Uutiset

Samsungilta uusi edullinen Galaxy Tab A 8.0 (2019) -taulutietokone

Samsungin uutuustaulutietokone sisältää hyvin perustason ominaisuuksia.

Samsung on julkaissut uuden edulliseen hintaluokkaan suunnatun Galaxy Tab A 8.0 (2019) -taulutietokoneen. Uutuus perustuu metallirakenteeseen, jonka paksuus on kahdeksan millimetriä ja paino 345 grammaa. Laitteen TFT-näytön läpimitta on kahdeksan tuumaa ja tarkkuus HD-tasoa.

Rautapuolen toteutus on nykymittapuulla hyvin perustasoa. Järjestelmäpiirinä on Snapdragon 429 ja sen parina kaksi gigatavua RAM-muistia. Äänentoisto on tarjolla kuulokeliitännän ja stereokaiuttimien kautta. 5100 mAh akku latautuu vanhanmallisen micro-USB-liitännän kautta. Käyttöjärjestelmäversiota ei ole toistaiseksi ilmoitettu, joten on mahdollista että se on vanhempaa Android Oreo -versiota.

Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019):n tekniset tiedot:

  • Ulkomitat: 210 x 124,4 x 8 mm
  • Paino: 345 grammaa (LTE-versio 347 g)
  • Näyttö: 8-tuumainen, 1280 x 800, TFT LCD
  • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 429
  • 2 Gt RAM-muistia
  • 32 Gt tallennustilaa, tuki microSD-korteille 512 Gt asti
  • Takakamera: 8 megapikselin sensori automaattitarkennuksella
  • Etukamera: 2 megapikseliä
  • Yhteydet: WiFi 802.11 a/b/g/n 2,4&5 GHz, WiFi Direct, Bluetooth 4.2, LTE-versiossa 150/50 Mbit/s mobiiliyhteys
  • Stereokaiuttimet, 3,5 mm ääniliitäntä
  • 5100 mAh litiumpolymeeriakku, microUSB 2.0

Uutuustabletin saatavuudesta tai hinnoittelusta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Tab A:n uusimman kymmentuumaisen version hinta liikkuu vertailun vuoksi noin 200 euron tietämillä. Värivaihtoehtoja ovat musta ja hopea.

Lähde: Samsung

Cooler Masterilta tehokkaasti jäähdytetty H100-kotelo mini-ITX-kokoonpanoille

H100 on suunnattu tehokasta jäähdytystä kaipaaville mini-ITX-kokoonpanoille.

Cooler Master on lanseerannut markkinoille uuden MasterCase H100 -kotelonsa, jota se esitteli aiemmin mm. Computex-messuilla. Kyseessä on tehokkaalla jäähdytyksellä varustettu mini-ITX-kotelo, jossa on verkkoetupaneeli sekä suurikokoinen 200 mm:n RGB-etutuuletin.

Kotelon sisällä on pystysuuntainen paikka mini-ITX-emolevylle, tilaa 210 mm pitkälle näytönohjaimelle, neljä asemapaikkaa sekä paikka ATX-virtalähteelle. Jäähdytyksestä huolehtii vakiovarustukseen kuuluva etutuuletin, jonka valaistuksen väriä voi säätää etupaneeliin integroidulla RGB-kontrollerilla. Kattopaneelin takaosaan on integroitu kahva, joka helpottaa kotelon liikuttelua.

MasterCase H100 tekniset tiedot:

  • Ulkomitat: 301 x 216 x 312 mm (K x L x S)
  • Materiaali: Teräsrunko, muovipaneelit, metallikyljet
  • Yhteensopivat emolevyt: mini-ITX, mini-DTX
  • 2,5 tuuman levypaikat: 3 kpl
  • 2,5/3,5 tuuman levypaikat: 1 kpl
  • Laajennuskorttipaikat: 2 kpl
  • Lisäkorttien maksimipituus: 210 mm
  • Virtalähdepaikka: maksimissaan 210 mm pitkät ATX-virtalähteet
  • Prosessoricoolerin maksimikorkeus: 83 mm
  • Tuuletinpaikat:  Edessä 120/140/200 mm
  • Tuulettimet: 200 mm edessä

H100 tulee saataville välittömästi 65 euron verolliseen suositushintaan.

Lähde: Cooler Master

MSI valmistelee omaan suunnitteluun perustuvia Radeon RX 5700 -näytönohjaimia elokuulle

MSI aikoo julkaista neljä omaan suunnitteluun perustuvaa Radeon RX 5700 XT -näytönohjainta ja kolme omaan suunnitteluun perustuvaa RX 5700 -näytönohjainta.

