Galaxy Note8:n lopullisiksi väitetyt speksit julki

Evan Blass jatkaa Galaxy Note8 -vuotoja: tällä kertaa vuorossa laitteen lopulliset speksit.

Uutisoimme eilen kuun lopulla julkaistavan Galaxy Note8 -älypuhelimen Evan Blassin toimesta vuotaneista pressikuvista ja tänään vuorossa ovat samasta lähteestä peräisin olevan tekniset tiedot.

Erittäin luotettavaksi tietovuotajaksi profiloitunut Blass kertoo saaneensa tiedot henkilöltä, jonka mukaan speksit on lyöty lukkoon laitteen julkaisua varten. Blassin lähteen mukaan Note8:n myynti alkaa Euroopassa syyskuussa 999 euron hintaan.

Galaxy Note8:n tekniset tiedot Evan Blassin lähteen mukaan:

 • 162,5 x 74,6 x 8,5 mm
 • IP68-suojaus
 • Värit: Midnight Black, Maple Gold, Orchid Gray, Deep Sea Blue
 • 6,3-tuumainen Super AMOLED -näyttö, 1440 x 2960 pikseliä
 • Exynos 8895- / Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri
 • 6 Gt RAM
 • 64 Gt tallennustilaa, muistikorttipaikka
 • 2 x 12 Mpix takakamera, f1.7 laajakulma, f2.4 normaaliobjektiivi, 2 x OIS, 2x zoom, Dual Pixel -tarkennus
 • 8 Mpix etukamera, f1.7
 • 3300 mAh, langaton lataus, USB Type-C
 • Hinta: 999 euroa

Lähde: Venturebeat

NVIDIA suunnittelee ulkoisia eGPU-versioita Titan Xp- ja Quadro-näytönohjaimista ammattilaisille

Ulkoiset näytönohjaimet antavat mahdollisuuden liittää pieniinkin tietokoneisiin tai keveisiin kannettaviin järeän näytönohjaimen. Ammattilaispuolella niiden käyttö on kuitenkin vaikeampaa, sillä vaikka Quadrolla olisi sertifikaatti sovellukselle, ei sama sertifikaatti välttämättä käykään saman Quadron eGPU-versiolle.

Ulkoiset näytönohjaimet lienevät jo kaikille tuttu juttu. Käytännössä kyse on ulkoisesta, virtalähteellä ja näytönohjaimella varustetusta kotelosta, joka kytketään kannettavaan tai muuhun tietokoneeseen Thunderbolt 3 -väylällä, ja jota käytetään tietokoneen oman näytönohjaimen sijasta raskaisiin tehtäviin.

NVIDIA on kertonut SIGGRAPHissa työskentelevänsä parhaillaan useiden valmistajien kanssa tuodakseen ulkoiset näytönohjaimet myös ammattilaisyleisön saataville. Periaatteessa tälläkään hetkellä mikään muu kuin ajurit eivät voisi estää ammattilaisnäytönohjainten käyttöä ulkoisissa näytönohjainkoteloissa, mutta se ei NVIDIAn mukaan riitä: Yhtiö haluaa varmistaa, että koko ketju koteloa ja virtalähdettä myöten vastaa ammattilaisten odottamaa ja vaatimaa tasoa. Oma osansa yhtälössä on myös sertifikaattien saaminen eri ohjelmille, sillä vaikka esimerkiksi Quadro-näytönohjaimilla olisi sertifikaatti tietylle ohjelmalle, se ei automaattisesti tarkoita sen pätevän ulkoiseen eGPU-versioon samasta Quadrosta.

NVIDIAn mukaan Titan Xp:n eGPU-versiot ovat valmiita jo nyt, mutta Quadrot vaativat vielä muutaman viikon viilaamista. Quadro eGPu -malleja on luvassa aluksi Sonnetilta, Magmalta, Akitilta ja Bizonilta, mutta myöhemmin mukaan liittyy lisää valmistajia.

Lähde: Tom’s Hardware

AMD:n Ryzen Threadripper ylikellottui 5,2 GHz:iin LN2-jäähdytyksellä

AMD:n Capsaicin-tapahtumassa järjestetyssä ylikellotusesityksessä prosessoria jäähdytettiin -196 °C nestemäisellä typellä, joka riitti venyttämään prosessorin kaikki 16 ydintä ja 4 muistikanavaa käytössä 5,2 GHz:iin kyllin vakaana Cinebench R15 -testiajoon.

