Io-techin testissä MSI:n ja Aoruksen omaan piirilevysuunnitteluun ja jäähdytysratkaisuun perustuvat GeForce GTX 1080 Ti -mallit.
Testissä on MSI:n GeForce GTX 1080 Ti Gaming X 11G- ja Aoruksen GeForce GTX 1080 Ti 11G -mallit, joiden hintataso Suomessa on tällä hetkellä reilu 800 euroa.
Tutustumme artikkelissa molempien näytönohjaimien ominaisuuksiin ja suorituskykytesteissä sekä tehonkulutus-, melu- ja lämpötilamittauksissa vertailukohtina mukana ovat io-techissä jo aiemmin testatut Asuksen ROG Strix- ja NVIDIAn Founders Edition -mallit.
Mukana on myös ylikellotustestit ja suorituskykymittaukset ylikellotettuna.
Lue artikkeli: MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X & Aorus GeForce GTX 1080 Ti
@Sampsa
Asus ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti OC Edition – io-tech.fi
@Jahve3
Silti olisi mukavaa, jos näissäkin olisi suorana referenssinä mukana joitain muita yleisempiä näyttiksiä. :tup: Ei missään nimessä tarvitse olla kaikkia mukana, mutta esimerkiksi 1080 + R9 Fury X voisi olla kaavoissa mukana. Hyvä artikkeli joka tapauksessa. :kahvi:
Työmäärä on muutenkin niin iso, että ei näissä oikein pysty lähtemään sivuraiteille "kun olisi mukavaa". Keskitytään siis siihen asiaan mitä on tarkoitus testata.
Asia harvinaisen selvä. Hyvää jälkeä ehdottomasti, todella hyviä ja kattavia artikkeleita. :tup: Suuret kiitokset siitä.
Onko tulossa vielä muita Ti kortteja testaukseen? esim Zotacin malleja (AMP ja AMP extreme)
Tämäkin testausmäärä on jo varsin kattava, mutta ihan mielenkiinnosta kysyin.
Onko joku syy miksi artikkeli ei näy etusivulla, vaan pelkästään jos klikkaa artikkelit auki?
Paperilla olisi luullut aoruksen jäähdytyksen olevan kaikista järein, mutta näköjään onkin kaikista meluisin ja kuumin.
Asus on kyllä tehnyt hyvää työtä jäähyn kanssa kun noin paljon parempi kuin msi tai aorus. Ilmeisesti tämä sama jäähy on uudessa 1080 11GBPS mallissa. Luulisi, että 1080:lla ei paljon tuulettimen kierrokset nouse ja olisi todella hiljainen kortti.
On, näin lauantaina kaikenlaista muutakin tekemistä 🙂
On mahdollisesti tulossa, mutta täytyy kyllä olla sitten jotain erityistä (koska kuten tämä testi osoittaa niin aika tasoissa ovat kaikki kortit perusasioiden osalta)
Etusivulla näkyy vain "uutiset", eli artikkeleista täytyy erikseen tehdä "julkaisu-uutinen", että se näkyy etusivulla.
Aoruksessa on kylläkin kolme Displayport-liitintä eikä kaksi kuten artikkelissa väitetään.
Niin on, korjattu. Kiitos huomiosta :tup:
Zotacin AMP ja AMP extremet voisivat olla mielenkiitoiset kortit testiin.
Extreme kilpailee aina nopeimman kortin tittelistä ja maksaa maltaita. Selvästi halvempi AMP malli tarjoaa myös kelpo suorituskyvyn reilusti halvemmalla hintalapulla jo testattuihin kortteihin ja varsinkin Extremen korttiin verrattuna.
Kuten jo testit osoittaa että aika rintarinnan kortit seilaavat, niin näkisi kuinka hyvin halvempi AMP pystyy haastamaan ja tarjoamaan rahoille vastinetta ja vieläkö Extreme voi kerskailla nopeimman kortin tittelillä.
Mutta kaikki käy mitä tulee :geek:
Zotac ei ole se aktiivisin valmistaja ja toimija täällä Suomen markkinoilla, Asus, MSI ja Aorus ovat, mutta katsellaan mitä tässä vielä ilmaantuu.
Niin siis tuli jo tpun puolella tuota ihmeteltyä, siis tuossa aoruksessa voi käyttää kyllä hdmi:tä ja dvi:täkin yhtä'aikaa. Se on joko HDMI2 liitin tai dvi-d liitin, hdmi1 liitintä voi käyttää ihan vapaasti dvi:n kanssa.
Juu, näin meillä artikkelissa:
Väääääntyyy….
