Microsoft esitteli odotetusti uudistetun Surface Pron

Microsoftin uusi taulutietokoneen ja kannettavan hybridi on nimeltään Surface Pro ja sen suurin uudistus on sisuksiin päivitetyt Intelin 7. sukupolven Kaby Lake -koodinimelliset prosessorit.

Eilen io-techissä uutisoitu VentureBeat-sivuston ja Evan ”Evleaks” Blassin vuoto Surface Prosta piti paikkaansa. Microsoft esitteli uuden Surfacen Pro 5 -mallinimen sijaan pelkkänä Surface Prona.

Liitännät ovat säilyneet samoina kuin Surface Pro 4:ssä eli tuettuna ei ole vieläkään Type-C-mallista USB-liitintä. 12,3-tuumainen, 3:2-kuvasuhteen ja 2736×1824-resoluution (267 PPI) PixelSense-näyttö on edelleen sama.  Näkyvin ulkoinen uudistus on takapuolen tukijalan uusi saramekanismi, jonka ansiosta laitteen saa entistä vaakatasompaan (165 astetta) esimerkiksi piirtämistä ja kirjoittamista varten.

Laitteelle luvataan 50 % Surface Pro 4:ää parempi akkukesto eli 13,5 tuntia. Microsoftin mukaan kyseessä on markkinoiden kevyin, hiljaisin ja monikäyttöisin kannettava tietokone. Hiljaisuudella viitataa passiivisesti jäähdytettyihin Core m3- ja i5-prosessoreihin ja saataville tulee myös tuulettimella varustettu suorituskykyisempi Core i7 -malli.

Myös erikseen ostettava Surface-kynä on päivitetty uuteen sukupolveen ja se tukee nyt 4096 painetasoa.

Surface Pro tulee Suomessa myyntiin 15. kesäkuuta ja sen hinta on alkaen 959 eurosta ylöspäin. Edullisimmassa mallissa on käytössä Core m3 -prosessori, 4 gigatavua keskusmuistia ja 128 gigatavun tallennuskapasiteetti. Kalleimmassa 2549 euron hintaisessa mallissa on Core i7 -prosessori, 16 gigatavua keskusmuistia ja 512 gigatavua tallennustilaa. Myöhemmin myyntiin on tulossa LTE-yhteydellä varustettu malli Surface Prosta. Surface Pro Signature Type Cover -näppäimistö on saatavilla platinan, viininpunaisen tai koboltinsinisen värisenä, ja uusi Surface-kynä tulee Suomessa saataville platinan värisenä.

Lähde: Microsoft

LG esitteli veden- ja iskunkestävän X Venture -älypuhelimen

23.5.2017 - 12:10 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (8)

LG:n uusi X Venture -älypuhelin sietää pölyä, vettä, iskuja ja korkeita lämpötiloja.

LG on esitellyt tänään uuden X Venture -älypuhelimen, joka on suunniteltu tavallista rajumpaan käyttöön. Uutuus on suojattu vedeltä ja pölyltä IP68-standardin vaatimusten mukaisesti, jonka lisäksi se täyttää neljäntoista eri MIL-STD 810G -sertifikaatin testin vaatimukset (mm. iskunkestävyyden suhteen). Puhelimessa on metallirunko sekä pitävästä materiaalista valmistettu takakuori.

Ohjelmistopuolelta X Venturesta löytyy erityinen Outdoor Essentials -monitoimisovellus, joka sisältää aktiiviseen elämäntyyliin liittyviä toimintoja, kuten barometrin, kompassin, aktiivisuusmittarin, liikuntaträkkerin, sääraportoijan sekä taskulampun. Puhelimen kyljestä löytyy ohjelmoitavissa oleva QuickButton-pikanäppäin, joka tunnistaa kolme erilaista näppäinpainallusta.

Tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 154.0 x 75.8 x 9.29mm
 • Paino: 166,5 grammaa
 • 5,2-tuumainen In-Cell Touch Full HD -näyttö
 • Snapdragon 435 -järjestelmäpiiri
 • Kaksi gigatavua LPDDR3-muistia
 • 32 Gt eMMC-tallennustilaa, muistikorttipaikka
 • LTE-yhteydet, NFC, Bluetooth 4.2, ac-WiFi
 • 16 megapikselin takakamera
 • Viiden megapikselin etukamera 120 asteen laajakulmaobjektiivilla
 • 4100 mAh akku, Quick Charge 2.0 -pikalataus
 • Android 7.0 Nougat

LG tuo X Venturen saataville Pohjois-Amerikassa, Aasiassa, Afrikassa, Latinalaisessa Amerikassa, Lähi-Idässä ja osassa Eurooppaa. Suomen saatavuudesta ja hinnoittelusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Lähde: LG

Maskeerattu Nokia 9 -älypuhelin ranskalaissivuston tarkasteltavana

22.5.2017 - 15:57 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (8)

Ranskalaissivusto esittelee artikkelissaan sinisellä muovikotelolla peitettyä Nokia 9 -älypuhelinta sekä käy läpi sen teknisiä ominaisuuksia.

Ranskalaissivusto Frandroid on julkaissut mielenkiintoisen katsauksen toistaiseksi julkaisemattomasta Nokia 9 -älypuhelimesta. Sivuston mukaan kyseessä on prototyyppilaite, joka on suojattu kulmikkaalla sinisellä ”black case” -kotelolla, jonka tarkoitus on peittää puhelimen muotoilu uteliailta silmiltä.

Koska puhelin on peitettu muovikotelolla, voi sen muotoilusta päätellä vain muutamia näkyvillä olevia seikkoja. Yläpäädyssä näyttäisi sijaitsevan 3,5 mm ääniliitäntä ja yläpäädyn metallikuoressa näyttäisi lisäksi olevan ns. antenniraita. Alapäädyssä kuoren sisältä pilkottaa puolestaan USB Type-C -liitäntä sekä pari kaiutinaukkoa. Näytön alapuolelta löytyy fyysiset kapasitiiviset navigointipainikkeet, joista suorakaiteen muotoinen kotipainike toimii myös sormenjälkitunnistimena.

Laitteen näytöltä otettujen kuvien perusteella rautapuolelta löytyy Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua tallennustilaa sekä 5,3-tuumainen QHD-näyttö, jonka kirkkauden on mitattu olevan jopa 530 nitsiä. Akun kerrotaan tukevan pikalatausta Quick Charge 3.0 -standardin mukaisesti. Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmän mainitaan muistuttavan pitkälti Google Pixel -puhelimista löytyvää hieman muokattua vakio-Androidia.

Laitteen kameran kerrotaan perustuvan kahteen 13 megapikselin kamerasensoriin, joista toinen on ilmeisesti mustavalkoinen ja toinen värillinen. Takakuoren kamerakehyksessä kameran objektiivien alta löytyy kaksois-LED-salama sekä laser-tarkennuksen sensori. Frandroid on myös julkaissut muutaman kameralla otetun kuvan, mutta niiden perusteella ei vielä kannata tehdä suurempia johtopäätöksiä, koska kyse on prototyyppilaitteesta.

Frandroidin jutun prototyyppilaite vaikuttaisi aidolta, mutta paljastuneisiin teknisiin yksityiskohtiin kannattaa silti toistaiseksi suhtautua varauksella, sillä on hyvin mahdollista, että valmistaja testaa tulevista laitteistaan useita erilaisia prototyyppivariantteja.

Lähde & kuvat: Frandroid

VentureBeat: Microsoft julkaisee päivitetyt Surface Pro -2-in-1-kannettavat huomenna

Surface Pro -päivitys tiputtaa ennakkotietojen mukaan laitteen nimestä pois järjestysnumeron. Rautapuolella päivityksen odotetaan olevan maltillinen.

Microsoft tulee pitämään huomenna 23.5 Surface-laitteisiin liittyvän tapahtuman Kiinan Shanghaissa. VentureBeatin saamien tietojen mukaan tapahtumassa julkaistaan päivitetty versio Surface Pro 4 -2-in-1-kannettavasta. Sivuston mukaan Microsoft tiputtaa päivityksen yhteydessä mallin järjestysnumeron, jolloin laitteen nimeksi jäisi vain Surface Pro.