AMD:n Threadripper-prosessorit tulevat mallista riippuen saataville tämän kuun 10. päivä (1920X, 1950X) tai kuun viimeinen päivä (1900X). Antaakseen esimakua tulevasta ylikellottajille, AMD järjesti SIGGRAPH-messuilla pitämässään Capsaicin-tapahtumassa LN2-ylikellotustestin.

Ilmeisesti AMD:n omalla Whitehaven X399 -emolevyllä ajetuissa ylikellotustesteissä Ryzen Threadripper 1950X ylikellottui kaikki 16 ydintä käytössä 5,2 GHz:iin. Ylikellotus toteutettiin pelkkää kerrointa muuttamalla, eikä 100 MHz:n väylätaajuutta korotettu lainkaan. Jäähdytyksestä vastasi tietenkin -196 celsiusasteinen nestemäinen typpi. Järjestelmä oli varustettu neljällä 8 gigatavun DDR4-muistikammalla ja se oli kyllin vakaa ainakin Cinebench R15 -testiajoon. Kokoonpano sai tuloksekseen 4122 pistettä.

Ylikellotukseen liittyy vahvasti myös prosessorin deliddaus. Uutisoimme aiemmin kunkin Threadripper-prosessorin lämmönlevittäjän alta löytyvän Epyc-prosessoreiden tapaan neljä piisirua. Der8aeurin deliddaus-videolla paljastunut seikka on herättänyt paljon keskustelua, mutta AMD on sittemmin kertonut mistä on kyse. Ryzen Threadripper -prosessorissa on kyllä neljä piisirua, mutta vain kaksi niistä on Zeppelin-siruja ja toiset kaksi ovat tyhjiä piisiruja, joiden tarkoitus on tukea massiivisen prosessorin rakennetta.

Lähteet: TechPowerUp, kuvat Monstru / Lab501

AMD täydensi Ryzen Threadripper -mallistoa 8-ytimisellä 1900X:llä

AMD on julkaissut X399-alustalle aiemmin kaksi Ryzen Threadripper -prosessoria: 12-ytimisen 1920X:n ja 16-ytimisen 1950X:n. Parivaljakko saa kuun lopussa rinnalleen vielä edullisemman 8-ytimisen 1900X:n.

AMD:n ensimmäiset Ryzen Threadripper-prosessorit tulivat ennakkotilattaviksi viime kuun lopulla ja kuun vaihteessa yhtiö täydensi tarjontaa vielä yhdellä uudella mallilla. Threadripper -prosessorit ja X399-emolevyt ovat yhtiön vastaus Intelin X299 -HEDT-alustalle.

Ensimmäiset AMD:n julkaisemat Threadripper-prosessorit olivat 12-ytiminen 1920X ja 16-ytiminen 1950X. Kuun vaihteessa ne saivat rinnalleen vielä 8-ytimisen 1900X:n. Prosessorin peruskellotaajuus on korkeampi kuin yhdelläkään Ryzen-mallilla, peräti 3,8 GHz. Boost-kellotaajuus noudattaa puolestaan tuttua kaavaa ja on samat 4 GHz kuin muillakin Threadrippereillä ja nopeimmilla Ryzeneillä.

Ryzen Threadripper 1900X perustuu isoveljiensä tapaan kahteen Zeppelin-siruun, mutta siihen on tehty myös muutoksia. Yhtiö ei paljastanut suoraan prosessorin L3-välimuistikonfiguraatiota, mutta vertailu Intelin Core i9-7820X -prosessoriin kertoo, että AMD on kytkenyt puolet L3-muistista pois käytöstä, eli sitä on käytettävissä yhteensä 16 Mt. Prosessori tukee neljää DDR4-muistikanavaa ja 64 PCI Express -linjaa, joista neljä on varattu piirisarjalle.

Ryzen Threadripper -prosessoreiden TDP-arvo on 180 wattia ja selvästi perinteisiä prosessoreita suuremman fyysisen kokonsa vuoksi se ei ole yhteensopiva suurimman osan markkinoilta löytyvien jäähdyttimien kanssa. AMD:n virallisen diapaketin mukaan Threadripper-yhteensopivia jäähdyttimiä on markkinoilla tällä hetkellä yhteensä 25. Jäähdyttimistä 20 on erilaisia valmisnestekiertoja Arcticilta, Corsairilta, EKWB:lta, NZXT:ltä, Thermaltakelta, Cryorigilta ja EVGA:lta ja loput viisi perinteisiä tornicoolereita Arcticilta, Noctualta ja Coolermasterilta.

X399-piirisarjaan perustuvia emolevyjä on tulossa saataville heti alkuun ainakin ASRockilta, Asukselta, Gigabyteltä ja MSI:ltä. Poikkeuksellisen prosessorikannan vuoksi MSI on julkaissut YouTubessa videon prosessorin ja sen jäähdyttimen asennuksesta oikeaoppisesti.

