Video: Näytön päivitys uutta näytönohjainta ostettaessa

19.4.2021 - 17:43 / Sampsa Kurri Mainos Kommentit (1)

Videolla käydään läpi näytön resoluution ja virkistystaajuuden suhdetta näytönohjaimen suorituskykyyn.

Kaupallinen yhteistyö AOC:n kanssa

Uudet GeForce RTX 30- ja Radeon RX 6000 -sarjan näytönohjaimet pyörittävät uusimpia pelejä 1440p-resoluutiolla yli 60 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella parhailla tai lähes parhailla kuvanlaatuasetuksilla. Samaan aikaan Steamin Hardware Surveyn mukaan suosituin näyttöresoluutio on ja on jo pitkään ollut Full HD, joka on edelleen käytössä jopa 67 prosentilla käyttäjistä. 1440p-resoluutio on käytössä alle 10 prosentilla ja 4k-resoluutio ainoastaan 2,4 prosentilla käyttäjistä.

AOC-jalusta

Kun näytönohjain päivitetään uuteen ja parempaan niin huomiota kannattaa kiinnittää myös käytössä olevaan vanhaan näyttöön. Pelikokemuksen, kuvanlaadun ja suorituskyvyn kannalta näytössä on kaksi tärkeää ominaisuutta, jotka ovat näytön resoluutio ja virkistystaajuus. Näytön resoluutio tai tarkkuus tarkoittaa sitä, kuinka monta pikseliä näytönohjain piirtää näyttöruudulle ja mitä enemmän niitä piirretään. Mitä enemmän pikseleitä, sitä paremmalta ja tarkemmalta kuva näyttää, mutta samalla myös sitä enemmän näytönohjaimelta vaaditaan suorituskykyä.

Näytön virkistystaajuus tarkoittaa sitä, kuinka monta näytönohjaimen piirtämää kuvaa päivitetään näytön ruudulle sekunnissa. Mitä enemmän yksittäisiä kuvia näytönohjaimen toimesta piiretään ja näytön toimesta esitetään ruudulla, sitä sulavammalta liikkuva kuva näyttää ja tuntuu.

Vuoden 2021 1440p-resoluution pelinäytöstä videolla on esimerkkinä AOC:n AG273QXP-näyttö, jonka ominaisuuskattaus on 27-tuumainen tasainen nano-IPS-paneeli, 170 hertsin virkistystaajuus, Freesync Premium Pro- ja G-Sync-yhteensopivuus, 1 millisekunnin gray to gray -vasteaika ja DisplayHDR 400 -kirkkaus. Hintaa AOC:n näytöllä näillä ominaisuuksilla vajaa 500 euroa, kun 1440p-näyttöjen hintataso Suomessa on nykyisin alkaen 250 eurosta ylöspäin.

Jos pidit videosta niin tilaa io-techin YouTube-kanava ilmaiseksi, kiitos!

Katso video Youtubessa

MSI:n näytönohjainkolli varmistaa GeForce RTX 3080 Ti:lle 12 Gt muistia

Kollista otetun kuvan myötä voidaan myös haudata sinnikkäät huhut, joiden mukaan RTX 3080 Ti olisi varustettu 20 Gt:n muistilla.

NVIDIAn GeForce RTX 3080 Ti -näytönohjaimen olemassaolosta ja julkaisusta on huhuttu jo viime syksystä lähtien. Hajanaiset vuodot ovat sittemmin osoittaneet, että näytönohjain on todennäköisesti todellakin aiottu julkaista jo aiemmin, mutta suunnitelmia on viilattu matkan varrella uudelleen.

GeForce RTX 3080 Ti:n oli alun perin tarkoitus käyttää GA102-250-siruja, joiden tarkka konfiguraatio ei ole ollut tiedossa. Jokin aika sitten nettiin alkoi ilmestyä kuitenkin kuvia, joissa nähtiin NVIDIAn uudelleenmerkinneen GA102-250-siruja GA102-200- ja GA102-300-siruiksi, joita käytetään GeForce RTX 3080- ja 3090 -malleissa. Huhujen mukaan lopulta markkinoille asti päätyvät näytönohjaimet tulisivatkin käyttämään lopulta uutta GA102-225-varianttia sirusta.

