Samsungilta Tizen 3.0 -päivitys Gear S3 -älykelloille

21.11.2017 - 10:50 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (6)

Uusi Value Pack -päivitys tuo Tizen 3.0:n Gear S3 -älykelloihin.

Samsung on aloittanut uuden Value Pack -päivityksen syöttämisen Gear S3 -älykelloilleen. Päivityksen myötä kello pystyy toimimaan entistä itsenäisemmin ilman puhelimen apua. Samsungin mukaan käyttöliittymää on muokattu entistä sujuvampaan ja käyttäjäystävällisempään muotoon ja näkymää on optimoitu hyödyntämään pyöreää näyttöä entistä tehokkaammin. Tizen 3.0:n myötä Gear S3 -käyttäjät voivat myös hallita Samsungin IoT-laitteita kellosta käsin Samsung Connectin avulla.

Tizen 3.0:n johdosta käyttäjä voi nyt lisätä kellosta käsin uusia yhteystietoja sekä kalenterimerkintöjä hälytyksineen sekä paikkatietoineen. Myös muistilistojen näyttäminen ja editoiminen onnistuu ongelmitta. Päivitys parantaa sykemittauksen tarkkuutta sekä tarjoaa yksityiskohtaisempia tietoja siihen liittyen. Kello osaa nyt myös antaa muistutuksia ravitsemukseen, kuten veden juomiseen liittyen.

Päivitys on ladattavissa puhelimen Samsung Gear -sovelluksen kautta ja se on kooltaan noin 250 megatavua.

Lähde: Samsung

Windows 10:n uusi koontiversio parantaa HDR-näyttöjen tukea ja käsinkirjoitusta

Microsoft ratkaisi liian tumman SDR-sisällön HDR-näytöillä tuomalla käyttäjille mahdollisuuden säätää valkoisen kirkkautta manuaalisesti.

Microsoft on julkaissut Windows Insider -käyttäjille uuden Windows 10 -koontiversion. Koontiversio 17040 on ollut odotettu päivitys etenkin AMD:ta suosivien käyttäjien keskuudessa, sillä Microsoft esti edellisen 17035 -koontiversion päivittymisen AMD:n prosessoreille käyttöjärjestelmästä löytyneen bugin vuoksi.

Windows 10:n koontiversio 17040 tekee HDR-näyttöjen käytöstä aiempaa mukavampaa, sillä se tuo käyttäjille mahdollisuuden säätää perinteistä SDR-väriavaruutta käyttävän sisällön valkoisen tason manuaalisesti. Useat käyttäjät ovat aiemmin valitelleet SDR-sisällön olevan aivan liian tummaa HDR-näytöillä.

Uusi koontiversio parantaa lisäksi virtuaalinäppäimistön toimintaa laajentamalla sen pyyhkäisykirjoitustuen täyskokoiseen näppäimistöön nykyisestä yhden käden näppäimistöstä. Pyyhkäisykirjoitusta ei tueta vielä kaikilla kielillä, mutta suomi on mukana tuettujen kielten listalla. Microsoft on parantanut myös käsinkirjoitustukea päivittämällä esimerkiksi kirjainten väliin välilyönnin lisäävät ja poistavat eleet lyhyemmiksi. Lisäksi käsinkirjoituspaneeli tukee uutta koko tekstin ohjelmaan siirtävää elettä, joka samalla pyyhkii paneelin puhtaaksi.

Voit tutustua uuden koontiversioon täydelliseen muutoslogiin Microsoftin Feedback Hubissa, joka on käytettävissä Windows 10 Anniversary Update -versiolla ja sitä uudemmilla käyttöjärjestelmäversioilla.

Kerro kommenteissa, ovatko Windows 10:n uudet koontiversiot mielestäsi etusivulle sopivia uutisia, vai pitäisikö niitä käsitellä vain lyhyiden uutisten puolella?

Intel ottaa käyttöön toisen testi- ja kokoamislaitoksen Coffee Lake -prosessoreille

Intelin Coffee Lake -prosessoreita vaivaavia saatavuusongelmia pyritään ehkäisemään ottamalla Malesian tuotantolaitoksen rinnalle toinen, Kiinassa sijaitseva tuotantolaitos.

Intel julkaisi ensimmäiset Coffee Lake -prosessorit myyntiin 5. lokakuuta. 8. sukupolven Core-perheenä markkinoitavat prosessorit ovat ensimmäiset Intelin kuluttajaluokan mallit, joissa on käytössä yli neljä prosessoriydintä.