AMD on hinnoitellut Ryzen Threadripper 1900X -prosessorin verottomana 549 dollariin ja se tulee saataville kuluvan kuun lopussa. Threadripper 1920X ja 1950X tulevat saataville jo 10. päivä tätä kuuta ja ne on hinnoiteltu niin ikään verottomina 799 ja 999 dollariin.

Tesorolta irrotettavilla näppäinkytkimillä varustettu vedenkestävä Gram SE Spectrum -näppäimistö

Tesoron uusi Gram SE Spectrum -näppäimistö on roiskevedenkestävä ja hyödyntää optisia näppäinkytkimiä.

Pelituotevalmistaja Tesoro on laajentanut näppäimistövalikoimaansa uudella Gram SE Spectrum -mallilla, jossa hyödynnetään markkinoilla hiljalleen yleistyvää optista näppäinkytkintekniikkaa. Metallirunkoisella näppäimistöllä on myös IP56-tason suojaus, eli se sietää pölyä ja voimakkaita vesisuihkuja.

Näppäimistössä käytetään Tesoron itsensä kehittämää optista näppäinkytkintä, joka tunnistaa näppäinpanalluksen infrapunavalon avulla. Vaikka näppäinpainallus rekisteröidään optisesti, on painallustuntuma toteutettu edelleen jouseen ja metallikontakteihin perustuvalla mekanismilla. Optisen kytkimen sensorille luvataan 100 000 tunnin käyttöikä, itse mekanismille 50 miljoonan painalluksen elinikä. Kytkinten kerrotaan myös olevan vedenkestäviä ja tarvittaessa irrotettavissa.

Sekä makroja että valaistusefektejä voi ohjelmoida näppäinkohtaisesti suoraan näppäimistöltä käsin ja niistä huolehtivat 32-bittinen ARM Cortex -suoritin sekä 512 kilotavun sisäinen muisti. Käyttäjällä on mahdollisuus valita NKRO- ja 6KRO-tilojen väliltä. Valaistus on toteutettu RGB-ledein, jotka mahdollistavat 16,8 miljoonaa eri värisävyä. Gram SE Spectrumin ulkomitoiksi kerrotaan 447 x 136 x 33 mm ja painoksi 1,19 kg.

Tesoro Gram SE Spectrumin suositushinta on 119 dollaria ja se tulee saataville kahtena eri värivaihtoehtona – mustana ja valkoisena.

Lähde: Tesoro

Tuore OxygenOS 4.5.7 -päivitys tuo elektronisen vakautuksen OnePlus 5:n 4K-videotallennukseen

Eilen julkaistun OxygenOS:n tuoreimman version myötä OnePlus 5 saa elektronisen vakautuksen 4K-videokuvaukseen.

OnePlus julkaisi eilen OnePlus 5:lle uuden ohjelmistopäivityksen, joka tuo mukanaan elektronisen kuvanvakautuksen kameran 4K-videokuvaukseen. Päivitys kantaa versionimeä OxygenOS 4.5.7 ja se sisältää myös pari muuta parannusta.

4K-videon elektroninen vakautus (EIS) on uudistuksista odotetuin ja OnePlus lupasi sen jo puhelimen julkaisun yhteydessä. Päivityksen sisältyy myös uusi OnePlus Slate -fontti, uudempi Google Mobile Services -paketti sekä Androidin heinäkuun tietoturvapäivitykset. Muita korjauksia ovat Wi-Fi-yhteyden sekä valmiustilan virrankulutusparannukset sekä bugikorjaukset kaiuttimen äänivuotoihin, kameran suljinääneen sekä videotallennuksen äänikanaviin liittyen.

OTA-päivitys tulee saataville OnePlus 5 -puhelimiin portaittain lähipäivien aikana.

Lähde: OnePlus

Motorola esitteli Moto G5S- ja Moto G5S Plus -älypuhelimet alempaan keskihintaluokkaan

Motorola esitteli uudet parannellut versiot Moto G5 -älypuhelimistaan.

Motorola laajentaa mallistoaan tänä vuonna aggressiivisesti ja suunnitelmat ovatkin olleet jo selvillä jonkin aikaa keväällä vuotaneen julkaisusuunnitelman myötä. Tänään julkaisuvuoroon pääsi alempaan keskihintaluokkaan sijoittuvat Moto G5S -mallit, joita yritys kutsuu Moto G5 -mallien parannelluiksi erikoisversioiksi. Julkaisu on hieman erikoinen, sillä Moto G5 -mallit julkaistiin vain viisi kuukautta sitten ja niiden ominaisuudet ovat varsin lähellä nyt julkaistuja S-malleja.