RTX 3080 Ti:n huhumylly on pyörinyt itse ytimen lisäksi myös muistikonfiguraation ympärillä. Liki vuorotellen nettiin on tullut vuotoja, joiden mukaan näytönohjaimessa olisi 12 tai 20 Gt muistia. Ensimmäinen merkitsisi selvästi pienempää muistiavaruutta, mutta samalla leveämpää muistiväylää, kun jälkimmäisessä tilanne olisi päinvastainen. Nyt näille huhuille ja spekulaatioille voidaan pistää lopulta stoppi, sillä nettiin on vuotanut kuvia MSI:n GeForce RTX 3080 Ti Ventus 3X 12G OC -näytönohjainten kolleista, jotka varmistavat 12 Gt:n muistin. Samoissa kolleissa kulkee myös muuta rautaa, kuten RTX 3090 -malleja ja aivan pahnan pohjimmaisia GT 710 -näytönohjaimia, sekä AMD:n Radeon RX 580 -malleja.

Lähde: VideoCardz

Intelin Xeon-työasemasuunnitelmat vuotivat nettiin

Vuotaneiden roadmappien mukaan valtavirran työasemat joutuvat odottamaan arkkitehtuuripäivitystä aiemmasta Cascade Lakesta ainakin pitkälle vuoteen 2022.

Intel julkaisi hiljattain myyntiin uudet Rocket Lake-S -koodinimellä tunnetut 11. sukupolven Core-työpöytäprosessorit ja palvelimiin Ice Lake-PS -koodinimelliset Xeonit. Julkaisut eivät kuitenkaan valaisseet lainkaan niiden väliin jääviä HEDT- ja työasemamarkkinoita, vaikka joitain huhuja Ice Lake-X -HEDT-prosessoreista liikkuikin.

Luotettavaksi vuotajaksi kerta toisensa jälkeen osoittautunut HXL on julkaissut Twitterissä kuvia Intelin työasemasuunnitelmista, joiden mukaan vain terävimmän kärjen työasemat tulevat saamaan lähitulevaisuudessa alleen uutta arkkitehtuuria. Intelin roadmapin mukaan perustason työasemissa käytössä oleva Cascade Lake-W -arkkitehtuuri tulee pysymään markkinoilla ainakin vuoden 2022 ensimmäiselle neljännekselle asti. Cascade Lake-X eli HEDT-versio käyttää samaa sirua työasemamallin kanssa, joten todennäköisimmin sama kohtalo koskee myös HEDT-markkinoita.

Kevyemmän pään työasemiin on tarjolla jo julkaistut Rocket Lake-S -arkkitehtuurin Xeonit, joiden matka markkinoilla on näillä näkymin päättymässä jo vuoden kolmannen neljänneksen lopulla. Roadmapin mukaan uudet Alder Lake-S -pohjaiset Xeonit saapuisivat markkinoille joko elokuun lopulla tai syyskuun alussa. Alder Lake-S on yhtiön ensimmäinen järeä ”hybridiprosessori”, jossa käytetään sekä tehokkaita Core-sarjan että energiatehokkaita Atom-sarjan ytimiä.

Kovan luokan työasemissa Intelin tämän hetken tehokkain prosessori on Xeon W-3200 -sarjan 28-ytiminen malli. Se tullaan korvaamaan vielä vuoden toisen vuosineljänneksen aikana uusilla Ice Lake -prosessoreilla, jotka yltävät parhaimmillaan 38 ytimeen. Prosessoriydinten maksimikellotaajuus on nyt 4 GHz, kun aiemmin yllettiin parhaimmillaan 4,4 GHz:iin ja prosessoreiden TDP-arvo on nyt korkeimmillaan 270 wattia, kun nykysukupolvessa se on 205 wattia.

Arkkitehtuurin muut uudistukset ovat tutut jo palvelinpuolelta: L3-välimuistia on nyt 1,5 Mt per ydin, kun Cascade Lakeissa sitä oli 1,375 Mt per ydin, muistiohjain on päivitetty 8-kanavaiseksi ja tukemaan DDR4-3200-nopeutta ja kaikki 64 PCIe-linjaa on päivitetty PCI Express 4.0 aikaan. Uutta on myös Intel GNA 2.0 -tekoälykiihdytin.

Lähde: HXL @ Twitter

Huippuylikellottaja Juhani Luumi palautti 3DMark Port Royal- ja Unigine Superposition 8K -ennätykset Suomeen

Luumi sai viritettyä GeForce RTX 3090 Kingpin -näytönohjain entistä korkeampiin taajuuksiin kiitos vesihiomakivellä tasaiseksi hiotun grafiikkapiirin.

