Thermaltakelta View 28 RGB -miditornikotelo RGB-valaistusefektillä ja kaarevalla ikkunalla

Thermaltaken uudessa View 28 RGB -kotelossa on kyljestä kattopaneeliin jatkuva suuri ikkuna sekä etupaneelia koristava RGB-valaistusefekti.

Thermaltake on julkaissut View-kotelomallistoonsa uuden 28 RGB -mallin, jonka erikoisuuksia ovat kylkipaneelista kattoon asti jatkuva ikkuna sekä etupaneelin Infinity RGB -valaistusefekti. Kotelon kylki- ja kattopaneeli ovat yhtä ja samaa osaa ja myös ikkuna kaartuu kyljestä kattoon niiden mukana.

Tummennetusta kiiltäväpintaisesta muovista valmistettu etupaneeli on varustettu ohjattavalla 256-värisellä RGB-efektillä, joka on toteutettu etupaneelin yläosassa olevaan aukkoon johtavilla 16 valonauhalla. Kuvissa etupaneelin takana hohtavat RGB-tuulettimet eivät kuulu kotelon vakiovarustukseen. Kotelosta myytävässä Riing Edition -versiossa tavallinen takaktuuletin on korvattu RGB-valorenkaalla varustetulla Riing RGB -tuulettimella.

Sisätilojen osalta teräsrakenteinen View 28 RGB on varsin tyypillinen nykypäivän miditornikotelo ja se käyttää samaa runkoa edullisemman View 27 -mallin kanssa. Lisävarusteena myytävällä riser-adapterilla näytönohjain on mahdollista sijoittaa pystyasentoon kylki-ikkunan eteen.

Thermaltake View 28 RGB tekniset ominaisuudet:

 • Ulkomitat: 505 x 200 x 493 mm (K x L x S)
 • Paino: 6,7 kg
 • Yhteensopiva ATX-, micro-ATX- ja mini-ITX-emolevyjen kanssa
 • Levypaikat: 2 x 2,5/3,5″; 4 x 2,5″
 • Lisäkorttipaikkoja 8 + 2 kpl
 • Näytönohjaimen maksimipituus 410 mm
 • ATX-virtalähteen maksimipituus: 180 mm
 • Tuulettimet: 1 x 120 mm tuuletin takana (1000 RPM, 16 dBA; Riing Edition mallissa 1400 RPM, 28 dBA)
 • Tuuletinpaikat: edessä 3 x 120 mm, takana 1 x 120 mm, sisällä 1 x 12o mm
 • Jäähdytinpaikat: Max 360 mm edessä, 120 mm takana
 • Prosessoricoolerin maksimikorkeus: 155 mm

Thermaltake View 28 RGB:n suositushinta on Yhdysvalloissa 79 dollaria ja se maksaa Saksan Amazonissa 82,90 euroa (Riing Edition 92,90 e). Samaan runkoon perustuva View 27 -malli maksaa Hinta.fi-palvelun mukaan Suomessa edullisimmillaan noin 70 euroa, jonka perusteella View 28 RGB:n hinnan voisi arvella asettuvan Suomessa hieman alle sataan euroon.

Lähde: Thermaltake (1), (2), (3)

Android Wear 2.0 -päivityksiä on viivästetty Googlen löytämän bugin vuoksi

31.3.2017 - 14:28 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (8)

Google on tiedottanut Android Wear 2.0 -päivityksiin liittyvästä viivästyksestä. Syynä on ohjelmistosta löytynyt bugi.

Google aloitti Android Wear 2.0 -päivityksen syöttämisen Fossilin, Casion ja Tag Heuerin älykelloille muutama päivä sitten, mutta muiden laitteiden suhteen on ollut hyvin hiljaista. 9to5Google-sivuston mukaan syy on Googlen päivityksestä löytämässä bugissa, jonka takia päivityksen jakelu muille kelloille on nyt toistaiseksi pysähdyksissä. Bugin kerrotaan löytyneet ohjelmiston viimeisimmissä testausvaiheissa.

Toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa milloin Google jatkaa päivityksen syöttämistä muille Android Wear 2.0 -yhteensopiville kelloille. Päivitystä tukevia kelloja on yhteensä 19 kappaletta kaikkiaan 11 eri valmistajalta. Joukossa on myös suomalainen Polar M600 -kello. Uusi käyttöjärjestelmäversio tekee Android-kelloista entistä itsenäisempiä mm. LTE-tuen ja kellon oman sovelluskaupan myötä, sekä tuo mukanaan myös käyttöliittymää koskevia uudistuksia.

Lähde: 9to5Google

Samsung käyttää Galaxy S8 -malleissa kahden eri valmistajan kamerasensoreita

31.3.2017 - 13:36 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (3)

Kuten viime vuonna Galaxy S7 -mallien tapauksessa, myös tänä vuonna Samsung käyttää ainakin kahden eri valmistajan kamerasensoreita uusissa huippumalleissaan.

Osa saattoi pettyä Galaxy S8 -mallien julkaisun yhteydessä kameraominaisuuksi, jotka eivät vaikuttaneet parantuneen juurikaan edeltäjämalleista. Paperilla Galaxy S8 -mallien takakamerat (12 Mpix, f1.7, 27 mm, OIS, Dual Pixel PDAF-tarkennus) vaikuttivat hyvin samanlaisilta Galaxy S7 -mallien takakameroiden kanssa, eikä Samsung pitänyt julkaisutilaisuudessa kovin suurta meteliä kameratekniikan suhteen.

Galaxy S8 -mallien uutena kameraominaisuutena mainostettiin lähinnä Exynos 8895- ja Snapdragon 835 -piirien mahdollistamaa usean kuvan prosessointiominaisuutta, jossa kamera ottaa nopeasti kolme peräkkäistä kuvaa ja prosessoi niiden avulla yhden parempilaatuisen otoksen. Tuloksena luvataan olevan tarkempi ja vähemmän kohiseva kuva. Ominaisuuden avulla pystytään parantamaan myös digitaalisesti zoomattujen kuvien laatua.

Kuva: SamMobile

SamMobile-sivusto on kuitenkin kaivanut esiin tarkempia tietoja Galaxy S8 -mallien kameroihin liittyen ja samalla on selvinnyt, että Samsung käyttää uusissa lippulaivamalleissa ainakin kahden eri valmistajan kamerasensoreita. Toinen valmistajista on Sony ja toinen Samsungin oma puolijohdeyksikkö System LSI. Sonyn valmistaman sensorin mallinimi on IMX333 ja System LSI:n vastaavasti S5K2L2 ISOCELL. Toisin sanoen Galaxy S8 -mallien takakamerat eivät ole täysin identtisiä viimevuotisten mallien kanssa.

Viime vuonna Samsung käytti Galaxy S7 -mallien takakamerassa Sonyn IMX260- ja System LSI:n S5K2L1 ISOCELL -sensoreita. Niiden tarkkuus oli 12 megapikseliä ja koko 1/2,5-tuumaa, joka tarkoittaa 1,44 mikrometrin pikselikokoa. Uusien IMX333- ja S5K2L2-sensorien kerrotaan olevan edelleenkehitettyjä versioita viimevuotisista, mutta niiden teknisissä ominaisuuksissa on havaittavissa pieniä muutoksia. Tarkkuus on edelleen 12 megapikseliä, mutta sensorin koko on nyt SamMobilen mukaan 1/2,55 tuumaa, joka tarkoittaa aavistuksen pienempää 1,4 mikrometrin pikselikokoa.

