Uusi artikkeli: Testissä Valco NL21 -kuulokkeet

Testasimme kotimaisen Valcon pelinavauksen täyslangattomien nappikuulokkeiden markkinoille.

io-techin kuuloketestit vuodelle 2022 käynnistää kotimainen uutuus, sillä testipenkkiin on päätynyt suomalaisen Valcon tuoreet NL21-nappikuulokkeet. Kyseessä on 79 euron suositushinnalla varustetut napit, jotka lupaavat valmistajalle tyypilliseen tapaan luonnollista laadukasta ääntä eivätkä tarjoa juurikaan oheisominaisuuksia, kuten vastamelutoimintoa tai langatonta latausta. Kuulokkeiden akun luvataan kestävän 7,5 tuntia ja latauskotelo latautuu USB-C-kaapelilla.

Artikkelissa tutustumme Valco NL21 -nappikuulokkeiden rakenteeseen, ominaisuuksiin, ohjelmistoon ja äänenlaatuun noin viikon käyttökokemusten pohjalta.

Lue artikkeli: Testissä Valco NL21 -kuulokkeet

MSI hyppää mukaan erillismikrofonimarkkinoille

MSI Immerse GV60 on perusominaisuuksiltaan varsin tyypillinen USB-liitäntäinen kondensaattorimikrofoni.

MSI on julkistanut uuden Immerse GV60 -mikrofonin, joka on suunnattu valmistajan markkinoinnin mukaan erityisesti striimauskäyttöön. Kyseessä on USB-C-liitännällä tietokoneen yhteyden muodostava kondensaattorimikrofoni, joka tarjoaa neljä suuntakuviota – stereo, pallo, kardioidi ja kahdeksikko.

MSI Immerse GV60 yltää 24 bittiseen 96 kilohertsin näytteenottotaajuuteen ja toimii ilman erillisiä ajureita. Mikrofonissa on 3,5 mm:n kuulokeliitäntä ja 5/8”:n liitäntä, jolla mikrofoni on mahdollista kiinnittää erilliseen telineeseen paketissa mukana tulevan pöytätelineen sijaan. Omaan telineeseen kiinnitystä helpottamaan MSI toimittaa mikrofonin mukana suoraan peräti 3 metrin pituisen USB-kaapelin. Paketissa toimitetaan mukana myös pop-filtteri eli puhkusuoja.

Mikrofonin etupuolella on rullasäätimet suuntakuvion valitsemiseen, mikrofonin äänenvoimakkuuden säätämiseen ja kuulokeulostulon voimakkuuden säätämiseen. Näiden alapuolella sijaitsee myös mikrofonin mykistyskytkin.

Mikrofonin myynti alkaa Yhdysvalloissa tammikuun 21. päivä 129,99 dollarin hintaan yksinoikeudella MSI US:n verkkokaupasta. Mikrofonin saatavuudesta Suomessa ei ainakaan toistaiseksi ole vielä tarkempaa tietoa.

Lähteet: MSI, TechPowerUp

Samsung julkaisi odotetun RDNA2-grafiikka-arkkitehtuurilla varustetun Exynos 2200 -järjestelmäpiirin

RDNA2-pohjaisen grafiikkaohjaimen viralliseksi nimeksi paljastui Xclipse 920.

Samsung on viimein virallisesti julkaissut jo 11. tammikuuta julkaistuksi odotetun Exynos 2200 -järjestelmäpiirin. Uutuuspiiri tarjoaa odotetusti RDNA2-grafiikkaohjaimen ja se tullaan valmistamaan 4 nm EUV (extreme ultraviolet litography) -tekniikalla.

Prosessoriydinten osalta Exynos 2200 vastaa kilpailijoitaan, eli piirin sisältä löytyy Snapdragon 8 Gen 1:n ja Dimensity 9000:n tavoin kolmeen eri tehoryppääseen jaettu prosessorikokonaisuus Armv9-arkkitehtuurilla. Suorituskykyisimpänä ytimenä toimii yksi Cortex-X2, jonka parina on kolme vähän vähemmän suorituskykyistä Cortex-A710 -ydintä. Lisäksi tarjolla on neljä energiatehokasta Cortex-A510-ydintä.