VentureBeatin Evan ’Evleaks’ Blass on saanut pelkän aikataulun varmistamisen lisäksi käsiinsä sarjan kuvia tulevasta Surface Pro -päivityksestä. Käytännössä kuvissa ei ole juurikaan uutta ja laitetta on vaikea erottaa alkuperäisestä Surface Pro 4:stä. Kenties merkittävimmät ulkoiset erot ovatkin lisälaitteiden eli Surface Pen -styluksen ja Type Cover -näppäimistön uudet värivaihtoehdot. Kuvien perusteella värivaihtoehdot tulevat olemaan perinteinen hopea ja musta sekä lähelle Surface Laptopin värivaihtoehtoja osuvat tumma turkoosi ja viininpunainen, mutta tarkemmat värien markkinointinimet saadaan kuulla vasta julkaisun yhteydessä.

Päivitetyn Surface Pron tekniset tiedot eivät ole vielä tiedossa, mutta kaikella todennäköisyydellä tietokoneen prosessorivaihtoehdot on päivitetty nykyisistä Skylakeista uudempiin Kaby Lakeihin. Muistin tai tallennustilan tarjontaan tulee tuskin merkittäviä muutoksia, sillä Surface Pro 4 -sarjaa on jo nyt tarjolla 4 – 16 Gt:n muistilla ja 128 – 1024 Gt:n tallennustilalla. Käytännössä ainut realistinen lisä nykyiseen olisi kahden teratavun vaihtoehto malliston yläpäähän.

Käyttöjärjestelmä tulee olemaan todennäköisesti Surface Laptopin tavoin Windows 10 S, jonka voi päivittää vuoden loppuun saakka ilmaiseksi Pro-versioon. Vuodenvaihteen jälkeen Windows 10 S:n päivittäminen Pro-versioon maksaa noin 50 euroa.

Inteliltä virallinen lausunto: AMD-diiliä ei ole tehty

Fudzilla-sivusto uutisoi aiemmin tällä viikolla, että sopimus AMD:n grafiikkatekniikan lisensoimisesta Intelille olisi tehty. Intelin virallisen lausunnon mukaan huhut sopimuksesta eivät pidä paikkaansa.

Fudzilla-sivuston vetäjä Fuad ”Fudo” Abazovic, julkaisi yllättäen maanantaina uutisen, jonka mukaan Intel ja AMD olisivat solmineet lisenssisopimuksen: Done deal. Uutisen mukaan Intel maksaisi AMD:lle yrityksen grafiikkapatenttien ja/tai IP-grafiikkalohkon käyttämisestä prosessoreissaan.

Uutinen juontaa juurensa HardOCP-sivuston vetäjän Kyle Bennettin alunperin joulukuussa 2016 julkaisemaan uutiseen sopimuksesta. Fudzillan tuore tällä viikolla julkaistu uutinen sisältää samoja virheellisiä olettamuksia, joita käsiteltiin ja selvennettiin io-techin helmikuussa julkaisemassa näkökulmassa: Mistä Intelin ja AMD:n huhutussa yhteistyössä on kyse?

Koska kyseessä on markkinoiden kannalta varsin merkittävä huhu, Intel on ottanut asiaan ytimekkäästi kantaa ja todennut kaikkien huhujen olevan valettta:

In a statement sent to Tech Trader Daily by an Intel spokesperson, the company said ”The recent rumors that Intel has licensed AMD’s graphics technology are untrue.”

Intelin lausunnon voi tulkita vain yhdellä tavalla, yritysten välistä lisensointisopimusta ei ole ainakaan vielä ole syntynyt.

AMD:n osakekurssi nousi huhun seurauksena keskiviikkona 12 %, mutta Intelin lausunnon jälkeen kurssi laski samalle tasolle.

Fudzilla on julkaissut päivityksen alkuperäiseen uutiseensa, jossa se edelleen väittää, että lisensointisopimus olisi tehty jokin aika sitten ja toteaa, että Intel todennäköisesti kiistää sopimuksen olemassaolon loppuun asti.

HardOCP:n ja Fudzillan mukaan AMD:n grafiikkatekniikalla varustettu Intelin prosessori julkaistaisiin ennen tämän vuoden loppua, joten Bennettin ja Abazovicin väitteille ja niiden todenperäisyydelle tullaan saamaan jonkinlainen varmistus.

AMD on julkaisemassa markkinoille tämän vuoden lopulla Raven Ridge -koodinimelliset APU-piirit, joissa on yhdistetty Zen-prosessoriytimiä ja Vega-grafiikka-arkkitehtuuri samalle piisirulle. Kuluttajamarkkinoilla AMD:n grafiikkaominaisuuksilla varustettu Intelin prosessori kilpailisi suoraan AMD:n omien tuotteiden kanssa.

Kuten jo helmikuussa io-techissä totesimme, mahdollisen lisensointisopimuksen taustalla voisi olla yhteinen asiakas Apple, joka on jo pitkään käyttänyt Intelin prosessoreita ja suorituskykyisimmissä tietokoneissaan ja kannettavissa AMD:n grafiikkapiirejä.

Lähteet: Barron’s, Fudzilla

Näkökulma: Missä on Radeon RX Vega?

AMD:n kuluttajamarkkinoille ja pelikäyttöön suunnattua uutta Radeon RX Vega -lippulaivanäytönohjainta on odotettu kuin kuuta nousevaa. Nyt näyttää siltä, että näytönohjain ei tule myyntiin vielä kesäkuussa.

AMD esitteli tiistaina analyytikoille ja sijoittajille suunnatussa 2017 Financial Analyst Day -tapahtumassa Radeon Vega Frontier Edition -näytönohjaimen, joka saapuu myyntiin myöhään kesäkuussa. Samalla yritys lunastaa aiemmin antamansa lupauksen, jonka mukaan Vega saapuu myyntiin tämän vuoden toisella neljänneksellä eli huhti-kesäkuussa. Yritys ei ole missään vaiheessa viitannut suoraan pelikäyttöön tarkoitettuun Radeon RX Vega -näytönohjaimeen, vaan Vegaan yleisellä tasolla.

Radeon Vega Frontier Edition on tarkoitettu ensisijaisesti ammattilaisille kehitys- ja testialustaksi ja vaikka sen hintaa ei ole vielä kerrottu, se tulee olemaan merkittävästi korkeampi kuin tavallisille kuluttajille ja pelikäyttöön suunnatun Radeon RX Vegan hintalappu.

Radeon Technology Groupin johtaja Raja Koduri kertoi eilen järjestetyssä Redditin AMA-kyselyssä lisää tietoja Radeon Vega Frontier Editionista ja paljasti myös, että Radeon RX Vega tullaan esittelemään parin viikon kuluttua Taiwanissa järjestettävien Computex-messujen yhteydessä.

”We’ll be showing Radeon RX Vega off at Computex, but it won’t be on store shelves that week.”

Kodurin mukaan myyntiin Radeon RX Vega ei kuitenkaan ole tulossa samalla viikolla ja kaikki viittaa siihen, että myynti tuskin alkaa edes kesäkuun aikana. AMD ei ole esimerkiksi vielä järjestänyt medialle tilaisuutta, jossa kerrottaisiin näytönohjaimen ominaisuuksista ja suorituskyvystä salassapitovelvollisuuden alaisena.

Io-tech näki Vegan ensimmäisen kerran tositoimissa joulukuussa, jolloin uunituoreen prototyypin kerrottiin olevan Vulkan-rajapinnan vauhdittamassa Doomissa hieman suorituskykyisempi kuin GeForce GTX 1080. NVIDIA nosti kuitenkin kevään aikana rimaa korkeammalle julkaisemalla noin 30 % suorituskykyisemmän GeForce GTX 1080 Ti:n ja samalla AMD:n mahdollisuudet haastaa NVIDIA suorituskykyisimmän näytönohjaimen tittelistä heikkenivät olennaisesti.

Jos oletetaan, että Radeon RX Vegan suorituskyky on jossain GeForce GTX 1080:n ja 1080 Ti:n välimaastossa, käytännössä ainoa keino, jolla Radeon RX Vega pystyisi tosissaan haastamaan ne, olisi erittäin aggressiivinen hinnoittelu.

Valitettavasti Vegan käyttämä HBM-muistitekniikka ei ole toistaiseksi erityisen halpaa ja yksinkertaista valmistaa ja huhujen mukaan myöskään saatavuus ei olisi erinomaisella tasolla. Näistä lähtökohdista hintakilpailu NVIDIAn kanssa muutenkin myyntivolyymiltaan pienimmillä high-end-markkinoilla ei kuulosta kovinkaan rahakkaalta vaihtoehdolta. Loppujen lopuksi yritystoiminnassa ja kvartaalitaloudessa merkittävintä on se, että liikevaihtoa ja liikevoittoa kertyisi mahdollisimman paljon.

AMD tarvitsee kipeästi rahaa ja Radeon Vega Frontier Edition on hyvä strategia rahastaa markkinoita sen sijaan, että oletettavasti hyvin rajallinen määrä Radeon RX Vega -näytönohjaimia myytäisiin heti kättelyssä mahdollisimman halvalla pelaajille NVIDIAn kampittamiseksi.

Frontier Edionia voi verrata NVIDIAn Titan-tuoteperheeseen, joka lanseerataan aina kalliimmalla hinnalla innokkaimpien kuluttajien ja ammattilaisten ostettavaksi ennen pelikäyttöön suunnattua edullisempaa GeForce-näytönohjainta.

——

Kodurin AMA-sessiossa mainittiin myös muutamia uusia yksityiskohtia Radeon Vega Frontier Editionista ja Radeon RX Vegasta, joita ei kerrottu 2017 Financial Analyst Day -tapahtumassa:

”Consumer RX will be much better optimized for all the top gaming titles and flavors of RX Vega will actually be faster than Frontier version!”

Radeon RX Vega tulee olemaan suorituskykyisempi kuin Radeon Vega Frontier Edition, joka johtuu todennäköisesti siitä, että käytössä on 16 gigatavun sijaan oletettavasti 8 gigatavua korkeammalla kellotaajuudella toimivaa HBM2-muistia.

”We decided to put two 8 pin connectors in the production boards to give our Frontier users extra headroom”

Frontier Editionissa ja oletettavasti myös Radeon RX Vegassa tulee olemaan kaksi 8-pinnistä PCI Express -lisävirtaliitintä.

”There will be a slight difference in clock speeds, and therefore performance as well.”

Radeon Vega Frontier Editionin kullanvärinen nestejäähdytetty versio toimii korkeammilla kellotaajuuksilla, kuin sinisen värinen ilmajäähdytetty versio.

”Frontier edition employs 2 stacks of HBM2”

Vega-grafiikkapiirin vierestä löytyy kaksi HBM2-muistipinoa, kun edellisen sukupolven Fiji-grafiikkapiirin kanssa käytössä oli neljä HBM-muistipinoa. Tämän takia Vegassa on 2048-bittinen muistiväylä ja Frontier Editionissa alhaisempi muistiväylän kaistanleveys (480 Gt/s), kuin 4096-bittisellä muistiväylällä varustetussa Fijissä (512 Gt/s).

Lisää pressikuvavuotoja Motorolan tulevista uutuuspuhelimista

19.5.2017 - 23:02 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (8)

Motorolan julkaisemattomien mallien pressikuvavuodot jatkuivat E4 Plus ja Z2 Force -mallien puitteissa.

Uutisoimme alkuviikosta Motorolan vuotaneista mallistosuunnitelmista ja heti perään tiistaina nähtiinkin jo uuden Moto C -tuoteperheen julkistus. Motorola-tulitus kuitenkin jatkui, sillä niitä seurasivat pressikuvavuodot toistaiseksi julkaisemattomista Moto E4 Plus- ja Moto Z2 Force -malleista.

WinFuture-sivuston Roland Quandt jatkoi osaltaan Motorola-vuotojen sarjaa virallisen näköisillä pressirenderöinneillä Moto E4 Plus -mallin kahdesta väriversiosta. Moto E4 Plussasta huhutaan löytyvän 5,5-tuumainen HD -näyttö, Mediatek MT6737M -järjestelmäpiiri, kaksi tai kolme gigatavua RAM-muistia, 16 Gt tallennustilaa, 13 megapikselin takakamera sekä jättikokoinen 5000 mAh akku. Moto E4:n kerrotaan olevan teknisesti pitkälti vastaava, mutta pienemmällä 5,0-tuumaisella näytöllä, kahden gigatavun RAM-muistilla, kahdeksan megapikselin takakameralla ja 2800 mAh akulla. WinFuturen mukaan Moto E4:n suositushinta tulee olemaan noin 150 euroa ja Moto E4 Plussan noin 190 euroa.

