Intelin Kaby Lake -prosessoreissa piisirun ja lämmönlevittäjän välissä lämpötahnaa

Piisirun ja lämmönlevittäjän väliin vakiotahnan tilalle nestemäistä metallia vaihtamalla prosessorin lämpötila laski jopa 30 astetta.

kaby-lake-16122016

Anandtechin foorumilla eräs käyttäjä on onnistunut saamaan käsiinsä Intelin vielä julkaisemattoman Kaby Lake -koodinimellisen Core i7-7700K -prosessorin. RichUK-nimimerkkinen käyttäjä on jakanut foorumilla kokemuksiaan neliytimisen ja kahdeksaa säiettä tukevan Kaby Lake -sarjan lippulaivaprosessorin ylikellottamisesta, kun alustana on ollut käytössä ASRockin Z170 Pro4S -emolevy ja NZXT:n Kraken X62 -valmisnestecooleri.

Testien mielenkiintoisinta antia on vahvistus sille, että Kaby Lake -prosessoreissa on edelleen käytetty piisirun ja lämmönlevittäjän välissä lämpötahnaa, jonka vaihtamalla Coollaboratoryn nestemäiseen metalliin, prosessorin lämpötilaa saadaan laskettua reilusti.

Prosessori oli korkattu, lämmönlevittäjän liimat poistettu hartsialustalta ja piisirun ja lämmönlevittäjän väliin vaihdettu vakiotahnan tilalle Coollaboratoryn nestemäistä metallia (Liquid Ultra). 15 minuutin Prime95-rasituksessa 5 GHz:n kellotaajuudella ja 1,344 voltin käyttöjännitteellä prosessoriytimien maksimilämpötila oli tippunut jopa 30 astetta (96 asteesta 66 asteeseen) ja keskimäärin ytimien lämpötila oli laskenut noin 26 astetta.

Käyttäjän omana tavoitteena testeissään on ollut saada Core i7-7700K -prosessori toimimaan Prime95-vakaasti 5 GHz:n kellotaajuudella, mutta ainakaan toistaiseksi tavoitetta ei ole aivan saavutettu. Testit on suoritettu kotelon sisällä kylkipaneeli kiinni ja viimeisimmissä yrityksessä 5 GHz:n kellotaajuudella ja 1,392 voltin käyttöjännitteellä Prime95:n small FFTs -testi oli kaatunut reilun 7 tunnin jauhamisen jälkeen. Kevyempi Blender-renderöintitesti oli ajettu vakaasti läpi 5,2 GHz:n kellotaajuudella.

Huom! Kannattaa huomioida, että testeissä oli käytössä Z170-piirisarjaan perustuva emolevy. Kaby Lake -prosessoreiden yhteydessä julkaistaan uusi Z270-piirisarja, johon perustuvat emolevyt ovat varta vasten optimoitu uutuusprosessoreille.

Anandtech Forums: My i7 7700k Has Arrived – Insights, Benchies & Overclocks Inside (Now With Delid!)

 

TechBBS-foorumilla 8000 rekisteröitynyttä jäsentä rikki

io-tech.fi-sivuston TechBBS-keskustelufoorumille virtaa jatkuvasti uusia tietotekniikasta kiinnostuneita käyttäjiä.

stats-14122016

16. lokakuuta beta-testattavaksi avattu TechBBS-keskustelufoorumi on saavuttanut vajaassa kahdessa kuukaudessa 8000 rekisteröityneen käyttäjän rajapyykin.

Beta-testi on sujunut yli kaikkien odotusten ja viimeisen 30 päivän aikana sivustolla on vierailtu yli 450 000 kertaa ja sivulatauksia on kertynyt yli neljä miljoonaa. Nykyinen kävijäennätys syntyi 25. marraskuuta Black Friday -perjantaina, kun foorumia käytti samanaikaisesti 1138 käyttäjää.

Foorumiin on beta-testin aikana lisätty useita tärkeitä ominaisuuksia, kuten SSL-suojaus sekä pienempiä käyttöä helpottavia ominaisuuksia, kuten Tapatalk-tuki, reaaliaikainen chat-keskustelu, käyttäjäavatarit, kauppiaspalaute, vaalea/tumma teema, liitetiedostot, kirjanmerkit viesteihin sekä käyttäjien ja keskusteluiden huomioimatta jättäminen. Lisäksi ulkoasua on viilattu käyttäjäpalautteen pohjalta ja yhdessä käyttäjien kanssa.