Kilpailu ylikellotusmaailman huipulla on kovaa ja TechBBS-keskustelupalstoillakin vaikuttavan Juhani Luumin ennätyksiä on ehditty jälleen kirjoittelemaan uusiksi muiden toimesta. Nyt Luumi on kuitenkin löytänyt uuden vaihteen tutusta GeForce RTX 3090 Kingpin -näytönohjaimestaan.

Luumin RTX 3090 -näytönohjaimen GA102-grafiikasiru on joutunut jo aiemmin hiomapaperin alle sen pinnan tasoittamiseksi, mikä mahdollistaisi paremman kontaktin piisirun ja jäähdyttimen välille. Nestemäisellä typellä tehtävissä ylikellotustesteissä lämpötahnat joutuvat äärimmäiseen rasitukseen ja pienetkin epätasaisuudet heikentävät sen yleistä kestävyyttä. Yksittäiset ylikellotustestit päättyvätkin usein halkeavaan lämpötahnaan, mikä pilaa kontaktin.

AOC-jalusta

Pelkkä lasipalalla tuettu hiomapaperi ei kuitenkaan tuonut Luumin silmään riittävän tasaista lopputulosta. Paremmin GPU:n hiomiseen sopivan lasipalan löytäminen osoittautui vaikeaksi, jonka vuoksi Luumi päätti tilata veisten terotuksestakin tuttuja vesihiomakiviä. Voit tutustua itse hiontaprosessiin ja vesihiomakiven etuihin yllä olevalla videolla.

Entistä tasaisemmaksi hiottu grafiikkapiiri siivitti Luumin lopulta myös uusiin ennätystuloksiin. GeForce RTX 3090 Kingpin venyi nestemäisellä typellä jäähdytettynä grafiikkapiirin osalta 2760 MHz:n kellotaajuudelle asti 3DMark Port Royal -testivakaana. Näytönohjaimen muistit toimivat testiajossa 23,4 Gbps:n (1462,7 MHz). Huippukellot yhdistettynä 5,4 GHz:n kellotaajuudella toimivaan Core i9-10900K -prosessoriin latoi testissä tauluun 19 169 grafiikkapistettä. Tulos esittäytyy entistä komeampana, kun huomioidaan, että entiseen 18 833 pisteen ennätystuloksessa näytönohjain toimi korkeammilla kellotaajuksilla. Korealaisen Biso Bison aiemmassa ennätyksessä käytettiin Galaxin RTX 3090 Hall of Fame -näytönohjainta, jonka grafiikkapiiri toimi 2820 MHz:n kellotaajuudella ja muistit 23,1 Gbps:n (1444 MHz) nopeudella.

Toinen Luumin nimiin siirtynyt ennätys syntyi Unigine Superposition 8K -testissä. GeForce RTX 3090 Kingpin ylsi testivakaana identtisiin kellotaajuuksiin 3DMark-testien kanssa, mikä riitti testissä 11 166 pisteeseen. Aiempi 11 142 pisteen ennätys oli kreikkalaisen OGS:n hallussa. OGS saavutti tuloksensa Biso Bison tapaan Galaxin HOF-mallilla, joka venyi hänen käsissään grafiikkapiirin osalta 2865 MHz:n kellotaajuudelle muistien toimiessa 21,9 Gbps:n (1369,5 MHz) nopeudella.

Uutisen pääkuvan alkuperäislähde: EVGA Thaimaa @ Facebook

Kiinalainen Loongson julkaisi oman LoongArch-käskykanta-arkkitehtuurin (ISA)

LoongArch-arkkitehtuurin kerrotaan rakentuvan liki 2000 käskystä, vaikka siitä on tiputettu nykypäivän käyttökohteille turhiksi nähdyt käskyt täysin.

Kiinalainen Loongson on tullut uutisotsikoissa tutuiksi kenties merkittävimpänä kiinalaisena prosessorivalmistajana. Yhtiön prosessorit eivät käytä muualla maailmassa yleisiä käskykanta-arkkitehtuureja (ISA, Instruction Set Architecture), vaan tähän asti käytössä olleet LoongISA:n eri versiot ovat perustuneet MIPS64:ään ja yhtiön omiin laajennoksiin..

