Ensimmäiset Radeon Vega Frontier Edition -näytönohjainten hinnat julki

Radeon Vega Frontier Edition on ensimmäinen AMD:n uuteen Vega-arkkitehtuuriin perustuva näytönohjain. Vega Frontier Edition on suunnattu ammattilaismarkkinoille ja pelikäyttöön suunnatut versiot aiotaan julkaista heinäkuun lopulla.

AMD kertoi Computex 2017 -messuilla Radeon Vega Frontier Edition -näytönohjainten saapuvan myyntiin 27. kesäkuuta. Tästä huolimatta ensimmäiset kaupat ovat ehtineet jo listata näytönohjaimet verkkosivuillaan sekä Briteissä että Yhdysvalloissa.

Radeon Vega Frontier Edition -näytönohjaimissa on käytössä täysi Vega 10 -grafiikkapiiri 64 NCU-yksiköllä eli 4096 stream-prosessorilla ja 16 Gt HBM2-muistia (2 x 8 Gt). AMD:n markkinoinnissa käyttämät suorituskykylukemat, eli noin 13 TFLOPSia FP32-tarkkuudella ja noin 25 TFLOPSia FP16-tarkkuudella oli ilmoitettu alakanttiin. Todelliset lukemat Vega Frontier Edition -näytönohjaimille ovat 13,1 TFLOPSia FP32-tarkkuudella ja 26,2 TFLOPSia FP16-tarkkuudella. Varmistuneet suorituskykylukemat tarkoittavat, että Vega 10 -grafiikkapiiri toimii näytönohjaimissa maksimissaan 1600 MHz:n kellotaajuudella.

Myös aiemmin ilmoitettu muistinopeus oli pyöristetty alakanattiin. Mainittu noin 480 Gt/s on todellisuudessa 483 Gt/s, mikä tarkoittaa noin 1,89 Gbps:n nopeudella toimivia HBM-muisteja ((~1,89 Gbps/pin * 1024 pinniä / 8) * 2 HBM2-muistipinoa = ~483 Gt/s).

Kodurin mainitsemista korkeammista kellotaajuuksista nestejäähdytetyllä versiolla ei kumpikaan näytönohjaimet listanneista sivuista mainitse mitään, mutta erot TDP-arvoissa saattaisivat selittää lausunnon. Korkeamman TDP-arvon myötä nestejäähdytetty versio toiminee käytännössä korkeammilla kellotaajuuksilla kuin ilmajäähdetytetty versio. Ilmajäähdytetyn version TDP-arvo on 300 ja nestejäähdytetyn 375 wattia.

Ammattilaiskäyttöön NVIDIAn Titan-näytönohjainten kilpailijaksi suunnattu Radeon Vega Frontier Edition on hinnoiteltu Scan.co.uk-verkkokaupassa ilmajäähdytettynä versiona 1139,99 puntaan eli noin 1302 euroon ja nestejäähdytettynä 1656,49 puntaan eli noin 1892 euroon. Yhdysvaltalaisessa SabrePC-verkkokaupassa verottomiksi hinnoiksi ilmoitetaan 1199 ja 1799 dollaria, eli noin 1073 ja 1610 euroa. Hinnat ovat ennakkotilaushintoja.

Rapoolta edullinen RGB-valaistu mekaaninen näppäimistö

Rapoon uusi mekaaninen VPro V720S tarjoaa RGB-valaistuksen alle 100 euron hintaluokkaan.

Innovatiivisista näppäimistötuotteistaan tunnettu kiinalainen Rapoo on esitellyt uuden mekaanisen VPro V720S -näppäimistön, joka tarjoaa mm. RGB-taustavalaistuksen tavallista edullisempaan hintaluokkaan. RGB-valaistuksen väri on muokattavissa näppäinkohtaisesti ja myös näppäimistön etureunasta löytyy valaistu koristeraita.

Metallisella kansilevyllä varustettu VPro V720S käyttää Rapoon omalle nimelle brändättyjä sinisiä näppäinkytkimiä, joille luvataan 60 miljoonan painalluksen kestoikä. Näppäinpainallusten käsittelystä vastaa 32-bittistä 60 MHz:n ARM-ydintä hyödyntävä V-power3-piiri ja näppäimistö tukee NKRO:ta. Näppäimistön kaikki näppäimet ovat ohjelmoitavissa ja asetuksia voi tallentaa viiteen eri profiiliin, jotka tallentuvat laitteen sisäiseen muistiin.

