Uutiset

Uusi artikkeli: Ensituntumat: Asus Zenfone AR ja Zenfone Zoom S

13.6.2017 - 23:46 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (4)

io-tech otti ensituntumat Suomeen kesäkuussa rantautuvista Asus ZenFone AR- ja ZenFone Zoom S -älypuhelimista.

Asus ilmoitti toukokuun lopulla paluustaan Suomen markkinoille yhteensä viiden mallin voimin. Yritys esitteli myyntiin tulevia mallejaan 13. kesäkuuta Helsingin Elisa Kulma –liikkeessä järjestetyssä kutsutilaisuudessa ja io-tech piipahti tutustumassa ZenFone AR- ja ZenFone Zoom S –malleihin.

Asuksen mukaan kaikki viisi uutuusmallia tulevat Suomessa kauppoihin kesäkuun aikana. ZenFone AR:n suositushinta on 899 euroa ja ZenFone Zoom S:n 599 euroa. Käymme tässä artikkelissa läpi ensituntumia ja huomioita puhelimista.

Testaamme ZenFone Zoom S:n kameraominaisuudet kattavammin vielä io-techissä vielä tämän kesän aikana ja saatamme mahdollisuuksien mukaan tutustua tarkemmin myös ZenFone AR:n Daydream- ja Tango-ominaisuuksiin.

Lue artikkeli: Ensituntumat: Asus Zenfone AR ja Zenfone Zoom S

Intelin kymmenytiminen Core i9-7900X ylikellottui nestejäähdytyksellä 5 GHz:iin

Core i9-7900X:n ylikellottamiseen käytettiin AiO-nestejäähdytystä ja prosessori oli delidattu, eli sen lämmönlevittäjä oli poistettu prosessorin päältä.

Keskustelupalstoilla spekuloidaan parhaillaan Intelin uusien Skylake-X-arkkitehtuuriin perustuvien prosessoreiden kellottuvuudesta. Core X -sarjaan kuuluvista prosessoreista on esitelty vasta osa, mutta ainakin niiden kellotaajuudet ovat kasvaneet merkittävästi viime sukupolven Broadwell-E-prosessoreihin nähden.

Saksalainen ylikellottaja Roman ”der8auer” Hartung on päässyt ylikellottamaan Skylake-X LCC -siruun perustuvaa Core i9-7900X -prosessoria. Core i9-7900X:ssä on käytössä kymmenen prosessoriydintä, jotka kykenevät suorittamaan samanaikaisesti kahtakymmentä säiettä.

Ylikellotustesteissä der8auer sai Core i9-7900X:n venymään Corsairin AiO-nestejäähdytyksellä 4,8 GHz:n kellotaajuudelle, kun käytössä oli prosessorin lämmönlevittäjä vakiotahnoineen. Ilman lämmönlevittäjää tai vakiotahnoja eli ns. delidattuna sama prosessori venyi 5 GHz:n kellotaajuudelle kyllin vakaana ajamaan Prime95 1344K -testiä tunnin ajan.

Prosessorin lämmöt nousivat testin aikana korkeimmillaan 89 asteeseen ja sen käyttöjännite oli asetettu 1,32 volttiin. Hajonta prosessoriydinten lämpötiloissa oli varsin suurta, sillä matalin maksimilämpötila yhdelle ytimelle oli 77 astetta.

Der8auer muistuttaa videollaan kuitenkin siitä faktasta, että hänen ylikellotustestissä käyttämänsä prosessori oli testattu etukäteen eikä siten välttämättä anna realistista kuvaa kaupasta ostetun yksilön ylikellotettavuudesta. Kaikki prosessorit ovat yksilöitä ja yksilöiden väliset erot ylikellotettavuudessa voivat olla merkittäviä.

Windows 10:n tuorein koontiversio tuo ison joukon päivityksiä Windows Insider -käyttäjille

Windows 10:n uusin koontiversio tuo muun muassa Käynnistä-valikkoon ja Toimintokeskukseen Fluent-muotokielen mukaiset Acrylic-läpikuultavuusefektit.