Android Authority kantoi puolestaan kortensa kekoon julkaisemalla eilen aidolta näyttävän pressikuvan Moto Z2 Force -huippumallista. Pressirenderöinnin laite näyttää samalta, kuin OnLeaksin viime kuussa julkaisemalla renderöidyllä videolla esiintynyt puhelin. Moto Z2 Play -mallin pressirenderöinti nähtiin jo viime kuussa ja sen perusteella molemmat Moto Z2 -mallit näyttäisivät noudattavan muotoilullisesti hyvin samankaltaista linjaa. Keskeisimpiä eroja näyttäisi kuvien perusteella olevan Forcen takakuoren harjattu viimeistely sekä kaksoiskamera. Moto Z2 Forcessa nähdään todennäköisesti myös pirstoutumaton ShatterShield-näyttö, Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri sekä QHD-näyttö.

Lähteet: WinFuture, Android Authority (1)(2)

Noctualta uusia NF-A-sarjan tuulettimia erikoisempiin kokoluokkiin

Noctua esitteli kolme erikoiskokoista tuuletinta NF-A-mallistoonsa.

Noctua on esitellyt kolme uutta NF-A-sarjan tuuletinta, jotka edustavat kooltaan hieman harvinaisempia vaihtoehtoja. Uudet NF-A20-, NF-A12x15- ja NF-A4x20 -mallit hyödyntävät samoja aerodynaamisia ominaisuuksia sekä SS02-laakerointia, kuin aiemmat NF-A-sarjan tuulettimet.

Tuulettimien perustiedot:

 • NF-A20: 200 x 200 x 30 mm, 350-800 RPM, 10,7-18,1 dBA, 100,8-146,9 m3/h
 • NF-A12x15: 120 x 120 x 15 mm, 450-1850 RPM, 16,8-23,9 dBA, 70,8-94,2 m3/h
 • NF-A4x20: 40 x 40 x 20 mm, 1200-5000 RPM, 12,2-14,9 dBA, 8,3-9,4 m3/h

NF-A20-mallin suuren roottorin vuoksi Noctua päätyi käyttämään paksumpaa akselia ja järeämmän kokoisia laakereita sekä lasikuituvahvistettua polypropyleeniä. NF-A12x15-mallin ohut profiili vaati puolestaan teräsvahvistetun moottorin navan sekä messinkisen akselin kiinnityspisteen vakauden takaamiseksi. NF-A4x20-malli luotiin puolestaan teollisuusasiakkaiden pyynnöstä käyttökohteisiin, jossa pieneltä tuulettimelta vaaditaan suuri paineentuotto. Kaikista kolmesta uutuusmallista tulee saataville sekä PWM- että FLX-mallit, joista jälkimmäinen on varustettu kolmepinnisellä tuuletinliittimellä ja nopeudenalennusadaptereilla. NF-A4x20-mallista tulee saataville lisäksi viiden voltin versiot.

Lisäksi Noctua esitteli uuden NA-FC1-tuuletinsäätimen, joka mahdollistaa kolmen nelipinnisen PWM-tuulettimen nopeussäädön. Säätimellä voi joko manuaalisesti muuttaa tuulettimien PWM-ohjaussignaalia välillä 0-100 % tai vaihtoehtoisesti alentaa emolevyn PWM-signaalia halutun määrän tuulettimien nopeuden hidastamiseksi. Lisäksi tarvikevalikoimaan lisättiin myös silikoniset NA-SAV3- ja NA-SAV4-tuuletinkiinnikkeet sekä NA-SAC5-virta-adapteri SATA-virtaliittimen muuntamiseksi nelipinniseksi virtaliittimeksi.

