Vivo esittelee tuotantovalmista näytön alapuolisella sormenjälkitunnistimella varustettua älypuhelinta

10.1.2018 - 13:20 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (6)

Vivon CES-messuilla demoama prototyyppi on jo valmis tuotantoon.

Kiinalainen Vivo on esitellyt eilen CES 2018 -messuilla tuotantovalmiin älypuhelimen, jossa sormenjälkitunnistin on sijoitettu näyttöpaneelin alle. Viime vuoden aikana näytön alapuolisten sensorien tekniikan kypsymiselle tuli yhä kasvava tarve, sillä lukuisat puhelinvalmistajan julkaisivat kapeareunaisella näytöllä varustettuja älypuhelimia.

Vaikka Vivo on käyttänyt aiemmissa prototyypeissään Qualcommin tunnistintekniikkaa, on tällä kertaa kyse Synapticsin FS9500-tunnistimesta, josta uutisoimme joulukuun puolivälissä. Synapticsin optinen sensori sijaitsee AMOLED-näyttöpaneelin alla ja tekee tunnistuksen näytön pikselien välisten rakojen kautta.

Vivon mukaan näytön alle sijoitettu sormenjälkitunnistin aktivoituu vain kun sille on tarvetta ja käyttäjää opastetaan graafisen käyttöliittymän avulla. Tunnistimen tietoturvan kerrotaan olevan samalla tasolla tavanomaisen sormenjälkitunnistimien kanssa ja sitä voidaan käyttää myös mm. mobiilimaksujen autentikoinnissa.

The Verge -sivuston käyttökokemusten perusteella näytön alapuolinen sormenjälkitunnistin toimii toistaiseksi hitaammin kuin perinteisemmät ratkaisut, mutta hitaus ei kuitenkaan muodostu suoranaiseksi ongelmaksi. Videolla tunnistimen paikka on merkitty näytön alaosaan kuvakkeella ja tunnistusta seuraa sormen ympärille leviävä animaatio.

Vivon mukaan uutta sormenjälkitunnistinta käyttävä laite on valmis tuotantoon ja se tullaan julkistamaan virallisesti kuluvan vuoden alkupuolella. Laitteen mallinimestä tai saatavuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Vastaavalla ratkaisulla varustettuja älypuhelimia tullaan varmasti näkemään tänä vuonna myös muiden puhelinvalmistajien toimesta.

Lähde: Vivo, The Verge

NZXT laajentaa portfoliotaan ensimmäisellä emolevyllään: N7 Z370

NZXT:n ensimmäinen emolevy on suunniteltu ulkoisesti minimalistisesta ulkonäöstä pitäville ja yhteensopivaksi yhtiön omien koteloiden kanssa.

Parhaiten koteloistaan ja jäähdyttimistään tuttu NZXT on päättänyt kokeilla taitojaan uusissa vesissä. Yhtiö on julkaissut CES 2018 -messujen yhteydessä ensimmäisen emolevynsä, N7 Z370:n.

NZXT:n ensimmäisen emolevyn kantavana teemana vaikuttaa olevan ulospäin näkyvä minimalistisuus aina nimeä myöden. Emolevyn pinnan alta löytyy luonnollisesti kaikki normaalit komponentit, mutta pinnalle niistä näkyy vain pieni osa, sillä suurin osa emolevystä on peitetty erilaisin metallikuorin. Myös UEFI BIOS noudattaa samaa minimalistista ulkonäköä.

Emolevy on suunniteltu sopimaan yhtiön koteloihin ja oletuksena se tulee joko mustavalkoisin tai valkomustin mattapinnoin. Yhtiö tuo lisäksi erikseen myytäviksi kiiltävät siniset, punaiset ja violetit kuoret emolevyn jäähdytyselementeille. Yhtiön omilla verkkosivuilla ilmoitetaan eri väristen kuorten suositushinnaksi 14,99 dollaria.

ATX-kokoiselta emolevyltä löytyvät kaikki perusasiat, joita Z370-emolevyiltä sopii odottaa, joskin tallennusmedioiden osalta yhtiö on pitänyt varsin konservatiivisen linjan. Emolevyllä on yhteensä kaksi PCI Express x16 -kokoista liitäntää, kaksi PCI Express x4 -liitäntää ja yksi PCI Express x1 -liitän. Tallennustilaa voi asentaa kahteen M.2-liittimeen (PCIe 3.0 x4) ja neljään SATA-liittimeen ja emolevy tukee luonnollisesti Intelin Optane-SSD-asemia.

