NVIDIA julkaisi uudet GeForce 378.92 -ajurit Mass Effect: Andromedalle

20.3.2017 - 23:52 / Petrus Laine Tietotekniikka Kommentit (5)

Mass Effect: Andromeda -tuen lisäksi NVIDIAn uudet GeForce-ajurit lisäävät tuen Dolby Vision -HDR-teknologialle pelikäytössä.

NVIDIA on julkaissut näytönohjaimilleen uudet GeForce 378.92 -ajurit. Ajurit ovat saatavilla Windows 7-, 8(.1)- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat GeForce 400 -sarjaa ja sitä uudempia näytönohjaimia.

GeForce 378.92 -ajureiden merkittävimmät uudistukset ovat Game Ready -leima tuoreelle Mass Effect: Andromeda -pelille sekä tuki Dolby Vision -HDR-teknologialle peleissä. Ajureissa on uudet tai päivitetyt SLI-profiilit Dead Rising 4:lle, Deus Ex: Breachille ja Mass Effect: Andromedalle. Lisäksi ajurit lisäävät uuden 3D Vision -profiilin Halo Wars 2:lle (not recommended) ja uuden 3D Compatibility Mode -profiilin Dreadnoughtille (excellent).

Voit tutustua täydelliseen listaan ajureiden korjatuista ja tunnetuista bugeista niiden julkaisutiedotteesta.

Lataa NVIDIAn ajurit täältä

Intel julkaisi ensimmäisen 3D XPoint -aseman Optane SSD DC P4800X:n yrityskäyttöön

20.3.2017 - 23:39 / Petrus Laine Tietotekniikka Kommentit (16)

Intelin 3D XPoint -muisteihin perustuvien Optane-SSD-asemien ja myöhemmin julkaistavien Optane-muistien on tarkoitus täyttää DRAM-muistien ja NAND-muistien väliin jäävää ammottavaa kuilua tarjoamalla selvästi NANDia parempaa nopeutta, siihen verrattavissa olevia kapasiteetteja ja DRAMia edullisempia hintoja.

Intel ja Micron esittelivät 3D XPoint -muistiteknologian alun perin jo vuoden 2015 heinäkuussa. 3D XPoint -muistien on tarkoitus sijoittua markkinoilla NAND-muistien ja DRAM-muistien välimaastoon tarjoamalla NAND-muistien kaltaisia kapasiteetteja ja niihin nähden moninkertaista nopeutta ollen kuitenkin samalla selvästi DRAM-muisteja edullisempia.

Markkinoilla Intelin 3D XPoint -muisteja hyödyntävät tuotteet tunnistaa Optane-nimestä, kun Micronin vastaavia tullaan markkinoimaan QuantX-brändillä.

Nyt Intel on julkaissut ensimmäisen 3D XPoint-muisteja käyttävän, yrityskäyttöön suunnatun Optane SSD DC P4800X -sarjan SSD-aseman. Ensimmäisen saataville tulevan mallin kapasiteetti on 375 gigatavua ja se asennetaan PCI Express 3.0 x4 -väylään.

375 Gt:n Optane SSD -aseman piirilevyltä löytyy yhteensä 28 muistipiiriä, jotka on jaettu seitsemään muistikanavaan. Koska 20 nanometrin prosessilla valmistetut 3D XPoint -muistipiirit ovat kapasiteetiltaan 128 gigabittisiä, on aseman todellinen kapasiteetti 448 Gt. Ylijäävää tila hyödynnetään esimerkiksi viallisten ja rikkoutuneiden muistisolujen korvaamiseen, virheenkorjaamiseen ja muistisolujen kulumisen tasaamiseen.

Intel ei ole kertonut uudesta Optane SSD -asemastaan kaikkia SSD-asemalle tyypillisiä nopeuksia, vaan keskittyy markkinoinnissaan pieniin latensseihin. Tyypilliseksi luku- ja kirjoituslatenssiksi luvataan alle 10 mikrosekuntia, kun satunnaislukujen latenssit ovat 60 µs (QD1) ja 150 µs (QD16). Satunnaiskirjoituksien vastaavat latenssit ovat 100 ja 200 µs. Intelin ilmoittamat latenssit esittävät 99,999. persentiilin lukuja. 4 kilotavun satunnaislukunopeudeksi luvataan 550 000 IOPSia (QD16), kun vastaava satunnaiskirjoitusnopeus on 500 000 IOPSia.

