AMD julkaisi Radeon Software 18.3.1 -ajurit ja Project ReSX:n

AMD:n Project ReSX on pidemmältä nimeltään Radeon eSports Experience ja se pyrkii parantamaan pelikokemusta mm. vasteaikoja parantamalla.

AMD on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen. Radeon Software Adrenalin Edition 18.3.1 -ajurit ovat saatavilla Windows 7- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat kaikkia yhtiön GCN-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia.

Radeon Software 18.3.1 -ajureiden merkittävimmät uudistukset ovat viralliset tuet Final Fantasy XV:lle, Warhammer: Vermintide II:lle sekä DOTA 2:lle. Viimeisimmälle kolmikosta luvataan parhaimmillaan 6 % parempaa suorituskykyä verrattuna 17.12.1 -ajureihin, kun käytössä on Radeon RX 580 -näytönohjain.

Perinteisten pelitukien lisäksi ajurit tuovat mukanaan ensimmäisen version Radeon eSports Experiencestä eli Project ReSX:stä. Project ReSX lupaa parantaa paitsi suorituskykyä, myös vasteaikoja ja 99. persentiilin renderöintiaikoja. AMD:n julkaiseman dian mukaan Radeon Software 18.3.1 -ajurit parantavat suorituskykyä PUGB:ssa parhaimmillaan 11 %, Overwatchissa 3 % ja DOTA 2:ssa 6 %, kun niitä verrataan 17.12.1-ajureihin. 99. persentiilin renderöintiaikojen kerrotaan parantuneen samoissa peleissä parhaimmillaan 9, 2 ja 7 prosenttia ja vasteaikojen Overwatchissa 4 ja DOTA 2:ssa 8 prosenttia.

Tuttuun tapaan ajurit korjaavat edeltävien ajureiden ongelmia, kuten Sea of Thieves -pelin satunnaiset kaatumiset. Mukana on myös tiedossa olevia ongelmia ja voit tutustua niihin sekä täyteen muutoslogiin ajureiden julkaisutiedotteessa.

Lataa AMD:n ajurit täältä

ARM esitteli uudet Mali-G52- ja -G31-grafiikkasuorittimet keski- ja edullisen hintaluokan mobiililaitteisiin

Grafiikkasuorittimien ohella ARM julkaisi myös uuden videoprosessorin ja näyttöprosessorin.

ARM on esitellyt uudet edullisen- ja keskihintaluokan laitteisiin tarkoitetut grafiikkasuorittimet (GPU). Keskihintaluokan laitteisiin tarkoitettu Mali-G52 on seuraaja olemattoman suosion saaneelle G51-mallille ja Mali-G31:n tarkoituksena on korvata ikivanha Mali-400-malli lähtötason mobiililaitteissa.

Uusi 16 nm viivanleveydellä valmistettavaksi tarkoitettu Mali-G52 tarjoaa 30 % paremman suorituskykytiheuyden (fps/mm²) ja 15 % paremman hyötysuhteen samalla tuotantoprosessilla edeltäneeseen G51-malliin verrattuna. Tästä on etua piirivalmistajille edullisempien piirien toteuttamisessa ja valmistamisessa. Koneoppimiseen liittyvissä tehtävissä suorituskyvyn kerrotaan parantuneen 3,6-kertaiseksi. ARM on tuplannut suoritinytimen sisäisten suoritusyksiköiden (execution engine) ALU-linjojen määrän neljästä kahdeksaan, jonka kerrotaan olevan suurin tekijä suorituskykyparannuksiin. G52 on mahdollista toteuttaa 1-4-ytimisinä versioina, joista jokaisessa ytimessä voi olla joko kaksi tai kolme suoritusyksikköä.

Bifrost-arkkitehtuuriin perustuva ja 28 nm prosessilla valmistettavaksi tarkoitettu Mali-G31 tarjoaa yhteensopivuuden OpenGL ES 3.2:n sekä Vulkanin kanssa, toisin kuin sen edeltäjä Mali-400. Yksinkertaistetusti Mali-G31 perustuu G51-malliin, mutta se mahdollistaa maksimissaan vain kahden ytimen sekä kahden suoritusyksikön käytön ydintä kohden. Kaksiytimisen G31 MP2:n kerrotaan olevan kuitenkin 20 % pienempi kuin G51 MP2, tarjoten silti saman suorituskyvyn.

