Espanjalainen El Chapuzas Informático julkaisi ensimmäisen Core i7-9700K -arvostelun

Espanjalaissivuston testien mukaan Core i7-9700K on ainakin suurimmassa osaa testejä hieman nykyistä kuluttajaluokan huippumallia i7-8700K:ta nopeampi.

Intel valmistelee parhaillaan ensimmäisten kahdeksanytimisten kuluttajaluokan työpöytäprosessoreiden julkaisua. Espanjalainen El Chapuzas Informático on vähät välittänyt Intelin salassapitosopimuksista tai aikatauluistaa ja päättänyt julkaista oman Core i7-9700K -arvostelunsa.

Core i7-9700K -prosessori on kahdeksanytiminen eikä se tue Hyper-threading-teknologiaa. Prosessorin peruskellotaajuus on 3,6 GHz ja maksimi Turbo-kellotaajuus 4,9 GHz. Prosessorissa on 12 megatavua L3-tason välimuistia ja sen TDP-arvo on 95 wattia. El Chapuzas Informatico ajoi testit tarkemmin nimeämättömällä Z390-emolevyllä.

Espanjalaissivuston testien mukaan Core i7-9700K voittaa nykyisen i7-8700K:n useimmissa testeissä ainakin pienellä marginaalilla. wPrime 2.10 32M -testissä prosessori voittaa yhden säikeen testin selvällä erolla ja kaikkia säikeitä hyödyntävässä versiossa ollaan käytännössä tasoissa. i7-9700K ottaa i7-8700K:ta pienen marginaalin voitot Cinebenchissä, x264-testissä, 3DMark Fire Strikessä ja Time Spyssä sekä Unigine Heaven 4.0:ssa ja kaikissa niistä pelitesteistä, joissa i7-8700K oli mukana. Jostain syystä i7-8700K on jätetty pois Battlefield 1:n ja Far Cry 5:n tuloksista. Löydät graafit kaikista tuloksista El Chapuzas Informáticon sivuilta.

Testien mukaan kun prosessorin jännite oli jätetty automaattiselle, nousi prosessorin lämpötila Corsair H80i GT -AiO-nestejäähdyttimellä Aida64:n rasitustesteissä 95 asteeseen asti. Tämän epäillään kuitenkin olleen käytetyn BIOS-version vika ja esimerkiksi 1,2 voltin käyttöjännitteellä lämpötilat jäivät 70 asteen tasolle. Ylikellotustesteissä prosessori saatiin toimimaan kaikkien 8 ytimen osalta 5 GHz:n kellotaajuudella 1,4 volttiin asetetulla jännitteellä.

Lähde: El Chapuzas Informático

GeForce RTX 2080 -testien julkaisua viivästetty, tulossa päivää ennen myynnin alkua

Alunperin median salassapitovelvollisuus GeForce RTX 2080 -testien osalta piti päättyä 17. syyskuuta, mutta uusi aikataulu on 19. syyskuuta.

Vaikka NVIDIAn uusien GeForce RTX 2080- ja 2080 Ti -näytönohjaimien myynti alkaa jo reilun viikon kuluttua 20. syyskuuta, yhtiö ei ole vieläkään toimittanut suurimmalle osalle parhaillaan salassapitovelvollisuuden alaisena olevalle medialle testikappaleita omista Founders Edition -malleistaan. Myöskään uutuusnäytönohjaimia tukevia laiteajureita ei ole vielä saatavilla, jotta testejä voisi ylipäätään tehdä.

Alkuperäisen aikataulun mukaan uuden Turing-arkkitehtuurin salat paljastuvat 14. syyskuuta, GeForce RTX 2080 -testit piti julkaista 17. syyskuuta ja GeForce RTX 2080 Ti -testit 19. syyskuuta. Asettamalla eri salassapitovelvollisuuden päättymispäivän GeForce RTX 2080- ja 2080 Ti -artikkeleille, yhtiö yritti saada mahdollisimman paljon medianäkyvyyttä kahden erillisen testiartikkelin myötä.