Microsoft on julkaissut uuden Windows 10 koontiversion Windows Insider -käyttäjille. Koontiversio 16215 tuo mukanaan poikkeuksellisen pitkän listan muutoksia ja mukana on myös ensimmäiset uuteen Fluent-muotokieleen perustuvat ulkonäköpäivitykset.

Windows 10:n koontiversio 16215 tuo mukanaan uusia elementtejä Fall Creators Update -päivityksen yhteydessä julkaistavasta Fluent-muotokielestä. Fluent-muotokielen Acrylic-läpikuultavuusefekti on lisätty uudessa koontiversiossa Käynnistä-valikkoon ja Toimintokeskukseen. Toimintokeskuksen ulkonäköä on uudistettu myös muilla tavoin helpottamaan eri ohjelmien ilmoitusten erottamista toisistaan.

Edge-selaimeen uusi koontiversio tuo monen kaipaamaan täyden ruudun tilan. Selaimen saa täyteen ruutuun ja takaisin ikkunaksi tutulla F11-pikanäppäimellä tai selaimen valikoista klikkaamalla. Käyttäjä voi myös liittää suoraan Tehtäväpalkkiin linkkejä haluamilleen verkkosivuille siten, että ne aukeavat suoraan Edge-selaimessa. Lisäksi selaimella voi jatkossa korostaa tekstiä ja lisätä huomioita epub-kirjoihin.

Cortana voi puolestaan uuden koontiversion myötä tunnistaa tapahtumien päivämääriä suoraan kuvista. Virtuaaliassistentti voi esimerkiksi kysyä, haluaako käyttäjä muistutuksen tulevasta keikasta, jonka päivämäärän se on löytänyt otetusta valokuvasta. Ominaisuuteen yhdistyy myös uusi lasso-työkalu, jonka avulla käyttäjä voi rajata tietyn osan kuvasta oleelliseksi Cortanalle, jonka jälkeen virtuaaliassistentti etsii rajatulta alueelta päivämääriä tai muuta oleellista tietoa.

Yllä olevan gallerian kuvat avautuvat täyteen kokoonsa animoituina GIF-kuvina.

Microsoft on parantanut myös Windows Ink- eli kynärajapintaansa monella tapaa. Microsoftin esimerkeissä esimerkiksi väärin tunnistettujen kirjainten korjaaminen onnistuu jatkossa suoraan niiden päälle korjaamalla, kirjoitettuja sanoja voi yhdistää ja erottaa kynällä tehtävin elein ja kirjoitusikkunassa käsin kirjoitettu teksti liikkuu automaattisesti syrjään sitä mukaa kun käyttäjä kirjoittaa uusia sanoja, jolloin tilanpuute ei lopeta kirjoitusta ennen aikojaan.

Myös io-techin Surface Book -arvostelussa esiin tullut sivun vieritystuen puute kynästä on korjattu, eli jatkossa kynällä voi vierittää ikkunoiden sisältöä samaan tapaan kuin sormilla.

Fyysistä näppäimistöä käyttäville kaikkien emojien muistaminen saattaa olla vaikeaa. Helpottaakseen tilannetta Microsoft on lisännyt uudet näppäinyhdistelmät (Win + piste (.) ja Win + puolipiste (;) ), joilla emoji-ikkunan saa aukaistua missä tahansa tekstikentässä. Emojivalikkoa voi selata sekä hiirellä että näppäimistöllä. Virtuaalinäppäimistöä käyttäville Microsoft tuo puolestaan Windows 10 Mobilesta tutun näppäimistön korvaamaan työpöytäversion nykyisen virtuaalinäppäimistön.

Microsoft on uudistanut myös käyttöjärjestelmän hallintaa puheella. Puheohjauksen saa käyttöön Win + H -näppäinyhdistelmällä tai klikkaamalla mikrofonikuvaketta virtuaalinäppäimistön tai kirjoitusikkunassa. Ominaisuus toimii ainakin toistaiseksi vain englanniksi ja kiinaksi.

Yleisiä parannuksia on tehty puolestaan videon toistoasetuksiin, HDR-näyttöasetuksiin, verkonhallintaan ja lukuisiin muihin ohjelmiin ja asetuksiin. Voit tutustua uuden koontiversion täyteen muutoslistaan ja tarkemmin sen uusiin ominaisuuksiin Microsoftin blogissa.

