Razer julkaisi uudet optisilla kytkimillä varustetut Huntsman V2 -näppäimistöt

Razer on keskittynyt niin täysikokoisena kuin myös tenkelyess-versiona saatavissa olevissa uutuusnäppäimistöissään nopeuden lisäksi myös hiljaisuuteen.

Razer on tänään julkaissut uudet Huntsman V2 -näppäimistöt niin täysikokoisena kuin myös tenkeyless-versiona. Aiemmin tänä vuonna julkaistusta Huntsman V2 Analog -näppäimistöstä poiketen uutuudet eivät tarjoa analogisia kytkimiä, vaikka valmistajan omat optiset kytkimet uutuuksissa käytössä ovatkin.

Razerin Huntsman V2 -näppäimistöt tukevat HyperPolling-teknologiaa, eli 8000 hertsin polling ratea. Nopean virkistystaajuuden lisäksi näppäimistöt on varustettu valmistajan uusilla toisen sukupolven optisilla kytkimillä, jotka ovat saatavilla niin klikkaavina violetteina kuin myös lineaarisina punaisina malleina. Kytkimiin on lisätty silikoniset vaimentimet, jotta näppäimistöt pysyisivät hiljaisempina, minkä lisäksi kytkinten ja näppäinten vakainten rasvausta on parannettu sulavamman toiminnan aikaansaamiseksi.

Kytkinten lisäksi näppäimistön hiljaisuuteen on panostettu myös rungossa, johon on Razerin mukaan tehty useita erilaisia vaimennusratkaisuja, kuten esimerkiksi laitettu vaahtomuovipehmuste rungon ja näppäinkytkinten väliin. Näppäinhatut Huntsman V2 -näppäimistöissä ovat kaksoisruiskuvalettua PBT-muovia

Perusominaisuuksiltaan täysikokoinen ja TKL-lisänimeä kantava tenkeyless-versio Huntsman V2:sta ovat keskenään monin osin identtisiä, mutta pienemmän koon perässä tenkeyless-malli luopuu numpad-numeronäppäimistön lisäksi myös medianäppäimistä ja oikean yläkulman äänenvoimakkuusrullasta. Razerille ominaiseen tapaan molemmat näppäimistöt tarjoavat myös RGB-taustavalaistuksen.

Razer Huntsman V2:n suositushinta klikkaavilla violeteilla kytkimillä on 199,99 euroa ja lineaarisilla punaisilla kytkimillä 209,99 euroa. Razer Huntsman V2 TKL:n suositushinna puolestaan ovat klikkaavilla kytkimillä 159,99 euroa ja lineaarisilla 169,99 euroa. Näppäimistöt ovat saatavilla välittömästi.

Lähde: Razer (1), (2)

Live: io-techin Tekniikkapodcast (37/2021)

io-techin YouTubessa suorana lähetettävässä Tekniikkapodcastissa keskustellaan viikon kiinnostavimmista tietotekniikka- ja mobiilimaailman tapahtumista.

io-techin viikottainen Tekniikkapodcast esitetään tänään perjantaina 17. syyskuuta noin klo 15:00 alkaen suorana live-streamina. Tekniikkapodcast lähetetään suorana YouTubessa. Äänessä ovat tällä viikolla Oskari Manninen ja Juha Kokkonen.

AOC-jalusta
Käymme viikottaisissa livepodcasteissa läpi ajankohtaiset IT-alan uutiset ja uutuustuotteet kuluneen viikon ajalta, kerromme mitä päivityksiä io-techissä on mahdollisesti luvassa lähitulevaisuudessa sekä valotamme artikkelien tekemisen ja io-techin pyörittämiseen liittyviä taustatarinoita. Katsojat voivat osallistua lähetykseen interaktiivisesti YouTuben keskusteluikkunan välityksellä.

io-techin viikon Tekniikkapodcast on jälkikäteen katsottavissa tai kuunneltavissa:

IKEA x ROG -pelikalusteet tulevat myyntiin Suomessa

Asuksen Republic of Gamers -brändin ja Ikean yhdessä suunnittelemat kalusteet ovat aiemmin olleet myynnissä ainakin Kiinassa.