Takakameran kuvanvakaimella varustettu f1.7 27 mm objektiivi on ainakin teknisiltä tiedoiltaan identtinen Galaxy S7- ja S8-mallien kesken. Myös sekä uudet että vanhat kamerasensorit käyttävä samaa Dual Pixel -tarkennustekniikkaa, jossa tarkennuksessa käytettäviä vaiheentunnistusdiodeja on jokaisen kuvapikselin yhteydessä.

SamMobile on havainnut Samsungin käyttävän samoja kahta valmistajaa myös etukameran sensorien suhteen. Galaxy S8 -mallien kahdeksan megapikselin etukamera saattaa perustua joko Sonyn IMX320- tai System LSI:n S5K3H1-sensoriin. Myös nämä sensorit ovat tiettävästi ominaisuuksiltaan identtisiä.

Lähteet & kuvat: SamMobile, Samsung

Calyos julkisti joukkorahoituskampanjan innovatiivisesta passiivijäähdytteisestä NSG S0 -kotelostaan

Kickstarter-joukkorahoitussivustolle on julkaistu uusi mielenkiintoinen kampanja, jolla pyritään toteuttamaan Loop Heat Pipe -tekniikkaa hyödyntävä passiivijäähdytteinen NSG S0 -tietokonekotelo.

Calyos on julkistanut Kickstarter-joukkorahoituskampanjan muodossa uuden NSG S0 -tietokonekotelon, joka on varustettu yrityksen kehittämään LHP-tekniikkaan (Loop Heat Pipe) perustuvalla passiivijäähdytyksellä. Calyos sai aiemmin huomiota esittelemällä prototyyppikoteloa CES-messujen yhteydessä. 30 päivän joukkorahoituskampanjassa NSG S0 -kotelo on tarjolla 479 euron lähtöhintaan. Tarjolla on myös erilaisia kustomointimahdollisuuksia mm. eri pelien teemoilla.

Tämän uutisen kirjoitushetkellä kampanjaa on jäljellä 28 päivää ja 150 000 euron tavoitesummasta on kerätty noin 275 tukijan voimin yli 143 000 euroa. Vaikuttaisi siis, että kotelo tullaan toteuttamaan. Edullisimmillaan kotelon voi tällä hetkellä hankkia 549 euron hintaan. 5999 euron hintaan tarjolla on täyskuparinen versio. Joukkorahoituksen toteutuessa toimitusten olisi tarkoitus alkaa ensi syyskuussa. Jos projekti saa riittävästi suosiota, saattaa kotelo tulla myyntiin myös valmiilla tietokonekokoonpanolla varustettuna.

NSG S0 -kotelo koostuu kahdesta osasta, joista toinen sisältää prosessorin jäähdytyksen ja takakyljen muodostavan jättimäisen jäähdytysrivaston, ja toinen grafiikkapiirin jäähdytyksen sekä kotelon etuosan kattavan suurikokoisen jäähdytysrivaston. Lämmönsiirto tietokoneen komponenteilta perustuu suljetussa kierrossa kapillaarisen pumpun avulla liikkuvaan jäähdytysnesteeseen, joka muuttaa olomuotoaan nesteestä höyryksi kierron aikana (LHP).

Kotelon tuotantoversio on kehitetty yhdessä ranskalaisen WaterMod-modausryhmän kanssa. Tietokonekokoonpanoa varten kotelosta löytyy paikka E-ATX-/ATX-emolevylle ja -virtalähteelle, etukehikko yhdelle 2,5 ja yhdelle 3,5 tuuman levylle sekä takakehikko kahdelle 2,5 ja 3,5 tuuman levylle. Vaihtoehtoisesti kyseisiin kehikoihin voi asentaa jäähdytystä tehostavat 120 mm tuulettimet. Jäähdytysratkaisu on optimoitu Core i7-7700K -prosessorille ja GeForce GTX 1080 Ti -näytönohjaimelle, mutta on yhteensopiva myös muiden prosessorien ja näytönohjainten kanssa.

