Saksalainen Bluechip Computer vuoti AMD:n ja Intelin tämän vuoden roadmapit

Saksasta vuotaneen roadmapin mukaan AMD ja Intel jatkavat piirisarjojensa nimeämistä käytännössä täysin identtisin nimin.

Saksalainen tietokonevalmistaja Bluechip Computer on vuotanut julki sekä AMD:n että Intelin piirisarjaroadmapit loppuvuodeksi. Mukana on monta tuttua nimeä, mutta joukkoon mahtuu uuttakin tietoa.

Bluechip Computerin julkaisemissa dioissa ensimmäinen yllätys on AMD:n aiemmin piilossa pysynyt Z490-piirisarja, joka julkaistaan yhtiön mukaan kesäkuussa. Heinäkuussa Z490:lle tekee seuraa B450 ja elokuussa julkaistaan toisen sukupolven Threadripper-prosessorit. Threadrippereiden mukana ei tule ilmeisesti uutta piirisarjaa lainkaan, vaan luvassa olisi vain uusi kierros X399-emolevyjä. Vaikka Z490-piirisarjasta ei tiedetä tällä hetkellä käytännössä mitään, voitaneen spekuloida että sen mukana tulisi jo X470-piirisarjaan huhutut PCI Express 3.0 -standardin mukaiset PCIe-väylät. Mielenkiintoinen yksityiskohta on myös X:n vaihtuminen Z:ksi, ellei kyseessä ole virhe Bluechipin dioissa.

Intelin Z390-piirisarja julkaistaan Bluechip Computerin mukaan toistaiseksi määrittelemättömänä ajankohtana vuoden kolmannen neljänneksen aikana. Samassa yhteydessä yhtiö paljasti ensimmäisten 8-ytimisten Coffee Lake-S -prosessoreiden Engineering Sample -versioiden saatavuuden ajoittuvan kesäkuulle ja varsinaisen julkaisun tapahtuvan vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Jo tiedossa olevista tulevista julkaisuista Bluechipin dioista jäi uupumaan täysin Cascade Lake-X ja sen myötä Intelin X399-piirisarja. Käytännössä tämä voi tarkoittaa, että joko yhtiöllä ei yksinkertaisesti ole vielä Inteliltä saatua tietoa prosessorin ja piirisarjan julkaisusta, tai että ne siirtyvät ensi vuoden puolelle.

Lähde: AnandTech

Uusi yhteistyökumppani TechBBS-foorumille: Komplett.fi

Komplett.fi avasi oman viestiketjun TechBBS-foorumille.

Kaupallinen yhteistyö: Komplett on jo vuodesta 1996 toiminut Pohjoismaiden suurin verkkokauppatoimija ja Suomessa yhtiö aloitti toimintansa viime vuoden lokakuussa. Yritys on erikoistunut tietokoneiden, tietokonekomponenttien sekä muun viihde-elektroniikan myyntiin. Tämän lisäksi palveluihin kuuluu tietokoneiden kasaaminen ja vuodessa valmistuu yli 36 000 tilaustyönä tehtyä Komplett-PC:tä. Kuluttajille on tarjolla 60 päivän palautusoikeus veloituksetta.

TechBBS-foorumilla Komplettin edustaja vastailee käyttäjien kysymyksiin ja joka kuukausi foorumin käyttäjille luvassa on tarjoustuotteita. Toukokuun tarjoustuotteet ovat NZXT Kraken X52, Fracral Design Define R6 ja Corsair RM1000W.

Viestiketjun avajaisten kunniaksi tarjolla on lisäksi heti myös kilpailu, johon voi osallistua vastaamalla Komplett.fi:n viestiketjussa pariin kysymykseen. Vastaajien kesken arvotaan kolmelle onnekkaalle vastaajalle Roccat Kone Pure -hiiri, Steelseries Rival 300 -hiiri sekä Razerin Blackwidow Ultimate -näppäimistö.

Linkki: Komplett.fi-viestiketju TechBBS-foorumilla

Tervetuloa mukaan!

Intel julkaisi uudet näytönohjainajurit Windows 10 April 2018 -päivitykselle

Uuden Windows-päivityksen lisäksi Intelin ajurit lisäävät tuen Vulkan 1.1 -rajapinnalle ja Hearthstonen The Witchwood -lisäosalle.

