Lian Li julkaisi PC-T70-testipenkin

19.5.2017 - 18:02 / Petrus Laine Tietotekniikka Kommentit (0)

Lian Li PC-T70 tarjoaa useasti komponentteja vaihtaville käyttäjille helppokäyttöisen testipenkin, joka kykenee simuloimaan suljettua koteloa T70-1-lisäosan turvin.

Itsestään verrattain vähän ääntä pitävä kotelovalmistaja Lian Li on julkaissut uuden PC-T70-testipenkin. PC-T70 on suunnattu etenkin useita eri komponentteja testaaville käyttäjille ja arvostelijoille, jotka arvostavat helppoa pääsyä tietokoneen eri osiin.

Tietokoneen emolevy asetetaan testipenkkikotelon päälle. Tilaa ja tukiruuveja on mATX- ATX- ja E-ATX-standardeja noudattaville emolevyille. Emolevyn alle jäävä tila on varustettu paikoilla 1 – 2 3,5-tuumaiselle ja 1 – 5 2,5-tuumaiselle kiintolevylle sekä virtalähteelle. Emolevypaikan viereltä löytyy yhteensä kuusi läpivientiä kaapelivetojen helpottamiseksi. Testipenkin etupuolelta löytyy kaksi USB 3.0 Type-A -liitintä, kuuloke- ja mikrofoniliitännän sekä virta- ja resetpainikkeet.

Lian Li PC-T70-testipenkin tueksi julkaistiin T70-1-lisäosa, joka mahdollistaa simuloidun suljetun kotelon rakentamisen emolevyn ympärille. T70-1:n sivuilla on paikat 240 – 280 mm:n jäähdyttimille, jonka lisäksi sen takaseinästä löytyy paikka 120 – 140 mm:n tuulettimelle. Kylkien tuuletinaukot on varustettu irroitettavilla pölyfilttereillä. T70-1:n kanssa prosessorijäähdyttimen maksimikorkeus on 180 mm.

Mustaksi pinnoitetusta alumiinistä ja teräksestä valmistetun testipenkin viralliset mitat ovat 432 x 316 x 416 millimetriä ja painoa paketilla on 2,95 kg. Lian Li ei ole kertonut T70-1-lisäosan mittoja, mutta se on valmistettu läpinäkyvästä akryylipleksistä ja mustaksi pinnoitetusta teräksestä ja painoa sillä on 1,93 kg.

Lian Li ei ole tiedottanut kotelon hinnoittelusta Euroopassa, mutta PC-T70-testipenkki T70-1-lisäosan kera on hinnoiteltu Newegg-verkkokaupassa 189,99 dollariin.

Lähteet: TechPowerUp, Lian Li

AMD julkaisi Radeon Software 17.5.2 -ajurit parantamaan Prey-pelin suorituskykyä

19.5.2017 - 17:22 / Petrus Laine Tietotekniikka Kommentit (0)

Uudet Radeon Software 17.5.2 -ajurit parantavat Radeon RX 580:n suorituskykyä Prey-pelissä parhaimmillaan 4,5 prosentilla.

AMD on julkaissut uudet Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.5.2 -ajurit näytönohjaimilleen. Ajurit ovat saatavilla Windows 7-, 8.1- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat kaikkia GCN-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia.

Radeon Software 17.5.2 -ajureiden merkittävin parannus on parhaimmillaan 4,5 % parempi suorituskyky Prey-pelissä Radeon RX 580 8 Gt -näytönohjaimella. Lisäksi ajurit korjaavat kaatumisongelmia NieR: Automata -pelissä, pitkät latausajat Forza Horizon 3:ssa, bugin käytössä olevien näytönohjainten näyttämisestä Radeon Software -hallintapaneelissa Multi GPU -kokoonpanoissa sekä Radeon RX 550 -näytönohjaimien kaatumisongelman tietokoneen käynnistyessä lepo- tai horrostilasta. Voit tutustua listaukseen tiedossa olevista bugeista ajureiden julkaisutiedotteessa.

Lataa AMD:n ajurit täältä

Uusi artikkeli: Katsauksessa mekaaniset näppäimistöt – kevät 2017

19.5.2017 - 13:49 / Juha Kokkonen Tietotekniikka Kommentit (53)

io-tech katsasti mekaanisia näppäimistöjä yhdeksältä eri valmistajalta. 130-200 euron hintaluokasta.

io-techin historian ensimmäisessä näppäimistöartikkelissa tehdään katsaus markkinoille viime aikoina tulleisiin mekaanisiin näppäimistöihin. Mukaan valikoimme mallit Asukselta, Blackstormilta, Corsairilta, Creative SoundBlasterX:ltä, Kingston HyperX:ltä, Logitechilta, Misteliltä, Roccatilta ja Tesorolta. Tavoitteena oli haalia mukaan toteutukseltaan ja kytkintyypiltään mahdollisimman erilaisia malleja.