Lisäksi ARM esitteli myös uuden Mali-V52-videoprosessorin, joka tukee 4K 60 FPS videopurkua ja pakkausta, sekä Mali-D51-näyttöprosessorin, joka voi ottaa käyttöliittymän renderöinnin kokonaan GPU:n harteilta ja suorittaa sen 30 % pienemmällä virrankulutuksella.

Lähde: Anandtech, ARM (1)(2)

Vivon virallisesti julkaisema Apex-älypuhelin on etupuolelta lähes pelkkää näyttöä

Vivo siirsi edistyneen Apex-konseptipuhelimensa pikavauhtia osaksi virallista mallistoaan.

Kiinalainen Vivo on julkistanut eilen virallisesti Apex-älypuhelimensa, jota se esitteli vielä viime viikolla MWC:ssä vasta konseptimallina. Apex on teknisesti yksi tämän hetken edistyneimpiä älypuhelimia.

Apexin yksi edistyneimmistä ominaisuuksista on lähes koko laitteen etupuolen peittävä näyttö, jonka reunat ovat ylhäällä ja sivuilla vain 1,8 mm leveät ja alhaalla 4,3 mm leveä. 5,99-tuumainen Full HD+ -näyttö perustuu Flexible OLED -tekniikkaan. Puhelimen sisältä löytyy Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri ja DAC-muuntimen sekä kolme kuulokevahvistinta sisältävä SIP-ratkaisu (System in Package). Muista teknisistä ominaisuuksista ei ole vielä julkaistu tarkempia tietoja.

Reunoille asti ulottuvan näytön mahdollistamiseksi etukamera pomppaa tarvittaessa esiin laitteen yläpäädystä ja valoisuus- sekä etäisyyssensorit on sijoitettu näytön alle. Myös kuuloke ja kaiutin ovat sijoitettu näyttöpaneelin taakse. Lisäksi näytön alapuolisko toimii sormenjälkitunnistimena, eli toisin kuin Vivo X20 Plus UD:ssa, käyttäjän ei tarvitse asettaa sormeaan tiettyyn pieneen kohtaan näytöllä. Ratkaisua voi käyttää myös usean sormen tunnistamiseen.

Vivo Apexin hinnoittelusta tai saatavuudesta ei ole toistaiseksi tarkempia tietoja.

Lähde: ITHome (1)(2)
Kuvat: GSMArena

2. sukupolven Ryzen 7 2700X vuotokuvien kohteena

Vuotokuvien myötä Ryzen 7 2700X varmistaa, ettei kaikki 2. sukupolven Ryzen-prosessorit tule toimimaan vain 200 MHz korkeammilla kellotaajuuksilla 1. sukupolveen nähden.

AMD valmistelee parhaillaan huhtikuun 12. päivä tapahtuvaa 2. sukupolven Ryzen-prosessoreiden julkaisua. Tulevat Ryzen-prosessorit tunnetaan myös Pinnacle Ridge -koodinimellä.

Pinnacle Ridge -koodinimelliset 2. sukupolven Ryzen-prosessorit tulevat olemaan maltillinen päivitys nykyisiin nähden. Prosessoreiden perusarkkitehtuuri on identtinen, mutta valmistusprosessi päivittyy GlobalFoundriesin 14 nanometrin FinFET-prosessista 12 nanometrin FinFET-prosessiksi. Lisäksi luvassa on ainakin päivittynyt, nopeampia muisteja tukeva muistiohjain ja Precision Boost 2 -teknologia.

Ensimmäiset konkreettiset Pinnacle Ridge -vuodot koskivat Ryzen 5 2600 -prosessoria, jonka perus- ja Boost-kellotaajuudet ovat parantuneet 200 MHz:illä Ryzen 5 1600 -prosessoriin verrattuna. Nyt nettiin on vuotanut myös Ryzen 7 2700X -mallin tietoja. Vuotojen alkuperäinen lähde on omaa YouTube-kanavaansa ylläpitävä Tum Apisak.

