Uusi artikkeli: AMD Ryzen 5 1600X & 1500X

io-techin testissä AMD:n uudet 6- ja 4-ytimiset Ryzen 5 1600X- ja 1500X-työpöytäprosessorit.

Tutustumme artikkelissa Ryzen 5 -sarjan suorituskykyisimpiin X-malleihin ja niiden ominaisuuksiin. Kattavissa suorituskykytesteissä vertailukohtina ovat Ryzen 7 -sarjan suorituskykyisin 8-ytiminen 1800X-malli ja Intelin leiristä Kaby Lake -koodinimellinen neliytiminen Core i5-7600 -prosessori.

Mukana on myös tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset sekä pikaiset ylikellotustestit Noctuan NH-D15-coolerilla avonaisessa testipenkissä.

Lue artikkeli: AMD Ryzen 5 1600X & 1500X

Artikkeliin lisätään vielä huomisen aikana Ryzen 7 1700- ja Core i7-7700K -tulokset.

Huawein tulevat MateBook-tietokoneet esiintyvät Evleaksin pressikuvavuodossa

Evan Blass on julkaissut kuvat Huawein kolmesta tulevasta MateBook-tietokoneesta.

Luotettavaksi kuvavuotojen lähteeksi profiloitunut Evan Blass (Twitterissä @Evleaks) on julkaissut virallisilta vaikuttavat promokuvat Huawein tulevista MateBook-tietokoneista. Kuvien perusteella luvassa on kolme mallia, joiden mallinimet ovat MateBook E, X ja D. Koneiden koodinimiksi kerrotaan Pascal, Bell ja Watt. Siinä missä viime vuoden helmikuussa MWC:ssä julkaistu ensimmäisen sukupolven MateBook oli 12-tuumainen, puhutaan uusien mallien näyttöjen olevan 12-15-tuumaisia.

WinFuture-sivuston toimittajan Roland Quandtin mukaan 15-tuumaisen MateBook X -mallin koodinimi olisi Pascal, 12,5-tuumaisen MateBook D:n Watt ja ensimmäisen sukupolven mallin kaltaisen MateBook E:n Bell. Kuvien perusteella MateBook X ja D ovat rakenteeltaan tavallisia kannettavia ja MateBook E puolestaan ensimmäisen sukupolven mallia muistuttava irrotettavalla näppäimistöllä varustettu hybridilaite. Kahdessa ensin mainitussa on tiettävästi Intelin Core i5 -prosessorit, kun taasen hybridimalli luottaa vähävirtaisempaan Core M -prosessoriin.

Lisätukea prosessorihuhuille antaa Pascal-koodinimellinen (HUAWEI H95-Pascal-W19) laite, joka ilmestyi noin viikko sitten Geekbench-testisovelluksen tulospalveluun. Laitetietojen perusteella Pascal sisältää Intelin uusimman Kaby Lake -sukupolven Core i5-7200U -prosessorin sekä kahdeksan gigatavua RAM-muistia. Tietoihin kannattaa kuitenkin suhtautua pienellä varauksella, sillä tulospalveluiden tiedetään ennenkin näyttäneen virheellisiä tietoja. Pascal-malli sai Geekbech 4.0.4 -testin tulokseksi 3651 (single-core) ja 6738 pistettä (multi-core).

Huawei järjestää lippulaivatuotteiden julkaisutilaisuuden Berliinissä 23. toukokuuta ja uudet MateBook-mallit ovat vahvin ehdokas kyseisen tilaisuuden aiheeksi.

Lähteet: Evleaks, Gizmochina

NVIDIAlta GeForce 381.65 -ajurit Windows 10 Creators Update -tuella

NVIDIAn uudet ajurit tuovat Creators Update -tuen lisäksi mukanaan Dolby Vision -HDR-standardin peleihin, DTS X- ja Dolby Atmos -äänet sekä Game Ready -leiman Quake Champions -pelin suljetulle beetaversiolle.

