Antecilta hillitty lasikylkinen P110 Luce -miditornikotelo

Antec esitteli uuden hillitysti muotoillun lasikylkisen P110 Luce -miditornikotelon.

Antec on laajentanut Performace-sarjan kotelovalikoimaansa uudella P110 Luce -mallilla. Teräsrunkoisen kotelon vasen kylkipaneeli on karkaistua lasia ja etupaneeli on pinnoitettu 0,8 mm paksulla alumiinilevyllä. Hillitysti muotoillun kotelon etupaneeliin on sijoitettu RGB-valaistu logo värivalitsimineen sekä HDMI-liitäntä VR-käyttöä silmällä pitäen.

Kotelon sisusta on asettelultaan nykytrendien mukainen, joskin 3,5 tuuman levypaikkoja löytyy kolmesta eri sijainnista yhteensä kuusi kappaletta. Laajennuskorttipaikkoja P110:ssä on kaikkiaan kymmenen, joista kaksi sijaitsee pystyasennossa. Pitkille lisäkorteille löytyy erillinen säädettävä tuki. Kotelossa on paikat jopa kuudelle 120 mm tuulettimelle sekä jopa 280 ja 360 mm jäähdyttimille. Pölysuodattimista on tehty helposti irrotettavia – kattosuodatin on magneettikiinnitteinen ja pohjasuodatin irtoaa kyljen puolelta.

Antec P110 Luce tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 489 x 230 x 518 mm (S x L x K)
 • Paino: 11,7 kg
 • Materiaali: Teräs, alumiini, karkaistu lasi, ABS-muovi
 • Yhteensopivat emolevyt: ATX, micro-ATX, mini-ITX
 • Etupaneeli: 2 x USB 3.0, HDMI, mikrofoni, kuuloke, RGB-valaistussäädin
 • 3,5 tuuman levypaikat: 2 kpl
 • 2,5/3,5 tuuman levypaikat: 4 kpl
 • 2,5 tuuman levypaikat: 2 kpl
 • Laajennuskorttipaikat: 8 kpl (+ 2 pystysuuntaista)
 • Lisäkorttien maksimipituus: 390 mm
 • Prosessoricoolerin maksimikorkeus: 165 mm
 • Virtalähteen maksimipituus: 200 mm
 • Tuuletinpaikat:  Edessä ja katossa 3 x 120 tai 2 x 140 mm, katossa 2 x 120/140 mm, takana 1 x 120 mm
 • Tuulettimet: 2 x 120 mm edessä, 1 x 120 mm takana
 • Jäähdytinyhteensopivuus: jopa 280/360 mm edessä, 120 mm takana, jopa 280 mm katossa (maksimipaksuus 55 mm)

Antec P110 Luce on saatavilla välittömästi 119 euron verolliseen suositushintaan.

Lähde: Antec

io-techistä löytyvät jatkossa myös IT-alan työpaikat

TechBBS-keskustelufoorumilla on nyt mahdollista tavoittaa suomalaiset IT-alan osaajat työpaikkailmoituksilla.

Vuoden 2017 alussa virallisesti lanseerattu uusi tietotekniikkasivusto io-tech.fi on noussut alle vuodessa Alexa Rankingin mukaan Suomen 50 suosituimman sivuston joukkoon. Syyskuussa sivuilla vieraili 200 000 uniikkia kävijää, vierailukertoja kertyi yli miljoona ja yksittäinen sessio kesti keskimäärin yli 10 minuuttia.

TechBBS-keskustelufoorumista on muodostunut uusi IT-alasta ja uusimmasta tekniikasta kiinnostuneiden suomalaisten kohtaamis- ja ajanviettopaikka, johon on rekisteröitynyt jo yli 17 000 jäsentä ja keskustelua käydään ympäri vuorokauden eri aiheista noin 5000 viestin verran.

Olemme saaneet kuluneen vuoden aikana runsaasti kyselyitä eri tahoilta IT-alan työpaikkoihin liittyen. Esimerkiksi Kela hakee parhaillaan io-techissä rullaavassa mainoskampanjassaan ICT-asiantuntijoita töihin.