Tum Apisakin vuotamien kuvien perusteella Ryzen 7 2700X tuo mukanaan Ryzen 5 2600:aa suuremman päivityksen kellotaajuuteen. Edeltäjäänsä nähden prosessorin peruskellotaajuus on noussut 300 MHz:illä 3,7 GHz:iin. Myös Boost-kellotaajuus on kasvanut, mutta kahdessa julkaistussa kuvassa kellotaajuudet ovat eriävät: toisessa se on 4124 MHz ja toisessa 4200 MHz. Toistaiseksi ei ole selvää, miksi 3DMark on tunnistanut Boost-kellotaajuuden eri tavoin eri ajoilla, mutta se saattaa liittyä esimerkiksi Precision Boost 2 -teknologiaan.

Lähde: ComputerBase

Modaajat ovat parantaneet Coffee Lake -prosessoreiden yhteensopivuutta vanhoilla emolevyillä

Toistaiseksi modaajat ovat onnistuneet saamaan vain neliytimiset Coffee Lake -prosessorit toimimaan ASRockin 100- ja 200-sarjan piirisarjoihin perustuvilla emolevyillä.

Intelin julkaistua Coffee Lake -prosessorit LGA1151-kannalle, mutta vain uusille 300-sarjan piirisarjoille ja samalla estäen vanhempien LGA1151-prosessoreiden toiminnan uusilla emolevyillä aiheutti viime vuonna pienimuotoisen kohun. Sittemmin jotkut modaajat ovat onnistuneet saamaan Coffee Lake -prosessorit toimimaan ainakin jollain tasolla myös vanhemmilla piirisarjoilla.

Overclock.net-sivuston keskustelualueen käyttäjät rootuser123, LittleHill, dsanke, elisw, Mov AX ja 0xDEAD ovat työskennelleet ahkerasti saadakseen Coffee Lake -prosessorit toimimaan paremmin vanhemmilla piirisarjoilla.

Edistystä onkin tapahtunut ja modaajat ovat muun muassa selvittäneet, että Intel käyttää ohjelmistopohjaisia ratkaisuja estääkseen prosessoreiden toiminnan ”väärällä” piirisarjalla. Modaajien mukaan Intelin ratkaisu yhteensopivuuden estämiseksi rakentuu prosessorin mikrokoodista, integroidun grafiikkaohjaimen UEFI GOP -ajurista ja Intel Management Enginen elementeistä.

Korvaamalla edellä mainitut elementit Coffee Lake -yhteensopivilla versioilla modaajat ovat onnistuneet parantamaan uusien prosessoreiden toimintaa vanhemmilla emolevyillä ja poistamaan useita yhteensopivuusongelmmia. Modausporukka on myös julkaissut tarpeelliset ohjeet ja tiedostot kaiken kansan saataville.

Modatessa on aina syytä muistaa, ettei takuu kata modattuja kokoonpanoja millään tasolla. Toistaiseksi modaukset on osoitettu toimiviksi vain neliytimisillä Coffee Lake -prosessoreilla ja ASRockin 100- ja 200-sarjojen emolevyillä.

Lähde: Overclock.net, TechPowerUp

Intelin NUC-tietokone Core i7-8809G -prosessorilla ja Radeon RX Vega M GH -näytönohjaimella ensimmäisessä testissä

Korealaisen Playwares-sivuston testiin päässyt NUC-kokoonpano on ensimmäinen inkarnaatio syksyllä yleisöä kohahduttaneesta AMD:n Radeon-grafiikkapiirillä varustetusta Core i7-8809G -prosessorista.

Intel kohahdutti yleisöä viime syksynä kertomalla yhtiön valmistelevan Core-sarjan prosessoria, jossa samaan paketointiin on integroitu AMD:n Radeon-näytönohjain. Tammikuun alkupuolella yhtiö julkaisi luvatut 8. sukupolven Core-prosessorit Radeon RX Vega M -näytönohjaimella.

Korealainen Playwares-sivusto on saanut nyt käsiinsä Intelin Core i7-8809G -prosessorilla varustetun NUC-kokoonpanon. Core i7-8809G on varustettu Intelin neliytimisellä Kaby Lake -prosessorilla ja AMD:n RX Vega M GH -näytönohjaimella, jossa on käytössä 24 Compute Unit -yksikköä eli 1536 stream-prosessoria ja oma neljän gigatavun HBM2-muisti.