NVIDIA on julkaissut uudet GeForce 381.65 -ajurit näytönohjaimilleen. Ajurit ovat saatavilla Windows 7-, 8(.1)- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat GeForce 400 -sarjaa ja sitä uudempia NVIDIAn näytönohjaimia.

GeForce 381.65 -ajurit ovat ensimmäiset virallisesti uutta NVIDIA Titan Xp -näytönohjainta tukevat ajurit. Ne tuovat mukanaan tuen tänään virallisesti julkaistavalle Windows 10 Creators Update -päivitykselle ja lisäävät siihen liittyen tuet DTS X- ja Dolby Atmos -äänistandardeille. Mukana on myös tuki Dolby Vision -HDR-standardille pelikäytössä.

Ajurit lisäävät Game Ready -leiman Quake Champions -pelin suljetulle beetaversiolle ja uuden SLI-profiilin Descent: Undergroundille. Ajureissa ei ole uusia tai päivitettyjä 3D Vision- tai 3D Compatibility -profiileita. Täyden listan korjatuista ja tiedossa olevista bugeista löydät ajureiden julkaisutiedotteesta.

Lataa NVIDIAn ajurit täältä

Edullinen Quartz on ZTE:n ensimmäinen Android Wear -älykello

10.4.2017 - 19:46 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (0)

ZTE on julkaissut ensimmäisen Android Wear -käyttöjärjestelmällä varustetun älykellonsa. Uutuuden nimi on ZTE Quartz.

Kiinalainen ZTE tähtää uudella Quartz-kellollaan Android Wear -markkinoiden alempiin hintaluokkiin, joka näkyy osittain laitteen varustelussa. Quartzista puuttuu mm. LTE-yhteydet, pulssimittaus sekä NFC, joten se ei sovellu vaativammille kuntoilijoille eikä mobiilimaksujen ystäville. Kello pystyy kuitenkin toimimaan itsenäisesti 3G-yhteyden avulla. Android Wear 2.0 -käyttöjärjestelmän kerrotaan olevan vakioasussaan, sillä ZTE ei ole tehnyt siihen omia kustomointejaan.

Alumiinirakenteinen ZTE Quartz on melko suurikokoinen ja se tulee saataville vain yhdessä koossa. Kellon hihna on standardikokoista vaihdettavaa mallia. Sisäisen akun kapasiteetti on 500 mAh ja valmistaja lupaa sen riittävän 36 tunnin toiminta-aikaan.

ZTE Quartzin tekniset ominaisuudet:

 • IP67-suojaus, alumiinikuoret, muovinen takakuori
 • Vaihdettava 22 mm leveä silikonihihna
 • Halkaisija 45,7 mm, paksuus 14,5 mm, paino 89 grammaa
 • 1,4″ AMOLED-näyttö, halkaisija 400 pikseliä, Gorilla Glass 3 -lasi
 • 1,1 GHz Qualcomm Snapdragon Wear 2100 -järjestelmäpiiri
 • 768 Mt RAM-muistia
 • 4 Gt tallennustilaa
 • 3G-yhteydet, Bluetooth 4.1, 802.11bgn WiFi, GPS
 • kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, barometri, kaiutin
 • 500 mAh akku
 • Android Wear 2.0

Yhdysvalloissa ZTE Quartz tulee saataville ensi perjantaina T-Mobilen valikoimiin, jossa sen hinta on 192 dollaria. Kello on tulossa Euroopassa myyntiin ainakin Iso-Britannian markkinoilla, mutta Suomen saatavuudesta ei ole toistaiseksi tietoa.

Lähde: ZTE, The Verge, Engadget

Uusi artikkeli: Intel Kaby Laken lämmönlevittäjän irrottaminen ja vakiotahnan vaihto

Korkkasimme Intelin Kaby Lake -sukupolven suorituskykyisimmän Core i7-7700K -prosessorin ja vaihdoimme piisirun ja lämmönlevittäjän väliin vakiotahnan tilalle nestemäistä metallia.