Tutustumme artikkelissa jokaisen näppäimistön fyysiseen toteutukseen, teknisiin ominaisuuksiin, kytkintyyppiin, näppäintuntumaan sekä ohjelmistoon käytännön käyttökokemuksien pohjalta. Jokaista testinäppäimistöä on käytetty jokapäiväisessä työkäytössä noin viikon ajan.

Loppuvuoden aikana io-techissä on suunnitelmissa tutustua myös edullisemman pään mekaanisiin näppäimistöihin sekä mekaanisten näppäimistöjen tekniikkaan erillisen katsauksen muodossa. Kuulemme mieluusti palautetta ja parannusehdotuksia tähän artikkeliin ja tuleviin näppisjuttuihin liittyen.

Lue artikkeli: Katsauksessa mekaaniset näppäimistöt – kevät 2017

Khronos julkaisi OpenCL 2.2:n, tulevaisuudessa rajapinta yhdistyy Vulkaniin

18.5.2017 - 16:11 / Petrus Laine Tietotekniikka Kommentit (3)

OpenCL:n ja Vulkanin yhdistyminen tuo avoimiin rajapintoihin luottaville käsiin sekä grafiikkaan että GPGPU-laskentaan saumattomasti kykenevän rajapinnan.

Useita avoimia rajapintoja kehittävä ja ylläpitävä Khronos on julkaissut GPGPU-laskentaan keskittyvästä OpenCL:stä uuden 2.2-version. Samalla yhteenliittymä on julkaissut rajapinnan ja sen yhteensopivuustestien lähdekoodit vapaaseen jakeluun GitHubissa.

OpenCL 2.2:n ja sen rinnalla 1.2-versioon päivitetyn SPIR-V:n merkittävin uudistus on täysi tuki OpenCL C++ -kerneliohjelmointikielelle. OpenCL 2.2:n julkaisu on merkittävä myös SYCL 2.2 -rajapinnalle, joka luottaa OpenCL:n uuteen versioon mahdollistaakseen C++-ohjelmoinnin ”single source” -periaatteen mukaisesti ajettavaksi OpenCL-kiihdytettynä heterogeenisillä prosessoreilla, kuten APU-piireillä.

Uusien rajapintaversioiden sijasta lehdistötiedotteen merkittävin uutinen koskee kuitenkin Khronoksen tulevaisuuden suunnitelmia. Lehdistötiedotteen mukaan Khronos työskentelee parhaillaan yhdistääkseen OpenCL:n Vulkan-grafiikkarajapintaan.

Khronoksen avoimien vaihtoehtojen yhtenä suurimmista ongelmista Microsoftin DirectX:ään verrattuna on pidetty Vulkanin ja OpenGL:n sitoutumista puhtaasti grafiikkarajapinnoiksi ja OpenCL:n laskentarajapinnaksi ilman, että rajapintojen välinen yhteistyö onnistuisi helposti ja luontevasti. Kun OpenCL saadaan yhdistettyä osaksi Vulkania, tulee se tarjoamaan varteenotettavamman kilpailijan Direct3D:n ja DirectComputen yhteistyölle.

Google esitteli Android O:n uudistuksia ja kevyemmän Android Go -käyttöjärjestelmän

18.5.2017 - 00:48 / Petrus Laine Mobiili Kommentit (12)

Android Go perustuu aina uusimpaan Android-versioon ja on optimoitu gigatavun tai alle muistia omaaville puhelimille.

Googlen jokavuotinen I/O-tapahtuma on käynnissä parhaillaan San Franciscossa. Yhtiö on ehtinyt jo esittelemään tapahtumassa sekä Android Go -käyttöjärjestelmän että tulevan Android O -version uusia ominaisuuksia ja julkaisuikkunan ja paljastamaan, että maailmassa on jo yli 2 miljardia Android-laitetta.

Android Go on pian jo unohtuneen Android One -ohjelman henkinen jatkaja. Se on keveämpi versio Android-käyttöjärjestelmästä, joka on tarkoitettu puhelimille, joissa on gigatavu tai alle muistia. Googlen mukaan käyttöjärjestelmä on saanut paljon inspiraatiota hitaampien yhteyksien maihin tarkoitetusta YouTube Go -ohjelmasta.

