Arvonta: Voita jouluksi HyperX:n RGB-pelitarvikesetti

io-techin ja Hyper X:n marraskuisessa arvonnassa palkintona on näppäimistö, hiiri, headset ja hiirimatto.

Kaupallinen yhteistyö: Arvomme osallistuneiden io-techin käyttäjien kesken HyperX-pelibrändin pelitarvikesetin, joka sisältää HyperX Pulsefire Surge -pelihiiren, HyperX Alloy FPS RGB -näppäimistön, HyperX Cloud Alpha -headsetin ja HyperX Fury S XL -hiirimaton.

Pulsefire Surgessa on käytössä Omronin 50M -kytkimet ja teräsrunkoisen näppäimistön ominaisuuksia ovat lineaariset Kailh Silver Speed -kytkimet, USB-latausliitin, 100% anti-ghosting ja N-Key rollover. Molemmat hiiri ja näppäimistö ovat varustettu RGB-valaistuksella. Cloud Flight -headset on langaton ja Fury S -hiirimaton pinta-ala on 900mm x 420 mm ja paksuus 3-4 mm.

Osallistu arvontaan vastaamalla kommentteihin uutisen kommenttilomakkeella tai TechBBS-foorumin kautta, minkä pelin tai pelitarvikkeen toivot joululahjaksi?

Osallistumisaika päättyy 26. marraskuuta klo 23:59. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti profiilista löytyvään sähköpostiosoitteeseen ja yksityisviestillä. Jos arvonnan voittajaa ei tavoiteta kahden viikon kuluessa, arvonta suoritetaan uudelleen.

Onnea arvontaan ja näppäimistön löydät mm. Jimm’sin valikoimista.

Intel julkaisi lisää Cascade Lake Advanced Performance -tuloksia todellisissa sovelluksissa

Intelin alun perin julkaisemat testit olivat yleisessä käytössä olevilla testiohjelmilla ja nyt julkaistujen uusien testien pitäisi tyydyttää todellisten sovellusten suorituskykyä kaipaavien uteliaisuus prosessoreiden julkaisuun asti.

Intel julkaisi viime viikon alussa uusia tietoja tulevista Cascade Lake -arkkitehtuurin palvelinprosessoreista. Cascade Lake Advanced Performance -prosessorit tulevat olemaan parhaimmillaan 48-ytimisiä ja ne käyttävät useamman sirun MCM-paketointia.

Intelin alkuperäisessä diapaketissa oli mukana suorituskykytestit kolmesta eri skenaariosta, joista kahdessa uutta 48-ytimistä prosessoreita verrattiin kahden prosessorikannan palvelinkokoonpanoissa AMD:n Epyc 7601 -prosessoreihin ja yhdessä Intelin omaan Xeon Platinum -lippulaivaprosessoriin.

Tarkempi tarkastelu kuitenkin osoitti, että testitulokset perustuvat Cascade Lake AP:n osalta Intelin arvioihin suorituskyvystä, jonka lisäksi Epyc-prosessoreiden Stream Triad ja Xeon Platinum -prosessoreiden syväoppimissuorituskyky perustui kummankin prosessorin julkaisun aikaisiin tuloksiin. Lisäksi Intel oli jättänyt Hyper-threading- ja SMT-ominaisuudet pois käytöstä itse ajamissaan Epyc- ja Xeon Platinum -tuloksissa, mutta ei kerro pitikö sama paikkaansa myös Cascade Lake AP:n arvioitujen tulosten osalta.

Nyt Intel on julkaissut uusia testituloksia useammasta oikean maailman sovelluksesta 2S-palvelimissa. Cascade Lake AP:n tulokset perustuvat edelleen Intelin arvioihin lopullisesta suorituskyvystä prototyyppialustojen perusteella. Uusien testien Epyc-tulokset on ajettu aidoilla 2S-palvelimilla ja niissä on SMT-teknologia käytössä, mutta MILC-, WRF- ja OpenFOAM-testeissä säikeiden määrä on rajoitettu yhteen per ydin, kun NAMD- ja YASK-testeissä säikeitä on kaksi per ydin.

Intelin mukaan kahdella tulevalla 48-ytimisellä Cascade Lake Advanced Performance -prosessilla varustettu palvelin peittoaa kahdella 32-ytimisellä Epyc 7601 -prosessilla varustetun palvelimen kaikissa viidessä oikean maailman sovelluksia käyttävissä testeissä selvin eroin. MILC-testissä Cascade Lake AP -kokoonpano tulee yhtiön mukaan tarjoamaan parhaimmillaan 1,5-kertaista ja WRF- sekä OpenFOAM-testeissä 1,6-kertaista suorituskykyä Epyceihin nähden. NAMD (APOA1) -testissä suorituskykyero venähtää parhaimmillaan 2,1- ja YASK (ISO3DFD) -testissä peräti 3,1 kertaiseksi.

Lähde: Intel

Uusi artikkeli: Testissä Apple iPhone XS ja XS Max

12.11.2018 - 17:47 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (165)

io-tech testasi Applen uudet iPhone XS -älypuhelimet.

io-techin marraskuun neljännessä artikkelissa tutustutaan Applen uusiin iPhone XS -lippulaivamalleihin. Yrityksen syyskuussa julkaiseman iPhone XS -malliston hinnat alkavat vajaasta 1200 eurosta ja yltävät lähes 1700 euroon. Molemmissa malleissa on uusi A12-järjestelmäpiiri sekä viime vuodesta parannettu kamera. iPhone XS Max tarjoaa suurimman näytön, mitä Applen puhelimissa on tähän päivään mennessä nähty.

Lue artikkeli: Testissä Apple iPhone XS ja XS Max

AMD julkaisi uudet Radeon Software 18.11.1 -ajurit näytönohjaimilleen

Uudet Radeon Software -ajurit lisäävät viralliset tuet Fallout 76:lle, Hitman 2:lle ja Battlefield V:n Early Access -versiolle.

AMD on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen. Radeon Software Adrenalin Edition 18.11.1 -ajurit ovat saatavilla Windows 7- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat kaikkia yhtiön GCN-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia.

Radeon Software 18.11.1 -ajureiden merkittävimmät uudistukset ovat viralliset tuet Hitman 2:lle, Battlefield V:n Early Access -versiolle ja Fallout 76:lle. Ajureiden kerrotaan parantavan Hitman 2:n suorituskykyä 1080p-resoluutiolla RX 580 -näytönohjaimella parhaimmillaan 3 % ja Battlefield V Early Access:n suorituskykyä 1080p-resoluutiolla 9 % RX 580 -näytönohjaimella ja 8 % RX Vega 64:llä.

Ajurit korjaavat tuttuun tapaan edellisten ajureiden ongelmia, kuten Radeon Overlayn aiheuttamat mahdolliset vakausongelmat Windows 10 October 2018 Update -versiolla ja Strange Brigaden kaatuilut DirectX 12 -rajapinnalla. Tiedossa olevien ongelmien listalta löytyvät Radeon Overlayn mahdollinen toimimattomuus usean näytön kokoonpanoissa Battlefield V -pelissä ja RX Vega -sarjan näytönohjainten korkeat muistikellotaajuudet lepotilassa. Voit tutustua kaikkiin ajureiden muutoksiin niiden julkaisutiedotteessa.

Lataa AMD:n ajurit täältä

LIVE: io-techin viikon tekniikkakatsaus (45/2018)

io-techin suorana lähetettävässä videopodcastissa keskustellaan viikon kiinnostavimmista tietotekniikka- ja mobiilimaailman tapahtumista.

io-techin viikon tekniikkakatsaus esitetään tänään perjantaina 9. marraskuuta noin klo 15:00 alkaen suorana live-streamina Twitchissä ja Youtubessa. Äänessä ovat tuttuun tapaan io-techin perustajakaksikko Sampsa Kurri ja Juha Kokkonen.

Tekniikkakatsauksessa käymme läpi ajankohtaiset IT-alan asiat ja uutuustuotteet kuluneen viikon ajalta, kerromme mitä päivityksiä io-techissä on mahdollisesti luvassa lähitulevaisuudessa sekä valotamme artikkelien tekemisen ja io-techin pyörittämiseen liittyviä taustatarinoita. Katsojat voivat osallistua lähetykseen interaktiivisesti Twitchin keskusteluikkunan välityksellä.

io-techin viikon tekniikkakatsaus on jälkikäteen katsottavissa:

Uudelleensyntynyt Mad Catz aloitti uuden sukupolven R.A.T.-hiirten toimitukset

Muun muassa kattavin kustomointiominaisuuksin varustetuista R.A.T.-hiiristään tuttu Mad Catz ajautui konkurssiin edellisvuonna, mutta palasi kuluvan vuoden alussa peliin uuden omistajan turvin.

Mad Catz tuli tunnetuksi PC-markkinoilla etenkin erikoisen näköisistä R.A.T.-hiiristään, mutta se valmisti myös useita muita peliohjaimia ja muita oheislaitteita vuoteen 2017 asti, jolloin yhtiö ajautui konkurssiin. Tammikuun alussa yritys syntyi uudelleen Mad Catz Global Limited -nimisenä ja hongkongilaisomisteisena yrityksenä.

Yhtiö esitteli elokuussa täyden perheen uusia R.A.T.-hiiriä ja nyt yhtiö kertoo aloittaneensa ensimmäisten hiirten toimitukset. Ensimmäisenä markkinoille saadaan R.AT.4+, R.A.T.6+, R.A.T.8+ ja R.A.T.Pro S3.