Nyt Loongsonin kerrotaan julkaisseen ensimmäisen täysin oman käskykanta-arkkitehtuurinsa. LoongArchiksi ristityn ISA:n kerrotaan olevan puhtaalta pöydältä suunniteltu eikä sillä olisi mitään tekemistä Kiinan ulkopuolella suunniteltujen arkkitehtuurien kanssa.

LoongArch sisältää lähes 2000 eri käskyä, jotka on jaettu peruskäskyihin sekä erilaisiin laajennoksiin. Tässä vaiheessa mukana on binäärin kääntölaajennokset (LBT), vektorilaajennokset (LSX), kehittyneemmät vektorilaajennokset (LASX) ja virtualisointilaajennokset (LVZ). Käskykannasta on lisäksi raporttien mukaan karsittu kaikki nykytarpeiden näkökulmasta vanhentuneet käskyt ydinten suunnittelun yksinkertaistamiseksi ja tehonkulutuksen pienentämiseksi.

PC Watchin mukaan ensimmäinen uuteen ISA-arkkitehtuuriin perustuva prosessori on ohittanut jo tape-out-vaiheen ja tullaan julkaisemaan myyntiin vielä kuluvan vuoden aikana. Tämän hetkisten tietojen mukaan markkinoille odotetaan ensimmäisinä 4-ytimistä kuluttajakäyttöön tarkoitettua 3A5000-prosessoria ja palvelinkäyttöön tarkoitettua 16-ytimistä 3C5000-prosessoria. Prosessoreiden kerrotaan olevan myös MIPS64-yhteensopivia siinä mielessä, että niille suunniteltu koodi tulee pyörimään myös uusilla prosessoreilla, vaikka alla oleva ISA onkin eri.

Lähteet: PC Watch, Tom’s Hardware

Thermalrightilta musta alle 160 mm korkea tuplatornicooleri prosessoreille

Peerless Assassin 120 Black luottaa nimensä mukaisesti 120 mm:n tuulettimiin, joten se on matalampi kuin 140 mm:n tuulettimia käyttävät mallit.

Thermalright on julkaissut uuden Peerless Assassin 120 Black-tuplatornicoolerin prosessoreille. Kyseessä on kahta 120 mm:n tuuletinta käyttävä kokomusta tornicooleri. Coolerista on saatavilla myös perinteisempi harmailla tuulettimilla varustettu malli, joka säilyttää alumiinirivaston värjäämättömänä.

Peerless Assassin 120 Black muodostuu nikkelöidystä kuparipohjasta, kuudesta 6 mm:n kuparisesta lämpöputkesta ja 53 lamellista koostuvasta alumiinisesta rivastosta. Tuulettimet ovat valmistajan omat 120 mm:n kokoiset TL-C12-mallit, jotka yltävät maksimissaan 1550 RPM:n kierrosnopeuteen.

Thermalright Peerless Assassin 120 Blackin tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 125 x 135 x 157 mm
 • Materiaalit: Alumiinirivasto, nikkelöity kuparipohja ja kupariset lämpöputket
 • Lämpöputket: 6 x 6 mm
 • Kaksi 120 x 120 x 25 mm:n TL-C12B -tuuletinta (max 1550 RPM, 66,17 CFM, 1,53 H2O, 25,6 dBA)
 • Yhteensopivuus: Intel 1200 / 115x / 2011 / -3 / 2066 ja AMD AM4

Thermalright ei ole vielä kertonut Peerless Assassin 120 Black -prosessoricoolerin tarkkaa myyntiintuloajankohtaa tai hintatasoa.

Lähde: Thermalright

Samsung järjestää Galaxy Unpacked -julkaisutilaisuuden 28. huhtikuuta

Galaxy Unpacked -tilaisuudessa tullaan julkaisemaan tehokkain Galaxy-malli tähän asti, minkä oletetaan yleisesti viittaavan uusiin Galaxy Book -perheen kannettaviin.

Applen lisäksi myös Samsung on pitämässä vielä kuluvan kuun aikana oman julkaisutapahtumansa. Galaxy Unpacked 2021 -tapahtuma pidetään 28. huhtikuuta ja se tullaan lähettämään livenä netissä.

AOC-jalusta

Samsungin kutsussa kiusoitellaan kaikkein tehokkaimmalla Galaxy-laitteella, mutta mitään tarkempia vihjeitä sen luonteesta ei ole tarjolla. Spekulaatioissa ovat olleet voimakkaimmin esillä uudet Galaxy Book -kannettavat ja luotettavista vuodoistaan tutun Evan Blassin mukaan kyseessä saattaisi olla nimenomaan Galaxy Book Pro -sarja.

