ZTE esitteli uuden Nubia Z17 -lippulaivapuhelimen

ZTE:n Nubia-malliston uusi Z17-lippulaiva on varustettu huipputason ominaisuuksilla.

ZTE esitteli eilen Pekingissä Nubia-brändinsä uuden Z17-huippumallin. Uutuus edustaa kaikilta ominaisuuksiltaan markkinoiden kärkeä ja on varustettu Z11-edeltäjämallista tutulla puhelimen pitkien sivujen reunoille asti ulottuvalla 5,5-tuumaisella näytöllä. Puhelimen metallirakenne on vesisuojattu IP67-standardin mukaisesti.

Nubia Z17 on Xiaomi Mi6:n jälkeen vasta toinen kiinalaispuhelin, joka on varustettu Snapdragon 835 -järjestelmäpiirillä. Muistimäärissä ei ole kitsasteltu, sillä kalleimmasta versiosta RAM-muistia löytyy kahdeksan ja UFS 2.1 -tallennustilaa 128 Gt. Takakamera luottaa kaksoisratkaisuun, jossa käytetään 23 ja 12 megapikselin kuvasensoreita ja joka mahdollistaa kaksinkertaisen optisen zoomauksen.

Tekniset ominaisuudet:

 • Ulkomitat: 152,6 x 72,4 x 7,6 mm
 • Paino: 173 grammaa
 • 5,5-tuumainen Full HD LCD -näyttö, Gorilla Glass -suojalasi
 • Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri
 • 6 tai 8 Gt LPDDR4X RAM-muistia
 • 64 tai 128 Gt UFS 2.1 -tallennustilaa, muistikorttipaikka
 • 4G-yhteydet, 2×2 MIMO ac-WiFi, Bluetooth 4.1, NFC
 • 12 ja 23 megapikselin takakamerat, Dual Pixel -tarkennus
 • f1.8- & f2.0-aukkosuhteen objektiivit, 2 x optinen zoomaus
 • 16 Mpix etukamera, f2.0 80-asteinen objektiivi
 • 3200 mAh akku, USB Type-C, Quick Charge 4.0
 • Android 7.1.1 & Nubia UI 5.0

Nubia Z17 tulee saataville mustana, kullanvärisenä, mustan ja kullan yhdistelmänä, punaisena sekä sinisenä. Edullisempi 6 & 64 Gt versio maksaa kiinassa 3399 yuania (445 euroa) ja 8 & 128 Gt huippumalli 3999 yuania (523 euroa). Saatavuudesta Euroopassa ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Lähde: Nubia

Motorola esitteli uuden Moto Z2 Play -älypuhelimen sekä uusia Moto Mods -lisäosia

Motorola esitteli odotetusti Moto Z2 Play -älypuhelimensa sekä tukun uusia Moto Mods -lisäosia.

Motorola Mobility on esitellyt tänään odotusten mukaisesti uuden Moto Z2 Play -älypuhelimen, joka on ollut tiiviisti huhujen kohteena viime viikkoina. Yritys mainostaa toisen sukupolven Moto Z Playn olevan ohuempi, kevyempi ja nopeampi.

Uutuuden ulkonäkö on pysynyt melko samankaltaisena edeltäjämalliin nähden, sillä Moto Mods -lisäosayhteensopivuus määrittelee melko pitkälti taustapuolen muodot. Suurimpana muutoksena takakuorimateriaalissa on siirrytty lasista metalliin. 5,5-tuumainen näyttö perustuu Super AMOLED -tekniikkaan ja sisällä on Snapdragon 626 -järjestelmäpiiri. 12 megapikselin takakamera on varustettu tavanomaista suuremmilla 1,4 mikrometrin pikseleillä, valovoimaisella f1.7-aukkosuhteen objektiivilla sekä Dual-Pixel-tarkennuksella. Akun kapasiteettia on pienennetty 3000 milliampeerituntiin, joka on harmi, sillä akunkesto oli edeltäjämallin vahvuuksia.