”Yrityksillä on valtava tarve tavoittaa rekrytoinnissaan sopivimmat ja potentiaalisimmat IT-alan osaajat. Tarjoamme jatkossa ilmoittajille mahdollisuuden kontaktoida alansa kovimmat tekijät luonnollisessa ympäristössään, jossa kyseiset henkilöt muutenkin viettävät runsaasti aikaa.”

TechBBS-keskustelufoorumille on nyt luotu oma alue IT-alan työpaikkailmoituksille, johon yritykset voivat ostaa viestiketjun ja ilmoittaa avoimesta työpaikasta. 300€ + ALV ilmoitushinta sisältää oman käyttäjätunnuksen yritykselle, ilmoitusviestiketjun sekä mahdollisuuden kommunikoida kiinnostuneiden käyttäjien kanssa suoraan viestiketjussa tai yksityisviesteillä. Useamman ilmoituksen kohdalla pyydämme kysymään tarjouksen.

TechBBS, IT-alan työpaikkailmoitukset

 

[read more=”Lisätietoja” less=”Piilota teksti”]

 

io-tech.fi statistiikkaa syyskuu 2017

 • Uniikkeja kävijöitä 194 870
 • 985 128 vierailua
 • 6,7 miljoonaa sivulatausta
 • Keskimääräinen session kesto 10 min 22 s
 • Bounce rate 31,22  %
 • Alexa Ranking Suomessa: 47
 • TechBBS-foorumille rekisteröityneitä käyttäjiä: 17 200

 

Ota yhteyttä:

Sampsa Kurri (040-8485742)
tyo@io-tech.fi

[/read]

AMD:n ja NVIDIA:n näytönohjainajurit valmiita Windows 10 Fall Creators Update -päivitykselle

AMD julkaisi Windows 10 Fall Creators Updatelle uudet beeta-ajurit ja NVIDIA kertoi sen viikko sitten julkaistujen ajureiden olevan jo valmiiksi yhteensopivat.

Microsoft julkaisi tänään merkittävän Windows 10 Fall Creators Update -päivityksen, mikä vaatii toimia myös esimerkiksi näytönohjainten ajuritiimeiltä. Sekä AMD että NVIDIA ovat omalta osaltaan valmiina ja julkaisseet Fall Creators Update -yhteensopivat ajurit näytönohjaimilleen.

AMD:n uudet ajurit ovat varsinainen nimihirviö, eli Radeon Software Crimson ReLive Edition Beta for Windows 10 Fall Creators Update. Ajurit tukevat kaikkia AMD:n GCN-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia, mukaan lukien APU-piirien grafiikkaohjaimet.

Uusien Radeon Software -ajureiden ainut merkittävä uudistus on beetatason tuki Windows 10:n tuoreimmalle versiolle. Ajureissa on tuttuun tapaan joukko tiedossa olevia bugeja, joihin voit tutustua ajureiden lataussivuilta löytyvästä julkaisutiedotteesta.

Lataa AMD:n ajurit täältä

NVIDIA on ilmoittanut GeForce-foorumeillaan, että yhtiön reilu viikko sitten julkaisemat GeForce 387.92 -ajurit ovat yhteensopivat Windows 10:n Fall Creators Updaten kanssa. Yhtiön virallisille keskustelufoorumeille on kuitenkin perustettu ajureiden normaalista palautekeskustelusta erillinen Fall Creators Update -palautekeskustelu.

Lataa NVIDIAn ajurit täältä

Microsoft julkaisi ilmaisen Windows 10 Fall Creators Update -päivityksen

Windows 10 Fall Creators Update tuo mukanaan Windows Mixed Reality -tuen, jonka tueksi on esitelty edullisia VR-laseja useilta valmistajilta

Microsoft on julkaissut tänään Windows 10:n neljännen merkittävän päivityksen, Fall Creators Updaten. Fall Creators Update jatkaa siitä, mihin Creators Update jäi ja panostaa etenkin sisällöntuottajien kaipaamiin ominaisuuksiin ja virtuaalitodellisuuteen.