Coffee Lake -prosessoreiden saatavuus oli heti julkaisussa kiven alla, eikä esimerkiksi Suomeen saatu kuin yksittäisiä prosessoreita myyntiin. Sittemmin prosessoreita on toimitettu myyntiin enemmänkin, mutta edelleen markkinoilla on nähtävissä ongelmat prosessoreiden toimituksissa etenkin kerroinlukottomien huippumallien osalta niin kansainvälisesti kuin Suomessakin

Nyt Intel on ilmoittanut tarttuneensa toimiin saatavuuden parantamiseksi ottamalla käyttöön toisen kokoamis- ja testauslaitoksen. Tähän asti Coffee Lake -prosessoreita on koottu ja testattu vain Intelin Malesiassa sijaitsevassa tuotantolaitoksessa, mutta jatkossa prosessoreita on luvassa myös yhtiön Kiinan tuotantolaitokselta. Yhtiön tiedotteen mukaan sekä Malesian että Kiinan yksiköt ovat osa Copy Exactly! -ohjelmaa, joka takaa jok’ikisen askeleen kokoamis- ja testausprosessissa olevan identtinen paikasta riippumatta.

Kuluttajille ero tulee näkymään käytännössä vain paketoinnissa, jossa voi jatkossa lukea ”Assembled in Malaysia” -tekstin sijasta ”Assembled in China”. Ensimmäisten Kiinassa koottujen prosessoreiden odotetaan saapuvan markkinoille 15. joulukuuta. Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka merkittävän eron toisen kokoamis- ja testilaitoksen käyttö tulee tekemään käytännössä prosessoreiden saatavuuteen, sillä niiden kapasiteetit ovat tarkoin varjeltuja salaisuuksia ja samoja laitoksia käytetään myös muiden prosessoreiden valmistuksessa.

Lähde: Intel (PDF), AnandTech

Intel poistaa viimeisetkin rippeet UEFI:n BIOS-tuesta vuonna 2020

Vaikka emolevyillä on suosittu vuosikymmenen alkupuolelta lähtien UEFI-järjestelmiä, on niiden alle useimmissa tapauksissa jätetty vielä vanha BIOS-järjestelmä takaamaan yhteensopivuuden kaikissa tilanteissa.

Intelin EFI:iin (Extensible Firmware Interface) perustuva UEFI (Unified EFI) saapui kuluttajien käsiin ensimmäistä kertaa vuonna 2010 Intelin emolevyjen mukana. UEFI luotiin korvaamaan vanhahtava BIOS (Basic Input/Output System), mutta vielä tähän päivään mennessä perinteisestä BIOS-järjestelmästä ei ole onnistuttu luopumaan täysin.

Intelin UEFI Plugfest -tapahtumassa pitämän esitelmän mukaan monet järjestelmät ovat edelleen riippuvaisia vanhasta BIOSista UEFIn CSM-moduulin (Compatibility Support Module) kautta. CSM:n avulla ohitetaan muun muassa Secure Boot -käynnistys ja sitä voidaan hyödyntää useamman käyttöjärjestelmän järjestelmän asennuksessa. Lisäksi jotkin UEFIin rakennetut työkalut vaativat edelleen alustakseen vanhan BIOS-järjestelmän.

Nyt Intel on kertonut poistavansa viimeisetkin rippeet BIOS-tuesta vuonna 2020. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Intel tiputtaa tuet UEFI Class 0:lle, 1:lle ja 2:lle ja tukee jatkossa vain UEFI Class 3:a sekä 3+:aa. Yhtiön mukaan tämä tulee muun muassa helpottamaan UEFI-järjestelmän ylläpitoa ja pienentämään sen kokoa. Muutosta voitaneen pitää odotettuna ja monen valmistajan kerrotaan käyttävän jo nyt tietokoneissaan puhtaasti UEFI Class 3(+) -käynnistysjärjestelmiä.

Lähde: UEFI / Intel (PDF), Tweakers.net

AMD:n Ryzen-prosessoreiden hinnat putosivat reilusti

AMD:n Ryzen-prosessoreiden hinnat laskivat Yhdysvalloissa merkittävästi. Muutama malli on tarjouksessa myös Suomessa.