Alkuvuodesta esiteltyihin Moto G5 -malleihin nähden molemmissa uusissa S-versioissa on täysalumiininen kuorirakenne, suurempi näyttö, sekä enemmän muistia.

Moto G5S on G5-malliin nähden suurikokoisempi ja varustettu 0,2 tuumaa suuremmalla näytöllä. Järjestelmäpiiri on pysynyt samana, mutta tallennustilaa löytyy tuplamäärä (32 Gt). Kameran tarkkuus on kasvanut kolmella megapikselillä ja akun kapasiteetti 200 milliampeeritunnilla.

Moto G5S tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 150 x 73,5 x 8,2-9,5 mm
 • Paino: 157 grammaa
 • Rakenne: alumiinikuoret, Gorilla Glass 3 -lasi
 • Värivaihtoehdot: harmaa, kulta
 • 5,2-tuumainen IPS LCD -näyttö, 1080 x 1920 pikseliä, 424 PPI
 • Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri (8×1,4 GHz Cortex-A53, 450 MHz Adreno 505 GPU)
 • 3 Gt RAM-muistia
 • 32 Gt tallennustilaa, muistikorttipaikka
 • Cat.4 150/50 Mbit/s LTE-yhteydet, Dual-band n-WiFi, Bluetooth 4.2, NFC
 • 16 Mpix takakamera, f2.0, PDAF, LED-salama
 • Viiden megapikselin etukamera, f2.0, LED-salama
 • 3000 mAh akku, micro-USB, TurboPower-lataus
 • Android 7.1 Nougat

Moto G5S Plus tarjoaa puolestaan Moto G5 Plussaan nähden 0,3 tuumaa suuremman näytön, gigatavun enemmän RAM-muistia, tarkemman ja valovoimaisemman etukameran sekä edistyneemmän kaksois-takakameran. Järjestelmäpiiri on pysynyt samana, eli Snapdragon 625:nä.

Moto G5S Plus tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 153,5 x 76,2 x 8,0-9,5 mm
 • Paino: 168 grammaa
 • Rakenne: alumiinikuoret, Gorilla Glass 3 -lasi
 • Värivaihtoehdot: harmaa, kulta
 • 5,5-tuumainen IPS LCD -näyttö, 1080 x 1920 pikseliä, 401 PPI
 • Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri (8×2,0 GHz Cortex-A53, 650 MHz Adreno 506 GPU)
 • 4 Gt RAM-muistia
 • 32 Gt tallennustilaa, muistikorttipaikka
 • Cat.7 300/150 Mbit/s 2CA LTE-yhteydet, Dual-band n-WiFi, Bluetooth 4.1, NFC
 • 2 x 13 Mpix takakamera (väri- ja mustavalkosensori), f2.0, PDAF, kaksois-LED-salama
 • Kahdeksan megapikselin etukamera, f2.0, LED-salama, 4K-videokuvaus
 • 3000 mAh akku, micro-USB, TurboPower-lataus
 • Android 7.1 Nougat

Moto G5S ja Moto G5S Plus tulevat saataville Pohjoismaissa elokuun 15. päivä ja niiden suositushinnat ovat 249 ja 299 euroa. Värivaihtoehtoja ovat metallinharmaa ja kulta.

Lähde: Motorola Blog

NVIDIA Titan Xp:n suorituskyky ammattilaissovelluksissa nousee merkittävästi uusilla ajureilla

NVIDIA on julkaissut uudet beeta-ajurit, jotka nostavat Titan Xp -näytönohjaimen suorituskykyä parhaimmillaan kolminkertaiseksi tietyissä ammattilaissovelluksissa. Käytännössä kyse on Quadro-ammattilaisnäytönohjainten optimointien tuomisesta Titan Xp:n käyttöön vastauksena Radeon Vega Frontier Editionin Radeon Pro -optimointeihin.

NVIDIA on vastannut AMD:n Radeon Vega Frontier Edition -näytönohjaimella heittämään haasteeseen uusilla ajureilla. GeForce 385.12 -ajurit ovat beeta-asteella, mutta samat parannukset ovat epäilemättä luvassa piakkoin myös WHQL-ajureihin. Uudet GeForce 385.12 -ajurit tukevat luonnollisesti kaikkia GeForce -näyttönohjaimia 400 -sarjasta lähtien, mutta niiden ainut merkittävä uudistus koskee NVIDIA Titan Xp -näytönohjainta. Ajurit ovat saatavilla Windows 7-, 8(.1)- ja 10 -käyttöjärjestelmille.