Emolevyn verkkoyhteyksistä on vastuussa Intelin gigabitin I219-V-verkko-ohjain ja äänentoisto on toteutettu Realtekin ALC1220 -äänipiirillä. Takapuolen I/O-paneelista löytyy yhteensä viisi USB 2.0 -liitäntää, neljä USB 3.1 Gen 1 -liitäntää, DisplayPort 1.2- ja HDMI 1.4b -liittimet, BIOSin resetointipainike, verkkoliitin sekä tyypilliset ääniliittimet optisen S/PDIF-ulostulon kera. Emolevy tukee luonnollisesti yhtiön omaa Hue+-RGB-valaistusta ja Grid+-tuuletinohjainta, joita ohjataan Cam-sovelluksen avulla.

NZXT N7 Z370:n suositushinta on 299,99 dollaria ja sen pitäisi tulla saataville ilmeisesti välittömästi.

Lähde: NZXT

Razer esitteli langattomasti latautuvan mutta erittäin keveän Mamba HyperFlux -pelihiiren

Razerin HyperFlux-tuoteperheeseen kuuluu itse Mamba HyperFlux -pelihiiren lisäksi sitä langattomasti lataava Firefly HyperFlux -hiirimatto.

Razer on esitellyt CES 2018 -messuilla uutta Mamba HyperFlux -hiirtä, joka on suunniteltu käytettäväksi yhdessä Firefly HyperFlux -hiirimaton kanssa. HyperFlux-tuotteet tukevat Razerin näkemystä langattomasta latauksesta.

Razerin Mamba HyperFlux ei ole ensimmäinen eikä taatusti viimeinen langatonta latausta tukeva hiiri. Se eroaa monista kilpakumppaneistaan kuitenkin merkittävästi painon osalta: hiirellä on painoa vaivaiset 96 grammaa. Kevyen painon salaisuus on akuttomuus, sillä hiiri luottaa sen sijasta sisäänrakennettuun kondensaattoriin, joka kykenee säilömään kylliksi sähkövarausta noin 5 – 10 sekunnin tarpeisiin ilman kontaktia lataavaan hiirimattoon. Hiiri tukee tarvittaessa myös langallista toimintatilaa, jolloin se ei tarvitse parikseen Firefly HyperFlux -hiirimattoa.

Mamba HyperFlux -hiiri on varustettu maksimissaan 16 000 DPI:n tarkkuuteen kykenevällä optisella Razer 5G -sensorilla, jonka luvataan selviävän parhaimmillaan 50 G:n tai 450 tuumaa per sekunti kiihtyvyydestä. Siinä on yhteensä yhdeksän ohjelmoitavaa Hyperesponse -painiketta, jotka käyttävät Razerin omia mekaanisia kytkimiä sekä tietenkin rulla. Virkistystaajuudeksi hiirelle luvataan 1000 Hz.

Hiiren strategiset mitat ovat 124,7 x 70,1 x 43,2 millimetriä ja painoa sillä on jo aiemmin mainittu 96 grammaa. Hiiri on suunniteltu käytettäväksi oikealla kädellä.

Firefly HyperFlux -hiirimatto on varustettu käännettävällä kontaktipinnalla, jonka toinen puoli tarjoaa kovan alustan ja toinen kangasmaton pehmeyden ja sen pohja on varustettu liukumisen estävällä kumipinnoitteellla. Langattomasti hiirtä lataavan hiirimaton strategiset mitat ovat 355 x 282,5 x 12,9 millimetriä ja painoa sillä on 643 grammaa ilman johtoa.

Molemmat HyperFlux-uutuudet tukevat luonnollisesti Razer Chroma -RGB-valaistusta. Ne tulevat saataville pakettiratkaisuna esimerkiksi Razerin omasta verkkokaupasta maaliskuussa 279,99 euron suositushintaan.

Lähde: Razer

Apple julkaisi Spectre-päivityksen iOS:lle ja macOS High Sierralle

Apple on päivittänyt iOS:n ja macOS:n Safari-selaimen ja WebKit-moottorin Spectre-haavoittuvuuden varalta.