Intel on julkaissut uudet ajurit integroiduille grafiikkaohjaimilleen. Ajureista tekee merkittävän se, että kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Intel tekee ison näytönohjainajuripäivityksen ns. nollapäiväversiona, eli se julkaistiin samanaikaisesti Windows 10 April 2018 Update -päivityksen kanssa.

Intelin uudet ajurit tukevat yhtiön 500-sarjan HD Graphics -grafiikkaohjaimia sekä luonnollisesti sitä uudempia grafiikkaohjaimia. Käytännössä tämä tarkoittaa 6. sukupolven Core-prosessoreita ja sen jälkeen julkaistuja muita arkkitehtuureja.

Intel listaa ajureiden merkittävimmiksi uudistuksiksi tuen Windows 10 April 2018 Update -päivitykselle sekä Hearthstonen uudelle The Witchwood -laajennokselle. Mukana on kuitenkin myös muita merkittäviä uudistuksia, kuten tuki Vulkan 1.1 -rajapinnalle, DirectX 12 Shader Model 6.2:lle sekä Windowsin Task Managerin ominaisuutta, joka mahdollistaa mm. grafiikkaohjaimen kellotaajuuden lukemisen. Voit tustutua täyteen muutoslogiin ajureiden julkaisutiedotteessa (PDF).

Lataa Intelin ajurit täältä

LG julkisti G7 ThinQ -lippulaivapuhelimensa

LG:n uudessa huippumallissa on erittäin laajakuvainen näyttö, edistyneet ääniominaisuudet sekä kaksoistakakamera.

LG on esitellyt tänään odotetusti mallistonsa huipulle uuden G7 ThinQ -älypuhelimen. IP68-suojatun metalli-lasirakenteisen laitteen luvataan sopivan erinomaisesti yhden käden käyttöön, sillä sen leveys ei ole kasvanut yhtään edeltäjämallista.

LG:n mukaan G7 ThinQ:n keskeisiin ominaisuuksiin kuuluu kattava tekoälyintegrointi, mutta julkaisutiedotteen pohjalta käytännön toteutus jää hieman epäselväksi, sillä tekoälyominaisuuksista mainitaan lähinnä kamerasovelluksen CAM AI -tekoälytoiminnot, Google Assistant -toiminnot ja Google Lens -tuki.

G7 ThinQ:n 6,1-tuumainen näyttö käyttää poikkeuksellisen laajaa 19,5:9-kuvasuhdetta sekä hieman erikoisempaa M+ LCD RGBW -paneelitekniikkaa, joka kykenee jopa 1000 nitin kirkkauteen. Näytön yläreunassa on lovi, jonka molemmille puolille jäävät näyttökaistaleet voi halutessaan ”piilottaa” muuttamalla niiden taustan mustaksi.

Rautapuolelle on pakattu varsin kilpailukykyinen kattaus: Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, 4 tai 6 Gt RAM-muistia, 64 tai 128 Gt tallennustilaa sekä 16 megapikselin kaksoiskamera. Laitteessa on keskitytty tavallista enemmän ääniominaisuuksiin puhelimen sisäistä äänikammiota hyödyntävä Boombox-kaiutin sekä ESS:n Quad DAC -piiriin yhdistetty 3,5 mm:n ääniliitäntä, josta on etua etenkin korkean impedanssin kuulokkeiden kanssa. Laitteen kokoluokka huomioiden pienehkön 3000 mAh akun lataaminen onnistuu myös langattomasti.

Tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 153,2 x 71,9 x 7,9 mm
 • Paino: 163 grammaa
 • IP68, MIL-STD-810G
 • 6,1″ M+ LCD RGBW -näyttö, 19.5:9, 3120 x 1440 pikseliä, HDR 10, 1000 nits
 • Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri
 • 4/6 Gt RAM-muistia
 • 64/128 Gt UFS 2.1 -tallennustilaa
 • Cat.16/13 LTE-yhteydet (1 Gbit/s/150 Mbit/s), 3CA, Dual SIM
 • Wi-Fi 802.11 b/g/n/a/ac 2,4 & 5 GHz, Bluetooth 5.0, GPS, NFC
 • Boombox-kaiutin, 3,5 mm ääniliitäntä, 32-bit ESS Hi-Fi Quad DAC, DTS-X, Super Far Field Voice Recognition
 • 16 + 16 megapikselin kaksoistakakamera, 71 astetta f1.6 OIS & 107 astetta f1.9, superlaajakuvatila, 4K-videokuvaus
 • 8 megapikselin etukamera, f1.9, 80 asteen kuvakulma
 • 3000 mAh akku, USB Type-C 2.0, Quick Charge 3.0 -pikalataus, langaton lataus (WPC, PMA)
 • Android 8.0 Oreo