Jostain syystä Founders Edition -testikappaleiden toimitukset ovat kuitenkin viivästyneet ja GeForce RTX 2080 -testien aikataulu on viivästetty 2080 Ti:n kanssa samalle päivälle 19. syyskuuta. Näin medialla on suurin piirtein viikko aikaa tehdä puolueettomat testit molemmista näytönohjaimista. Koska näytönohjaimien myynti kuluttajille alkaa 20. syyskuuta, ei yhtiö voi enää silloin kontrolloida mediaa salassapitovelvollisuuden turvin.

io-techin testilabraan odotetaan parhaillaan näytönohjainvalmistajien custom-malleja GeForce RTX 2080- ja 2080 Ti -näytönohjaimista ja hyvällä tuurilla näytönohjaimet ovat käsissämme jo tällä viikolla. NVIDIAn omia Founders Edition -malleja tuskin saamme testattavaksi. Joka tapauksessa näillä näkymin odotamme saavamme testiartikkelin julki tuloksineen 19. syyskuuta, jos kaikki sujuu ilman ylimääräisiä ongelmia ja viivästyksiä.

Qualcomm esitteli uuden puettaviin laitteisiin suunnatun Snapdragon Wear 3100 -järjestelmäpiirin

Uutuuspiiri on entistä vähävirtaisempi ja tähtää aiempaa rikkaamman käyttökokemuksen tuottamiseen.

Qualcomm on esitellyt odotetusti uuden puettaville laitteille (ts. älykelloille) suunnatun Snapdragon Wear 3100 -järjestelmäpiirin. Se korvaa vuoden 2016 alussa julkaistun 2100-mallin. Uuden Snapdragon Wear 3100 -piirin luvataan tuovan merkittäviä parannuksia etenkin virrankulutuksen saralla.

Snadragon Wear 3100:lla varustetun kellon akunkeston pitäisi parantua tyypillisessä käytössä 4-12 tuntia edeltäjäpiirillä varustettuun vastaavaan kelloon nähden. 450 mAh akulla varustetussa esimerkkilaitteessa 3100 -piirin luvataan mahdollistavan jopa 15 tunnin toiminta-ajan GPS-seurannan ja sykemittauksen ollessa jatkuvasti päällä. Pelkistetyssä kellotilassa saman esimerkkilaitteen luvataan venyvän viikon akunkestoon.

Snapdragon 3100 perustuu uuteen hierarkiseen järjestelmäarkkitehtuuriin ja se sisältää uuden korkean hyötysuhteen DSP-yksikön sekä täysin uuden erittäin matalatehoisen QCC1110-apuprosessorin, joka avustaa tehokkaampia 1,2 GHz:n Cortex-A7-ytimiä (4 kpl) vähävirtaisissa tehtävissä, kuten ääni-, näyttö- ja sensoritoiminnoissa. Aiemmista tuotteista tuttu Snapdragon X5 LTE -modeemi on saanut parikseen uudet Gallium-arseeni-tehovahvistimet. Grafiikkasuorittimen virkaa hoitaa Adreno 304.

Qualcommin mukaan ensimmäiset Snapdragon Wear 3100 -piiriä tuotteissaan käyttävät valmistajat ovat Fossil Group, Louis Vuitton ja Montblanc, joiden kellot tulevat markkinoille viimeisen vuosineljänneksen aikana. Piiri on jo massatuotannossa ja sen toimitukset ovat alkaneet laitevalmistajille.

Lähde: Qualcomm

Video: Rakennetaan custom-loop vesijäähdytys prosessorille

Rakensimme prosessorille custom-loop vesijäähdytyksen osittain Kiinasta tilatuilla osilla.

Rakennamme videolla 12-ytimiselle 1. sukupolven Ryzen Threadripper -prosessorille NZXT Kraken X62 AIO-vesijäähdytyksen tilalle yksittäisistä osista custom-loop vesijäähdytyksen.

Projektia varten tilasimme Kiinasta Aliexpressistä ja tarkemmin ottaen Bykski Pro Storesta Threadripperille prosessoriblokin, GeForce GTX 1080:lle näytönohjainblokin, D5-pumpun ja säiliön, liittimet pehmeälle letkulle ja kovalle putkelle sekä tarvittavat liittimet, tarvikkeet ja työkalut. Tilauksessa ei ollut mukana jäähdytintä sillä niitä löytyi jo valmiiksi useampi eri kokoinen Alphacoolilta.