Prototyyppikuvissa passiivijäähdytteisessä esimerkkikokoonpanossa io-techin toimituksen silmään pisti näytönohjaimen virransyötön ja GDDR5-muistien jäähdytys, joka näyttäisi olevan toteutettu pelkällä tasaisella alumiinilevyllä. Tehokokoonpanoja jäähdyttäessä kannattaakin muistaa, että prosessorin ja grafiikkapiirin ohella myös monet muut komponentit tuottavat kymmenien wattien edestä lämpöä, joka olisi hyvä saada johdettua tehokkaasti pois.

Lähteet: Kickstarter, Calyos

Uusi artikkeli: Testissä Huawei P10

io-techin kattavassa testiartikkelissa pureudutaan Huawein uuteen P10-älypuhelimeen.

io-techin mobiilipuolen tuoreimmassa artikkelissa tutustutaan huomenna 31. maaliskuuta kauppoihin tulevaan Huawei P10 -älypuhelimeen, jonka kiinalaisjätti julkisti helmikuun lopulla MWC-messujen ennakkotilaisuudessa. 599 euron hintainen P10 sisältää viime syksynä julkaistuista Mate 9 -malleista tutun Kirin 960 -järjestelmäpiirin sekä kaksoiskameraratkaisun. Ulkomitat ovat kuitenkin pienemmät ja sirommat.

Tutustumme artikkelissa kattavasti P10:n rakenteeseen, teknisiin ominaisuuksiin, kameraan, ohjelmistoon, suorituskykyyn ja akunkestoon.

Lue artikkeli: Testissä Huawei P10 -älypuhelin

 


Uusi artikkeli: Asus ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti OC

io-techin testiin saatiin ensimmäisenä GeForce GTX 1080 Ti -custom-mallina Asuksen ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti OC Edition -näytönohjain.

Tutustumme artikkelissa näytönohjaimen ominaisuuksiin, ajamme suorituskykytestit ja mukana on myös tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset sekä ylikellotustestit.

Odotamme parhaillaan testiin saapuvaksi myös MSI:n ja Gigabyten omia GeForce GTX 1080 Ti -custom-malleja.

Lue artikkeli: Asus ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti OC Edition

Uusi artikkeli: Ensituntumat – Samsung Galaxy S8 ja Galaxy S8+

io-tech tutustui Lontoossa tuoreeltaan Samsungin uusiin Galaxy S8 -lippulaivapuhelimiin.

Samsung esitteli uudet Galaxy S8- ja Galaxy S8+ –älypuhelimensa 29. maaliskuuta Lontoossa ja New Yorkissa samanaikaisesti järjestetyissä Unpacked-tilaisuuksissa. Kyseessä on ehdottomasti alkuvuoden huhutuin ja puhutuin älypuhelinjulkistus ja samalla Samsungille kasvojen pesun paikka viimesyksyisen Galaxy Note 7 –katastrofin jälkeen.

io-tech matkusti keskiviikkona Lontooseen seuraamaan paikan päälle Unpacked 2017 –tilaisuutta sekä Galaxy S8 –mallien julkaisua. Julkaisun jälkeen pääsimme ottamaan ensituntumat molemmista uutuuspuhelimista.

Lue artikkeli: Ensituntumat: Samsung Galaxy S8 ja Galaxy S8+

Windows 10:n ilmainen Creators Update -päivitys julkaistaan 11. huhtikuuta

Windows 10:n Creators Update tulee keskittymään etenkin sisällöntuottajien tarpeisiin unohtamatta kuitenkaan pelaajia tai jatkuvasti parantuvaa tietoturvaa

Microsoftin Windows 10 on yhtiön omien sanojen mukaan sen viimeinen käyttöjärjestelmä. Muutaman vuoden välein julkaistavien uusien versioiden sijasta yhtiö aikoo jatkossa keskittyä vain päivittämään Windows 10:ntä vastaamaan kehityksen luomiin uusiin haasteisiin.