Artikkelissa käydään läpi korkkausprosessi ja Intelin vakiotahnan vaihtaminen nestemäiseen metalliin.

Lisäksi mukana on lämpötilamittaukset ylikellotetulla Core i7-7700K -prosessorilla ennen ja jälkeen korkkausta sekä ylikellotustestit korkatulla prosessorilla.

Prime95-rasituksessa 4,8 GHz:n kellotaajuudelle ylikellotetun prosessorin lämpötila laski korkkauksen ansiosta 18 astetta. Korkattu prosessori toimi lisäksi 4,8 GHz:n kellotaajuudella alhaisemmalla käyttöjännitteellä, jonka myötä lämpötilaero kasvoi 23 asteeseen.

Core i7-7700K ylikellottui korkkauksen ansiosta Prime95-vakaasti 5,0 GHz:n (+200 MHz) ja muissa testiohjelmissa 5,1 GHz:n (+100 MHz) kellotaajuudelle Noctuan NH-D15-coolerilla jäähdytettynä.

Lue artikkeli: Intel Kaby Laken lämmönlevittäjän irrottaminen ja vakiotahnan vaihto

Google Duon äänipuheluominaisuus on nyt käytettävissä maailmanlaajuisesti

10.4.2017 - 14:16 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (7)

Googlen simppeli Duo-videopuhelusovellus tukee nyt myös äänipuheluita maailmanlaajuisesti. Duo on Googlen haastaja Applen FaceTimelle ja Microsoftin Skypelle.

Google on päivittänyt äänipuhelumahdollisuuden Duo-sovellukseensa. Ominaisuus on nyt käytettävissä maailmanlaajuisesti, kun aiemmin se oli saatavilla vain rajatusti Brasilian markkinoilla. Toiminto on ollut tuloillaan jo varsin pitkään, sillä Google ilmoitti siitä jo viime elokuussa. Kuten videopuhelutkin, myös äänipuheluiden soittaminen Duolla on tehty erittäin yksinkertaiseksi.

Äänipuheluiden soittaminen onnistuu Duon tuoreimmalla 9.1.151636499.DR9_RC19-versiolla. Käyttäjä voi tehdä valinnan video- ja äänipuheluiden välillä yläpalkin valitsimesta, joka tulee näkyviin pyyhkäisemällä näkymää alaspäin. Jos valitsinta ei tuoreimmasta sovellusversiosta huolimatta löydy, kannattaa sovellus käynnistää uudelleen.

Jos Duon uusinta sovellusversiota ei ole vielä saatavilla Play Storen kautta, voi sen ladata APKMirror-sivuston kautta manuaalisesti asennettavaksi. Äänipuhelut onnistuvat myös sovelluksen iOS:lle tarkoitetulla uusimmalla 9.1-versiolla.

Lähteet: Twitter, Google

Tehdaskunnostettu Galaxy Note 7 komeilee kuvissa – akku kutistettu 3200 milliampeerituntiin

Samsung Galaxy Note 7 -älypuhelin tehdaskunnostettu versio komeilee Vietnamista peräisin olevissa kuvissa. Laitteen akun raportoidaan pienentyneen vajaalla kymmenellä prosentilla.

Samsung ilmoitti maaliskuun lopulla aikomuksistaan tuoda valituille markkinoille myyntiin tehdaskunnostettuja Galaxy Note 7 -älypuhelimia. Syynä tähän on ensisijaisesti Greenpeacen kaltaisten ulkopuolisten tahojen painostus takaisinkutsuttujen laitteiden ympäristöystävällisestä kierrätyksestä. Samsung ei kuitenkaan julkaissut tarkempia tietoja aikataulusta tai markkina-alueista, joilla tehdaskunnostettua laitetta tultaisiin näkemään.