Intel lupaa ensimmäisille tuotantoerille 3 vuoden takuun, mutta myöhemmin takuuta tullaan kasvattamaan viiteen vuoteen. Aseman luvataan kestävän 30 läpikirjoitusta per päivä (Drive Writes Per Day, DWPD) takuujaksonsa aikana tai maksimissaan 12,3 petatavun kirjoituksen.

Intel on hinnoitellut nyt saataville tulevan 375 Gt:n Optane SSD DC P4800X -SSD-aseman PCI Express -version verottomana 1520 dollariin. Vuoden toisella neljänneksellä eli huhti-kesäkuussa Intel julkaisee asemasta U.2-version sekä 750 Gt:n PCI Express x4 -version. 750 Gt:n U.2-versio ja 1500 Gt:n versiot Optane SSD DC P4800X -sarjasta julkaistaan vuoden jälkimmäisellä neljänneksellä.

Kuluttajamarkkinat saavat Intelin nykyisten suunnitelmien mukaan ensikosketuksensa Optane-SSD-asemiin huhti-kesäkuussa, jolloin yhtiö aikoo julkaista ensimmäiset Optane Memory -asemat. Optane Memory asemat on tarkoitettu välimuistikäyttöön ja niiden kapasiteetit tulevat olemaan vuotojen mukaan 16 ja 32 Gt.

Intel Memory Drive

Intel julkaisi samalla Optane SSD DC P4800X:n tueksi uuden Memory Drive -teknologian. Memory Drive toimii hypervisorin asemassa ja osaa naamioida osan tai koko Optane SSD -aseman kapasiteetin käyttöjärjestelmän näkökulmasta käyttömuistiksi. Täyttä kapasiteettia ei kuitenkaan saada sellaisenaan muistikäyttöön, vaan esimerkiksi 375 Gt:n aseman täysi kapasiteetti näkyy Memory Driven kautta 320 Gt:n muistina.

Memory Drive tarkkailee kaikkia muistihakuja ja sijoittaa useimmiten käytetyn datan DRAM-muistiin ja harvemmin käytetyn Optane SSD -asemalle. Se osaa ottaa huomioon myös useamman prosessorin NUMA-muistihaun (Non-uniform memory access) vaikutukset ja useamman Optane SSD -aseman konfiguraatiot pyrkimällä sijoittamaan datan tärkeysjärjestyksessä aina sitä tarvitsevaa prosessoria lähimpänä olevaan DRAM-muistiin ja Optane SSD -asemaan. Voit tutustua Memory Driven käytökseen NUMA-tapauksissa tarkemmin AnandTechin artikkelissa.

Intel ei ole paljastanut Memory Drive -teknologiansa tarkkaa hinnoittelua eri konfiguraatioissa, mutta 375 Gt:n Optane SSD DC P4800X -aseman mukana ostettaessa se nostaa paketin verotonta suositushintaa 431 dollarilla 1951 dollariin.

Lähteet: Intel, AnandTech

Sonyltä uusi edullisen hintaluokan ominaisuuksilla varustettu Xperia L1 -älypuhelin

20.3.2017 - 18:40 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (6)

Sony on esitellyt tänään uuden Xperia L1 -älypuhelimen, joka sijoittuu hinnallaan markkinoiden edullisempaan päähän.

Uusi Xperia L1 on Sonyn älypuhelinmalliston edullisimpia vaihtoehtoja. Sen keskeisimpiä ominaisuuksia on kapeareunainen 5,5-tuumainen HD-tarkkuuden LCD-näyttö sekä kokoluokassaan melko kompaktit ulkomitat. Muotoilu on tuttua Sonyn kalliimmista Xperia-malleista.

Rautapuolella Xperia L1:ssä on nykymittapuulla hyvin perustason ominaisuudet. MediaTekin neliytiminen järjestelmäpiiri, 2 Gt RAM-muistia ja 16 Gt tallennustila ovat kelvollisia alle 200 euro hintaluokassa. 2620 mAh akku on pienehkö puhelimen kokoluokkaan nähden.

Käyttöjärjestelmänä puhelimessa on Android 7.0 Nougat. Xperia L1:stä löytyvä Sonyn Smart Cleaner -ominaisuus analysoi käyttäjän käyttötottumuksia ja sulkee käyttämättömiä sovelluksia sekä tyhjentää automaattisesti välimuistiin kertyneitä turhia tietoja.