G7 ThinQ tulee saataville New Platinum Gray, New Aurora Black, New Moroccan Blue ja Raspberry Red -väreissä. Tarkemmasta myyntiintuloajankohdasta ja hinnoittelusta ilmoitetaan myöhemmin markkinakohtaisesti. Suomessa puhelimesta tulee ilmeisesti saataville 4 & 64 Gt:n muistiyhdistelmä.

Lähde: LG

Noctua julkaisi yli neljä vuotta kehitetyn NF-A12x25 -tuuletinsarjan

Noctuan uusi tuuletin käyttää aiempaa jäykempää Sterrox-polymeerimuovia, jonka avulla tuulettimesta on saatu aiempaa hiljaisempi ja tehokkaampi.

Noctua on julkaissut pitkään työn alla olleen NF-A12x25 -tuuletinsarjan. Yhtiön mukaan tuulettimen kehitystyö vei peräti 4,5 vuotta ja olleen yhtiölle projektina suurempi kuin NF-F12- ja NF-S12A-tuulettimien kehittäminen yhteensä. NF-A12x25:stä julkaistiin kerralla PWM-, FLX- ja ULN-mallit.

NF-A12x25 on monella tapaa kehittyneempi ja tehokkaampi kuin yhtiön aiemmat tuulettimet. Tuulettimen lapojen ja rungon väliin jäävän raon kerrotaan olevan nyt vain 0,5 millimetriä, mikä parantaa tuulettimen tehokkuutta. Yksi avaimista ennätyspieneen tuulettimen ja rungon rakoon on nestekristallipolymeereihin perustuvan Sterrox-muovin käyttö, jonka kerrotaan säilyttävän muotonsa ja kokonsa pidempään kuin tyypillisesti käytettyjen muovien. Lisäksi Sterrox-muoviset lavat vaimentavat tärinän selvästi esimerkiksi suosittua PBT-muovia tehokkaammin ja siten se tekee koko tuulettimesta hiljaisemman.

Tuulettimen vakauden parantamiseksi Noctua on valmistanut tuulettimen moottorin suojuksen teräksestä ja sen akselin kiinnitystä on paranneltu messingillä, mitkä yhdessä tekevät koko tuulettimen rakenteesta jäykemmän. Voit tutustua Sterrox-muovin ominaisuuksiin ja NF-A12x25 -sarjan kehitykseen Noctuan artikkelissa.

Noctua NF-A12x25:n tekniset ominaisuudet (PWM / FLX / ULN):

 • Koko: 120 x 120 x 25 mm
 • Nopeus: 450 – 2000 (PWM-ohjattu) / 2000 / 1200 RPM
 • Ilmavirta: 102,1 / 102,1 / 55,7 m³/h
 • Staattinen paine: 2,34 / 2,34 / 0,82 mm H₂O
 • Melu: 22,6 / 22,6 / 12,1 dB(A)
 • Liitäntä: 4-pin PWM / 3-pin / 3-pin
 • Laakerointi: SSO2 (Self-stabilising oil-pressure bearing)

Noctuan NF-A12x25-sarjan tuulettimien kerrotaan kestävän keskimäärin yli 150 000 käyttötuntia ja niille myönnetään 6 vuoden takuu.

Lähde: Noctua NF-A12x25 PWM

Samsungin uudet Galaxy A6 -älypuhelimet tulevat myyntiin myös Suomessa

Samsungin tänään julkaisemat Galaxy A6 -mallit tulevat saataville myös Suomen markkinoilla 300-400 euron hintaluokkaan.

Samsung on julkaissut tänään keskihintaluokan Galaxy A -mallistoonsa kaksi uutta älypuhelinta, jotka kantavat A6- ja A6+-mallinimiä. Molemmat uutuusmallit tulevat saataville myös Suomessa.