R.AT.4+ hyödyntää PixArtin optista PMW3330-sensoria ja sen maksimi DPI on 7200. Hiiren vasemmassa ja oikeassa painikkeessa käytetään Omronin 20 miljoonalle klikkaukselle luokiteltuja kytkimiä ja hiiressä on ohjelmoitavia painikkeita yhteensä 9.

R.A.T.6+:ssa on käytössä PixArt PMW3360-sensori ja se tarjoaa maksimissaan 12 000 DPI:n. Ohjelmoitavia painikkeita on yhteensä 11 ja hiiren oikea- ja vasen painike on toteutettu 50 miljoonaa klikkausta kestävillä Omronin kytkimillä.

R.A.T.8+ noudattaa 6+:n linjaa 11 painikkeella ja 50 miljoonan klikin Omronin kytkimillä, mutta se hyödyntää PixArtin PMW3389-lippulaivasensoria, jonka maksimi DPI on 16 000.

R.A.T.Pro S3 pyrkii tarjoamaan ammattilaispelaajien tarpeisiin sopivan hiiren PMW3330-sensorilla ja kahdeksalla ohjelmoitavalla painikkeella. Hiiren vasen ja oikea painike on toteutettu 6+:n ja 8+:n tavoin 50 miljoonaa klikkausta kestävillä Omronin kytkimillä.

Kaikkia uusia R.A.T.-hiiriä yhdistää yhtiön oma Chameleon RGB -valaistus. Hiirten valaistusta ja painikkeita hallitaan Flux-hallintapaneelin avulla. R.A.T.-malliston muotokieli on tuttua edellisen Mad Catzin ajoilta ja hiiret on varustettu edelleen kattavin säätömahdollisuuksin, jotka vaihtelevat jonkin verran hiiren mallista riippuen.

R.A.T.-hiirten toimitukset aloitetaan ensin Itävallassa, Ranskassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa, mutta yhtiö lupaa laajentaa toimitukset muuhun Eurooppaan ja loppuun maailmaan nopeasti. Yhtiö ei paljastanut hiirten hinnoitelua.

Lähde: Mad Catz

NVIDIA julkaisi uudet GeForce 416.81 -ajurit näytönohjaimilleen

NVIDIAn uusissa ajureissa on mukana Game Ready -leima Battlefield V -pelille, jonka lisäksi ne korjaavat lukuisia aiempien ajureiden ongelmia.

NVIDIA on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen. GeForce 416.81 -ajurit ovat saatavilla Windows 7-, 8(.1)- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat Kepler-arkkitehtuuria ja sitä uudempiin arkkitehtuuriin perustuvia GeForce -näytönohjaimia. Uudet GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjaimet ovat tuettuja vain Windows 7- ja 10 -käyttöjärjestelmillä.

Ajureiden merkittävin uudistus on Game Ready -leima Battlefield V -pelille. Ajureissa ei ole uusia SLI-, 3D Vision- tai 3D Compatibility -profiileita.

Ajureiden kerrotaan korjaavan edellisten ajureiden ongelmia, kuten Turing-arkkitehtuuriin perustuvien GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjaimien korkea tehonkulutus lepotilassa usean näytön konfiguraatioilla, RTX 2080 Ti -mallilla esiintynyt HEVC-videoiden stutterointi sekä GeForce GTX 1060 -näytönohjainten ongelma, jossa näytönohjaimeen kytketty vahvistin siirtyy stereo-tilaan, jos äänentoistoa ei tapahdu 5 sekunnin aikana. Tiedossa olevia ongelmia ovat tällä hetkellä esimerkiksi RTX 2080- ja RTX 2080 Ti -näytönohjainten suorituskykyongelmat kun SLI kytketään päälle tai pois, eikä tietokonetta käynnistetä sen jälkeen uudelleen. Lisäksi G-Sync saattaa jäädä päälle pelin suljeuduttua. Voit lukea kaikista ajureiden muutoksista niiden julkaisutiedotteesta (PDF).

Lataa NVIDIAn ajurit täältä

Windows-aktivointipalvelinten ongelma sotkee Windows 10 Pro -käyttäjien lisenssitietoja

Windows 10 Pro tietokone saattaa ilmoittaa tällä hetkellä olevansa aktivoimaton tai lisenssin olevan Home-versiolle. Microsoft uskoo saavansa ongelman korjattua parissa päivässä.

Nettiin on ilmestynyt tänään useita raportteja käyttijiltä, joiden Windows-käyttöjärjestelmät väittävät olevansa yhtäkkiä aktivoimattomia. Sama ongelma iski myös allekirjoittaneen lisenssiin.

