AMD julkaisi FSR 2.0 -liitännäiset Unreal Engineille, modaajat lisäsivät teknologian Cyberpunkiin

Modissa korvataan NVIDIAn DLSS-tiedostoja AMD:n FSR 2.0 -tiedostoilla ja muokataan Windowsin rekisteriä tuen mahdollistamiseksi.

AMD julkaisi FidelityFX Super Resolution 2.0 -teknologian hiljattain avoimena lähdekoodina. Nyt yhtiö on täydentänyt tarjontaa tuomalla ladattavaksi valmiit liitännäiset Unreal Engine 4- ja 5 -pelimoottoreille. Merkittävämpänä syynä otsikoihin on kuitenkin modaajien tuorein tempaus.

Modaajat ovat saaneet lisättyä FidelityFX Super Resolution 2.0 -teknologian Cyberpunk 2077 -peliin. PotatoOfDoom1337-nimimerkkiä käyttävä modaaja keksi tavan, jolla NVIDIAn DLSS 2.x -tiedostot voidaan korvata FSR 2.0:n vastaavilla tiedostoilla. Ilmeisesti pelkkien tiedostojen korvaamisen lisäksi pitää tehdä joitain muutoksia Windowsin rekisteriin, mutta lopputuloksena modaus korvaa DLSS-tuen FSR 2.0 -tuella.

TechPowerUp on ehtinyt myös testaamaan modia käytännössä. Sivuston testien mukaan FSR 2.0 on pelissä aavistuksen hitaampi kuin virallisesti tuettu FSR 1.0, mutta eron kuvanlaadussa kerrotaan olevan samalla merkittävä 2.0:n eduksi. Osaltaan ero johtunee myös keskimääräistä huonommaksi tuomitusta FSR 1.0 -toteutuksesta. Ongelmista TPU nostaa esiin ”DLSS 2.1 -tasoiset varjokuvat” etenkin autolla ajettaessa, yhteensopivuusongelmat pelin sisäänrakennetun motion blurrin kanssa sekä joidenkin säteenseurantaefektien renderöinnin oletettua huonommalla resoluutiolla. Muutoin FSR 2.0:n kerrotaan vastaavan pelissä DLSS 2.4:ää.

Lähteet: AMD GPUOpen, VideoCardz, TechPowerUp

Live: io-techin kesäkuun pelistriimi (PUBG)

Kesäkuun pelinä vuorossa on paluu tuttuun ja turvalliseen PUBG:iin.

io-techin toimitus on pelaillut kevään aikana kerran kuussa porukalla Youtubessa livestriimissä eri pelejä. Kesäkuun pelinä on vuorossa jälleen tuttu ja turvallinen PUBG, joka oli kevään katsotuin peli.

Pelistriimi alkaa keskiviikkona 29. toukokuuta klo 21. Tervetuloa mukaan katsomaan ja keskustelemaan chattiin.

Striimin lopuksi kaikkien katsojien kesken arvotaan AOC:n 27-tuumainen IPS-paneelilla varustettu Full HD -resoluution ja 165 hertsin 27G2SPU/BK-pelinäyttö.

Livestriimi Youtubessa

Uusi artikkeli: Testissä Cooler Master GM27-FQS ARGB -pelinäyttö

Testissä Cooler Masterin 27-tuumainen pelinäyttö ARGB-valaistulla jalustalla.

io-techin testissä Cooler Masterin 27-tuumainen 1440p-pelaamiseen suunnattu GM27-FQS ARGB -pelinäyttö. Käytössä on suora IPS-paneeli, joka tukee 165 hertsin virkistystaajuutta ja näyttävyyttä tuo jalustan muotoilu ja ARGB-valaistus. 430 euron hinnalla näyttö on ominaisuuksiinsa nähden omassa kategoriassaan kalleimmasta päästä.

Tutustumme tässä artikkelissa näytön ominaisuuksiin ja suoritimme sille kattavat mittaukset ja testit.

Lue artikkeli: Testissä Cooler Master GM27-FQS ARGB -pelinäyttö

NVIDIA julkaisi uudet GeForce 516.59 -ajurit näytönohjaimilleen

GeForce GTX 1630:n julkaisuajurit tuovat mukanaan tuen DLSS- ja säteenseurantateknologioitakin tukevalle F1 22:lle sekä viimeisimmät päivitykset Loopmancerin ja Monster Hunter Rise: Sunbreakin tukiin.

NVIDIA on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen. GeForce 516.59 -ajurit ovat saatavilla Windows 10- ja 11 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat yhtiön pelinäytönohjaimia Maxwell-arkkitehtuurista lähtien. Nyt julkaistut ajurit ovat samalla julkaisuajurit GeForce GTX 1630:lle.