Asuksen ROG Rampage VI Extreme -X299-emolevy ei tue Kaby Lake-X -prosessoreita

Intelin X299-piirisarjaan perustuvat emolevyt tukevat oletuksena kaikkia Core X -sarjan prosessoreita, mutta Asus on päättänyt tiputtaa lippulaivaemolevystään tuen sarjaan kuuluvilta Core i5-7640X- ja i7-7740X -prosessoreilta.

Intel esitteli Basin Falls -alustan eli X299-piirisarjaan perustuvat emolevyt ja Core X -sarjan prosesorit Computex -messujen yhteydessä. Parhaillaan käynnissä olevilla E3-messuilla yhtiö kertoi puolestaan prosessoreiden tarkemmasta julkaisuaikataulusta.

Basin Falls -alusta on ehtinyt kerätä jo rutkasti kritiikkiä muun muassa sekavuutensa vuoksi. Emolevyjen ominaisuudet ovat sidonnaisia siihen asennettuun prosessoriin. Kaby Lake-X -prosessorit (Core i5-7640X, i7-7740X) on varustettu kahdella muistikanavalla ja 16 PCI Express -linjalla ja Skylake-X-prosessorit neljällä muistikanavalla ja mallista riippuen 28 (Core i7-7800X, i7-7820X) tai 44 (Core i9 -mallit) PCI Express -linjalla.

Vaikka Basin Falls -alusta on suunniteltu tukemaan kaikkia LGA 2066 -kantaisia Core X -sarjan prosessoreita, Asus on päättänyt, ettei se aio noudattaa tätä sääntöä kaikilla emolevyillään. Yhtiön X299-lippulaivaemolevy, ROG Rampage VI Extreme, ei tule tukemaan Core i5-7640X- tai i7-7740X -prosessoreita lainkaan.

Toistaiseksi Asuksen Rampage VI Extreme on ainut esitelty emolevy, jossa valmistaja on päättänyt rajoittaa prosessorituen vain osaan Core X -sarjasta. On kuitenkin liian aikaista sanoa, että se olisi poikkeus, joka vahvistaa säännön, sillä monet emolevyvalmistajat eivät ole vielä esitelleet tai listanneet kaikkia X299-emolevyjään verkkosivuilleen.

Intel kertoi Core X -prosessoreiden myynnin alkamisesta

Intel paljasti E3-messujen yhteydessä, että uudet Core X -tehoprosessorit saapuvat portaittain myyntiin tämän vuoden aikana.

6-, 8- ja 10-ytimiset Core X -prosessorit tulevat saataville ja myyntiin jo ensi viikolla. Suomeen asti prosessoreita ei kuitenkaan välttämättä saada vielä ihan lähiaikoina.

12-ytiminen Core i9-7920X on tulossa myyntiin elokuussa ja loput Core i9 -mallit eli 14-, 16- ja 18-ytimiset 7940X-, 7960X- ja 7980XE-mallit saapuvat lokakuussa.

Intel ei ole toistaiseksi kertonut suorituskykyisimpien Core i9 -malliensa kellotaajuuksia, L3-välimuistin kokoja tai TDP-arvoja, mutta hinnat ovat sentään jo selvillä. Suorituskykyisin 18-ytiminen Core i9-7980XE on hinnoiteltu 1999 dollariin eli Suomessa reilusti yli 2000 euroon.

AMD on tuomassa 12- ja 16-ytimiset Ryzen Threadripper -prosessorit myyntiin jo heinäkuussa ainakin Alienwaren Area-51-tehokokoonpanoissa, joten Intelin vastaavalla ydinmäärällä varustettuja prosessoreita joudutaan odottelemaan muutaman kuukausi kauemmin.

Lähde: PC World

Alienwarelta Ryzen Threadripper -kokoonpano myyntiin 27. heinäkuuta

Dell on julkaissut uuden Alienware Area-51 -tehokokoonpanon, joka tulee saataville AMD:n Ryzen Threadripper- ja Intelin Core X -prosessoreilla.