YouTube Go:n tavoin Android Go pärjää täysveristä veljeään pienemmillä datamäärillä ja keveämmällä raudalla. Sen pika-asetuksiin lisätään käytetyn dataliikenteen seurantaan tarkoitettu kuvake, jonka kautta operaattorit voivat näyttää käytössä olevan datapaketin jäljellä olevan osuuden. Kaikki käyttöjärjestelmän mukana tulevat ohjelmat ovat käyneet saman keventämisprosessin ja ulkopuolisten kehittäjien pitää noudattaa Googlen Building for Billions -ohjeistuksen neuvoja keveiden ohjelmien kehittämisestä.

Ensimmäiset Android Go -puhelimet tullaan julkaisemaan vuonna 2018.

Android O:n uudistukset oli jaettu kahteen osaan: Fluid Experiences eli käyttökokemuksen sulavoittamiseen keskittyvät ominaisuudet ja Vitals eli Android-käyttöjärjestelmän sisäiseen toimintaan liittyviin ominaisuuksiin.

Fluid Experiencesin ominaisuuksista osa, kuten kuva kuvassa -toiminto, oli tiedossa jo etukäteen. Ominaisuus mahdollistaa esimerkiksi videopuhelun tai YouTube-videon pyörittämisen pienessä ikkunassa samalla kun käyttää puhelimen muita ohjelmia.

Toinen Fluid Experiences -ominaisuus on Notification Dots, joka lisää ohjelmien kuvakkeiden päälle pienen huomiopisteen silloin, kun ohjelmalla on uusia ilmoituksia. Ohjelmakohtaiset ilmoitukset voi lukea yksinkertaisesti painamalla sen kuvaketta pitkään.

Kaksi viimeistä Fluid Experiences -ominaisuutta keskittyvät helpottamaan tekstinsyöttöä. Google laajentaa Chromesta tutun Autofill- eli tekstikenttien automaattisen täytön tukemaan myös muita ohjelmia. Tämä helpottaa esimerkiksi kirjautumista ohjelmissa, jotka eivät muista käyttäjätunnuksia automaattisesti. Smart Paste Selection on puolestaan uusi ominaisuus, joka tunnistaa Googlen neuroverkkojen avulla kopioitavan tekstin tyypin ja kopioi esimerkiksi kaksoisnapautuksella koko nimen, osoitteen tai puhelinnumeron.

Vitals -puolen päivityksiä ovat esimerkiksi puhelimen käynnistysajan puolittaminen ja nopeammin käynnistyvät ohjelmat. Androidin kehittäjätyökaluihin on lisätty mahdollisuus eri ohjelmien verkkoyhteyksien, prosessoriajan ja muistin käytön seurantaan. Virallisesti tuettuihin ohjelmointikieliin on lisätty puolestaan Javan ja C++:n rinnalle Kotlin. Myös tietoturvaa on tuotu enemmän esille Google Play Protectin avulla. Jatkossa esimerkiksi Google Play kertoo käyttäjälle skannanneensa puhelimeen asennetut sovellukset haitakkeiden varalta. Käytännössä ominaisuus on ollut mukana jo Android 4.2:sta lähtien, mutta piilotettuna käyttäjältä.

Android O tullaan julkaisemaan loppukesästä, mutta sen virallisen beetaversion voi ladata jo nyt Android Beta Program -sivuilta.

Lähteet: Google, GSMArena, PhoneArena

Video: Katsauksessa Asuksen ROG Maximus IX Extreme -emolevy

17.5.2017 - 16:34 / Sampsa Kurri Kommentit (16)

Io-techin testilabraan saapui ihmeteltäväksi Asuksen Z270-piirisarjamalliston lippulaiva eli ROG Maximus IX Extreme -emolevy, jonka hintalappu on 750 euroa.

Tutustumme videolla myyntipakkauksen sisältöön, katsastamme emolevyn ominaisuuksia ja asennamme mukana tulevan custom-loop-nestekierron osaksi tarkoitetun monoblock-jäähdytysblokin paikoilleen.

LGA 1151 -kantaisille 6. ja 7. sukupolven Core-prosessoreille tarkoitettu ROG Maximus IX Extreme -emolevy on E-ATX-standardin kokoinen emolevy on varustettu erittäin kattavilla ominaisuuksilla. Bitspowerin monoblock-blokki peittää alleen prosessorin, virransyötön ja yhden M.2 SSD:n, mutta 750 euron hintalapulla emolevy jää myyntimenestyksen sijaan lähinnä PR-osaston markkinointitempaukseksi ja konseptiksi.