Projekti jatkuu lisäämällä näytönohjain ja toinen jäähdytin mukaan kiertoon. Samalla lisätään myös pari tuuletinta lisää.

Jos pidit videosta, käy tykkäämässä, tilaa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

Katso video Youtubessa

NVIDIA julkaisi uudet GeForce 399.24 -ajurit näytönohjaimilleen

NVIDIAn ajureissa on mukana merkittävä korjaus, jonka pitäisi kirjaimellisesti kaksinkertaistaa pelisuorituskyky AMD:n Ryzen Threadripper 2990WX -prosessorilla.

NVIDIA on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen. GeForce 399.24 -ajurit ovat saatavilla Windows 7-, 8(.1)- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat yhtiön näytönohjaimia Kepler-arkkitehtuurista lähtien.

GeForce 399.24 -ajureiden merkittävimmät uudistukset ovat Game Ready -leimat Shadow of the Tomb Raiderille, Call of Duty: Black Ops 4:n avoimelle beetaversiolle sekä Assetto Corsa Competizionen early access -versiolle. Ajureissa ei ole uusia SLI-, 3D Vision- tai 3D Compatibility -profiileita.

Ajurit korjaavat luonnollisesti jälleen edellisten ajureiden ongelmia ja tällä kertaa korjauslistalta löytyy todella erikoinen tapaus. NVIDIAn mukaan aiemmat ajurit kirjaimellisesti puolittivat suorituskyvyn peleissä 32 ytimisillä ja 64 säiettä suorittavilla prosessoreilla verrattuna 16 ytimisiin ja 32 säiettä suorittaviin. Käytännössä tämä on samalla ainakin yksi selitys AMD:n uuden Ryzen Threadripper 2990WX -prosessorin erittäin heikolle pelisuorituskyvylle.

Lisäksi ajurit korjaavat edellisten ajureiden asennusongelmat Core 2 Duo- ja Quad -prosessoreilla. Ajureiden avointen ongelmien listalta löytyy muun muassa maininta mikrostutteroinnista jos näytönohjaimen tietoja tarkkaileva ohjelma tarkkailee myös näytönohjaimen tehonkulutusta. Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin niiden julkaisutiedotteessa (PDF).

Lataa NVIDIAn ajurit täältä

Alphacoolilta ja EKWB:ltä näytönohjainblokit tuleville GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjaimille

AlphaCool on päätynyt julkaisemaan yhteiset mallit sekä RTX 2080:lle että RTX 2080 Ti:lle, kun EKWB:llä on molemmille omat blokkinsa.

NVIDIA esitteli viime kuussa uudet GeForce RTX 20 -sarjan ensimmäiset näytönohjaimet. GeForce RTX 2080- ja 2080 Ti -mallien luvataan saapuvan kauppojen hyllyille 20. päivä kuluvaa kuuta. Näytönohjaimensa vesijäähdytettyinä pitävät käyttäjätkään eivät joudu odottelemaan ylimääräistä, sillä sekä Alphacool että EK Water Blocks ovat jo julkaisseet omat RTX-näytönohjaimille tarkoitetut näytönohjainblokkinsa.

Alphacool on päätynyt julkaisemaan GeForce RTX 2080- ja RTX 2080 Ti -näytönohjaimille yhteiset Eisblock GPX-N Plexi- ja Acetal -jäähdytysblokit. Kuten nimistä voi jo päätellä, on ensin mainittu varustettu pleksisellä ”ikkunalla” blokin sisälle, kun jälkimmäisen kuori on yhtä mustaa muovipintaa, jonka rikkovat vain pulttien reiät. Plexi-versiosta löytyy lisäksi RGB-valaistus, joka tukee Asuksen, Biostarin, Gigabyten ja MSI:n valaistusteknologioita. Itse jäähdytysblokki on valmistettu kuparista.

Alphacoolin mukaan nyt ennakkotilattavissa olevat nestejäähdytysblokit tulevat saataville 20. syyskuuta itse näytönohjainten tapaan. Yhtiöllä on listattuna myös erilliset mallit myöhemmin saataville tulevalle RTX 2070:lle. Plexi-versiot on hinnoiteltu yhtiön omassa kaupassa 149,95 euroon ja ja Acetal-versiot 114,95 euroon.