Moto Z2 Playn tekniset ominaisuudet:

 • Ulkomitat: 76,2 x 156,2 x 5,99 mm
 • Paino: 145 grammaa
 • 5,5-tuumainen Full HD Super AMOLED -näyttö, Gorilla Glass -lasi
 • Qualcomm Snapdragon 626 (8 x 2,2 GHz Cortex-A53, Adreno 506, X9 LTE-modeemi)
 • 3 tai 4 Gt LPDDR3 RAM -muistia
 • 32 tai 64 Gt tallennustilaa, muistikorttipaikka
 • 4G-yhteydet, Bluetooth 4.2, 802.11n WiFi, NFC
 • 12 megapikselin takakamera, 1,4 um pikselikoko, f1.7, Dual Pixel- & lasertarkennus, 4K-videokuvaus
 • Viiden megapikselin etukamera, 1,4 um pikselikoko, f2.2-objektiivi
 • 3000 mAh akku, 15 W TurboCharge-lataus, USB Type-C 3.1
 • Android Nougat 7.1.1

Moto Z2 Playn ohella yritys esitteli neljä uutta Moto Mods -lisäosaa, jotka ovat yhteensopivia myös viimevuotisten Moto Z -älypuhelmien kanssa. Uusista lisäosista GamePad muuttaa puhelimen fyysisillä kontrolleilla ja 1035 mAh lisäakulla varustetuksi pelikonsoliksi. TurboPower Pack -lisäakku kiinnittyy puhelimen takakuoreen tarjoten 15 watin pikalatauksen sekä 3490 mAh lisää kapasiteettia. JBL Soundboost 2 on paranneltu versio viimevuotisesta kaiutinlisäosasta ja se sisältää kaksi kolmen watin elementtiä, tukijalan, 1000 mAh akun ja roiskekestävän rakenteen. Style Shell with Wireless Charging puolestaan tekee puhelimesta yhteensopivan Qi- ja PMA-lataustandardien kanssa ja mahdollistaa langattoman latauksen 10 watin teholla.

Moto Z2 Playn ja uusien Moto Mods -moduulien saatavuudesta ja hinnoittelusta Euroopassa ilmoitetaan tarkemmin myöhemmin. Yhdysvalloissa puhelimen suositushinta on 499 dollaria. TurboPower Pack-, JBL Soundboost 2- ja GamePad-lisäosien suositushinnat ovat puolestaan 79,99 dollaria. Langattoman latauksen mahdollista Style Shell -kuori maksaa puolestaan 39,99 dollaria.

Lähde: Motorola

Logitechiltä uudet Master 2S ja Anywhere 2S -hiiret sekä kolmea tietokonetta tukeva Flow-ominaisuus

Logitechin kevyesti uudistetut lippulaivahiiret pystyvät ohjaamaan nyt samanaikaisesti kolmea tietokonetta.

Logitech on esitellyt tänään kevyesti uudistetut versiot vuonna 2015 julkistetuista Master- ja Anywhere 2 -hiiristään. Uutuudet kantavat nimiä Master 2S ja Anywhere 2S. Muotoilu on pysynyt täysin samana edeltäjämallien kanssa ja ainoat ulkoiset muutokset ovat tapahtuneet värivaihtoehdoissa, joita ovat nyt grafiitti, keskiyön sininen sekä vaaleanharmaa.

Teknisellä osastolla molemmat 2S-mallit ovat kokeneet kaksi uudistusta: DarkField-sensorin maksimiherkkyys on noussut 1600:sta 4000:een CPI:hin ja akunkesto 40:stä 70:een päivään yhdellä latauksella. Itse sisäisen litium-polymeeriakun kapasiteetti on pysynyt samassa 500 mAh:ssa, joten Logitech on onnistunut optimoimaan langattoman tekniikkansa virrankulutusta entisestään.

Uutuusmallit tukevat myös uutta Flow-ominaisuutta, joka mahdollistaa hiiren käyttämisen samanaikaisesti jopa kolmella tietokoneella. Käyttäjä voi yksinkertaiesti liikuttaa kursorin näytön reunan yli, jonka jälkeen ohjaus siirtyy toiselle tietokoneelle. Flow mahdollistaa myös dokumenttien, tekstin, kuvien ja muiden tiedostojen kopioimisen koneelta toiselle.

Tietokoneiden on oltava kytkettynä samaan paikalliseen verkkoon ja niiden kaikkien on oltava yhdistettynä hiireen joko Unifying-lähettimellä tai Bluetoothilla. Flow on integroitu Logitechin Options-ohjelmiston uusimpaan versioon ja se toimii sekä PC- että Mac-tietokoneiden kanssa (Win 7, MacOS X 10.10 tai uudempi).

Logitech MX Master 2S ja Logitech MX Anywhere 2S tulevat myyntiin kesäkuussa 129 ja 99 euron verolliseen suositushintaan.

OnePlus-pomo vahvisti Android O -päivityksen tulevan 3- ja 3T-malleille

OnePlus-pomo Pete Lau on luvannut Android O -päivityksen yrityksen nykyisille huippumalleille. OnePlus 2:n Nougat-päivityksen tilanne on sen sijaan edelleen hämärän peitossa.

OnePlussan perustaja Pete Lau on valottanut Twitterissä OnePlus 3- ja 3T-älypuhelimien päivityssuunnitelmia. Twitter-päivityksen mukaan tuleva Android O -versio on luvassa molemmille viimevuotisille malleille. Tieto otettiin vastaan hieman ristiriitaisesti, sillä OnePlus ei ole toistaiseksi pitänyt kiinni lupauksestaan päivittää edellinen OnePlus 2 -puhelin nykyiseen Android Nougat -versioon.

OnePlus on saanut aiemmin varsin paljon kritiikkiä Android-versiopäivitysten viivästymisestä, mutta on viime aikoina parantanut päivitystahtiaan OnePlus 3- sarjan mallien kanssa. Valitettavasti toissavuonna julkaistun OnePlus 2 -mallin omistajat ovat olleet kuitenkin edelleen varsin näreissään, sillä se ei ole edelleenkään saanut Android Nougat -päivitystä, jonka yritys on aiemmin luvannut saapuvaksi. Pettyneet käyttäjät järjestivät jopa Thunderclap-kampanjan, jonka allekirjoitti lähes 3000 henkilöä.

Viimeisimmän xda developersin foorumilla julkaistun tiedon mukaan OnePlus 2 ei olisi lainkaan saamassa Nougat-päivitystään. Tieto on peräisin OnePlus 2 -puhelimen omistajalta, joka oli asiasta yhteydessä OnePlussan asiakastuen kanssa. Alexiksi esittäytyvä OnePlussan asiakaspalvelija toteaa, että päivitysten tarjoaminen on loptettu ikääntyneille laitteille. Lausuntoon kannattaa suhtautua pienellä varauksella, sillä asiakastukien tiedetään aiemminkin antaneen väärää tietoa tuotteisiin liittyen.

AMD esitteli Ryzen Mobilea ensimmäistä kertaa livenä

Ryzen Mobile on Raven Ridge -koodinimellinen APU-piiri neljällä Zen-prosessoriytimellä ja yhdellätoista Vega NCU-yksiköllä

AMD esitteli aamuyöllä Suomen aikaa ensimmäistä kertaa Raven Ridge -koodinimellistä Ryzen Mobile -APU-piiriä. APU-piiristä ja sen ominaisuuksista on kerrottu jo aiemmin, mutta itse fyysinen siru on pysynyt tähän asti teillä tietymättömillä.

Ryzen Mobile eli Raven Ridge on AMD:n ensimmäinen Zen-prosessoriarkkitehtuuriin ja Vega-näytönohjainarkkitehtuuriin perustuva APU-piiri. AMD:n mukaan Ryzen Mobile tarjoaa 50 % parempaa prosesssorisuorituskykyä ja 40 % parempaa grafiikkasuorituskykyä kuin 7. sukupolven APU-piirit kuluttaen silti 50 % vähemmän tehoa. APU-piirissä on yksi CCX-klusteri eli neljä Zen-prosessoriydintä, jotka kykenevät ajamaan samanaikaisesti kahdeksaa säiettä, ja maksimissaan 11 Vega NCU-yksikköä eli 704 stream-prosessoria.

Computex-messuilla pidetyssä esityksessä AMD:n Jim Anderson esitteli itse Raven Ridge -piisirua ensimmäistä kertaa. BGA-koteloitu APU-piiri on verrattain pieni, mutta ilman referenssiä sen pinta-alaa on käytännössä mahdotonta edes arvioida.

Yhtiön Kevin Lensing puolestaan esitteli Ryzen Mobileen perustuvaa prototyyppikannettavaa. Kannettava kuuluu ns. convertible-luokkaan, eli sen näyttö taittuu 360 astetta tietokoneen taakse, jolloin sitä voi käyttää taulutietokoneena. Alle 15 millimetriä paksu kannettava pyöritti lavalla videota Alien: Covenantista.

Asus, Acer ja MSI esittelivät ensimmäiset solakat Max-Q-pohjaiset pelikannettavansa

Ensimmäiset valmistajat esittelivät ohuet Max-Q-pelikannettavansa GeForce GTX 10 -sarjan näytönohjaimilla.

NVIDIA esitteli eilen uuden Max-Q-suunnittelukonseptinsa ohuita pelikannettavia varten ja ensimmäiset laitevalmistajat ovatkin jo ehtineet esitellä sitä hyödyntävät uutuutensa Computex-messuilla. NVIDIAn mukaan Max-Q-pelikannettavia on luvassa useilta eri valmistajilta kesäkuun aikana. Asuksen ja Acerin mallit perustuvat täysin uuteen runkorakenteeseen, kun taasen MSI on päätynyt hienosäätämään viime vuonna esiteltyä malliaan.

Asuksen uutuuden nimi on ROG Zephyrus GX501 ja se puristettu vain 17,9 mm:n paksuuteen sekä 2,24 kg:n painoiseksi. Koneesta löytyy 15,6-tuumainen 120 Hz G-Sync Full HD IPS -näyttö ja Geforce GTX 1080 -näytönohjain sekä taustavalaistu 30KRO-näppäimistö. Kalleimpaan versioon on tarjolla Core i7-7700HQ -prosessori, 24 Gt DDR4-2400-muistia sekä jopa teratavun SSD-asema. Jäähdytyksessä Asus hyödyntää AAS-jäähdytysratkaisua, joka näytön auetessa avaa koneen pohjaan kuuden millimetrin ilmanottoraon. Lisäksi jäähdytysilmaa otetaan myös koneen päältä näppäimistön yläpuolelta. Sekä näytönohjaimella että prosessorilla on omat tuulettimensa, lämpöputkensa ja jäähdytysrivastonsa.

GX501:n suositushinnat ovat Yhdysvalloissa 2299 ja 2699 dollaria varustuksesta riippuen. Euroopan tai Suomen hintoja ei ole vielä julkistettu.

Acer on puolestaan nimennyt Max-Q-kannettavansa Predator Triton 700:ksi. Kyseessä on Asuksen tapaan 15,6-tuumainen kannettava, mutta ulkomitat ovat aavistuksen suuremmat (paksuus 18,9 mm, paino 2,6 kg). Osasyynä tähän saattaa olla taustavalaistu ja ohjelmoitava mekaaninen näppäimistö. Kalleimman version rautapuolelta löytyy mm. Core i7-7700HQ-prosessori, Geforce GTX 1080 -näytönohjain, 16 Gt DDR4-2400-muistia sekä 512 Gt:n SSD-asema. Koneen jäähdytysjärjestelmä hyödyntää kahta tuuletinta ja viittä lämpöputkea ja käyttäjä pääsee ihailemaan sitä näppäimistön yläpuolelle sijoitetun Gorilla Glass 5 -ikkunan läpi. Samaan lasipintaan on myös integroitu kosketuksen tunnistus, jota voidaan hyödyntää hiirenä.

Acer Predator Triton 700 -kannettavat tulevat saataville elokuussa 3399 euron lähtöhintaan.

MSI:n ensimmäinen Max-Q-kannettava on nimeltään GS63VR Stealth Pro ja se on ulkoisesti hieman tavanomaisemman näköinen, kuin yllä esitelty kaksikko. GS63VR on myös kilpailijoitaan pienempi (paksuus 17,7 mm, paino 1,9 kg), johon pääsyynä lienee hieman kesympi Geforce GTX 1070 -näytönohjain. 120 Hz:n 15,6-tuumainen näyttö tukee HDR:ää ja G-Synciä. Sisältä löytyy Intelin 7. sukupolven Core i7 -prosessori, jopa 32 Gt DDR4-2400-muistia sekä M.2 SSD-levy. Jäähdytys on toteuttu Cooler Boost 5 -ratkaisulla, joka hyödyntää kahta erillistä tuuletinta ja jäähdytysrivastoa sekä yhteensä seitsemää lämpöputkea. Koneen varustukseen kuuluu myös Steelseriesin kanssa kehitetty näppäimistö kustomoitavalla taustavalaistuksella.

NVIDIAn mukaan GeForce GTX 1080-, 1070- tai 1060-näytönohjaimella varustettuja Max-Q-pelikannettavia on luvassa useilta eri valmistajilta kuluvan kesän aikana.

NVIDIAn Max-Q mahdollistaa entistä ohuemmat pelikannettavat

NVIDIAn uusi Max-Q-suunnittelukonsepti pyrkii puristamaan pelikannettavat UItrabookien mittoihin.

Eilen Computexin keynote-esityksessään NVIDIA lanseerasi uuden GeForce GTX Max-Q -suunnittelukonseptin, joka on kehitetty tehokkaita Ultrabook-tyyppisiä pelikannettavia ajatellen. Käytännössä kyseseessä on näytönohjaimeen keskittyvä kokonaispaketti, jonka avulla NVIDIA pyrkii tarjoamaan laitevalmistajille työkalut hiljaisempien, ohuempien ja kevyempien pelikannettavien toteuttamiseksi.

NVIDIAn mukaan uudessa Max-Q:ssa kaikki keskeiset osa-alueet (kannettavan rakenne, grafiikkapiiri, ajurit, jäähdytys- ja virransyöttökomponentit) on mietitty uusiksi parhaan mahdollisen pelikokemuksen saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi ohuissa kuorissa. Käytännössä yritys ei kuitenkaan kertonut tarkemmin, mitä innovaatioita nämä osa-alueet sisältävät etenkin kannettavan rakenteellisen toteutuksen kannalta, eikä myöskään varsinaisesti julkaissut uutta grafiikkapiiriä sen tarpeisiin.

Konkreettisesti Max-Q tarkoittaa uusien sitä hyödyntävien kannettavien tapauksessa ainakin sitä, että Geforce GTX 10 -sarjan näytönohjaimien käyttöjännitettä, lämmöntuottoa ja kellotaajuuksia on optimoitu ohuita kannettavia silmälläpitäen. Lisänä WhisperMode-tekniikka pyrkii tekemään pelikannettavista hiljaisempia (<40 dBA) pelikäytössä rytmittämällä pelin ruudunpäivitysnopeutta näytönohjaimen säätöjen kanssa (framerate throttling).

NVIDIAn mukaan Max-Q-pelikannettavia on luvassa useilta eri valmistajilta kesäkuun aikana. Ainakin Asus, Acer ja MSI ehtivät jo esittelemään Computexissa omat näkemyksensä uusimman sukupolven ohuista peliläppäreistä.

Lähde: NVIDIA, Anandtech

Intel lupaa 8. sukupolven Core-prosessoreille +30 % suorituskykyparannuksen

Intel antoi Computex-messuilla nopean tilannepäivityksen Coffee Lake -koodinimellisistä 8. sukupolven Core-prosessoreista.

Intelin Gregory Bryant sivusi keynote-puheessaan seuraavan eli 8. sukupolven Core-mobiili- ja työpöytäprosessoreita, jotka valmistetaan edelleen 14 nanometrin viivanleveydellä ja ne on tarkoitus julkaista markkinoille tämän vuoden lopulla. Kyseessä ovat nykyisten Kaby Lake -koodinimellisten 7. sukupolven Core-prosessoreiden korvaajat, jotka tunnetaan Coffee Lake -koodinimellä.

Bryantin mukaan Intelin insinöörit eivät olleet tyytyväisiä aiemmin annettuun lupaukseen 15 % suorituskykyparannuksesta siirryttäessä 7. sukupolvesta 8. sukupolveen. Kun insinöörit kaivoivat lisää, Intelin lupaa nyt yli 30 % parannusta suorituskykyyn.

Käytännössä vertailun taustalla on 15 watin kaksiytiminen ja Hyper-Threading-ominaisuudella varustettu Core i7-7500U -mobiiliprosessori, jonka suorituskykyä on verrattu Sysmark 2014 -testissä 8. sukupolven 15 watin neliytimiseen ja Hyper-Threading-ominaisuudella varustettuun Core i7 -prosessoriin.

Based on SYSmark* 2014 v1.5 (Windows Desktop Application Performance). Comparing 7th Gen i7-7500U, PL1=15W TDP, 2C4T, Turbo up to 3.5GHz, Memory: 2x4GB DDR4-2133, vs. Estimates for 8th Gen Core i7: PL1=15W TDP, 4C8T, Turbo up to 4 GHz, Memory: 2x4GB DDR4-2400, Storage: Intel® SSD, Windows* 10 RS2. Power policy assumptions: AC mode. Note: Kaby Lake U42 performance estimates are Pre-Silicon and are subject to change. Pre-Si projections have +/- 7% margin of error.

Intel on siis onnistunut pysymään 8. sukupolven U-sarjan Core i7 -prosessorillaan 15 watin TDP-arvossa, mutta kasvattamaan ytimien lukumäärän kahdesta neljään, lisäksi Turbo-kellotaajuus on noussut 3,5 GHz:stä 4 GHz:iin ja DDR4-nopeutta on nostettu pykälällä 2133 -> 2400.

Intelin mukaan tulokset pohjautuvat ennakkoarvioihin, joissa on 7 % virhemarginaali.

AMD kertoi lisää tietoja Ryzen Threadripper -prosessoreista

Computex-messujen yhteydessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa esiteltiin Ryzen Threadripper -prosessoria ja kerrottiin lisää tietoa ominaisuuksista.

AMD paljasti pari viikkoa sitten järjestetyssä Financial Analyst Day -tapahtumassaan, että se aikoo julkaista kesällä uuden HEDT-alustan ja 16-ytimisen Ryzen Threadripper -tehoprosessorin, joka on suunnattu kilpailemaan Intelin uusien Core X -sarjan tehoprosessoreiden kanssa.

Tänään Computexissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa kerrottiin, että markkinoille on tulossa useampi Ryzen Threadripper -malli eli 16-ytimisen rinnalle tulee todennäköisesti myös 12-ytiminen malli. Kaikissa Ryzen Threadripper -prosessoreissa on käytössä 64 PCI Express -linjaa ja nelikanavainen DDR4-muistiohjain. Käytettävissä on 60 PCIe-linjaa ja loput neljä ovat yhteydessä X399-piirisarjaan.

Emolevyvalmistajat ovat esitelleet Computex-messuilla omia X399-emolevyjään, joista löytyy massiivinen 4094-pinninen TR4-prosessorikanta ja nelikanavaisen muistiohjaimen ansiosta kahdeksan DDR4-muistipaikkaa.

Tarkempaa julkaisuajankohtaa tai hintatasoa ei vielä kerrottu. Ryzen Threadripper -prosessorit kuitenkin lanseerataan markkinoille tämän kesän aikana. Lehdistötilaisuudessa oli esillä LGA- eli Land Grid Array -koteloitu TR4-kantainen Ryzen Threadripper -prosessori. Lisää kuvia prosessorista löytyy saksalaisen Hardwareluxxin sivuilta.

Pari viikkoa sitten esitellyt Naples-koodinimelliset 32-ytimiset ja 128 PCI Express -linjalla varustetut Epyc-palvelinprosessorit ovat tulossa myyntiin 20. kesäkuuta.

Lähde: AMD

AMD julkaisee Radeon RX Vegan Siggraph-messuilla heinäkuussa

Ensimmäinen markkinoille saapuva Vega on ammattilaispuolelle suunnattu Radeon Vega Frontier Edition, joka saapuu myyntiin 27. kesäkuuta.

AMD on esitellyt Vega-arkkitehtuuria jo useaan otteeseen ja paljastanut ensimmäisen Vega-näytönohjaimen tulevan ammattilaismarkkinoille. Computex-messuilla pitämässään esityksessä AMD paljasti vihdoin tarkat julkaisuajankohdat näytönohjaimilleen.

Radeon Vega Frontier Edition tulee olemaan ensimmäinen Vega-arkkitehtuurin edustaja markkinoilla. Näytönohjain saapuu myyntiin 27. kesäkuuta ja lunastaa siten AMD:n lupauksen saada Vega markkinoille toisen vuosineljänneksen aikana. Ammattilaisnäytönohjainten sijasta io-techinkin lukijoiden suurin mielenkiinto kohdistunee kuitenkin Radeon RX -sarjaan, eli pelinäytönohjaimiin. AMD:n Lisa Su kertoi Computexissa, että yhtiö julkaisee kauan odotetun Radeon RX Vegan Siggraph-messuilla heinäkuun lopulla. Siggraph-messut pidetään 30. heinäkuuta – 3. elokuuta Los Angelesissa.

Julkaisupäivien lisäksi AMD esitteli Ryzen Threadripper -prosessorilla ja neljällä Radeon Vega Frontier Edition – näytönohjaimella varustettua kokoonpanoa Blender-renderöintisovelluksessa ja Ryzen Threadripperillä sekä kahdella Radeon RX Vegalla varustettua kokoonpanoa Bethesdan uudessa Prey-pelissä. Peli pyöri sulavasti 4K UHD -resoluutiolla Ultra-asetuksin, mutta valitettavasti tarkempia suorituskykylukuja ei demon yhteydessä paljastettu.