Kehitys jatkuu edelleen ja pyydämme raportoimaan mahdollisista ongelmista ja kehitysehdotuksista palauteketjuun.

Ennakkomaistiaiset: testattavana Huawei Mate 9 Pro

13.12.2016 - 23:19 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (11)

Io-techin vuodenvaihteessa tapahtuvaa virallista avaamista valmistellaan kulisseissa jo kovalla tohinalla ja osana sitä on luonnollisesti testiartikkelien tekeminen.

Sivuston mobiiliosion ensimmäisenä juttuna tullaan näkemään testi Huawein marraskuun puolivälissä julkaisemasta Mate 9 Pro -älypuhelimesta, joka tulee Suomessa kauppoihin juuri ennen joulua 849 euron suositushintaan. Kyseessä on yrityksen tämänhetkinen lippulaivamalli Suomen markkinoilla ja samalla myös yksi loppuvuoden ehdottomasti kiinnostavimmista älypuhelinjulkaisuista.

Mate 9 Pron keskeisiä, allekirjoittaneen kaltaisen mobiilinörtin mielenkiinnon herättäviä ominaisuuksia ovat mm. 5,5-tuumainen kaarevareunainen AMOLED-näyttö, upouusi Kirin 960 -järjestelmäpiiri Mali-G71MP8-grafiikkasuorittimella, Android 7.0 Nougat -pohjainen EMUI 5.0 -käyttöliittymä sekä 20 ja 12 megapikselin kamerasensoreita käyttävä kaksoiskamera. Lisäksi 4000 mAh litium-polymeeriakun tarjoama toiminta-aika on mielenkiintoista päästä toteamaan käytännössä.

Kaikkiin edellä mainittuihin ominaisuuksiin tullaan perehtymään asianmukaisella tarkkuudella tammikuisessa artikkelissamme ja kuuntelemme myös mieluusti lukijoiden mielipiteitä ja ideoita tähän sekä muihin tuleviin artikkeleihin liittyen.

Ennen sitä ohessa hieman ennakkomaistiaisia Mate 9 Pro:n testiartikkelista ”unboksaus”-henkisen vapaamuotoisen kuvagallerian muodossa:

Uusi artikkeli: AMD Ryzen -prosessori (Summit Ridge)

io-tech vieraili viime viikolla San Franciscon kupeessa järjestetyssä AMD:n Tech Summit -tapahtumassa, jossa se antoi esimakua ensi vuonna julkaistavasta Ryzen-työpöytäprosessorista.

amd-ryzen-01

AMD:n uuteen Zen-arkkitehtuuriin perustuva Summit Ridge tullaan julkaisemaan virallisesti Ryzen-nimellä. 8-ytiminen ja 16 säiettä tukeva prosessori toimii 3,4 GHz:n perustaajuudella ja rasituksessa kellotaajuus nousee Precision Boost -ominaisuudella.

Kuvasimme videolle suorituskyky- ja tehonkulutustestit, joissa vastakkain olivat AMD:n Ryzen-prosessori 3,4 GHz:n kellotaajuudella (ilman Boost-taajuutta) ja Intelin Core i7-6900K -prosessori.

io-techin ennakko: AMD Ryzen -prosessori (Summit Ridge)

Seuraa AMD:n New Horizon -livestreamia suorana

AMD järjestää livestream-lähetyksen, jossa se antaa esimakua tulevista Zen-arkkitehtuuriin perustuvista prosessoreistaan.

ryzen-lisa-01

Lisa Su kertoi tiistaina järjestetyssä New Horizon -livestreamissa, että Globalfoundersin 14 nanometrin FinFet-prosessilla valmistettavan 8-ytimisen Ryzen-prosessorin TDP-arvo on 95 wattia.

ryzen-vega-01

Livestream-lähetyksen lopussa esiteltiin pian julkaistavan Star Wars Battlefront Rogue One: Scarif DLC -pelin rullaavan AMD:n seuraavan sukupolven Vega-grafiikkapiirillä ja Ryzen-prosessorilla varustetulla kokoonpanolla 4k-resoluutiolla yli 60 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella.

Livestream alkaa klo 23 Suomen aikaan.

Uusi artikkeli: AMD Vega, Radeon Instinct MI25 & 32-ytiminen Zen

AMD kutsui vain kourallisen median edustajia viime viikolla San Franciscon kupeessa järjestettyyn Tech Summit -tapahtumaan, jossa se antoi ensimmäisiä maistiaisia ensi vuonna julkaistavasta Vega-grafiikkapiiristä ja Zen-prosessoreista.

amd-techsummit-20

io-tech.fi oli paikan päällä pelaamassa Doomia Vega-grafiikkapiiriin perustuvalla näytönohjaimella. Esillä oli myös Zen-arkkitehtuuriin perustuva 32-ytiminen Naples-palvelinprosessori ja Vega-grafiikkapiiriä käyttävä Radeon Instinct MI25 -kiihdytin suorituskykyiseen laskentaan.

Ensipuraisu: AMD Vega, Radeon Instinct MI25 & 32-ytiminen Zen

AMD on hakenut Ryzen-tavaramerkkiä

AMD on hakenut uusia tavaramerkkejä, jotka saattavat viitata ensi vuonna julkaistaviin Zen-prosessoreihin.

AMD on kertonut julkaisevansa Zen-arkkitehtuuriin perustuvan Summit Ridge -koodinimellisen työpöytäprosessorin ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana eli tammi-maaliskuussa. Toistaiseksi prosessorin virallista tuotenimeä ei ole paljastattu.

Reddit-sivustolla on noteerattu, että yritys on hakenut 28. heinäkuuta Ryzen-tavaramerkkiä. Samoihin aikoihin AMD on jättänyt hakemuksen myös useista muista tavaramerkeistä kuten Vara, Grok, Joro ja Jitzu. Lokakuussa yritys on puolestaan hakenut Threadripper-tavaramerkkiä. Ryzen on kuitenkin tavaramerkeistä kiinnostavin, sillä sen hakemus on edennyt pisimmälle ja se viittaa suoraan Zen-arkkitehtuuriin. Hakemukseen on merkitty vaihtoehtoiseksi kirjoitusasuksi ”Risen”.

Lisää tietoa Zen-prosessoreista on luvassa 13. joulukuuta, kun yritys järjestää New Horizon livestream-tapahtuman, jossa se aikoo antaa ennakkomaistiaisia ja esitellä Zeniä ensimmäistä kertaa tositoimissa julkisest

Lähde: Reddit

Tervetuloa!

Uuden suomalaisen tietotekniikkasivuston beta-testi on käynnistynyt. io-tech.fi avautuu virallisesti 1.1.2017.

Tervetuloa uuden sukupolven tietotekniikkasivustolle. io-tech.fi tulee julkaisemaan ajankohtaisia it-maailman uutisia sekä käytännön tuotetestejä suomeksi ja suomalaisille. Ensisijaiset aihealueet ovat tietotekniikka, pc-komponentit, ylikellottaminen ja kaikenlainen tee-se-itse-henkinen tekeminen. Aiheisiin lukeutuvat myös mobiilimaailman tapahtumat ja laitetestit omassa erillisessä mobiiliosiossa. Tietotekniikasta kiinnostuneille suunnattu TechBBS-keskustelufoorumi täydentää kokonaisuuden.

Tekijöinä ovat Muropaketin entiset tekijät lähes 20 vuoden kokemuksella rautasivuston pyörittämisestä.

Sivusto on beta-testattavana joulukuun ajan ja otamme mielellämme vastaan palautetta, kehitysehdotuksia ja bugiraportteja. Voit kirjoittaa palautetta TechBBS:ään perustettuun viestiketjuun.

Huomioita beta-testistä:

  • Uusimmat artikkelit ovat aiheita, jotka sivustolla julkaistaan tulevaisuudessa
  • Etusivun uutisvalitsimen Kaikki – Tietotekniikka – Mobiili valinta on tarkoitus jäädä muistiin
  • Uutisten ja artikkeleiden kommenteille luodaan oma viestiketju TechBBS:n puolelle, kommentit synkronoitu

Reagoimme aktiivisesti foorumin puolella käyttäjäpalautteeseen ja kerromme tilannetietoa tehdyistä muutoksista sekä sivuston jatkuvasta kehityksestä.

Tervetuloa viihtymään,

Sampsa Kurri & Juha Kokkonen