AlphaCool Eisblock GPX-N Plexi 2080 / 2080 Ti M01, Eisblock GPX-N Acetal 2080 / 2080 Ti M01

EKWB on puolestaan julkaissut erilliset EK-Vector-sarjan näytönohjainblokit GeForce RTX 2080:lle ja 2080 Ti:lle. Kummatkin tulevat saataville sekä puhtaan kuparisina että kuparisina nikkelipinnoittein. Kansivaihtoehtoina ovat pleksi ja asetaalimuovi, jolloin erilaisia malleja on yhteensä neljä per näytönohjain. Nikkelipinnotteisessa versiossa on lisäksi RGB-valaistus, joka tukee Asuksen, Gigabyten, MSI:n ja Asrockin valaistusteknologioita.

EKWB:n mukaan näytönohjainblokkien toimitukset tullaan aloittamaan 20. syyskuuta, eli samana päivänä näytönohjainten kanssa. Ennakkotilaukset blokkeihin ovat jo auki. Kummankin blokkimallin kupariversiot on hinnoiteltu yhtiön omassa verkkokaupassa 129,90 euroon ja nikkelöidyt versiot pleksikannella 149,90 euroon ja asetaalimuovikannella 144,90 euroon. Lisäksi saataville tulee musta (36,90 euroa) ja nikkelöity (43,90 euroa) takalevy, joiden toimitusten odotetaan alkavan 5. lokakuuta.

EKWB EK-Vector RTX 2000 Series

Maininnan ansaitsee myös EVGA, joka ei tuo erillisiä näytönohjainblokkeja myyntiin, mutta tulee tuomaan itse rakennettuun nestekiertoon liitettävät Hydro Copper XC- ja FTW3 -versiot GeForce RTX 2080- ja 2080 Ti -malleista. Twitterissä nimimerkki Charlie (@ghost_motley) julkaisi kameralla näytöltä napatut Hydro Copper -mallien mainoskuvat. Kuvat voisivat olla teoriassa myös väärennöksiä, mutta ne julkaistiin samassa paketissa Hybrid-sarjan kuvien kanssa, joista FTW3-mallin kuvan on julkaissut myös EVGA:n Jacob Freeman.

Lähde: Twitter

Das Keyboard lanseerasi pilviyhteydellä varustetun Q-sarjan ensimmäiset näppäimistöt

Das Keyboard Q -sarjaan kuuluvat aluksi 5Q ja ominaisuuksiltaan karsitumpi, pelaajille suunnattu X50Q.

Kulttisuosiota nauttiva Das Keyboard on puuhannut jo pitkään ”älykkäiden” näppäimistöjen parissa. Nyt odotus on saatu päätökseen, kun yhtiö julkaisi uuden Q-sarjan ensimmäiset mallit 5Q ja X50Q.

Das Keyboard Q -sarjan näppäimistöjen erikoisuus on niiden pilviyhteys. Pilviyhteyden avulla käyttäjällä on mahdollisuus saada ilmoitukset eri tapahtumista suoraan näppäimistöön kustomoitavin valaistusefektein. Näppäimistön RGB-valaistusten luvataan olevan kaksi kertaa kirkkaampia kuin keskimääräiset näppäimistöjen taustavalaistukset, kunhan käytössä on USB 3.0 -yhteys.

Käyttäjä voi esimerkiksi asettaa tietyn näppäimen palamaan tietyn värisenä Twitter-viestin tai Steam-alennuksen merkiksi ja vaikkapa näyttämään sään yhdessä näppäimessä värikoodein. Järjestelmä tukee myös esimerkiksi peleihin liittyviä efektejä, kuten vaikkapa numpadin yhdellä pystyrivillä näkyvä visualisointi sen hetkisestä pingistä.
Ilmoitustuki toimii Das Keyboardin oman Q-Cloud-pilven, IFTTT:n ja Zapierin kautta, mutta tarjolla on myös avoin REST-ohjelmointirajapinta joka tukee Curl-, Go-, Java-, Node-, PHP-, Python- ja Ruby-kieliä.

Toinen näppäimistöjen erikoisuus on japanilaisen Omronin Das Keyboardille suunnittelemat ja valmistamat mekaaniset Gamma Zulu -kytkimet. Rakenteeltaan Logitechin Romer G -kytkimiä muistuttavien pehmeästi klikkaavien Gamma Zulu -kytkinten kytkentäsyvyys on 1,5 mm ja koko liikerata 3,5 mm. Näppäinten luvataan kestävän peräti 100 miljoonaa painallusta.