Io-tech jututti maaliskuun lopulla Samsung Suomen myyntijohtajaa Antti Holopaista, jolla ei ainakaan tuossa vaiheessa ollut tietoa kunnostettujen Note 7 -mallien saapumisesta Suomeen tai Eurooppaan. Varmaa kuitenkin on, ettei tehdaskunnostettuja yksilöitä nähdä ainakaan USA:n, Kanadan ja Intian markkinoilla.

Nyt Vietnamista on kantautunut kuvia Note 7:n tehdaskunnostetusta versiosta, jonka mallinimeen kerrotaan lisätyn R-kirjaimen. Ulkoisesti puhelin on pysynyt muuttumattomana ja näytöllä näkyvien tietojen mukaan myös mallikoodi on tuttu SM-N935.

Kuvien perusteella tehdaskunnostetuissa Note 7R -malleissa on käytössä 3200 mAh akku, joka on siis kapasiteetiltaan 300 mAh pienempi kuin alkuperäisessä Note 7:ssä. Muut tekniset ominaisuudet ovat tällä tietoa pysyneet samana, kuin alkuperäisissä Note 7 -malleissa.

Lähteet: AndroidCentral, SamsungVN

AMD julkaisi uuden virranhallintaprofiilin Ryzen-prosessoreille

Uuden virranhallintaprofiilin lisäksi AMD on päivittänyt Ryzen Master -ylikellotusohjelman ja kertonut Total War: Warhammerin saaneen Ryzen-prosessoreiden suorituskykyä parantavan päivityksen.

AMD julkaisi uuteen Zen-arkkitehtuuriinsa perustuvat Ryzen-prosessorit reilu kuukausi sitten. Zen on legendaarisen Jim Kellerin puhtaalta pöydältä suunnittelema x86-arkkitehtuuri, jonka on tarkoitus tehdä AMD:sta jälleen kilpailukykyinen ehdokas myös suorituskykyisten prosessoreiden markkinoilla.

Jo julkaisun yhteydessä AMD teki pelinkehittäjien tuella selväksi, että ainakin osa peleistä tulisi vaatimaan päivityksiä, jotta Ryzen suoriutuu niissä optimaalisella tavalla. Muutoinkin AMD:n kanssa yhteistyötä tehnyt Oxide Games oli yksi pelinkehittäjistä, jotka lupasivat tuoda peleihinsä Ryzen-prosessoreiden suorituskykyä optimoivan päivityksen. Päivitys yhtiön Ashes of the Singularity -pelille julkaistiin viime kuun lopulla ja AMD:n mukaan se parantaisi suorituskykyä GPU-testissä Ryzen 7 1800X -kokoonpanolla parhaimmillaan peräti 30 %. Myös kolmansien osapuolien GPU-testit ovat olleet saman suuntaisia.

Saman pelin prosessorisuorituskykyyn keskittyvässä testissä AMD kertoi saavuttaneensa reilun 14 % parannuksen, kun io-techin testeissä parannusta tuli reilut 10 %. Pienet erot testeissä selittyvät kokoonpanojen eroilla. Toinen viime kuussa päivityksen saanut peli on DOTA 2, jossa minimiruudunpäivitysnopeuden kerrotaan parantuneen Ryzen 7 1800X:llä noin 15 %, mutta jälleen kyse on kokoonpanoriippuvaisista parannuksista.

Viime viikolla AMD julkaisi blogissaan jälleen päivityksen koskien Ryzen-prosessoreiden pelisuorituskykyä. Tällä kertaa päivitysvuorossa on ollut Total War: Warhammer, jossa asetuksista riippuen suorituskyky parani AMD:n testeissä 7 – 10,5 %.

AMD on julkaissut hiljattain uuden Ryzen Balanced -virranhallintaprofiilin Windows 10:lle. Virranhallintaprofiili tuo perinteiseen Tasapainotettu-profiiliin muutoksia, jotka estävät Windowsin Core Parking -ominaisuuden toiminnan ja mahdollistavat esimerkiksi Ryzen-prosessoreiden kellotaajuuden nopeat vaihtelut Paras suoritusteho -profiilin tapaan.