Käyttäjäraporttien mukaan nimenomaan Windows 10 Pro -tietokoneet ovat raportoineet tänään ympäri maailman olevansa aktivoimattomia. Mikäli käyttäjä yrittää ratkaista ongelman Windowsin vianmäärityksellä, kertoo se löytäneensä laitteelle Windows 10 Home -version digitaalisen lisenssin, vaikka asennettuna on Windows 10 Pro. Lisäksi joillain käyttäjillä esiintyy ongelmaa, jossa Windows ei väitä olevansa aktivoimaton, mutta Windows 10 Pro -lisenssi näyttää muuttuneen yhtäkkiä Windows 10 Home -lisenssiksi.

Microsoftin yhteisösivuilla moderaattorina toimiva Vijay Verma kertoo, että yhtiö on jo tietoinen ongelmasta. Microsoftin tuen mukaan ongelma on nimenomaan aktivointipalvelinten päässä ja yhtiön insinöörien työskentelevän ongelman parissa taukoamatta. Yhtiön mukaan se uskoo saavansa ratkottua ongelman kahden päivän sisällä.

Päivitys: Microsoft on saanut käyttäjäraporttien perusteella korjattua aktivointipalvelinten ongelmat. Mikäli Windows 10 Pro edelleen ilmoittaa aktivointiongelmasta, sen pitäisi kadota joko ajamalla aktivoinnin vianmääritys tai sammuttamalla tietokone ja käynnistämällä se kokonaan uudelleen.

Lähde: Windows Latest, Microsoft Community

Video: Vesijäähdytetään näytönohjain

Lisäsimme näytönohjaimen mukaan custom loop -vesijäähdytyksen kiertoon.

Videolla asennamme NVIDIAn GeForce GTX 1080 Ti Founders Edition -näytönohjaimelle Bykskin full-cover-vesiblokin, tyhjennämme aiemmin kasatun nestekierron ja lisäämme kiertoon näytönohjaimen sekä toisen jäähdyttimen. Lopuksi täytämme kierron akkuvedellä ja vertaamme lämpötiloja striimatessa ja pelatessa PUBGia ennen ja jälkeen.

Toisen jäähdyttimen ansiosta 12-ytimisen Ryzen Threadripper 1920X:n lämpötila tippui rasituksessa parilla asteella 62 asteeseen ja vesijäähdytettynä GeForce GTX 1080 Ti:n grafiikkapiiri toimi 47-asteisena, kun Asuksen järeällä ilmajäähdytyksellä varustettu Strix GeForce GTX 1080 Ti toimi aiemmin 74-asteisena. Lisäksi kokoonpanon melutaso laski vesijäähdytetyn näytönohjaimen myötä hieman äänekkäästä reilusta 39 desibelistä miellyttävän hiljaiseksi reiluun 36 desibeliin.

Hintaa prosessorin ja näytönohjaimen custom loop -vesijäähdytykselle kertyi kahdella Alphacoolin täyskuparisella jäähdyttimellä, D5-pumpulla ja säiliöllä, letkuilla ja letkuliittimillä sekä yhteensä seitsemällä Corsairin RGB-valaistulla tuulettimella noin 700 euroa.

Jos pidit videosta, käy tykkäämässä, tilaa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

Katso video Youtubessa

Samsung esitteli uutta One UI -käyttöliittymäänsä – Android Pie -päivitykset alkavat tammikuussa

8.11.2018 - 12:28 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (3)

Samsung uudistaa Android-laitteidensa käyttöliittymää merkittävästi ja pyrkii yksinkertaisempaan sekä selkeämpään ulkoasuun.

Samsungin käyttöliittymäsuunnittelusta vastaava Jee Won Lee esitteli Samsung Developer Conference -tapahtuman avausesityksessä yrityksen uutta One UI -mobiilikäyttöliittymää.

Samsung kertoi kehittäneensa uutta käyttöliittymäänsä tiiviissä yhteistyössä Googlen kanssa ja tavoitteena on ollut tehdä siitä visuaalisesti mahdollisimman minimalistinen ja selkeä. Mukaan on tuotu myös pyöristettyjä muotoja. Oleellinen sisältö on pyritty pitämään käyttäjän fokuksen keskiossä näytön yläosaan painotettuna ja kontrollit näytön alalaidassa, joka helpottaa puhelimen käyttöä yhdellä kädellä. Esityksen perusteella luvassa on myös monien toivoma tumma käyttöliittymäteema.

One UI:ssa on otettu myös huomioon taittuvan Infinity Flex Displayn vaatimukset ja mahdollisuudet, joka näkyy mm. monipuolisempina moniajo-ominaisuuksina.

Android 9 Pie ja One UI tulevat sovelluskehittäjien saataville beetaversiona marras-joulukuun aikana. Kuluttajille One UI saapuu Pie-päivityksen kyljessä tammikuusta lähtien. Ensimmäisenä päivitys saapuu Galaxy S9-, Galaxy S9+- ja Galaxy Note9 -huippumalleille.

Lähde: YouTube