GeForce 516.59 -ajureiden merkittävimmät uudistukset ovat Game Ready -leima uudelle F1 22 -pelille sekä viimeisimmät päivitykset Loopmancer- ja Monster Hunter Rise: Sunbreak -peleille. Mahdollisista suorituskykyeroista aiempiin ajureihin ei ole mainintoja.

Tuttuun tapaan ajureissa korjataan myös aiempien julkaisujen ongelmia. Tällä kertaa korjattujen bugien listalta löytyy muun muassa Red Dead REdempition vilkkumiset ja Path of Exilen mustat tekstuurit Vulkan-rajapinnnalla, Neverwinter Nightsin oingelmat valonlähteiden lataamisessa sekä pelien tökkiminen G-Sync-käytössä, jos pelaaja tuo Xbox-sovelluksen esiin kesken pelin. Myös Unreal Engine 5:n yleisen vakauden kerrotaan parantuneen. Tiedossa olevien ongelmien listalta löytyvät puolestaan esimerkiksi Destiny 2:n satunnaiset jäätymiset, Jurassic World Evolution 2:n Microsoft Store -version artifaktit sekä näytön hetkelliset vilkunnat, kun tietokone herää unesta, jos käytössä on DSR- tai DLDSR-teknologia. Lisäksi RTX 30 -sarjalla voi jäädä näyttö heräämättä unitilasta, jos näytönohjain on lisäksi kytketty HDMI 2.1 -televisioon, joka on pois päältä. Ampereiden vanha tuttu Dolby Atmos -äänien tippuilu HDMI 2.1 -vahvistimeen kytkettynä on niin ikään edelleen kehissä. Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin niiden julkaisutiedotteessa (PDF) ja NVIDIAn Game Ready -artikelissa.

Lataa NVIDIAn ajurit täältä

Video: Esittelyssä Sonyn uudet Inzone-pelituotteet

29.6.2022 - 11:11 / Sampsa Kurri Mainos Kommentit (1)

Videolla esitellään Sonyn uudet Inzone-pelikuulokkeet ja -näytöt.

Kaupallinen yhteistyö Sonyn kanssa

Sony lanseerasi tänään uudet PC-pelaajille suunnatut Inzone-pelituotteet. Saimme heti tuoreeltaan kokeiltaviksi ja videolla esiteltäviksi kaikki H-sarjan pelikuulokkeet ja ensimmäisenä myyntiin saapuvan 4k-resoluution Inzone M9 -pelinäytön. Tarkemmat tekniset tiedot uutuustuotteista löydät io-techin uutisesta.

Tutustumme videolla Sonyn uusin Inzone-pelikuulokkeiden ja -näyttöjen keskeisimpiin ominaisuuksiin. Videon lopussa on osallistumisohjeet Sony Inzone H9 -pelikuulokkeiden arvontaan (5 kpl).

Jos pidit videosta niin tilaa io-techin YouTube-kanava ilmaiseksi, kiitos!

Katso video YouTubessa

NVIDIA julkaisi edullisen pään GeForce GTX 1630 -näytönohjaimen

NVIDIA ei ole paljastanut näytönohjaimen virallista suositushintaa, mutta huhutulle 150 dollarin suositushinnalle on vaikea nähdä perusteita.

NVIDIA on julkaissut uutta rautaa näytönohjainmarkkinoiden edullisimpaan päähän. Virallisesti kyse on GeForce GT 1030:n manttelinperijästä, mutta moni näkee sen vain hitaampana versiona GTX 1650:stä etenkin GTX-etuliitteen vuoksi.

GeForce GTX 1630 perustuu Turing-arkkitehtuurin TU117-150-grafiikkapiiriin, kun GTX 1650 perustuu useimmissa tapauksissa järeämpään TU117-300-versioon. 150-konfiguraatiossa on käytössä 512 CUDA-ydintä, jotka toimivat 1740 MHz:n perus- ja 1785 MHz:n Boost-kellotaajuuksilla, sekä oletettavasti 32 teksturointi- ja 32 ROP-yksikköä. Muistiväylä on leikattu 64-bittiseksi ja 12 Gbps:n GDDR6-muisteilla se tarkoittaa 96 Gt/s muistikaistaa. Huomionarvoista on, että TU117-grafiikkapiiriin perustuvissa näytönohjaimissa on aiemman Volta-sukupolven NVENC-enkooderi, ei Turing-sukupolven.