Windows 10:n julkaisuversio oli versionumeroltaan 1507 ja sen jälkeen käyttöjärjestelmälle on julkaistu kaksi merkittävää päivitystä: 1511 eli November Update ja 1607 eli Anniversary Update. Seuraavaksi julkaisuvuoron saa 11. huhtikuuta julkaistava Creators Update. Uusi päivitys tullaan tuntemaan joko versionumerolla 1703 tai 1704; julkaisupäivän mukaan jälkimmäisen pitäisi olla lopullinen versionumero, mutta useiden lähteiden mukaan versionumeroksi tulisi siitä huolimatta 1703.

Windows 10 Creators Updaten kantavana teemana ovat erilaiset sisällöntuottajat. Päivitykset eivät kuitenkaan rajoitu vain sisällöntuotantoon, vaan esimerkiksi pelaajien iloksi on luvassa uusi suorituskykyä parantava Game Mode -tila. Game Moden kerrotaan parantavan suorituskykyä aluksi parhaimmillaan 5 prosenttia, mutta tulevaisuudessa suorituskykyparannusten odotetaan kasvavan. Voit lukea lisää Game Modesta io-techin aiemmasta aihetta koskevasta uutisoinnista. Pelaaville sisällöntuottajille on puolestaan luvassa sisäänrakennettu tuki Beam-streamauspalvelulle.

Creators Update tuo mukanaan laajan tuen erilaisille 3D-objekteille. Käyttöjärjestelmän mukana tulee uusi 3D-mallien piirtämisen ja muokkaamisen hallitseva Paint 3D -ohjelma, jonka lisäksi esimerkiksi Office-ohjelmat päivitetään tukemaan 3D-objekteja. Microsoft julkaisi myös Remix3D-portaalin, jossa on jaossa lukuisia valmiita 3D-malleja. Tiukasti 3D-tukeen liittyy myös Windows Mixed Reality, eli tulevia lisätyn todellisuuden- ja virtuaalilaseja tukeva käyttöliittymä. Windows Mixed Reality -yhteensopivien lasien hintojen kerrotaan kustantavan edullisimmillaan 299 dollaria.

Tietoturvapuolella Windows 10 Creators Update tuo mukanaan uuden Windows Defender Security Center -hallintapaneelin. Hallintapaneeli mahdollistaa virustorjunnan, verkon ja palomuurin hallinan yhdestä paikasta keskitetysti. Myös tietosuoja-asetusten hallinnan kerrotaan helpottuneen aiempiin versioihin nähden. Muita uusia tietoturvaan liittyviä ominaisuuksia ovat Remote Lock, joka mahdollistaa tietokoneen automaattisen lukitsemisen, kun käyttäjä poistuu sen lähettyviltä, sekä Device Health Advisor, joka antaa yleistä tietoa laitteen kunnosta ja tilasta.

Päivityksiä on luvassa myös Windows 10:n mukana tulevalle Edge-selaimelle. Microsoftin mukaan Edge on jo nyt turvallisempi, nopeampi ja virtapihimpi kuin Chrome ja Creators Updaten myötä yhtiö aikoo parantaa kaikkia edellä mainittuja osa-alueita. Edge tulee saamaan Creators Updatessa parannetun välilehtien hallinnan ja tuen Windows Storesta saatavilla oleville e-kirjoille. Muita uusia ominaisuuksia ovat esimerkiksi mahdollisuus liittää kontakteja suoraan tehtäväpalkkiin, jolloin tiedostojen ja viestien lähettäminen halutuille henkilöille on aiempaa nopeampaa.

Samsung julkaisi Galaxy S8 -älypuhelimet

29.3.2017 - 18:13 / Sampsa Kurri Mobiili Kommentit (36)

Samsung on esitellyt tänään virallisesti uudet Galaxy S8 -älypuhelimet, jotka tulevat saataville kahdella näyttökoolla.