Kaikki kolme uutta tuuletinmallia ovat katettu Noctuan kuuden vuoden takuulla ja niiden arvioitu kestoikä on 150 000 tuntia. NF-A20-mallien suositushinta on 29,90 euroa, NF-A12x15-mallien 19,90 euroa ja NF-A4x20-mallien 14,90 euroa. NA-FC1-tuuletinsäädin maksaa 19,90 euroa. Uutuuksien toimitukset ovat alkaneet ja ne tulevat saataville lähiaikoina.

Lähde: Noctua

Lian Li julkaisi PC-T70-testipenkin

Lian Li PC-T70 tarjoaa useasti komponentteja vaihtaville käyttäjille helppokäyttöisen testipenkin, joka kykenee simuloimaan suljettua koteloa T70-1-lisäosan turvin.

Itsestään verrattain vähän ääntä pitävä kotelovalmistaja Lian Li on julkaissut uuden PC-T70-testipenkin. PC-T70 on suunnattu etenkin useita eri komponentteja testaaville käyttäjille ja arvostelijoille, jotka arvostavat helppoa pääsyä tietokoneen eri osiin.

Tietokoneen emolevy asetetaan testipenkkikotelon päälle. Tilaa ja tukiruuveja on mATX- ATX- ja E-ATX-standardeja noudattaville emolevyille. Emolevyn alle jäävä tila on varustettu paikoilla 1 – 2 3,5-tuumaiselle ja 1 – 5 2,5-tuumaiselle kiintolevylle sekä virtalähteelle. Emolevypaikan viereltä löytyy yhteensä kuusi läpivientiä kaapelivetojen helpottamiseksi. Testipenkin etupuolelta löytyy kaksi USB 3.0 Type-A -liitintä, kuuloke- ja mikrofoniliitännän sekä virta- ja resetpainikkeet.

Lian Li PC-T70-testipenkin tueksi julkaistiin T70-1-lisäosa, joka mahdollistaa simuloidun suljetun kotelon rakentamisen emolevyn ympärille. T70-1:n sivuilla on paikat 240 – 280 mm:n jäähdyttimille, jonka lisäksi sen takaseinästä löytyy paikka 120 – 140 mm:n tuulettimelle. Kylkien tuuletinaukot on varustettu irroitettavilla pölyfilttereillä. T70-1:n kanssa prosessorijäähdyttimen maksimikorkeus on 180 mm.

Mustaksi pinnoitetusta alumiinistä ja teräksestä valmistetun testipenkin viralliset mitat ovat 432 x 316 x 416 millimetriä ja painoa paketilla on 2,95 kg. Lian Li ei ole kertonut T70-1-lisäosan mittoja, mutta se on valmistettu läpinäkyvästä akryylipleksistä ja mustaksi pinnoitetusta teräksestä ja painoa sillä on 1,93 kg.

Lian Li ei ole tiedottanut kotelon hinnoittelusta Euroopassa, mutta PC-T70-testipenkki T70-1-lisäosan kera on hinnoiteltu Newegg-verkkokaupassa 189,99 dollariin.

Lähteet: TechPowerUp, Lian Li

AMD julkaisi Radeon Software 17.5.2 -ajurit parantamaan Prey-pelin suorituskykyä

Uudet Radeon Software 17.5.2 -ajurit parantavat Radeon RX 580:n suorituskykyä Prey-pelissä parhaimmillaan 4,5 prosentilla.

AMD on julkaissut uudet Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.5.2 -ajurit näytönohjaimilleen. Ajurit ovat saatavilla Windows 7-, 8.1- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat kaikkia GCN-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia.

Radeon Software 17.5.2 -ajureiden merkittävin parannus on parhaimmillaan 4,5 % parempi suorituskyky Prey-pelissä Radeon RX 580 8 Gt -näytönohjaimella. Lisäksi ajurit korjaavat kaatumisongelmia NieR: Automata -pelissä, pitkät latausajat Forza Horizon 3:ssa, bugin käytössä olevien näytönohjainten näyttämisestä Radeon Software -hallintapaneelissa Multi GPU -kokoonpanoissa sekä Radeon RX 550 -näytönohjaimien kaatumisongelman tietokoneen käynnistyessä lepo- tai horrostilasta. Voit tutustua listaukseen tiedossa olevista bugeista ajureiden julkaisutiedotteessa.

Lataa AMD:n ajurit täältä