Rapoo VPro V720S:n kerrotaan tulevan saataville välittömästi ja sen suositushinta on 99 euroa. Valmistajan takuu kattaa kaksi vuotta.

Lähde: Rapoo

Video: Huawei Honor 9 unboksaus ja ensituntumat

16.6.2017 - 08:14 / Sampsa Kurri Mobiili Kommentit (29)

Io-techin testiin saapui tänään julkaistu Huawein uusi 499 euron hintainen Honor 9 -älypuhelin.

Tutustumme myyntipakkauksen sisältöön, otamme ensituntumat laitteesta ja testaamme näytön alapuolelle siirrettyä sormenjälkilukijaa.

Honor 9 on Suomessa erittäin suosittujen Honor 7- ja 8-puhelimien seuraaja ja sen avainomainaisuus on takapuolelta löytyvä kaksoiskamera, joka mahdollistaa kaksinkertaisen optisen hybird-zoomauksen. Sisuksissa on HiSiliconin Kirin 960 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua käyttömuistia, 64 gigatavua tallennustilaa ja 3200 mAh akku. Laite on varustettu Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmällä ja Huawein omalla EMUI 5.1 -käyttöliittymällä.

Honor 9:n ennakkotilaukset alkavat Suomessa Euroopan ensimmäisenä maana tänään ja sen toimitukset alkavat kesäkuun 30. päivä. Suositushinta 4 & 64 Gt:n perusversiolle on 499 euroa ja elokuussa myyntiin tuleva 6 & 128 Gt:n muistiversio maksaa 599 euroa.

Käy tilaamassa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

Creative julkaisi Sound BlasterX AE-5 -äänikortin

Creativen uusi äänikortti on ensimmäinen Sound BlasterX Pro-Gaming -sarjan sisäänrakennettu äänikortti ja varustettu huipputason ESS Sabre32 -sarjan DAC-piirillä.

Creative on julkaissut uuden huipputason DAC:lla varustetun äänikortin pelaajille. Sound BlasterX AE-5 on yhtiön ensimmäinen Sound BlasterX Pro-Gaming -sarjan sisäinen äänikortti.

Sound BlasterX AE-5:n sisällä sykkii jo pitkältä ajalta tuttu, alun perin vuonna 2011 esitelty Sound Core3D -äänipiiri. Äänikortin todellinen myyntiargumentti on kuitenkin sen ESS ES9016K2M Sabre32 Ultra -DAC-piiri, joka lupaa äänelle 122 dB:n dynaamisen alueen ja 32-bittisen/384 kHz:n häviöttömän äänentoiston.

Pelaajat suosivat usein kuulokkeita kaiuttimien sijasta, jonka vuoksi Creative on varustanut Sound BlasterX AE-5:n omalla Xamp-kuulokevahvistimellaan. Sen luvataan tarjoavan 116 dB:n signaali-kohinasuhteen (SNR, Signal to Noise Ratio) ja tukevan 16 – 600 ohmin impedanssin kuulokkeita.

Niin ikään pelaajille suunnattu Scout Mode -ominaisuus on päivitetty 2.0 -versioon. Scout Moden on tarkoitus helpottaa esimerkiksi FPS-peleissä vihollisten paikantamista. 2.0-version myötä Scout Mode tukee älypuhelimeen asennettavaa Scout Radar -sovellusta, joka näyttää kuullun vihollisen arvioidun sijainnin tutkassa.

RGB-valaistus on nykyään oleellinen osa markkinointia käytännössä komponenttiin katsomatta. Myös Creativella on huomattu tämä, jonka vuoksi Sound BlasterX AE-5 on valaistu RGB-LED-valoin. Valaistus kattaa äänikortin etupuolen kaksi koristeraitaa sekä kyljen ja kortin takapuolen Sound BlasterX Pro-Gaming AE-5 -logot.

RGB-juhla ei pääty kuitenkaan vain kortin valaisuun, vaan äänikorttiin on sisäänrakennettu Creativen omaa Aurora Reactive Lighting System -valaistusjärjestelmää tukeva RGB-LED-ohjain. Ohjaimeen voidaan kytkeä maksimissaan neljä RGB-LED-nauhaa ja äänikortin mukana tulee yksi (perusmalli) tai neljä (Pure-malli) 10:llä RGB-LED-valolla varustettua 30 cm pitkää nauhaa.