Joissain spekulaatioissa on mainittu myös mahdolliset uudet Galaxy Fold -sarjan mallit, mutta useimmat lähteet ovat tyrmänneet idean uusista puhelinmalleista. Myös uusia taulutietokoneita on ehditty arvuuttelemaan, mutta ne ovat kenties jopa uusia Fold-malleja epätodennäköisempi päivityskohde tässä vaiheessa vuotta.

Lähde: Samsung

Apple pitää Spring Loaded -julkaisutapahtuman 20. huhtikuuta

Spring Loaded -tapahtuman odotetaan keskittyvän ensisijaisesti uusiin iPad Pro -malleihin.

Apple on ilmoittanut pitävänsä Spring Loaded otsikon alle sovitetun julkaisutapahtuman 20. huhtikuuta. Tapahtuma tullaan pitämään yhtiön Apple Park -päämajassa ja se lähetetään livenä nettiin.

Applen odotetaan julkaisevan tapahtumassaan ainakin uuden sukupolven 11- ja 12,9-tuumaiset iPad Pro -taulutietokoneet. Kaksikosta suuremman odotetaan vaihtavan näyttöä uuteen miniLED-versioon, mutta joidenkin raporttien mukaan se jäisi ainoaksi merkittävämmäksi uudistukseksi uusissa taulutietokoneissa.

Uusien iPad Pro -mallien lisäksi tapahtumaan on povattu mahdollisia iMac-julkaisuja uudella M1- tai jopa M1X-järjestelmäpiirillä. Yleisesti iMacien julkaisua kuitenkin pidetään vielä varsin epätodennäköisinä. Jotkut tahot pitävät sormia ristissä edelleen myös AirTagien puolesta. AirTagien odotetaan olevan Bluetoothia hyödyntäviä pieniä ”tageja”, joita voi kiinnittää esimerkiksi puhelimiin tai avaimiin.

Lähde: Apple

ZTE:n uusi lippulaivamalli Axon 30 Ultra keskittyy valokuvausominaisuuksiin

16.4.2021 - 13:35 / Petrus Laine Mobiili Kommentit (1)

Puhelinkuvauksen kolmannen aikakauden johtotähdeksi suunnatun Axon 30 Ultran takapuolelta löytyy kolmen 64 megapikselin ”pääsensorin” lisäksi yksi 8 megapikselin periskooppikamera.

ZTE on pitänyt Kiinassa julkaisutilaisuuden uudelle Axon 30 Ultra -lippulaivapuhelimelleen. Erityisesti valokuvauspuoleen panostava lippulaivamalli tullaan julkaisemaan myös globaaleille markkinoille toukokuussa ja sen odotetaan saapuvan myyntiin myös Suomessa.

ZTE:n mobiilipuolen johtaja Ni Fein mukaan älypuhelinten laskentateho on niiden merkittävin etu ammattilaisten kamerajärjestelmiin verrattuna, jonka vuoksi puhelinkuvauksen kolmas aikakausi tuleekin keskittymään nimenomaan laskennalliseen kuvaukseen eli käytännössä erilaisiin kuvaa parantaviin algoritmeihin ja tekoälyyn. Fei meni jopa niin pitkälle, että kertoi yhtiön tunkeutuneen tila- ja aikaulottuvuuksien rajojen läpi uudella Trinity Camera System -järjestelmällään ja siihen liittyvillä innovaatioilla, vaikka sitä tuskin kirjaimellisesti tarkoittikaan.

Axon 30 Ultran Trinity Camera System on varustettu peräti kolmella 64 megapikselin ”pääkameralla” sekä yhdellä 8 megapikselin periskooppikameralla. Kamerajärjestelmä hyödyntää useissa kuvaustiloissa kaikkien kolmen sensorin tuloksia parhaan laadun takaamiseksi. Järjestelmän kerrotaan mahdollistavan esimerkiksi zoomaamisen jälkikäteen, tarkat ja häiriövapaat yökuvat ja vääristymistä vapaat ultralaajakuvaotokset. Mukana on myös elokuvamaisia kuvaustiloja videokuvaukseen parhaimmillaan jopa 8K-tarkkuudella.