Apple on julkaissut macOS- ja iOS-käyttöjärjestelmilleen Spectre-tietoturvapäivitykset. Yhtiö oli paikannut käyttöjärjestelmänsä Meltdown-haavoittuvuuden osalta jo aiemmin.

macOS High Sierran Spectre-päivitys päivittää käyttöjärjestelmän joulukuussa julkaistun 10.13.2 -versiota muuttamatta sen versionumeroa. Yhtiön päivityskuvauksen mukaan päivitys paikkaa käyttöjärjestelmän Spectren molempien varianttien osalta. Päivityksen muutokset keskittyvät Safari-selaimeen ja sen käyttämään WebKit-moottoriin.

iOS päivittyy oman päivityksensä myötä versiosta 11.2.1 versioon 11.2.2. macOS-päivityksen tapaan se paikkaa käyttöjärjestelmän Spectren molempien varianttien osalta päivittämällä käyttöjärjestelmään sisälletyn Safari-selaimen ja WebKit-moottorin.

Applen iOS 11.2.2 -päivitys on saatavilla iPhone 5s:lle ja uudemmille, iPad Airille ja uudemille sekä 6. sukupolven iPod Touchille ja sitä uudemmille malleille. macOS High Sierra-päivitys vaatii MacBookin (Late 2009 tai uudempi), MacBook Pron (Mid 2010 tai uudempi), MacBook Airin (Late 2010 tai uudempi), Mac minin (Mid 2010 tai uudempi), iMacin (Late 2009 tai uudempi) tai Mac Pron (Mid 2010 tai uudempi).

Lähde: Apple (1), (2)

Microsoft keskeytti Meltdown- ja Spectre-päivitykset AMD-prosessoreille

Microsoft on keskeyttänyt tuoreet haavoittuvuudet korjaavan päivityksen jakelun AMD-käyttäjille, kun käyttäjät alkoivat raportoda ettei tietokone enää käynnisty Windowsiin päivityksen jälkeen.

Microsoft aloitti 3. tammikuuta jakamaan Windows-käyttöjärjestelmille päivityksiä, jotka korjaavat viime viikolla julkaistut Meltdown- ja Spectre-prosessorihaavoittuvuudet.

Microsoftin tukifoorumille alkoi kuitenkin pian tulvia vikaraportteja AMD-käyttäjiltä, jotka eivät saaneet päivityksen asennuksen jälkeen käynnistettyä tietokonettaan Windowsiin. Ongelmat koskevat pääasiassa vanhemmilla AMD-prosessoreilla varustettuja tietokoneita ja lopputuloksena Microsoft on päättänyt väliaikaisesti keskeyttää päivityksen jakelun AMD-käyttäjille.

Microsoftin mukaan syynä on puuttellinen dokumentaatio, jonka AMD on toimittanut Microsoftille Spectre- ja Meltdown-korjauksia varten ja ilmeisesti ennen kiireellisten päivitysten julkaisua syvällisemmän käytännön testit jäivät tekemättä. Yritykset työskentelevät parhaillaan yhteistyössä ongelman ratkaisemiseksi, jotta päivitysten jakelua voidaan taas jatkaa.

Microsoft on julkaissut AMD-käyttäjille ohjeet, kuinka eri Windows-versioilla varustettu tietokone saadaan toimintaan, jos se ei enää käynnisty päivitysten asennuksen jälkeen.

Päivitys klo 20:00

Saimme AMD:lta virallisen lausunnon koskien tilannetta:

AMD is aware of an issue with some older generation processors following installation of a Microsoft security update that was published over the weekend.  AMD and Microsoft have been working on an update to resolve the issue and expect it to begin rolling out again for these impacted shortly.

Suomen aktiivisin ja ajankohtaisin keskustelu Meltdown- ja Spectre-prosessorihaavoittuvuuksista löytyy TechBBS-foorumilta.

Lähde: Microsoft

Corsairilta kaksi RGB-valaistua nestecooleria, lippulaivavirtalähde ja rohkeasti muotoiltu miditornikotelo

Uutuusmalleihin lukeutuvat SPEC-OMEGA-kotelo, kaksi RGB-valaistua nestecooleria sekä 1600-wattinen lippulaivavirtalähde.

Corsair on esitellyt CES 2018 -messuilla langattomien pelituotteiden ohella myös uudet Hydro Series H150i PRO- ja H115i PRO -nestecoolerit, AX1600i-virtalähteen sekä Carbide Series SPEC-OMEGA -miditornikotelon.