AMD:n Ryzen-prosessoreiden hinnat ovat yllättäen laskeneet Black Friday -perjantain kynnyksellä Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Myös Suomessa muutamat mallit ovat parhaillaan reilussa alennuksessa.

Yhdysvalloissa Newegg.com-verkkokaupassa esimerkiksi 8-ytimisen Ryzen 7 1800X -prosessorin hinta on laskenut 499 dollarista 320 dollariin eli jopa 36 % ja muidenkin mallien hinnat ovat tällä hetkellä 10-30 % alle AMD:n virallisten suositushintojen. Threadripper 1950X- ja 1920X-mallit ovat 20 % tarjouksessa.

Suomessa Komplett.fi myy 1800X-mallia 330 eurolla eli noin 150 euron alennuksella suositushinnasta ja Ryzen 7 1700X -mallia puolestaan 280 eurolla. Ryzen 5 1600 -mallin hintaa on viilattu noin 10 eurolla. Threadripper 1950X irtoaa 830 eurolla ja 1920X 680 eurolla.

Tiedustelimme suoraan AMD:lta kommenttia hintojen laskuun, mutta yrityksen mukaan suositushinnat eivät ole muuttuneet eikä yrityksellä ole kommentoitavaa alennushintoihin. Kyseessä on todennäköisesti Black Friday -kampanja toteutettuna isoimpien jälleenmyyjien kanssa.

OnePlus aloitti Oreo-päivityksen syöttämisen OnePlus 3 ja 3T -malleille

20.11.2017 - 12:23 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (16)

OnePlus aloitti Oreo-päivityksen syöttämisen OnePlus 3- ja 3T-puhelimilleen.

OnePlus ilmoitti eilen aloittaneensa Android 8.0 Oreo -päivityksen syöttämisen viime vuonna julkaistuille OnePlus 3- ja 3T-älypuhelimilleen. Tämän myötä OnePlus on ensimmäisten valmistajien joukossa, jotka ovat julkaisseet Oreo-päivityksen olemassaoleville puhelinmalleilleen. Hieman hullunkurisen tilanteesta tekee se, että Oneplussan uudemmat 5- ja 5T-mallit käyttävät edelleen vanhempaa Android Nougat -versiota.

Muutosloki kertoo päivityksen sisältävän itse Android Oreon ohella useamman sovellustilin käytön mahdollistavan Parallel apps -ominaisuuden, kuva kuvassa -ominaisuuden (Picture in Picture), tekstikenttien ja salasanojen automaattitäytön (Autofill), älykkään tekstivalinnan, uuden pika-asetus designin sekä syyskuun tietoturvapäivitykset. OxygenOS-käyttöliittymä päivittyy 5.0-versioon ja tuo mukanaan mm. kuvakkeiden ilmoitustäplät (notification dots), uuden sovelluskansiototetutuksen sekä mahdollisuuden lähettää valokuvia suoraan Shot on OnePlus -palveluun.

io-tech asensi vajaan 1,5 gigatavun kokoisen päivityspaketin omaan OnePlus 3 -laitteeseensa onnistuneesti maanantaiaamupäivällä. Päivitys tulee saataville portaittain, joten se ei välttämättä näy vielä kaikissa laitteissa.

Lähde: OnePlus Forums

Corsair julkaisi magneettilevitaatioon perustuvan ML Pro RGB -tuuletinsarjan

Suositun ML-sarjan jatkoksi julkaistun ML Pro -sarjan tuulettimet ovat saatavilla sekä 120 että 140 mm:n kokoisina.

Corsair on julkaissut uuden RGB-LED-valaistun ML Pro RGB -tuuletinsarjan. Aiemmin julkaistujen ML-sarjojen tavoin uuden tuuletinsarjan erikoisuus on magneettilevitaatioon perustuva laakerointi. Tuulettimet ovat saatavilla 120 ja 140 millimetrin malleina.

ML Pro RGB -sarjan tuulettimien magneettilevitaatioon perustuva laakerointi poistaa Corsairin mukaan lähes kaiken kitkan tuulettimen keskiöstä, mikä edesauttaa sekä tuulettimen elinikää että hiljaisuutta. Moottori on PWM-ohjattu ja optimoitu hiljaisuutta silmällä pitäen ja tuuletinten läpikuultavat lavat on yhtiön mukaan optimoitu parhaaseen mahdolliseen balanssiin korkean ilmavirran ja staattisen ilmanpaineen välillä. ML Pro RGB -sarjan tuuletinten kulmat on valmistettu kumista, mikä vähentää mahdollisia koteloon välittyviä tärinöitä. Tuuletinten keskiöstä löytyvät neljä RGB-LED-valoa ovat ohjattavissa toisistaan riippumatta.