Käy tilaamassa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

Vuoden 2017 uudet metallikuoriset Galaxy J -älypuhelimet pressikuvavuodon kohteena

17.5.2017 - 13:57 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (6)

Vuotaneet promo- ja pressikuvat paljastavat Samsungin tulevien Galaxy J 2017 -älypuhelimien ulkomuodon ja keskeisimmät ominaisuudet.

Samsungin toistaiseksi julkaisemattomat vuoden 2017 versiot Galaxy J5- ja Galaxy J7 -älypuhelimista ovat joutuneet kattavan lehdistö- ja promokuvavuodon kohteeksi. Vuodon perusteella uusien Galaxy J -mallien keskeisimpiä uudistuksia tulevat olemaan kokonaan metallinen kuorirakenne, edistyneemmät kamerat sekä sormenjälkitunnistin.

Muotoilultaan uudet Galaxy J -mallit ovat menneet pyöristetympään suuntaan ja etupuolelta ne muistuttavat lähes täysin kalliimpia Galaxy A 2017 -malleja. Taustapuolelta puhelimet eroavat puolestaan merkittävästi metallikuoren ja sen ylä- sekä alalaitaan toteutettujen ”antennikaarien” myötä.

Vuotaneissa promokuvissa uusia Galaxy J -puhelimia vertaillaan viimevuotisiin malleihin. Galaxy J7 2017:n keskeisiä ominaisuuksia ovat 5,5-tuumainen Full HD Super AMOLED -näyttö, kolme gigatavua RAM-muistia ja 3600 mAh akku. Galaxy J5 2017:n keskeisimpiä ominaisuuksia ovat puolestaan 5,2-tuumainen HD Super AMOLED -näyttö, kaksi gigatavua RAM-muistia ja 3000 mAh akku. Molempia malleja yhdistää 1,6 GHz:n Exynos 7870 -järjestelmäpiiri, Cat.6-luokan LTE-yhteydet, 16 gigatavun eMMC-tallennustila, 13 megapikselin etukamera salamalla, 13 megapikselin takakamera valovoimaisella f1.7-objektiivilla sekä Android Nougat -käyttöjärjestelmä.

Uusien Galaxy J 2017 -mallien julkaisun arvellaan olevan lähellä, mutta ajankohdasta ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa. Saksalais- ja hollantilaislähteiden mukaan uutuusmallien suositushinnat tulevat olemaan 279 ja 339 euroa.

Lähteet: Tweakers.net, WinFuture, SamMobile (1)(2)

Kaksi ylemmän hintaluokan julkaisematonta Nokia-älypuhelinta vilahtavat promovideolla

17.5.2017 - 13:10 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (12)

HMD Globalille työskentelevän valokuvaajan Vimeoon lipsauttama video paljastaa kaksi julkaisematonta Nokia-älypuhelinta.

Nettiin pääsi eilen livahtamaan mielenkiintoinen video, joka paljastaa pari toistaiseksi julkaisematonta Nokia-älypuhelinta. Viralliselta vaikuttavalla videolla esiintyvien ennennäkemättömien puhelimien epäillään olevan Nokian tulevia ylempien hintaluokkien malleja.

Kyseinen promovideo julkaistiin Vimeo-videopalvelussa ”Nokia Reveal Film” -nimellä ja se on jo sittemmin poistettu näkyvistä. Videon julkaisi omalla tilillään brittiläinen George Chevalier Lewis, joka on toiminut aiemmin Nokian johtavana brändivalokuvaajana ja nyttemmin työskentelee yhteistyössä HMD Globalin kanssa.

Noin puoliminuuttisella videolla esiintyy neljä Nokia-älypuhelinta useista eri kuvakulmista. Kaksi oikeanpuolimmaista mallia ovat jo aiemmin julkaistut Nokia 3- ja Nokia 5 -puhelimet, mutta kaksi vasemmapuolimmaista ovat toistaiseksi julkaisemattomia. Arvioiden mukaan reunimmainen lasisella takakuorella ja kaksoiskameralla varustettu malli olisi huippumalli Nokia 9. Sen oikealla puolella olevaa toinen mysteerimalli saattaa puolestaan olla joko 7- tai 8-malli.