AMD:n Navi-koodinimelliset, RDNA-arkkitehtuuriin perustuvat Radeon RX 5700 -näytönohjaimet saapuivat myyntiin virallisesti eilen. Ensimmäisessä aallossa saataville tulee kuitenkin vain referenssisuunnitteluun perustuvia malleja, joiden erot jäävät valmistajien tarrojen tasolle.

AMD:n partnerit eivät ole kertoneet julkisesti mitään aikatauluja valmistajien itse suunnittelemien RX 5700 -näytönohjainten suhteen, mutta MSI Partner Convention 2019 -tapahtumasta vuotaneiden tietojen mukaan AIB-valmistajien omia malleja olisi luvassa elokuun aikana. HardwareLuxxin käsiinsä saamat diat varmistavat MSI:n valmistelevan neljää omaan suunnitteluun perustuvaa Radeon RX 5700 XT- ja kolmea RX 5700 -näytönohjainta. RX 5700 XT -mallit tulevat kantamaan lisänimiä Gaming X, Evoke OC, Mech OC ja Air Boost ja RX 5700 -mallit lisänimiä Gaming X, Mech OC ja Air Boost.

Toistaiseksi näytönohjainten ominaisuuksista tiedetään sen verran, että ainakin OC-mallit ovat luonnollisesti tehtaalla ylikellotettuja ja samaa sopii odottaa lippulaivamalli Gaming X:ltä. HardwareLuxxin käsiinsä saaman toisen dian mukaan Mech OC -mallit tulevat hyödyntämään kahdella TORX 2.0 -tuulettimella ja kookkaalla lämpöputkilla ryyditetyllä alumiinirivastolla varustettua jäähdytysratkaisua. Lisäksi näytönohjaimen takapuolelta tulee löytymään suojalevy. Dian perusteella se olisi varustettu referenssimallista poiketen kahdella HDMI-liittimellä, kahdella DisplayPort-liittimellä ja yhdellä DVI-liittimellä, mutta diassa saatetaan käyttää myös vanhemman mallin kuvaa referenssinä.

Lähde: HardwareLuxx

Uusi artikkeli: Testissä Motorola One Vision

io-tech testasi Motorolan uuden keskihintaisen One Vision -älypuhelimen.

Heinäkuun toisessa älypuhelinartikkelissa tutustutaan Motorolan uuteen keskihintaiseen One Vision -puhelimeen, joka tarjoaa muutamia hintaluokassaan mielenkiintoisia ominaisuuksia. Laitteessa on mm. 21:9-kuvasuhteen näyttö, Exynos 9609 -järjestelmäpiiri, IP52-suojattu rakenne, 48 megapikselin takakamera sekä muokkaamaton Android Pie -käyttöjärjestelmä. Tutustumme artikkelissa puhelimeen hieman täysimittaista testiartikkelia lyhyemmän kaavan mukaan.

Lue artikkeli: Testissä Motorola One Vision

Uusi artikkeli: Testissä AMD Ryzen 9 3900X & Ryzen 7 3700X (Matisse)

Testissä AMD:n uusista 3. sukupolven Ryzen-prosessoreista 12-ytiminen Ryzen 9 3900X ja 8-ytiminen Ryzen 7 3700X.

Saimme io-techin testiin heti tuoreeeltaan 12-ytimisen Ryzen 9 3900X:n ja 65 watin TDP-arvolla varustetun 8-ytimisen Ryzen 7 3700X:n. Tutustumme artikkelissa prosessoreiden ominaisuuksiin ja perinteisten prosessori ja 1080p-pelitestien lisäksi tutkimme suorituskykyä myös korkeammilla resoluutioilla ja testasimme muistinopeuden vaikutusta suorituskykyyn aina DDR4-4200-nopeudelle asti. Mukana on myös tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset sekä ylikellotustestit.

Lue artikkeli: Testissä AMD Ryzen 9 3900X & Ryzen 7 3700X (Matisse)

Uusi artikkeli: Testissä AMD Radeon RX 5700 & 5700 XT (Navi)

Testissä AMD:n uudet RDNA-arkkitehtuuriin pohjautuvat Radeon RX 5700- ja 5700 XT -näytönohjaimet.

Saimme io-techin testiin AMD:n omaan referenssisuunnitteluun perustuvat Radeon RX 5700- ja 5700 XT -näytönohjaimet. Tutustumme artikkelissa näytönohjaimien ominaisuuksiin ja suorituskykytestit on ajettu 3840×2160-, 2560×1440- ja 1920×1080-resoluutioilla. Mukana on myös tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset sekä ylikellotustestit.