GeForce 385.12 -ajureiden uudistus on parhaimmillaan kolminkertainen suorituskyvyn parannus Titan Xp -näytönohjaimella tietyissä ammattilaiskäyttöön tarkoitetuissa sovelluksissa. Nimeltä NVIDIA mainitsee blogissaan vain Mayan, eikä ajureista ole tarkempia julkaisutiedotteita, joten tarkka listaus parannuksia saavista sovelluksista selvinnee vasta myöhemmin.

Käytännössä kyse ei ole niinkään uusista ajurioptimoinneista, vaan ajureiden rajoitusten poistamisesta tuomalla Titan Xp:n käyttöön Quadro-puolelta tuttuja optimointeja. Liike on epäilemättä vastaus AMD:n Radeon Vega Frontier Editionille, jolla on käytössään Radeon Pro -puolen optimoinnit ammattilaissovelluksiin.

Lataa NVIDIAn ajurit täältä

EKWB:ltä uusia start-stop-ominaisuudella varustettuja Vardar EVO -tuulettimia

EKWB:n uudet Vardar EVO ER -tuulettimet on varustettu start-stop-ominaisuudella.

Slovenialainen vesijäähdytystarvikevalmistaja EKWB on päivittänyt tuuletinvalikoimaansa uusilla Vardar EVO -malleilla. Uudistettu mallisto pitää sisällään ER-malleja, jotka mahdollistavat tuulettimen pysäyttämisen PWM-signaalin avulla.

EVO-mallien ER-versioiden (Extended Range) PWM-ohjauksen elektroniikka on toteutettu niin, että tuuletin pysähtyy ohjaussignaalin laskiessa 25-30 %:n tason alapuolelle. Kun ohjaussignaali nostetaan jälleen kyseisen tason yläpuolelle, lähtee tuuletin uudelleen pyörimään. Ominaisuuden kerrotaan mahdollistavan täysin hiljaisen tietokoneen, hidastavan pölyn kertymistä jäähdyttimiin sekä pidentävän tuulettimien käyttöikää.

Aiempien EK-Vardar-tuulettimien tapaan myös uudet EVO-versiot perustuvat tuttuun seitsenlapaiseen perusrakenteeseen ja ovat suunniteltu ensisijaisesti tuottamaan korkean staattisen paineen nestejäähdytyskäyttöön. Tuulettimissa käytetään dynaamista nestelaakerointia (Hydro-Dynamic), jonka kestoiäksi kerrotaan 50 000 tuntia.

Uudet EK-Vardar EVO -tuulettimet ovat välittömästi saatavilla EKWB:n verkkokaupan sekä jälleenmyyjien kautta. Kokovaihtoehtoja ovat 120 ja 140 mm ja hinnat liikkuvat versiosta riippuen 14,95 – 20,95 euron haarukassa. ER-versiot ovat perusmalleja kaksi euroa kalliimpia.

Lähde: EKWB

Samsung Galaxy Note8:n pressikuvat vuosivat nettiin

Evleaks vuosi ensimmäiset pressikuvat elokuun lopulla julkaistavasta Galaxy Note8 -älypuhelimesta.

Alan luotettavimmaksi tietovuotajaksi tituleerattu Evan Blass on julkaissut Twitterissä Evleaks-tilillään pressikuvat elokuun lopulla julkaistavasta Samsung Galaxy Note8 -älypuhelimesta. Ensin julki tuli kuva laitteen etupuolelta ja hetken päästä kollaasi, jossa laite näkyy kahdessa eri värissä ja joka puolelta.

Keväällä kauppoihin tulleisiin Galaxy S8 -malleihin nähden Note8 on kuvien perusteella hieman kulmikkaampi, jonka myötä myös näytön ja ulkomittojen välinen suhde vaikuttaisi olevan hieman korkeampi. Takakuoressa kamera-asetelma on kaksoiskameraratkaisun myötä kooltaan suurempi ja sormenjälkitunnistin on edelleen (harmillisesti) sijoitettuna kameran viereen.

Huhujen mukaan Note8:sta tulee löytymään 6,3-6,4-tuumainen Infinity Display -näyttö 18,5:9-kuvasuhteella, Exynos 8895- tai Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, optisen zoomauksen mahdollistava 13 megapikselin kaksoiskamera, S Pen -kosketuskynä sekä vedenkestävä rakenne. Samsung julkaisee Galaxy Note8:n Unpacked-tapahtumassa New Yorkissa 23. elokuuta ja io-tech on paikalla raportoimassa uutuudesta tuoreeltaan.

Lähde & kuvat: Evleaks