Huhujen mukaan Nokia 9 -lippulaivamallin kaksoiskamera perustuisi kahteen peräti 22 megapikselin kuvasensoriin. Laitteesta huhutaan lisäksi löytyvän 5,5-tuumainen QHD-näyttö, Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, 6 Gt RAM-muistia, 128 Gt tallennustilaa ja Nokia OZO Audio -äänitekniikkaa.

Uusien Nokia-älypuhelimien julkaisusta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta ylempien hintaluokkien malleja saatetaan hyvinkin nähdä jo kesän aikana. Nokia-puhelinbrändiä hallinnoiva HMD Global on luvannut julkaisevansa ainakin seitsemän älypuhelinta kuluvan kalenterivuoden aikana.

Lähde: VentureBeat, Vimeo

OnePlus 5:n prototyyppiversio komeilee kuvavuodossa

17.5.2017 - 12:09 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (9)

Tulevan OnePlus 5 -älypuhelimen prototyypistä on vuotanut hyvälaatuinen valokuva.

Android Authority -sivusto on saanut käsiinsä valokuvan, jossa kerrotaan esiintyvän tulevan OnePlus 5 -älypuhelimen prototyyppi. Sivusto kuitenkin korostaa, että kyseessä on prototyyppilaite, jonka ulkoasu tuskin vastaa lopullista markkinoille tulevaa OnePlus 5 -puhelinta.

Kuvassa takapuolelta näkyvä laite muistuttaa melko pitkälti viimevuotista OnePlus 3 -mallia, muutamaa yksityiskohtaa lukuun ottamatta. Näkyvin muutos nykyiseen OnePlus 3T -malliin on yhteiseen kehykseen sijoitettu kaksoiskameraratkaisu. Sen lisäksi kuvan puhelimen muodot ovat aavistuksen nykyistä mallia pyöristetymmät ja äänenvoimakkuuspainikkeen sekä alert-slider-kytkimen välimatka on suurempi.

OnePlus 5:stä nähtiin viikko sitten myös hahmotelmapiirustuksia, joiden kerrottiin liittyvän laitteen prototyyppeihin. Ehkäpä mielenkiintoisin yksityiskohta kyseisissä piirustuksissa oli keraaminen takakuoren yläosa hieman Google Pixel -mallien tyyliin.

Huhujen mukaan OnePlus 5:stä tulee löytymään 5,3-5,5-tuumainen QHD-näyttö, Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia, 128 Gt tallennustilaa, kaksi 12 megapikselin takakameraa sekä 3600-4000 mAh akku.

OnePlus 5:n julkaisulle ei ole ilmoitettu vielä tarkempaa ajankohtaa, mutta sen odotetaan tapahtuvan viime vuosien tapaan kesä-heinäkuussa. OnePlus 4 -mallinimi jää välistä, sillä numero neljä on Kiinassa epäonnen luku. Hinnan odotetaan nousevan edeltäjämallista – joidenkin huhujen mukaan jopa merkittävästi.

Lähde: Android Authority

Radeon Vega Frontier Edition julkaistaan kesäkuun lopulla

17.5.2017 - 02:40 / Petrus Laine Tietotekniikka Kommentit (25)

Radeon Vega Frontier Edition on ensimmäinen pitkään odotettuun Vega-arkkitehtuuriin perustuva näytönohjain. Se on suunnattu ensisijaisesti ammattilaisille kehitys- ja testialustaksi ennen siirtymistä Radeon Instinct -laskentakorttien maailmaan.

AMD esitteli Financial Analyst Day 2017 -tapahtumassaan tänään sekä uudet Epyc- että Ryzen Threadripper -prosessorit. Prosessoreiden jälkeen vuoron lavalla sai Radeon Technology Groupin johtaja Raja Koduri ja Vega-arkkitehtuuriin perustuvat näytönohjaimet.

Suurimman huomion esityksessä sai Radeon Vega Frontier Edition. Radeon Vega Frontier Edition kuuluu virallisesti Radeon Pro -sarjaan, mutta värityksen, Pro-lisänimen puutteen ja käyttökohteiden vuoksi se vaikuttaa enemmänkin Pro- ja Instinct-sarjojen väliin putoavalta mallilta. Raja Kodurin julkaisemassa blogipostauksesa outoa nimeämistä avataan lisää kertomalla, että Vega Frontier Edition on tarkoitettu nimenomaan testi- ja kehitysalustaksi ennen siirtymistä Radeon Instinct -sarjan laskentakorteihin.