Toimittajamme Juha Kokkonen on paikan päällä Lontoossa Samsungin julkaisutilaisuudessa ottamassa uutuuslaitteista ensituntumat, jotka julkaisemme io-techissä pikimmiten.

Galaxy S8 tulee saataville kahtena mallina, jotka ovat 5,8-tuumaisella näytöllä varustettu Galaxy S8 ja 6,2-tuumaisella näytöllä varustettu Galaxy S8+. Molemmissa on käytössä 2960×1440-resoluution ja 18,5:9-kuvasuhteen Super AMOLED -näyttöpaneeli.

Samsung mainostaa kyljistään kaarevan Infinity-näytön ja kehyksettömän muotoilun muodostavan sulavan ja painikkeettoman lasipinnan ilman teräviä kulmia. Etupuolen navigointinäppäimet ovat integroitu käyttöjärjestelmään osaksi näyttöä ja sormenjälkilukija on siirretty takapuolelle. Laitteen molemmilta puolilta löytyy Corningin Gorilla Glass 5 -lasi.

Etupuolella on 8 megapikselin ja takapuolella 12 megapikselin kamera, jonka molemmille puolin on sijoitettu sormenjälkilukija ja sykemittari. S8:ssa on 3000 mAh ja S8+:ssa 3500 mAh akku ja molemmat tukevat pika- ja langatonta latausta.

Suomessa myytävissä puhelimissa on käytössä 10 nanometrin viivanleveydellä valmistettava Samsungin oma 64-bittinen 8-ytiminen Exynos 8895 -järjestelmäpiiri. Molemmissa malleissa neljä ydintä toimii 2,3 GHz:n kellotaajuudella ja toiset neljä ydintä toimivat S8-mallissa 1,7 GHz:n ja S8+-mallissa 1,9 GHz:n kellotaajuudella. Käyttömuistia on neljä gigatavua ja tallennustilaa 64 gigatavua.

Galaxy S8:n ennakkomyynti alkaa Suomessa 29. maaliskuuta ja myynti alkaa 28. huhtikuuta. Värivaihtoehtoina ovat Orchid Grey, Arctic Silver ja Midnight black.

Suositushinnat Suomessa ovat Galaxy S8 829 € ja Galaxy S8 + 929 €.

Samsung Galaxy S8 virallinen tuotesivu

 

Galaxy S8 ja S8+ yhteiset ominaisuudet:

 • 4 Gt käyttömuistia
 • 64 GB tallennustilaa ja tuki 256 GB microSD-korteille
 • Takakamera Dual Pixel 12MP (F1.7), Smart OIS.
 • Etukamera 8MP (F1.7)
 • IP68-luokitus
 • USB Type-C
 • Käyttöjärjestelmä Android 7.0

 

Galaxy S8 -ominaisuudet:

 • 5,8 ” 2960×1440 -näyttö (QHD, 570ppi)
 • 10 nm Samsung Exynos 2,3 GHz Quad + 1,7 GHz Quad Octa Core SoC
 • Akun koko 3000 mAh
 • Fyysiset mitat 148,9 x 68,1 x 8,0 mm
 • Paino 155 g

 

Galaxy S8+ -ominaisuudet:

 • 6,2” 2960×1440 -näyttö (QHD, 529 ppi)
 • 10 nm Samsung Exynos 2,35 GHz Quad + 1,9 GHz Quad Octa Core SoC
 • Akun koko 3500 mAh
 • Fyysiset mitat 159,5 x 73,4 x 8,1 mm
 • Paino 173 g

 

Intel julkisti 3D XPoint -muisteihin perustuvat Optane Memory -moduulit kuluttajamarkkinoille

Intelin uudet 3D XPoint -muisteihin perustuvat Optane Memory -moduulit on tarkoitettu välimuisteiksi etenkin perinteisellä kiintolevyllä varustettuihin tietokoneisiin.