Sound BlasterX AE-5:n liitinpuolelta löytyy kolme 3,5 mm:n ulostuloa 5.1-kaiuttimia varten, yksi optinen TOSLINK-ulostulo, 3,5 mm:n kuulokeliitäntä, 3,5 mm:n yhdistetty mikrofoni- ja linjasisäänmenoliitäntä. Lisäksi äänikortista löytyy tietenkin yhteensopiva liitin kotelon etupaneelin ääniliittimille.

Creative Sound BlasterX AE-5 tulee saataville kahtena eri versiona. Perusversio on väritykseltään musta ja Pure-versio valkoinen. Versioiden ainoat erot ovat värityksessä, mukana tulevien RGB-LED-nauhojen määrässä ja saatavuudessa. Perusversio saapuu myyntiin heinäkuun aikana 149,99 dollarin ja Pure-versio elokuussa 179,99 dollarin verottomaan suositushintaan. Pure-versio tulee saataville vain Creativen omaan verkkokauppaan.

AMD julkaisi Radeon Software 17.6.2 -ajurit pika-aikataululla edellisten perään

Uudet ajurit korjaavat 17.6.1-ajureista löytyneen bugin, joka yhdessä DiRT 4 -pelin viimeisimmän päivityksen kanssa laski suorituskyvyn poikkeuksellisen heikoksi 8-kertaisella MSAA-reunojenpehmennyksellä.

AMD on julkaissut uudet Radeon Software -ajurit näytönohjaimilleen. Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.6.2 -ajurit ovat saatavilla Windows 7-, 8.1- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat kaikkia yhtiön GCN-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia.

Radeon Software 17.6.2 -ajurit korjaavat 17.6.1 -ajureista löytyneen bugin DiRT 4 -pelin uusimman päivityksen kanssa. 17.6.1 -ajurit yhdessä pelin uusimman päivityksen kanssa laskevat suorituskyvyn poikkeuksellisen matalaksi, jos käytössä on 8-kertainen MSAA-reunojenpehmennys. 17.6.2-ajureilla suorituskyky pysyy odotusten mukaisena myös 8x MSAA:lla.

DiRT 4 -korjausta lukuunottamatta uudet 17.6.2-ajurit ovat käytännössä identtiset Radeon Software 17.6.1 -ajureiden kanssa. Voit tutustua ajureiden tiedossa oleviin ongelmiin niiden julkaisutiedotteesta.

Lataa AMD:n ajurit täältä

Näytönohjainvalmistajilta luvassa NVIDIAn grafiikkapiireihin perustuvia laskentakortteja virtuaalivaluuttojen louhintaan

Valmistajat ovat todenneet näytönohjainten menekin nimenomaan louhintakäytössä olevan jo niin suurta, että on kannattavaa julkaista siihen erikoistuneita laskentakortteja.

Netissä on viime aikoina liikkunut huhuja erillisistä virtuaalivaluuttojen louhintaan tarkoitetuista, NVIDIAn grafiikkapiireihin perustuvista laskentakorteista. Nyt huhut ovat saaneet lihaa luidensa ympärille, sillä VideoCardz on saanut käsiinsä usean valmistajan laskentakorttisuunnitelmia.

Yhteistä kaikille paljastuneille laskentakorteille on NVIDIAn ennen näkemättömien grafiikkapiiriversioiden käyttö. Laskentakortit käyttävät teknisesti GP104- ja GP106-piirejä, mutta P100-laskentapiiristä tuttuun tapaan niiden nimestä on tiputettu G pois. GP106-grafiikkapiiristä on käytössä P106-100-versio ja GP104:stä P104-100-versio. Toinen yhteinen seikka on näyttöliitinten puuttuminen, eli louhintaan tarkoitettuja laskentakortteja ei ole mahdollista käyttää näytönohjaimina.

Asukselta on luvassa tässä vaiheessa yksi virtuaalivaluuttojen louhintaan erikoistunut laskentakortti. Mining-P106-6G-nimen saanut laskentakortin grafiikkapiiri on varustettu 1280 CUDA-ytimellä, jotka toimivat 1506 MHz:n perus- ja 1708 MHz:n Boost-kellotaajuudella. 192-bittisen muistiväylän jatkeena on 6 gigatavua 8 Gbps:n GDDR5-muistia ja virtaa kortille syötetään yhdellä 6-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä.