Olemme uutisoineet aiemmin Asuksen Republic of Gamersin ja Ikean aloittaneen yhteistyön ja julkaisseen IKEA x ROG -tuotteita myyntiin Kiinassa. Nyt Ikean ja Asuksen yhteinen pelikalustekirjo tulee saataville myös Suomessa.

Ikean pelaajille suunnatut tuotteet löytyvät UPPSPEL-, LÅNESPELARE-, MATCHSPEL-, GRUPPSPEL-, UTESPELARE- ja HUVUDSPELARE -tuoteperheistä. Valikoimaan kuuluu kaikkea kaapeista pöytiin, striimauskäyttöön sopivasta rengasvalosta niskatyynyihin ja sähköpöytiin.

Pelipöytiä on tulossa saataville UPPSPEL- ja UTESPELARE-tuoteperheisiin. Ensin mainitusta perheestä löytyy 400 euron sähköpöytärunko ja siihen sopivia pöytälevyjä, kun jälkimmäiseen kuuluu mustana ja valkoisena saatavilla oleva teräsjaloin varustettu peruspelipöytä.

Pelituoleja yhtiöltä riittää neljään perheeseen. HUVUDSPELARE on yhtiön edullisin perusmalli, jossa runko on terästä, päällyste polyesteriä ja selkänoja verkkoa. MATCHSPEL tulee saataville mustana ja valkoisena ja sen päällyste on sekoite polyesteriä, polyuretaania ja puuvillaa. Tuolin selkänoja ja erillinen päätuki on verkkokangasta ja runko terästä.

UTESPELARE käyttää samaa sekoitetta päällysteissään, mutta tulee saataville mustana ja valkoharmaana. Tuolin selkänoja on kiinteä ja muotoiltu hieman rallihenkisesti. Vasta tammikuussa saataville tulevat GRUPPSPEL-pelituolit on varustettu kiinteällä selkänojalla sekä erillisellä päätuella ja päällystetty lehmännahalla mustana tai polyesterillä mustana punaisella raidalla tai vaalean harmaana ruskein yksityiskohdin. Tuolin runko on jauhemaalattua alumiinia.

Ensimmäiset tuotteista saapuvat myyntiin lokakuussa, mutta joitain tuotteita joudutaan odottamaan vähintään ensi vuoden tammikuuhun asti. Voit tutustua koko tarjontaan ja tuotteiden hintoihin ennakkoon lehdistötiedotteen mukana olevan PR-paketin kautta.

Lähde: Lehdistötiedote

Corsair astuu keveiden langattomien hiirten areenalle Sabre RGB Pro Wireless -pelihiirellä

Corsairin Sabre RGB Pro tuo pöytään lippulaivatason ominaisuudet ollen samalla yli viidenneksen kevyempi kuin yhtiön tähän mennessä kevein langaton pelihiiri.

Corsair ei ole ehtinyt vielä mukaan langattomien ultrakeveiden maailmaan. Ennen tänään julkaistua Sabre RGB Pro Wireless -hiirtä voitiin sanoa, ettei yhtiöllä ollut oikeastaan edes keveitä langattomia hiiriä.

Corsair Sabre RGB Pro Wireless kuuluu yhtiön Champion-tuoteperheeseen ja se jakaa ulkomuotonsa saman perheen Sabre Pro- ja Sabre RGB Pro-hiirten kanssa. Hiiren langaton yhteys perustuu yhtiön omaan Slipstream Wireless -teknologiaan. Yhteyden virkistystaajuuden voi valita 125 ja 2000 hertsin välillä.

Sabre RGB Pro Wireless käyttää Marksman 26K -sensoria, jonka tarkkuudeksi luvataan peräti 26 000 DPI. Optinen sensori pysyy kyydissä maksimissaan 50 G:n kiihdytyksissä ja 650 IPS:n liikkeessä. Hiiren pääpainikkeissa hyödynnetään Corsairin Quickstrike-teknologiaa, eli esijännitettyä jousta hyödyntäviä painikkeita, jotka ovat jatkuvassa kontaktissa Omronin kytkinten kanssa. Kytkimille luvataan varsin perinteinen 50 miljoonan klikkauksen elinikä. Yhteensä hiiressä on seitsemän iCue-ohjelmiston kautta ohjelmoitavaa painiketta.