Ei ihan noin pahasti jos olisin jaksanut ruuvata ruuvin kiinni, mutta joo kyllähän tuo 1,44 kg on ihan kiitettävä mötkö :dead:
NVIDIA Founders Edition: 1,05 kg
Asus ROG Strix: 1,25 kg
MSI Gaming X: 1,25 kg
Aorus: 1,44 kg
:hungry:
Zotacin 1080 Ti -mallit kiinnostaa minua varmaan eniten näistä korteista. Toivon että tulee joskus vielä testiin. Artikkeli oli mielenkiintoinen kun itseltä löytyy MSI:n malli.
Jotenkin ihmeellistä. Gigabytessä on kaksi vaihetta enemmän virransyötössä ja hieman korkeammat kellot – silti se häviää MSI:lle joka testissä :confused::eek:
Puhutko nyt GPU-Z:n base ja turbo-kelloista? Ei niillä ole tekemistä todellisuuden kanssa, katso nuo kuvaaja-analyysit
Jos oikein olen ymmärtänyt niin kaikki 1080 Ti:t alkaa pudottaa kelloja kun lämpötila nousee yli 40 asteen. Tätä en itse usko, mutta jos selaat Titan XP/ 1080 Ti aihetta läpi niin näin siellä muutama on maininnut. Tuli vain mieleen jos tuolla olisi vaikutusta jollain tavalla?
E: Sampsan viesti selittikin jo tuon, mutta silti ihmetyttää mistä tuo 40 astetta tulee? Joku voisi minulle selittää.
Nää Pascal kortit tiputtaa tietyissä lämpötiloissa portaittain kelloja. Alkaa 40c.
Kiitos, opin taas jotain uutta tänään.
Sinänsä ikävää, etten voi verrata kahta lukua paketissa – vaan pitää katsoa testi näytönohjaimista, jos haluaa tietää, kumpi on parempi. Speksien perusteella Gigabyte, mutta todellisuus sanoo toisin :grumpy:
Kiitokset, sait käännytettyä minut ja nyt ymmärrän. 🙂
Juurikin näin, siksi näitä testataan ja tämä(kin) asia aika monelta ulkomaalaiselta sivustolta jää huomioimatta testeissä eli todellinen kellotaajuus 3d-rasituksessa.
Käytännössä mitään maagista kaikki kattavaa vastausta tuohon ei ole. kattos tpusta tuo boost 3.0:n toiminta:
NVIDIA GeForce GTX 1080 8 GB Review
Mutta joka AIB:lla on oma vbios noissa, missä nuo throttle rajat määritellään ja lämpö on vain yksi kellojen throtlaaja: teho(tdp %) ja jännite(vid) ovat ne muut. Toisekseen korteissa on vbiossissa max boost, joka on siis eri kuin tuo boost clock minkä gpu-z:ta näyttää. Eli jos mitään throtlaus rajaa ei ole nyt rikottu, niin msi:n max boost on biossissa käyrän ylin arvo 1835MHz ja gigabyten 1746MHz:iä.
Aorusta en ole päässyt testaamaan, mutta MSI Gaming X ja Strix OC olen. Strixissä HUOMATTAVASTI korvaanpistävämpi, korkeampi ääni kuin Gaming X:ssä. Kuka ikinä onkaan 1080 Ti korttia hommaamassa niin tuo kannattaa ottaa huomioon.
Kiva nähä, että kehitystä tapahtui tuohon rX580 artikkeliin verrattuna näinkin nopeasti. Paljon luettavampi nyt kun kuvat ovat nätisti vierekkäin pienempinä. Sisällysluettelo toki edelleen olis tarpeen.
Ehkä pikkutuunauksena pienentäisin nuo desibelimittari ja lämpömittari kuvat, kun ovat aikalailla "kuvituskuvia". Tai ehkä nuo kuvituskuvat vois jo pikkuhiljaa jättää pois ja tehä vaikka jonkin "testiartikkelin" jossa kuvataan nää testausmenetelmät tarkemmin kuvineen" ja sit vaan jättää linkki siihen jokaiseen. Kuvituskuvilla viittaan kuviin otsikoiden "Melu, Ylikellotustestit, tehonkulutus"
Ite aiheeseen, ihmettelen miten tuo Aoruksen 99 persentiili on noin paljon parempi kuin millään muulla.
Näköjään +100 Mhz enemmän GDDR5X-muisteille maistuu 1080 Ti:lle.
Vaikuttaisko tuo +100mhz noin paljon jos ei muilla korteilla etes +300mhz vaikuta samaa vertaa. Montako testiajoa teette per kortti / per peli?
Edellisestä artikkelista Asuksen ylikellotuksesta saatiin ~5% lisä 99 persentiiliin ylikellotuksesta.