Uusi Carbide Series SPEC-OMEGA -kotelo noudattaa samaa epäsymmetristä muotoilua kuin pari vuotta sitten julkaistu SPEC-ALPHA, mutta siinä on käytetty uutta suurempaa runkorakennetta ja laadukkaampia materiaaleja. Näyttävyyttä on haettu mm. etupaneelin LED-valonauhalla sekä lasisella kylkipaneelilla. Kotelosta löytyy kaksi 3,5 ja kolme 2,5 tuuman levypaikkaa. Kotelon etupaneeliin on mahdollista asentaa jopa 360 mm jäähdytin. Suositushinta on 109,90 euroa. Värivaihtoehtoja ovat musta, punamusta ja valkomusta.

Hydro Series -nestecoolerimalliston uudet H150i PRO ja H115i PRO -mallit tarjoavat Corsairin mukaan enemmän nähtävää ja vähemmän kuultavaa. Siihen on pyritty uudella RGB-valaistulla blokkiyksikön kannella sekä uusilla tuulettimilla. Molempiin coolereihin on päivitetty uudet ML-sarjan magneettilevitaatiotuulettimet, jotka säätöautomatiikka osaa tarvittaessa pysäyttää kokonaan, jos lämpötilat ovat riittävän alhaiset. H115i PRO on periaatteessa vain päivitetty versio 280 mm:n jäähdyttimeen perustuvasta H115i-mallista ja H150i PRO on puolestaan yrityksen ensimmäinen 360 mm jäähdytinkennoa käyttävä nestecooleri.

Virtalähdemallistoonsa Corsair esitteli uuden AX1600i-lippulaivamallin, jonka kehutaan olevan yrityksen kaikkien aikojen tehokkain ja hyötysuhteeltaan edistyneinen virtalähde. Laite ylittää 80Plus Titanium -tason vaatimukset hyötysuhteen osalta. AX1600i:ssä käytetään galliumnitriditransistoreita, joiden avulla Corsair kertoo pystyneensä parantamaan hyötysuhdetta ja lämmön haihtumista sekä lyhentämään virtalähteen kokoa kahdella senttimetrillä. Jäähdytyksestä huolehtiva 140 mm tuuletin pysyy kokonaan pysähdyksissä alemmilla rasitustasoilla. AX1600i:n ominaisuuksia voi seurata ja hallita Corsair Link -ohjelmiston avulla. Corsairin verkkokaupassa AX1600i:n suositushinta on 474,90 euroa ja valmistaja antaa sille 10 vuoden takuun.

HTC päivitti Vive-virtuaalilasejaan: Pro-malli ja langattomuus

HTC esitteli adapterin, jonka avulla Vive-virtuaalilaseista saadaan langattomat. Lisäksi yritys lanseerasi uudet Vive Pro -lasit, joissa mm. korkeampi resoluutio.

HTC on lanseerannut CES 2018 -messujen yhteydessä uudet Vive Pro -virtuaalilasit, jotka tuovat mukanaan kaksois-OLED-näytöt yhdistetyllä 2880×1600-resoluutiolla (1400×1600 per silmä, 615 PPI). Kyseessä on 78 % suurempi resoluutio kuin nykyisissä Vive-laseissa.

Pron pääpantaan on yhdistetty myös kuulokkeet sisäänrakennetulla vahvistimella, kaksoismikrofoni aktiivisella taustamelun suodatuksella sekä kaksi eteenpäin osoittavaa kameraa kannustamaan kehittäjien luovuutta.

HTC Vive Pron hinnasta tai saatavuudesta ei vielä kerrottu, mutta alkuperäinen Vive-setti laseilla maksaa Suomessa alkaen 769 euroa ja laseihin erikseen ostettavat kuulokkeet 149 euroa, joten Pron hinnan voi olettaa nousevan yli 1000 euroon.

Uusien Vive Pro -lasien ohella HTC esitteli langattoman Vive Wireless -adapterin, jonka avulla alkuperäiset Vive- ja uudet Vive Pro -lasit pystytään muuntamaan langattomaksi. Adapteri käyttää Intelin 60 GHz:n taajuusalueella toimivaa WiGig-tekniikkaa ja se tulee saataville tämän vuoden kolmannella neljänneksellä (Q3/2018) eli heinä-syyskuussa.