AMD:n testien mukaan uuden Ryzen Balanced -profiilin kanssa Ryzen 7 1800X suoriutuu peleissä lähes yhtä hyvin kuin Paras suoritusteho -profiililla. Eroa perinteiseen Tasapainotettu-profiiliin tulee pelistä riippuejn 0,2 – 8,7 %. Ryzen Balanced -profiili on ladattavissa suoraan AMD:n sivuilta jo nyt (ZIP-tiedosto), mutta lähitulevaisuudessa se lisätään osaksi prosessorin piirisarja-ajureita. Piirisarja-ajurit varmistavat samalla, että se on jatkossa vakioprofiili Ryzen-prosessoreille.

Viimeinen blogissa käsitelty päivitys koskee AMD:n Ryzen Master -ylikellotustyökalua. Päivityksen myötä ohjelma kertoo Ryzen-prosessoreiden oikean lämpötilan tCTL-sensorin lämpötilan sijasta. tCTL-sensori raportoi esimerkiksi Ryzen 7 1700X- ja 1800X-prosessoreille 20 °C todellista korkeamman lämpötilan tuuletinprofiileiden konfiguraation vuoksi. Päivittynyt Ryzen Master ei myöskään vaadi enää High Precision Event Timer -ajastimen (HPET) käyttöä Windowsissa, olettaen että tietokoneen emolevylle on asennettu AGESA 1.0.0.4 -pohjainen BIOS-versio. HPET-ajastimen pois kytkentä parantaa tietyissä tapauksissa tietokoneen suorituskykyä merkittävästi.

Microsoft paljasti Xbox ”Project Scorpion” tekniset ominaisuudet

Microsoftin Xbox Scorpio tuo konsolimaailmaan 6 TFLOPSin edestä laskentavoimaa myöhemmin tänä vuonna.

Microsoft ilmoitti viime vuoden E3-messuilla valmistelevansa ”Project Scorpio” Xbox-konsolia. Scorpiolle luvattiin heti alkuun 6 TFLOPSin edestä laskentavoimaa, eli selvästi enemmän kuin Sonyn PlayStation 4 Pro -version 4,2 TFLOPSia. Enemmän tehoja tarkoitti kuitenkin samalla myös selvästi myöhäisempää julkaisuaikataulua ja siinä missä PS4 Pro tuli kauppoihin viime syksynä, voidaan Scorpiota odottaa kauppoihin vasta tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Eurogamerin Digital Foundryn Richard Leadbetter sai Microsoftilta ainutlaatuisen tilaisuuden paljastaa Xbox Scorpion yksityiskohtia ennakkoon. Leadbetter kutsuttiin yhtiön Redmondin kampukselle, jossa hän pääsi tutustumaan tulevaan konsoliin henkilökohtaisesti.

Microsoftin Xbox Scorpion ytimenä sykkii edeltävien Xbox One -konsoleiden tapaan AMD:n APU-piiri. Scorpio Engineksi ristityn APU-piirin sisältä löytyy kahdeksan 2,3 GHz:n kellotaajuudella toimivaa kustomoitua x86-ydintä, jotka perustuvat pohjimmiltaan edelleen AMD:n Jaguar-arkkitehtuuriin. Prosessoriydinten rinnalla on 40 niin ikään Microsoftin tarpeisiin kustomoitua Compute Unit -yksikköä (2560 stream-prosessoria), jotka pohjautuvat tarkemmin Polarikseen eli 4. sukupolven GCN-arkkitehtuuriin. Fyysisesti piirillä on 44 Compute Unit -yksikköä, mutta neljä niistä on poistettu käytöstä saantojen parantamiseksi. Grafiikkaohjaimen kellotaajuus on 1172 MHz, mikä tarkoittaa 40 Compute Unit -yksiköllä juuri aavistuksen yli 6 TFLOPSin laskentatehoa. Grafiikkaohjaimen ROP-yksiköiden määrä on kaksinkertaistettu ja L2-välimuistien koko on nelinkertaistettu.