Lue artikkeli: Testissä AMD Radeon RX 5700 & 5700 XT (Navi)

AMD julkaisi uutta RX 5700 -sarjaa tukevat Radeon Software 19.7.1 -ajurit näytönohjaimilleen ja APU-piireilleen

Uudet Radeon Software -ajurit tuovat mukanaan tuen RDNA-arkkitehtuurille ja RX 5700 -sarjan näytönohjaimille sekä pitkän liudan uusia ja päivittyneitä ominaisuuksia.

AMD on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen ja APU-piireilleen. Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.7.1 -ajurit ovat saatavilla Windows 7- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat kaikkia yhtiön GCN-arkkitehtuuriin perustuvia näytönohjaimia ja APU-piirejä sekä uuteen RDNA-arkkitehtuuriin perustuvia RX 5700 -sarjan näytönohjaimia.

Radeon Software 19.7.1 -ajureissa on mukana poikkeuksellisen paljon merkittäviä uudistuksia. Radeon RX 5700 -sarjan tuen lisäksi ne tuovat mukanaan uudet Radeon Image Sharpening- ja Anti-Lag-ominaisuudet. Image Sharpening toimii Vulkan-, DirectX 9- ja DirectX 11 -rajapinnoilla ja vaatii Radeon RX 5700 -sarjan näytönohjaimen. Anti-Lag toimii DirectX 9- ja 11 -rajapinnoilla kaikilla ajureiden tukemilla näytönohjaimilla. Ominaisuuden kerrotaan parantavan pelien vasteaikaa parhaimmillaan 31 prosenttia.

AMD Link -sovellus on saanut automaattisesti verkosta tuetun koneen etsivän Auto-discovery-ominaisuuden sekä yhdellä klikkauksella rakennettavan yhteyden tietokoneen ja sovelluksen välille. Sovellus on lisäksi saatavilla nyt yksinkertaistetun käyttöliittymän kera Apple TV- ja Android TV -alustoille. Ajureiden uusi Automatic Low Latency Mode -ominaisuus osaa tuetuilla näytönohjaimilla asettaa television automaattisesti pelitilaan tai vastaavaan matalan vasteajan tilaan. Lisäksi ajureissa on uusi Settings Snapshot -ominaisuus, jolla voi kätevästi tallettaa kaikki ajureiden asetukset omiksi ladattaviksi profiileiksiin.

Radeon Chill -ominaisuutta on päivitetty näytöntunnistuksella, jonka myötä sen voi asettaa rajoittamaan ruudunpäivitysnopeuden suoraan näytön virkistystaajuuteen. Ominaisuuden kerrotaan toimivan sekä kiinteällä virkistystaajuudella varustettujen näyttöjen kanssa että FreeSync-ominaisuutta tukevien vaihtelevaa virkistystaajuutta tukevien näyttöjen kanssa. Radeon WattManiin on lisätty uusi tehonkulutusmittari ja Auto Tuning -ominaisuus antaa nyt koosteen sen tekemistä muutoksista helposti luettavassa muodossa.

Ajurit korjaavat tuttuun tapaan myös edellisten ajureiden ongelmia. Korjattujen ongelmien listoilta löytyvät muun muassa Easy Anti-Cheat -huijauksenesto-ohjelman ongelmat joidenkin AMD:n DLL-tiedostojen allekirjoitusten kanssa, mutta tämä voi vaatia ajureiden puhtaan asennuksen. Muita korjattuja ongelmia ovat esimerkiksi Radeon Overlayn toimimattomuus joissain tapauksissa Doom-pelissä ja Windows 7 -käyttöjärjestelmässä täyden ruudun tilassa. Tiedossa olevia ongelmia ovat puolestaan Radeon Overlayn mahdollinen vilkkuminen DirectX 9- ja Vulkan -peleissä jos käytössä on Image Sharpening -ominaisuus, Star Wars Battlefront II:n tekstuuriongelmat DirectX 11 -rajapinnalla, League of Legendsin käynnistymisongelmat Windows 7 -käyttöjärjestelmällä uudella Radeon RX 5700 -näytönohjaimella sekä ruutujen mahdollinen vilkkuminen Valve Index -virtuaalilaseilla SteamVR:ää käynnistettäessä Radeon RX 5700 -sarjan näytönohjaimilla. Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin niiden julkaisutiedotteesta.

Lataa AMD:n ajurit täältä

AMD leikkasi Radeon RX 5700 -näytönohjaimien hintoja ennen myyntiä

Muuttuneen markkinatilanteen myötä AMD on leikannut Radeon RX 5700 -näytönohjaimien hintoja.