Tekniset ominaisuudet:

 • Ulkomitat: 151 x 74 x 8,7 mm
 • Paino: 180 grammaa
 • 5,5″ LCD-näyttö, 720 x 1280 pikseliä, 267 PPI
 • MediaTek MT6737T -järjestelmäpiiri (4 x 1,45 GHz Cortex-A53 CPU & Mali-T720 MP2 GPU)
 • 2 Gt RAM
 • 16 Gt tallennustilaa, muistikorttipaikka
 • 4G LTE Cat.4, dual SIM
 • Bluetooth 4.2, NFC
 • 13 megapikselin takakamera, f2.2, automaattitarkennus
 • 5 megapikselin etukamera, 24 mm, f2.2
 • 2620 mAh akku, USB Type-C
 • Android 7.0 Nougat

Xperia L1 tulee saataville valituissa Euroopan maissa huhtikuun lopulla. Värivaihtoehtoja ovat musta, valkoinen ja pinkki. Suomen saatavuudesta tai hinnoittelusta ei ole vielä tietoa, mutta rautaominaisuuksien perusteella kyseessä tulee olemaan edullisen hintaluokan laite.

Lähde: Sony

Qualcommin uusi 205-mobiilialusta tuo 4G-yhteydet edullisimpiin laitteisiin

20.3.2017 - 11:24 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (5)

Qualcomm julkisti tänään uuden matalan hintatason mobiililaitteisiin suunnatun 4G-ominaisuudet sisältävän järjestelmäpiirin.

Qualcomm on esitellyt tänään Intiassa järjestetyssä tilaisuudessa uuden lähtötason perus- ja älypuhelimiin suunnatun 205 -mobiilialustan. Se muodostaa puhelimen tärkeimmät perusominaisuudet sisältävän kokonaisuuden, joka koostuu Qualcomm 205 -järjestelmäpiirin ohella muista rautatason komponenteista, kuten RF-etupäästä, WiFi-moduulista, virranhallintaominaisuuksista, äänikoodekista sekä kaiutinvahvistimesta.

Qualcomm 205:n keskeisimpänä ominaisuutena on integroitu 4G-modeemi, joka edistää nopeampien mobiiliverkkoyhteyksien käyttöönottoa myös kehittyvillä markkinoilla ja halvimman hintaluokan laitteissa. Integroitu X5 LTE-modeemi tukee cat.4-nopeusluokkaa, eli 150 Mbit/s latausnopeutta ja 50 Mbit/s lähetysnopeutta. Lisäksi piiristä löytyy mm. VoLTE- ja Dual SIM -tuki, Bluetooth 4.1, 802.11 b/g/n WiFi, ANT+-sensorituki, FM radio, kuulokevahvistin sekä virranhallintaominaisuudet.

28 nanometrin viivanleveydellä valmistettava piiri sisältää kaksi 1,1 GHz:n Cortex-A7-prosessoriydintä sekä Adreno 304 -grafiikkasuorittimen. Lisäksi se tukee kolmen megapikselin kameraa ja 480p-tarkkuuden videotallennusta. Perustason vähävirtaisessa peruspuhelimessa piirin kerrotaan mahdollistavan jopa 34 päivän valmiusajan, 16 tunnin puheajan tai 80 tunnin musiikkitoistoajan yhdellä latauksella.

Qualcommin mukaan ensimmäiset 205 -piiriä käyttävät laitteet nähdään markkinoilla toisen vuosineljänneksen aikana. Piiri on pinniyhteensopiva Qualcommin olemassa olevien Snapdragon 210- ja 212-järjestelmäpiirien kanssa, joka helpottaa sen käyttöönottoa laitevalmistajien kannalta.

Lähde: Qualcomm (1)(2), Anandtech

Evleaks: Samsung Galaxy S8:n ja S8+:n suositushinnat Euroopassa 799 ja 899 euroa

20.3.2017 - 08:43 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (22)

Samsungin tulevien Galaxy S8 -puhelimien hintatiedot ovat vuotaneet julki luotettavana pidetystä vuotolähteestä.

Mobiilialan tietovuodoista tunnettu Evan Blass on julkaissut Twitter-tilillään hinnat runsaan viikon päästä julkaistaville Samsung Galaxy S8 -älypuhelimille. Blassin mukaan hintatiedot ovat peräisin kahdesta erillisestä lähteestä.