Radeon Vega Frontier Edition -näytönohjaimessa on 16 gigatavua HBM2-muistia ja sen luvataan kykenevän noin 13 TFLOPSin FP32- ja noin 25 TFLOPSin FP16-suorituskykyyn. Vaikka grafiikkapiirin tarkkaa mallia ei mainittu, 4096 stream-prosessoria paljastaa sen Vega 10:n variantiksi pelimallia suuremmalla muistikapasiteetilla. 4096 stream-prosessorin myötä ilmoitetut suorituskykylukemat vaativat noin 1550 MHz:n kellotaajuutta. Raja Kodurin tuore blogipostaus paljastaa muistikaistaksi noin 480 Gt/s, mikä tarkoittaa noin 1,88 Gbps:n nopeudella toimivia HBM2-piirejä.

Vegan käytännön suorituskykyä esiteltiin DeepBench-testiohjelmalla. DeepBench mittaa laskentakorttien ja näytönohjainten suorituskykyä syvien neuroverkkojen saralla. AMD:n tapahtumassa livenä ajamien testien mukaan Vega suoriutuu testistä 88 millisekunnissa, kun NVIDIAn P100:lla aikaa kului 133 millisekuntia. Testin eri osissa Vega ja P100 olivat pääosin tasaväkisiä, mutta Vega repi eroa edukseen 3×3- ja 5×10-testeissä.

Radeon Pro -blogista puolestaan löytyy SpecViewPerf 12.1 -testejä, joissa Radeon Vega Frontier Editionia verrataan NVIDIAn Titan Xp -näytönohjaimeen. Testin Catia-osuudessa Vega peittoaa Titan Xp:n 26,5 prosentin erolla, PTC Creo -osuudessa 28,7 prosentin erolla ja Solidworksissa peräti 69,5 prosentin erolla.

Radeon Vega Frontier Edition tulee saataville sekä sinisenä kultaisin logoin että kultaisena sinisin logoin. Ensin mainittu on ilma- ja jälkimmäinen AiO-nestejäähdytetty. AMD:n mukaan jokaisen nestejäähdytetyn Radeon Vega Frontier Editionin jäähdyttimen kuoret tehdään käsityönä ja kyseessä on erittäin rajoitettu painos. Näytönohjain julkaistaan virallisesti kesäkuun lopulla.

Vega Frontier Editionin lisäksi AMD esitteli tilaisuudessa uuden Radeon Pro SSG -mallin. Radeon Pro Vega SSG on varustettu ilmeisesti samalla 16 Gt:n Vega 10 -variantilla kuin Radeon Vega Frontier Edition, jonka lisäksi samalta piirilevyltä löytyy kahden teratavun edestä NVMe-väyläistä SSD-tallennustilaa. Vega SSG:n suorituskykyä esiteltiin 8K-videon muokkauksella ja RayTracing-sovelluksella, joissa se selviytyi selvästi paremmin kuin ilman SSD-tallennustilaa varustettu vastaava näytönohjain. Valitettavasti raakoja suorituskykylukuja ei ollut tarjolla.

Pelipuolella Vega-uutiset jäivät vähiin. AMD esitteli lyhyesti Vegan suorituskykyä ja High Bandwidth Cache Controllerin (HBCC) tuomia hyötyjä uusissa demoissa. Vegan suorituskykyä esiteltiin Sniper Elite 4 -pelissä 4K UHD -resoluutiolla. Lyhyen demon aikana pelin suorituskyky Direct3D 12 -rajapinnalla ei laskenut kertaakaan alle 60 FPS:n.

HBCC:tä esiteltiin puolestaan Rise of the Tomb Raider -pelin demolla, jossa suorituskyky oli ilman HBCC:tä keskimäärin 55,8 ja minimissään 13,7 FPS ja HBCC:n kanssa keskimäärin 71,6 ja minimissään 46,5 FPS. Demo on toteutettu siten, että näytönohjaimen oma muisti loppuu kesken, mikä tuo HBCC:n edut esiin parhaassa mahdollisessa valossa.

Viimeinen Vegan ja pelaamiseen liittyvä uutinen on hyvä ottaa lainauksena suoraan Raja Kodurilta:

Can you game on a Radeon Vega Frontier Edition?  The answer is yes, absolutely.  But because this graphics card is optimized for professional use cases (and priced accordingly), if gaming is your primary reason for buying a GPU, I’d suggest waiting just a little while longer for the lower-priced, gaming-optimized Radeon RX Vega graphics card. You’ll be glad you did.