Corsairin uutuushiiren strategiset mitat ovat 43 x 129 x 70 mm (K x P x L) ja jo alussa pedattu paino on 79 grammaa. Hiiren pohjasta löytyy paikka sen lähettimelle, mutta Slipstream Wireless -tilan lisäksi käytettävissä on myös Bluetooth-yhteys ja langallinen toimintatila USB-C-kaapelin päässä. Akun luvataan langattomassa toimintatilassa parhaimmillaan 90 tuntia yhdellä latauksella, mutta kahteen alueeseen jaettu RGB-valaistus syönee jonkin verran pelitunteja, jos se pidetään päällä. Hiiren sisäänrakennettuun muistiin voi tallentaa kolme profiilia, jotka sisältävät valaistusprofiilit, makrot ja DPI-asetukset.

Corsair Sabre RGB Pro Wireless saapuu myyntiin välittömästi ja se on hinnoiteltu yhtiön omassa verkkokaupassa 99,99 euroon.

Lähde: Corsair

AGON by AOC julkaisi kaksi uutta Agon Pro -pelinäyttöä

Uusi Agon Pro AG324UX tarjoaa 4K-resoluution 144 hertsin virkistystaajuudella ja AG274FZ 1080p-resoluution maksimissaan 260 hertsin virkistystaajuudella.

Kesällä tutuksi tullut brändäyshirviöksikin joidenkin mieltämä AOC:n AGON by AOC on julkaissut uusia Agon Pro -näyttöjä. Pro-sarja kasvoi kerralla kahdella uudella mallilla, 27-tuumaisella Full HD- ja 32-tuumaisella 4K-näytöllä.

Agon Pro AG324UX on varustettu 31,5-tuuman litteällä 3840×2160-resoluution IPS-paneelilla. Näytölle luvataan 144 hertsin virkistystaajuus, 350 nitin maksimikirkkaus sekä 1000:1:n staattinen ja 80 000 000:1:n dynaaminen kontrastisuhde. WLED-taustavalaistus on jaettu 16 erikseen toimivaan alueeseen (Local Dimming Zone).

AG324UX tukee Adaptive-sync-teknologiaa ja odottaa parhaillaan FreeSync Premium -sertifikaattia. NVIDIA on ehtinyt jo sisällyttää näytön omalle G-Sync Compatible -listalleen. Näytön värintoiston luvataan yltävän liki täyteen (99,8 %) DCI-P3-väriavaruudesta, mikä tarkoittaa samalla 107 % AdobeRGB:stä, 109 % NTSC:stä ja 125 % sRGB:stä.

Näyttöliittimiksi on valikoitu kaksi HDMI 2.1:stä ja yksi DisplayPort 1.4 DSC-tuella, joista ensin mainitut tukevat 4K120-tilaa konsoleilla. Lisäksi yksi USB-C 3.2 -liitin kantaa sisään sekä DP Alt moden signaalin että USB-hubin signaalit ja maksimissaan 90 wattia tehoa. USB hubissa on neljä liitintä ja ainakin yksi niistä tukee pikalatausta, mutta valitettavasti yhtiön verkkosivuilta ei käy ilmi liitinten tyyppiä. Näytössä on lisäksi mikrofonin sisääntulo ja kuulokkeiden ulostulo.

Agon Pro AG274FZ on puolestaan varustettu 27-tuumaisella litteällä 1920×1080- eli Full HD -IPS-paneelilla. Matalahkolle resoluutiolle selitykseksi löytyy 260 hertsin maksimivirkistystaajuus, joskin se lasketaan yhtiön sivujen mukaan ylikellotukseksi 240 hertsin ollessa normaali maksimi. Näytön maksimikirkkaus on 400 nitiä ja se on DisplayHDR 400 -sertifioitu. Kontrastisuhteiden luvataan olevan samat kuin sisarmallilla, mutta alueellisesta taustavalaistuksesta ei ole mainintoja.

AG324UX:n tapaan AG274FZ tukee Adaptive-sync-teknologiaa ja on G-Sync Compatible -sertifioitu ja odottaa FreeSync Premium -sertifiointia. Värintoisto jää kuitenkin selvästi vajaaksi, sillä näytön luvataan toistavan vain 86 % DCI-P3:sta, 92 % Adobe RGB:stä, 94 % NTSC:stä ja 111 sRGB:stä. Liitinvalikoima on kaksikon välillä muutoin identtinen, mutta AG274FZ:ssa HDMI-liittimet ovat 2.0-versiota ja tukevat sen myötä konsoleilla maksimissaan 1080p120-tilaa.

Kummallekin näytölle yhteistä on näytön takapuolelta löytyvät kuusi RGB-koristelistaa sekä jalkaan asennettu projektori, joka piirtää pöydälle Agon-logon tai tekstin. Näyttöjen jalat tukevat perinteisiä kallistuksia sekä pivot-ominaisuutta.

AOC AGON by AOC Agon Pro AG324UX ja AG274FZ tulevat myyntiin kuluvan kuun aikana ja niiden suositushinnat Suomessa ovat 1139 ja 489 euroa.

Lähde: Lehdistötiedote, AG324UX-tuotesivut, AG274FZ-tuotesivut

Cooler Masterilta tietokoneen kokoamisen helppouteen tähtäävä MAX-kotelosarja

Ensimmäinen MAX-sarjan edustaja on ITX-kokoluokan NR200P MAX.

Pienikokoiset kotelot vaativat usein rakentajaltaan normaalikokoisia koteloita enemmän harrastaneisuutta. Cooler Master on julkaissut uuden MAX-koteloperheen, jonka ensimmäinen vesa pyrkii tekemään SFF-kokoluokan koneen rakentamisesta helposti lähestyttävää kaikille.

Cooler Master NR200P ei ole uusi kotelo. Se julkaistiin alun perin heinäkuussa 2020 ja viime heinäkuussa vuosipäivänään kotelosta julkaistiin värikkäitä variantteja piristämään arkea. Uuden MAX-kotelosarjan ensimmäinen kotelo on nimenomaan NR200P, mutta sen mukana tulee myös paljon muuta.

MAX-sarjan ideana on tehdä pienen tietokoneen kokoamisesta helposti lähestyttävää, jonka vuoksi NR200P Maxissa on esiasennettuna ja johdotettuna SFX-virtalähde ja AIO-nestejäähdytin prosessorille. Ostajan vastuulle jää asentaa komponentit ITX-emolevylle ja sujauttaa se paikalleen, kiinnittää AIO:n blokkiyksikkö paikoilleen ja asentaa mahdolliset 2,5”- ja 3,5”-asemat. Suurin osa kotelon takaseinästä on irrotettavissa, jolloin näytönohjain on helppo kiinnittää ensin siihen ja sen jälkeen pystyasennuksena mukana toimitettavaan PCIe 4.0 -riseriin.

MAX-pakettiin on valittu virtalähteeksi yhtiön 850 watin V850 SFX Gold, mutta AIO-cooleri on kustomoitu eikä yhtiö listaa sitä minkään myynnissä olevan AIO:n nimellä. AIO:ssa käytetään Cooler Masterin omaa 3. sukupolven tuplakammio-pumppublokkia ja NR200P-kotelolle mitoitettuja letkuja, jotka on reitetty kulkemaan kotelon pohjan ja etuseinämän kautta kattoon asennettuun jäähdyttimeen. Jäähdyttimen rivaston pinta-alaa on yhtiön mukaan kasvatettu 25 %, mutta mistään ei käy ilmi mihin verrattuna. Sen läpi puhalletaan ilmaa kahdella 140 mm:n SickleFlow PWM-tuulettimella. Myös virtalähteen modulaariset kaapelit on mitoitettu kotelo huomioiden. Tuulettimissa ei ole RGB-valaistusta.