Corsair ML120 Pro RGB / ML140 Pro RGB tekniset tiedot:

  • Pyörimisnopeus: 400 – 1600 / 400 – 1200 RPM
  • Ilmavirta: 12 – 47,3 / 12 – 47,3 CFM
  • Staattinen ilmanpaine: 0.2 – 1,78 / 0.2 – 1,27 mm H2O
  • Äänekkyys: 16 – 25 / 16 – 20,4 dBA

Corsairin uudet ML Pro RGB -sarjan tuulettimet tulevat saataville sekä yksittäisinä tuulettimina että kolmen 120 mm:n tai kahden 140 mm:n tuulettimen paketeissa. Useamman tuulettimen sisältävien pakettien mukana tulee yhtiön Lighting Node Pro -LED-ohjain sekä RGB Fan LED -tuuletinhubi.

Suomeen on saatu jo ensimmäiset hintatiedot yksittäisen ML140 Pro RGB -malleista. Hinta.fi-hintavertailun mukaan yhden ML140 Pro RGB -tuulettimen hinta on tällä hetkellä 34,90 euroa, mutta tuuletinten toimitusajoista ei ole vielä varmuutta. ML120 Pro RGB -tuuletinten hinnoista ei ole toistaiseksi tietoa.

Tuulettimista on käynnissä myös aktiivinen keskustelu TechBBS-keskustelualueella.

Lähde: Corsair

AMD julkaisi Radeon Software 17.11.2 -ajurit näytönohjaimilleen

Uudet Radeon Software -ajurit tuovat mukanaan virallisen tuen Star Wars: Battlefront II:lle.

AMD on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen. Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.11.2 -ajurit ovat saatavilla Windows 7- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat kaikkia yhtiön GCN-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia.

Radeon Software 17.11.2 -ajureiden merkittävin uudistus on virallinen tuki uudelle Star Wars: Battlefront II -pelille. Tämän lisäksi ajurit korjaavat tuttuun tapaan joukon edellisten ajureiden ongelmia, tällä kertaa keskittyen lähinnä ReLive- ja WattMan-ongelmiin. Ajureissa on myös tiedossa olevia ongelmia ja esimerkiksi useamman Radeon RX Vega -näytönohjaimen kokoonpanoille suositellaan edellisten ajureiden poistoa ennen uusien asennusta ongelmien välttämiseksi. Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin niiden julkaisutiedotteessa.

Lataa AMD:n ajurit täältä

Uusi artikkeli: Testissä Apple iPhone 8 ja iPhone 8 Plus

17.11.2017 - 13:13 / Juha Kokkonen Kommentit (35)

io-tech testasi Applen uudet iPhone 8 -älypuhelimet.

Marraskuun ensimmäisessä älypuhelintestiartikkelissa tutustumme Applen uusiin iPhone 8 -malleihin. Testissä ovat mukana sekä 829 euron hintainen iPhone 8 sekä 939 euron hintainen iPhone 8 Plus -malli. Tutustumme molempien laitteiden fyysisen toteutukseen, teknisiin ominaisuuksiin, kameraan, ohjelmistoon ja suorituskykyyn runsaan viikon mittaisten testijaksojen pohjalta.

Lue artikkeli: Testissä Apple iPhone 8 ja iPhone 8 Plus

Uusi artikkeli: Ensituntumat: OnePlus 5T

16.11.2017 - 22:46 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (22)

io-tech otti ensituntumat New Yorkissa tänään julkaistusta OnePlus 5T -älypuhelimesta.

OnePlus esitteli tänään New Yorkissa uuden OnePlus 5T -älypuhelimensa, joka tulee Suomessa kauppoihin ensi viikon tiistaina 499 euron lähtöhintaan. io-tech pääsi ottamaan ensituntumat uutuusmallista Helsingissä vaitiolovelvollisuuden turvin jo viime viikolla. Käymme ensituntumat-artikkelissa läpi 5T:stä tekemiämme ensihuomioita.

Unboksauksen ja ensituntumia voi lisäksi katsoa myös YouTube-kanavallamme julkaistulta videolta.

Lue artikkeli: Ensituntumat: OnePlus 5T