch Full HD -näyttö
  • Snapdragon 435 -järjestelmäpiiri
  • Kaksi gigatavua LPDDR3-muistia
  • 32 Gt eMMC-tallennustilaa, muistikorttipaikka
  • LTE-yhteydet, NFC, Bluetooth 4.2, ac-WiFi
  • 16 megapikselin takakamera
  • Viiden megapikselin etukamera 120 asteen laajakulmaobjektiivilla
  • 4100 mAh akku, Quick Charge 2.0 -pikalataus
  • Android 7.0 Nougat

LG tuo X Venturen saataville Pohjois-Amerikassa, Aasiassa, Afrikassa, Latinalaisessa Amerikassa, Lähi-Idässä ja osassa Eurooppaa. Suomen saatavuudesta ja hinnoittelusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Lähde: LG

Maskeerattu Nokia 9 -älypuhelin ranskalaissivuston tarkasteltavana

22.5.2017 - 15:57 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (8)

Ranskalaissivusto esittelee artikkelissaan sinisellä muovikotelolla peitettyä Nokia 9 -älypuhelinta sekä käy läpi sen teknisiä ominaisuuksia.

Ranskalaissivusto Frandroid on julkaissut mielenkiintoisen katsauksen toistaiseksi julkaisemattomasta Nokia 9 -älypuhelimesta. Sivuston mukaan kyseessä on prototyyppilaite, joka on suojattu kulmikkaalla sinisellä ”black case” -kotelolla, jonka tarkoitus on peittää puhelimen muotoilu uteliailta silmiltä.

Koska puhelin on peitettu muovikotelolla, voi sen muotoilusta päätellä vain muutamia näkyvillä olevia seikkoja. Yläpäädyssä näyttäisi sijaitsevan 3,5 mm ääniliitäntä ja yläpäädyn metallikuoressa näyttäisi lisäksi olevan ns. antenniraita. Alapäädyssä kuoren sisältä pilkottaa puolestaan USB Type-C -liitäntä sekä pari kaiutinaukkoa. Näytön alapuolelta löytyy fyysiset kapasitiiviset navigointipainikkeet, joista suorakaiteen muotoinen kotipainike toimii myös sormenjälkitunnistimena.

Laitteen näytöltä otettujen kuvien perusteella rautapuolelta löytyy Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua tallennustilaa sekä 5,3-tuumainen QHD-näyttö, jonka kirkkauden on mitattu olevan jopa 530 nitsiä. Akun kerrotaan tukevan pikalatausta Quick Charge 3.0 -standardin mukaisesti. Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmän mainitaan muistuttavan pitkälti Google Pixel -puhelimista löytyvää hieman muokattua vakio-Androidia.

Laitteen kameran kerrotaan perustuvan kahteen 13 megapikselin kamerasensoriin, joista toinen on ilmeisesti mustavalkoinen ja toinen värillinen. Takakuoren kamerakehyksessä kameran objektiivien alta löytyy kaksois-LED-salama sekä laser-tarkennuksen sensori. Frandroid on myös julkaissut muutaman kameralla otetun kuvan, mutta niiden perusteella ei vielä kannata tehdä suurempia johtopäätöksiä, koska kyse on prototyyppilaitteesta.

Frandroidin jutun prototyyppilaite vaikuttaisi aidolta, mutta paljastuneisiin teknisiin yksityiskohtiin kannattaa silti toistaiseksi suhtautua varauksella, sillä on hyvin mahdollista, että valmistaja testaa tulevista laitteistaan useita erilaisia prototyyppivariantteja.

Lähde & kuvat: Frandroid

VentureBeat: Microsoft julkaisee päivitetyt Surface Pro -2-in-1-kannettavat huomenna

Surface Pro -päivitys tiputtaa ennakkotietojen mukaan laitteen nimestä pois järjestysnumeron. Rautapuolella päivityksen odotetaan olevan maltillinen.

Microsoft tulee pitämään huomenna 23.5 Surface-laitteisiin liittyvän tapahtuman Kiinan Shanghaissa. VentureBeatin saamien tietojen mukaan tapahtumassa julkaistaan päivitetty versio Surface Pro 4 -2-in-1-kannettavasta. Sivuston mukaan Microsoft tiputtaa päivityksen yhteydessä mallin järjestysnumeron, jolloin laitteen nimeksi jäisi vain Surface Pro.