Windows 10 Fall Creators Updaten selvästi merkittävin uudistus on WMR eli Windows Mixed Reality. WMR parantaa Windowsin tukea VR- ja AR-laseille ja sen tueksi julkaistaan tänään lukuisia eri valmistajien WMR-yhteensopivia VR-laseja.

WMR:n lisäksi Fall Creators Update tuo muun muassa tuen katseenseurannalle suoraan käyttöjärjestelmän puolelta, parannuksia Windows Ink -tukeen, Files On-Demand -palvelun OneDriveen ja parannellun Game Mode -pelitilan sekä Mixer-streamauspalvelun. Microsoft on myös varmistanut, että vähintään yksi Creators Updaten stutterointia aiheuttavista bugeista on korjattu Fall Creators Updatessa.

Voit tutustua Windows 10 Fall Creators Updaten uudistuksiin tarkemmin Microsoftin Windows Blogissa ja aiemmissa uutisissamme.

Windows 10 Fall Creators Updaten saa ladattua omalle koneelleen yksinkertaisimmin suoraan Windows Updaten kautta, mutta mikäli se ei tarjoa päivitystä heti, voi sen ladata myös Microsoftin verkkosivuilta löytyvällä työkalulla myöhemmin tänään.

Suomalainen retropelilehti Retro Rewind hakee joukkorahoitusta

Kiinnostaako retropelaaminen? Pelialan vetaraanit suunnittelevat joukkorahoitettua printtilehteä Skrollin jalanjäljissä.

Menneet vuosikymmenet ovat täynnä huikeita pelikonsoleita ja mikrotietokoneita sekä niiden klassisia pelejä. Joukkorahoitusta hakevan Retro Rewind -lehden onkin tarkoitus käsitellä digitaalista pelaamista suunnilleen 1970-luvulta 2000-luvulle.

Projektin taustalla on kolme pelialan konkaria, suomalaisen pelijournalismin veteraani Jukka O. Kauppinen, muun muassa Suomen pelimuseon rakentamisen Tampereen Vapriikkiin käynnistänyt Mikko Heinonen ja toinen Pelikonepeijoonit-keräilijäryhmän perustajista Manu Pärssinen.

Joukkorahoituksen menestys vaikuttaa siihen, kuinka monta numeroa lehteä ilmestyy vuonna 2018. Saavuttamalla minimitavoitteen 20 000 euroa luvassa kaksi 64-sivuista numeroa: yksi keväällä ja toinen syksyllä. Jos 35 000 euroa täyttyy, Retro Rewind ilmestyy kolmesti (kevät-kesä-syksy), ja 50 000 eurolla tulossa olisii neljä lehteä.

Rahoitushaun tulee saavuttaa vähintään 20000 € rahoitusta toteutuakseen. Muussa tapauksessa kaikki rahoitussitoumukset raukeavat ja varat palautetaan rahoittajille. Kampanja-aikaa on tällä hetkellä jäljellä 56 päivää ja minimitavoitteesta on kasassa kolmannes.

Lähde: Mesenaatti

Microsoft julkaisi Surface Book 2 -2-in-1-kannettavat 13,5- ja 15-tuumaisina malleina.

Uudet Surface Bookit päivittävät sekä prosessorit että erilliset näytönohjaimet tuoreimpiin sukupolviin.

Microsoft on julkaissut tänään toisen sukupolven Surface Book -2-in-1-kannettavat. Surface Book 2 -kannettavat eivät koe merkittäviä ulkoisia mullistuksia, mutta sisäpuolella päivitykset ovat merkittäviä.

Surface Book 2 -kannettavat tulevat saataville 13,5- ja 15-tuumaisina versioina. 13,5-tuumaisissa versioissa prosessorivaihtoehtoina ovat kaksiytiminen viime sukupolven Core i5-7300U ja neliytiminen, uusinta sukupolvea edustava Core i7-8650U. 15-tuumaisessa mallissa prosessoriksi on valittavissa vain Core i7-8650U. Surface Book 2 -kannettavien PixelSense-kosketusnäyttöjen resoluutio on 3000×2000 (13,5”) tai 3240×2160 (15”) ja niiden kontrastisuhteeksi luvataan 1600:1.