Dell on sopinut AMD:n kanssa yksinoikeudesta tuoda Area-51-kokoonpanoissaan ainoana OEM-valmistajana Ryzen Threadripper -prosessorit markkinoille vuonna 2017. Kuluttajat voivat lisäksi ostaa jälleenmyyjien kautta Ryzen Threadripper -prosessoreita ja X399-emolevyjä erikseen, mutta tarkkaa myyntiintulopäivää ei ole vielä kerrottu.

Area-51 Threadripper Edition on konfiguroitavissa joko 12- tai 16-ytimisellä Ryzen Threadripper -prosessorilla, joka on nestejäähdytetty ja tehtaalla valmiiksi ylikellotettu. Emolevynä on Dellin oma TR4-kantainen emolevy ja DDR4-muistia on konfiguroitavissa 64 gigatavuun asti. Näytönohjaimeksi on valittavissa useita AMD:n tai NVIDIAn näytönohjaimia yksittäin tai useamman näytönohjaimen CrossFire- ja SLI-konfiguraatioissa.

Japanilainen PC Watch -sivusto on napsinut kuvia Dellin E3-messuilla esittelemästä 16-ytimisellä Ryzen Threadripperillä varustetusta kokoonpanosta ja sen sisuksista. Käytössä ollut Engineering Sample -prosessori (ZD1840A8UGAF4) oli ylikellotettu 3,8 GHz:iin ja jäähdytyksestä vastasi Asetekin valmistama nestekierto. SMT-ominaisuuden avulla 16-ytiminen Ryzen Threadripper kykenee käsittelemään samanaikaisesti 32 säiettä.

Ryzen Threadripperillä varustetut Area-51-kokoonpanot tulevat saataville 27. heinäkuuta ja Intelin 6-, 8- ja 10-ytimisillä Core X -prosessoreilla varustetut kokoonpanot puolestaan 22. elokuuta. Hintoja ei vielä paljastettu, vaan ne selviävät lähempänä myynnin alkamisajankohtaa.

Lähde: Dell

Motorola esitteli uudet Moto E4- ja E4 Plus -älypuhelimet alle 200 euron hintaluokkaan

12.6.2017 - 17:29 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (6)

Motorola esitteli uudet Moto E4 -älypuhelimensa, jotka sijoittuvat 150-200 euron hintaluokkaan.

Motorola Mobility on juuri esitellyt uudet Moto E4- ja E4 Plus -älypuhelimensa, jotka sijoittuvat yrityksen mallistossa Moto C- ja Moto G -mallien väliin. Motorolan mukaan uudet Moto E4 -mallit pyrkivät tarjoamaan tyyliä, laatua ja houkuttelevia ominaisuuksia alle 200 euron hintaluokassaan. Ulkoisesti ne muistuttavat vahvasti hieman kalliimpia Moto G5 -malleja.

Moto E4 on uutuuskaksikon edullisempi ja pienempi vaihtoehto. 5,0-tuumaisen näytön tarkkuus on 720 x 1280 pikseliä ja laitteen sisältä löytyy MediaTekin neliydinpiiri. Takakameran ohella myös etukameran parina on LED-salama ja puhelimesta löytyy myös sormenjälkitunnistin. Metallipintainen takakuori ja 2800 mAh akku ovat irrotettavaa mallia.

Moto E4 tekniset ominaisuudet:

  • 144,7 x 72,3 x 9,3 mm, 151 grammaa
  • 5,0-tuumainen 720 x 1280 pikselin näyttö
  • MediaTek MT6737 -järjestelmäpiiri (4 x 1,3 GHz Cortex-A53, Mali-T720 MP1 GPU)
  • 2 Gt RAM-muistia
  • 16 Gt tallennustilaa, muistikorttipaikka
  • 4G, Bluetooth 4.2, WiFi 802.11n
  • 2800 mAh akku, 5 W lataus, micro-USB
  • Kahdeksan megapikselin takakamera, 1,12 um pikselikoko, f2.2, automaattitarkennus, LED-salama
  • Viiden megapikselin etukamera, 1,4 um pikselikoko, f2.2, LED-salama
  • Android 7.1 Nougat

Moto E4 Plus on sisarmalliaan suurempi sekä 5,5-tuumaisen näyttönsä että jättikokoisen 5000 mAh akkunsa osalta. Järjestelmäpiiri on sama kuin pienemmässä sisaressa, mutta sekä RAM-muistia että tallennustilaa on tarjolla hieman enemmän. Kameraosastolla etukamera on sama, mutta taustapuolelta löytyy tarkempi 13 megapikselin kamera. Moto E4 Plussan kuoret ovat metallia, mutta akku ei ole sisarmallin tapaan irrotettavissa.