Blassin mukaan pienempi Galaxy S8 tulee maksamaan Euroopassa 799 euroa ja suurempi Galaxy S8+ 899 euroa. Toisin sanoen hinnat nousevat 50 euroa viime vuoden vastaaviin Galaxy S7 -malleihin nähden. Lisäksi Blass kertoi DeX-telakka-aseman hinnaksi 150 euroa, uuden GearVR:n hinnaksi 129 euroa ja uuden Gear 360 -kameran hinnaksi 229 euroa.

Blass julkaisi lisäksi pressikuvat Galaxy S8 -mallien eri värivaihtoehdoista. Oheisissa kuvissa näytillä ovat black sky-, orchid grey- ja arctic silver -silver värit, joiden väliset eroavaisuudet ovat etupuolelta tarkasteltuna hyvin pieniä. Tämän uutisen ylemmässä kuvassa on 6,2-tuumainen Galaxy S8+ ja alemmassa kuvassa 5,8-tuumainen Galaxy S8.

Samsung julkistaa Galaxy S8 -mallinsa ensi viikon keskiviikkona (29.3.) Lontoossa ja New Yorkissa järjestettävissä Unpacked-tapahtumissa. Myös io-tech matkustaa lontooseen seuraamaan julkistusta ja hakemaan ensituntumat uusista laitteista.

Päivitys 21.3.2017 klo 10:00: Uutiseen lisätty Blassin julkaisemia pressikuvia, joissa näkyy puhelin myös takapuolelta.

Streacomilta optista asemaa tukeva F12C Optical -kotelo HTPC-käyttöön

18.3.2017 - 13:09 / Juha Kokkonen Tietotekniikka Kommentit (4)

Alumiinisia erikoiskoteloita valmistava Streacom on laajentanut mallistoaan uudella F12C Optical -kotelolla.

Streacomin uusi F12C Optical on optisen aseman paikalla sekä etupaneelin USB 3.0 -liitännöillä varustettu uusi versio aiemmasta F12C-mallista. Ensisijaisesti HTPC-käyttöön suunnattu kotelo on valmistettu neljä millimetriä paksusta pursotetusta alumiiniprofiilista, joka on CNC-koneistettu, hiekkapuhallettu ja anodisoitu. F12C Opticalin ulkomitat ovat 184 × 440 × 320 mm ja se painaa 4,4 kg.

Siirreltävillä kiskoilla toteutetun kiinnitysratkaisun ansiosta tuulettimien ja levyjen asentaminen F12C:n sisään onnistuu kotelon lyhyille sivuille vapaasti käyttäjän tarpeiden mukaan. Kokoonpanosta riippuen 3,5 tuuman levyjä mahtuu koteloon vähintään viisi kappaletta ja 2,5 tuuman levyjä kaksi kappaletta. Emolevy voi olla ATX-kokoinen ja seitsemään laajennuskorttipaikkaan sopii jopa 310 mm pitkät kortit. ATX-virtalähteen pituusrajoitus on sama 310 mm.

Kotelon yläosan kiinnityskiskoihin on mahdollista kiinnittää slim-mallinen (12,7 mm) optinen asema sekä tuulettimia tai jäähdytinkenno. Molempiin kylkiin sopii kaksi 120 mm tuuletinta. Prosessoricoolerin maksimikorkeus on 135 mm.

F12C Opticalin suositushinnasta ei ole vielä virallista tietoa, mutta muutaman ulkomaalaisen nettikaupan hinnoittelun perusteella se tulee liikkumaan noin 250-300 eurossa.

Lähde: Streacom

Vulkan-rajapinnan usean grafiikkapiirin tuki Windows-puolella 10:n yksinoikeus

17.3.2017 - 18:09 / Petrus Laine Tietotekniikka Kommentit (15)

Khronoksen GDC:ssä esittelemät diat eivät ota kantaa rajapinnan usean grafiikkapiirin tukeen muilla alustoilla, mutta Windows 7 ja 8/8.1 -käyttäjät on rajoitettu yhteen grafiikkapiiriin.

Khronoksen matalan tason Vulkan-rajapinta on kerännyt taakseen paljon suosiota paitsi kehittäjien keskuudessa, myös internetin keskustelupalstoilla. Yksi merkittävistä syistä suosioon on rajapinnan alustariippumattomuus. Siinä missä Microsoftin matalan tason Direct3D 12 -rajapinta toimii vain Windows 10:llä, toimii Vulkan Androidilla, Linuxilla, Tizenillä ja Windowsilla 7-versiosta lähtien.