Microsoftin uusiin 2-in-1-kannettaviin saa mallista riippuen 8 tai 16 Gt muistia ja tallennustilaa on valitusta konfiguraatiosta riippun 256, 512 tai 1024 Gt. Näppäimistön sisään on kätketty 13,5-tuumaisissa Core i7 -malleissa NVIDIAn GeForce GTX 1050- ja 15-tuumaisessa mallissa GTX 1060 6GB -näytönohjain. 13,5-tuumaiseen Core i5 -malliin ei ole saatavilla erillistä näytönohjainta.

Kannettavien liitinvalikoimaan kuuluu yhteensä kolme USB 3.1 Gen 1 -liitäntää, joista kaksi on Type-A- ja yksi Type-C-mallinen, sekä täyden koon SDXC-kortinlukija, kuulokeliitäntä ja kaksi Surface Connect -liitäntää (yksi näyttöosassa, toinen näppäimistöosassa). Surface Book 2 -kannettavissa on lisäksi Dolby Audio Premium -hyväksytyt stereokaiuttimet, 5 ja 8 megapikselin kamerat sekä IR-kamera, joka tuo mukanaan tuen Windows Hello -kasvojentunnistukselle. Kannettavat tukevat luonnollisesti myös Surface Pen -stylusta ja Surface Dialia.

Microsoft lupaa kaikille malleille parhaimmillaan 17 tunnin akunkestoa, kun näyttö on yhdistetty näppäimistöön. Pelkälle näytölle taulutietokonetilassa luvataan puolestaan parhaimmillaan 5 tunnin akunkestoa. 13,5-tuumaisten Surface Book 2 -kannettavien strategiset mitat ovat 312 x 232 x 15 – 23 millimetriä ja 1533 (i5) tai 1642 grammaa (i7). 15-tuumaisen vastaavat mitat ovat 343 x 251 x 15 – 23 mm ja 1905 grammaa.

13,5-tuumaisten mallien veroton suositushinta on alkaen 1499 ja 15-tuumaisen 2499 dollaria. Kannettavien ennakkotilausten vastaanottaminen aloitetaan Yhdysvalloissa 9. marraskuuta ja  toimitukset 16. marraskuuta. Microsoft ei paljastanut vielä milloin tai mihin hintaan kannettavia voidaan odottaa Suomeen, mutta ilmeisesti 15-tuumaista mallia ei tulla näkemään lainkaan Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Lähteet: Microsoft (1), (2), Windows Central

ASRock julkaisi maailman ensimmäisen ITX-kokoluokan X299-emolevyn

Ensimmäinen ITX-kokoluokan X299-emolevy tukee Skylake-X-prosessoreita, mutta tuki samaan kantaan sopiville Kaby Lake-X -prosessoreille on tiputettu pois kyydistä.

Emolevyvalmistaja ASRock on julkaissut maailman ensimmäisen mini-ITX-kokoisen X299-emolevyn. X299E-ITX/ac on epäilemättä kiinnostava vaihtoehto pienikokoisia tehomyllyjä suosiville käyttäjille, sillä se ei ole tehnyt merkittäviä kompromisseja pienen tilan vuoksi.

ASRock X299E-ITX/ac on varustettu LGA 2066 -prosessorikannalla, johon sopivat kaikki Intelin Skylake-X-prosessorit aina 18-ytimistä i9-7980XE-huippumallia myöten. Samaan kantaan sopivat Kaby Lake-X -prosessorit eivät ole tuettuja. Prosessorikannan ympärillä on yhteensä neljä SO-DIMM-muistipaikkaa, jotka tukevat parhaimmillaan DDR4-4000-nopeuksisia muisteja. PCI Express x16 -paikkoja on odotetusti yksi.