Moto E4 Plus tekniset ominaisuudet:

  • 155 x 77,5 x 9,55 mm, 198 grammaa
  • 5,5-tuumainen 720 x 1280 pikselin näyttö
  • MediaTek MT6737 -järjestelmäpiiri (4 x 1,3 GHz Cortex-A53, Mali-T720 MP1 GPU)
  • 2 tai 3 Gt RAM-muistia
  • 16 tai 32 Gt tallennustilaa, muistikorttipaikka
  • 4G, Bluetooth 4.2, WiFi 802.11n
  • 5000 mAh akku, 10 W pikalataus, micro-USB
  • 13 megapikselin takakamera, 1,12 um pikselikoko, f2.0, automaattitarkennus, LED-salama
  • Viiden megapikselin etukamera, 1,4 um pikselikoko, LED-salama, f2.2
  • Android 7.1 Nougat

Moto E4:n suositushinta on 149 euroa ja Moto E4 Plussan 199 euroa. Uutuudet tulevat Suomessa saataville kesäkuun 20. päivä, eli ensi viikon tiistaina.

Lähde: Motorola

Huawei esitteli uuden Honor 9 -älypuhelimen

Huawei esitteli uuden Honor 9 -älypuhelimensa Kiinassa. Euroopassa laite esitellään kesäkuun lopulla.

Huawei on esitellyt ennakkotietojen mukaisesti hetki sitten Kiinassa uuden Honor 9 -älypuhelimensa. Uutuus muistuttaa ulkoisesti varsin pitkälti viimevuotista Honor 8 -edeltäjämallia.

Honor 9 käyttää pitkälti Huawein muista viimeaikaisista huippumalleista tuttua rautaa. Kirin 960-järjestelmäpiiri on tuttu Mate 9- ja P10-malleista, kuten myös 12 ja 20 megapikselin kamerasensoreita hyödyntävä kaksoiskamera. Muotoilullisesti uutta on pyöristetyt takakuoren pitkät sivut sekä etupuolelle siirretty sormenjälkitunnistin – muilta osin metalli-lasirakenne on pysynyt pitkälti muuttumattomana. Edeltäjämalliin nähden Honor 9 on hieman pidempi, mutta aavistuksen kapeampi ja akku on kasvanut 200 milliampeeritunnilla. Perinteisten kuulokkeiden käyttäjien iloksi puhelimesta löytyy edelleen 3,5 mm ääniliitäntä.

Tekniset tiedot:

  • Ulkomitat: 147,3 x 70,9 x 7,5 mm
  • Paino: 155 grammaa
  • Värivaihtoehdot: Musta, hopeanharmaa, sininen & kulta
  • 5,15-tuumainen IPS-näyttö, 1080 x 1920 pikseliä, 428 PPI
  • Kirin 960 -järjestelmäpiiri (4×2,4 GHz Cortex-A73, 4×1,8 GHz Cortex-A53, Mali-G71MP8 GPU)
  • 4 tai 6 Gt RAM-muistia
  • 64 tai 128 Gt tallennustilaa, muistikorttipaikka (jaettu toisen SIM-paikan kanssa)
  • LTE-yhteydet, VoLTE, Dual-band ac-WiFi, Bluetooth 4.2, NFC
  • 12 + 20 Mpix kaksoiskamera, 2x häviötön hybridizoom, PDAF, kaksisävysalama
  • Kahdeksan megapikselin etukamera
  • 3200 mAh akku
  • Android 7.0 Nougat & EMUI 5.1

Honor 9 tulee Kiinassa saataville 16. kesäkuuta 2299 (4 & 64 Gt), 2699 (6 & 64 Gt) ja 2999 yuanin (6 & 128 Gt) suositushinnoilla (302, 355 & 395 €).

Päivitys 16.6.2017: Honor 9:n ennakkotilaukset alkavat Suomessa Euroopan ensimmäisenä maana tänään ja sen toimitukset alkavat kesäkuun 30. päivä. Suositushinta 4 & 64 Gt:n perusversiolle on 499 euroa ja elokuussa myyntiin tuleva 6 & 128 Gt:n muistiversio maksaa 599 euroa.

Lähteet: Honor, Weibo

Microsoftin Project Scorpiosta tuli Xbox One X, myyntiin 7. marraskuuta

Microsoftin Xbox One X on ensimmäinen yli 6 TFLOPSia laskentatehoa tarjoava konsoli. Konsoli julkaistaan marraskuussa ja sen suositushinta Suomessa on 519,99 euroa.

Microsoft on kertonut Xbox ”Project Scorpio” -konsolistaan tipoittain tietoja jo liki vuoden. Nyt konsoli on esitelty virallisesti ja sen myötä sen lopulliset tekniset tiedot ovat julki. ”Project Scorpio” sai lopulliseksi nimekseen Xbox One X.

Xbox One X:n sydämenä sykkii AMD:n kustomoitu APU-piiri. Microsoftin tarpeiden mukaan suunniteltu APU-piiri sisältää kahdeksan prosessoriydintä ja 40 Compute Unit -yksikön grafiikkaohjaimen. Prosessoriytimet toimivat 2,3 GHz:n kellotaajuudella mutta niiden arkkitehtuuri on vielä jonkin tasoinen mysteeri. Prosessoriydinten tiedetään olevan Jaguar-arkkitehtuuriin pohjaavia, mutta samalla niin merkittävästi muokattuja, ettei Microsoft käytä niistä enää Jaguar-nimitystä.

One X:n grafiikkaohjain toimii 1172 MHz:n kellotaajuudella ja se sisältää 40 Compute Unit -yksikköä eli 2560 stream-prosessoria. ROP-yksiköiden määrä on tuplattu Xbox Onen 16:sta 32:een. Laskentavoimaa grafiikkaohjain tarjoaa peräti 6 TFLOPSia eli yli 4,8 kertaisesti alkuperäiseen Xbox Oneen nähden. Microsoftin paljastamien tietojen perusteella grafiikkaohjaimen perustana toimii Polaris-arkkitehtuuri, mutta prosessoriydinten tapaan siihen on tehty yhtiön toivomuksesta merkittäviä muutoksia.

Microsoftia kritisoitiin monen näkökulmasta eksoottisen muistiratkaisun käytöstä Xbox One -konsolissaan. Xbox One X:ssä on heitetty hyvästit nopealle eSRAM- ja hitaalle DDR3-muistille ja niiden sijasta konsolista löytyy 12 Gt 6,8 Gbps:n GDDR5-muistia. Muistit ovat 384-bittisen muistiväylän jatkeena, joten muistikaistaa konsolissa on yhteensä 326 Gt/s. Konsolista löytyy teratavun kiintolevy, jonka tukena on 8 gigatavua Flash-pohjaista välimuistia. Uusi konsoli on varustettu One S:n tavoin 4K BluRay -asemalla.

Xbox One X on varustettu muiden Xbox One -konsoleiden tapaan kahdella HDMI-liittimellä. One X:n tapauksessa HDMI-sisääntulo noudattaa HDMI 1.4b -standardia ja -ulostulo 2.0b-standardia AMD FreeSync over HDMI -tuella. Tuettuna on lisäksi HDR10-standardi kuvalle ja DTS 5.1-, PCM 7.1- ja Dolby TrueHD with Atmos -äänituet. Konsolissa on myös kolme USB 3.0 -liitäntää, IR-lähetin ja -vastaanotin, S/PDIF-ulostulo ja verkkoliitin.

Konsoli tukee kaikkia Xbox One- ja Xbox One S -konsoleiden lisälaitteita, kaukosäätimiä ja ohjaimia sekä tietenkin pelejä. Xbox One X:lle erikseen optimoidut pelit tunnistaa konsolin julkaisun myötä Xbox One X Enhanced -logosta. Optimoidut pelit hyödyntävät konsolin kasvaneen laskentatehon esimerkiksi 4K UHD -resoluutioon, parempaan ruudunpäivitysnopeuteen tai tarkempiin yksityiskohtiin. Microsoft on jo luvannut esimerkiksi tulevan Forza 7 -pelin toimivan konsolilla natiivilla 4K-resoluutiolla ja lukitulla 60 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella, jonka lisäksi joukko jo julkaistuja pelejä tulee saamaan päivityksiä, jotka hyödyntävät Xbox One X:n ominaisuuksia.

Konsolin muotokieli pysyy tuttuna Xbox One S:stä. Tällä kertaa jäähdytyksen ritilät on kuitenkin sijoitettu kotelon kylkeen katon sijasta. Jäähdytyksestä on Microsoftin mukaan vastuussa yksi radiaalipuhallin ja nestejäähdytykseen perustuva jäähdytyselementti, mutta kuvien perusteella tällä tarkoitettaneen höyrykammioteknologiaa.

Microsoft Xbox One X:n strategiset mitat ovat 300 x 240 x 60 mm ja 3,81 kg. Sen 245 watin virtalähde on sisäänrakennettu. Konsoli saapuu myyntiin 7. marraskuuta ja sen suositushinta Suomessa on 519,99 euroa.

Logitech esitteli langattoman Powerplay-lataustekniikan sekä kaksi sitä hyödyntävää pelihiirtä

Logitechin uusi Powerplay-tekniikka mahdollistaa pelihiiren lataamisen langattomasti käytön aikana.

Logitech on esitellyt E3-pelitapahtumassa uuden langattoman Powerplay-latausjärjestelmän ja Lightspeed-yhteystekniikan sekä niitä hyödyntävät G703- ja G903-pelihiiret.

Powerplay ei vaadi hiiren pitämistä tietyllä latausalueella, vaan hiiri saa virtansa kaikista alustan kohdista jatkuvasti käytön aikana. Tekniikan kerrotaan hyödyntävän sähkömagneettista värähtelyä ja muodostavan latauskentän 275 x 320 mm kokoisen Powerplay-alustan päälle. Sähkömagneettinen energiakenttä vastaanotetaan ja muunnetaan latausenergiaksi hiiren pohjaan liitettävän Powercore-moduulin avulla. Moduuli liitetään magneetilla yhteensopiviin pelihiiriin, joita ovat tällä hetkellä G903 ja G703.

Uuden langattoman lataustekniikan ohella Logitech esitteli myös langattoman Lightspeed-yhteystekniikan, joka tähtää erittäin nopeaan, viiveettömään ja virrankulutukseltaan alhaiseen langattomaan yhteyteen pelihiiren ja tietokoneen välillä. 2,4 GHz:n langaton tekniikka käyttää yhden millisekunnin raportointinopeutta ja sen signaalinvahvuuden kerrotaan olevan jopa 12 dB korkeampi kuin kilpailevissa tuotteissa.

Uusia Powerplay- ja Lightspeed-tekniikoita hyödyntävät pelihiiret ovat G903 ja G703, joista ensin mainittu on Logitechin pelihiirimalliston lippulaiva ja se perustuu vahvasti G900-malliin. G703 perustuu puolestaan ulkoisesti G403-malliin. Molemmissa hiirissä käytetään uutta Lightspeed-yhteystekniikkaa sekä optista PMW3366-sensoria, joka yltää jopa 12 000 CPI:n herkkyyteen. Molemmista hiiristä löytyy myös mahdollisuus 10 gramman lisäpainon käyttämiseen. Erikseen myytävässä G Powerplay -latausalustassa on vaihtoehtoiset kova ja pehmeä pinta sekä yläreunan ohjausyksikköön sijoitettu kustomoitava RGB-valaistus G-logo.

Logitechin G Powerplay -latausalusta sekä G903- ja G703-pelihiiret tulevat Suomessa myyntiin syyskuussa 149, 199 ja 139 euron verollisilla suositushinnoilla.

Lähde: Logitech (1)(2)