Khronos kertoi Vulkanin kuulumisia odotetusti GDC 2017:n yhteydessä. Koska rajapintaan liittyen ei kuitenkaan kerrottu mitään mullistavia uudistuksia, jäi yhtiön esitys mediassa varsin pienelle huomiolle. Pelaajien kannalta Khronoksen esitykseen oli kuitenkin sisällytetty yksi merkittävä huomio, jonka DSOGaming nosti esille. Koko diaesitys on luettavissa Khronoksen sivuilta löytyvästä PDF:stä.

Krhonoksen Vulkan-esityksen viimeinen dia kertoo muun muassa rajapinnan tuesta useiden grafiikkapiirien kokoonpanoille. Rajapinta tarjoaa natiivin tuen sekä AMD:n Multi GPU:lle (CrossFire) että NVIDIAn SLI:lle. Monien pettymykseksi tuki on kuitenkin rajoitettu ainakin Windows-käyttöjärjestelmien kohdalla yksinomaan Windows 10:lle, sillä se vaatii WDDM:n ”linked display adapter” -tilan, mikä löytyy vain Windows 10:n WDDM 2.0:sta. Diaesitys ei ota kantaa usean grafiikkapiirin kokoonpanojen tukeen muilla alustoilla.

Vulkanin tuki useammalle grafiikkapiirille on tässä vaiheessa myös hieman rajoittuneempi kuin Direct3D:n vastaava, sillä se ei tue esimerkiksi erillisen ja integroidun grafiikkapiirin yhteistyötä. Tuettuja renderöintitiloja ovat AFR (Alternate Frame Rendering) ja SFR (Split Frame Rendering, diassa ilmeisesti virhe) sekä VR SLI Stereo view rendering (Kahden grafiikkapiirin tapauksessa kumpikin saa renderöitäväksi yhden silmän näkymän).

Alphacool julkaisi järeän Eiszeit 2000 Chiller -kompressorijäähdyttimen

17.3.2017 - 18:04 / Petrus Laine Tietotekniikka Kommentit (54)

Alphacoolin ensimmäinen kompressorijäähdytin tarjoaa jäähdytystehoa peräti 1500 watin edestä ja se integroituu osaksi standardia nestekiertoa.

Nestejäähdytyksen saralta tuttu Alphacool on julkaissut markkinoille mielenkiintoisen kompressorijäähdyttimen. Yhtiön ensimmäinen kompressorijäähdytin Eiszeit 2000 Chiller tarjoaa jäähdytystehoa peräti 1500 watin edestä.

Alphacoolin Eiszeit 2000 Chiller -kompressorijäähdyttimen etupaneelista löytyy virtaliittimen lisäksi virta- ja varoitusvalot sekä pieni näyttö, jonka painikkeilla voidaan säätää kierrossa olevan nesteen lämpötilaa 0,3 °C askelin. Koska kyse on tehokkaasta kompressorijäähdyttimestä voi lämpötilan asettaa myös selvästi huoneenlämpöä matalammaksi. Jäähdytysilman sisäänotot on varustettu irrotettavilla pölysuodattimilla.

Eiszeit 2000 Chiller on tarkoitettu integroitavaksi osaksi standardia nestekiertojärjestelmää ja se korvaa nestekierrosta sekä pumpun, nestesäiliön että jäähdytinkennot. Sen sisäänrakennetun nestesäiliön tilavuus on 9 litraa. Integroidun pumpun nostokorkeus on 10 metriä ja tilavuusvirta 600 litraa tunnissa. Kotelon takaa löytyy säiliön nestetason mittarit, virtaliitin, laboratoriokäyttöön tarkoitettu kustomoitu liitin virhesignaalien välitykseen sekä standardit G1/4”-letkuliittimet helpon liitettävyyden takaamiseksi.

Alphacool Eiszeit 2000 Chillerin strategiset mitat ovat 560 x 280 x 470 mm ja painoa sillä on peräti 29 kg. Yhtiön omassa verkkokaupassa laitoksella on hintaa 959,95 euroa. Toimituskulut Suomeen ovat valitusta toimitustavasta riippuen 12,88 (DHL Welt Express), 45,62 (UPS Standard) tai 288,12 euroa (UPS Express Saver).

Huawei julkisti P10 Lite -älypuhelimen virallisesti Briteissä

17.3.2017 - 16:40 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (4)

Huawei on julkaissut Britanniassa keskihintaluokkaan sijoittuvan Lite-version P10-älypuhelimestaan.