Vive Pro -lasit ovat kokeiltavana CES 2018 -messuilla ja ensimmäisten käyttökokemusten mukaan näyttöjen suurempi resoluutio on merkittävä visuaalinen parannus virtuaalimaailmaan. Tech Radarin mukaan langallisena uusi Vive Pro pyöritti kuvaa korkeammasta resoluutiostaan huolimatta sulavasti, mutta langattomasti havattavissa oli jonkinasteista hidastelua.

Lähde: HTC

Corsairilta tuoteperheellinen langattomia pelituotteita

Uusi Unplug and Play -mallisto sisältää näppäimistön, hiiren ja kaksi erilaista alustaa.

Corsair on esitellyt CES 2018 -messuilla Las Vegasissa joukon uusia langattomia pelituotteita. Uuteen Unplug and Play -tuoteperheeseen kuuluu langaton K63 Wireless Mechanical Keyboard -näppäimistö, K63 Wireless Gaming Lapboard -pelialusta, DARK CORE RGB Wireless Gaming Mouse -hiiri ja MM1000 Qi Wireless Charging Mouse Pad -latausmatto.

Langaton mekaaninen tenkeyless-kokoinen K63-näppäimistö käyttää 2,4 GHz:n taajuudella toimivaa, 128-bittistä AES-salausta käyttävää langatonta yhteystekniikkaa, jonka kerrotaan olevan optimoitu pelikäyttöön yhden millisekunnin vasteajalla. Muita yhteysvaihtoehtoja ovat Bluetooth ja USB-yhteys kaapelilla. Näppäimistön ladattavan akun kerrotaan kestävän yhdellä latauksella jopa 75 tuntia. Näppäimistössä käytetään Cherryn punaisia MX-kytkimiä sekä kustomoitavaa sinistä taustavalaistusta. Näppäimistön suositushinta on 109,99 euroa.

K63 Wireless Gaming Lapboard -pelialusta on suunnattu olohuonekäyttöön ja se mahdollistaa näppäimistön ja hiiren käyttämisen sylissä sohvalta käsin. Kyseessä on kankaisen hiirimaton sisältävä alusta, jonka pohjassa on muistivaahdosta tehty pehmuste. Alustassa on lisäksi paikka ja rannetuki langattomalle K63-näppäimistölle. Tuotteen suositushinta on 59,90 euroa.

Uusi Dark Core RGB -pelihiiri käyttää samoja yhteystekniikoita kuin edellä esitelty K63-näppäimistö. Hiiri käyttää kustomoitua 16 000 CPI:n optista sensoria, joka on optimoitavissa alustan mukaan. Ohjelmoitavia näppäimiä on kaikkiaan yhdeksän kappaletta ja päänäppäimissä käytetään Omronin mekaanisia kytkimiä. Hiirestä löytyy myös muokattava kolmialueinen RGB-valaistus ja kaikki asetukset on mahdollista tallentaa hiiren sisäiseen muistiin. Sisäisen akun luvataan kestävän yhdellä latauksella jopa 24 tuntia. Hiiren suositushinta on 79,99 euroa. Langatonta lataamista tukeva SE-versio maksaa 109,90 euroa.

Dark Core RGB -hiiren SE-version pariksi on tarjolla langattomasti lataava MM1000 Qi -hiirimatto.Matto hyödyntää Qi-lataustekniikkaa, mutta lataaminen ei onnistu hiirtä käytettäessä, vaan matosta löytyy merkitty latauskohta, jossa hiiren täytyy sijaita latauksen aikana. Myös mitä tahansa muuta Qi-yhteensopivaa laitetta on mahdollista ladata maton latauspisteellä. Maton mukana tulevien adapterien avulla minkä tahansa micro-USB-, USB Type-C- ja Lightning-liitäntäisen laitteen lataaminen onnistuu maton päällä. Matossa on pitävä kumipohja sekä 350 x 260 mm kokoinen kova muovipinta. MM1000 Qi:n suositushinta on 79,99 euroa.

Kaikki uutuudet tulevat saataville tammikuussa ja valmistaja lupaa niille kahden vuoden takuun.