Prosessorin peruskellotaajuus on 3,1 ja maksimi Turbo-kellotaajuus 4,2 GHz, kun RX Vega on asetettu toimimaan vakiona 1063 MHz:n perus- ja 1190 MHz:n Boost-kellotaajuudella. HBM2-muistien kellotaajuus on 800 MHz. Playwares ajoi testinsä sekä vakiokellotaajuuksilla että prosessori ylikellotettuna 4,3 GHz:iin, RX Vega 1300 MHz:iin ja HBM2-muisti 950 MHz:iin.

Intelin ja AMD:n yhteistyö näkyy heti myös ohjelmistopuolella, sillä tietokoneen mukana tulee tuttu Radeon Software -paketti, mutta tällä kertaa Intel-brändättynä. Mukana ovat kaikki tutut ominaisuudet mukaan lukien Radeon WattMan -ylikellotussovellus.

Playwaresin testeissä prosessori nettosi esimerkiksi Cinebench R15 -testissä yhden ytimen testissä 180 ja kaikkia ytimiä rasittavassa testissä 866 pistettä. Ylikellotettuna pisteet nousivat 184 ja 887 pisteeseen, mikä viittaa prosessorin toimineen vakiona ainakin lähellä Turbo-kellotaajuuttaan. Myös PCMark 8 -testissä ero jäi ylikellotettuna pieneksi, mutta esimerkiksi Aida64:n CPU Queen -testissä ylikellotettu prosessori nettosi liki 10 % paremman tuloksen vakiokelloihin nähden ja CPU PhotoWorxx -testissä peräti 28,5 % paremman tuloksen.

Suurinta mielenkiintoa Core i7-8809G:ssä herättää kuitenkin sen RX Vega M -näytönohjaimen suorituskyky. Futuremarkin 3DMark Fire Strikessä NUC-kokoonpano nettosi vakiokellotaajuuksilla 10147 pistettä, Fire Strike Extremessä 4433 pistettä ja Fire Strike Ultrassa 2265 pistettä. 3DMark Time Spyssä kokoonpano sai vakioasetuksilla 2902 ja Extreme-asetuksilla 1261 pistettä. Ylikellotettuna tulokset paranivat reilut 10 %, mikä päti myös muihin synteettisiin testeihin. Verrokin vuoksi Fire Strike -tulos osuu Radeon RX 470- ja RX 570 -näytönohjainten välimaastoon, mutta Fire Strike Ultrassa tulos tippuu Radeon R9 380X:n tasolle ja Time Spyssä tulos on suurin piirtein samaa tasoa Radeon R9 380:n kanssa. Aika näyttää, onko erikoisesti heittelevät tulokset kiinni muistikaistasta, ajureista vai jostain muusta.

Rise of the Tomb Raider -pelissä Core i7-8809G RX Vegoineen tarjosi 1080p-resoluutiolla DirectX 12 -rajapinnalla Ultra-asetuksin Geothermal Valley -testissä 45,36 ja sisäänrakennetussa testissä 52,59 FPS:n keskimääräisen ruudunpävitysnopeuden. Ylikellotettuna ruudunpäivitysnopeus nousi 50,5 ja 59,11 FPS:ään. Overwatchissa 1080p-resoluutiolla Epic-asetuksin minimi-FPS oli 54 ja keskimääräinen FPS 65,15, kun ylikellotettuna tulokset nousivat 64 ja 81,41 FPS:ään. Suositussa PUGB:ssa 1080p-resoluutiolla ja tarkemmin määrittelemättömillä asetuksilla minimi-FPS oli 54 ja keskimääräinen FPS 65,15. Ylikellotettuna tulokset nousivat 61 ja 69,53 FPS:ään.

Koko NUC-kokoonpano kulutti Metro 2033 Redux -pelissä 1080p-resoluutiolla vakiokellotaajuuksilla keskimäärin 140,23 ja maksimissaan 155,3 wattia. Ylikellotettuna kulutukset nousivat 157,42 ja 186 wattiin. Prosessorin lämpötila nousi vakiona maksimissaan 88 asteeseen ja ylikellotettuna 94 asteeseen, kun RX Vega M:n lämpötila oli vakiokellotaajuuksilla maksimissaan 53 ja ylikellotettuna 57 astetta.

Sivusto testasi tässä läpi käytyjen tulosten lisäksi ison joukon muitakin pelejä ja sovelluksia, joiden tulokset voi tarkastaa suoraan Playwaresin artikkelista.

Lähde: Playwares

Uusi artikkeli: Kokeiltua: Acer Predator Cestus 500 -pelihiiri & Galea 500 -headset

io-techin kokeiltavaksi saapui Acerin uudet Predator-tuoteperheen pelihiiri ja headset.

Uuden Twitch-pelistreamuskonseptin ohessa testaamme io-techissä käytännössä pelaamiseen liittyviä tarvikkeita ja varusteita. Ensimmäisenä kokeilussa oli Acerin viime syksynä IFA-messuilla julkaisemat pelihiiri ja headset.

Langallinen Cestus 500 -pelihiiri on hyvin kulmikkaasti muotoiltu ja ladattu lähes täyteen nappeja, joita voi yhdessä RGB-valaistuksen kanssa konfiguroida ohjelmallisesti. Galea 500 -headset on isokokoinen ja tarjoaa hyvän äänenlaadun, mutta päässä hieman hutera ja varustettu melko lyhyellä kiinteällä USB-johdolla.

Kuvien ja kokemuksien ohesta löytyy myös Twitch-videokokoelma, joissa pelihiiri ja headset ovat käytössä.

Lue artikkeli: Kokeiltua: Acer Predator Cestus 500 -pelihiiri & Galea 500 -headset

Fractal Designiltä micro-ATX-kokoinen Meshify C Mini -kotelo

Meshify C Mini tarjoaa hyvää jäähdytystehoa entistä pienemmässä kokoluokassa.

Fractal Design on julkaissut Meshify C -kotelostaan uuden micro-ATX-kokoisen Mini-version. Ensimmäinen saataville tuleva malliversio on Dark TG, eli tummalla lasikyljellä varustettu vaihtoehto. Kuten suurikokoisemassa sisarmallissa, myös Meshify C Minin rakenteessa on keskitytty erityisesti hyvään ilmavirtaukseen verkkorakenteisen etupaneelin ja avoimien sisätilojen myötä.

Kotelo tarjoaa paikat kahdelle 3,5 tuuman ja kolmelle 2,5 tuuman levylle sekä jopa 315 mm pitkille lisäkorteille. Jäähdytyksestä vastaa kaksi esiasennettua 120 mm Dynamic X2 GP-12-tuuletinta ja tarvittaessa sekä etuosaan että kattoon voi asentaa kahden tuulettimen jäähdyttimet. Etuosan, pohjan ja katon ilmanottoaukoissa on irrotettavat pölysuodattimet.

Meshify C Minin tekniset tiedot:

  • Ulkomitat: 409 x 217 x 412 mm (S x L x K)
  • Paino: 6,28 kg
  • Materiaali: Teräs, muovi, karkaistu lasi
  • Yhteensopivat emolevyt: ATX, micro-ATX, mini-ITX
  • 3,5 tuuman levypaikat: 2 kpl
  • 2,5 tuuman levypaikat 3 kpl
  • Laajennuskorttipaikat: 5 kpl
  • Lisäkorttien maksimipituus: 315 mm
  • ATX-virtalähteen maksimipituus: 175 mm
  • Prosessoricoolerin maksimikorkeus: 172 mm
  • Tuuletinpaikat:  2 x 120 tai 140 mm edessä, 1 x 120 mm takana ja pohjassa, 2 x 120/140 mm katossa
  • Tuulettimet: 2 x 120 mm Dynamic X2 GP12
  • Jäähdytinyhteensopivuus: 120 mm takana; 240 tai 280  mm edessä, 240 mm katossa

Meshify C Mini tulee saataville välittömästi ja sen suositushinnaksi ilmoitetaan 89,99 euroa.

Lähde: Fractal Design

Intel sai valmiiksi Spectre- ja Meltdown -mikrokoodipäivityksen Haswell- ja Broadwell-prosessoreille

Haswell- ja Broadwell-arkkitehtuureita aiemmin omat mikrokoodipäivityksensä ovat saaneet jo Skylake-, Kaby Lake- ja Coffee Lake -arkkitehtuurit.

Kuumina puheenaiheina alkuvuoden viettäneet Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuudet ovat edelleen kaksi kuukautta myöhemmin ajankohtainen aihe. Rajuiten yleisön hampaisiin haavoittuvuuksista on joutunut Intel.

Intel julkaisi ensimmäiset haavoittuvuuksiin pureutuvat mikrokoodipäivitykset prosessoreilleen verrattain nopeasti Spectren ja Meltdownin tultua julki heti vuodenvaihteen jälkeen. Mikrokoodipäivitykset osoittautuivat kuitenkin ongelmallisiksi, sillä ne aiheuttivat kokoonpanojen odottamattomia uudelleenkäynnistymisiä.

Reilu viikko sitten Intel sai lopulta julkaistua uudet versiot mikrokoodipäivityksistä Skylake(-X)-, Kaby Lake(-X)- ja Coffee Lake -prosessoreille. Ainakin tämän hetkisten tietojen mukaan uudet mikrokoodit ovat myös vapaat ensimmäisten versioiden ongelmista eikä niiden kanssa ole ilmaantunut uusiakaan ongelmia.

Päivittyneestä Microcode Revision Guidance -dokumentista käy ilmi, että Intel on nyt saanut valmiiksi seuraavan erän mikrokoodipäivityksiä. Tällä kertaa omat mikrokoodipäivityksensä saavat Haswell- ja Broadwell-arkkitehtuureihin perustuvat prosessorit. Vanhempien arkkitehtuureiden mikrokoodipäivitykset ovat vielä beetavaiheessa Sandy Bridgeen asti ja sitä vanhempien kohdalla puhutaan joko alfaversioista tai vasta suunnitteluvaiheesta. Myös päivityksen jo saaneiden arkkitehtuureiden kohdalta löytyy yksittäisiä Xeon-prosessorisarjoja, joissa valmista mikrokoodiversiota ei ole saatu vielä tuotantovaiheeseen.

Kuluttajille mikrokoodipäivitykset tuodaan OEM-valmistajien toimesta tyypillisesti BIOS-päivityksinä.

Lähde: Intel (PDF)

Huawei tuo edullisen P Smart -älypuhelimensa Suomen markkinoille

Huawein uutuus on hinnoiteltu 249 euroon.

Huawei on lanseerannut P Smart -älypuhelimen Suomen markkinoille 250 euron hintaluokkaan. Kyseessä on teknisesti hyvin samankaltainen malli, kuin kuun alussa julkaistu Honor 9 Lite, joka ei tällä tietoa ole saapumassa Suomen markkinoille. P Smart tunnetaan Aasian markkinoilla Enjoy 7S -nimellä.

Metallikuorinen P Smart on Huawein ensimmäinen 18:9-kuvasuhteen näytöllä varustettu edullisen hintaluokan puhelin Suomen markkinoilla. Laitteen takapuolelta löytyy PDAF-tarkennusta käyttävä 13 megapikselin pääkamera sekä syvyystietoja 16 eri tasolta tallentava kahden megapikselin apukamera. Erikoisempiin ominaisuuksiin lukeutuu kahteen laitteeseen samanaikaisesti muodostettavissa oleva Bluetooth-yhteys. Posiitivisena seikkana P Smart käyttää Android Oreo -käyttöjärjestelmää, joka ei ole vielä erityisen yleinen tämän hintaluokan puhelimissa.

Huawei P Smart tekniset tiedot:

  • Ulkomitat: 150,1 x 72,05 x 7,45 mm
  • Paino: 143 grammaa
  • 2.5D lasinen etukuori, alumiininen takakuori, muoviset päädyt
  • 5,65″ LCD-näyttö, 18:9-kuvasuhde, 1080 x 2160 pikseliä, 428 PPI
  • Kirin 659 -järjestelmäpiiri (4 x 2,36 GHz Cortex-A53, 4 x 1,7 GHz Cortex-A53, Mali-T830 MP2)
  • 3 Gt RAM-muistia
  • 32 Gt tallennustilaa, muistikorttipaikka (max. 256 Gt)
  • Cat.6 LTE-yhteydet (300/150 Mbit/s), Wi-Fi 802.11 b/g/n 2,4 GHz, Bluetooth 4.2, GPS, NFC
  • Kaksoistakakamera, 13 + 2 megapikseliä, PDAF, syvyysterävyysefekti
  • 8 megapikselin etukamera
  • 3000 mAh akku, Micro-USB 2.0
  • Android 8.0 Oreo & EMUI 8.0

Huawei P Smart on satavilla jälleenmyyjiltä välittömästi 249 euron suositushintaan. Värivaihtoehtoja ovat musta, sininen ja kullanvärinen.