Vaikka NR200P MAX on suunniteltu helppoa asennusta ajatellen, saa kotelon tarpeen niin vaatiessa myös purettua käytännössä täysin. Sekä kotelon etupaneeli, sivupaneelit että pohja ovat irrotettavissa ja takapaneelistakin suurin osa lähtee irti.

Cooler Master NR200P MAX tulee myyntiin syyskuun aikana ja sen suositushinta Suomessa on 399,99 euroa. Kotelolle ja nestecoolerille myönnetään kahden vuoden takuu, mutta virtalähteellä takuuta on 10 vuotta.

Lähde: Cooler Master

Xiaomi julkaisi 11T-, 11T Pro- ja 11 Lite 5G NE -älypuhelimet

Malliston huipulle sijoittuva 11T Pro on globaalien markkinoiden ensimmäinen puhelin 120 watin pikalatauksella.

Xiaomi julkaisi eilen uudet 11T ja 11T Pro -älypuhelimensa. Kyseessä on valmistajan puolen vuoden julkaisusyklin uudet lippulaivat ja samalla myös ensimmäiset uutta nimeämiskäytäntöä noudattavat puhelimet ilman Mi-lisänimeä. Huippumallien lisäksi Xiaomi esitteli myös aiemmin tänä vuonna julkaistuun Mi 11 Lite 5G:hen pohjautuvan 11 Lite 5G NE:n.

Molemmat Xiaomi 11T -mallit tarjoavat 120 hertsin virkistystaajuuteen ja 480 Hz:n kosketuksentunnistukseen yltävän 6,67-tuumaisen Full HD+ -resoluution AMOLED-näytön, jonka luvataan tarjoavan 800 nitin (cd/m2) tyypilliset maksimikirkkaudet ja 1000 nitin pistemäiset maksimikirkkaudet.

Näyttöjen lisäksi puhelimet jakavat kamerajärjestelmän. 108 megapikselin pääkameran parina puhelimissa on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 5 megapikselin telemakrokamera aiemmin tänä vuonna julkaistun Mi 11 -mallin tapaan. Xiaomi mainostaa uutuuksien jatkavan edellisten 11-mallien linjoilla, eli kuvauspuolessa on panostettu erityisesti videokuvaukseen.

Kuten aiemmin uutisoimme tulevat Xiaomi 11T ja 11T Pro -lippulaivamallit saamaan kolmen suurta Android-päivitystä ja neljän vuoden tietoturvakorjaukset.

Lippulaivakaksikosta kalliimmaksi sijoittuva Xiaomi 11T Pro sisältää Qualcommin Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin, jonka parina on joko 8 tai 12 Gt RAM-muistia ja 128 tai 256 Gt tallennustilaa. Virtaa järjestelmäpiirille syöttää 5000 mAh:n akku, joka tukee valmistajan uutta 120 watin pikalatausta. Valmistaja lupaa akun täyttyvän tyhjästä täyteen vain 17 minuutissa.

Xiaomi 11T Pron tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 164,1 x 76,9 x 8,8 mm
 • Paino: 204 grammaa
 • Gorilla Glass Victus -näyttölasi
 • 6,67” AMOLED-näyttö, 2400 x 1080 (kuvasuhde 20:9), 120 Hz adaptive sync, 480 Hz kosketuksentunnistus, HDR10+ & Dolby Vision, 800 nit (tyypillinen), 1000 nit (pistemäinen)
 • Qualcomm Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri (1x 2,84 GHz Prime, 3x 2,42 GHz Gold, 4x 1,8 GHz Silver, Adreno 660, Hexagon 780)
 • 8 tai 12 Gt LPDDR5-RAM-muistia
 • 128 tai 256 Gt UFS 3.1 -tallennustilaa
 • 5G SA/NSA (n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n66/n77/n78), Dual SIM
 • Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, GPS, Glonass, Galileo, Beidou, NFC
 • Kolmoistakakamera:
  • 108 megapikselin laajakulmakamera (0,7 um pikselikoko), f1.75, 7 linssiä
  • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, 120-asteen kuvakulma, f2.2
  • 5 megapikselin telemakrokamera, f2.4, automaattitarkennus 3–7 cm
 • Etukamera: 16 megapikseliä, f2.45
 • Harman Kardon -stereokaiuttimet, Dolby Atmos, X-axis värinämoottori
 • 5000 mAh:n akku, USB Type-C, 120 W pikalataus, laturi mukana pakkauksessa
 • MIUI 12,5 (Android 11)