AMD esitteli kuukausi sitten E3-messujen yhteydessä Radeon RX 5700- ja 5700 XT -näytönohjaimet kilpailemaan NVIDIAn GeForce RTX 2060- ja 2070-malleja vastaan. Tuolloin 5700-malli hinnoiteltiin 379 dollariin eli 30 dollaria kalliimmaksi kuin 2060 ja 5700 XT 449 dollariin eli 50 dollaria edullisemmaksi kuin 2070. Suomen alkuperäiset myyntihinnat olivat 5700:lle 409 euroa ja 5700 XT:lle 499 euroa.

NVIDIA julkaisi vastaiskunsa aiemmin tällä viikolla ja esitteli uudet GeForce RTX 2060 Super- ja 2070 Super -näytönohjaimet, jotka asettuvat suorituskyvyltään ja hinnaltaan AMD:n huomenna myyntiin saapuvien Radeon RX 5700 -näytönohjaimien yläpuolelle.

Uusi 2070 Super korvaa markkinoilla 2070:n ja on myös hinnoiteltu 499 dollariin eli samalle tasolla kuin aiemmin 2070. 2060 Super on puolestaan hinnoiteltu 399 dollariin eli 20 dollaria kalliimmaksi kuin 5700. Suomessa GeForce RTX 2070 Super maksaa 549 euroa ja 2060 Super 439 euroa. Lisäksi NVIDIAn odotetaan viilaavan myyntiin jäävän 2060:n ja markkinoilta poistuvan 2070-mallin hintaa lähiaikoina.

Muuttuneen markkinatilanteen johdosta AMD on päättänyt hyvin poikkeuksellisesti leikata jo ilmoittamiaan Radeon RX 5700 -näytönohjaimien myyntihintoja. 5700 XT -mallin veroton suositushinta Yhdysvalloissa laskee 50 dollarilla 449 dollarista 399 dollariin ja 5700-mallin hinta 379 dollarista 30 dollarilla 349 dollariin.

Suomessa uudet hinnat ovat 5700:lle 389 euroa eli 30 euroa vähemmän ja 5700 XT:lle 449 euroa eli 50 euroa vähemmän. Näytönohjainten myynti alkaa huomenna sunnuntaina 7. heinäkuuta klo 16.

 

Uusi artikkeli: Katsaus AMD:n RDNA-grafiikka-arkkitehtuuriin (Navi)

AMD:n uusi RDNA-arkkitehtuuri on ensimmäisenä käytössä Navi 10 -grafiikkapiirissä ja Radeon RX 5700 -näytönohjaimissa.

AMD:n uudet RDNA-grafiikka-arkkitehtuuriin perustuvat Radeon RX 5700 -sarjan näytönohjaimet saapuvat myyntiin 7. heinäkuuta ja samalla päättyy myös median salassapitovelvollisuus testitulosten osalta.

Katsastamme nyt julkaistussa erillisessä artikkelissa ennakkoon RDNA-arkkitehtuurin uudistukset sekä Navi 10 -grafiikkapiirin ja Radeon RX 5700 -näytönohjaimien avainominaisuudet.

Varsinainen testiartikkeli Radeon RX 5700- ja 5700 XT -näytönohjaimista julkaistaan io-techissä 7.7. klo 16.

Lue artikkeli: Katsaus AMD:n RDNA-grafiikka-arkkitehtuuriin (Navi)

LIVE: io-techin tekniikkakatsaus-podcast (27/2019)

io-techin suorana lähetettävässä videopodcastissa keskustellaan viikon kiinnostavimmista tietotekniikka- ja mobiilimaailman tapahtumista.

io-techin tekniikkakatsaus-podcast esitetään tänään perjantaina 5. heinäkuuta noin klo 15:00 alkaen suorana live-streamina Twitchissä ja Youtubessa. Äänessä io-techin perustajat Sampsa Kurri ja Juha Kokkonen.

Käymme läpi ajankohtaiset IT-alan asiat ja uutuustuotteet viimeisten parin viikon ajalta, kerromme mitä päivityksiä io-techissä on mahdollisesti luvassa lähitulevaisuudessa sekä valotamme artikkelien tekemisen ja io-techin pyörittämiseen liittyviä taustatarinoita. Katsojat voivat osallistua lähetykseen interaktiivisesti Twitchin keskusteluikkunan välityksellä.

io-techin viikon tekniikkakatsaus on jälkikäteen katsottavissa tai kuunneltavissa: