Video: Esittelyssä Porsche Design | AOC AGON 27 -pelinäyttö

Unboksataan ja esitellään AOC:n ja Porsche Designin yhteistyönä toteutettu AGON PD27 -pelinäyttö.

Kaupallinen yhteistyö AOC:n kanssa

Näyttövalmistaja AOC ja Porsche Design ovat tuoneet markkinoille 27-tuumaisen pelinäytön, jonka keskeisimpiä ominaisuuksia ovat 2560×1440-resoluution VA-paneeli, 240 Hz:n virkistystaajuus ja 1000R:n kaareutuvuus. Hintaa näytöllä on Porsche Designin verkkokaupassa 799 euroa.

Näkyvin osa näytöstä on sen metallijalka, jonka suunnittelussa inspiraationa on ollut Porsche 911 RSR -kilpa-auton turvakehikko.

Unboksaamme videolla näytön ja esittelemme sen ominaisuudet. Lopuksi kokeilemme näyttöä pelikäytössä Dirt 5 -autopelillä.

Jos pidit videosta niin tilaa io-techin YouTube-kanava ilmaiseksi, kiitos!

Katso video Youtubessa

Video: Katsauksessa Playstation 5

Katsaus reilulla kädellä uudistetun pelikonsolin ominaisuuksiin, sisuksiin ja pelaamiseen.

Kaupallinen yhteistyö Gigantin kanssa

Sony julkaisi 19. marraskuuta myyntiin uuden Playstation 5 -pelikonsolin, josta saimme käsiimme optisella 4k Blu-ray-asemalla varustetun 529 euron hintaisen kalliimman mallin. Digital Edition -versio on 100 euroa edullisempi, siitä on jätetty optinen asema pois ja pelit ladataan netistä. Playstation 5:n sisuksista löytyy AMD:n 8-ytiminen Zen 2 -prosessori ja RDNA2-grafiikka-arkkitehtuuria käyttävä grafiikkaohjain, jonka laskentateho on 10,3 teraFLOPSia. Muita ominaisuuksia ovat yhteensä 16 gigatavua muistia näytönohjaimelle, prosessorille ja käyttöjärjestelmälle ja 825 gigatavun kokoinen NVMe SSD.

Videolla tutustutaan Playstation 5:n teknisiin ominaisuuksiin, kurkistetaan laitteen sisuksiin ja kokeillaan pelaamista uudella DualSense-ohjaimella

Jos pidit videosta niin tilaa io-techin YouTube-kanava ilmaiseksi, kiitos!

Katso video Youtubessa

Kolink julkaisi uuden V2-version pienikokoisesta Rocket-kotelostaan

Uudistettu Kolink Rocket V2 tuo mukanaan paremman yhteensopivuuden suuremmille näytönohjaimille ja prosessoricoolereille, mutta muutokset ovat kasvattaneet myös kotelon ulkomittoja.

Unkarilaislähtöinen Kolink on julkistanut seuraajan io-techin pienikokoisten mini-ITX-koteloiden testissäkin vierailleelle Rocket-kotelolleen. Uudistettu Kolink Rocket V2 on julkaistu pääasiassa edullisemman pään koteloihin keskittyvälle eurooppalaisvalmistajalle perinteiseen tapaan kaikessa hiljaisuudessa ilman suurempia julkistustilaisuuksia.

Kolink Rocket V2 pohjautuu edeltäjänsä tavoin niin sanottuun ”sandwich”-asetteluun, eli se käyttää PCIe-riser-kaapelia emolevyn ja näytönohjaimen selätysten asettamiseen. PCIe-riser-kaapeli tukee edeltäjänsä tavoin korkeimmillaan  PCIe 3.1 -standardia. Edeltäjäänsä nähden V2 on kuitenkin myös uudistunut suhteellisen merkittäviltä osin. Ulkoisesti kotelon valmistusmateriaali on vaihtunut 2 mm paksusta alumiinista paksumpaan 2,5 mm:n alumiiniin ja kotelolle on lisätty perinteiset neljä jalkaa edeltäjän luotettua tasaiseen pohjaan liimattaviin kumitassuihin. Lisäksi etupaneelin liittimet ja virtapainike ovat siirtyneet oikeasta alakulmasta keskelle paneelin yläreunaa. Myös liitinvalikoimassa on tapahtunut muutos ja kahden USB 3.0 Type-A-liitännän sijaan tarjolla on yksi USB 3.0 Type-A ja yksi USB 3.2 Type-C.

Sisuskalujen osalta kotelo on parantanut yhteensopivuuttaan ja uudessa Rocket V2:ssa onkin tilaa jopa 2,9 korttipaikan paksuisille maksimissaan 330 mm:ä pitkille näytönohjaimille ja 63 mm:n korkuisille prosessoricoolereille. Edellismallista tuttuun tapaan kotelon katossa on 92 mm:n tuuletinpaikka, johon on esiasennettuna valmistajan oma PWM-ohjattava tuuletin. Uudistuksena paikkaan on kuitenkin mahdollista sijoittaa myös 92 mm:n nestejäähdytin, minkä lisäksi se on vaihtanut sijaintiaan kotelon takaosasta etuosaan. Parantuneiden yhteensopivuuksien vastapainona kotelon koko on kasvanut hieman yli 4 litraa 13,8 litraan.

Kolink Rocket V2:n tekniset tiedot:

  • Ulkomitat: 150 x 270 x 350 (L, K, S), tilavuus 13,8 litraa
  • Paino: 2,6 kg
  • Materiaali: Alumiini
  • Etupaneelin liitännät: 1 x USB 3.0 Type-A, 1 x USB 3.2 Type-C
  • Yhteensopivat emolevyt: Mini-ITX
  • 2,5” levypaikat: 2
  • Laajennuskorttipaikkoja: 2
  • Näytönohjaimen maksimimitat:
    • Pituus: 330 mm
    • Paksuus: 2,9 korttipaikkaa
  • Prosessoricoolerin maksimikorkeus: 63 mm
  • Virtalähdepaikka: SFX, SFX-L
  • Tuuletinpaikat: 1 x 92 mm katossa (mukana slim PWM HDB -tuuletin)
  • Jäähdytinpaikat: 1 x 92 mm katossa

Kolink Rocket V2 on saatavilla välittömästi titaaninharmaana, mutta valmistaja ei ole ilmoittanut kotelolle suositushintaa. Hinta.fi-hintavertailupalvelun mukaan koteloa on saatavilla Suomessa 157,9 euron hintaan.

Lähde: Kolink

Apple julkaisi korjausohjelman iPhone 11:n kosketusnäytön ongelmiin

7.12.2020 - 16:02 / Petrus Laine Mobiili Kommentit (11)

Osassa marraskuu 2019 – toukokuu 2020 välillä valmistettuja iPhone 11 -malleja on ongelma, jossa näytön kosketuksentunnistus lakkaa toimimasta normaalisti.

Netissä on puhuttu jo pitkään Applen iPhone 11 -puhelinten näyttöjen kosketuksentunnistuksen ongelmista. Nyt Apple on tunnustanut ongelman myös virallisesti.

Applen tiedotteen mukaan pieni osa marraskuun 2019 ja toukokuun 2020 välillä valmistetuista iPhone 11 -puhelimista kärsii ongelmasta, jossa kosketuksentunnistus lakkaa toimimasta. Tämän myötä yhtiö tulee tarjoamaan ongelmasta kärsiviin puhelimiin ilmaisen näyttömoduulin vaihdon. Korjaus edellyttää, ettei puhelimessa ole siihen vaikuttavia muita vikoja, kuten haljennut näyttölasi tai muu vastaava, tai että ne korjataan ennen näyttömoduulin vaihtoa. Ohjelma on voimassa 2 vuotta puhelimen alkuperäisestä ostopäivästä eteenpäin.

Applen verkkosivuilla julkaistiin samalla työkalu, jolla voi tarkistaa sarjanumeron perusteella kuuluuko puhelin mahdollisesti viallisten puhelinten joukkoon. Apple myös tarkistaa, että korjattavaksi tulevassa puhelimessa todella on kyseinen ongelma, eli pelkästä vaihtamisen ilosta ohjelmaan ei pääse mukaan. Apple kehottaa puhelimensa tämän nimenomaisen ongelman vuoksi jo aiemmin korjauttaneita olemaan yhteydessä sen asiakaspalveluun, jotta se voi hyvittää kyseisen korjauksen hinnan.

Lähde: Apple

Uusi artikkeli: Testissä Apple iPhone 12 mini

7.12.2020 - 15:37 / Juha Uotila Mobiili Kommentit (59)

io-tech testasi Applen pienikokoisen iPhone 12 mini -älypuhelimen.

io-techin viikon ensimmäisessä testiartikkelissa tutustutaan Applen tuoreen iPhone 12 -malliston pienimpään vaihtoehtoon, iPhone 12 miniin. Kyseessä on täysin uusi malli, joka asemoituu nykypäivänä poikkeuksellisen pieneen kokoluokkaan. Keväällä julkaistuun ja io-techissäkin testattuun iPhone SE 2020 -malliin nähden iPhone 12 mini on fyysisesti pienemmän kokoinen, vaikka sen näyttö on selvästi suurempi. Teknisesti mini eroaa suuremmasta iPhone 12 -mallista vain akun ja näytön koon osalta. Laitteen hinnat alkavat Suomessa 829 eurosta.

Tässä artikkelissa tutustumme iPhone 12 Miniin reilun viikon ympärivuorokautisten käyttökokemusten pohjalta. Artikkelin pääpaino on uudessa pienentyneessä koossa ja sen tuomissa käyttökokemuksissa. Pohjalle voi lukea aiemmin julkaistun testin iPhone 12:sta, joka on teknisesti pitkälti identtinen minin kanssa. Apple ei tee minkäänlaista yhteistyötä suomalaisen lehdistön kanssa, joten testikappaleemme toimitti ystävällisesti DNA.

Lue artikkeli: Testissä Apple iPhone 12 mini

Live: io-techin Tekniikkapodcast (49/2020)

io-techin YouTubessa suorana lähetettävässä Tekniikkapodcastissa keskustellaan viikon kiinnostavimmista tietotekniikka- ja mobiilimaailman tapahtumista.

io-techin viikottainen Tekniikkapodcast esitetään tänään perjantaina 4. joulukuuta noin klo 15:00 alkaen suorana live-streamina. Tekniikkapodcast lähetetään suorana YouTubessa. Äänessä ovat Juha Kokkonen ja Sampsa Kurri.

Käymme viikottaisissa livepodcasteissa läpi ajankohtaiset IT-alan uutiset ja uutuustuotteet kuluneen viikon ajalta, kerromme mitä päivityksiä io-techissä on mahdollisesti luvassa lähitulevaisuudessa sekä valotamme artikkelien tekemisen ja io-techin pyörittämiseen liittyviä taustatarinoita. Katsojat voivat osallistua lähetykseen interaktiivisesti YouTuben keskusteluikkunan välityksellä.

io-techin viikon Tekniikkapodcast on jälkikäteen katsottavissa tai kuunneltavissa:

Samsung julkaisi Android 11 -päivitysaikataulunsa

Vuoden 2020 joulukuussa päivitykset ehtivät valua Galaxy S -sarjan uusimmille edustajille S20, S20+ ja S20 Ultra.

Samsung on julkaissut Android 11 -päivitysaikataulunsa. Ensimmäisenä päivityksen saavat tämän Vuoden Galaxy S20 -sarjan älypuhelimet Galaxy S20, Galaxy S20+ ja Galaxy S20 Ultra, joille Android 11:n ja Samsungin uusimman One UI 3:n jakelut ovat käynnistyneet jo tänään Koreassa, Yhdysvalloissa ja suuressa osassa Eurooppaa. Seuraavana päivitysvuorossa ovat Note20-sarjan uutuudet, Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Flip ja viime vuoden Galaxy S10- ja Note10-sarjan puhelimet, joihin päivitys on odotettavissa lähiviikkoina.

Samsungin virallisen tiedotteen lisäksi valmistajan tukifoorumeiden käyttäjä on julkaissut puhelimeensa päivityksen yhteydessä tulleen listan eri puhelinten päivitysaikatauluista. Lista koskee Egyptin markkinoita, joten sen ajankohdat voivat poiketa jossain määrin Suomen ajankohdista. Julkaistun listan mukaan uusimman Android-version ovat korealaisjätin valikoiman puhelimista ja tableteista saamassa kaiken kaikkiaan 43 eri laitetta. Listaus ei todennäköisesti ole kuitenkaan vielä täysin kattava, sillä siitä puuttuu muun muassa valmistajan tuoreehkot Galaxy S20 FE 5G ja Galaxy A51 5G.

Samsungin tukifoorumien käyttäjän lista laitteista aikatauluineen:

Joulukuu 2020:

Tammikuu 2021:

Helmikuu 2021

Maaliskuu 2021

  • Galaxy M30s
  • Galaxy M31
  • Galaxy M21
  • Galaxy A51
  • Galaxy Note 10 Lite
  • Galaxy Tab S7

Huhtikuu 2021

Toukokuu

Kesäkuu 2021

  • Galaxy Tab A
  • Galaxy A01
  • Galaxy A01 Core
  • Galaxy A11
  • Galaxy M11
  • Galaxy Tab A

Heinäkuu 2021

  • Galaxy A30
  • Galaxy Tab S5e

Elokuu 2021

  • Galaxy A10
  • Galaxy A10s
  • Galaxy A20
  • Galaxy A20s
  • Galaxy A30s
  • Galaxy Tab A10.1
  • Galaxy Tab Active Pro

Syyskuu 2021:

  • Galaxy Tab A8 (2019)

Android 11 -version lisäksi tuleva päivitys tulee sisältämään Samsungin puhelimissa myös valmistajan uuden One UI 3 -käyttöliittymäpäivityksen. One UI 3 päivittää Samsungin käyttöliittymän ulkonäköä muun muassa lisäämällä uudistettuja widget-piensovelluksia ja sulavoittamalla animaatioita. Myös kamerapuoleen uusi käyttöliittymäversio tuo kehitystä ja Samsungin mukaan AI-pohjaista zoomausta, automaattitarkennusta ja automaattista valotusta on paranneltu. One UI 3 tuo mukanaan myös hyvinvointisovelluksia, jotka mittaavat viikoittaista puhelimenkäyttöaikaa, puhelimen käyttöä autolla ajaessa ja käyttäjänsä unta.

Samsungin lisäksi tämän vuoden puolelle vakaita Android 11 -päivityksiä ovat luvanneet Sony, OnePlus, Nokia, Xiaomi ja Google sekä kotimaamme markkinoilla harvinaisemmat Oppo ja Realme. Asus on julkaissut kuluttajien saataville Android 11 -päivityksen beta-versioita, mutta myös heiltä on tällä hetkellä odotuksissa vakaan version julkaisu vuoden loppuun mennessä.

Lähteet: Samsung, Samsung Community (foorumi)

Phanteks julkaisi päivitetyn version tornimaisesta Evolv Shift mini-ITX-kotelostaan

Uudistettu Evolv Shift 2 tulee saataville sekä alkuperäisestä Shiftistä tutuilla lasisilla että noin vuoden vanhasta Air-mallista tutuilla verkkokankaisilla kylkipaneeleilla.

Phanteks on kaikessa hiljaisuudessa julkistanut uudistetun version jo yli kolme vuotta vanhasta Evolv Shift -ITX-kotelostaan. Ensisilmäyksellä kotelo muistuttaa selvästi edeltäjäänsä alumiinisine etu- ja takapaneeleineen ja selvästi korkeine muotoineen. Uudistettu Evolv Shift 2 tulee saataville sekä lasikylkisenä perusversiona, että verkkokankaisilla kyljillä varustettuna Evolv Shift Air 2 -versiona, eli kotelo toimii päivityksenä myös viime vuonna julkaistulle alkuperäiselle kangaspaneelit esitelleelle Evolv Shift Airille.

Tutusta ulkonäöstä huolimatta kotelossa on tapahtunut myös selkeitä uudistuksia: ulkomitat ovat kasvaneet 2 senttimetriä pystysuunnassa, mikä tarjoaa lisää tilaa emolevyn ja näytönohjaimen IO-liittimille, sillä ne osoittavat edeltäjämallista tuttuun tapaan ylöspäin, mutta ovat piilossa kotelon katon alla. Ennen kotelon takana sijainneet USB-liittimet on siirretty etupaneelin. Lisäksi sisuskaluja on muokattu ja siirrelty mahdollistaen alkuperäistä Evolv Shiftiä huomattavasti monipuolisemman näytönohjainyhteensopivuuden.

Phanteksin alkuperäisessä Evolv Shiftistä tuttuun tapaan näytönohjain asennetaan edelleen riser-kaapelin avulla emolevyn vastakkaiselle puolelle. Kenties suurin muutos ulospäin nähden on sisuskalujen täydellinen pyöräytys toisinpäin – alkuperäisessä Evolv Shiftissä näytönohjain oli kotelon oikealla kyljellä ja prosessori vasemmalla, kun taas uudessa mallissa ne ovat päinvastoin. Myös viime mallin tapa asettaa näytönohjain vakiona ottamaan ilmaa emolevyn taustapuolelta on hylätty ja uutuuskotelo asemoikin näytönohjaimen tuulettimet suoraan mallista riippuen lasikylkeä tai verkkopaneelia päin. Myös näytönohjaimelle saatavilla olevaa tilaa on saatu kasvatettua, sillä PSU on siirretty takapaneelista oikealle kyljelle, minkä myötä maksimileveys näytönohjaimessa on kasvanut. Maksimissaan kotelo tukee 2,9 korttipaikan (59 mm) paksuisia, 150 mm:n korkuisia ja 335 mm:n pituisia näytönohjaimia.

Kasvaneen näytönohjaintilan ja siirretyn virtalähdepaikan lisäksi kotelossa on tapahtunut myös muita muutoksia, jotka ovat osittain seurausta edeltäneistä. Alkuperäisessä mallissa etupaneelista löytyneistä 140 mm:n tuuletinpaikoista on luovuttu ja sen sijaan ne on sijoitettu takapaneeliin, joka on uutena ominaisuutena myös rei’itetty vapaamman ilmavirran tieltä. Pohjan 120 mm:n tuuletinpaikka on yhä ennallaan, mutta siirretyn virtalähteen myötä siihen ei ole enää mahdollista asettaa AIO-nestejäähdytintä, vaan tilaa on ainoastaan tuulettimelle. Nestejäähdyttimelle tuki kuitenkin edelleen löytyy: takapaneelin alempi tuuletinpaikka tukee 120 mm:n nestejäähdytintä. Ilmajäähdytyksen osalta prosessoricoolerille on tilaa 85 mm.

Phanteks Evolv Shift 2 (Air 2) tekniset tiedot:

  • Ulkomitat: 170 x 490 x 274 mm (186 x 490 x 274) (L x K x S)
  • Paino: 6,8 kg (4,9 kg)
  • Materiaalit: Teräs, alumiini, lasi (teräs, alumiini, kangaskylki)
  • Etupaneelin liitännät: 2 x USB 3.0 (alhaalla), virtapainike (ylhäällä), RGB-valojen ohjauspainikkeet
  • Yhteensopivat emolevyt: mini-ITX
  • 3,5” asemapaikat: 1
  • 2,5” asemapaikat: 2 (erikseen myynnissä paikka myös toiselle kahden aseman kehikolle)
  • Laajennuskorttipaikkoja: 2 kpl
  • Näytönohjaimen maksimimitat: 335 x 150 x 59 mm (P x K x L)
  • Prosessoricoolerin maksimikorkeus: 85 mm
  • Virtalähdepaikka: SFX, SFX-L
  • Tuuletinpaikat: 2 x 140/120 mm takapaneelissa, 1 x 120 mm pohjassa
  • Tuulettimia mukana: 1 x SK 140 mm Black PWM -tuuletin
  • Jäähdytinpaikat: 1 x 120 mm takapaneelissa (max 158 x 148 mm, paksuus SFX-virtalähteen kanssa max. 45 ja SFX-L-virtalähteen kanssa max. 30 mm)

Phanteks Evolv Shift 2:n suositushinta on 109,99 euroa ja Evolv Shift Air 2:n 99,90 euroa. Molemmat versiot tulevat saataville kahtena värivaihtoehtona – Satin Black -musta ja Anthracite Grey -harmaa. Kotelot tulevat myyntiin maailmalla joulukuun aikana, mutta Suomen saatavuudesta ei tällä hetkellä ole tarkempaa tietoa.

Lähteet: Phanteks (1), (2), Hexus

ZTE tuo näytönalaisella etukameralla varustetun Axon 20 5G -puhelimen globaaleille markkinoille

3.12.2020 - 16:49 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (6)

Uutuus on markkinoiden ensimmäinen näytön alle sijoitetulla etukameralla varustettu älypuhelin.

ZTE on esitellyt aiemmin syksyllä Kiinassa julkaistun Axon 20 5G -älypuhelimensa kansainvälisille markkinoille. Uutuusmallin erikoisuus on markkinoiden ensimmäinen kaupallinen näytön alle sijoitettu etukameratoteutus.

Axon 20 5G:n 32 megapikselin etukameran edessä käytetään erikoismallista OLED-paneelia, jossa on läpinäkyvä matriisi- ja katodikerros. Näytön pikselit on asemoitu niin, että valo pääsee kulkemaan näytön läpi kamerasensorille ja käytössä on kaksois-näyttökontrolleri, jolla ohjataan synkronisoidusti sekä kamera-aukon että muun näytön sisältöä. Kameran algoritmi ottaa näyttörakenteen huomioon kuvaa muodostaessaan. Näytön alle on sijoitettu myös muita toimintoja, kuten valoisuussensori, sormenjälkitunnistin ja kaiutin. Itse näyttö on markkinoiden suurikokoisimpia – läpimitaltaan lähes seitsemän tuumaa.

Laitteen muu rauta on melko tyypillistä keskihintaluokan 5G-mallille. Sisällä on Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, 6 tai 8 Gt RAM-muistia ja 128 tai 256 Gt tallennustilaa. 5G tukee virransäästötilaa, jonka väitetään parantavan akunkestoa jopa 35 %. Laitteen kehykseen on integroitu koko puhelimen kiertävä PDS-antennitoteutus (Printing Direct Structure) ja kaikkiaan kehyksessä on 12 eri antennia. Akun kapasiteetti on tämän kokoluokan puhelimelle pienehkö 4220 mAh ja se latautuu 30 watin maksimiteholla puolessa tunnissa 60 %:iin.

Softapuolella on valitettavasti vielä vanhaan Android 10:een pohjautuva MiFavorUI 10.5.

ZTE Axon 20 5G tekniset tiedot:

  • Ulkomitat: 172,1 x 77,9 x 7,98 mm
  • Paino: 198 grammaa
  • 6,92” OLED-näyttö, 1080 x 2460, 20,5:9-kuvasuhde, 100 % DCI-P3, HDR10, 90 Hz
  • Qualcomm Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, lämpöputkijäähdytys
  • 6 tai 8 Gt RAM-muistia
  • 128 tai 256 Gt tallennustilaa, microSD-korttipaikka
  • 5G Sub 6 GHz -yhteydet (n1/n3/n28/n41/n78/n79)
  • LTE-yhteydet, Dual SIM
  • WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, BT 5.1, GPS, Glonass, BDS, NFC
  • Neloistakakamera:
    • 64 megapikselin sensori, PDAF, f1.8 laajakulmaobjektiivi
    • 8 megapikselin sensori, 120-asteen ultralaajakulmaobjektiivi, f2.2
    • 2 megapikselin makrokamera, 4 cm tarkennusetäisyys
    • 2 megapikselin syvyystietokamera
    • 4K 60 FPS videotallennus
  • Etukamera: 32 megapikseliä, f2.0, näytön alla
  • 4220 mAh:n akku, USB Type-C, 30 W Quick Charge 4+ -pikalataus
  • Android 10, MiFavorUI 10.5

Axon 20 5G tulee myyntiin maailmanlaajuisesti valituilla markkina-alueilla 21. joulukuuta alkaen. Suomen saatavuudesta tai hinnoittelusta ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa.

Lähteet: ZTE

Vuodot: AMD näyttänyt vihreää valoa Radeon RX 6900 XT:n custom-malleille

Vuotolähteiden mukaan AIB-valmistajien omat RX 6900 XT -mallit saapuvat myyntiin ensi vuoden alussa.

Kun AMD julkaisi Radeon RX 6000 -sarjan näytönohjaimet, kerrottiin huippumalli Radeon RX 6900 XT:n tulevan saataville vain referenssimallina. AMD:n huhuttiin kuitenkin neuvottelevan vielä AIB-valmistajien (Add-in board) kanssa mahdollisista custom-malleista.

Nyt kaksi toisistaan riippumatonta lähdettä ovat kertoneet, että AMD on näyttänyt vihreää valoa AIB-valmistajien omille RX 6900 XT -malleille. Sekä Overclockers.ru- että MyDrivers kertovat saaneensa varmistettua asian omilta lähteiltään.

Radeon RX 6900 XT saapuu referenssimallina myyntiin 8. joulukuuta, mutta AIB-mallien julkaisua joudutaan näillä näkymin odottelemaan ensi vuoden alkuun. Potentiaalinen julkaisutilaisuus AIB-malleille voisi olla CES 2021 -virtuaalimessut, joilla AMD:n toimitusjohtaja Lisa Su tulee pitämään tulevanakin vuonna oman keynote-esityksensä.

Lähteet: Overclockers.ru, MyDrivers