Pykälän edullisemmaksi sijoittuva perusmallin Xiaomi 11T puolestaan tarjoaa 5000 mAh:n akun pariksi perinteisemmän 67 watin pikalatauksen, jolla puhelimen luvataan latautuvan tyhjästä täyteen 36 minuutissa. Myös järjestelmäpiiri on vaihdettu ja Qualcommin sijaan perusmalli luottaa MediaTekin Dimensity 1200 Ultraan, jonka parina on 8 Gt RAM-muistia ja mallin mukaan joko 128 tai 256 Gt tallennustilaa.

Xiaomi 11T:n tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 164,1 x 76,9 x 8,8 mm
 • Paino: 203 grammaa
 • Gorilla Glass Victus -näyttölasi
 • 6,67” AMOLED-näyttö, 2400 x 1080 (kuvasuhde 20:9), 120 Hz adaptive sync, 480 Hz kosketuksentunnistus, HDR10+ & Dolby Vision, 800 nit (tyypillinen), 1000 nit (pistemäinen)
 • MediaTek Dimensity 1200 Ultra -järjestelmäpiiri (1x 3,0 GHz Cortex-A78, 3x 2,6 GHz Cortex-A78, 4x 2,0 GHz Cortex-A55 CPU, 9-core ARM Mali -GPU)
 • 8 LPDDR4X-RAM-muistia
 • 128 tai 256 Gt UFS 3.1 -tallennustilaa
 • 5G SA/NSA (n1, n3, n5, n7, n8, n20, n28, n38, n40, n41, n66, n77, n78), Dual SIM
 • Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, GPS, Glonass, Galileo, Beidou, QZSS, NFC
 • Kolmoistakakamera:
  • 108 megapikselin laajakulmakamera (0,7 um pikselikoko), f1.75, 7 linssiä
  • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, 120-asteen kuvakulma, f2.2
  • 5 megapikselin telemakrokamera, f2.4, automaattitarkennus 3–7 cm
 • Etukamera: 16 megapikseliä, f2.45
 • Harman Kardon -stereokaiuttimet, Dolby Atmos, X-axis värinämoottori
 • 5000 mAh:n akku, USB Type-C, 67 W pikalataus, laturi mukana pakkauksessa
 • MIUI 12,5 (Android 11)

Xiaomi 11 Lite 5G NE puolestaan pohjautuu selvästi keväällä julkaistuun Mi 11 Lite 5G -malliin. Kyseessä on keskihintaluokkaan sijoittuva puhelin, joka tarjoaa nykymarkkinoilla huomattavan ohuen 6,81 mm:n rakenteen ja kevyehkön 158 gramman painon.

Alkuperäiseen Mi 11 Lite 5G:hen nähden uutuudesta on kuitenkin vaihdettu järjestelmäpiiri Snapdragon 780G:stä Snapdragon 778G:hen.

Xiaomi 11 Lite 5G NE:n tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 160,53 x 75,73 x 6,81 mm
 • Paino: 158 grammaa
 • Gorilla Glass 5 -näyttölasi
 • 6,55” AMOLED-näyttö, 20:9-kuvasuhde, 2400 x 1080 pikseliä, HDR10+, 90 Hz:n ruudunpäivitys, 240 Hz kosketuksentunnistus, 500 nit (tyypillinen), 800 nit (pistemäinen)
 • Qualcomm Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri (1 x 2,4 GHz Kryo 670, 3 x 2,2 GHz Kryo 670, 4 x 1,9 GHz Kryo 670 CPU, Adreno 642L GPU)
 • 6 tai 8 Gt LPDDR4X RAM-muistia
 • 128 tai 256 Gt UFS 2.2 -tallennustilaa, microSD-korttipaikka (max 1 Tt)
 • 5G Sub 6 GHz (n1, n3, n5, n7, n8, n20, n28, n38, n41, n66, n77, n78), Dual SIM
 • Wi-Fi 6, NFC, GPS, GLONASS, Galileo, Beidou, QZSS, NavlC
 • Kolmoistakakamera:
  • 64 megapikselin laajakulmakamera (0,7 um pikselikoko), f1.79
  • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, f2,2m 119 asteen kuvakulma
  • 5 megapikselin telemakrokamera, f2.4, automaattitarkennus 3–7 cm
 • 20 megapikselin etukamera, f2.24
 • Stereokaiuttimet, Z-axis värinämoottori
 • 4250 mAh:n akku, USB Type-C, 33 watin pikalataus, laturi mukana pakkauksessa
 • MIUI 12,5 (Android 11)