Exynos 2200 onnistuu kuitenkin erottumaan grafiikkapiirinsä osalta, sillä RDNA2-arkkitehturin myötä se perii myös tietokoneiden ja pelikonsoleiden grafiikkapiireistä tuttuja ominaisuuksia. Samsung kertoo Xclipse 920 -nimeä kantavan grafiikkaohjaimen tukevan niin rautapohjaista säteenseurantaa kuin myös Variable-Rate Shading -ominaisuutta. Lisäksi Xclipse 920:n kerrotaan tukevan AMIGO-ominaisuutta (advanced multi-IP governor), joka monitoroi ja optimoi CPU:n ja GPU:n virrankulutusta ja säätää niitä tarvittaessa parantaakseen akunkestoa.

Samsung ei paljastanut minkäänlaisia suorituskykymittauksia Exynos 2200:lle, eikä myöskään kertonut prosessoripuolen tai Xclipse 920 -GPU:n kellotaajuuksia. RAM-muistien osalta piiri tukee LPPDR5:ttä ja tallennustilan osalta UFS 3.1:tä.

Prosessori- ja grafiikkapiiripäivityksen lisäksi Exynos 2200 tuo mukanaan päivitetyn tekoälylaskennasta huolehtivan NPU:n joka tukee korkeampaa FP16 tarkkuutta. Modeemin Samsung on Exynos 2200:ssa päivittänyt tukemaan 3GPP Release 16 5G -standardia ja se tukee niin alle 6 GHz:n 5G-verkkoja kuin myös mmWave-taajuuksia. Nopeuksien osalta modeemin luvataan yltävän maksimissaan 10 Gbps latausnopeuksiin.

Exynos 2200:n kuvaprosessori (ISP) tukee korkeintaan 200 megapikselin kameroita. 108 megapikselin yksittäisellä kameralla se puolestaan kykenee käsittelemään 30 kuvaa sekunnissa, tai vaihtoehtoisesti samaan vauhtiin se kykenee käsittelemään 64:n ja 36 megapikselin kameroiden yhtäaikaiskuvia. Videokuvausta piiri tukee korkeintaan 8K-resoluutiolla 30 FPS:n nopeudella tai 4K-resoluutiolla 120 FPS:n nopeudella.

Puhelimen näytöksi Exynos 2200 mahdollistaa korkeintaan 4K-resoluution paneelin 120 hertsin virkistystaajuudella tai 1440p-resoluution näytön 144 hertsin virkistystaajuudella.

Samsung on aloittanut Exynos 2200:n massatuotannon ja näillä näkymin piirin uskotaan olevan käytössä ensi kuussa julkaistavaksi odotetuissa Samsung Galaxy S22 -malleissa ainakin jossakin päin maailmaa.

Lähteet: Samsung (1), (2)

Intelin huhutaan kasvattavan prosessoreidensa välimuisteja isolla kädellä Raptor Lakessa

Huhujen mukaan Intel tulisi jopa kaksinkertaistamaan Raptor Laken L2- ja L3-välimuistien yhteenlasketun koon Alder Lakeen verrattuna.

Intelin 12. sukupolven prosessorit saapuivat kerroinlukottomina huippumalleina myyntiin viime vuonna ja CES 2022 -messuilla yhtiö julkaisi kerroinlukitut versiot edullisimmista Celeron-malleista aina Core i9 -sarjaan asti. Huhukentällä Alder Lake onkin jo menneen talven lumia 13. sukupolven Raptor Laken häämöttäessä jo horisontissa.

Prosessoreiden suorituskykyä voidaan parantaa useilla eri tavoilla, joista jokaisessa on hieman erilaisia plussia ja miinuksia. AMD on viime aikoina keskittynyt etenkin välimuistien kasvattamiseen, kun Intel on puolestaan tehnyt ytimistään entistä järeämpiä ja lisännyt rinnalle kevyempiä ytimiä. Nyt Intelinkin huhutaan lähtevän mukaan välimuistin kasvatustalkoisiin. Twitter-vuotojen mukaan Intel tulee kasvattamaan prosessoreidensa välimuistia merkittävästi Raptor Laken myötä. Siinä missä 12. sukupolven Coreissa eli Alder Lakeissa on L2- ja L3-välimuisteja yhteensä 34 Mt, olisi 13. sukupolven Coreissa huhujen mukaan samoja välimuisteja peräti 68 Mt.