Molemmat uutuudet perustuvat metalliseen kuorirakenteeseen, joka muistuttaa visuaaliselta ilmeeltään enemmän viimeisimpiä Galaxy J -sarjan malleja, kuin alkuvuodesta julkaistua Galaxy A8 -mallistoa. Galaxy A6 -mallien keskeisiä ominaisuuksia ovat 18,5:9-kuvasuhteen Super AMOLED -näytöt, kahdeksaan Cortex-A53-prosessoriytimeen perustuvat järjestelmäpiirit, 16 megapikselin takakamera, 3,5 mm:n ääniliitäntä sekä Android Oreo -käyttöjärjestelmä. Plus-mallissa näyttö on suurempi ja tarkempi, akun kapasiteetti on suurempi, etukameran tarkkuus on suurempi ja takakameran parina on viiden megapikselin apukamera syvyysefektin luomista varten.

Galaxy A6 tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 149,9 x 70,8 x 7,7 mm
 • 5,6″ Super AMOLED -näyttö, 18,5:9-kuvasuhde, 720 x 1480 pikseliä
 • Samsung Exynos 7870 Octa -järjestelmäpiiri (8 x 1,6 GHz Cortex-A53 CPU, Mali-T830 MP1 GPU)
 • 3 Gt RAM-muistia
 • 32 Gt tallennustilaa, muistikorttipaikka (jopa 256 Gt)
 • Cat.6 LTE-yhteydet, 2CA, Dual SIM (Dual standby)
 • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n 2,4 & 5 GHz, Bluetooth 4.2, GPS, NFC
 • 16 megapikselin takakamera, f1.7 aukkosuhde
 • 16 megapikselin etukamera, f1.9, kiinteä polttoväli
 • 3000 mAh akku, Micro-USB 2.0
 • Android 8.0 Oreo

Galaxy A6+ tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 160,2 x 75,7 x 7,9 mm
 • 6,0″ Super AMOLED -näyttö, 18,5:9-kuvasuhde, 1080 x 2280 pikseliä
 • Qualcomm Snapdragon 450 -järjestelmäpiiri (8 x 1,8 GHz Cortex-A53 CPU, Adreno 506 GPU, X9 LTE -modeemi)
 • 3 Gt RAM-muistia
 • 32 Gt tallennustilaa, muistikorttipaikka (jopa 256 Gt)
 • Cat.6 LTE-yhteydet, 2CA, Dual SIM (Dual standby)
 • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n 2,4 & 5 GHz, Bluetooth 4.2, GPS, NFC
 • 16 + 5 megapikselin kaksoistakakamera, f1.7 & f1.9 aukkosuhde, Live Focus
 • 24 megapikselin etukamera, f1.9, LED-salama
 • 3500 mAh akku, Micro-USB 2.0
 • Android 8.0 Oreo

Samsung aloittaa Galaxy A6- ja A6+-mallien myynnin Suomessa toukokuun aikana. Galaxy A6:n suositushinta on 329 ja A6+:n 379 euroa. Värivaihtoehtoja ovat musta ja kulta.

Lähde: Samsung

AMD julkaisi Radeon Software Adrenalin Edition 18.4.1 -ajurit Windows 10 April 2018 Update -päivitykselle

AMD:n uudet ajurit tukevat paitsi Windows 10:n tänään julkaistua April 2018 Update -päivitystä, myös uutta WDDM 2.4 -ajurimallia.

AMD on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen. Radeon Software Adrenalin Edition 18.4.1 -ajurit ovat saatavilla Windows 7- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat kaikkia yhtiön GCN-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia.

Radeon Software 18.4.1 -ajureiden merkittävimmät uudistukset ovat virallinen tuki Windows 10 April 2018 Update -päivitykselle ja WDDM 2.4 -ajurimallille. Lisäksi ajurit korjaavat edellisten ajureiden ongelmia, kuten Sea of Thieves -pelin valikoiden vilkkuminen multi-GPU-kokoonpanoilla.

Ajureissa on myös tiedossa olevia ongelmia, kuten Rise of the Tomb Raiderin kaatuminen DirectX 12 -rajapinnalla. Koska AMD:n verkkosivuilla on ongelmia ajureiden virallisen julkaisutiedotteen kanssa, kannattaa muutoslogiin tutustua toistaiseksi ajureiden Reddit-ketjussa.

Lataa AMD:n ajurit täältä

Ensimmäiset 3DMark-tulokset väitetyllä 7 nm:n ammattilais-Vegalla

7 nm:n Vegalla ajetuiksi väitetyt tulokset lupailevat merkittävästi parantunutta suorituskykyä per kellojakso.