Xiaomi ei vielä paljastanut puhelinten tarkkoja myyntiintuloaikoja, mutta Xiaomi 11T ja 11T Pro saapuvat myyntiin kolmena värivaihtoehtona – Meteorite Gray, Moonlight White ja Celestial Blue. Perusmallin 11T:n suositushinta on 8 / 128 Gt -mallina 449 euroa ja 8 / 256 Gt -mallina 549 euroa. Xiaomi 11T Pron suositushinnat puolestaan ovat 8 / 128 Gt -versiolle 649 euroa, 8 / 256 Gt -mallille 699 euroa ja 12 / 256 Gt -variantille puolestaan 749 euroa. Xiaomi 11 Lite 5G NE:n hinnat puolestaan alkavat 369 eurosta. Saataville tulee 6 / 128 Gt-, 8 / 128 Gt- ja 8 / 256 Gt -malliversiot.

Lähde: Xiaomi (1), (2), (3), (4)

DeepCool julkaisi järeän AK620-tuplatornicoolerin

DeepCoolin uutuus lupaa jäähdyttää maksimissaan 260 wattia lämpöä puskevat prosessorit alle 60 euron suositushintaan.

Pitkänlinjan coolerivalmistaja DeepCool on julkaissut uutta verta järeiden tuplatornicoolereiden rintamalle. Uusi AK620 on käytännössä universaali cooleri kuluttaja-alustoille, sille se on listattu yhteensopivaksi AMD:lla AM2- ja FM1-kannoista lähtien sekä Intelin LGA115x- ja LGA1200-kannoille. Lisäksi tuettuina ovat Intelin HEDT-kannat LGA2011(-v3) ja LGA2066. AMD:n Threadripper-prosessoreille tukea ei ole mukana.

DeepCool AK620 on varustettu kahdella järeällä tornilla, jotka on täytetty tiiviillä alumiinirivastoilla. Lämpö rivastoille viedään kuuden 6 mm:n kuparisen lämpöputken avulla, jotka kulkevat läpi koko coolerin. Rivastojen läpi puhaltaa ilmaa kaksi 120 mm:n nestelaakeroitua (FDB, Fluid Dynamic Bearing) FT120 PWM -tuuletinta. Coolerin mitat ovat tuulettimineen 129 x 138 x 160 mm ja vaakaan kilahtaa 1456 gramman tulos.

Yhtiön mukaan AK620 jaksaa jäähdyttää vakiotuulettimillaan peräti 260 wattia lämpöä puskevia prosessoreita ja tekee sen vielä kohtuullisen hiljaisesti. Teknisten ominaisuuksien listauksen mukaan coolerin äänentuotto 500-1850 RPM:n nopeudella toimivilla FT120-tuulettimella on maksimissaan 28 dB(A). Tuulettimet tuottavat 68,99 CFM:n eli 117,2 m3h:n ilmavirran ja 2,19 mmH2O:n staattisen paineen.

DeepCool AK620 tulee saataville tämän kuun aikana ja sen suositushinta Euroopassa on 59,99 euroa.

Lähde: Lehdistötiedote (sähköposti), AK620-tuotesivut

Video: iPhone 13:n julkaisun ensitunnelmat

Videolla käymme läpi uusien iPhone 13 -mallien keskeisimmät uudistukset ja hieman myös allekirjoittaneen omia tunnelmia uutuuspuhelimista.