VentureBeatin Evan ’Evleaks’ Blass on saanut pelkän aikataulun varmistamisen lisäksi käsiinsä sarjan kuvia tulevasta Surface Pro -päivityksestä. Käytännössä kuvissa ei ole juurikaan uutta ja laitetta on vaikea erottaa alkuperäisestä Surface Pro 4:stä. Kenties merkittävimmät ulkoiset erot ovatkin lisälaitteiden eli Surface Pen -styluksen ja Type Cover -näppäimistön uudet värivaihtoehdot. Kuvien perusteella värivaihtoehdot tulevat olemaan perinteinen hopea ja musta sekä lähelle Surface Laptopin värivaihtoehtoja osuvat tumma turkoosi ja viininpunainen, mutta tarkemmat värien markkinointinimet saadaan kuulla vasta julkaisun yhteydessä.

Päivitetyn Surface Pron tekniset tiedot eivät ole vielä tiedossa, mutta kaikella todennäköisyydellä tietokoneen prosessorivaihtoehdot on päivitetty nykyisistä Skylakeista uudempiin Kaby Lakeihin. Muistin tai tallennustilan tarjontaan tulee tuskin merkittäviä muutoksia, sillä Surface Pro 4 -sarjaa on jo nyt tarjolla 4 – 16 Gt:n muistilla ja 128 – 1024 Gt:n tallennustilalla. Käytännössä ainut realistinen lisä nykyiseen olisi kahden teratavun vaihtoehto malliston yläpäähän.

Käyttöjärjestelmä tulee olemaan todennäköisesti Surface Laptopin tavoin Windows 10 S, jonka voi päivittää vuoden loppuun saakka ilmaiseksi Pro-versioon. Vuodenvaihteen jälkeen Windows 10 S:n päivittäminen Pro-versioon maksaa noin 50 euroa.

Inteliltä virallinen lausunto: AMD-diiliä ei ole tehty

Fudzilla-sivusto uutisoi aiemmin tällä viikolla, että sopimus AMD:n grafiikkatekniikan lisensoimisesta Intelille olisi tehty. Intelin virallisen lausunnon mukaan huhut sopimuksesta eivät pidä paikkaansa.

Fudzilla-sivuston vetäjä Fuad ”Fudo” Abazovic, julkaisi yllättäen maanantaina uutisen, jonka mukaan Intel ja AMD olisivat solmineet lisenssisopimuksen: Done deal. Uutisen mukaan Intel maksaisi AMD:lle yrityksen grafiikkapatenttien ja/tai IP-grafiikkalohkon käyttämisestä prosessoreissaan.

Uutinen juontaa juurensa HardOCP-sivuston vetäjän Kyle Bennettin alunperin joulukuussa 2016 julkaisemaan uutiseen sopimuksesta. Fudzillan tuore tällä viikolla julkaistu uutinen sisältää samoja virheellisiä olettamuksia, joita käsiteltiin ja selvennettiin io-techin helmikuussa julkaisemassa näkökulmassa: Mistä Intelin ja AMD:n huhutussa yhteistyössä on kyse?

Koska kyseessä on markkinoiden kannalta varsin merkittävä huhu, Intel on ottanut asiaan ytimekkäästi kantaa ja todennut kaikkien huhujen olevan valettta:

In a statement sent to Tech Trader Daily by an Intel spokesperson, the company said ”The recent rumors that Intel has licensed AMD’s graphics technology are untrue.”

Intelin lausunnon voi tulkita vain yhdellä tavalla, yritysten välistä lisensointisopimusta ei ole ainakaan vielä ole syntynyt.

AMD:n osakekurssi nousi huhun seurauksena keskiviikkona 12 %, mutta Intelin lausunnon jälkeen kurssi laski samalle tasolle.

Fudzilla on julkaissut päivityksen alkuperäiseen uutiseensa, jossa se edelleen väittää, että lisensointisopimus olisi tehty jokin aika sitten ja toteaa, että Intel todennäköisesti kiistää sopimuksen olemassaolon loppuun asti.

HardOCP:n ja Fudzillan mukaan AMD:n grafiikkatekniikalla varustettu Intelin prosessori julkaistaisiin ennen tämän vuoden loppua, joten Bennettin ja Abazovicin väitteille ja niiden todenperäisyydelle tullaan saamaan jonkinlainen varmistus.

AMD on julkaisemassa markkinoille tämän vuoden lopulla Raven Ridge -koodinimelliset APU-piirit, joissa on yhdistetty Zen-prosessoriytimiä ja Vega-grafiikka-arkkitehtuuri samalle piisirulle. Kuluttajamarkkinoilla AMD:n grafiikkaominaisuuksilla varustettu Intelin prosessori kilpailisi suoraan AMD:n omien tuotteiden kanssa.

Kuten jo helmikuussa io-techissä totesimme, mahdollisen lisensointisopimuksen taustalla voisi olla yhteinen asiakas Apple, joka on jo pitkään käyttänyt Intelin prosessoreita ja suorituskykyisimmissä tietokoneissaan ja kannettavissa AMD:n grafiikkapiirejä.

Lähteet: Barron’s, Fudzilla