ASRockin uusi ITX-emolevy tarjoaa tallennusratkaisuille yhteensä kuusi SATA3-liitintä ja kolme PCIe 3.0 x4 M.2 -liitäntää, joista yksi tukee myös SATA-väylää. Tilan säästämiseksi kaksi paikoista löytyy emolevyn takapuolelta ja yksi on asennettu pystyyn takapaneelin I/O-liitinrivistön ja prosessorikannan väliin. USB-paikkoja on yhteensä kahdeksan, joista kaksi on USB 3.1 Gen 2 -sukupolvea (yksi Type-A ja yksi Type-C) ja loput USB 3.1 Gen 1 -sukupolvea. Verkkoyhteyksistä on vastuussa kaksi Intelin gigabitin verkkoliitintä sekä Intelin 2T2R Dual Band 802.11ac WiFi -ohjain. Realtekin ALC1220-koodekkiin perustuva ääniratkaisu tukee DTS Connect- ja Purity Sound 4 -ominaisuuksia.

Emolevyyn on saatavilla lisäksi ASRockin yhdessä Bitspowerin kanssa kehittämä nestejäähdytysblokki, jonka luvataan jäähdyttävän sekä prosessoria että virransyöttöä maksimissaan 300 watin tehonkulutuksen edestä.

Lähde: ASRock (1), (2)

Uusi artikkeli: Ensituntumat: Huawei Mate 10 -mallisto

17.10.2017 - 02:45 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (16)

io-tech otti ensituntumat Huawein uusista Mate 10 -älypuhelimista.

Huawei julkisti maanantaina Münchenissä uuden Mate 10 -älypuhelinmallistonsa ja io-tech vieraili paikan päällä seuraamassa julkistusta. Otimme tuoreeltaan ensituntumat uutuusmalleista ja tutustuimme erityisesti Suomessa kauppoihin tuleviin Mate 10 Pro- ja Mate 10 Lite -malleihin.

Huawei Mate 10 Pron varsinainen testiartikkeli on luvassa marraskuun aikana. Puhelimen unboksausvideon voit katsoa täältä.

Lue artikkeli: Ensituntumat: Huawei Mate 10 -mallisto

Uusi artikkeli: DDR4-muistinopeus & Coffee Laken suorituskyky

Testasimme eri DDR4-muistinopeuksien vaikutusta Intelin Coffee Laken suorituskykyyn.

Artikkelissa on mukana suorituskykytestit Core i7-8700K -prosessorilla, kun G.Skillin 16 gigatavun Trident Z RGB -muistisetti toimi DDR4-2666-, 3200-, 3600- ja 4000-nopeuksilla. Suurimmassa osassa prosessoritestejä ja pelejä merkittäviä eroja ei syntynyt, mutta joukossa oli muutamia mielenkiintoisia poikkeuksia, joissa korkeammalla muistinopeudella saavutettiin selvä parannus suorituskykyyn.

Erityisesti The Witcher 3:ssa Full HD -resoluutiolla keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus ja 99. persentiili paranivat korkeammalla muistinopeudella ja alhaisemmilla latensseilla huomattavasti. Myös Battlefield 1 -peleissä korkeammalla 2560×1440-resoluutiolla 99. persentiili parani selvästi.

Lue artikkeli: DDR4-muistinopeus & Coffee Laken suorituskyky

Video: Huawei Mate 10 Pro unboksaus ja ensituntumat

16.10.2017 - 20:51 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (6)

io-techin käsissä ja videolla Huawein uusi Mate 10 Pro -lippulaivapuhelin.

io-tech osallistui tänään Münchenissä Saksassa järjestettyyn Huawein Mate 10 -julkaisutilaisuuteen. Unboksasimme eli tutustuimme Suomessa myyntiin saapuvan Mate 10 Pro -mallin myyntipakkauksen sisältöön heti tuoreeltaan sekä otimme laitteesta ensituntumat videolle.

Huawei Mate 10 Pro on varustettu 6-tuumaisella 2160×1080-resoluution ja 18:9-kuvasuhteen OLED-näytöllä. Avainominaisuuksiin lukeutuu takapuolen Leican kaksoiskamera, Kirin 970 -järjestelmäpiiri ja 4000 mAh akku.

Laite saapuu myyntiin marraskuussa 799 euron suositushinnalla ja kyseessä on 6 gigatavuna käyttömuistilla ja 128 gigatavun tallennustilalla varustettu konfiguraatio.

Käy tilaamassa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!