Video: Kokeilussa Huawei FreeBuds 3 -kuulokkeet

Videolla esittelyssä Huawein langattomat vastamelukuulokkeet, jotka saatavilla valkoisena ja mustana 179 euron hintaan.

Kaupallinen yhteistyö Huawein kanssa

Tutustumme videolla Huawein 179 euron hintaisiin langattomiin FreeBuds 3 -vastamelukuulokkeisiin. Käymme läpi kuulokkeiden ominaisuudet ja puhelimeen asennettavaan Ai Life -hallintasovellukseen.

Langattomat kuulokkeet on varustettu Kirin A1 -piirillä ja molemmat 14 mm:n elementeillä ja bassoputkella varustetut kuulokkeet ovat yhteydessä erikseen Bluetooth 5,1 -yhteydellä. Aktiivista taustamelunvaimennusta on mahdollista säätää puhelimeen asennettavalla sovelluksella. Kuulokkeiden koteloa on mahdollista ladata USB-liitännän lisäksi langattomasti ja täyteen ladatusta kotelosta on mahdollista ladata kuulokkeet neljä kertaa.

Jos pidit videosta, käy tykkäämässä, tilaa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

Katso video Youtubessa

Radeon RX 5600 XT:n suorituskykyisempi BIOS ei ole mukana ensimmäisissä myyntierissä

RX 5600 XT:n BIOS-päivitys nosti sen kilpailemaan RTX 2060:n kanssa tasaväkisesti, mutta kaupasta ostettu kortti saattaa olla varustettu vielä vanhalla BIOS-versiolla ja vaatia käyttäjältä sen päivityksen.

AMD julkaisi Radeon RX 5600 XT -näytönohjaimet CES 2020 -messuilla ja ne saapuivat myyntiin. Vaikka näytönohjain sai testisivustoilla positiivisen vastaanoton, mahtui julkaisuun myös kuluttajiinkin vaikuttavaa draamaa aivan sen loppumetreillä.

AMD kertoi julkaisun yhteydessä Radeon RX 5600 XT:n verottoman suositushinnan olevan 279 dollaria, eli sama kuin NVIDIAn GeForce GTX 1660 Ti -näytönohjaimella. AMD myös vertasi näytönohjaintaan nimenomaan 1660 Ti -malliin suorituskykytesteissään.

NVIDIA ilmoitti viime viikon lopulla laskevansa GeForce RTX 2060:n suositushinnan Yhdysvalloissa 299 dollariin ja Suomessa 329,99 euroon. Hinnanlasku nähtiin reaktiona Radeon RX 5600 XT:n luvattuun suorituskykyyn ja hintaan. AMD päätti reagoida tilanteeseen nopeasti julkaisemalla valmistajille uudet BIOS-versiot, jotka nostaisivat näytönohjaimen kellotaajuuksia merkittävästi. Alkuperäisen referenssi BIOSin Game- ja Boost-kellotaajuudet olivat 1375 ja 1560 MHz ja uuden päivitetyn BIOSin kohdalla ne ovat osittain valmistajasta riippuvaisia, mutta muistien nopeus nousee kaikissa malleissa 14 Gbps:ään, mikäli kortissa on käytetty kyllin nopeita muistipiirejä.

Esimerkiksi io-techin testilaboratoriossa käyneen Sapphire Radeon RX 5600 XT Pulsen Game- ja Boost-kellotaajuudet uudella BIOSilla ovat Performance-tilassa 1615 ja 1750 MHz. Uudet korkeammat kellotaajuudet merkitsivät samalla sitä, että testeissä Radeon RX 5600 XT ei kilpaillut enää GTX 1660 Ti -mallia vastaan, vaan oli tasaväkinen kalliimman RTX 2060:n kanssa. BIOS-päivitys nostaa myös korttien TBP-arvoa (Total Board Power) noin 20 watilla 180 wattiin.

Kuluttajille tästä koituu kuitenkin sen verran päänvaivaa, että osa myyntiin saapuvista korteista on varustettu vielä vanhalla BIOS-versiolla. Valmistajat ovat julkaisseet uudet BIOS-päivitykset verkkosivuillaan, mutta käyttäjän tehtäväksi jää päivittää ne itse näytönohjaimeen, mikäli kaupasta ostettu näytönohjain on kyllin aikaista erää.

ASRock on julkaissut kunkin Radeon RX 5600 XT -mallinsa omalla Support-sivulla kyseiseen malliin kuuluvan päivitetyn BIOS-version. Malleja ovat Challenger D, Phantom Gaming D2 ja Phantom Gaming D3.

Asus ei ole vielä päivittänyt tukisivustojaan, mutta BIOS-päivitys tullaan lataamaan yhtiön tukisivuille lähiaikoina.

Gigabyte on ehtinyt jo julkaista uuden BIOS-päivityksin Gaming OC -mallille, mutta WindForce OC:lle uutta BIOS-versiota ei ole vielä saatavilla.

MSI jakaa omat päivityksensä Dragon Centre -sovelluksen kautta. Yhtiön näytönohjainten käyttäjien tulee siis asentaa Dragon Centre saadakseen ladattua ja päivitettyä näytönohjaimensa BIOSin. MSI on tällä hetkellä ainut valmistaja, jonka tiedetään käyttäneen 12 Gbps:n muisteja. Sen Gaming X -malleissa nousevat siis vain grafiikkapiirin kellotaajuudet. Yhtiö tuo Guru3D:n mukaan kuitenkin markkinoille uuden Gaming Z -mallin, jossa on käytössä nopeammat 14 Gbps:n muistit.

PowerColor on ehtinyt julkaista tähän mennessä päivitetyt BIOS-versiot RedDragon- ja RedDevil-malleille. BIOS-päivitys tapahtuu boottaavalta USB-tikulta ja latauksen mukana toimitetaan ohjeet sellaisen luomiseksi ilmaisen Rufus-ohjelman avulla.

Sapphire tarjoaa erilliset BIOS-päivitykset Pulse-mallin Performance- ja Silent-tiloille. Yhtiö on julkaissut uutisessa upotettuna olevan video-oppaan BIOS-päivitykseen ja itse päivitykset ovat ladattavissa näytönohjaimen tuotesivuilta.

XFX on julkaissut niin ikään erilliset päivitykset THICC II Pro 2- ja THICC III Pro -malliensa Performance- ja Quiet-tiloille. BIOS-päivitykset ovat ladattavissa näytönohjainten tuotesivuilta, josta löytyy lisäksi päivitysohjeet.

Mikäli näytönohjaimessasi on kaksi erillistä BIOS-tilaa, on suositeltavaa päivittää ensin vain toinen ja tarkistaa sen toimivuus, ennen kuin päivittää myös toisen tilan. Muista myös tarkistaa ennen päivittämistä, että näytönohjaimesi ei ole jo valmiiksi varustettu tuoreimmalla BIOS-versiolla.

NVIDIA valmistelee kannettaviin GeForce 20 Super -päivityksiä ja Pascal-arkkitehtuurin MX300-sarjaa

RTX 2080 Super Max-Q:ssa tulee olemaan Geekbench-tietojen perusteella edeltäjäänsä enemmän CUDA-ytimiä ja korkeammat kellotaajuudet.

NVIDIAn huhutaan valmistelevan Ampere-koodinimellisiä näytönohjaimia julkaistavaksi mahdollisesti vuoden toisen neljänneksen aikana. Sitä odotellessa yhtiö on kuitenkin turvautumassa vielä vanhempiin arkkitehtuureihinsa ainakin uusien mobiilijulkaisujen osalta.

Tuttu Twitter-vuotaja Tum Apisak on löytänyt Geekbenchin tulostietokannasta ensimmäisen tuloksen, joka on ajettu GeForce RTX 2080 Super Max-Q -näytönohjaimella. NVIDIA ei ole julkaissut vielä Super-päivityksiä mobiilipuolelle, mutta niistä oli huhuja jo viime vuoden puolella. Geekbench-tietojen mukaan RTX 2080 Super Max-Q:ssa tulee olemaan käytössä 48 SM-yksikköä eli 3072 CUDA-ydintä ja sen maksimikellotaajuudeksi raportoidaan 1,23 GHz.

Siinä missä RTX 2080 Super Max-Q tulee olemaan NVIDIAn mobiilivalikoiman kärkipäästä, ovat tulevat GeForce MX330 ja MX350 pahnan pohjimmaisia. Aiempien MX-mallien tapaan MX330- ja MX350 tulevat perustumaan vanhemman polven arkkitehtuureihin ja tällä kertaa käytössä on Pascal-arkkitehtuuri. Ajureihin lisättyjen laitetunnusten perusteella tiedetään, että MX330 tulee perustumaan GP108- ja MX350 todennäköisimmin GP107-grafiikkapiiriin, mikä on selvä parannus viime sukupolveen nähden, jossa sekä MX230 että MX250 perustuivat GP108:iin eli NVIDIAn pienimpään Pascal-grafiikkapiiriin. Notebookcheckin tietojen mukaan uudet MX-mallit julkaistaisiin 20. helmikuuta.

Lähteet: Tum Apisak @ Twitter, Notebookcheck

Raportti: Intel aikoi tukea PCI Express 4.0 -standardia Comet Lake -prosessoreilla

Tom’s Hardware -sivuston useista eri lähteistä CES 2020 -messuilla varmistamien tietojen mukaan Intel on joutunut perumaan PCIe 4.0 -tuen sen kohtaamien signalointiongelmien vuoksi.

PCI Express 4.0 -standardi saapui kuluttajamarkkinoille viime kesänä AMD:n Ryzen 3000 -sarjan prosessoreiden ja X570-piirisarjan mukana. Intelin suunnitelmat PCI Express 4.0:n suhteen ovat olleet tähän asti yhden roadmapin varassa, mutta Tom’s Hardware sai CES-messuilla selvitettyä yhtiön tämän hetken mutkikkaan tilanteen uuden väylästandardin parissa.

Intel esitteli CES 2020 -messujen yhteydessä Alder Stream -koodinimellisiä Optane SSD -asemia PCI Express 4.0 -tuella. Tilannetta voidaan pitää mielenkiintoisena, ottaen huomioon, ettei Intel ole esitellyt vielä ainuttakaan alustaa omille tuotteilleen PCIe 4.0 -tuen kera. Yhtiön tuoreimmissa Stratix-FPGA-piireissä tuki tosin on jo, mutta Optane-asemien suurimmalle markkina-alueelle eli palvelimiin tukea odotetaan vasta myöhemmin tänä vuonna julkaistavien Ice Lake-SP -prosessoreiden myötä.

Tom’s Hardwaren lähteiden mukaan vaikka Comet Lake -prosessorit ovat edelleen Skylake-johdannaisia, olisi Intel päättänyt lisätä niihin PCI Express 4.0 -tuen, minkä myötä tämän hetkiset LGA 1200 -kantaiset emolevyt olisi suunniteltu standardin vaatimusten mukaisiksi ja varustettu esimerkiksi ulkoisilla kellogeneraattoreilla ja signaalinvahvistimilla. Sivusto kertoo varmistaneensa tiedon useilta eri valmistajilta, jotka haluavat pysyä anonyymeinä.

Kaikki ei kuitenkaan mennyt Intelin suunnitelmien mukaan, sillä Comet Laken pariksi suunnitellun piirisarjan PCI Express 4.0 -signalointeja ei saatu kyllin vakaiksi. Vaikka itse prosessorin PCIe 4.0 -tuen kerrotaan olevan täysin toimintakykyinen, kertoivat useat eri lähteet Tom’s Hardwarelle Intelin peruuttaneen piirisarjan ongelmien vuoksi koko PCIe 4.0 -tuen Comet Lake -alustoilta. Ongelmien vuoksi yhtiö joutui myös lykkäämään CES 2020 -messuille aiottua julkistusta, mikäli sivuston tiedot pitävät paikkaansa.

Sivuston mukaan osa valmistajista aikoo ilmeisesti tästä riippumatta tuoda emolevyt PCIe 4.0 -yhteensopivina markkinoille sillä ajatuksella, että Intel ottaisi tuen käyttöön tulevissa Rocket Lake -prosessoreissa, olettaen tietenkin niiden ylipäätään sopivan samoihin emolevyihin. Monien kuitenkin odotetaan riisuvan emolevyt PCIe 3.0 -standardin kanssa turhista elementeistä laskeakseen niiden hintoja.

Lähde: Tom’s Hardware

AMD julkaisi uudet Radeon Software 20.1.3 -ajurit näytönohjaimilleen ja APU-piireilleen

Uusien ajureiden ainut uudistus bugikorjausten ohella on tuki Radeon RX 5600 XT -näytönohjaimille.

AMD on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen ja APU-piireilleen. Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.1.3 -ajurit ovat saatavilla Windows 7- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat yhtiön GCN- ja RDNA-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia.

Radeon Software 20.1.3 -ajureiden ainut merkittävä uudistus on tuki tänään julkaistulle Radeon RX 5600 XT -näytönohjaimelle. Muilta osin ajurit keskittyvät vain aiempien ajureiden ongelmien ratkontaan.

Tällä kertaa AMD:n ajureiden korjattujen bugien listalle ovat päässeet esimerkiksi musta ruutu tai koko näyttösignaalin katoamien, kun käynnissä on useampia samanaikaisia tehtäviä, Nioh-, Dragon Quest Builders 2-, WWE 2K20-, Dead or Alive 6- ja Atelier Ryza -pelien käynnistysongelmat sekä Wolfenstein 2: The New Colossus pelin tunnistusongelmat Radeon Softwaressa. Tiedossa olevia ongelmia ovat puolestaan esimerkiksi pelien mahdollinen liika kirkkaus tai tummuus, kun HDR on käytössä Windowsissa, GTA V:n kaatuilu, käynnistyksessä, Radeon Overlayn aukaisun tai tehtävänvaihdon (Alt+Tab) yhteydessä sekä RX 5700 -sarjaa vaivaavat satunnaiset mustat ruudut, joihin väliaikaiseksi ratkaisuksi suositellaan taustaohjelmien laitteistokiihdytyksen poistoa. Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin niiden julkaisutiedotteessa.

Lataa AMD:n ajurit täältä

Uusi artikkeli: Testissä AMD Radeon RX 5600 XT

Testissä karsitulla Navi 10 -grafiikkapiirillä ja 6 gigatavun näyttömuistilla varustettu Sapphiren Radeon RX 5600 XT Pulse OC.

AMD esitteli tammikuun alussa uuden Full HD -pelaamiseen suunnatun Radeon RX 5600 XT -näytönohjaimen kilpailemaan noin 300 euron hintaluokassa NVIDIAn GeForce GTX 1660 Ti:n kanssa.

Parin kuluneen viikon aikana NVIDIA on reagoinut julkaisuun laskemalla GeForce RTX 2060:n hintaa parilla kymmenellä eurolla, johon AMD puolestaan vastasi julkaisemalla kiireellä näytönohjainvalmistajien kanssa vBIOS-päivityksiä, jotka nostavat grafiikkapiirin ja GDDR6-muistien kellotaajuuksia 5600 XT -malleissa. Päivityksen jälkeen 5600 XT kilpailee edullisemmalla hinnalla ja suurimmassa osassa testejä paremmalla suorituskyvyllä 1660 Ti:n sijaan GeForce RTX 2060:n kanssa.

Huom! Viime hetken muutoksista johtuen ensimmäisissä kaupasta ostettavissa Radeon RX 5600 XT -näytönohjaimissa saattaa olla käytössä vanha vBIOS, joka tarkoittaa alhaisempia kellotaajuuksia ja suorituskykyä. AMD:n mukaan näytönohjainvalmistajat koordinoivat kuluttajien suuntaan tuen ja ohjeistuksen, miten näytönohjain saadaan päivitettyä uudella biosilla. Käytännössä tämä tarkoittaa valmistajan kotisivuilta ladattavaa ja ajettavaa tiedostoa.

Tutustumme tässä artikkelissa Sapphiren Radeon RX 5600 XT Pulse OC -näytönohjaimeen ja ajoimme suorituskykytestit 1920×1080- ja 2560×1440-resoluutioilla. Mukana on myös tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset sekä ylikellotustestit.

Lue artikkeli: Testissä AMD Radeon RX 5600 XT

Qualcommilta uusia järjestelmäpiirejä edullisempien hintaluokkien 4G-puhelimiin

21.1.2020 - 13:55 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (0)

Yritys julkisti New Delhissä uudet Snapdragon 720G-, 662- ja 460-järjestelmäpiirit.

Qualcomm on julkistanut eilen Intiassa kolme uutta järjestelmäpiiriä, jotka ovat suunnattu edullisempien hintaluokkien 4G-puhelimiin. Uutuuksista suorituskykyisin Snapdragon 720G sisältää pelioptimointeja, Snapdragon 662 tarjoaa tuen kolmoiskameralle ja Snapdragon 460 tarjoaa suorituskykyparannuksia sarjan aiempiin piireihin nähden. Kaikki kolme piiriä tarjoavat WiFi 6- ja Bluetooth 5.1 -tuen.

Uutuuskolmikon suorituskykyisin malli on kahdeksan nanometrin prosessilla valmistettava Snapdragon 720G (SM7125), joka on suunnattu erityisesti peli- ja viihdekäyttöön. Piiri tukee mm. 10-bittistä HDR-pelaamista sekä Qualcomm aptX Adaptive -ääniä. Prosessoripuolella tarjolla on kaksi Cortex-A76-pohjaista suorituskykyistä ydintä 2,3 GHz:n maksimikellotaajuudella sekä kuusi Cortex-A55-pohjaista virtapihiä ydintä. Grafiikkasuorittimena toimii Adreno 618. Piiristä löytyy myös 192 megapikselin kuvia ja 4K-videotallennusta tukeva Qualcomm Spectra 350L -kuvasignaaliprosessori, Qualcommin viidennen sukupolven tekoälymoottoria hyödyntävä Hexagon 692 DSP-suoritin sekä X15 LTE-modeemi, joka tukee kolminkertaista carrier aggregationia sekä jopa 800 Mbit/s latausnopeutta.

11 nanometrin prosessilla valmistettava Snapdragon 662 (SM6115) keskittyy erityisesti kamera- ja tekoälyominaisuuksiin. Piirin uusi Spectra 340T -kuvasignaaliprosessori tukee jopa kolmen kameran järjestelmiä ja nopeaa vaihtamista niiden välillä sekä HEIF-kuvaformaattia. Kahdeksasta Kryo 260 -prosessoriytimestä neljä perustuu Cortex-A73-malliin ja neljä Cortex-A53-malliin. Grafiikkapuolesta vastaa Adreno 610 GPU. Piirin sisäinen X11 LTE-modeemi tukee 390 Mbit/s maksimilatausnopeutta, kaksinkertaista carrier aggregationia sekä 2×2 MIMO:a. Varustukseen kuuluu myös yrityksen kolmannen sukupolven tekoälymoottoria hyödyntävä Hexagon 683 DSP.

Myöskin 11 nanometrin linjastolta valmistuva Snapdragon 460 (SM4250) keskittyy puolestaan edullisiin puhelimiin suunnatun 4-sarjan suorituskyvyn parantamiseen. Ensimmäistä kertaa 4-sarjassa Snapdragon 460 käyttää erillisiä suorituskyky- ja virransäästöprosessoriytimiä (Kryo 240). Prosessorisuorituskyvyn kehutaankin parantuneen 70 % aiempiin 4-sarjan piireihin nähden. Adreno 610 -grafiikkasuoritin on lainattu 6-sarjasta ja se tarjoaakin 60 % suorituskykyparannuksen Snapdragon 450 -piiriin nähden. Snapdragon 460 sisältää myös Spectra 340 -kuvasignaaliprosessorin, Hexagon 683 DSP:n sekä X11 modeemin 662-mallin tapaan.

Xiaomi ja Realme ovat jo ilmoittaneet työstävänsä parhaillaan uusiin piireihin perustuvia puhelinmalleja. Ensimmäiset Snapdragon 720G -laitteet saapuvat ensimmäisellä vuosineljänneksellä, Snapdragon 662- ja 460-laitteet vuoden loppuun mennessä.

Lähde: Qualcomm

HPE: Intelin prosessoreiden toimitusvaikeuksien uskotaan jatkuvan läpi vuoden 2020

Pula 14 nanometrin prosessilla valmistettavista palvelinprosessoreista ei lupaa hyvää työpöytäprosessoreiden puolellekaan.

DigiTimes uutisoi omiin lähteisiinsä perustuen viime viikolla, että Intelin prosessoreiden toimitusvaikeudet tulisivat jatkumaan läpi tämänkin vuoden. Nyt huhuille on saatu tukea virallisemmalta taholta.

The Register on saanut HPE:ltä yksinoikeudella lausunnon koskien Intelin prosessoreiden heikkoa saatavuutta. HPE:n mukaan koko ala kärsii Cascade Lake -arkkitehtuuriin perustuvien Xeon Scalable -prosessoreiden heikosta saatavuudesta, minkä uskotaan jatkuvan läpi vuoden 2020.

HPE kertookin toivovansa asiakkaiden tutustuvan vaihtoehtoisiin prosessoreihin, nyt kun niitä on vielä hyvin saatavilla. Registerin mukaan suurin pula on tällä hetkellä Xeon Silver 4200 -sarjan prosessoreista ja se on saanut varmistettua alan lähteiltään myös esimerkiksi Dellin ja Lenovon kärsivän samasta ongelmasta.

HPE:n lausuntoa voidaan pitää huolestuttavana myös kuluttajapuolen kannalta. Intel on aiemmin varmistanut panostavansa rajallisesta kapasiteetistaan eniten suurten katteiden tuotteiden, kuten Xeon Scalable -palvelinprosessoreiden, tuotantoon. Cascade Lake -prosessorit valmistetaan Intelin työpöytäprosessoreiden tapaan 14 nanometrin prosessilla ja mikäli niistä on markkinoilla pulaa, ei voida olettaa työpöytäprosessoreiden tilanteen olevan sen ruusuisempi.

Lähde: The Register

Uusi artikkeli: Testissä Nubia Red Magic 3S -pelipuhelin

20.1.2020 - 16:46 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (6)

io-tech testasi pelikäyttöön suunnatun aktiivijäähdytetyn Red Magic 3S -pelipuhelimen.

Kun älypuhelinmarkkinoilla on vallinnut hetken hieman seesteisempi vaihe, on io-techin toimituksessa ehditty tutustumaan myös hieman erikoisempiin ja harvinaisempiin puhelimiin. Viime viikolla julkaisimme testin iskunkestävästä Ulefone Armor 7:stä ja nyt vuorossa on pelaamiseen suunnattu Nubia Red Magic 3S.

Valmistajan omasta verkkokaupasta 479 euron lähtöhintaan tilattavissa olevan Red Magic 3S:n suurimpia erikoisuuksia ovat 90 Hz:n 6,65-tuumainen AMOLED-näyttö, Snapdragon 855+ -järjestelmäpiirin tuulettimella toteutettu aktiivijäähdytys, kaksi kapasitiivista kosketuspainiketta puhelimen kyljessä sekä puhelimen takakuoresta löytyvä RGB-valo.

Tutustumme artikkelissa puhelimeen noin viikon käyttökokemuksien pohjalta ja keskitymme erityisesti sen erikoisominaisuuksiin.

Lue artikkeli: Testissä Nubia Red Magic 3S

Video: Asuksen ROG Strix GeForce RTX 20 -näytönohjaimet ja COD: MW säteenseurannalla

Videolla esittelyssä Asuksen ROG Strix -malliset GeForce RTX 20 Super -sarjan näytönohjaimet ja Call of Duty: Modern Warfare -pelin säteenseurannalla toteutetut varjot.

Kaupallinen yhteistyö Asuksen kanssa

Tutustumme videolla Asuksen ROG Strix -mallisiin GeForce RTX 20 -sarjan Super-näytönohjaimiin ja mukana ovat OC-versiot 2080 Super-, 2070 Super- ja 2060 Super-malleista. Lisäksi kokeiltavana on uusi Call of Duty: Modern Warfare -peli, jonka varjot on toteutettu DirectX Raytracing- eli säteenseurantaominaisuudella.

Asuksen ROG Strix -mallisissa näytönohjaimissa on käytössä yhtiön omaan suunnitteluun pohjautuvat piirilevy ja jäähdytysratkaisu. NVIDIAn omiin referenssinäytönohjaimiin verrattuna näytönohjainvalmistajien omiin suunnitelmiin perustuvat näytönohjaimet tarjoavat yleensä alhaisemmat lämpötilat grafiikkapiirille, muisteille ja virransyötölle, hiljaisemman melutason ja korkeampien kellotaajuuksien myötä paremman suorituskyvyn.

Asuksen ROG Strix -näytönohjaimissa on lisäominaisuuksina muun muassa Aura Sync -liitin RGB-valaistuksen säätämiseen ja synkronoimiseen, 2 kpl Fan Connect -tuuletinliittimiä, joilla kotelotuulettimien kierrosnopeutta saadaan ohjattua grafiikkapiirin lämpötilan mukaan sekä 2 kpl HDMI-näyttöliitäntöjä.

Asuksen GeForce RTX 20 Super sarjan näytönohjaimien ROG Strix -mallit löytyvät muun muassa Jimm’sin valikoimista.

Call of Duty: Modern Warfare -pelissä DirectX Raytracing- eli säteenseuranta on käytössä varjoissa ja ominaisuuden käyttäminen vaikutti 1080p- ja 1440p-resoluutioilla keskimääräiseen ruudunpäivitynopeuteen noin 20-30 %. DirectX Raytracing -ominaisuus käytössä suorituskyky pysyi kaikilla näytönohjaimilla yli 60 FPS:ssä.

Jos pidit videosta, käy tykkäämässä, tilaa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

Katso video Youtubessa