MSI avaa oman pelinsä kahdella louhijalla, P104-100 Minerillä ja P106-100 Minerillä. Laskentakorttien kellotaajuudet eivät ole vielä selvillä, mutta P106 on varustettu kuudella gigatavulla GDDR5- ja P104 kahdeksalla gigatavulla GDDR5X-muistia. P106-100 Miner käyttää MSI:n OC-malleista tuttua kahden tuulettimen jäähdytysratkaisua ja P104-100 Miner Aero-sarjasta tuttua radiaalipuhaltimeen perustuvaa jäähdytintä.

Colorful on keskittynyt lähinnä Aasian markkinoihin, mutta se ei ole este virtuaalivaluuttojen louhinnalle. Yhtiöltä on luvassa ainakin P106-100-grafiikkapiiriin perustuva laskentakortti, joskin VideoCardzin käsiinsä saama tietolomake vihjaa kahdesta eri mallista, WK1:stä ja WK2:sta. Laskentakortin muut tiedot eivät sisällä vastaavia vihjeitä, vaan lupaavat identtiset kellotaajuudet ja muistimäärät Asuksen Mining-P106-6G:n kanssa.

Malesialaisen Goldfries-sivuston mukaan myös EVGA olisi julkaisemassa oman louhintakorttinsa. Sen nimeksi kerrotaan laskentakortille vähintäänkin erikoinen GeForce GTX 1060 6G P106, mutta kyse voi olla kommunikaatiokatkoksesta sivuston ja sen lähteen välillä. EVGA:n mallin tekniset ominaisuudet ovat identtiset Asuksen ja Colorfulin P106-mallien kanssa. Myyntiin sen kerrotaan tulevan rajoitettuna eränä 10. heinäkuuta.

Goldfries esittää sivuillaan myös kaksi mielenkiintoista väitettä: suositushinnan EVGA:n mallille sekä takuutiedot. Suositushinnan kerrotaan olevan malesiassa 1220 ringittiä eli noin 256 euroa. Mikäli hinta pitää paikkaansa, se sijoittuisi Malesian hintatasossa GTX 1060 -näytönohjainten edullisempaan päähän, muttei missään nimessä halvimmaksi malliksi.

Sivuston tietojen mukaan NVIDIA rajoittaa kaikkien louhintakäyttöön tarkoitettujen laskentakorttien takuun vain kolmeen kuukauteen. Takuutietojen paikkansa pitävyyttä on luonnollisesti mahdotonta varmistaa vielä, mutta io-tech palaa astialle heti kun saamme käsiimme varmistettua tietoa.

Microsoftin uudet Surface-tietokoneet myyntiin tänään Suomessa

Microsoft aloitti uusien Surface-tietokoneidensa myynnin tänään Suomessa. Hinnat alkavat Surface Pron 959 eurosta.

Microsoftin uusien Surface-tietokoneiden, eli Surface Laptopin, Surface Pron ja Surface Studion myynti alkoi tänään Suomessa.

13,5-tuumaisella näytöllä varustettu 1,25 kg:n painoinen metallirakenteinen Surface Laptop on varustettu oletuksena kevyemmällä Windows 10 S -käyttöjärjestelmällä, joka tukee vain Windows-kaupasta asennettavia sovelluksia. Halutessaan käyttäjä voi kuitenkin siirtyä 31. joulukuuta mennessä maksutta käyttämään tavallista Windows 10 Prota. Surface Laptopin suositushinnat alkavat 4 & 128 Gt:n Core i5 -mallin 1169 eurosta ja päätyvät 16 & 512 Gt:n Core i7 -mallin 2549 euroon. Värivaihtoehtoja ovat platina, viininpunainen, koboltinsininen sekä grafiitinkultainen.

Viidennen sukupolven Surface Pro -taulutietokone on varustettu edeltäjänsä tapaan 12,3-tuumaisella näytöllä ja se muuntuu erikseen myytävän magneettikiinnitteisen näppäimistön sekä rakenteeseen integroidun portaattomasti säätyvän tukijalan avulla hybridikannettavaksi. Windows 10 Pro -käyttöjärjestelmällä varustetun laitteen akunkestoksi ilmoitetaan 13,5 tuntia. Surface Pron hinnat alkavat 959 eurosta (4 & 128 Gt, Core m3) ja päätyvät 3199 euroon (16 Gt, 1 Tt, Core i7).