ZTE Axon 30 Ultran tekniset ominaisuudet (Kiinan versio, saattaa poiketa globaalista versiosta):

 • Ulkomitat: 161,53 x 72,96 x 8,0 mm
 • Paino: 188 grammaa
 • 6,67” reunoiltaan kaareva AMOLED-näyttö, 2400×1080, 20:9, 144 Hz
 • Qualcomm Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri
 • 8, 12 tai 16 Gt RAM-muistia
 • 256 Gt tai 1 Tt tallennustilaa
 • 5G-yhteydet, Dual SIM, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2
 • Neloistakakamera:
  • 64 megapikselin laajakulmakamera (Sony IMX686, f/1.6, OIS)
  • 64 megapikselin ultralaajakulmakamera (Samsung GW3, 120° FOV, f/2.2)
  • 64 megapikselin potrettikamera (Samsung GW3, f/1.9)
  • 8 megapikselin periskooppikamera (OIS, 5x optinen zoom, 10x hybridi-zoom)
 • 16 megapikselin etukamera
 • 4600 mAh:n akku, USB Type-C (3.1 Gen 1), 66 watin pikalaturi, tuki QC4+-pikalataukselle, langaton lataus
 • Sormenjälkilukija näytön alla, NFC, stereokaiuttimet DTS: X Ultra -tuella
 • GPS / GLONASS / Beidoiu, Galileo
 • MyOS 11 (Android 11)

ZTE Axon 30 Ultra on hinnoiteltu alkaen 4698 yuania eli reilut 600 euroa 8/256 Gt -mallille ja 4998 yuania eli vajaat 640 euroa 12/256 Gt -mallille. 16 Gt / 1 Tt -mallille ei kerrottu hintaa. Puhelin tulee saataville mustana, valkoisena, sinisena ja vaalean ruskeana mallina.

Lähde: Lehdistötiedote

MSI esitteli uuden Esports Gaming -pelinäyttösarjan ja julkaisi Oculux NXG253R -näytön

Esports Gaming -näyttösarjan ensimmäinen malli on 360 Hz:n virkistystaajuuteen yltävä Full HD -näyttö IPS-paneelilla.

MSI on julkistanut kaksi uutta sarjaa pelinäyttöihin. Yhtiö jakaa pelinäyttönsä nyt Curved Gaming -sarjaan ja vasta rekisteröidyksi tavaramerkiksikin hyväksyttyyn Esports Gaming -sarjaan.

Curved Gaming -sarjan näytöt tarjoavat nimensä mukaisesti kaareutuvia näyttöpintoja, minkä lisäksi sarjan näyttöihin kuuluu korkeakontrastinen kuva 178-asteen kuvakulmalla ja VA-paneelilla. Näytöt soveltuvat MSI:n mukaan videoiden katseluun ja tarjoavat erinomaisen pelikokemuksen suurelle yleisölle.

Esports Gaming -sarjan näytöt puolestaan on suunnattu nimensä mukaisesti erityisesti kilpailullisille pelaajille, jotka kaipaavat nopeita vasteaikoja, korkeita virkistystaajuuksia ja repeilyvapaata kuvaa, eli ruudunpäivitysnopeuteen synkronoituja virkistystaajuuksia. Esports Gaming -sarjan näytöt ovat tasaisia, niissä käytetään IPS tai TN-paneelia, niiden jalustoille luvataan enemmän liikkumisvaraa ja näytön logot minimoidaan, jotta huomion kiinnittäisi vain näytöllä näkyvä kuva.

Uuden brändin mukana MSI toi myös uuden näytön. Oculux NXG253R sijoittuu Esports Gaming -sarjan ensimmäiseksi malliksi. Näytöllä on kokoa 24,5”, sen resoluutio on 1080p ja virkistystaajuus peräti 360 Hz. Käytössä on Rapid-IPS-paneeli, jonka luvataan yltävän 1 ms GTG-vasteaikoihin (gray to gray). Oculux NXG253R tukee virkistystaajuuden vaihtelua 0–360 Hz välillä Nvidian G-Sync-teknologialla ja tuettuna on myös ULMB-teknologia (ultra low motion blur) 240 Hz:n nopeuteen saakka.

MSI Oculux NXG253R:n suositushinta on 799 dollaria ja se saapuu myyntiin lähiaikoina. Hinta.fi-hintavertailupalvelun mukaan näyttö on jo myynnissä Suomessakin 799 euron hintaan ja näyttöjen saatavuudet on laskelmoitu ensi kuulle.

Lähde: MSI