Das Keyboard 5Q:n muotokieli on modernin pelkistetty, joskin näppäimistön oikean yläkulman rikkoo suuri Q-painike, jota painamalla näytölle ilmestyy ikkuna näppäimistölle välitettyjen ilmoitusten sisällöstä. Q-painikkeen vieressä on kaksi mediapainiketta ja valaistusta säätävä painike. Näppäimistön kansi on valmistettu alumiinista ja näppäimet double shot -tekniikalla yhdysvaltoihin ja ABS-muovista laserkaiverruksin muualle maailmaan. Magneeteilla kiinnittyvä rannetuki on valmistettu silikonista.

Näppäimistö on varustettu RTO-teknologialla, joka tarkoittaa yhtiön mukaan analogista näppäinpainallusten tunnistamista, mikä nopeuttaa näppäimistön vasteaikaa vain yhteen millisekuntiin. Yhden millisekunnin vasteajan kerrotaan olevan 45 kertaa nopeampi, kuin yhdenkään kilpailevan näppäimistön. Myös NKRO over USB -ominaisuus on tuettuna.

Das Keyboard X50Q noudattaa omalta osaltaan ”jykevämpää” muottokieltä näppäimistön pinnan rikkovine pultteineen. Yläkulman suuri Q on korvattu pienemmällä pyöreällä painikkeella, jota pyörittämällä voi lisäksi säätää äänenvoimakkuutta ja media- sekä valaistuspainikkeet ovat muiden näppäinten tapaan koholla näppäimistöstä. Näppäinhatut on valmistettu ABS-muovista.

Näppäimistöä ei ole varustettu 5Q-mallin RTO-teknologialla, mutta se tukee NKRO over USB -ominaisuutta. Näppäimistön mukaan kuuluu myös kitkattomaksi mainostettu irroitettava rannetuki.

Das Keyboard 5Q on Euroopassa myynnissä saksalaisella, brittiläisellä ja norjalaisella näppäimistöasettelulla 249 euron suositushintaan. X50Q tarjoaa samat näpppäinasettelut ja sen suositushinta on 199 euroa. Das Keyboardin virallinen edustaja Suomessa on Jimm’s PC-Store.

Lähde: Das Keyboard Tuotesivut: 5Q, X50Q

Suurella akulla ja ”puhtaalla” Androidilla varustettu Asus Zenfone Max Pro -älypuhelin myyntiin Suomessa

Asuksen keskihintaluokan uutuus tarjoaa kustomoimattoman Android-käyttöjärjestelmän sekä 5000 mAh litium-polymeeriakun.

Asus on tiedottanut tänään tuovansa huhtikuussa julkaisemansa Zenfone Max Pro -älypuhelimen myyntiin Suomessa. Keskihintaluokkaan sijoittuvan laitteen myyntivaltteja ovat kustomoimaton Android 8.1 -käyttöjärjestelmä sekä erittäin suurikokoinen 5000 mAh akku, jonka voimin puhelimen luvataan jaksavan kahden päivän yli. Akku latautuu tyhjästä täyteen noin kahdessa tunnissa ja kolmessa vartissa.

Zenfone Max Pron kuorirakenne on metallia ja laitteen sisältä löytyvä tekniikka on varsin tyypillistä tämän hintaluokan puhelimelle. Snapdragon 636 -järjestelmäpiirin kaverina on neljä gigatavua RAM-muistia sekä 64 Gt tallennustilaa. 18:9-kuvasuhteen IPS-näytön koko on tasan kuusi tuumaa ja Asus on pysytellyt tämän mallin kohdalla erossa näyttölovesta. Suomessa myytävän mallin takakamera koostuu 13 ja viiden megapikselin sensoreista, joista jälkimmäistä  käytetään syvyysterävyysefektin luomiseen.