Tässä testissä ylikellotettu asus ei näytä saavuttavan mitään hyötyä ylikellotuksesta 99 persentiilin osalta, mutta Aoruksella pompsahtaa 58,1 -> 64,9, 11%.
Täällä Aorus pomppaa kellottamalla vielä enemmän, 63,7 -> 73,0, +14.6%
Asus 65,8 -> 69,4, +5%
MSI 64,9 -> 67,6, +4%:
Ja Aoruksella oli aina huonoimmat arvot ilman kelloja. Toki pohjalta on helppo ponnistaa, mutta silti vähän hassua, että menestyy sit noin paljon muita paremmin ku lyödään kelloja.
Toki nää on aika pieniä lukuja, ja pienetki muutokset näyttää isoilta.
Niin palatakseni vielä hieman tuohon maksimi boostiin. Senhän periaatteessa voi selvittää afterburnerilla/precision X:llä /yms. ylikellotus softalla laittamalla tdp prossat kaakkoon, thermal limitit niin ylös kuin saa ja vääntämällä jäähyn rpm:t riittävän tasolle että kellot ovat kuormassa vakaat, eikä tietenkään koske kellojen offsetteihin ollenkaan(eli ei ylikellota). W1zzard tuota tpussa hieman sivusi titan X(se eka pascal) revikassaan:
NVIDIA Titan X Pascal 12 GB Review
Ehdottomasti myös yksi AIO kortti testiin, jotta saadaan edes jotain eroja korttien välille 🙂
Vakiona kaikilla samat muistikellot ja Aoruksella alhaisin Gpu-kellotaajuus. Ylikellotettuna kaikilla gpu-kellot melko lailla samoissa 1950-2000 ja Aoruksella +100 Mhz enemmän muisteilla.
Miksi keskimääräisiä? Ite jättänyt niiden tuijottelun viime aikoina kokonaan pois, oikeastaa ihan sama paljon se huippu on kun niihin ei juuri kiinnitä huomiota 60hz näytöllä, nuo dipit taas huomaa. Kyllähän tuo noissa keskimääräisissäkin näyttää kirivän ohi aika nätisti jos ei yhtä selkeästi kuin 99 persentiilissä.
Isoimmat vakaat muistikellot ei välttis ole suorituskyvyn kannalta parhaat mahdolliset. ECC muistia niin alkaa suorituskyky laskemaan, jos liikaa pistää. Oman MSI:n muistit venyy +550, mutta paras suorituskyky tulee +470.
Tuo siis todettu Firestriken graphics scorella ja Superpositionilla.
Ja kannattaa sit kuitenkin muistaa että jokainen kortti on yksilö, muropaketin Aorus ei ehkä kulje yhtä hyvin kuin jonkun toisen saitin Aorus jne.
Mutta nämä testatut mallit on tosiaan niin likellä toisiaan kaikilla osa-alueilla, että käytännössä peli ratkeaa 'ulkonäkökysymyksiin' ja hintaan. Ittellä on toi MSI:n gaming X, ja vähän jäi harmittamaan että tämä puna-musta-lediteema on aika paska. Hinta oli kyllä tosi halpa, 764e mindfactorystä 🙂
Mutta jos nyt oisin ostamassa niin varmaan Aoruksen hankkisin, koska se on hillityimmän näkönen (musta) ja sen 'huomioväritys' on toteutettu RGB-ledeillä jotka saa halutessaan minkä väriseksi haluaa tai voi sammuttaa kokonaan.
Eiköhän tuolla Aoruksen 150%:n power targetilla ole jotain osuutta asiaan, ei tipu kellot edes hetkeksi raskaissa kohdissa.
Kiitoksia artikkelista. Ei paljon eroa ollut, joten testien määrä on riittävä ((aiemmat testit/pelejä mietittäessä), paitsi tietenkin olisin sen proDad v4 testin toivonut tuossa mukan olevan.
GPU n. 71 astetta jäähdytysilma lienee aika lämmintä, jos jää kiertämään koteloon? Jos taas ilma poistuu vain kotelon takaa (kuten toivoa sopii), niin arveluttaa tuon "säleikön" ilmanvastus.
Pitääpäs punnita seuraavankerran kun käyttää titan x irti mitä painaa ekn blokilla ja backplatella varustettuna.
Aika luksus kamaa, montakohan megahashia sekunnissa tai sol/s noista saa irti, jos ne kytkee vierekkäin emolevyyn, kuten kuvassa? MSI afterburnerilla sitten kellotella niitä windows tilassa 🙂
Ei näitä mihinkään leikkirahan näpertelyyn ostella. :kahvi: