Toisen sukupolven Huawei P Smart -älypuhelin julki – myynti alkaa Suomessa heti

17.12.2018 - 11:44 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (3)

Huawei tuo kauppoihin seuraajan suomalaisten kuluttajien suosimalle P Smart -mallilleen.

Huawei on julkistanut tänään toisen sukupolven P Smart -älypuhelimensa ja ilmoittanut sen myynnin alkavan välittömästi Suomessa. Suomi on ensimmäisiä maita, joissa uusi alemman keskihintaluokan malli tulee saataville. Uusi P Smart (2019) saapuu markkinoille varsin nopeasti, sillä io-techissäkin kokeiltavana käynyt edeltäjämalli tuli Suomessa myyntiin maaliskuun alussa.

Laitteen 6,21-tuumainen IPS-näyttö on reunoiltaan varsin kapea ja näytön yläreunassa sijaitseva pieni lovi sisältää ainoastaan kahdeksan megapikselin etukameran. P Smart (2019):n runko ja takakuoret ovat muovia, joka on taantuma edeltäjämallin metallikuoriin nähden. Laitteesta löytyy Kirin 710 -järjestelmäpiiri, kolme gigatavua RAM-muistia ja 64 Gt tallennustilaa sekä 3400 mAh akku. 13 + 2 megapikselin kaksoistakakamera tukee automaattista kohteen tunnistusta tekoälyn avulla. Käyttöjärjestelmänä laitteessa on tuore Android 9 Pie.

Tekniset tiedot:

  • Ulkomitat: 155,2 x 73,4 x 7,95 mm
  • Paino: 160 grammaa
  • 6,21″ IPS LCD -näyttö, 19,5:9-kuvasuhde, 1080 x 2340 pikseliä
  • HiSilicon Kirin 710 -järjestelmäpiiri
  • 3 Gt RAM-muistia
  • 64 Gt tallennustilaa, micro-SD-muistikorttipaikka (max. 512 Gt)
  • LTE, Dual SIM
  • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac 2,4&5 GHz, Bluetooth 4.2, GPS, NFC, 3,5 mm ääniliitäntä
  • 13 + 2 megapikselin takakamera, f2.2 aukkosuhde, 1080p 30 FPS videokuvaus
  • 8 megapikselin etukamera
  • 3400 mAh akku, micro-USB 2.0
  • Android 9 Pie & EMUI 9.0.1

Uusi Huawei P Smart (2019) tulee Suomessa myyntiin välittömästi 249 euron suositushintaan. Värivaihtoehtoja ovat hillitty musta sekä liukuvärjätty sinivihreä.

Lähde: Huawei

Video: Katsaus Samsungin 75″ 8K QLED -televisioon

io-techin kokeiltavaksi saapui Samsungin 75-tuumainen QLED-televisio, jossa 8K-resoluution paneeli.

Emme testaa tai juurikaan keskity io-techissä kulutuselektroniikkaan, vaan tietotekniikkaan ja mobiililaitteisiin. Kun Samsung tarjosi testiin natiivilla 8K-resoluutiolla varustettua televisiota, päätimme ottaa sen kokeiltavaksi, jotta näkisimme omin silmin miltä 7860×4320-resoluution kuva näyttää käytännössä. Reilun 50 kilon painoinen pahvilaatikko saapui perille puulavalle pystyasentoon sidottuna.

Tutustumme 4K-laatuisella videolla pikaisesti Suomessa noin 7000 euron hintaisen 75-tuumaisen Q900R-television ominaisuuksiin ja kokeilemme pelata Playerunknown’s Battlegrounds- ja Battlefield V -pelejä.

Testasimme aidon 8K-videon toistoa televisioon asennettavalta muistitikulta sillä aitoja 8K-lähteitä ei tällä hetkellä ole olemassa. Televisio on varustettu AI Quantum -prosessorilla, joka skaalaa 4K-videon 8K:lle ja teleivisio kykenee toistamaan HDR-sisältöä 4000 nitin kirkkaudella. Samsungin uudet QLED-televisiot on varustettu FreeSync-tuella ja alhaisemmilla resoluutioilla paneeli kykenee 120 hertsin taajuuteen.

Käy tilaamassa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

LIVE: io-techin viikon tekniikkakatsaus (50/2018)

io-techin suorana lähetettävässä videopodcastissa keskustellaan viikon kiinnostavimmista tietotekniikka- ja mobiilimaailman tapahtumista.

io-techin viikon tekniikkakatsaus esitetään tänään perjantaina 14. joulukuuta noin klo 15:00 alkaen suorana live-streamina Twitchissä ja Youtubessa. Äänessä ovat tuttuun tapaan io-techin perustajakaksikko Sampsa Kurri ja Juha Kokkonen.

Tekniikkakatsauksessa käymme läpi ajankohtaiset IT-alan asiat ja uutuustuotteet kuluneen viikon ajalta, kerromme mitä päivityksiä io-techissä on mahdollisesti luvassa lähitulevaisuudessa sekä valotamme artikkelien tekemisen ja io-techin pyörittämiseen liittyviä taustatarinoita. Katsojat voivat osallistua lähetykseen interaktiivisesti Twitchin keskusteluikkunan välityksellä.

io-techin viikon tekniikkakatsaus on jälkikäteen katsottavissa:

Intel esitteli Foveros-paketoinnin ja hybridi-x86-prosessorin

Intelin Foveros-teknologia hyödyntää aktiivista interposeria, joka hoitaa sen päälle asennettavien piirien välisen kommunikaation sekä esimerkiksi piirisarjan tehtävät, jonka päälle voidaan asettaa useita eri piirejä tarpeiden mukaan.

Intel esitteli aiemmin tällä viikolla Intel Architecture Day -tapahtumassaan muun muassa seuraavan sukupolven suorituskykyiset Sunny Cove -x86-ytimet sekä Gen11-grafiikka-arkkitehtuurin. Näiden lisäksi tapahtumassa oli myös esillä uusi Foveros-paketointiteknologia ja ensimmäinen sitä soveltava järjestelmäpiiri.

Intelin valmistuslinjoilla on käytössä useita rinnakkaisia valmistusprosesseja. Vaikka nimellisesti puhutaan esimerkiksi 14 nanometrin piireistä, on prosessorit ja piirisarjat valmistettu eri prosesseilla. Nyt Compute- ja IO-painotteiset prosessit ovat saaneet rinnalleen uuden ”Foveros”-prosessin, jolla valmistetaan saman nimistä paketointia käyttäviä tuotteita.

Foveros on 3D-paketointiteknologia, joka hyödyntää aktiivista interposeria. Se on suunnattu piireille, joille yhtiön nykyinen EMIB-siltapiiriteknologia ei ole riittävä ratkaisu esimerkiksi kaistatarpeen vuoksi. Reititystehtävien lisäksi aktiivinen interposer voi sisältää esimerkiksi piirisarjan (Platform Controller Hub, PCH) tai erilaisia I/O-yhteyksiä sen päälle pinottujen piirien käyttöön. Tämän hetkisissä prototyyppipiireissä interposer on valmistettu 22 nanometrin valmistustekniikalla ja sen päältä löytyy 10 nanometrin prosessilla tehty järjestelmäpiiri sekä muistia POP-paketoinnissa (Package-on-Package). Teknologia mahdollistaa kuitenkin myös useamman kuin yhden piirin asentamisen interposerin päälle ja mahdollisen muistipiirin alle.

Foveros-prototyypistä löytyvä 10 nanometrin prosessilla valmistettava järjestelmäpiiri, joka sisältää muun muassa yhden Sunny Cove -prosessoriytimen, neljä tarkemmin määrittelemättömän sukupolven Atom-prosessoriydintä, GT2-tason Gen11-grafiikkaohjaimen ja 4 x 16-bittisen LPDDRR4-muistiohjaimen. Intel on tehnyt aiemminkin ns. hybridi-x86-prosessoreita, joissa käytetään useampaa eri tyyppistä x86-ydintä, mutta ne ovat olleet erittäin harvassa.

Alapuolelta löytyvän PCH- tai IO-piirin tehtäviä hoitavan interposerin tai POP-paketoidun muistin tarkempia teknisiä yksityiskohtia ei paljastettu, mutta alustan kerrottiin tukevan PCIe M.2- ja UFS-standardeja tallennustilalle.

Koko Foveros-prototyyppipiiri on kooltaan 12×12 millimetriä ja sen kerrotaan kuluttavan valmiustilassa vain 2 milliwattia energiaa. Piiri on ominaisuuksiensa perusteella suunattu mobiilikäyttöön, mutta asiasta tiedotettaneen myöhemmin, kun se julkaistaan vuoden 2019 aikana. Intelin mukaan prosessori on toteutettu nimeltä mainitsemattoman asiakkaan toiveiden mukaiseksi ratkaisuksi ja etenkin vain 2 milliwatin kulutuksen valmiustilassa olleen tärkeä kriteeri piirin kohdalla. Jim Kellerin mukaan yhtiöllä on työn alla myös useita muita Foveros-teknologiaa hyödyntäviä tuotteita.

Lähteet: Intel, AnandTech

Uusi artikkeli: Testissä Intel Z390 -emolevyt (ASRock, Asus, Gigabyte & MSI)

Testissä Intel Z390 -piirisarjaan perustuvat emolevyt ASRockilta, Asukselta, Gigabyteltä ja MSI:ltä.

Tutustumme tässä artikkelissa ASRockin, Asuksen, Gigabyten sekä MSI:n Z390-emolevyihin, jotka edustavat hinnaltaan pääasiassa kunkin valmistajan keskisegmentin ylempää päätä eli 200-300 euron hintaluokkaa. Kultakin valmistajalta on luonnollisesti tarjolla sekä huomattavasti edullisempia, että huomattavasti kalliimpia emolevymalleja, mutta pyrimme tietoisesti rajoittamaan tähän artikkeliin testattavien emolevyjen hintaluokan useammalle kuluttajalle relevanttiin alle 300 € hintaluokkaan.

Mukana ovat ASRock Z390 Taichi, Asus ROG Strix Z390-E Gaming, Gigabyte Z390 AORUS Ultra ja MSI Z390 Gaming Pro Carbon. Artikkelissa käydään läpi emolevyjen ominaisuudet, suhteellinen suorituskyky, virransyöttöjen rakenne, hyötysuhde, lämpötila sekä testataan muistien ylikellotus eri muistikonfiguraatioilla ja emolevyjen ääniratkaisut. Testiprosessorina on 8-ytiminen Core i9-9900K -lippulaivamalli.

Lue artikkeli: Testissä Intel Z390 -emolevyt (ASRock, Asus, Gigabyte & MSI)

Radeon Software Adrenalin 2019 Edition mahdollistaa VR-streamauksen, myös AMD Link uudistui

Älypuhelimiin saatavilla oleva AMD Link mahdollistaa nyt puhekomentojen käytön ajureiden ohjaamiseen ja ReLive puolestaan tuo PC-pelit mobiililaitteisiin ja itsenäisiin, langattomiin VR-laseihin.

AMD julkaisi tänään Radeon Software Adrenalin 2019 Edition -ajuripäivityksen. Itse ajureiden ja Radeon Settings -ohjauspaneelin lisäksi samaan syssyyn päivittyi älypuhelimiin saatavilla oleva AMD Link -sovellus ja ajureihin kuuluva Radeon ReLive. Osa uusista ominaisuuksista on myös vahvasti kytköksissä toisiinsa.

Radeon ReLive on saanut osakseen lukuisia merkittäviä päivityksiä. Uusi uusintaominaisuus mahdollistaa kuva kuvassa -periaatteella (Picture in Picture, PiP) toimivan 5 – 30 sekunnin uusinnan kesken pelin, streamaajille on nyt tarjolla asianmukainen scene-editori ja hauskoista pätkistä peleissä voi kaapata suoraan 5 – 30 sekunnin GIF-animaatioita.

ReLiven streamausasetuksista löytyy nyt tuki aiempaa korkealaatuisemmalle äänelle sekä monikanavaäänille, jonka lisäksi kuvanlaatuasetuksista löytyy aiempaa laajemmat kuvasuhde- ja resoluutiovalinnat.

ReLive mahdollistaa nyt myös pelin streamaamisen langattomasti kaikkiin mobiililaitteisiin. Game Streaming mahdollistaa parhaimmillaan 4K-resoluution kuvan streamaamisen 60 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella ja matalin latenssein.

AMD:n omien testien mukaan Game Streaming -ominaisuuden latenssit peittosivat Steam Linkin 44 %:n erolla. Paikan päällä testatessa ainakaan allekirjoittanut ei noteerannut häiritsevää viivettä ohjaimen vasteessa. AMD Linkin avulla on mahdollista myös käynnistää peli etänä suoraan puhelimesta. Game Streaming tukee Bluetooth-peliohjaimia, mutta sisältää myös virtuaaliset ohjaimet suoraan mobiililaitteen ruudulle. Desktop Streaming puolestaan tuo työpöydän mobiililaitteeseen samalla periaatteella kuin Game Streaming.

Toinen merkittävä ReLive uutuus on mahdollisuus streamata pelejä VR-laseille. Ominaisuus tukee esimerkiksi HTC:n Vive Focusta ja kaikkia Google Daydreamia tukevia laitteita ja streamaus on toteutettu SteamVR:n avulla. Sen maksimiresoluutio on tällä hetkellä 1440×1440 pikseliä per silmä. Ohjelmisto on saatavilla Viveportista sekä Google Playsta.

AMD Link on saanut edellä mainittujen ReLive-ominaisuuksien lisäksi muun muassa aiempaa vakaamman yhteyden ja mahdollisuuden päivittää Radeon Software -ajurit etänä. Kulmakarvoja huvittuneisuudesta Lontoon mediatapahtumassa puolestaan kohotutti mahdollisuus ohjata ajureita puhekomennoilla AMD Linkin avulla. Puhekommenot sisältävät muun muassa mahdollisuuden kuvankaappausten nappaamiseen sekä streamaamisen ja nauhoittamisen aloittamiseen/lopettamiseen, jonka lisäksi ajureita voi pyytää kertomaan kulloisenkin ruudunpäivitysnopeuden, näytönohjaimen lämpötilan ja kellotaajuuden ja niin edelleen.

Lisäksi sovelluksessa on tuki WattManin etähallintaan ja paranneltu suorituskyvyn mittaus.

AMD Link on saatavilla Applen App Storesta ja Googlen Play-kaupasta.

Lataa AMD:n ajurit täältä

MediaTek julkisti Helio P90 -järjestelmäpiirin edistyneemmillä tekoälyominaisuuksilla

13.12.2018 - 16:20 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (6)

MediaTekin uutuuspiiri panostaa tekoäly- ja kameraominaisuuksiin.

MediaTek on julkistanut uuden Helio P90 -järjestelmäpiirin, joka sijoittuu yrityksen mallistossa lokakuun lopulla julkaistun P70-mallin yläpuolelle. P90 valmistetaan samalla TSMC:n 12 nanometrin FinFET-prosessilla, mutta mm. prosessoriytimet, grafiikkasuoritin, kuvasignaaliprosessori ja tekoälyominaisuudet ovat edistyneempiä kuin P70- ja P60-malleissa. Käytännössä kyseessä on ylemmän keskiluokan piiri, joka ei siis kilpaile Qualcommin, HiSiliconin ja Samsungin lippulaivapiirien kanssa samassa luokassa.

P90 sisältää kahdeksan prosessoriydintä, joista kaksi on 2,2 Ghz:n maksimikellotaajuudella toimivia Cortex-A75-ytimiä ja loput kuusi 2,0 GHz:n maksimikellotaajuudella toimivia Cortex-A55-ytimiä. P70- ja P60-piireihin nähden ytimet edustavat uudempaa sukupolvea. Grafiikkasuoritin on puolestaan vaihtunut Imagination Technologiesin PowerVR GM 9446 -malliin, joka toimii 970 MHz:n maksimikellotaajuudella. Piiri tukee kaksikanavaista LPDDR4X-muistia 1866 MHz:n kellotaajuudella kahdeksaan gigatavuun saakka. Tallennustilapuolelta löytyy UFS 2.1 -tuki.

Piiri tukee MediaTekin uutta APU 2.0 -tekoälyarkkitehtuuria, jonka suorituskyvyn kerrotaan olevan yli nelinkertaista edellisen sukupolven P-sarjan piireihin nähden. Sen kerrotaan kykenevän 2,25 TOPS:in (trillions operations per second) suorituskykyyn. Vertailun vuoksi uuden Snapdragon 855 -piirin vastaava lukema on seitsemän TOPS:ia. Edistyneempien tekoälyominaisuuksien myötä piiriä käyttävä laite voi mm. seurata ja analysoida ihmisen liikkeitä ja asentoja, hyödyntää syväoppivaa kasvojentunnistusta, hyödyntää kuvauksessa kohteiden reaaliaikaista tunnistusta sekä käyttää reaaliaikaista laajennetun todellisuuden kiihdytystä.

Kolmois-kuvasignaaliprosessori tulee jopa 48 megapikselin yksittäistä kameraa tai 24 + 16 megapikselin kaksoiskameraa, 14-bittistä RAW-prosessointia sekä 10-bittistä YUV-prosessointia. Piiri pystyy prosessoimaan 48 megapikselin kuvia 30 kappaleen sekuntivauhtia sekä 480 FPS:n HD-hidastusvideokuvaa. Integroitu LTE-modeemi tukee Cat.12/13-luokan nopeuksia (600/150 Mbit/s), 4×4 MIMO:a, kolminkertaista Carrier Aggregationia ja 256QAM-modulointia. Tuettuna ovat myös 802.11ac WiFi sekä Bluetooth 5.0.

MediaTekin mukaan Helio P90 tullaan näkemään ensimmäisissä kuluttajalaitteissa maailmanlaajuisesti vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä.

Lähde: MediaTek

AMD julkaisi uudistuneet Radeon Software Adrenalin 2019 Edition -ajurit näytönohjaimilleen

Radeon Software Adrenalin 2019 Edition -ajurit sisältävät muun muassa sisäänrakennetun suorituskykymittarin ja sen perusteella muutoksia pelien asetuksiin suosittelevan työkalun sekä automaattiset ylikellotus- ja alivoltitustyökalut.

AMD on julkaissut jokavuotisen ison ajuripäivityksen näytönohjaimilleen. Seuraavan vuoden ajan ajurit tullaan tuntemaan nimellä Radeon Software Adrenalin 2019 Edition. Yhtiö esitteli ajureiden uusia ominaisuuksia medialle Lontoossa viikko sitten, jossa myös io-tech oli paikan päällä.

AMD:n mukaan sen Radeon Software -ajurit ovat alan vakaimmat 93 %:n luotettavuustuloksella, minkä kerrotaan olevan parhaimmillaan 11 % parempi tulos, kuin kilpailijoilla. Tulokset on saatu AMD:n tehtävään palkkaamaan QA Consultantsin tutkimuksesta. Radeon Software -ohjelmiston kautta toteutetussa käyttäjätyytyväisyystutkimuksessa ajureiden kerrotaan saaneen 90 %:n tuloksen 4,5 tähden keskiarvolla.

Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 18.12.2 -ajureiden kerrotaan parantavan Radeon RX 570:llä suorituskykyä peleissä keskimäärin 15 % verrattuna alkuperäiseen Adrenalin Edition 17.12.1 -julkaisuun. Suurimmillaan ero on esimerkkipeleistä Battlefield V:ssä, jossa eroa on peräti 39 %, ja pienimmillään Deus Ex: Mankind Dividedissä, jossa ero jää 6 %:iin.

ESports-kokemuksen parantamiseen tähtäävän Project ReSX on puolestaan saanut laskettua 99. persentiilin ruutuaikoja DOTA 2:ssa, Fortinessä ja Player Unknown’s Battlegroundsissa 2 – 7 % ja pelin vasteaikoja Fortnitessä, Overwatchissa ja PUBG:ssa 4 – 20 %. Radeon Chill:n parannukset puolestaan lupaavat parhaimmillaan 20 % aiempaa suurempia tehonkulutussäästöjä.

Ensimmäinen merkittävistä uusista ominaisuuksista ajureissa on Radeon Advisors, joka sisältää kolme eri työkalua helpottamaan käyttäjän elämää. Game Advisor sisältää sisäänrakennetun testin, jolla se analysoi käynnissä olevan pelin suorituskykyä reaaliajassa ja ehdottaa sen perusteella asetusten muuttamista paremman suorituskyvyn tai kuvanlaadun mahdollistamiseksi.

Settings Advisor on puolestaan lähinnä aloittelijoille suunnattu työkalu, joka suosittelee käyttäjälle tiettyjen Radeon Settings -asetusten säätämistä kokoonpanon suorituskyvyn perusteella. Upgrade Advisor puolestaan mahdollistaa oman kokoonpanon vertailun pelien suosituksiin ja tarkastelemaan miltä tulos näyttäisi samalla koneella mutta toisella näytönohjaimella.

Tehokäyttäjille suunnattuja uudistuksia löytyy esimerkiksi Radeon WattManin puolelta. WattMan tarjoaa käyttäjälle yhdellä klikillä toimivan automaattisen grafiikkapiirin ja muistien ylikellotuksen ja automaattisen alivoltituksen. Automaattisten työkalujen kerrotaan olevan erittäin vakaita ja vaikka tietokone saattaakin kaatua, ohjelma muistaa edelliset toimivat kellotaajuudet. Käyttäjälle voi jatkossa säätää käsin haluamansa tuuletin nopeudet lämpötilan mukaan ja RX Vega -sarjan näytönohjainten DPM-tilojen asetukset ovat nyt käyttäjän hallittavissa.

Näyttöteknologioiden puolella FreeSync 2 HDR:n automaattista sävykartoitusta on AMD:n mukaan paranneltu siten, että standardia tukevien eri näyttöjen kuvat olisivat mahdollisimman identtisiä keskenään. Virtual Super Resolution -ominaisuuteen on lisätty nyt puolestaan tuki 21:9-kuvasuhteen näyttöresoluutioille.

Radeon Overlay on päivittynyt aiemmin mainitun Game Advisorin lisäksi täysin varustelluilla Display Settings- ja WattMan-välilehdillä. Jo aiemmin Overlaysta löytynyttä suorituskykyvälilehteä on paranneltu kustomointimahdollisuuksilla. Esimerkiksi streamaajat voivat sovittaa haluamansa tiedot näytölle haluamallaan värillä, fontilla ja niin edelleen.

Käymme läpi erillisessä uutisartikkelissa ajureiden mukana päivittyvän AMD Linkin ominaisuuksia sekä Radeon ReLiven uudistukset.

Lataa AMD:n ajurit täältä

Uusi artikkeli: Kokeiltua – OnePlus 6T McLaren Edition

13.12.2018 - 13:22 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (6)

Tutustuimme lyhyesti OnePlus 6T:n McLaren -erikoismalliin.

OnePlus julkisti tiistaina kilpa- ja urheiluautovalmistaja McLarenin kanssa yhteistyöversion OnePlus 6T -älypuhelimestaan. Saimme testikappaleen 699 euron hintaisesta McLaren Editionista käsiimme ja vaikka emme normaalisti testaa io-techissä erikseen laitteiden uusia värivaihtoehtoja, päätimme kirjoittaa uutuudesta lyhyen jutun pääosin sen uudesta nopeammasta Warp Charge -lataustekniikasta johtuen.

Varsinaisen io-techin kattavan testiartikkelin OnePlus 6T -puhelimesta voi lukea täältä.

Lue artikkeli: Kokeiltua: OnePlus 6T McLaren Edition

NVIDIA julkaisi näytönohjaimilleen uudet GeForce 417.35 -ajurit

GeForce 417.35 -ajureiden merkittävin uudistus on beetatason tuki DLSS-reunojenpehmennykselle Final Fantasy XV -pelissä.

NVIDIA on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen. GeForce 417.35 -ajurit ovat saatavilla Windows 7-, 8(.1)- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat Kepler-arkkitehtuuria ja sitä uudempiin arkkitehtuureihin perustuvia GeForce-näytönohjaimia. GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjaimet ovat tuettuja vain Windows 7- ja 10 -käyttöjärjestelmillä.

GeForce 417.35 -ajureiden merkittävin uudistus on beetatason tuki Deep Learning Super Sampling- eli DLSS-reunojenpehmennykselle Final Fantasy XV -pelissä. Tämän pidemmälle tuki tuskin tulee etenemään, sillä Square Enix on ilmoittanut lopettaneensa kaikean pelin PC-versioon liittyvän kehitystyön. Ajureissa on lisäksi uudet tai päivittyneet 3D Vision -profiilit Insurgency Sandstorm- (Not recommended) ja Atlas-peleille (Fair).

Tuttuun tapaan ajurit korjaavat jälleen joukon edeltävien ajureiden ongelmia, kuten Rocket Leaguen käynnistyminen valkoiseen ruutuun ja sen jälkeen kaatuminen ja ilmeisesti kaikilla NVIDIAn mobiilinäytönohjaimilla esiintynyt ongelma, jossa 3D-kiihdytystä käyttävien pelien suorituskyky tippuu epänormaalisti alle 30 FPS:n tasolle. Tiedossa olevat ongelmat ovat tuttuja jo aiemmista julkaisuista ja ajureissa kummittelee edelleen esimerkiksi G-Syncin välkkymisongelmat, kun G-sync-näytön lisäksi on käytössä HDMI-liitäntäinen näyttö, joka ei tue G-sync-teknologiaa. Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin niiden julkaisutiedotteesta (PDF).