Tekniset tiedot

 • Ulkomitat: 159 x 76 x 8,45 mm
 • Paino: 180 grammaa
 • 6″ IPS-näyttö, 18:9-kuvasuhde, 1080 x 2160 pikseliä, Gorilla Glass 3
 • Qualcomm Snapdragon 636 -järjestelmäpiiri
 • 4 Gt LPDDR4X-RAM-muistia
 • 64 Gt eMCP 5.1 -tallennustilaa, MicroSD-korttipaikka (maksimikoko 2 Tt)
 • LTE-yhteydet Cat.13/5 (400/75 Mbit/s), Dual SIM
 • Wi-Fi 802.11 b/g/n 2,4 GHz, Bluetooth 5.0, GPS, GLONASS, BDS
 • 13 + 5 megapikselin takakamera, f2.2 & f2.4, PDAF, LED-salama, 4K-videokuvaus
 • 8 megapikselin etukamera, f2.2 aukkosuhde, LED-salama
 • NXP-älyvahvistin, 3,5 mm ääniliitäntä
 • 5000 mAh Li-Po-akku, 10 W lataus, micro-USB
 • Android 8.1 Oreo

Zenfone Max Pron suositushinta Suomessa on 299 euroa ja se tulee saataville välittömästi.

Lähde: Asus

LIVE: io-techin viikon tekniikkakatsaus (36/2018)

io-techin suorana lähetettävässä videopodcastissa keskustellaan viikon kiinnostavimmista tietotekniikka- ja mobiilimaailman tapahtumista.

io-techin viikon tekniikkakatsaus esitetään tänään perjantaina 7. syyskuuta klo 15:00 alkaen suorana live-streamina Twitchissä. Lähetyksessä äänessä tuttu parivaljakkko Sampsa Kurri ja Juha Kokkonen.

Tekniikkakatsauksessa käymme läpi ajankohtaiset IT-alan asiat ja uutuustuotteet kuluneen viikon ajalta sekä kerromme, mitä päivityksiä io-techissä on mahdollisesti luvassa lähitulevaisuudessa. Katsojat voivat osallistua lähetykseen interaktiivisesti Twitchin keskusteluikkunan välityksellä.

io-techin viikon tekniikkakatsaus on jälkikäteen katsottavissa:

HMD Global valmistelee PureView-kamerapuhelinta viidellä takakameralla?

Nettiin vuotaneessa kuvassa esiintyy Nokia-puhelin, jonka takapuolella on jopa viisi kameramodulia.

Huhut HMD Globalin uuden lippulaivapuhelimen ympärillä kiihtyvät ja nettiin on nyt vuotanut kuva TA-1094-mallisesta Nokia-puhelimesta, jonka takapuolelle on sijoitettu jopa viisi kameraa, LED-salama ja yksi paikka mahdollisesti laseria käyttävälle etäisyysmittarille. Kuvassa esiintyvästä viiden kamera ”penta-lens”-ratkaisusta on huhuttu jo pitkään konseptitasolla, mutta nyt julki vuotaneessa kuvassa on nähtävissä käytännön toteutus. Kameroiden keskellä komeilee yhteistyökumppani Zeissin logo.

Elokuun lopulla Euroopan unionin teollisoikeuksien viraston (EUIPO) tietokannasta paljastui, että HMD Global on ostanut Nokialta PureView-tavaramerkin. Menneinä vuosina Nokia-puhelimet muistetaan poikkeuksellisista hirviökameroista, joita edustivat Symbian-pohjainen Nokia 808 PureView sekä Windows Phone -pohjainen Lumia 1020, joissa oli 41 megapikselin takakamera.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, miten viittä kameraa tarkalleen ottaen hyödynnetään. Yksi mahdollisuus on, että HMD Global on tehnyt kameran toteuttamisessa yhteistyötä monisensorikamerastaan tunnetun Lightin kanssa. Ainakin zoomaus olisi toteutettavissa eri tasoilla ja lisäksi mukana saattaa olla mustavalko-objektiivi, jonka avulla pyritään parantamaan mm. dynamiikkaa ja hämäräkuvausominaisuuksia yhdistämällä se värikuvaan. Joka tapauksessa PureView-brändi on ilmeisesti tekemässä näyttävän paluun Nokia-puhelimiin.

HMD Globalilta on jo pitkään odotettu uutta lippulaivamallia yli vuosi sitten julkaistun Nokia 8:n ja helmikuussa lanseeratun Nokia 8 Siroccon yläpuolelle.

Lähde: VTechgraphy