Apple julkaisi eilen California Streaming -tilaisuudessaan uudet iPhone 13 -älypuhelimet. Tällä videolla kertaamme noiden puhelinten keskeisimmät uudet ominaisuudet ja käymme lyhyesti myös läpi mietteitä uutuuksista.

AOC-jalusta

Tarkemmin ja luettavassa muodossa uutuuksista voit lukea meidän uutisistamme perusmallin ja minin osalta sekä Pro-mallien osalta. Samassa tilaisuudessa julkaistuista iPadeista ja uudesta Watch Series 7 -älykellostakin voit lukea niiden omista uutisista.

Jos pidit videosta niin tilaa io-techin YouTube-kanava ilmaiseksi, kiitos!

Katso video Youtubessa

Apple julkaisi uuden sukupolven perusmallit iPhone 13 ja 13 mini

15.9.2021 - 00:00 / Petrus Laine Mobiili Kommentit (12)

Myös edullisemmissa perusmalleissa on aiempaa kapeampi kameralovi, mutta järjestelmäpiirin GPU on Pro-malleja aavistuksen köykäisempi.

Apple julkaisi tänään odotetusti Pro-mallien lisäksi uudet iPhone 13- ja 13 mini -”perusmallit”. Seurasimme julkaisutilaisuutta myös YouTubessa.

Applen iPhone-sarjan uusi perusmalli ja sen miniversio ovat saaneet Pro-mallien tapaan aiempaa kapeamman näyttöloven ja ne hyödyntävät 6,1” ja 5,4” Super Retina XDR OLED-näyttöjä, mutta Pro-malleista poiketen ne eivät tue ProMotion-teknologiaa ja näytön virkistystaajuus on nykyään matalana pidettävä 60 Hz. Näyttöjä suojaa sama Ceramic Shield -suojakerros, kuin Pro-mallejakin. Näyttöjen luvataan yltävän maksimissaan 1200 nitin kirkkauteen, mutta SDR-sisällöllä ne jäävät Pro-mallien 1000 nitistä jälkeen 800 nitin kirkkaudellaan.

Molemmista löytyy Applen uuden sukupolven A15-järjestelmäpiiri, mutta hieman karsittuna. Käytössä on edelleen kaksi teho- ja neljä energiatehokasta ydintä, mutta grafiikkaohjain on jätetty neliytimiseksi Pro-mallin viiteen verrattuna. Neural Engine on prosessorin tapaan täydessä 16 ytimen konfiguraatiossaan. Järjestelmäpiirin kaveriksi saa 128, 256 tai 512 Gt tallennustilaa.

Perus- ja minimallin takakamera rakentuu kahden 12 megapikselin sensorin varaan. Laajakulmakamera (f/1.6) on varustettu optisella Sensor-shift vakautuksella, mutta ultralaajakulmasta (f/2.4, 120°) puuttuu OIS täysin. Kameroiden kuvausominaisuudet ovat LiDARia hyödyntäviä tiloja ja zoomeja lukuunottamatta tuttuja Pro-malleista. Puhelinten selfieistä ja kasvojen tunnistuksesta vastaa Pro-malleista tuttu 12 megapikselin TrueDepth-kamera.

Applelle tyypilliseen tapaan akkujen kapasiteetista ei ole kerrottu mitään tarkkaa, mutta akkukeston kehutaan parantuneen merkittävästi. Akkuja voi ladata langattomasti MagSafe- ja Qi-latureilla sekä luonnollisesti pikaladata langallisesti. Latausnopeudet ovat identtisiä Pro-mallien kanssa.

iPhone 13 ja 13 mini tulevat saataville pinkkinä, sinisenä, keskiyön harmaana, tähtivalkeana ja (PRODUCT)RED-punaisena. Perusmallin lähtöhinta on Suomessa 929 ja minin 829 euroa. Puhelinten ennakkotilaus käynnistyy 17. syyskuuta kello 15.00 ja toimitukset aloitetaan 24. syyskuuta.

Lähde: Apple