AMD kertoi alkuvuonna laajentavansa Vega-perhettä tämän vuoden aikana laskentakäyttöön tarkoitetulla ammattilaismallilla ja mobiilipiirillä. Nyt 3DMarkin tulostietokantaan on ilmestynyt tuloksia, joiden oletetaan olevan ammattilaiskäyttöön tarkoitetulla Vegalla ajettuja.

AMD:n tuleva Vega-laskentapiiri on yhtiön ensimmäinen 7 nanometrin prosessilla valmistettu tuote ja yhtiö kertoi viime viikolla saaneensa ensimmäiset toimivat piirit jo laboratorioihinsa. Löydettyjen 3DMark-tulosten oletetaan olevan sillä ajettuja, sillä se on ainut selitys 32 Gt:n näytönohjainmuistille. Näytönohjain tunnistuu nimellä 66A0:00.

3DMark 11 Performance -asetuksella ajetut tulokset ovat suurin piirtein samaa tasoa Radeon RX Vega 64:n nestejäähdytetyn version kanssa. Tulos kuulostaa aluksi loogiselta; huhujen mukaan ammattilais-Vega tulisi olemaan Vega 10:tä vastaava piiri, mutta 4096-bittisellä muistiväylällä ja nopealla FP64-tuella. Tilanne kuitenkin muuttuu, kun lukee tulosten yksityiskohtia grafiikkapiirin kellotaajuuden osalta. 3DMarkin mukaan 66A0:00:n grafiikkapiiri toimisi vain 1 GHz:n kellotaajuudella, kun Vega 64:n kellotaajuus on 1750 MHz.

Käytännössä samankaltaisille tuloksille rajusta raportoidusta kellotaajuuserosta huolimatta on kolme mahdollista selitystä. Todennäköisin selitys lienee se, ettei 3DMark osaa lukea julkaisemattoman näytönohjaimen kellotaajuutta testin aikana oikein ja raportoi paljon todellista matalamman kellotaajuuden. Toinen vaihtoehto olisi tupla-GPU-kokoonpano, jota 3DMark ei osaisi sellaiseksi tunnistaa. Viimeinen vaihtoehto olisi aiempien huhujen paikkansapitämättömyys ja piirin konfiguraatio poikkeaisi merkittävästi Vega 10:n 4096 stream-prosessorin konfiguraatiosta. Aika näyttää, osuuko yksikään edellä mainituista syistä oikeaan, vai paljastuuko tuloksen takaa jotain ihan muuta.

Lähde: 3DMark-tulostietokanta

HMD Global julkaisee kapeareunaista näyttöä käyttävän Nokia X -mallin Kiinassa 16. toukokuuta

Uudessa alemman keskiluokan mallissa on pienireunainen näyttö sekä lasinen takakuori.

Viime päivinä aktiivisten huhujen kohteena on liikkunut HMD Globalin uusi X-sarjan Nokia-puhelin, jonka julkaisun aavisteltiin virheellisesti tapahtuvan viime perjantaina. Nyt yrityksen kerrotaan lähettäneen lehdistölle kutsuja Pekingissä 16. toukokuuta järjestettävään julkaisutilaisuuteen. Tiettävästi Nokia X:ksi tai X6:ksi nimetystä laitteesta on myös viime päivinä vuotanut aidolta vaikuttavia kuvia useamman eri kiinalaislähteen toimesta.

Toistaiseksi laajimmassa kuvavuodossa Nokia X esiintyy esittelyständeihin kiinnitettynä. Ilmeisesti HMD Globalin Kiinassa käynnissä olevasta monipäiväisestä tapahtumasta peräisin olevissa kuvissa on nähtävissä myös laitteeseen liittyviä mainoskuvia. Kuvissa näkyy metallirunkoinen laite, jonka etu- ja takakuori ovat lasia. Laajakuvaisen näytön yläreunassa on pieni lovi, johon on sijoitettu mm. kuuloke ja etukamera. Takakuoren yläosassa sijaitsee kaksoiskamera sekä sormenjälkitunnistin.

Huhujen mukaan X:ssa on 5,8-tuumainen näyttö, jonka kuvasuhde on erittäin laaja 19:9. Näytön reunat ovat selvästi pienimmät, mitä yrityksen puhelinmalleissa on tähän mennessä nähty. Järjestelmäpiiriversioita on ilmeisesti luvassa kaksi: MediaTek Helio P60 neljän gigatavun RAM-muistilla (mahdollisesti Aasian markkinoille?) sekä Snapdragon 636 suuremmalla kuuden gigatavun RAM-muistilla. Nokia X tulee ilmeisesti sijoittumaan Nokia 6 (2018)- ja Nokia 7 Plus -mallien väliin, mutta sen saatavuudesta Euroopassa ei ole toistaiseksi varmoja tietoja.