Intelin yhdessä Micronin kanssa kehittämä 3D XPoint -muistiteknologia esiteltiin alun perin jo heinäkuussa 2015. 3D XPoint on luotu täyttämään NAND- ja DRAM-muistien väliin jäävää ammottavaa aukkoa tarjoamalla moninkertaista nopeutta ja samankaltaisia kapasiteetteja NAND-muistien kanssa ollen kuitenkin samalla selvästi DRAM-muisteja edullisempia.

Viime viikolla pitkään jatkunut odotus uuteen muistityyppiin perustuvista SSD-asemista päättyi, kun Intel julkaisi ensimmäisen yrityskäyttöön suunnatun Optane SSD DC P4800X -sarjan PCI Express -väyläisen SSD-mallin. Nyt yhtiö on julkistanut myös ensimmäiset kuluttajapuolen 3D XPoint -tuotteet eli Optane Memory -moduulit.

Kuluttajapuolelle suunnatut Optane Memory -moduulit tulevat aluksi saataville 16 ja 32 gigatavuisina malleina. Ne asennetaan M.2-liitäntään ja hyödyntävät NVMe-protokollaa sekä PCI Express x2 -väylää. Kuten Memory-nimestä voi päätellä, niitä ei ole tarkoitettu NAND-pohjaisten SSD-asemien korvikkeiksi, vaan kiihdyttämän tietokoneen toimintaa välimuistina useiten kiintolevyltä haetulle datalle. Varsinaiset Optane-SSD-asemat saadaan kuluttajamarkkinoille vasta myöhemmin.

Intel käyttää Optane Memory -moduuleissa samoja 20 nanometrin prosessilla valmistettuja 128 gigabitin 3D XPoint -muisteja kuin yrittäjäpuolen SSD-asemissaan. 16 Gt:n mallille Intel lupaa lukunopeudeksi maksimissaan 900 Mt/s ja kirjoitusnopeudeksi 145 Mt/s. Satunnaisluku- ja -kirjoitusnopeudeksi kerrotaan 190 000 ja 35 000 IOPSia ja kirjoitus- ja lukulatensseiksi 18 ja 7 µs. 32 Gt:n mallin vastaavat luvut ovat 1350 ja 290 Mt/s, 240 000 ja 65 000 IOPSia sekä 30 ja 9 µs. Kummallekin mallille luvataan kestävyyden saralla 182,5 teratavun kirjoitusmäärät ja takuuta viiden vuoden edestä.

Linus Tech Tipsin suorituskykymittaukset

Intelin mukaan Optane Memory -moduuli voi parhaimmillaan puolittaa järjestelmän käynnistymisajan, jonka lisäksi se parantaisi parhaimmillaan yleistä suorituskykyä 28 % ja tallennustilan nopeutta 14 kertaiseksi. Valitettavasti yhtiö unohti mainita käytetyn testikokoonpanon, mutta oletettavasti se on sama kuin Linus Tech Tipsin videolla. Tämä tarkoittaa lukujen näyttävän paljonko Optane Memory nopeuttaisi kiintolevyllä varustettua 7. sukupolven Core i7 -kokoonpanoa. SSD-asemalla varustetuissa kokoonpanoissa Optane Memory -moduulin toimiminen välimuistina todennäköisesti nopeuttaa suorituskykyä edelleen, mutta tarkkoja lukuja sen suhteen saadaan vasta kun Optane Memory -moduulit saadaan kolmansien osapuolien kattaviin testeihin.

Optane Memory -moduulit vaativat toimiakseen Intelin 7. sukupolven Core-prosessorin (Kaby Lake) ja 200-sarjan piirisarjalla varustetun emolevyn. Intel on julkaissut sivuillaan myös listan virallisesti Optane Memory -moduuleita tukevista emolevyistä. Nyt julkistetut 16 ja 32 Gt:n mallit tulevat saataville 24. huhtikuuta, mutta ne ovat jo nyt ennakkotilattavissa 44 ja 77 dollarin verottomin suositushinnoin.