Mikäli TechPowerUpin kuulemma liki kaksinkertainen suositushinta GeForce GT 1030:een nähden pitää kutinsa, se kyseenalaistaa samalla voidaanko puhua todella sen seuraajasta. 150 dollarin väitetyllä suositushinnalla näytönohjain asemoituisi lähinnä 160 dollarin Radeon RX 6400:n kilpailijaksi. Samaisen sivuston testien mukaan RX 6400 kuitenkin peittoaa Gainward GeForce GTX 1630 Ghostin 1080p-resoluutiolla jopa 57 % paremmalla keskimääräisellä suorituskyvyllä. Jos GTX 1630 haluaa hakea lohtua jostain, 4K-resoluutiolla ero on enää 48 % RX 6400:n hyväksi.

GeForce GTX 1630 voi olla GT 1030:n henkinen seuraaja, mutta uusi etuliite ja väitetty hintataso puhuvat muuta. Toisaalta suorituskyky voisi puoltaakin olettamaa, sillä suoritustappio Radeon RX 6400:aan ja GeForce GTX 1650:iin on massiivinen. Vain lopullinen hinnoittelu kaupoissa tulee määrittelemään tuotteen hyvyyden, mutta ensimmäiset merkit eivät ainakaan ole lupaavia.

Lähde: NVIDIA

Sony lanseerasi uudet Inzone-pelituotteet PC-pelaajille

Ensimmäisenä uuden Inzone-pelibrändin alaisuuteen julkaistaan pelikuulokkeet- ja -näytöt.

Sony on esittellyt uuden Inzone-pelibrändin, joka on suunnattu ensisijaisesti PC-pelaajille. Brändin esittelyn yhteydessä markkinoille on julkaistu kolmet pelikuulokkeet ja kaksi pelinäyttöä, jotka mukailevat Playstation 5:stä tuttua valkoista väriteemaa.

Kuulokemallistossa Inzone H9- ja H7-pelikuulokkeet ovat langattomat. H9:n ominaisuuksiin lukeutuu LED-valaistus, nahkaiset kuppien pehmusteet sekä yhtiön 1000X-sarjan kuulokkeista tuttu aktiivinen vastamelunsuodatus ja ympäristön äänet läpi päästävä Ambient Sound Mode -äänitila. Edullisemmasta H7-mallista kyseiset ominaisuudet puuttuvat ja kupit on pehmustettu nailonilla. H7 tarjoaa kuitenkin paremman akkukeston kuin H9 (40 vs 32 tuntia).

Edullisimmat H3-pelikuulokkeet ovat langalliset ja varustettu 3,5 millimetrin liitännällä. Kaikki kolme mallia on varustettu kääntyvällä ja suunnattavalla mikrofonilla sekä akustiikkaa optimoivalla 360 Spatial Sound for Gaming -tilaääniominaisuudella, jonka voi personoida oman korvalehden muodolle.

Pelikuulokkeista H3-malli on hinnoiteltu 120 euroon, H7 250 euroon ja H9 330 euroon. Myynti alkaa heinäkuussa.

Molemmat uudet Inzone-pelinäytöt ovat 27-tuumaisia ja varustettu suoralla IPS-paneelilla. Sony perustelee näyttöjen kokovalintaa sillä, että se on tällä hetkellä PC-pelimarkkinoiden määrällisesti ostetuin tuumakoko.

M9:ssä on käytössä 4k-resoluution IPS-paneeli 144 hertsin virkistystaajuudella ja 96 alueen FALD- eli Full Array Local Dimming -taustavalotekniikka DisplayHDR 600 -sertifioinnilla. Takapuolelta löytyy valaistusefekti. M3:ssa on käytössä Full HD -resoluution 240 Hz:n paneeli.

Molemmat näytöt on varustettu sisäänrakennetuilla kaiuttimilla ja näyttöliitäntöjen joukosta löytyy kaksi HDMI 2.1- sekä yksi Displayport 1.4 -liitin. Tuettuna on VRR ja G-Sync-yhteensopivuus sekä Playstation 5:n Auto HDR Tone Mapping- ja Auto Genre Picture Mode -ominaisuudet. Auto KVM -ominaisuudella samaa näyttöä pystytään käyttämään tietokoneen lisäksi USB C -liittimeen kytkettävän kannettavan tietokoneen kanssa.

Molempia pelikuulokkeita ja pelinäyttöjä voidaan ohjata tietokoneelle asennettavalla Inzone Hub -sovelluksella.

Pelinäytöistä ensin myyntiin tulee Inzone M9 1300 euron hintaan kesän aikana. M3 saapuu myyntiin myöhemmin talvella 2022, mutta sen hintaa ei ole toistaiseksi kerrottu.