APU-piirin ääniohjaimet ovat identtisiä Xbox One -konsoleiden kanssa, mutta niiden ohjelmisto on päivitetty tukemaan Dobly Atmos -ääniä. Sama päivitys on luvassa myös Xbox One -konsoleille. TSMC:n 16 nanometrin FinFET-prosessilla valmistettu APU-piiri rakentuu noin 7 miljardista transistorista ja sillä on kokoa 360 mm². Nykyisten Xbox-konsoleiden APU-piireistä poiketen Scorpiosta ei löydy lainkaan eSRAM-muistia, vaan prosessoriytimille ja grafiikkaohjaimelle tarjoillaan 326 Gt/s:n edestä muistikaistaa käyttämällä 320-bittistä muistiväylää ja 6,8 Gbps:n GDDR5-muistia. Konsolissa on muistia 12 gigatavua, josta 8 Gt on kehittäjien käytössä ja 4 Gt varattu järjestelmälle.

SSD-aikakausi ei koita konsolirintamalla vielä Scorpionkaan myötä, vaan konsolista löytyy teratavun HDD-asema ja 4K UHD BluRay -levyjä tukeva optinen asema. Xbox Scorpion jäähdytysratkaisussa on päädytty käyttämään höyrykammio-teknologiaa ja yhtä radiaalituuletinta, joka puhaltaa kuuman ilman ulos konsolin kyljestä. Microsoftin mukaan jokainen Scorpio-emolevy ja sen virransyöttö säädetään juuri siihen istutettavan Scorpio Engine -APU-piirin ominaisuuksien mukaan, mikä auttaa tasaamaan muun muassa konsoleiden lämmöntuoton eroja.

Microsoft on kaivanut konsoliinsa lisää tehokkuutta kustomoimalla sekä sen ohjelmistoa että APU-piiriä. Esimerkiksi yhtiö kertoo käytännössä sisällyttäneensä Direct3D 12 -funktiot suoraan grafiikkaohjaimen komentoprosessoriin (Command Processor), mikä mahdollistaa pienemmän prosessorikuorman ja kaikin puolin nopeamman toiminnan. Käytännössä tämän epäillään tarkoittavan kuitenkin vain executeIndirect-käskyä, joka mahdollistaisi grafiikkapiirin itsensä luomat draw call -kommennot.

Päivitys: Digital Foundryn artikkelia on päivitetty Microsoftin tarkennettua Direct3D 12 -funktioiden sisällyttämisen komentoprosessorin toimintoihin olevan osa jo nykyisiä Xbox One -konsoleita.

Leadbetter pääsi näkemään Scorpion myös tositoimissa. Forza Motorsportiin perustuva rasitustesti, jossa peliä pyöritetään kaikilla herkuilla ja autojen maksimimäärällä, pyöri tulevalla konsolilla 4K-resoluutiolla, 4:2xEQAA:lla ja 4K-resoluution tekstuurein 60 FPS:n nopeudella, kun grafiikkaohjaimen rasistus vaihteli 55 ja 70 prosentin välimaastossa. Forza Motorsport -demo oli suora porttaus sen Xbox One -versiosta, lukuunottamatta 4K-resoluution tekstuureita. Mielenkiintoinen uusi ominaisuus on myös 16-kertaisen anisotrooppisen suodatuksen käyttäminen peleissä, jotka eivät alun perin ole tukeneet sitä. Voit lukea ominaisuudesta ja muista vanhempien Xbox-konsoleiden pelejä koskevista ominaisuuksista Digital Foundryn toisesta Scorpio-artikkelista.