Lähde & kuvat: NokiaMob (1)(2)

Windows 10 April 2018 Update julkaistaan tänään

Windows 10 April 2018 Update tunnettiin aiemmin nimellä Spring Creators Update. Päivityksen mukana tulee mm. kauan kaivattu Timeline-ominaisuus.

Microsoftin Windows 10 saa tänään merkittävän päivityksen, kun käyttöjärjestelmä päivitetään RS4- eli April 2018 Update -versioon. April 2018 Update oli tarkoitus julkaista jo aiemmin tämän kuun aikana, mutta huhujen mukaan lopullista koontiversiota jouduttiin muuttamaan loppumetreillä alkuperäisestä julkaisuversiosta löytyneen bugin vuoksi. Lopullisen Windows 10 April 2018 Updaten versionumero on 1803 ja koontiversio 17134.1.

Windows 10 April 2018 Updaten merkittävimpiin ominaisuuksiin kuuluu jo aiemmin esitelty Timeline, joka helpottaa esimerkiksi tietyn kesken jääneen työn löytämistä visuaalisella aikajanalla kansiorakenteiden selailun sijasta. Oletuksena Timeline näyttää tiedostoja ja nettisivuja viimeisen 30 päivän ajalta, mutta käyttäjä voi halutessaan poistaa ominaisuuden käytöstä kokonaan. Aikajana mahdollistaa historian näyttämisen myös useammasta laitteesta, mikäli niitä käytetään samalla Microsoft-tilillä.

Käyttötottumustensa ja muiden tietojen jaosta huolissaan olevat käyttäjät saavat ilokseen uuden Diagnostic Data Viewer -ohjelman. Ohjelma mahdollistaa kaikkien Windowsin keräämien telemetriatietojen tarkastelun ja hallinnan. Käyttäjän tietosuojaan liittyy myös ohjelmien lupakäytännöt. Jatkossa UWP-ohjelmat joutuvat erikseen kysymään lupaa käyttää esimerkiksi tietokoneen webbikameraa ja käyttäjä voi päättää esimerkiksi niiden mahdollisuudesta päästä käsiksi käyttäjän muihin tiedostoihin. Valitettavasti ominaisuus ei toimi Win32-sovelluksilla, vaan oikeuksien hallinta on toteutettu UWP:n tuomien mahdollisuuksien avulla. UWP eli Universal Windows Platform on Microsoftin sovellusrajapinta, joka parantaa mm. tietoturvaa Win32-sovelluksiin verrattuna.

Tiedostonjakoa helpottaa uusi Nearby sharing -ominaisuus. Bluetoothin avulla toimiva ominaisuus mahdollistaa tiedostojen helpon jakamisen lähellä oleviin laitteisiin ja sen voi konfiguroida sallimaan jako joko kaikkiin lähellä oleviin laitteisiin tai vain käyttäjän omiin laitteisiin.

HDR-näyttöjen käyttäjät toivottanevat tervetulleeksi Windowsin parannellun HDR-tuen. April 2018 Updaten myötä Windows pystyy itse tunnistamaan, onko tietokone kykenevä HDR-sisällön toistoon, jonka lisäksi mukana tulee vielä kokeellinen versio HDR-kalibrointityökalusta. Korkean resoluution käytön pitäisi niin ikään parantua uuden ”Fix scaling for apps” -ominaisuuden avulla. Käyttäjällä on myös mahdollisuus asettaa haluamilleen ohjelmille yleisestä poikkeavat skaalausasetukset.

Esimerkiksi kannettavissa on usein käytössä sekä prosessorin integroitu että erillinen näytönohjain, joiden välillä Windows ja näytönohjaimen ajurit pyrkivät päättämään, kumpaa näytönohjainta kulloinkin käytetään. Windowsin uuden päivityksen myötä käyttäjä voi asettaa ohjelmakohtaisesti Windowsin käyttämään aina haluttua näytönohjainta.

Voit tutustua kaikkiin Windows 10 April 2018 Update -päivityksen tuomiin uudistuksiin Microsoftin Windows-blogissa.