Lähde: Sony

Pienikokoinen nelituumaisella näytöllä varustettu Cubot Pocket -älypuhelin myyntiin Suomessa

Cubot Pocket on nykymarkkinassa poikkeuksellisen pienikokoinen nelituumaisen näyttönsä myötä.

Teknologiatuotteiden maahantuonti- ja tukkuyritys East & West Distribution Oy on ilmoittanut aloittaneensa pienikokoisen Cubot Pocket -älypuhelimen myynnin Suomessa. Laite on oikeasti pienikokoinen, sillä siinä on vain nelituumainen näyttö 540 x 1080 pikselin resoluutiolla.

Puhelin käyttää ikääntynyttä vuonna 2019 julkaistua Unisoc T310 -järjestelmäpiiriä, jossa on yksi Cortex-A75- ja kolme Cortex-A55-ydintä. RAM-muistia on neljä ja tallennustilaa 64 gigatavua. Edessä on viiden megapikselin kamera, takana 16 megapikseliä. Akun kapasiteetti on laitteen ulkomitat huomioiden varsin hyvä 3000 mAh.

Myöskään käyttöjärjestelmä ei ole aivan ajan tasalla, sillä sisällä on 1,5 vuotta vanha kustomoimaton Android 11.

Cubot Pocketin tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 119 x 58 x 12 mm
 • Paino: 128 grammaa
 • 4,0” näyttö, 540 x 1080, 302 PPI
 • Unisoc Tiger T310 -järjestelmäpiiri
 • 4 Gt RAM-muistia
 • 64 Gt tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka (max. 128 Gt)
 • LTE, dual nano-SIM
 • WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 5.0, (A)GPS, NFC
 • 16 megapikselin takakamera
 • 5 megapikselin etukamera
 • 3000 mAh akku, USB-C
 • Android 11

Cubot Pocketin suositushinta Suomessa on 249 euroa ja se on saatavilla välittömästi. Värivaihtoehtoja on kolme – kokomusta, punamusta ja kulta-vihreä.

Lähteet: sähköpostitiedote, Cubot tuotesivu

io-tech toivottaa rauhallista juhannusta 2022!

io-techin toimitus siirtyy toimistoiltaan juhannuksen viettoon ja suosittelee samaa myös lukijoille!

Maailmantilanne on siirtynyt kriisistä toiseen, mutta juhannus antaa useimmille meistä mahdollisuuden pieneen irtiottoon arjen vilkeestä ja uutisvirroista. Myös io-techin toimitus siirtyy juhannusaaton myötä vapaa-ajan viettoon ja palaa toimistolle seuraavan kerran maanantaina.

Aurinko hellii parhaillaan liki koko Suomea ja lämpöä on luvassa lisää pilvenhattaroista huolimatta läpi juhannuksen. Suosittelemme ottamaan ilon irti sään suosiessa, mutta muistamaan turvallisuuden niin maalla kuin vedessä. Muistakaa ottaa hetki itsellenne ja rentoutua yöttömän yön aikaan!

Aiemmilta vuosilta tuttuna ohjenuorana muistakaa nauttia mahdollisia aikuisten virkistysjuomia kohtuudella, käyttää pelastusliivejä vesillä ja pitää huolta kavereista!

P.S. Postaa kommenttiketjuun (asiallinen) kuva omasta juhannuksenvietostasi. Arvomme juhannuksen jälkeen jotain pientä yhdelle onnekkaalle kuvan laittaneelle.

Terveisin io-techin toimitus: Sampsa, Juha, Petrus, Niko, Oskari ja Joona

POCOlta uudet keskihintaiset F4- ja X4 GT -älypuhelimet

23.6.2022 - 17:28 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (4)

Molemmat uutuusmallit tarjoavat hyvää suorituskykyä noin 400 euron hintapisteeseen.

Poco on esitellyt tänään kaksi uutta keskihintaluokkaan asemoituvaa älypuhelinta X- ja F-sarjoihinsa.

X4 GT on Pocon keskihintaisen X-sarjan kärkimalli ja tarjoaa MediaTekin mielenkiintoisen Dimensity 8100 -järjestelmäpiirin, joka asettuu suorituskyvyltään karkeasti Snapdragon 870- ja 888-mallien välimaastoon. Yritys mainostaa piirin suurta höyrykammiojäähdytystä, jonka kerrotaan pitävän suorituskyvyn tasaisena. Näyttö on 6,6-tuumainen LCD-paneeli 144 hertsin virkistystaajuudella ja sen 7-portaisella dynaamisella säädöllä.

Äänipuolella on tarjolla stereokaiuttimet sekä harvinaistumassa oleva 3,5 mm ääniliitäntä. Takakamera hyödyntää 64 megapikselin pääkameraa, 8 megapikselin ultralaajakulmakameraa sekä 2 megapikselin makrokameraa. 5080 mAh akku latautuu 67 watin huipputeholla tyhjästä täyteen runsaassa kolmessa vartissa.

POCO X4 GT tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 163,6 x 74,3 x 8,87 mm
 • Paino: 200 grammaa
 • 6,6” LCD-näyttö, 2460 x 1080 -resoluutio, dynaaminen 144 Hz virkistystaajuus, HDR10 & Dolby Vision, 650 nit
 • MediaTek Dimensity 8100 5G -järjestelmäpiiri
 • 8 Gt LPDDR5-RAM-muistia
 • 128 tai 256 Gt UFS 3.1 -tallennustilaa
 • 5G NSA & SA, Sub6 (n1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/77/78)
 • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax (Wi-Fi 6), Bluetooth 5.3, NFC, GPS, Glonass, Galileo, BeiDou, IR-lähetin
 • Kolmoiskamerajärjestelmä:
  • 64 megapikselin pääkamera (1/1,72″ sensori, 0,8 um pikselikoko), F1,89
  • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera (1,12 um pikselikoko), 120°, f2.2
  • 2 megapikselin makrokamera, f2.4
  • 4K 30 FPS videokuvaus
 • 16 megapikselin etukamera, f2.45
 • stereokaiuttimet, Dolby Atmos, 3,5 mm ääniliitäntä
 • 5080 mAh:n akku, USB-C, 67 watin pikalataus
 • Android 12, MIUI 13
POCO X4 GT

Uusi Poco F4 asemoituu puolestaan Pocon F-lippulaivamallistoon aiemmin julkaistun ja io-techissäkin testatun F4 GT:n alapuolelle. F4:n sisällä on Snapdragon 870 -järjestelmäpiiri, joka oli käytössä jo F3-edeltäjämallissa. Piiriä jäähdyttää yli 3000 mm2 höyrykammioratkaisu. Näyttö on 6,6-tuumainen AMOLED-paneeli 120 hertsin adaptiivisella virkistystaajuudella ja Full HD -tarkkuudella.

Kamerapuolella F4:n pääkamera perustuu 64 megapikselin sensoriin ja tarjoaa ensimmäisenä Pocon puhelimena optisen kuvanvakaimen. Pääkameran parina on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin makrokamera. Latausnopeus on tuplattu edeltäjämallista 67 wattiin ja 4500 mAh akun luvataan latautuvan sillä 38 minuutissa.

POCO F4 tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 163,2 x 75,95 x 7,7 mm
 • Paino: 195 grammaa
 • 6,67” AMOLED-näyttö, 2400 x 1080 -resoluutio, dynaaminen 120 Hz virkistystaajuus, HDR10+ & Dolby Vision, 1300 nit
 • Snapdragon 870 -järjestelmäpiiri
 • 6 tai 8 Gt LPDDR5-RAM-muistia
 • 128 tai 256 Gt UFS 3.1 -tallennustilaa
 • 5G NSA & SA, Sub6 (n1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/77/78)
 • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax (Wi-Fi 6), Bluetooth 5.2, NFC, GPS, Glonass, Galileo, BeiDou, IR-lähetin
 • Kolmoiskamerajärjestelmä:
  • 64 megapikselin pääkamera (1/2″ sensori, 0,7 um pikselikoko), F1,8, OIS
  • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, 119°, f2.2
  • 2 megapikselin makrokamera, f2.4
  • 4K 60 FPS videokuvaus
 • 20 megapikselin etukamera, f2.45
 • stereokaiuttimet, Dolby Atmos
 • 4500 mAh:n akku, USB-C, 67 watin pikalataus
 • Android 12, MIUI 13
POCO F4

Poco X4 GT:n suositushinnat ovat Euroopassa 379 (8 & 128 Gt) ja 429 euroa (8 & 256 Gt). Early Bird -tarjouksena on kova 80 euron alennus. Poco F4:n suositushinnat ovat puolestaan 399 (6 & 128 Gt) ja 449 euroa (8 & 256 Gt). Early Bird -alennus on 50 euroa. Myynti alkaa 7. heinäkuuta. Suomen hinnoista ei ole vielä vahvistettua tietoa.

Lähteet: sähköpostitiedote, POCO (1)(2)