Microsoftin mukaan kaikkien Xbox Onen 900p tai korkeampaa resoluutiota käyttävien pelien pitäisi pyöriä konsolilla 4K-resoluutiolla, eikä alle 900p-resoluutiolla pyörivien pelienkään nosto 4K-resoluutiolle ole mahdottomuus. Konsoli tukee myös ns. checkerboard-renderöintiä PlayStation 4 Pron tapaan. Microsoft tulee lisäksi ilmeisesti mahdollistamaan eri resoluutioiden käytön television resoluutiosta riippumatta, jolloin käyttäjä voisi valita teoriassa esimerkiksi 4K 30 FPS:n ja 1080p 60 FPS:n väliltä.

Joukkorahoituskampanja tarjoaa mahdollisuuden Moto Z:n fyysiseen näppäimistöön

Joukkorahoituskampanja kerää yhteen kiinnostuneita Moto Z -älypuhelimen varustamiseksi fyysisellä vaakasuuntaisella näppäimistömodilla.

Pienehkö mutta äänekäs vähemmistö on jo useamman vuoden ajan tuskastellut fyysisellä näppäimistöllä varustettujen älypuhelimien olematonta määrää. Olen myös itse tiedustellut asiaa vuosien mittaan useampien eri älypuhelinvalmistajien edustajilta ja perustelu on ollut aina pääpiirteissään sama – kysyntää ei löydy nykypäivänä tarpeeksi. Nyt fyysisen näppäimistön ystäville saattaa kuitenkin aueta mahdollisuus Moto Z -puhelimeen kehitteillä olevan Mod-lisäosan myötä.

Livermorium-niminen startup-yritys hakee parhaillaan Indiegogon kautta rahoitusta Moto Z -älypuhelimelle tarkoitetulle fyysiselle näppäimistömodille. Edullisimmillaan näppäimistömodi on tarjolla mustana värivaihtoehtona Super Early Bird -rahoitusvaihtoehtona 60 dollarin hintaan (+ postikulut). Muista väreistä joutuu maksamaan 20 dollaria enemmän ja tuotteen lopulliseksi jälleenmyyntihinnaksi arvioidaan 120 dollaria.

Joukkorahoituskampanjan tavoitteena on 100 000 dollaria, josta on tällä hetkellä kasassa vajaa puolet. Kampanjaa on jäljellä vielä kuukauden päivät. Näppäimistön tekninen toteutus ja konseptiversio on lyöty lukkoon viime joulukuussa ja ensimmäinen sekä toinen prototyyppi ovat valmistuneet tammi- ja helmikuussa. Tuotteen sarjatuotanto ja toimitusten alkaminen on suunniteltu sijoittuvan jo kesälle, johon joukkorahoituskampanjoille tyypillisesti kannattaa suhtautua hieman varauksella.

Keyboard Mod for the Moto Z on Motorola Moto Mods -alustaa hyödyntävä viisirivinen vaaka-asennossa käytettävä fyysinen näppäimistö, joka liukuu auki puhelimen takaa ja on käännettävissä vapaasti 0-45 asteen kulmaan. Näppäimistössä on taustavalaistus ja siihen on sisällytetty mm. nuolinäppäimet sekä numerorivi. Näppäimistöasetteluja on suunnitteilla erilaisia, mutta kansainvälisestä QWERTY-asettelusta poikkeavia vaihtoehtoja joudutaan odottamaan hieman pidempään.

Näppäinten kerrotaan olevan suunniteltu kestävän 200 000 painallusta ja liukumekanismin 100 000 avausta. Näppäimistö lisää puhelimen paksuutta merkittävästi (mittoja ei ilmoitettu) , joten suunnitteilla on myös näppäimistön sisälle sijoittuva 1500 mAh lisäakku. Värivaihtoehtoja on suunnitteilla kolme – musta, hopea ja kulta.

Kiitos juttuvinkistä Mikael!

Lähde: Indiegogo