Lähde: Corsair

NVIDIA julkaisi uudet GeForce 390.65 -ajurit paikkaamaan Spectre-haavoittuvuutta

NVIDIAn ajureissa on uusi Freestyle-ominaisuus jälkikäsittelyefekteille ja Game Ready -leima Fortnitelle, mutta ehdottomasti tärkein uudistus on korjaus Spectre-haavoittuvuuden ensimmäiselle variantille.

NVIDIA on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen. GeForce 390.65 -ajurit ovat saatavilla Windows 7-, 8(.1)- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat GeForce 400 -sarjaa sekä sitä uudempia yhtiön näytönohjaimia.

NVIDIAn oli tarkoitus lopettaa tuki 32-bittisille käyttöjärjestelmille Release 390 -ajureiden myötä, mutta uudet ajurit ovat tästä huolimatta saatavilla myös niille. Päätös julkaista täydet ajurit myös 32-bittisille käyttöjärjestelmille saattaa liittyä ajureiden korjauksiin Spectre-haavoittuvuuksien osalta.

GeForce 390.65 -ajureiden ehdottomasti merkittävin päivitys on korjaus CVE-2017-5753-haavoittuvuudelle, eli tutummin Spectre-haavoittuvuuden ensimmäiselle variantille. NVIDIAn mukaan sen ajurit ovat todennäköisesti haavoittuvaisia myös Spectren toiselle variantille, joka korjattaneen myöhemmissä ajuriversioissa. Lisäksi ajureista löytyy Game Ready -leima Fortnitelle, uusi NVIDIA Freestyle -teknologia sekä näkyvä ilmoitus ulkoisen näytönohjaimen kytkemisestä ja irroittamisesta. NVIDIA Freestyle antaa käyttäjälle mahdollisuuden lisätä pelien päälle omia jälkikäsittelyefektejään.

Ajurit lisäävät tai päivittävät SLI-profiilit Dirt 4-, Total War: Warhammer II- ja X-Morph: Defense-peleille. Lisäksi niissä on tuttuun tapaan korjattu edellisten ajureiden bugeja, jonka lisäksi tunnettujen ongelmien lista on jälleen päivitetty. Voit tutustua ajureiden täydelliseen muutoslistaan niiden julkaisutiedotteessa (PDF).

Lataa NVIDIAn ajurit täältä

NVIDIA esitteli BFGD-näyttökonseptin: 65″, 4k UHD, HDR & 120 Hz

NVIDIA on tuomassa kumppaneidensa kanssa olohuoneisiin isokokoiset pelinäytöt.

NVIDIA esitteli CES 2018 -messuilla uuden Big Format Gaming Displays- eli BFGD-konseptin yhteistyössä Asuksen, HP:n ja Acerin kanssa.

Konseptin taustalla on ajatus tuoda PC-pelaajien näyttötekniikat olohuoneeseen, jossa on perinteisesti isokokoinen televisio, mutta niistä puuttuu esimerkiksi pelikokemusta parantava korkea virkistystaajuus ja alhainen input lag -viive.

Asus julkaisi samalla oman ROG Swift PG65 -näyttönsä, joka on esillä messuilla, mutta hintaa ei toistaiseksi kerrottu. Acerin pelinäyttö on mallinimeltään Predator BFGD ja HP:n OMEN X 65. Näytöt saapuvat myyntiin myöhemmin tänä vuonna.

Kaikkien valmistajien näytöt ovat 65-tuumaisia, käytössä on 4k UHD- eli 3840×2160-resoluutio ja niihin on sisäänrakennettu Shield-mediatoistin (Android TV), mutta ei TV-viritintä. AU Optronicsin valmistaman 120 hertsin paneelin ominaisuuksiin lukeutuvat G-Sync- ja HDR-tuki, 1000 nitsin kirkkaus ja digitaaliteattereissa esitettävien elokuvien DCI-P3-väriavaruus.

Näyttö on ensisijaisesti tarkoitettu kytkettäväksi suorituskykyiseen tietokoneeseen, sillä 3840×2160-resoluutiolla pelien pelaaminen 120 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella vaatii melkoisesti grafiikkavääntöä. Ongelmaa helpottamassa näytössä on G-Sync-tuki, jonka avulla näytön virkistystaajuus saadaan tahdistettua ruudunpäivitysnopeuteen.

Kerro kommenteissa, mitä mieltä olet jättimäisestä näytöstä pelikäyttöön tai tietokoneella pelaamisesta olohuoneessa?

Lähde: NVIDIA