P10 Lite on ollut julkinen salaisuus jo lähes P10- ja P10 Plus -mallien julkaisusta lähtien ja se on vuotanut mm. useiden eurooppalaisten jälleenmyyjien sivuille. Nyt laite on kuitenkin kaivettu vihdoin virallisesti ulos kääreistään Britannian markkinoilla

P10 Liten rakenne on keskeisiltä osin vastaava kuin kalliimmissa P10-malleissa: unibody-runko on metallia ja etukuorta peittää reunoilta pyöristetty lasi. Erona sormenjälkitunnistin sijaitsee kuitenkin keskellä takakuoren yläosaa.

Rautapuolella P10 Liten ominaisuuksia on karsittu melko kovalla kädellä 599 euron hintaiseen P10:een nähden. Järjestelmäpiiri on suorituskykyisen Kirin 960:n sijaan Kirin 658, joka on käytännössä kahden ytimen hetkellisellä ylikellotustoiminnolla varustettu versio Kirin 655 -piiristä. RAM-muistia on mukavat neljä gigatavua ja tallennustilaakin hintaluokassa riittävät 32 gigatavua. 12 megapikselin kamerasensori on ilmeisesti sama, kuin P10:n kaksoiskameran toinen sensori.

Tiivistettynä P10 Liten tekninen toteutus on pitkälti samaa kuin Honor 8 Lite -mallissa, mutta muutamilla parannuksilla varustettuna.

Tekniset ominaisuudet:

 • Ulkomitat: 146,5 x 72 x 7,2 mm
 • Paino: 146 grammaa
 • 5,2-tuumainen Full HD IPS-näyttö
 • Kirin 658 -järjestelmäpiiri (8 x Cortex-A53, Mali-T830MP2)
 • 4 Gt RAM
 • 32 Gt tallennustilaa
 • Muistikorttipaikka
 • 12 megapikselin takakamera, f2.2, 1,25 um pikselikoko
 • 8 megapikselin etukamera, f2.0
 • 3000 mAh akku, 18 W pikalataus, micro-USB
 • Android 7.0 Nougat & EMUI 5.1

Huawei asemoi P10 Liten Briteissä keskihintaluokkaan 299 punnan suositushinnalla. Euroiksi muunnettuna se on noin 345 euroa. Brittien saataville uutuus tulee maaliskuun viimeinen päivä. Toistaiseksi ei ole tiedossa tuleeko Lite-versio myyntiin Suomessa.

io-techin pikatestin teknisesti P10 Liten kanssa monilta osin yhtenevästä Honor 8 Litestä voi lukea täältä.

Lähteet: GSMArena, Android Authority, TechnoBuffalo

OnePlus aloitti Android 7.1.1 Nougat -päivityksen syöttämisen OnePlus 3:lle ja 3T:lle

17.3.2017 - 10:57 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (5)

OnePlus on ilmoittanut aloittaneensa OxygenOS 4.1.0 -päivityksen syöttämisen OnePlus 3- ja 3T-puhelimilleen.

OnePlus 3 -sarjan puhelimien omistajat pääsevät nauttimaan Androidin joulukuussa julkaistusta 7.1.1-versiosta, joka sisältyy OxygenOS:n uuteen 4.1.0 -päivitykseen. Uuden Android-version ohella päivityksen mukana tulee Googlen maaliskuun tietoturvakorjaukset.

Yleisten bugikorjausten ohella OxygenOS 4.1.0:n mukana tulevia käyttäjälle konkreettisia muita uudistuksia ovat laajennetun kuvankaappauksen ottomahdollisuus, parannettu liikkuvien kohteiden kuvaus, vakaampi videotallennus sekä parannetut WiFi- ja Bluetooth-yhteydet.

Noin 350 megatavun kokoinen päivitys tulee saataville portaittain lähipäivien aikana. io-tech päivitti OxygenOS 4.1.0:n onnistuneesti OnePlus 3T -puhelimeensa ja toimenpide vei noin viisi minuuttia. Valitettavasti Android 7.1.1:n uusista ominaisuuksista ainakaan sovelluskuvakkeiden pikatoiminnot (app shortcuts) eivät toimi OxygenOS:n omassa launcherissa, sillä kuvakkeen pitkä painallus aktivoi edelleen kotinäkymän muokkaustilan. Ominaisuus on kuitenkin ilmeisesti luvassa OxygenOS:n launcherin seuraavassa versiossa ja Googlen omalla launcherilla ominaisuus on saatavissa toimintaan.

Lähteet: OnePlus (1)(2)