Surface Studio on integroidulla 28-tuumaisella 4500 x 3000 pikselin kosketusnäytöllä varustettu tehotyöasema, joka muuntautuu saranoidun jalkansa ansiosta kosketuksella, kynällä tai Surface Dial -ohjaimella käskytettäväksi digitaaliseksi luovan työn piirtoalustaksi. Surface Studion lähtöhinta on 3699 euroa (8 Gt, 1 Tt, Core i5, GeForce GTX 965M) ja kalleimmasta mallista (32 Gt, 2 Tt, Core i7, GeForce GTX 980M) pyydetään 5149 euroa.

Tutustuimme uusiin Surface-malleihin pikaisesti toissapäivänä Helsingissä järjestetyssä Creator-tapahtumassa ja ainakin Surface Laptop nähdään io-techin kokeilussa vielä tämän kesän aikana. Surface Pro vaikutti melko pitkälti edeltäjämallilta asiaankuuluvin parannuksin, Surface Studio vaikutti sopivan erityisesti tehotyöasemaksi graafista työtä tekeville ja Surface Laptop vaikutti sirolta, jämäkältä ja tyylikkäältä reissukannettavalta.

NVIDIA julkaisi Destiny 2 -pelibundlen huippunäytönohjaimilleen

NVIDIAn uusi pelibundle antaa GeForce GTX 1080- tai GTX 1080 Ti -näytönohjaimen ostajalle Destiny 2 -pelin lunastamiseen oikeuttavan kupongin ja pääsyn sen beetatestiin.

Näytönohjainvalmistajilla on tapana julkaista aika ajoin erilaisia kampanjoita, joista yhtiön näytönohjaimen ostavat saavat kaupanpäällisiksi esimerkiksi pelejä. Tällä kertaa uuden kylkiäiskampanjan on startannut NVIDIA, joka on yhdistänyt voimansa Activisionin ja Bungien kanssa Destiny 2:n merkeissä.

NVIDIAn uudessa kylkiäiskampanjassa GeForce GTX 1080- tai GTX 1080 Ti -näytönohjaimen tai sellaisen sisältävän tietokoneen ostavat käyttäjät saavat kaupanpäällisiksi kupongin Destiny 2 -peliin. Kupongilla voi lunastaa paitsi itse pelin kun se julkaistaan, myös pääsyn sen avoimeen beetatestiin ennen muita käyttäjiä. Destiny 2:n PC-versio julkaistaan virallisesti 24. lokakuuta. Avoin beetatesti pidetään tarkemmin määrittelemättömänä ajanjaksona elokuussa.

Kampanja on voimassa vain kaksi viikkoa ja päättyy 27. kesäkuuta. Valitettavasti NVIDIAn GeForce-sivujen brittiversio ei ole vielä päivittynyt Destiyn 2 -sivujensa osalta, joten toistaiseksi kampanjaan osallistuvien kotimaisten liikkeiden kirjo on tuntematon. NVIDIA päätti aiemmin tänä vuonna sitoa kampanjakoodit kampanjaan kuuluviin näytönohjaimiin ja aluelukita ne tarkoituksenaan hillitä kylkiäisten myyntiä edelleen. Toistaiseksi ei ole saatu varmistusta ovatko rajoitukset edelleen voimassa.

Vuotanut testitulos paljasti 16-ytimisen Ryzen Threadripperin 1950X-malliksi

AMD:n tulevista Ryzen Threadripper -prosessorimallistosta on nähty netissä aiemmin väärennetty taulukko. Vuotanut Geekbench-testitulos paljasti 16-ytimisen mallin oikean nimen ja tiedot.

AMD esitteli Computex 2017 -messuilla Ryzen Threadripper -prosessoria liveyleisön edessä, mutta prosessoreiden yksityiskohdat jäivät edelleen hämärään. Netissä on liikkunut aiemmin väitetty taulukko Ryzen Threadripper -mallistosta, mutta sen tiedetään olevan väärennös.

Nyt Ryzen Threadripper -prosessoreista on saatu ensimmäiset yksityiskohdat julki, kiitos vuotaneen Geekbench 4.1.0 -testituloksen. Testitulos on jo poistettu PrimateLabsin tietokannasta, mutta muun muassa ChipHellin käyttäjä futchi ehti ottaa kuvankaappauksen sivusta ajoissa. Kuvankaappaus paljastaa yhden 16-ytimisen variantin nimeksi Ryzen Threadripper 1950X.

Vuotaneessa testituloksessa 16-ytiminen, 3,4 GHz:n peruskellotaajuudella toimiva Ryzen Threadripper saa yhden ytimen testeissä tuloksekseen 4167 ja moniydintestissä 24539 pistettä. Testitietokannasta edelleen löytyvät Threadripper 1950X -tulokset vaihtelevat yhdellä ytimellä 3917 – 4216 pisteen ja kaikilla ytimillä 24120 – 24816 pisteen välillä. Tuloksista ei kannata tässä vaiheessa vetää pitkälle vieviä johtopäätöksiä, sillä ne ovat käytännössä samaa tasoa 8-ytimisten Ryzen-prosessoreiden kanssa, mikä viittaa yhteensopivuusongelmiin testiohjelman nykyisen version ja Threadripperin välillä.

Nettiin vuotaneiden Engineering Sample -tietojen perusteella prosessorin Boost-kellotaajuuden pitäisi olla 3,7 GHz ja kuvankaappauksen ottaneen futchin mukaan XFR-kellotaajuus olisi 3,8 GHz. Geekbench ei näytä selviävän prosessorin tunnistamisesta täysin kunnialla, sillä sen mukaan prosessorissa olisi peräti 128 Mt L3-välimuistia, vaikka todellisuudessa sitä on 32 Mt.

VideoCardz on kerännyt talteen eri lähteistä löytämiään tietoja AMD:n tulevista prosessoreista. Useimmat tiedot ovat yksinkertaisia Engineering Sample -mallien nimikoodeja, mutta mukaan on löydetty myös Alienwaren kokoonpanosta löytynyt 12-ytiminen Threadripper. 12-ytimisen mallin nimeksi kerrotaan Ryzen Threadripper 1920, mikä sopii sinänsä hyvin 16-ytimisen 1950X:n pariksi.

Ryzen Threadripper -prosessorit saapuvat markkinoille Alienwaren kokoonpanojen mukana 27. heinäkuuta. Prosessoreiden jälleenmyynnin alkamisesta ei ole toistaiseksi saatavilla tietoa, mutta joidenkin huhujen mukaan se tapahtuisi elokuun alkupuolella. Io-tech kertoo lisää Ryzen Threadripperin aikatauluista heti, kun saamme asiasta varmaa tietoa.

Päivitys:

Vaikka uutisessa mainittu tulos on jo poistettu, löytyy PrimateLabsin tietokannasta edelleen useita muita Ryzen Threadripper 1950X -tuloksia. Uutiseen lisätty muiden testiajojen tuloksia.

Be Quietilta uusi vaakamallinen Shadow Rock TF 2 -prosessoricooleri

Be Quietin uusi vaakamallinen Shadow Rock TF 2 -prosessoricooleri saapuu kauppoihin 60 euron suositushintaan.

Be Quiet on laajentanut coolerivalikoimaansa uudella Shadow Rock TF 2 -mallilla, jota se esitteli kuun alussa järjestetyillä Computex-messuilla. Kyseessä on seuraaja Shadow Rock TopFlow -mallille, jota on paranneltu useilta eri osin. Vaakamallisen coolerin jäähdytystehoksi ilmoitetaan 160 wattia (TDP).

Shadow Rock TF 2:n rakenne koostuu horisontaalisesta alumiinisesta jäähdytysrivastosta, viidestä kuusi millimetriä paksusta kuparilämpöputkesta sekä nikkelöidystä kuparipohjasta. Osa jäähdytysrivoista on myös suorassa kontaktissa pohjan kanssa, joka tehostaa lämmön siirtymistä ja tukevoittaa rakennetta. Coolerin aktiivijäähdytyksestä vastaa 135 mm:n PWM-ohjattava SilentWings-tuuletin.

Tekniset tiedot:

  • Ulkomitat: 137 x 165 x 112 mm (P x L x K)
  • Paino: 680 g
  • Materiaali: alumiinirivasto, kuparipohja ja -lämpöputket
  • Jäähdytysripojen määrä: 61 kappaletta
  • Lämpöputket: 5 x 6 mm
  • 135 mm SilentWings-tuuletin (1400 RPM, 67,8 CFM, 24,4 dBA, 2,1 mm H2O)
  • Yhteensopivuus: Intel LGA 775 / 115x / 1366 / 2011(-3) Square ILM; AMD AM2(+) / AM3(+) / AM4 / FM1 / FM2(+)
  • Takuu: 3 vuotta

Shadow Rock TF 2 tulee saataville välittömästi 60 euron suositushintaan. Valmistaja lupaa coolerilleen kolmen vuoden takuun.

Lähteet: lehdistötiedote, Be Quiet!