Twitter-käyttäjä Orlak on julkaissut uudesta välimuistikonfiguraatiosta kaavion, jossa muistit on jaoteltu per ydin. Kaavion mukaan ”Raptor Cove” P-ydinten tukena olisi nyt 2 Mt L2-välimuistia per ydin, kun Golden Cove -ydinten parina L2-tason välimuistia oli 1,25 Mt. Alder Lake -prosessoreiden Gracemont-ydinryppäillä oli puolestaan 2 Mt L2-välimuistia per neljä ydintä, mikä kasvaisi kaavion mukaan Raptor Lakessa 4 megatavuun per neljä ydintä. L3-välimuistia kerrotaan olevan edelleen 3 Mt per Golden Cove -ydin ja Gracemont-rypäs, mutta koska Raptor Lakeissa on kahden sijasta neljä neljän Gracemont-ytimen rypästä, on myös L3-välimuistin yhteiskoko kasvanut 6 Mt.

Lähteet: HotHardware, OneRaichu @ Twitter, Orlak

Ensimmäiset Euroopan hinnat GeForce RTX 3090 Ti:lle julki, julkaisun huhutaan myöhästyvän

Mikäli Sveitsistä löydetty hintataso pitää, joutuu RTX 3090 Ti:stä raottamaan kukkaron nyörejä mallista riippuen 40 tai jopa 66 % enemmän, kuin vastaavan mallin RTX 3090:stä.

NVIDIA esitteli CES 2022 -messuilla pikaisesti tulevaa GeForce RTX 3090 Ti -näytönohjainta, mutta varsinaisesta julkaisupäivästä ei vielä ehditty kertomaan. Mikäli tuoreimmat huhut pitävät paikkansa, se oli onni NVIDIAlle, sillä nyt näytönohjaimen kerrotaan myöhästyvän aiotusta aikatauluista.

TweakTown uutisoi omiin lähteisiinsä perustuen, että GeForce RTX 3090 Ti -näytönohjainten tuotanto olisi kyllä jo käynnissä, mutta nyt NVIDIA olisi pyytänyt AIB-kumppaneitaan keskeyttämään tuotannon toistaiseksi. Valitettavasti sivuston lähteet eivät osanneet kommentoida minkä vuoksi käsky keskeyttää tuotanto on annettu.

TweakTown spekuloi itse, että kyse saattaisi olla Samsungin tuotantolaitosten ongelmista, sillä myös yhtiön oma Exynos 2200:n julkistus on myöhästynyt. Exynos 2200 ei kuitenkaan tiettävästi käytä samaa valmistusprosessia, joten asioilla tuskin on tekemistä toistensa kanssa, ellei ongelmat koske koko tuotantolaitoksen toimintaa. Guru3D:n mukaan kyse olisi valmistusongelmien sijasta yhteensopivuusongelmista joko BIOSin tai piirilevyn suhteen. Sivusto kertoo useamman lähteen varmistaneen yhteensopivuusongelmat, mutta ei mainitse lähteitään.

Pitävät huhut myöhästymisestä paikkansa tai eivät, halvalla uudet GeForce-lippulaivat eivät näillä näkymin tule irtoamaan. Sveitsiläinen hintaseuranta TopPreise.ch on raportoinut kahden jälleenmyyjän listoilta ensimmäiset hinnat MSI:n GeForce RTX 3090 Ti Suprim X:lle sekä Gaming X Triolle. Hintaseurannan mukaan näytönohjaimet on hinnoiteltu 3678,40 ja 3595,30 Sveitsin frangiin eli noin 3527 ja 3447 euroon. Verrattuna saman hintaseurannan RTX 3090 Suprim X- ja Gaming X Trio -hintoihin uutuudet olisivat 66 ja 40 % kalliimpia.

Kertauksen vuoksi GeForce RTX 3090 Ti perustuu täyteen GA102-grafiikkapiiriin, eli siinä on käytössä 84 SM-yksikköä, jotka sisältävät yhteensä 10752 CUDA-ydintä. Grafiikkapiirin 384-bittisen muistiväylän jatkeena on 24 gigatavua 21 Gbps:n GDDR6X-muistia.

Lähteet: TweakTown, Guru3D, Tom’s Hardware

Uusi artikkeli: Testissä Gigabyte M32U -pelinäyttö

17.1.2022 - 22:55 / Niko Wessman Kommentit (10)

Testissä Gigabyten 32-tuumainen 4k-resoluution ja 144 hertsin M32U-pelinäyttö HDMI 2.1 -liitännöillä.

io-techin testissä lukijoiden toiveesta Gigabyten M32U-pelinäyttö. 850 euron hintainen 32-tuumainen näyttö on varustettu suoralla IPS-paneelilla, joka tukee 4k- eli 3840×2160-resoluutiota ja 144 hertsin virkistystaajuutta. Liittimien joukosta löytyy kaksi HDMI 2.1 -liitintä erityisesti uuden sukupolven konsolien 4K120-pelaamista ajatellen. Näytön erikoisuutena on KVM-kytkin, jolla näyttöön voi kytkeä näppäimistön ja hiiren ja tietokoneen rinnalle USB C:llä toisen laitteen, kuten kannettavan, taulutietokoneen tai älypuhelimen.

Tutustumme tässä artikkelissa näytön ominaisuuksiin ja suoritimme sille kattavat mittaukset ja testit. Lopputuloksena Gigabyte M32U ansaitsi Toimituksen valinta -maininnan.

Lue artikkeli: Testissä Gigabyte M32U -pelinäyttö

Intelin 12. sukupolven kerroinlukittuja Core-prosessoreita on mahdollista ylikellottaa valikoiduilla emolevyillä

Ylikellotus tapahtuu K-prosessoreista tutun kellotaajuuskertoimen muokkaamisen sijaan BCLK-taajuutta säätämällä.

der8auer-nimellä tunnettu Saksalainen ylikellottaja Roman Hartung on uusimmalla videollaan osoittanut, että Intelin 12. sukupolven kerroinlukittujen prosessorien ylikellottaminen on mahdollista BCLK (base clock) -taajuutta muuttamalla. Videollaan Der8auer ylikellotti Core i5-12400- ja i5-12600-prosessoreita.

Budjettirakentajan toiveiden täyttymyksestä ylikellotusmahdollisuudessa ei kuitenkaan valitettavasti ole kyse, sillä ominaisuus löytyy ainakin toistaiseksi tiedettävästi vain Asuksen reilusti yli 600 euron hintaisesta ROG Maximus Z690 Herosta ja yli 700 euron hintaisesta ROG Maximus Z690 Apexista. Edullisemmista B660-emolevyistä tukea ei siis löydy. Kellotusmahdollisuus löytyy mainittujen emolevyjen Tweaker’s Paradise -asetusosion alta.

BCLK-taajuuden säätäminen muuttaa siis prosessorin peruskellotaajuutta. Prosessorin kellotaajuus muodostuu tuosta juuri mainitusta peruskellotaajuudesta ja sen kertoimesta. Vakiona peruskellotaajuus on 100 MHz, jolloin esimerkiksi kerroin 40 nostaisi kellotaajuuden 4000 MHz:iin eli 4 GHz:iin. Prosessorin lisäksi peruskellotaajuutta ovat usein käyttäneet muutkin tietokoneen osa-alueet, joten sen nostaminen on voinut vaikuttaa myös niiden toimintaan ja potentiaalisesti aiheuttaa myös ongelmia. Alder Lake -arkkitehtuurin myötä tilanne on kuitenkin helpottunut hieman ja 12. sukupolven Core-prosessoreilla BCLK vaikuttaa enää prosessorin kellotaajuuden lisäksi vain RAM-muistien nopeuteen ja prosessorin välimuistin nopeuteen.

Der8auer sai Core i5-12400 -prosessorinsa toimimaan kaikkien ytimien osalta 5240 MHz:n kellotaajuudella ja i5-12600-prosessorinsa puolestaan pykälän matalammilla 5100 MHz:n kellotaajuuksilla.

Lähde: KitGuru, der8auer@YouTube

NVIDIA julkaisi uudet GeForce 511.23 -ajurit näytönohjaimilleen

Kyseessä ovat ensimmäiset Release 510 -sarjan GeForce-ajurit, jotka tukevat kaikkia yhtiön pelinäytönohjaimia Maxwell-arkkitehtuurista lähtien.

NVIDIA on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen. GeForce 511.23 -ajurit ovat ensimmäiset Release 510 -sarjan GeForce-ajurit, jotka tukevat kaikkia yhtiön näytönohjaimia Maxwell-arkkitehtuurista lähtien ja ne ovat saatavilla Windows 10- ja 11 -käyttöjärjestelmille. NVIDIA kiusoitteli ajureiden uudistuksista jo aiemmin kuluvalla viikolla.

GeForce 511.23 -ajureiden merkittävimmät uudistukset ovat Game Ready -leimat God of Warille, Tom Clancy’s Rainbow Six Extractionille, Hitman III:lle, The Anacrusikselle, GRITille ja Monster Hunter Riselle. Mahdollisista suorituskykyeroista aiempiin ajureihin ei ole mainintoja. Lisäksi ajureissa on uutta tuki Windows 11:n dynaamiselle virkistystaajuudelle, CUDA 11.6:lle ja kolmelle uudelle, alustavasti hyväksytylle OpenCL-laajennokselle sekä valinnainen uusi OpenCL-kääntäjä. Ajureissa on mukana myös aiemmin kuluneella viikolla esitellyt uudet ominaisuudet, kuten DLDSR.

Tuttuun tapaan ajurit korjaavat myös aiempien julkaisujen ongelmia. Tällä kertaa liiskattuja bugeja ovat esimerkiksi 12-bittisillä väreillä tapahtunut vilkunta ja katoilevat tekstit, satunnainen ruudun yläosan vilkuntä työpöydällä sekä koko ruudun vilkunta useamman näytön konfiguraatioilla. Tiedossa olevia bugeja ovat puolestaan FarCry 6:ssa tapahtuva geometrian korruptoituminen, äänen katkeaminen Dolby Atmos -sisältöä toistettaessa Ampere-arkkitehtuurin näytönohjaimilla, jotka on kytketty HDMI 2.1 -vahvistimeen sekä ikuisuusongelma Sonic & All-Stars Racing Transformedin kaatuilu veden läpi ajettaessa. Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin tarkemmin NVIDIAn Game Ready -artikkelissa ja ajureiden julkaisutiedotteessa (PDF).

Lataa NVIDIAn ajurit täältä

Samsung Galaxy Tab S8 -perheen tiedot vuotivat nettiin

WinFuturen mukaan S8 ja S8+ saavat rinnalleen jättimäisellä 14,6-tuumaisella näytöllä varustetun S8 Ultran.

Saksalainen WinFuture on saanut käsiinsä paitsi kuvia, myös teknisiä tietoja Samsungin tämän vuoden taulutietokoneista. Kenties yllättävintä vuodoissa on perus- ja Plus-mallien rinnalle tuleva uusi Ultra-malli.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra on peräti 14,6-tuumaisella SuperAMOLED-näytöllä varustettu taulutietokone. Näytön resoluutio on 2960×1848, mutta sen rikkoo osaltaan kaksi etukameraa sisältävä lovi näytön pitkällä sivulla. Näytön kerrotaan yltävän 120 hertsin virkistystaajuuteen ja sen kirkkaudeksi kerrotaan maksimissaan 420 kandelaa neliömetriä kohden.

Ultra-mallin alapuolelta löytyvät odotetusti S8- ja S8+ -perusmallit. S8 on varustettu 11-tuumaisella 2560×1600-resoluution LTPS-paneelilla, joka yltää 500 cd/m2 kirkkauteen ja 120 hertsin virkistystaajuuteen. S8+:ssa on puolestaan 12,7-tuumainen SuperAMOLED-näyttö 2800×1752-resoluutiolla. Ultra-mallin tavoin paneeli yltää 420 cd/m2 kirkkauteen ja 120 hertsin virkistystaajuuteen. Toisin kuin Ultrassa, S8:n ja S8+:n näytöistä ei löydy lovea, vaan niiden etukamera on saatu mahtumaan kehyksiin.

Näyttöjä lukuunottamatta koko kolmikko perustuu hyvin pitkälti samaan rautaan. Taulutietokoneiden sydäminä sykkivät Qualcommin Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirit, joiden tukena on 8 Gt muistia, joskin Ultra-malliin voi valita myös 16 Gt muistia. S8 ja S8+ tarjoavat 128 tai 256 Gt tallennustilaa ja Ultra 128 tai 512 Gt, mutta kaikkien kohdalla sitä voi laajentaa microSD-kortilla. Kaikki kolme tukevat myös S Pen -stylusta, jolle on löydetty kuvien perusteella sijoituspaikka takakameroiden rinnalta.

Kaikissa kolmessa on kaksoistakakamera 13 megapikselin pääsensorilla (f/2.0) ja 6 megapikselin ultralaajakuvasensorilla (f/2.2). S8 ja S8+ on varustettu yhdellä 12 megapikselin (f/2.4) etukameralla, kun Ultrassa on kaksi 12 megapikselin etukameraa (f/2.4 ja f/2.2).

Samsungin uudet taulutietokoneet tulevat tukemaan USB-C 3.2 Gen 1 -liitäntöjä, Wi-Fi 6 -standardia ja Bluetooth 5.2:ta, sekä valinnaisena optiona 5G-yhteyksiä. Niistä löytyy luonnollisesti sormenjälkilukijat, pikalataukset ja kattavat paikannuspalvelut.

Samsung Galaxy Tab S8:n strategiset mitat ovat 253,8 x 165,4  x 6,3 mm ja 507 grammaa ja siihen on mahdutettu 8000 mAh:n akku. S8+ kasvattaa mitat 285 x 185 x 5,7 milliin ja painon 567 grammaan 10 090 mAh:n akulla kun Ultra-malli punnaa itsensä 326,4 x 208,6 x 5,5 milliin ja 728 grammaan 11 200 mAh akulla.

Lähde: WinFuture

Applen kolmannen sukupolven iPhone SE ensimmäisissä renderöintivuodoissa

Kuvavuodossa paljastuu vahvasti edeltäjäänsä muistuttava laite, mutta huomattavasti modernimmalla lähes puhelimen laidoille yltävällä näytöllä ilman erillistä kotipainiketta.

Ten Tech Review on julkaissut yksinoikeudella ensimmäiset kolmannen sukupolven iPhone SE:n CAD-vuotojen perusteella tehdyt renderöintikuvat yhdessä xleaks7-nimimerkillä tunnetun vuotajan kanssa. xleaks7-nimimerkin takaa löytyy David Kowalski, jonka aiemmista vuodoista useampi on osunut maaliin, mutta joukossa on myös ”huteja”, joten myös näihin kuviin kannattaa suhtautua pienellä varauksella. Vuodetut renderöintikuvat paljastavat edellisestä iPhone SE:stä ja iPhone 8:sta tutun pyöreäreunaisen muotoilun, mutta yhdessä uudemmista iPhoneista tutun lähes laidoille yltävän näytön kanssa.

iPhone SE ei siis tuoreen vuodon mukaan tule perimään iPhone 12:ssa uudelleen esiteltyä kulmikasta muotoilua, minkä lisäksi puhelimen mitat ovat tismalleen vastaavat kuin vuoden 2020 iPhone SE:llä. Näytön koko puolestaan tulee kasvamaan merkittävästi ja sivuston mukaan tuleva iPhonen näyttö on CAD-vuotojen perusteella 5,69-tuumainen. Näytön ylälaidasta löytyvä kameralovi ei kuitenkaan vuodon perusteella ole vielä täysin varma tieto.

Kokonaisuudessaan puhelin muistuttaakin uudemmista iPhoneista periytynyttä näyttöä lukuun ottamatta huomattavan paljon vuoden 2020 iPhone SE:tä ja esimerkiksi kameroitakin laitteessa on yhä edelleen vain yksi. Pohjassa puhelimessa on Applen oma Lightning-liitäntä, kuten valmistajan muissakin puhelimissa.

Kuten alussa mainittiin, on xleaks7:lle mahtunut aiempiin vuotoihinsa myös ”huteja”, eli nyt julkaistuja renderöintejä ei missään nimessä kannata pitää vielä kiveen hakattuna faktana. Vuotokuvat ovat myös ristiriidassa aiempien huhujen kanssa, sillä tämän vuoden iPhone SE:n on huhuissa odotettu pysyvän ulkoisesti täysin ennallaan vuoden 2020 malliin kanssa.

SE-laitteiden on huhuttu myös ottavan käyttöönsä vuoden 2018 iPhone XR:stä tutun rungon yhdessä lähes laidoille yltävän näytön kanssa, mutta toisaalta tuon design-muutoksen on huhuttu siirtyneen myöhemmäksi, eikä sitä tälle vuodelle ole enää viime aikoina odotettu.

Nyt vuodetut CAD-renderöinnit vaikuttaisivatkin ikään kuin yhdistäneen nuo kaksi aiemmissa huhuissa pyörinyttä ulkonäkövaihtoehtoa, mikä poikkeaisi huomattavasti kahden aiemman SE-mallin ratkaisusta käyttää vanhoja runkoja uusilla järjestelmäpiireillä.

Applen on huhuissa odotettu julkistavan kolmannen sukupolven iPhone SE:n kevään aikana.

Lähde: Ten Tech Review, 9To5Mac